Tik poto vis lieka baltymu suvartojimas.........
Visuomet kepu tik is kiausiniu tryniu ir zinoma + miltai, gaunasi tikrai super
Tik poto vis lieka baltymu suvartojimas......... QUOTE(mexxi @ 2006 01 16, 21:59) Su maximos maniškio nepalyginsi Kepu visokioms progoms beveik visoms draugėms ir giminėms. Valgo ir giria, kad nieko skanesnio nėragavę. ( čia aš save pagyriau) Aš darau iš 12 kiaušinių, apie 1 kg. miltų. Lapai kočiojami ne beveik permatomi o VISIŠKAI PERMATOMI (STLAVIRSIO RAŠTAS MATOSI KUO AIŠKIAUSIAI) o aliejaus nei skonio nei kvapo man nesijaučia. Nežinau ką jūs ten padarot kad jis jaustūsi O va mano draugė pasikausčius daro gerus "Napoleonus" ir medaus tortus. Pati kiek bekepčiau vistiek tokie skanūs nesigauna Net kai paskaičiau visą temą, supratau, kad kiekviena kepėja, turi savo paslapčių ir kitoms nepasako Skruzdėlyną gerą iškept daug darbo, aš su mama kepu, tai 3-4 valandas pražaidžiam, ( formuoju jį ant diiiiidelio padėklo) bet kai visi svečiai aikčioja ir čepsedami giria kad labai gardu, visas vargas pasimiršta
as kepu dar kitaip
vienam tryniui 2 saukstai pieno, ir miltu iki reikiamos konsistencijos. o sulieju visada tik tikru medum.
Na, o aš turiu štai tokį skruzdėlyno receptuką:
5 kiaušiniai 200g. grietinės 2 valg. šaukštai spirito (tinka degtinė ar brendis) miltų ( dedu tiek, kad tešla butų minkštutė) aguonų, riešutų, medaus ( kokį megstat) aliejaus virimui Užminkau tešlą ir įkišu į kamerą porai valandų. Po to kiek galima ploniau iškočioju ir verdu aliejuje. medų pašildau ir klijuoju lapelius apibarstydama aguonomis, riešutais
as tai darau toki (panasus receptas cia jau buvo) senovini:
1 kiausinis, 100g cukraus, 70 g sviesto (ar margarino), 4 sauksteliai pieno, puse saukstelio sodos, apie 260 g miltu, 1 indelis sutirstinto pieno, apie 170g sviesto (ar margarino), aguonu. kiausini su cukrumi istrinti, sudeti sviesta, piena, nugesinta soda, gerai ismaisyti, suberti miltus, minkyti. gaunasi tokia gana minksta tesla. palaikyti saldytuve, tada trupinti i skarda, kepti (kol iskepa, reikia besti pagaliuka). atvesinti, trupinti pirstais (sunkiausias darbas
recepta jau isirinkau
Gryno medaus nesiulyciau, nebent labai megsti medu. As verdu is cukraus, sviesto, vandens, vanilino ir medaus, bet ko kokiomis dalimis nezinau
o jei medu tira praskiest su vandeniu
o jei medu tira praskiest su vandeniu O ar medus truputi stinks aš tai dedu per puse cukraus ir medaus. Ir labai dėkui už receptuka ,kad tik kiaušinei ir miltai gaunasi liuks tik reikia labai plonai iškočioti ,o kat tešla neliptu patepu lentute aliejum ir gerai. Ir kas paragavo visi recepto prašė taigi didelis dėkui . QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 09, 21:42) Bukit gerutes, parasykit detaliai, kaip, is ko, per kiek laiko pasidaryti si nerealu skanesta! As niekad nebandziau!!! Gal yra ivairiu receptu?! Aciu! Turiu receptuka is senu laiku, labai skanus gaunas Skruzdelynas: Puse puodelio grietines Puse puodelio cukraus 200 gr. margarino 4 puodeliai miltu ziupsnis sodos ( pagesintos 3-4 lasais acto) 1 skardine sutirstinto pieno (reiks isvirti) 200 gr. sviesto Uzmaisyti tesla, visa gauta mase pervaryti per mesmale is tuos pagaliukus kaip sausainius kepti (patariu imti tiesiog po gabaliuka tos prasuktos mases ir kepti kaip sausainius). Kremas. isvirti kondensuota piena, 200 gr sviesto sumaisyti su isvirtu kondensuotu pienu (gerai ismaisyti), mesti iskeptus sausainius ir maisyti toliau kol pasidarys sunkiai maisoma mase. Tada geriausia rankomis imti ir maisyti. Galiausia sudeti ant kokios lekstes ir padaryti kalniuko forma. Lipdant suspausti visa mase, kad butu bet arpu ir nesutrupetu. Papuosimui galima naudoti tarkuota sokolada, arba siaip kokius papuosimus. As darau su zirniukais kur parduotuvese buna, uzberiu ant viso skruzdelyno ir is tolo gaunasi kaip tikras skruzdelynas. Skanaus kas megins
Kad neprisigertu riebalu as pilu truputi acto.
QUOTE(muriele @ 2006 08 29, 21:19) recepta jau isirinkau O aš glajų visada darau tokį: 1 stiklinė dirbtino medaus; 0,5 stiklinės cukraus; ir apie 0,25 stiklinės vandens; Viska supilu į puodą ir užverdu, paskui primažinu ugnį ir verdu patikrindama ar užtenka. O tikrinu taip: šaukštu pasemiu truputį sirupo ir nulašinu lašelį ant lentelės, tada palaukiu kol tas lašeis atvės, jei atvėsę lašelis lipnus reiškia užtenka, jei ne verdu dar, kol lašelis pasidaro lipnus, o jei kietas atvėsęs gaunasi įpilu vandens dar į sirupą.
as sirupa skruzdelynui darau is medaus, obuoliu sulciu ir cukraus
viskas, rytoj musu su sntra puse siokia tokia sukaktis, tai galvojau daryt tingini, bet dabar jau kepsiu skruzdelyna. taip cia skaniai viskas atrodo
Kaip tik dabar pasiskaicius jusu receptus darau si skanesta pirma karta, vesiuos i vestuves, atrodo viskas gerai einasi
QUOTE(jejeta @ 2007 03 30, 21:11) Kaip tik dabar pasiskaicius jusu receptus darau si skanesta pirma karta, vesiuos i vestuves, atrodo viskas gerai einasi merginos, turiu pazystama motera, kuri ant sito kanto prasikalus gerai. skruzdelynas kazkaip burnoj tirpte tirpsta ir kuo daugiau valgai, tuo daugiau nori. maciau, kaip gamina, tikrai kaip kazkas sake, tai kai kocioja, tai stalvirsio rastas matosi (taip plonai). siaubas, kiek ten darbo. bet kai ji daznai gamina visokiausiem uzsakymam, tai matomai priprato. karta pabandziau, na, aisku neblogas gavosi. bet kai reikia kur i baliu nestis ar siaip namie kokia svente, tai perku jos skanesta
Kiek daug receptu. atsirinkau sau tinkamiausiaeisiu bandyti kepti. Lauke lyja, daug laisvo laiko bus.
Aš šiandien kepiau skruzdėlyną.Skanus gavosi,gal truputi per stori lapeliai,bet kaip pirmas blynas,tai sakyčiau visai neblogas.
tik gal kas gali pasakyt kodėl verdami lapeliai raitosi,išsigaubia.Bandžiau ir ant silpnos ,ir ant stipresnės ugnies,vistiek dauguma riečiasi.
as skrusdelyna kepu mazdaug taip: 1stikline miltu vienam kiausiniui ir arbatinis saukstelis degtines. o tesla darau kaip viena pazystama moke: is pradziu visus igridientus ismaisom ir suminkom tesla , po to dedam ant stalo su trupuciu aliejaus, suformuojam toki dideli blyna ir ji lenkiam per puse. toliau darbuojames su aliejum pateptu kocelu. tesla musam kol issiplecia, tada vel liankiam per puse ir vel trankom su kocelu...ir taip kol issoka pusleles (koki 10min) , o tada jau galim kocioti tesla iki lapo plonumo ant aliejumi patepto stalo ir deti i alieju.
Sakykit, jei šiandien supilčiau Skruzdėlyno lapus sirupu, ar rytoj vakarui dar tiktų jis valgymui
Labuka
O as namie kepu toki skruzdelyna, labai parastas ir pigus receptas. Reikia 3 kiausuniu tryniu, 3 saukstu salto vandens, trynius su vandeniu gerai isplakti ir deti miltus, miltu deti tiek , kad pasidarytu tesla kaip makaronu, nu vienu zodziu kad butu galima minkyti ir kocioti, tada iskocioju labai labai nu jau labai plonai dideli blyna ir susipjaustau pailgais staciakampiais ir kepu ikaitintame aliejuje tuos staciakampiukus, tada pasidarau is dirbtino medaus sirupa ir sutepu aliejuje keptus staciakampiukus sirupu ir formuoju skruzdelyna, dar apibarstau aguonomis.
Nu ir suvariau QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 14:36) O as namie kepu toki skruzdelyna, labai parastas ir pigus receptas. Reikia 3 kiausuniu tryniu, 3 saukstu salto vandens, trynius su vandeniu gerai isplakti ir deti miltus, miltu deti tiek , kad pasidarytu tesla kaip makaronu, nu vienu zodziu kad butu galima minkyti ir kocioti, tada iskocioju labai labai nu jau labai plonai dideli blyna ir susipjaustau pailgais staciakampiais ir kepu ikaitintame aliejuje tuos staciakampiukus, tada pasidarau is dirbtino medaus sirupa ir sutepu aliejuje keptus staciakampiukus sirupu ir formuoju skruzdelyna, dar apibarstau aguonomis. Nu ir suvariau mmmmmmmmmm kaip skanu ir aš panašiai kepu, tik dedu visą kiaušinį ir gaunasi
tas kociojimas labai labai plonai labiausiai ir uzknisa, nes taip po to delnus skauda, kad ne tas zodis, bet vistiek skruzdelyna namie kepu daznai, be jokios progos.
QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 15:31) tas kociojimas labai labai plonai labiausiai ir uzknisa, nes taip po to delnus skauda, kad ne tas zodis, bet vistiek skruzdelyna namie kepu daznai, be jokios progos. Aga, pritariu
o man čia tokia mintis kilo - o gal galima tas mašinėles, skirtas lazanijai ar makaronams iškočioti čia panaudoti? nežinau ar suprantat ką turiu omenyje - tarp tokių volelių kur tešla iškočiojama į vienodo storio lakštą?
QUOTE(editam @ 2007 09 19, 10:26) o man čia tokia mintis kilo - o gal galima tas mašinėles, skirtas lazanijai ar makaronams iškočioti čia panaudoti? nežinau ar suprantat ką turiu omenyje - tarp tokių volelių kur tešla iškočiojama į vienodo storio lakštą? Geeeeras
zinau ka turi gelvoje, tikrai galima naudoti tuos volelius, na bent as juos taip vadinu, tada labai gerai issikocioja ir ranku nepaskausta, tik jei atmintis neapgauna, tie voleliai labai jau plonai neiskocioja, o gal as klystu
įdomu kaip tas aparatėlis atrodo kočiojimui
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 13:14) Paieškojau, ir radau, per google įvedus paieškos raktą "makaronų gaminimo mašinėlė", tai išmetė kelis variantus. Vienas jų- firma"Aroja" QUOTE(Letta @ 2007 09 19, 15:44) Paieškojau, ir radau, per google įvedus paieškos raktą "makaronų gaminimo mašinėlė", tai išmetė kelis variantus. Vienas jų- firma"Aroja" oi Dėkui už nuorodą QUOTE(diora @ 2007 09 19, 14:57) dar ieškokit - na aš ne Lietuvoje, bet pas mus net už 10 svarų esu mačiusi ( na žinoma kokybė tai nežinau kokia), bet už 20 - tai super puper jau galima nusipirkti. Turi būti pigiau Lietuvoje... Contacto pabandykit pažiūrėti - kainos nežinau, bet lyg ir ten mačiau kažkada.
tiesa dėl storio - jos tikrai reguliuojasi - bet nuo kiek iki kiek nežinau - reikia paklausti merginų, kurios fimo užsiima (prie modelino temos) - kaikurios tokias mažinėles naudoja papuošalams gaminti
QUOTE(editam @ 2007 09 19, 16:04) tiesa dėl storio - jos tikrai reguliuojasi - bet nuo kiek iki kiek nežinau - reikia paklausti merginų, kurios fimo užsiima (prie modelino temos) - kaikurios tokias mažinėles naudoja papuošalams gaminti aga ir aš skaičiau kad fimui naudoja
uzsimaniau, tokio aparaciuko, nors tu ka. gal kuri domejotes ir radot kur yra uz prieinama kaina, nes ta uz 400lt, sakyciau kad per daug.
Dabar darysiuosi skruzdėlyną... Jėtau, kaip pasiilgau, tik vis neprisiruošdavau tešlos receptuko susirast
visai nieko mintis
as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas"
padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka
o kokia tesla darai, kai darai su rududu, toks tikslus receptas?
QUOTE(Kurpe @ 2007 09 30, 12:42) as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas" padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka na, as tai nezinau ar cia skruzdelynas va, cia skruzdelynas
rusaite, net seile nutyso, kaip skaniai atrodo
as tai irgi paprasciausiai darau : 2 kiausiniai, druska ir miltai. paskui i saldytyva.
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu. o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis! tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
rusaite,
QUOTE(Kurpe @ 2007 09 30, 11:42) as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas" padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka čia ne skruzdėlynas, o trupiniuotis |