Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skruzdėlynas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Varniukste
Visuomet kepu tik is kiausiniu tryniu ir zinoma + miltai, gaunasi tikrai super thumbup.gif skanus.
Tik poto vis lieka baltymu suvartojimas......... g.gif

rusrena
QUOTE(mexxi @ 2006 01 16, 21:59)
geriausias receptas-nueini i maxima ir nusiperki thumbup.gif  4u.gif
*

Su maximos maniškio nepalyginsi blush2.gif
Kepu visokioms progoms beveik visoms draugėms ir giminėms. Valgo ir giria, kad nieko skanesnio nėragavę. ( čia aš save pagyriau) biggrin.gif
Aš darau iš 12 kiaušinių, apie 1 kg. miltų. Lapai kočiojami ne beveik permatomi o VISIŠKAI PERMATOMI (STLAVIRSIO RAŠTAS MATOSI KUO AIŠKIAUSIAI) o aliejaus nei skonio nei kvapo man nesijaučia. Nežinau ką jūs ten padarot kad jis jaustūsi g.gif
O va mano draugė pasikausčius daro gerus "Napoleonus" ir medaus tortus. Pati kiek bekepčiau vistiek tokie skanūs nesigauna sad.gif
Net kai paskaičiau visą temą, supratau, kad kiekviena kepėja, turi savo paslapčių ir kitoms nepasako schmoll.gif , todėl ir gaunasi skanus bet ne tobulas ax.gif
Skruzdėlyną gerą iškept daug darbo, aš su mama kepu, tai 3-4 valandas pražaidžiam, ( formuoju jį ant diiiiidelio padėklo) bet kai visi svečiai aikčioja ir čepsedami giria kad labai gardu, visas vargas pasimiršta tongue.gif
mamushka
as kepu dar kitaip ax.gif
vienam tryniui 2 saukstai pieno, ir miltu iki reikiamos konsistencijos. o sulieju visada tik tikru medum.
haidi
Na, o aš turiu štai tokį skruzdėlyno receptuką:
5 kiaušiniai
200g. grietinės
2 valg. šaukštai spirito (tinka degtinė ar brendis)
miltų ( dedu tiek, kad tešla butų minkštutė)
aguonų, riešutų, medaus ( kokį megstat) aliejaus virimui

Užminkau tešlą ir įkišu į kamerą porai valandų. Po to kiek galima ploniau iškočioju ir verdu aliejuje. medų pašildau ir klijuoju lapelius apibarstydama aguonomis, riešutais
dianute
as tai darau toki (panasus receptas cia jau buvo) senovini:
1 kiausinis, 100g cukraus, 70 g sviesto (ar margarino), 4 sauksteliai pieno, puse saukstelio sodos, apie 260 g miltu, 1 indelis sutirstinto pieno, apie 170g sviesto (ar margarino), aguonu.
kiausini su cukrumi istrinti, sudeti sviesta, piena, nugesinta soda, gerai ismaisyti, suberti miltus, minkyti. gaunasi tokia gana minksta tesla. palaikyti saldytuve, tada trupinti i skarda, kepti (kol iskepa, reikia besti pagaliuka). atvesinti, trupinti pirstais (sunkiausias darbas doh.gif ). kondensuota piena ispilti i prikaistuvi, kaitinti nuolatos maisant, sudeti istirpinta sviesta, visalaik maisyti. kai truputi patirstes, pilti i trupinius, gerai ismaisyti, kresti i kokia lekste (ar i skarda), barstyti aguonu. palaikyti saltai (tai man nelabai iseidavo, nes tetis ir brolis po kurio laiko pranesdavo, kad skruzdeles pradejo "ardyti" savo namus lotuliukas.gif ). skanaus!
muriele
recepta jau isirinkau smile.gif bet niekaip nenusprendziu koki glaju pilt.tai gal patartumet ar gryna medu pilt? blush2.gif gal kas zino is ko daro ta glaista,kur pardavineja? lotuliukas.gif lb dekinga buciau,nes noriu savaitgaliui kept ir dr ar butina kiekviena lapely tame glajuj mirkyt ar galiam det sluoksni pilt,det pilt? mirksiukas.gif
lile
Gryno medaus nesiulyciau, nebent labai megsti medu. As verdu is cukraus, sviesto, vandens, vanilino ir medaus, bet ko kokiomis dalimis nezinau
muriele
o jei medu tira praskiest su vandeniu smile.gif nes ten su sviestais ir grietinem rieboki atrodo 4u.gif
Otilija3

o jei medu tira praskiest su vandeniu smile.gif nes ten su sviestais ir grietinem rieboki atrodo 4u.gif

O ar medus truputi stinks aš tai dedu per puse cukraus ir medaus.
Ir labai dėkui už receptuka ,kad tik kiaušinei ir miltai gaunasi liuks tik reikia labai plonai iškočioti ,o kat tešla neliptu patepu lentute aliejum ir gerai. Ir kas paragavo visi recepto prašė taigi didelis dėkui . thumbup.gif
zic
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 09, 21:42)
Bukit gerutes, parasykit detaliai, kaip, is ko, per kiek laiko pasidaryti si nerealu skanesta! As niekad nebandziau!!! Gal yra ivairiu receptu?! Aciu!
*

Turiu receptuka is senu laiku, labai skanus gaunas biggrin.gif

Skruzdelynas:
Puse puodelio grietines
Puse puodelio cukraus
200 gr. margarino
4 puodeliai miltu
ziupsnis sodos ( pagesintos 3-4 lasais acto)
1 skardine sutirstinto pieno (reiks isvirti)
200 gr. sviesto

Uzmaisyti tesla, visa gauta mase pervaryti per mesmale is tuos pagaliukus kaip sausainius kepti (patariu imti tiesiog po gabaliuka tos prasuktos mases ir kepti kaip sausainius).
Kremas. isvirti kondensuota piena, 200 gr sviesto sumaisyti su isvirtu kondensuotu pienu (gerai ismaisyti), mesti iskeptus sausainius ir maisyti toliau kol pasidarys sunkiai maisoma mase. Tada geriausia rankomis imti ir maisyti. Galiausia sudeti ant kokios lekstes ir padaryti kalniuko forma. Lipdant suspausti visa mase, kad butu bet arpu ir nesutrupetu.
Papuosimui galima naudoti tarkuota sokolada, arba siaip kokius papuosimus.

As darau su zirniukais kur parduotuvese buna, uzberiu ant viso skruzdelyno ir is tolo gaunasi kaip tikras skruzdelynas.

Skanaus kas megins biggrin.gif
Altika
Kad neprisigertu riebalu as pilu truputi acto.
Neeri
QUOTE(muriele @ 2006 08 29, 21:19)
recepta jau isirinkau  smile.gif  bet niekaip nenusprendziu koki glaju pilt.tai gal patartumet ar gryna medu pilt? blush2.gif  gal kas zino is ko daro ta glaista,kur pardavineja? lotuliukas.gif  lb dekinga buciau,nes noriu savaitgaliui kept ir dr ar butina kiekviena lapely tame glajuj mirkyt ar galiam det sluoksni pilt,det pilt?  mirksiukas.gif
*

O aš glajų visada darau tokį:
1 stiklinė dirbtino medaus;
0,5 stiklinės cukraus;
ir apie 0,25 stiklinės vandens;
Viska supilu į puodą ir užverdu, paskui primažinu ugnį ir verdu patikrindama ar užtenka. O tikrinu taip: šaukštu pasemiu truputį sirupo ir nulašinu lašelį ant lentelės, tada palaukiu kol tas lašeis atvės, jei atvėsę lašelis lipnus reiškia užtenka, jei ne verdu dar, kol lašelis pasidaro lipnus, o jei kietas atvėsęs gaunasi įpilu vandens dar į sirupą.
organizatore
as sirupa skruzdelynui darau is medaus, obuoliu sulciu ir cukraus thumbup.gif
kriro
viskas, rytoj musu su sntra puse siokia tokia sukaktis, tai galvojau daryt tingini, bet dabar jau kepsiu skruzdelyna. taip cia skaniai viskas atrodo 4u.gif
biti atskrend
Kaip tik dabar pasiskaicius jusu receptus darau si skanesta pirma karta, vesiuos i vestuves, atrodo viskas gerai einasi smile.gif aciu labai uz toki faina foruma, tik ivedziau 'skruzdelynas' ir stai kiek patarimu! thumbup.gif
rusaite
QUOTE(jejeta @ 2007 03 30, 21:11)
Kaip tik dabar pasiskaicius jusu receptus darau si skanesta pirma karta, vesiuos i vestuves, atrodo viskas gerai einasi smile.gif aciu labai uz toki faina foruma, tik ivedziau 'skruzdelynas' ir stai kiek patarimu! thumbup.gif
*

merginos, turiu pazystama motera, kuri ant sito kanto prasikalus gerai. skruzdelynas kazkaip burnoj tirpte tirpsta ir kuo daugiau valgai, tuo daugiau nori. maciau, kaip gamina, tikrai kaip kazkas sake, tai kai kocioja, tai stalvirsio rastas matosi (taip plonai). siaubas, kiek ten darbo. bet kai ji daznai gamina visokiausiem uzsakymam, tai matomai priprato. karta pabandziau, na, aisku neblogas gavosi. bet kai reikia kur i baliu nestis ar siaip namie kokia svente, tai perku jos skanesta essen.gif
guce
4u.gif um ir as uzsimaniau,ryt su lialia sovo bandysim kepti,dabar tik recepta beliko issirinkti. aciu mergickos mirksiukas.gif
Girinukė
Kiek daug receptu. atsirinkau sau tinkamiausiaeisiu bandyti kepti. Lauke lyja, daug laisvo laiko bus. rolleyes.gif
blansyte
Aš šiandien kepiau skruzdėlyną.Skanus gavosi,gal truputi per stori lapeliai,bet kaip pirmas blynas,tai sakyčiau visai neblogas. 4u.gif

tik gal kas gali pasakyt kodėl verdami lapeliai raitosi,išsigaubia.Bandžiau ir ant silpnos ,ir ant stipresnės ugnies,vistiek dauguma riečiasi. g.gif
Povila$
as skrusdelyna kepu mazdaug taip: 1stikline miltu vienam kiausiniui ir arbatinis saukstelis degtines. o tesla darau kaip viena pazystama moke: is pradziu visus igridientus ismaisom ir suminkom tesla , po to dedam ant stalo su trupuciu aliejaus, suformuojam toki dideli blyna ir ji lenkiam per puse. toliau darbuojames su aliejum pateptu kocelu. tesla musam kol issiplecia, tada vel liankiam per puse ir vel trankom su kocelu...ir taip kol issoka pusleles (koki 10min) , o tada jau galim kocioti tesla iki lapo plonumo ant aliejumi patepto stalo ir deti i alieju. smile.gif nors nekaip paaiskinau, bet tikiuosi supratot blush2.gif o glaju tai darau is medaus, vandens ir cukraus (tiksliu proporciju nezinau) juo apipilu iskeptus lapus ir apibarstau aguonomis. 4u.gif sekmes kepant! bigsmile.gif
Letta
Sakykit, jei šiandien supilčiau Skruzdėlyno lapus sirupu, ar rytoj vakarui dar tiktų jis valgymui g.gif blush2.gif O gal geriau ryt iš ryto tai atlikti?
gisp
Labuka smile.gif As skruzdelyna visada padarau visa iki galo is vakaro, dar skanesnis buna susistovejes thumbup.gif
jurgita:)
QUOTE(Ajuss @ 2005 08 02, 11:26)
Kai pasakei, kad iš Tauragės, tai prisiminiau, tokį mano mama yra darius, jei rasiu receptuką - įmesiu kada tongue.gif
*

Ajuss, gal gali imesti recepta, esu valgiusi labai skanu !!!
everesta
O as namie kepu toki skruzdelyna, labai parastas ir pigus receptas. Reikia 3 kiausuniu tryniu, 3 saukstu salto vandens, trynius su vandeniu gerai isplakti ir deti miltus, miltu deti tiek , kad pasidarytu tesla kaip makaronu, nu vienu zodziu kad butu galima minkyti ir kocioti, tada iskocioju labai labai nu jau labai plonai dideli blyna ir susipjaustau pailgais staciakampiais ir kepu ikaitintame aliejuje tuos staciakampiukus, tada pasidarau is dirbtino medaus sirupa ir sutepu aliejuje keptus staciakampiukus sirupu ir formuoju skruzdelyna, dar apibarstau aguonomis.
Nu ir suvariau doh.gif jei kad neaisku klauskit.
diora
QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 14:36)
O as namie kepu toki skruzdelyna, labai parastas ir pigus receptas. Reikia 3 kiausuniu tryniu, 3 saukstu salto vandens, trynius su vandeniu gerai isplakti ir deti miltus, miltu deti tiek , kad pasidarytu tesla kaip makaronu, nu vienu zodziu kad butu galima minkyti ir kocioti, tada iskocioju labai labai nu jau labai plonai dideli blyna ir susipjaustau pailgais staciakampiais ir kepu ikaitintame aliejuje tuos staciakampiukus, tada pasidarau is dirbtino medaus sirupa ir sutepu aliejuje keptus staciakampiukus sirupu ir formuoju skruzdelyna, dar apibarstau aguonomis.
Nu ir suvariau  doh.gif  jei kad neaisku klauskit.
*

mmmmmmmmmm kaip skanu ir aš panašiai kepu, tik dedu visą kiaušinį ir gaunasi thumbup.gif thumbup.gif tik kad plonai plonai kočioti reikia doh.gif
everesta
tas kociojimas labai labai plonai labiausiai ir uzknisa, nes taip po to delnus skauda, kad ne tas zodis, bet vistiek skruzdelyna namie kepu daznai, be jokios progos. ax.gif
diora
QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 15:31)
tas kociojimas labai labai plonai labiausiai ir uzknisa, nes taip po to delnus skauda, kad ne tas zodis, bet vistiek skruzdelyna namie kepu daznai, be jokios progos.  ax.gif
*

Aga, pritariu drinks_cheers.gif .. as irgi be progos kepiau ir užsikabinau, tai kepsiu thumbup.gif , bo jei pirkti, tai nežinia nei kokį aliejų naudoja kepimui nei ką, o namie Daug skanesnis thumbup.gif
editam
o man čia tokia mintis kilo - o gal galima tas mašinėles, skirtas lazanijai ar makaronams iškočioti čia panaudoti? nežinau ar suprantat ką turiu omenyje - tarp tokių volelių kur tešla iškočiojama į vienodo storio lakštą?
Letta
QUOTE(editam @ 2007 09 19, 10:26)
o man čia tokia mintis kilo - o gal galima tas mašinėles, skirtas lazanijai ar makaronams iškočioti čia panaudoti? nežinau ar suprantat ką turiu omenyje - tarp tokių volelių kur tešla iškočiojama į vienodo storio lakštą?
*

Geeeeras bigsmile.gif Liuksinė mintis thumbup.gif drinks_cheers.gif Manau, kad turėtų gautis thumbup.gif Ten juk ir storį galima pasirinkti bigsmile.gif
everesta
zinau ka turi gelvoje, tikrai galima naudoti tuos volelius, na bent as juos taip vadinu, tada labai gerai issikocioja ir ranku nepaskausta, tik jei atmintis neapgauna, tie voleliai labai jau plonai neiskocioja, o gal as klystu g.gif
Letta
QUOTE(everesta @ 2007 09 19, 10:35)
tie voleliai labai jau plonai neiskocioja, o gal as klystu  g.gif
*

Storį galima juk pasirinkt. Ar čia ne visose mašinėlėse yra tokia galimybė? unsure.gif
diora
įdomu kaip tas aparatėlis atrodo kočiojimui g.gif įmeskit paveikslėlį jeigu rasit
Letta
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 10:56)
įdomu kaip tas aparatėlis atrodo kočiojimui  g.gif  įmeskit paveikslėlį jeigu rasit
*

user posted image
diora
QUOTE(Letta @ 2007 09 19, 14:00)
user posted image
*

Įdomiai atrodo, o LT ar yra pirkti? kažkaip neužmačiau niekur, gal dėl to, kad nesidomėjau g.gif
Letta
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 13:14)
Įdomiai atrodo, o LT ar yra pirkti? kažkaip neužmačiau niekur, gal dėl to, kad nesidomėjau  g.gif
*

Paieškojau, ir radau, per google įvedus paieškos raktą "makaronų gaminimo mašinėlė", tai išmetė kelis variantus. Vienas jų- firma"Aroja" 4u.gif
diora
QUOTE(Letta @ 2007 09 19, 15:44)
Paieškojau, ir radau, per google įvedus paieškos raktą "makaronų gaminimo mašinėlė", tai išmetė kelis variantus. Vienas jų- firma"Aroja" 4u.gif
*

oi Dėkui už nuorodą 4u.gif , kaina tai normali tokia doh.gif
editam
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 14:57)
oi Dėkui už nuorodą  4u.gif , kaina tai normali tokia  doh.gif
*

dar ieškokit - na aš ne Lietuvoje, bet pas mus net už 10 svarų esu mačiusi ( na žinoma kokybė tai nežinau kokia), bet už 20 - tai super puper jau galima nusipirkti. Turi būti pigiau Lietuvoje... Contacto pabandykit pažiūrėti - kainos nežinau, bet lyg ir ten mačiau kažkada.
Letta
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 14:57)
oi Dėkui už nuorodą  4u.gif , kaina tai normali tokia  doh.gif
*

Tikrai (palyginau su kaina Švedijoje, tai doh.gif ), bet čia ta firma prekiauja vienos firmos prakėmis ir gali būti, kad dėl vardo kainą gerokai užkėlę. Kažkodėl manau, akd gerai paieškojus, galima būtų ir pigiau rasti unsure.gif
editam
tiesa dėl storio - jos tikrai reguliuojasi - bet nuo kiek iki kiek nežinau - reikia paklausti merginų, kurios fimo užsiima (prie modelino temos) - kaikurios tokias mažinėles naudoja papuošalams gaminti smile.gif
diora
QUOTE(editam @ 2007 09 19, 16:04)
tiesa dėl storio - jos tikrai reguliuojasi - bet nuo kiek iki kiek nežinau - reikia paklausti merginų, kurios fimo užsiima (prie modelino temos) - kaikurios tokias mažinėles naudoja papuošalams gaminti smile.gif
*

aga ir aš skaičiau kad fimui naudoja thumbup.gif , na išradingos mūsų auksarankės thumbup.gif

everesta
uzsimaniau, tokio aparaciuko, nors tu ka. gal kuri domejotes ir radot kur yra uz prieinama kaina, nes ta uz 400lt, sakyciau kad per daug.

LUI
Dabar darysiuosi skruzdėlyną... Jėtau, kaip pasiilgau, tik vis neprisiruošdavau tešlos receptuko susirast blush2.gif Reikės iš čia kokį paimt mirksiukas.gif O skruzdėlyną aš darau be medaus schmoll.gif Su irisais, juos ištirpdau, aplieju ir dar aguonom apibarstau thumbup.gif Man taip daug skaniau 4u.gif
everesta
visai nieko mintis g.gif irisai... parasyk tiksliai kaip ten daraisu tais irisais 4u.gif
Kurpe
as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas" nono.gif

padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU birthday.gif

man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka thumbup.gif
everesta
o kokia tesla darai, kai darai su rududu, toks tikslus receptas?
rusaite
QUOTE(Kurpe @ 2007 09 30, 12:42)
as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas"  nono.gif

padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU  birthday.gif

man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka  thumbup.gif
*

na, as tai nezinau ar cia skruzdelynas g.gif
va, cia skruzdelynas
rupe
rusaite, net seile nutyso, kaip skaniai atrodo thumbup.gif drinks_cheers.gif
lylu
as tai irgi paprasciausiai darau : 2 kiausiniai, druska ir miltai. paskui i saldytyva.
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu.
o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis!
tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
Alacka
rusaite, thumbup.gif skruzdelynas. Anksciau mama tokius darydavo,dabar ir as darau. Tikrai labai skanus. thumbup.gif wub.gif
dekoratyvine
QUOTE(Kurpe @ 2007 09 30, 11:42)
as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas"  nono.gif

padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU  birthday.gif

man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka  thumbup.gif
*

čia ne skruzdėlynas, o trupiniuotis mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.