Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šunta kakliukas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Axe
Jau net nebezinau ka daryt.Mano mazei 6 men. mes mergytes kaip uogytes musu kakliukas mazas ir daug rauksleliu.Kuom mes tik jo negydem bet kaip ir nieks jau nebepadeda net bijau kuom nors tept.Tepem ir krakmolu ir pataisu milteliais ir Desitin ir bepanten nieks nepadeda.Gal kuri nors zinot veiksmingesniu priemoniu?Gal galit ka patart?Buciau labai dekinga.
Dalita
labas, jei yra taip blogai reikia kreiptis pas gyd. na pas mus taip pat šuto tai aš dažnai plaudavau su vandeniu poto alejuku patepdavau{bet kokiu Jonson,arba paprastu virintu saulėgąžų, ir padedavo pabandyk. mirksiukas.gif

dar noriu paklausti ar vit D duodi? nes nuo jo trukumu vaikai prakaituoja ir šunta.
na laikykites mirksiukas.gif
Axe
QUOTE(Axe @ 2005 04 09, 22:26)
Jau net nebezinau ka daryt.Mano mazei 6 men. mes mergytes kaip uogytes musu kakliukas mazas ir daug rauksleliu.Kuom mes tik jo negydem bet kaip ir nieks jau nebepadeda net bijau kuom nors tept.Tepem ir krakmolu ir pataisu milteliais ir Desitin ir bepanten nieks nepadeda.Gal kuri nors zinot veiksmingesniu priemoniu?Gal galit ka patart?Buciau labai dekinga.
*

Matai mes pas gydytoja buvom nes buvom labai stipriai nusisausine kakliuka,tai israse drekinancio spec.kremo o dabar jau nebesuprantu ar jis per sausas ar vel pasutes.Vit.D isgerem kapsule, seip tai sakyciau kad bent jau pagal kojytes tai lyg ir neprakaituoja bet kakliukas pas mus klaikiai trumpas o dar zandukai prisideda.O kaip su aliejum tu darydavai?
Viktute
ir mums sunta, tai naturalu kaip ir kad slaunytes, juk i kaklo raukslele gali patekti ir maisto likuciai, ir seiles, ir pienukas. reikia valyti ta vieta, o tepti cinko tepalu Johnson firmos. mes taip daom ir padeda, veliau vel sunta del auksciau isvardintu priezasciu, o mes ir vel tepam. o del vit.D stokos prakaituoja ne kunelis, o delnai ir pedutes, bet ir tai nevisada tai reiskia, kad del vit.D.
tad nepergyvenk, visa tai yra naturalu ir lengvai iveikiama 4u.gif
Indrijana
Mums tai padeda pakaitom naudojami aliejukas ir tepalas su cinku. Tačiau mes turime problemėlę su pažastėlėm cry.gif , jas taip pat kaip ir kakliuką prižiūriu, bet jos vistiek būna paraudę cry.gif . Gal mamytės galit ką patarti ?
sirse
Pas mano paneles taip pat būdavo paraudę pažastėlės, tai aš jas tepdavau Bepanthen tepalu arba Cutibaza kremu. Tik nepritepdavau daug.. taip vos vos.
vasaryte
QUOTE(sirse @ 2005 04 10, 13:08)
Pas mano paneles taip pat būdavo paraudę pažastėlės, tai aš jas tepdavau  Bepanthen tepalu arba Cutibaza kremu. Tik nepritepdavau daug.. taip vos vos.
*

Mums buvo truputį iššutė už ausytės, tai tepėm bepanthen tepalu, o kakliuką aš dažnai valau.
edinka
Cutibaza kremas gerai kai oda išsausėjusi, o be to jis ne hormoninis (kaip daugelis tepalų). O pašutus geriausios priemonės (bent jau mums) vanduo ir pataisų sporos. Dažnai tokias vietas valau Jonsons purškiamu aliejumi-jis ne toks riebus 4u.gif .
ramuxis
Mes irgi turėjom tokių problemų, ir iš nevilties mamytė tikrai nemažai priemonių išbandė doh.gif Bet labiausiai mums tiko excipial tepalas su migdolu aliejumi. Jis yra labai riebus, o kartu ir su cinku, kuris gydo iššutimus. Nežinau, kodėl jo vaistinėse nesiūlo, teko pačiai ieškoti sad.gif ir anotacijas analizuoti - tinka ar ne. Pabandykit, gal ir jums padės. Mes ir dabar su šiuo tepalu nesiskiriam, nors mažei greit penki su puse mėn. Laukiam, kol išaugsim ta problemėlę smile.gif
bitemajagsm
Man nuo iššutimų labai padeda Johnson's baby nappy cream. Tai specialus kremukas nuo iššutimo: yra trejopo poveikio - greitai sumažina ir panaikina iššutimą, raminančiai veikia kūdikio odelę, iššutusią odelę apsaugo nuo infekcijos (cituoju kas parašyta ant šio kremuko dėžutės). Kad ir kaip skeptiškai žiūrėjau į šios firmos produkciją, nieko geriau iki šiol nebuvau suradusi. Nepadeda jokie bepantenai, exipialiai ir pan. O kremukas nebrangus - apie 6 Lt, neriebus ir veikia žaibiškai, malonaus kvapo, svarbiausia - veikia taip, kaip parašyta informaciniame lipduke ant kremuko pakuotės. Žodžiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tikrai pabandykit. Tuo labiau, kad tai specialus daiktas būtent tokiems atvejams, bet ne universalus visiems (kaip ką tik minėtų kitų kremų).
edinka
Tas dažnai reklamuojamas EXCIPIAL tikrai vaistinėse užslėptas blink.gif ,įdomu kodėl. schmoll.gif Nors kažkokio ypatingo jo poveikio visai nepastebėjau. Ir gana brangus. Žodžiu, tik pabandžiusi supratau, ko vertas...
Axe
QUOTE(edinka @ 2005 04 11, 01:59)
Cutibaza kremas gerai kai oda išsausėjusi, o be to jis ne hormoninis (kaip daugelis tepalų). O pašutus geriausios priemonės (bent jau mums) vanduo ir pataisų sporos. Dažnai tokias vietas valau Jonsons purškiamu aliejumi-jis ne toks riebus 4u.gif .
*

Maniske alergiska aliejams su priemaisomis pvz.migdolu aliejui, su levandom tai netinka.Aciu uz patarima
Lexana
Gerai padeda Drapolene kremas ir Johnsons baby Nappy cream, taip pat Sebamed kremas nuo pašutimų. smile.gif
ramuxis
Drapoleno kiek girdėjau nebeveža, nors jis tikrai geras thumbup.gif Jei negali naudoti su priemaišom, tai pamėgink patepti su paprastu cinko tepalu. Ir pigu, o gal ir tiks smile.gif
vaidau
maniskei ir gi pradzioj suto, bet as paprasciausiu vandenuku ploviau ir gerai issausindavau. greit praejo biggrin.gif
Estrella...
Kakliukas,mano mažiukui,niekad nešuto,nes aš jį kiekvieną dieną plaunu.Na,o su pažastėlėm,problemų kartais turime.Kai jį išmaudau,gerai išdžiovinu,ir patepu Johnson kremu su cinku thumbup.gif
Axe
Vakar buvom issikviete gydytoja,tai sake cia alergija.Tai dabar naudosim nuo alergijos tepaliuka tikiuosi praeis.Seip tai butu paprasciau kad pradetu pati sedeti tai galir tas kakliukas istystu.Jei ka domina tai analogas Drapolete yra Desitinas.Seip geras dalykas tik nezinau ar ji veza.
byne
Jei yra issutimas, labai gerai padeda azuolu zieves nuoviras. Mums taip patare gydytoja. As, kai ismaudydvau leliu, po to su azuolu nuoviru visur praplaudavau. Tinka ir kakliukui, ir pazastytem, ir uzpakaliukui. Po to nusausindavau ir patepdavau su krakmolu.Tai pati veiksmingiausia mums priemone buvo thumbup.gif . O pries tai bandziau ir visokius aliejukus, tai tik isbere baisiausiai cry.gif .
uogyte
Mano mažulei buvo pradėję pažastytės ir kakliukas raudonuoti. Ploviau kasrytą su vandeniu ir tepiau su AVENT skystu talku. Jis brangokas, bet labai mums tinka ir labai greitai viskas susitvarkė. O bepanten schmoll.gif
ramuxis
Desitino, kiek žinau, irgi nėra. O Desitino pakaitalas sako kad yra Dermilon'as. Tik kad Dermilonas su kvapais, levandos gerai jaučiamos, tai jei vaikiukas alergiškas, tai netinka sad.gif Ir Dermilonas baltuoja, kai užsitepa, o Drapolenu uztepus ne žymės nelikdavo, labai gerai susigerdavo, ir kvapo jokio smile.gif
lauziukas
O mes naudojom pataisų miltelius: nuprausi švariai, iššluostai ir užbarstai. Tai labai greitai praeidavo. Nors kai mums reikėjo, tai pataisų milteliai buvo kažkoks deficitas...
Brooke
Mums irgi taip buvo, ir dabar dar truputi šunta (turim jautrią odą), nors jau didelės panikės esam smile.gif Gydomės taip - dažnai plaunam, ir tepam paprastu aliejum thumbup.gif Niekas geriau nepadeda, nei pudros nei kremai.. Tą patį ir su dupce galima daryt smile.gif
Taraja
Yra supergeras DERMILON PASTE kremas thumbup.gif Labai greit sugydo.
O is paprastesniu priemoniu tai galima pudruoti pvz. Natusan baby pudra
Vitana
Mano mažajai šunta kakliukas. Bet labai padeda pataisų milteliai. thumbup.gif Pirmiausia nuvalau Pampers servetėle, palaukiu šiek tiek kol nudžius, dar pasausinu ir pabarstau pašutusią vietą. Tik nereikia pagailėti miltelių ir nepalikti per daug. Kartais dar ir nupučiu, kad raukšleleėje nepasiliktų. Tikrai mums padeda. Procedūrą kartojame kelis kartus per dieną.
taniuska@
QUOTE(Axe @ 2005 04 11, 11:44)
Maniske alergiska aliejams su priemaisomis pvz.migdolu aliejui, su levandom tai netinka.Aciu uz patarima
*

pas mus buvo tokia problemyte irgi!tepk su "Bepanten kremu"tikrai pades.jis tinka ir kai vaika paberia ir kaip apsidrasko............tikrai geras.
lalka
mes su savo,angeliuku,ir ta pacia problemele turim,omums dar tik menuo.tai as daznai plaunu su ramuneliu nuoviru,nes l.gerai odai.o siaip nuo visu sutimu naudojam l.gera tepaliuka,SUDOCREM,tiki nezinau ar jo lt yra.mes gyvenam anglijoje-jo cia turim,bet manau,kad ir lietuvoje turetu buti.
Axe
sitos bedos pas mus jau uznugary smile.gif
jurgita...
mes tai naudojam toki Kudirkos tepala,jis gaminamas vaistinej,atsiduoda kazkokiais aviu taukais bet l.gerai.gal jusu gydytoja israsytu ka panasaus arba jei visai niekas nepadeda tai reikia pas odos gyd.gali but isijautrinusi odele nuo visokiu tepalu .
niu jau sypsena,niu jau grozis,negaliu lotuliukas.gif
ocia nuo Beno wub.gif 4u.gif blush2.gif
Axe
QUOTE(jurgita... @ 2006 06 20, 23:37)
mes tai naudojam toki Kudirkos tepala,jis gaminamas vaistinej,atsiduoda kazkokiais aviu taukais bet l.gerai.gal jusu gydytoja israsytu ka panasaus arba jei visai niekas nepadeda tai reikia pas odos gyd.gali but isijautrinusi odele nuo visokiu tepalu .
niu jau sypsena,niu jau grozis,negaliu lotuliukas.gif
ocia nuo Beno wub.gif  4u.gif  blush2.gif
*

aciu aciu smile.gif
auslialia
Sveikos mamytes! 4u.gif
Mano Andriukas tai rauksliu turi daugiau turbut negu sarpejus tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Bet mes del to labai nesikankinam, nors ir prakaituoja nezmoniskai... Paprasciausiai daznai prausiam ar su vaikisku aliejuku valom paraudusias vietas (net ir tada kai jos neparaudusios:) Bepanthen kremukas mus gelbeja visada, daznai ji tepu mazyliui, o kai reikia ir mes su vyru pasinaudojam. Su Bepanthenu patepti paraudimai praeina per pora valandu!

Sekmes! lotuliukas.gif
Mazius_
per šiuos karščius ir mus kamuoja šita bėda. pastebėjau ir pradėjom per dieną kelis kartus prausti, nusausint ir su pataisų sporų milteliais tepti kakliuką + vakare maudomės ir vėl tas pats. atrodo nebekamuoja thumbup.gif , o jei tik pastebiu ir vėl ta parti procedūra
zyzala
QUOTE(Mazius_ @ 2006 06 23, 12:07)
su pataisų sporų milteliais
*

thumbup.gif mes irgi visada juos naudojam
projektas
Ptas geriausias kremas nuo iššutimų yra ELIDEL. Jis brangus, kainuoja apie 60 lt. bet praeina iššutimas per vieną dieną. Nehormoninis, tad galima drąsiai naudoti. Nesigailiu nusipirkusi, nes vis prireikia. Patepu ir kai kaktyte pleskanoja, labai padeda.
Dianaa
mano maziukei taip pat kartais sunta kakliukas, tai as kiekviena diena su vata pravalau ir issausinu gerai. Manau tai nuo to kad persiltai laikau smile.gif
Gucci_nails
SVEKOS,
ziuriu senai tema atnaujinta, o sita beda didele mes turim..mastau ar tas kakliukas unto nuo per mazos D vit dozes ar dar delko? siiap mazius labai seilejasi ir priteka jam po kaklu...stengiuosi vis pavalyti, bet tada sudregsta bodziukas..o po kiek vieno pavalymo negi perrengti? doh.gif zodziu ka tik pirkau krakmolo, kakzoki otalko:) dar maudysiu dalmondolio aliejuje...siiap maudau kas antra diena, teks kasdien pamaudyti...nzn atrodo ir nepersiltai prirengiu...kiti skao ar nesusla? bet kru tau istraukiu susilusi doh.gif
joliukas9
pas mus ne tik kakliukas daznai buna paraudes, bet ir pazastytes, rauksles ant ranku. Dermatologe sake, kad yra tokiu vaiku, kurie linke labai prakaituoti (gal paveldi is tevu) ir patare kuo daugiau laikyti isrengta, o retkarciais patepti losijonais su 3-4% slapalo. Mums tai padeda smile.gif
linksmuoliukas
QUOTE(Gucci_nails @ 2009 12 09, 22:31)
SVEKOS,
mastau ar tas kakliukas unto nuo per mazos D vit dozes ar dar delko? siiap mazius labai seilejasi ir priteka jam po kaklu...
*

laba,
pas mus labai paraudęs kaliukas, man tai atrodo tiesiog baisiai...nežinau net panikuoju, o tai gali rausti dėl per mažos D vit. dozės? nesu girdėjusi...gal dar kakliuko paraudimas gali būti siejamas su kokiom ligom, kurios užsislėpusios?
Axe
na ka pasidalinsim patirtim is naujo nes turiu dar viena mergyte tai ir jai panasiai buvo, o ir gimusi jinai rugpjuti tai paciam vasaros ikarsty. mums labai padejo "Pataisu sporu" milteliai thumbup.gif dabar jau isaugom ta beda bet neperseniausiai buvo paraudusi "putyte" tai per diena susitvarke vis pabarstant miltuku kai keiciau sauskelnias. o seip is praktikos tai sita problemele isaugama, istys kakliukas dings bedos ir tikrai nebandyciau sieti su vit D trukumu ar dar kokia ligele. sekmes augant mirksiukas.gif
emilly
Mes tik pamatom paraudimą ant kakliuko ar pažastėlėj,tuoj patepam Bepanthen rožiniu tepaliuku,labai greit praeina thumbup.gif
mazutesaule
MANO MAZIUKUI BUVO PASUTE VASARA,MATYT SUPRAKAITAVO,TAI NUPLOVIAU VIRINTU VANDENIU NUSLUOSCIAU SAUSAI IR PATEPIAU PUDRYTE.IR VISKAS PRAEJO.
rainak
mums irgi buvo kai suto, bet pats geriausias vaistas svarus vandenukas, issausinti ir padeti ant pilvo, kad keltu galvyte ir taip gautu "oro voniu" kakliukas, jis paguldzius ant pilvo nori nenori vaikutis kelia galvyte as aisku cia ne apie naujagimi kalbu:)
koveria
Mes irgi turejom problemeliu su sutimu. Nors kasdien plaudavau ir nusausindavau vis tiek tas pats budavo. Gyd israse recepta ir vaistinej pagamino toki tirpaliuka (burokeliu spalvos, fuksin ar kazkaip panasiai vadinasi) tai mums buvo thumbup.gif
aušrinė06
na galiu pasidalinti savo patirtimi.mano lelius gime birzelio pbg. tad atejus jau siltesniem oram irgi turejome ta problemele,gal del to kad gime vasara ir kaip sakant nebuvo dar to kakliuko. irgi berem pudrytes,berem krakmola,tepem visokiais kremukais,daznai plaudavau ramuneliu arbatele,bet niekas nepadejo.viskas kuo patepdavau buvo trumpas poveikis,greitai slapuodavo vel.
na bet dienos ejo,augo lelius ir kazkaip isaugome sia problema. nevedziau pas jokius daktarus smile.gif
gingrida
jau nebežinau ką ir daryti help.gif
labai rausta kakliukas, ko tik nenaudojau ramunėlių arbatyte plaunu, švariu vandenuku keletą kartų per dieną, sudocrem, bepanten, pudryte, krakmola, cutibaza, gydytojos rekomenduotu tik vaisinėje gaminamu tepaliuku, viskas velniop. kai nuvalau, sausai nušluostau, paguli ant pilvuko, arba kai pamiega galvelę atlošus praeina, bet praeina kiek laiko ir vėl kakliukas raudonas verysad.gif
jove
QUOTE(gingrida @ 2010 04 21, 11:41)
jau nebežinau ką ir daryti  help.gif
labai rausta kakliukas, ko tik nenaudojau ramunėlių arbatyte plaunu, švariu vandenuku keletą kartų per dieną, sudocrem, bepanten, pudryte, krakmola, cutibaza, gydytojos rekomenduotu tik vaisinėje gaminamu tepaliuku, viskas velniop. kai nuvalau, sausai nušluostau, paguli ant pilvuko, arba kai pamiega galvelę atlošus praeina, bet praeina kiek laiko ir vėl kakliukas raudonas verysad.gif
*

pabandyk nusipirkti muiliuka seba med be sarmo man pasiule vaistinei jis mazas zalios spalvos mums tai padejo paplaudavau su juo kelius kartus per diena ir praeidavo.
indica
Mano mažylei, o tiksliau jos kakliukui ir subiniukui, labai padėdavo ekologiškas ir natūralus Weledos medetkų kremas su cinku, skirtas specialiai tam reikalui.
costela
mano mažius irgi turi tokią bėdą, šunta kakliukas labai verysad.gif . Keliskart per dieną valau vandeniu, paguldau ant pilvo, kad išdžiūtų, tada patepu kuom nors. Bet nei bepanthen, nei zinco spray, nei cinko oksidas, nei pudra, nei krakmolas nepadeda schmoll.gif . Gal mamytės žinot kokį veiksmingą vaistą?
daivute22
pabandykit sviesmiedžio aliejų, superinis tepalas šiam reikalui, internetu galit nusipirkt 4u.gif
costela
QUOTE(daivute22 @ 2011 11 12, 12:41)
pabandykit sviesmiedžio aliejų, superinis tepalas šiam reikalui, internetu galit nusipirkt 4u.gif
*

čia ne tas pats kas taukmedžio sviestas?
carramele
QUOTE(ash_laura @ 2011 11 12, 14:43)
čia ne tas pats kas taukmedžio sviestas?
*

tas pats.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.