Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vėjaraupiai - 2
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
LIUKA*
Vėjaraupiai (lot. varicella) – tai ūminė infekcinė liga, kuriai būdingas pūslinis odos išbėrimas bei karščiavimas. Tai viena dažniausiai pasitaikančių infekcinių ligų po gripo ir ūminių virusinių viršutinių kvėpavimo takų ligų.

Viskas apie šią ligą http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...id2=&linkID

Sena tema čia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=5147
LIUKA*
Sveikos. Pagaliau radau sia tema. Mano mazoji 11men. susirgo vejaraupiais. unsure.gif Amzius nera labai daznas siai ligai, bet yra kaip yra verysad.gif . Mazyle visa isberta ir berimas tik dideja. Siaubas kazkoks, berimas atrodo visur doh.gif . Ir burnyteje, ar lytiniu organu gleivineje, ir ausytese, ir pedos... verysad.gif Jau 2-a nakti visai nemiega doh.gif ir mes kartu su ja. Siandien 3-a berimo diena. Ar galima duoti kokiu raminanciu, gal bent kiek pamiegotu.. ?g.gif
LIUKA*

QUOTE(GUGUTE @ 2007 12 28, 10:55)
O maziuke (5 men) kaip vargo, baisu net prisiminti schmoll.gif 5 dienas laikesi temperatura 39.5, vaistais numusdavau tik kokiai valandai, paskui vel kildavo. Isbere visa kuneli, veiduka, burnyte blink.gif negalejo nie miegot normalai, nei valgyt ....... Atrode, niekad nesibaigs sis kosmaras. Jau ir i ligonine buvau pasiruosus vaziuot unsure.gif  Bet aciu dievui neprireike, sesta diena temperatura sumazejo iki 37.5, septinta diena ir visai nukrito smile.gif  Bet kunelis tai vieni sasai dabar blink.gif O sako,kad MP maitinamai vaikai iki 6 men. vejaraupiais neserga.....
*

Mamytes, kuo tepet gleivyne ? unsure.gif
tulpe
tevagili gali duoti as daviau kai sirgo maniske gleivine mums nebuvo isberta tai nieko negaliu patarti sekmes
camarada
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 24, 13:47)
*

Gomuriuką tepiau Kamistad geliu. Mums labai padėjo. ir skalavom ramunėlėm. Sėkmės. Mes jau beveik išsikapstėm.
LIUKA*
QUOTE(camarada @ 2008 02 24, 19:07)
Gomuriuką tepiau Kamistad geliu. Mums labai padėjo. ir skalavom ramunėlėm. Sėkmės. Mes jau beveik išsikapstėm.
*

Mano mazyte nesiduoda tepti, o skalauti dar per maza. Duodu gerti ramuneliu arbata..
GUGUTE
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 24, 13:47)
*

Gleivinei ne kazin ka padesi siuo atveju g.gif Burnyte saltalankiu aliejum patepti galima - zaizdeles greiciau uzgis.
LIUKA*
QUOTE(GUGUTE @ 2008 02 24, 20:16)
Gleivinei ne kazin ka padesi siuo atveju g.gif Burnyte saltalankiu aliejum patepti galima - zaizdeles greiciau uzgis.
*

Man baisiausia, kad nerami. Nakti temperatura buvo 37,5. Visa nakti nemiegojo. Turbut jau labai niezti, bet nezino kaip pasikasyti... verysad.gif
Dar yra vienas spuogiukas prie pat akytes, tai ir akyte net raudona.Taip baisiai atrodo vaikas, lyg istinusi akis.. verysad.gif Akyte su ramunelem pravalau..
GUGUTE
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 24, 20:16)
Man baisiausia, kad nerami. Nakti temperatura buvo 37,5. Visa nakti nemiegojo. Turbut jau labai niezti, bet nezino kaip pasikasyti... verysad.gif
Dar yra vienas spuogiukas prie pat akytes, tai ir akyte net raudona.Taip baisiai atrodo vaikas, lyg istinusi akis.. verysad.gif Akyte su ramunelem pravalau..
*

Turbut akytes buvo vienintele vieta, kurios mums nebuvo isbere unsure.gif Gal jums vertetu su gydytoja pasikonsultuot, jeigu jau akyte labai negraziai atrodo g.gif Maza ka paskui, kad i koki rimtesni uzdegima nesikomplikuotu unsure.gif
Patikek, 5 naktys mums buvo be miego ir temperatura virs 39, o numust tik kokiai valandai pavykdavo. Net prisimint nenoriu blink.gif Bet viskas baigsis, nepergyvenk. Sesta diena tikrai saule nusvis mirksiukas.gif
Dukra
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 24, 21:16)
*

Man tai gydytoja pabreze, kad gleivines niekuom netepciau, vienam vaikui tai pagalvojau kad angina, visa gerklyte spuogiukais buvo, o kitam tik ant gomurio. Mes ir dvi naktis nemiegojom verysad.gif , po to daviau tavegilio ketvirti, tai padejo, arba sutapimas, gal i antra puse liga lengvesne buna.
O prie akytes irgi buvo spuogeliu, mazdaug kaip miezis atrode, ant pacio krastelio, bet irgi niekuom netepiau schmoll.gif .
Siaip tavegilis tikrai pagelbeja, nuima niezuli thumbup.gif
*Maja*
Įstojam ir mes į gretas. Vyresnėliui 4 m, parsinešė šį gėrį iš darželio. dabar tepu vadinama "zelionke", bet ką daryti, kai yra virš akie voko, kur blakstienos g.gif , nes akis patinus, o ir niežuliukas jau yra, daviau 1/4 tavegilio, reiks dar prieš gulant duoti g.gif Mažoji ir manau susirgs, nors jai dar ti 1,2 m, bet ji visada šalia jo...
LIUKA*
Sveikos.. Nu mums jau daug geriau.. Nauji spuogeliai neatsiranda, o seni jau dziuna.. thumbup.gif Temperaturos nera, o buvo tik apie 37,5.. smile.gif
vejunestela
mano dukryte vejaraupiais susirgo sausio viduryje.Gydytojai pasiskambinau telefonu pasake kad tikrai vejaraupiai.bet neturejo temperaturos, ant veiduko buvo vos keletas spuogiuku, nei kasesi nieko.tepiau salicilo spiritu ir psilo balsamu.Zelionkes dukra visai nenorejo sake nenori buti srekas.ale bet kai pas ja buvo labai mazai spuogiuku net buvau pradejusi abejoti kad tai vejaraupiai visgi pasveikus nuejom i poliklinika, dar buvo like zymiu nuo spuogiuku tai gyd patvirtino diagnoze.
Tavegilio ir buvo gyd paskyrusi, bet kadangi mazoji nesikase tai ir nedaviau apsiejom ir be jo.
dukra isvezem pas senelius atskyrem nuo maziuko kad neuzkrestu.Vienas lengvai praserga, kitas gali ir be ligonines apsieiti, tai nenorejom rizikuoti.
Sevena
Gleivinę mums gydytoja patarė tepti Carbosan tepalu, plauti ramunėlių nuoviru. Išbėrė maniškę irgi nerealiai, visa žalia nuo galvos iki kojų blink.gif . Gerklytėj ant tonzilių irgi pūslės pūlingos, maniau, angina. Temperatūra aukšta, +39 - 40, vos spėju numušinėt. Ir jau trys paros šitaip kankinamės. Laimė, kol kas dar neniežti, bet gana ir to, kad skauda vargšiukei visur, kur didesnės pūslės...Ech, greičiau viskas praeitų verysad.gif . O dar tikriausiai ir mažasis užsikrėtęs bus, lauksim pasireiškiant.
Li_
Pradžioj mano didžioji susirgo, tada po poros savaičių mažyle, ir ką jūs galvojat po kelių dienų ir aš susirgau, nors tikrai jau buvau sirgus vejaraupiais (kai man buvo 2 m, nes turiu savo medicinos knygele ).kažkoks siaubas, jaučiaus tai kaip zombe kokia, tai dar palyginus galvoju kad lengvai nes tempes buvo 3 dienas 37,6.beeet taip blooooga buvo, tai sakes doh.gif
LauraSim
Radau gerą temą ax.gif mūsiškis irgi pasigavo šią ligą doh.gif kaimynų vaikiukai iš darželio parsinešė doh.gif mums jau trečia diena, bet vis dar atsiranda spuogiukų, o kaip sunku juos patepti kai mažius vis blaškosi doh.gif aš tai kad ramesnis būtų nakčiai įkišau Viburcol žvakutę, nežinau bet kažkaip antrą naktį pakankamai ramiai miegojo, tik kartais prabusdavo pasikasyti ax.gif , o pirmoji naktis visiem namiškiam buvo beveik be miego verysad.gif išbertas irgi jau baisiai, beveik galima ištisai tepti o ne taškuoti doh.gif mačiau rašėt, kad galima duoti Tevagilio- o po kiek galima duoti ir kada? tikriausiai nakčiai? g.gif Ir dar su šia liga susijęs klausimas- gal žinot su kuo galima nuvalyti zelionkos žymes nuo daiktų? nes jau daug kur namie šios ligos ženklų galima rasti doh.gif gerai kad nors tempo neturim unsure.gif va pirmosios Velykos su žaliu gyvu margučiu nusimato lotuliukas.gif sėkmės visiem sergantiem ir jau sveikstantiem 4u.gif
*Maja*
QUOTE(LauraSim @ 2008 03 19, 13:14)
Radau gerą temą  ax.gif  mūsiškis irgi pasigavo šią ligą  doh.gif  kaimynų vaikiukai iš darželio parsinešė  doh.gif  mums jau trečia diena, bet vis dar atsiranda spuogiukų, o kaip sunku juos patepti kai mažius vis blaškosi  doh.gif  aš tai kad ramesnis būtų nakčiai įkišau Viburcol žvakutę, nežinau bet kažkaip antrą naktį pakankamai ramiai miegojo, tik kartais prabusdavo pasikasyti  ax.gif , o pirmoji naktis visiem namiškiam buvo beveik be miego  verysad.gif  išbertas irgi jau baisiai, beveik galima ištisai tepti o ne taškuoti  doh.gif  mačiau rašėt, kad galima duoti Tevagilio- o po kiek galima duoti ir kada? tikriausiai nakčiai?  g.gif  Ir dar su šia liga susijęs klausimas- gal žinot su kuo galima nuvalyti zelionkos žymes nuo daiktų? nes jau daug kur namie šios ligos ženklų galima rasti  doh.gif  gerai kad nors tempo neturim  unsure.gif  va pirmosios Velykos su žaliu gyvu margučiu nusimato  lotuliukas.gif  sėkmės visiem sergantiem ir jau sveikstantiem  4u.gif
*

Pas mus ir buvo jau galima ne taškuoti o tepti visą doh.gif Tavegilio galima duoti 1/4 1 kartą (geriau prieš miegą) nes jis ir kažkiek migdo. O zelionke nežinau kuom išvalyti, gal kokiu spiritu pabandykit. Manoji kai lakstė žalia, visus daiktus kuriuos įmanoma apdengiau, ypač baldus.
camarada
QUOTE(jurrrte @ 2008 03 22, 16:01)
maniskis irgi jau nuo antradienio laksto zalias kaip srekas lotuliukas.gif ,o ismatu spalva irgi pasikeite g.gif gal cia nuo zelionkes schmoll.gif tiek gerai kad nera temperaturos ir kad jam patinka kai tepu su zelionka,kas tik ateina i svecius tai sunus pribega ir sako as zalias srekas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

Mano abi jau prasirgo. Tai jau galiu atsipūsti lengviau. Bet nei vienai nepatiko vaikščioti žaliai. unsure.gif
LauraSim
QUOTE(jurrrte @ 2008 03 22, 16:01)
maniskis irgi jau nuo antradienio laksto zalias kaip srekas lotuliukas.gif ,o ismatu spalva irgi pasikeite g.gif gal cia nuo zelionkes schmoll.gif tiek gerai kad nera temperaturos ir kad jam patinka kai tepu su zelionka,kas tik ateina i svecius tai sunus pribega ir sako as zalias srekas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
na musiskis dar nemoka kalbeti, bet kai veidrody save pamato zalia, tai si karto juokiasi biggrin.gif jei ir jusu ismatu spalva pasikeite, tai gal cia susije su liga g.gif idomu kaip kitiem vaikiukam buna g.gif

Papildyta:
QUOTE(camarada @ 2008 03 22, 16:11)
thumbup.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Mano abi jau prasirgo. Tai jau galiu atsipūsti lengviau. Bet nei vienai nepatiko vaikščioti žaliai.  unsure.gif
na va dar du gyvi zali marguciai per Velykas bigsmile.gif linkim greiciau pasveikti 4u.gif
LauraSim
O kada jau galima maudyti vaikiuka? ax.gif
camarada
QUOTE(LauraSim @ 2008 03 24, 12:06)
O kada jau galima maudyti vaikiuka?  ax.gif
*

PO dušu galima maudyti ketvirtą dieną sirgimo. O vonioje jau kai šašiukiai būna užsidėję. Man taip aiškino. Taip ir dariau.
tix
Na ką, jungiamės ir mes į sergančiųjų gretas verysad.gif Nueinu parsivesti vaiko iš darželio ir randu visą išbertą, greičiausiai ir bus darželyje užsikrėtusi.Tepti spuogų neleidžia niekuom, naktį kas valandą turėjau keltis, doh.gif Be to aš pati tai nesu sirgusi, tai jau pradėjau laukti ir pati bėrimo, nors viliuosi, o gal neužsikrėsiu verysad.gif
Kleoja
labas, persirgo mano abu vaikai, vyresneliui buvo lengviau, o maziukui jau po 4 savaiciu dar matosi visos saseliu buvimo vietos, ypac ant veido, sedmenu, petuku....
Klausiu tu, kuriu sirgo vaikai iki metu, per kiek laiko issilygino oda ir nebebuvo demeliu, neliko randu ant veido ar dar kur? maniskis nesikase, bet buvo gilesniu sasu, tai dabar tos duobutes labai aiskios. Visi ramina, o as vos ne griebiuosi kremu jau nuo randu...
tix
QUOTE(Saule100 @ 2008 04 02, 10:56)
Deja, bet užsikrėsi. verysad.gif
*

tai va, man ir daktarė tą patį vakar sakė verysad.gif
Maniškė kol kas gan lengvai serga, temperatūros nėra, šiandien jau mažiau bėrė, tik va, tepti kai reikai tai košmaras-neleidžia, muistosi, verkia, tai aš laikau, o vyras tepa verysad.gif
žibutė
Sveikos,

mano mažylei turbūt irgi vėjaraupiai, šiandien vakare pastebėjau spuogelius, tiksliau jie panašūs į demeles, rytoj ateis gydytoja...Išbertos tik kojytės, padukai ir vienas spuogelis ant rankytės prie pirščiuko...Skaičiau, kad prasideda nuo veido, galvos, tai biški pasimetus esu, ar čia mums vėjaraupiai, ar kas nors kito unsure.gif Temperatūra 37,5
Ilganosė
Tikrai nebūtinai pradeda berti nuo galvos. Maniškiam abiem pirmi spuogučiai atsirado ant "uodegos", net mūsų daktarė "susimovė" bigsmile.gif , sakė, kad čia ne vėjaraupiai, šiaip bėrimas, nes nebūdinga vieta. Šiaip tie patys pirmi spuogai didžiausi ir išaugo, kiti jau mažesni būdavo. Mažiukui buvo gilus randas ant kaktytės, bet va per 4 mėnesius jau išsilygino beveik, vos žymu. Kantrybės ir sveikatytės-svarbiausiai, kad nebūtų didesnių komplikacijų mirksiukas.gif
Kleoja
mano maziuka labaiusiai bere 2-4 para, temperatura buvo 3-7 para, net iki 39, isbertas be galo. Sasai visai nukrito tik 4 savaite. Liko demeliu, randuku keli, gudytoja liepe patept del sventos ramybes alijosiaus geliu, daugiau laukt, po 2- 3 men turetu oda visa pagrazet, nes gydytojos vaikui 3 m visa tai buvo pries 3 men, tai ji "svieziai|" viska zino. Na tikiuosi isnyks tie pedsakai ir mums ir jusu vaikams, stiprybes 4u.gif
Pasišiaušęs
Mes paskiepyti cool.gif karsta.gif Bet neseniai draugei buvo toks atvejis. Jos vaikai irgi paskiepyti bet darže buvo vėjaraupių karantinas ir ką jūs manot jos vaikinas nors buvo paskiepytas lengva forma prasirgo doh.gif
Dabar darže siaučia salmaneliozė blink.gif
sitara
Sirgom ir mes. Pries pat velykas vyresnioji atsikele isberta, o mes jau praktiskai lagaminus i masina nesem, i Jurmala planavom velykom palekti. Teko lagaminus vel iskrauti biggrin.gif Na lanko vyresnioji darzeli, tai ryskiai ten ir prisiciupo. Praejo sakyciau lengvai, berimu buvo ir nemazai, bet be temperaturos ir asaru, jog niezti. Tik kartojo, kad kutena smile.gif Bere tris dienas, tepiau psilo balzamu ir karteli prasiejau su spiritu, kur duoda bambas naujagimiams valyti. Maudziau kiekviena diena. Mazoji susirgo praejus 14 d. nuo vyresnios pirmo isberimo, vnz praeita ketvirtadieni. Temperaturos nebuvo, bere nemazai, bet zymiai daugiau veidas buvo isbertas negu pirmos dukros. Ir tepti labai nesiduodavo. O po triju dienu ir vyras susirgo. Tai jam sunkaiu, nes temperatura iki 38 pakilo, bet irgi bere tris dienas. Tai dabar laukiu ir as savo eiles, nors teoriskai nuo pirmos dukros susirgimo jau praejo 21 d. Tai nzn ar jau nebesirgsiu ar dar primesti dienu, nes kiti du seimos nariai veliau susirgo.
lauke
QUOTE(Gerbera @ 2008 04 10, 21:58)
sekmes jums prakest ta bjauria liga. pas mus tai buvo proe pora men, pirma susirgau as o po to apkreciau maziuka. laikykites. bjauri liga
*

pas mus kaip ir džiūsta spuogai, bet galvoje gal kokių dvidešimt ir dideliu, tai jiems dar reikia nokti
o kaip jūs ar eidavote su vaikais į lauką?
Kleoja
QUOTE(lauke @ 2008 04 11, 10:09)
pas mus kaip ir džiūsta spuogai, bet galvoje gal kokių dvidešimt ir dideliu, tai jiems dar reikia nokti
o kaip jūs ar eidavote su vaikais į lauką?
*

jei nekarsciuoja galima eiti, bet stengtis eit ten kur nera zmoniu, nes kiti vaikai net pro sali praeidami gali susirgt, suauge irgi, jeri jusu sirgimo 1-5 diena, nors nuo musu meistras vienas uzsikrete gal ir 8-9 diena. tad atsargiai del kitu.
sitara
Kadangi temperatūros dukros neturėjo, tai ir maudėsi ir į lauką ėjom. Gyvenam name, tai tiek gerai,kad kiemas savas ir nėra ką apkrėsti. O šiaip mums gydytoja sakė, jog karantinas 10 dienų. T.y. kai tik dukras išbėrė, taip 10 dienų jokio kontakto su sveikais.
Dykuma5
Mes irgi vakar susirgom vėjaraupiais doh.gif
Prieš 3 metus pasiskiepinom ir, va, susirgom.
Kol kas tempės nėra ir beria dar nedaug...... kažin, ar galima į lauką eiti ir maudyti...
Darželyje jau senai buvo sergančių vaikų, ir kaimynų vaikai prasirgo pernai, o mūsiškis atsilaikė [skeipai padėjo], o vakar, kai atsirado pūslelių, pagalvojom, kad alergija kokia......
Bet šiandien pasidarė nejuokinga ir nuvedėm pas gydytoją - ji tik patvirtino diagnozę...... Sako, kad gal lengviau prasirgs, nes skiepas yra............ g.gif
Taip nelaiku, kai darželyje reikia mamyčių dienai ruoštis,........ verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Ar buvo kam nors, kad po skiepo susirgote..... verysad.gif
Jolanta77777
QUOTE(dira @ 2008 04 18, 16:16)
Mes irgi vakar susirgom vėjaraupiais doh.gif
Prieš 3 metus pasiskiepinom ir, va, susirgom.
Kol kas tempės nėra ir beria dar nedaug...... kažin, ar galima į lauką eiti ir maudyti...
Darželyje jau senai buvo sergančių vaikų, ir kaimynų vaikai prasirgo pernai, o mūsiškis atsilaikė [skeipai padėjo], o vakar, kai atsirado pūslelių, pagalvojom, kad alergija kokia......
Bet šiandien pasidarė nejuokinga ir nuvedėm pas gydytoją - ji tik patvirtino diagnozę...... Sako, kad gal lengviau prasirgs, nes skiepas yra............ g.gif
Taip nelaiku, kai darželyje reikia mamyčių dienai ruoštis,........ verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Ar buvo kam nors, kad po skiepo susirgote..... verysad.gif
*

Papildyta:
[quote=Jolanta77777,2008 04 18, 16:57]

Man gydytoja sake, kad eiti i lauka ir maudytis galima tik 9, 10 d. po berimo pradzios ir zinoma jei nera temperaturos. Mano didysis jau baigia nusiplauti nuo vejaraupiu likusias demes, bet dabar susirgo mazoji, serga 5 d. sunkiai, spuogu visur pilna, tepti neleidzia, tiesiog nezinau ka daryti. tepu su "zelionke", duodu Clemastinum syrupo nuo niezejimo, bet jis nepadeda, kasosi, draskosi. Tai taip ir laukiu kada praeis tas pikas.
lauke
mums jau dvi savaitės nuo sirgimo pradžios, bet dar yra galvoje pilna nenukritusių didelių spuogų, o mums ir buvo penkta, šešta diena sunkiausios, dar ir septtą dieną mus iš reto bėrė, ausytės pilnos buvo spuogų, aš daviau klarutino pusę tabletės, tai nesikasė, bet naktį verkdavo, matyt kažkas skaudėdavo.
Papildyta:
nors mums pirmas dvi, tris dienas mažai bėrė ir temperatūros nebuvo
laura doro
Mano mažiukas susirgo, kai jam buvo 1,5mėn, tai teko ir ligoninėje pagulėti. Tai jau visi labai stebėjosi, kad tipo per mažas sirgti šia liga. Labai gerai padeda ACIC tepaliukas, tik veidukui reikia atskirą tubelę turėti. Ten kur tepėm su šiuo tepaliuku neliko nei vieno randuko.
Dykuma5
Na, mes jau pasveikom - sirgom tik 2 dienas, na, ir rytoj jau 5 dienos nuo bėrimų pabaigos. Taigi, dar iki penktadienio pabūsim namie - ir pas gydytoją.
Aš pilvą ir porą spuogų ant nugaros patepiau zelionka, o ten, kur matosi - acic tepaliuku ir vakarais po pusę tavegilio daviau - visur gyja normaliai tik galvą drasko naktį, kai miega - čia sunkiau gyja......... g.gif
Va, jums ir skiepas - nors prasirgom labai lengvai net tempės nebuvo - vieną vakarą 37 ir viskas. rolleyes.gif
mirksiuke

norečiau paklaust,gal kas žino ar galima eiti i lauka?(aišku toliau nuo žmoniu)mes sergam 3 diena. temeraturos pas mus nera,neberia.išbere 2 pirmas dienas ir viskas.dabar jau džiusta spogeliai.labai lengvai perneša,gal čia tos tabletes ACIC padeda,nežinau.o maudit galima?
Dykuma5
QUOTE(mirksiuke @ 2008 04 26, 14:54)
norečiau paklaust,gal kas žino ar galima eiti i lauka?(aišku toliau nuo žmoniu)mes sergam 3 diena. temeraturos pas mus nera,neberia.išbere 2 pirmas dienas ir viskas.dabar jau džiusta spogeliai.labai lengvai perneša,gal čia tos tabletes ACIC padeda,nežinau.o maudit galima?
*

Aš į lauką nuo 3 dienos vedžiau, ir sportuoti ėjo, nes toje grupėje visi, kurie nesirgę žali vaikščiojo.... Kadangi mes buvom skiepyti, tai tempės nebuvo ir bėrė tik vieną dieną. Kūną, kur nesimato tai zelionka patepiau, o veidą ir visas matomas vietas Acic tepiau - tai ten tikrai greičiau užgijo.........Vakar buvo savaitė nuo pradžios sirgimo - tai jau ženklų nėra, išskyrus ten, kur zelionka tepiau - ten dar žalia.....
Tiesa, penktadienį susirgo, o sekmadienį po dušu nuprausiau, vonioje dar negulėjom, bet jau galvą 2 sykius išploviau ir kasdien po dušu maudau.
Terbelė
Ir pas mus vejaraupiai.. verysad.gif Spuogu/spuogeliu daugybe ir daugeja. Vakar buvo tik kakliukas, pilvukas ir nugaryte, keli ant veido, o sian- visas kunas, net liezuvis unsure.gif Tepliotis sekasi sunkiai, nes kol nuteplioju kiekviena spuogeli su zelionka, po to petepu Fenistil, kad nesikasytu, neistveria vaikas schmoll.gif O dar temperatura sian sukilo virs 39, kankinames unsure.gif Ir kada tai baigsis verysad.gif
mirksiuke
QUOTE(Terbelė @ 2008 05 03, 13:22)
Ir pas mus vejaraupiai..  verysad.gif  Spuogu/spuogeliu daugybe ir daugeja. Vakar buvo tik kakliukas, pilvukas ir nugaryte, keli ant veido, o sian- visas kunas, net liezuvis unsure.gif  Tepliotis sekasi sunkiai, nes kol nuteplioju kiekviena spuogeli su zelionka, po to petepu Fenistil, kad nesikasytu, neistveria vaikas schmoll.gif  O dar temperatura sian sukilo virs 39, kankinames unsure.gif  Ir kada tai baigsis verysad.gif
*

mums labai padejo acic tabletes.jos nuo gerpio viruso.tik juos neparduoda be recepto.labai sušvelnina liga,nesikaso,mažiau meto spuogais.pas mus buvo tik 2 vandieningi spuogai biggrin.gif ir bere tik 2 dienas
Terbelė
QUOTE(mirksiuke @ 2008 05 04, 00:23)
mums labai padejo acic tabletes.jos nuo gerpio viruso.tik juos neparduoda be recepto.labai sušvelnina liga,nesikaso,mažiau meto spuogais.pas mus buvo tik 2 vandieningi spuogai biggrin.gif ir bere tik 2 dienas
*

2 spuogai tai ne spuogai, pas mus simtais, gal 300 visokiu vandeningu ir ne, yra siaubingai dideliu pusliu verysad.gif Yra ir jau 5 nudraskyti verysad.gif Mane neramina, kad musu dar dr neapziurejo, nes juk iseigines verysad.gif Tai vis papanikuoju...
diana.
[quote=Terbelė,2008 05 03, 12:22]
Ir pas mus vejaraupiai.. verysad.gif Spuogu/spuogeliu daugybe ir daugeja. Vakar buvo tik kakliukas, pilvukas ir nugaryte, keli ant veido, o sian- visas kunas, net liezuvis unsure.gif Tepliotis sekasi sunkiai, nes kol nuteplioju kiekviena spuogeli su zelionka, po to petepu Fenistil, kad nesikasytu, neistveria vaikas schmoll.gif O dar temperatura sian sukilo virs 39, kankinames unsure.gif Ir kada tai baigsis verysad.gif
*

biski nesupratau. kam tepi Fenistil,jei istepei zelionka?juk zelionka dziovina spuoga ir jis nebeniezti.ir siaip zelionka nebetepa.rekomenduoja patept kokiu tepaliuku,kad nenieztetu ir duot nuo temp,jei ji auksta.temp gali laikytis net kelias paras.sekmes 4u.gif
Terbelė
[quote=diana.,2008 05 04, 16:23]
[quote=Terbelė,2008 05 03, 12:22]
*

biski nesupratau. kam tepi Fenistil,jei istepei zelionka?juk zelionka dziovina spuoga ir jis nebeniezti.ir siaip zelionka nebetepa.rekomenduoja patept kokiu tepaliuku,kad nenieztetu ir duot nuo temp,jei ji auksta.temp gali laikytis net kelias paras.sekmes 4u.gif
*

[/quote]
Zelionka tepu, nes kiek kur domejausi, visur liepe tept zelionka. Zelionka niezulio TIKRAI nenuima, gyvas pavyzdys namie- draskosi nerealiai kol nepatepu tepaliuku. + su zelionka tepant(esant tiek spuogu kaip pas mus), galiu matyt kaip sparciai ju daugeja. Kokiu salicilo spiritu tepdama nematyciau, ar ju vis dar atsiranda doh.gif

[quote=mirksiuke,2008 05 04, 20:44]
pas mus daktare visai nebuvo schmoll.gif pasake ka reikia darit telefonu.ogo,jus sunkiai pernešat doh.gif laikikites.psilo balzamas nuima niežuli 4u.gif
*

[/quote]
Tikrai sunkiai, sian ryte t buvo 39,4 unsure.gif O ar buvo kam supuliavusiu spuogeliu? Pas dukryte ant veiduko keli geltoni(nesproge), bet man atrodo, kad ten puliuoja unsure.gif
Terbelė
QUOTE(diana. @ 2008 05 05, 11:54)
pasistenkit,kad ji tu puliuojanciu nenudraskytu.mano dukrai buvo keli tokie,ji juos nudraske ir liko randeliai verysad.gif .sekmes 4u.gif
*

Sunku susitart, kad nedraskytu, bet db bent jau pasako, kad: kutena, ateik tept tepaliuku cool.gif Itariu, vistiek reiks pirkt tepaliuka nuo randu, gal kiek pades, nes su tiek spuogu, kad neliktu randeliu.. unsure.gif
Kleoja
QUOTE(Terbelė @ 2008 05 05, 11:02)
Sunku susitart, kad nedraskytu, bet db bent jau pasako, kad: kutena, ateik tept tepaliuku cool.gif Itariu, vistiek reiks pirkt tepaliuka nuo randu, gal kiek pades, nes su tiek spuogu, kad neliktu randeliu.. unsure.gif
*

Maniskiui mazyliui buvo be galo daug spuogu, praejo menuo po ligos ant kuno dar like demeliu, o ant veido gal 4 ryskesni idubimai, nors ir nesidraske, tiesiog buvo didesni spuogai. Daktare sake isaugs arba ne, tepalas nuo randu nepades, svarbu saugoti nuo saules dabar. Tai as jau moraliskai susitaikiau su viskuo, nors is pradziu skaudu buvo, kad vaikas liko sugadintas pries tai buves lygutis grazutis, bet ir dabar labai myliu toki koks yra.
Terbelė
Tai va, pas mus tu dideliu yra daug, keli nudraskyti ant veiduko, tai ten tokios raudonos duobes unsure.gif Bet lyg ir i pabaiga, siandien nauju spuogeliu nediduku gal 20 atsirado, daugiau lyg ir neatsiranda g.gif Ir dukra, ryte, kai numusiau t, atsikele, zaidzia, net valgo smile.gif Ir plaukucius issukavau siandien, nes pries tai neleido net prisiliest prie plauku, tai tik surisdavau nesukavus virsuj i kuoda, kad kaklo neerzintu rolleyes.gif Stebesiu kaip bus toliau. O kodel ant saules negalima, ryskesni randeliai liks? blink.gif
Terbelė
QUOTE(mirksiuke @ 2008 05 05, 21:51)
tavegilio reikejo duot,arba sirupo nuo alergijos.aš tepdavau spiritu,kalio permanganatu,ir psilo balzamu.zelionke netepiau schmoll.gif
*

Tavegilio daviau pries miega(jo turiu nuo vasaros, nes dukra alergiska vabzdziu ikandimams, o cia paskaiciau, kad mamos jo duoda kai vejaraupiai). O siaip pries kelias val neistveriau, vel buvo t 39,5, dukra pradejo kazkaip akis guledama i virsu verst, negalejo pasikelt, tai issigandau, kvieciau greitaja. Neramu pasidare, kad galiu nepastebet kokios komplikacijos, norejau, kad apziuretu blink.gif Atvaziavo po valandos, tai t jau buvo nukritus iki 38,8. Nuramino, pasake, kad per daug saziningai tepu tuos spuogelius, kad reik tept tik dideles pusles doh.gif Bet ar ne is mazu pusleliu tos dideles ir pasidaro? Sukritikavo, kad kai niezti patepu tepaliuku nuo niezulio(pasake- ismislas, zelionke nuima niezuli(?)) ir liepe neduot sirupo nuo t(o duot paracetamolio tabletes trecdali ir tai tik kai t 39-40). Na, bent jau nusiraminau, kad nesikomplikuoja rolleyes.gif O zelionke irgi nebetepsiu, nes nebeatplausiu vaiko doh.gif Aciu uz palaikyma, mamytes 4u.gif
Terbelė
QUOTE(lauke @ 2008 05 05, 22:37)
mums buvo supūliavę jau gerokai pasibaigęs spuogelis, jau šašiukas buvo užsidėjęs ir jau toks mažiukas, kažkaip nudraskė ir tada pūliavo, tokia duobė buvo.
*

O ka reiskia "pasibaiges" spuogelis? Pas maniske ant veiduko keli supuliave, iki saseliu mums dar toli, tikiuosi kad neliks randeliu, bet lb abejoju unsure.gif Pas mano teti oda siaubinga, butent nuo vejaraupiu, labai tu "skyluciu" daug, vaikystej nusikase, matyt ir supuliave buvo. Gal tais laikais nelabai tuos vejaraupius priziuredavo(teciui 64m) unsure.gif
lauke
užsitraukęs, užsidėjęs šaelis jau atrodė tik nukrist tereikia, o nudraskė jį ir viskas, bet uždėjau betadinu ir užgijo greit
Papildyta:
jei susidrumstęs skystis spuogelyje, tai dar nesupūliavę, nes pas mus šlapiavo, pūliavo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.