Sveikos
Labai norėčiau, kad pasidalintumete savo patirtimi mamytes, kurios turėjo daugiau nei vieną Cezario pjūvį. Pati turėjau du kartus. Kaip jaučiates, ar yra skirtumai, palyginus su pirmu pjūviu. Kaip greitai pradėjote jausti odą po antro pjūvio? Ar įmanoma turėti dar trečią vaiką, jeigu pirmi du buvo pagimdyti per Cezarį.
Sveikute, Mano visi trys vaikučiai gimė operacijų pagalba. Po pirmo jaučiausi baisiai - mama buvo visą laiką šalia. Man darė pilną narkozę. Po antro leliuko pati su lašaline viską pasidarydavau  . O trečia operacija buvo pati lengviausia ir po to puikiai jaučiausi. Mane operavo super daktarai. Turiu tik du randus šypsenėles  . O ketvirto jau nebeišnešiočiau - taip pasakė daktaras. Paskutinis neštumas buvo geras, tačiau po operacijos pasakė, kad nedaug trūko, kad mažius būtų pats pro pilvo apačią išlindęs  -labai išplonėjusi odos sienelė (jei teisingai supratau). Bet viskas baigėsi laimingai  .
Stratonikeja
2008 02 24, 16:45
QUOTE(Inočka @ 2008 02 24, 17:09) Sveikos Labai norėčiau, kad pasidalintumete savo patirtimi mamytes, kurios turėjo daugiau nei vieną Cezario pjūvį. Pati turėjau du kartus. Kaip jaučiates, ar yra skirtumai, palyginus su pirmu pjūviu. Kaip greitai pradėjote jausti odą po antro pjūvio? Ar įmanoma turėti dar trečią vaiką, jeigu pirmi du buvo pagimdyti per Cezarį. Turėjau tris cezarius. Tarp pirmo ir antro - 3.5 metų, tarp antro ir trečio - metai ir keturi mėnesiai. Visi nėštumai praėjo gerai, operacijos pavyko. Gal tik po trečios operacijos labiau skaudėjo, bet tikriausiai dėl to, kad skausmingiau traukėsi gimda. Taigi, sėkmės.
man po antro Cezario labiau pilvas kaba virš rando, t.y. apatinė pilvo dalis. Bet nelabai dar noriu stipriai pradeti sportuoti, nes toks jausmas, kad kazkur tai viduje skauda, jau proėjo 3 mėnesiai. O kaip sekasi Jums?
vaivos juosta
2008 02 26, 15:10
Turėjau du ir manau, kad turėsiu dar ir trečią  . Neigiamų pojūčių didelių nejutau - nemaloniausia buvo tik kateterio įvedimas pūslėn, o skausmas po operacijos man nebuvo didelis. Antrąkart operuojant gydytojas pasakė, kad randas prasiskyręs  . Pjūviai sugijo gerai, pilvuko nėr  . Šiaip turbūt reiktų išsitirt dėl tos gimdos sienelės išplonėjimo, nes vasarą norėtume paplanuoti.
Patricija 123
2008 03 13, 14:16
As turėjau išpjautą cistą nuo kiaušidės ir du cezarius, viso trys pjūviai vienoj vietoj. Po abiejų cezarių jaučiausi gerai. Pilvas nedidelis, tik kartais nuo staigių judėsių uzskausta pilvą.
cukrinuke
2008 03 13, 16:36
Man teko turėt 4 cezario operacijas.Sugydavo greitai,komplikacijų nebuvo,tik ties pjiūvio vieta dabar toks sukietėjimas skausmingas. Kai nešiojau mažiuke labai stebėjo gyd.ir išoperavo 37sav.dėl gimdos sienelės išretėjimo.
vaivos juosta
2008 03 13, 21:39
QUOTE(cukrinuke @ 2008 03 13, 16:36) Kai nešiojau mažiuke labai stebėjo gyd.ir išoperavo 37sav.dėl gimdos sienelės išretėjimo. O stebėjo echoskopu? Man neramu, nes jau dabar randas buvo prasiskyręs, o dar norėčiau vieno leliaus.....
tanitausa
2008 03 14, 00:33
man irgi idomu ar galima daugiau nei tris cezarius tureti. turejau viena ir zinau kad jei pastociau ir gimdyciau vel cia pat jie vel darytu operacija, bet jei ishvaziuociau gimdyt i dideli miesta tai leidzia ir paciai, tai galvoju ar vaziuot ish cia ir gimdyt paciai teks ar vis delto galima ir daugiau nei tris kartus tureti cezari? kol kas tik veina turim vaikuti bet kazkaip apsvajoju apie dar tris
***zanute***
2008 03 14, 12:16
Sveikutes As cia gal siek tiek ne i tema, nes turejau tik viena cezari. Norejau suzinot ar kuriai nors buvo panasi situacija  Dabar susiduriau su tokia problema: Tuoj bus trys menesiai kai nesulaikiu menesiniu, nors jau buvo susitvarkiusios po gimdymo. Nestumo testai neigiami, daraus beveik kas antra diena. Buvau pas ginekologe, nieko blogo nerado, tiesiog sake laukti  Maitinuos gerai, nesilaikau jokiu dietu. Manau, gal cia ytakos turi cezario pjuvis
Florena
2008 03 14, 19:03
As dabar turejau antra cezario pjuvi,gydytoja apie trecia sake net nesvajot nes gimdos sieneles labai isretejusios.O siap savijauta tai gera,randai sugyjo greitai.
QUOTE(Gazelė @ 2008 02 24, 17:39) Sveikute, Mano visi trys vaikučiai gimė operacijų pagalba. Po pirmo jaučiausi baisiai - mama buvo visą laiką šalia. Man darė pilną narkozę. Po antro leliuko pati su lašaline viską pasidarydavau  . O trečia operacija buvo pati lengviausia ir po to puikiai jaučiausi. Mane operavo super daktarai. Turiu tik du randus šypsenėles  . O ketvirto jau nebeišnešiočiau - taip pasakė daktaras. Paskutinis neštumas buvo geras, tačiau po operacijos pasakė, kad nedaug trūko, kad mažius būtų pats pro pilvo apačią išlindęs  -labai išplonėjusi odos sienelė (jei teisingai supratau). Bet viskas baigėsi laimingai  .  sveikinu tave Gazele man laba smalsu, o koks skirtumas tarp visu CP tavo?  ir gal kokia ypatinga prieziura buvo tau su paskutiniais nestumais?  klausiu, nes pries gimdyma labai norejau pati gimdyti, bet deja-CP  tai dabar pamastau, kad antra vaikeli irgi noreciau CP, ir gal net ir trecia  , nes labai jau ilgai man tas gimdymas artejo- saremiai labai ilgai nestiprejo , paskui dar skatinamieji- nu vienu zodziu, pasikankinau iki valios, tik skirtumas tas kad vaikiukas nelindo tuo tuneliuku
O as turejau irgi du cezarius,kai atsiguliau i ligonine ,galvojo kad dar pagimdysiu pati,bet taip nebuvo nes neatsidare kaklelis,o vandenys buvo nubege ir buvo dideli skausmai man,bet sake jai trecio laukciau tai iskart ant stalo guldytu,nieko nebelauktu.Nes abu vaikucius pamaciau visu menesiu anksciau,pirma po 36savaiciu,o antra 36 savaiciu ir 1 dienos.  .Ir po antro cezario kazkodel atrodo kad randas labiau iverstas
Kalbėjausi su daktarais. Tai sakė, jog po dviejų cezarių, jeigu laukiamas trečias vaikas, pačiai gimdyt jau nieku gyvu neleidžia, nes per didelė rizika moteriai - supliš gimda ir nukraujuos.
O prieš atliekant trečią cezarį, sako, kad visad pasiūlo moteriai tokį dalyką kaip perrišti kiaušintakius - kad daugiau nepastotų, nes ketvirtas nėštumas ir cezaris jau nepageidautinas medicinos prasme.
<kristukas>
2008 03 20, 14:47
Aš turėjau du. Po pirmojo jaučiausi sunkiau, bet gydytojai sakė dėl to, kad iš pradžių pati bandžiau gimdyti, o paskui teko operuoti. Bet nelengva buvo tik pirmas pora dienų, po savaitės jaučiausi puikiai. Antras cezaris buvo planinis. Sunku buvo tik pirmą dieną, kai reikėjo keltis, o paskui labai gerai jaučiausi, gydytojas net anksčiau namo išleido ir pajuokavo, kad po trečiojo tai tikriausiai jau operacinėje nuo stalo nušoksiu ir sakė lauks manęs  po poros metų
RositaZ
2008 03 21, 19:37
Sveikos. Pirmas gimdymas baigesi cezario pjuviu,o antra vaikeli pagimdziau pati. Nors po pirmo operaves gydytojas perspejo,k ad gimdyt tikriausiai neteks.....Bet pasirodo, jei ne del moters fiziologijos (klubu,ar vaikelio netaisiklingos padeties,gimdos kaklelio neatsidarymo), tai antras nestumas greiciausiai baigsis gimdymu. Sekmes!!!
Zandukai
2008 03 23, 00:40
Esu po 2 cezariu. Po pirmo jauciausi siaubingai, reikejo gero menesio atsigauti, o po antrojo puikiai. Beda ta, kad po antrojo baisiai isitampe pilvas ir uzimete rauksle ant rando, ir nekrenta svoris. Jei noreciau trecio-prasom, bet geriau po kokiu 3 ar 5 metu. Siaip 2-oji opracija vyko sklandziai, nes labai dekingas organizmas. Gydytoja sake, retai taip buna -nei vienos saaugos.Galiu daryti ir darytio pjuvius :::  )))))). Taciau turiu paskyti, kad 2-asis nestuma buvo problematiskas del rando. Nuolat skaudedavo jo vieta, gimda ir pilvas sunkiai tempesi, todel isaugdavo skausmus ir saremius, buvo mazai vandenu, lelius vos tilpo, nejudejo-nestumo metu nejutau nei vieno rotacinio judesio. Vargselis  isoperavo anksciau, baigiantis 38 nestumo savaitei, nes rando vieta buvo isretejusi.Siaip nejauciu jokio diskonforto del pjuviu, tarsi ju niekada ir nebuvo.Kad ir kaip noretusiu mergaites, bet geriau susilaikysime. Isnesioti isnesiociau, bet man labai nepatinka pati opreracijos procedura-vaiko traumavimas.100 kartu geriau gimdyti naturaliai, aisku, jei tai imanoma..... Sekmes....
Pas mane pirmas gimdymas užsibaigė cezariu, antras buvo planuotas cezaris. Po operacijų viskas gerai, gerai jaučiausi, greitai užgijo. Tik antra operacija ilgai truko, nes buvo labai dideli surandėjimai viduje, nors iš viršaus atrodė viskas čiki, mažas randžiukas. Po antro pilvas didesnis liko, nors svoris tas pats. Bet, kad pati kalta, nieko nedarau, o reikėtų pasportuoti  ...
Turejau du cezarius. Savijauta puiki, pjuviai isoriniai sugijo po savaites. Po dvieju - ten buvo tik plonas baltas siulelis. Laisvai galiu tureti trecia, nors nera noro ir laiko
as ir po dvieju cezariu,man dar jauciais uztirpimas sioks toks,bet neskauda
Pumbukas
2008 05 19, 23:23
Turejau 2 cezarius. Po pirmo labai sunku buvo keltis, visa savaite labai skaudejo. Po antro daug lengviau. Dar noreciau trecio kleckiuko, bet tai ka patyriau guledama ant operacinio stalo niekada nebenoreciau, kad tai pasikartotu.Nesuveikus epidurui, teko daryti pilna narkoze. Kai suleido vaistus i vena po keliu akimirku nebegalejau ikvepti oro, norejau pasakyti, kad negaliu kvepuoti, tai ir zodzio istart negalejau. Toks jausmas, kad burna su nosim uzklijuotos. Atrodo dar kelias sekundes taip istveriau ir pasakiau sau VISKAS... ir uzsimerkiau. Atsibudau reanimacijos palatoj ir pirma mintis - GYVA. Kai atejo `anestiozologas i palata,jo paklausiau, kodel taip atsitiko,tai jis kazka numyke, kad jie turejo suleisti pirma raumenis atpalaiduojancius vaistus, o tik paskui uzmigdyti, kad nepakenktu vaikeliui. Bet mano nuomone, kad kazkas ne taip suveike ar doze vaistu gal netokia suleido, nezinau. Bet manau, kad taip neturejo buti. Taip kad nezinau ar rysiuos tureti dar viena vaikeli.
Pentarda
2008 05 21, 12:59
As turejau 3 cezario pjuviu  Na po pirmo buvo komplikaciju ir ilgai negalejau normaliai judeti, po antro buvo geriau, o dabar po trecio is vis pasaka Treciasis cezaris buvo geriausias ir kokybiskiausias  Nieko neskaudejo, greit vaiksciojau, jokiu surandejimu nei po vieno pjuvio nebuvo!!!  Gal ,kad pas ta pati gydytoja visi cezariai daryti Papildyta:Tiesa gydytojas sake, kad siais laikais medicina tiek pazengusi, kad galimi net 7 cezariai!!!
QUOTE(Pentarda @ 2008 05 21, 13:59) As turejau 3 cezario pjuviu  Na po pirmo buvo komplikaciju ir ilgai negalejau normaliai judeti, po antro buvo geriau, o dabar po trecio is vis pasaka Treciasis cezaris buvo geriausias ir kokybiskiausias  Nieko neskaudejo, greit vaiksciojau, jokiu surandejimu nei po vieno pjuvio nebuvo!!!  Gal ,kad pas ta pati gydytoja visi cezariai daryti Papildyta:Tiesa gydytojas sake, kad siais laikais medicina tiek pazengusi, kad galimi net 7 cezariai!!!   saunuole Pentarda o gal gali pasakyti , koks laiko tarpas tarp visu 3 CP, ir kaip savijauta nestumo laikotarpiais buvo  ar reikejo kaip nors ypatingai saugotis , na tarkim jau 3 nestuma as labai noreciau dar vaikiuku, bet kai taip nepasiseke pirmas gimdymas (po 28 val. nepriartejau prie gimdymo net ir su skatinamaisiais  )tai noreciau vien tik CP darytis, nes ir vaikiukas didelis buvo ir bus tikrai  tai vat ir noreciau suzinoti laikotarpius tarp nestumu ir kaip daktarai reaguoja  :
egmilia
2008 05 21, 21:05
Aš irgi esu turėjusi 2 cezarius. Pirmą darė su pilna narkoze, o antrą, kadangi buvo planinė operacija, tai su daline... Šiaip kuo puikiausiai randai sugijo ir jokių pašalinių nepatogumų nejaučiu, tik turiu vieną bėdą- likusį nukarusį pilvą virš rando QUOTE(***zanute*** @ 2008 03 14, 13:16) Tuoj bus trys menesiai kai nesulaikiu menesiniu, nors jau buvo susitvarkiusios po gimdymo. Nestumo testai neigiami, daraus beveik kas antra diena. Buvau pas ginekologe, nieko blogo nerado, tiesiog sake laukti  Maitinuos gerai, nesilaikau jokiu dietu. Manau, gal cia ytakos turi cezario pjuvis  Mano nuomone, nepriklauso mėnesinės, ar tai buvo cezaris, ar ne. Po pirmojo(nors man buvo komlikacijos) susirgau po 1.5mėn., o po antrojo cezario tik po 7mėn QUOTE(naitas @ 2008 03 19, 17:17) O prieš atliekant trečią cezarį, sako, kad visad pasiūlo moteriai tokį dalyką kaip perrišti kiaušintakius - kad daugiau nepastotų, nes ketvirtas nėštumas ir cezaris jau nepageidautinas medicinos prasme. Po antro Cezario gydytoja sakė, kad gimdyti patariama tik po 5m., arba geriausiai iš vis negimdyti  , o, praėjus kiek laiko, ir man paporino tą patį, kad atliekant trečią pasiūloma perrišimas  . QUOTE(Pentarda @ 2008 05 21, 13:59) Tiesa gydytojas sake, kad siais laikais medicina tiek pazengusi, kad galimi net 7 cezariai!!!   , na aš tai jau tiek nenorėčiau jų darytis  .
na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris
egmilia
2008 05 22, 07:15
QUOTE(Vijora @ 2008 05 21, 23:08) na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris  O dėl ko tau darė pirmą cezarį? Žiūrint, kokia tau buvo priežastis, kodėl jį darė. Gal tai priklausė nuo vaikiuko, t.y. bloga jo padėtis, krentantys tonusai ir pan. Man tai darė todėl, kad ir vienu, ir kitu atveju neatsidarė kaklelis- turiu tokią bėdą. Kai laukiausi antro vaikiuko, mano ginė visąlaik sakė, kad pagimdysi pati, bet nėštumo pab. patvirtino, kad pati niekaip neišgimdysiu. O ir kaklelis prieš operaciją( nors jau skausmai užeidavo apie parą) atsidaręs buvo tik 1cm.  .
Pentarda
2008 05 22, 08:06
QUOTE(KAME @ 2008 05 21, 22:31) Aciu aciu... raudonuot pradesiu Pirmas nestumas buvo tiesiog pasaka  sode gelyne kapsciausi ,kol gimdyt tiesiai isvariau  bet buvo virkstele apsisukusi ir operavo, antras cezaris buvo po 2,9m .Cia jau antroje nestumo puseje buvo gresiantis prieslaikinis gimdymas, na paguledavau karts nuo karto ligoninej, lasiniu prilasindavo ir namo isleisdavo. Sake galesi pati gimdyti. Bet atejus laikui paaiskejo,kad teks vel operuoti. Treciasis CP po 13m  taip jau gyvenimas susikloste  Zinodama savo polinki i prieslaikinio gimdymo pojausmius, nedirbau daug prisiziurejau save, nesitasiau sunkiu nesuliu ir siaip sveikai gyvenau  Pries gimdyma buvau paguldyta i lig ,kad nebutu netiketo atvejo,kad buciau vietoje. O operavo del saugumo rizikos, na sako kad gimda netycia neplistu, gyd apsisaugot save norejo. Nors mano drauge po 2CP trecia pati gimde  aisku VILNIUJ. Na ka ,operacijos metu nieks man nesiule jokiu uzsrisimu daryti, nors gal galejo ir pasiulyt  ,o po operacijos tai pasake,kad niekada pati nebuciau ir pagimdziusi, nes mano klubu kaulai kazkaip netaip issideste  ir dar sako laukiu po 2m Papildyta:QUOTE(egmilia @ 2008 05 21, 23:05) Šiaip kuo puikiausiai randai sugijo ir jokių pašalinių nepatogumų nejaučiu, tik turiu vieną bėdą- likusį nukarusį pilvą virš rando Cia visoms cezarinukems ista problemele yra  ir nieko cia nepadarysi... QUOTE(egmilia @ 2008 05 21, 23:05) Po antro Cezario gydytoja sakė, kad gimdyti patariama tik po 5m., arba geriausiai iš vis negimdyti  , o, praėjus kiek laiko, ir man paporino tą patį, kad atliekant trečią pasiūloma perrišimas  .  , na aš tai jau tiek nenorėčiau jų darytis  . Geras  visur gimdyt po CP siulo po 2-3m, bet zinau,kad ir po 1,5 gimdo ir nieko, viskas ok buna Na as 7 CP ir visai nenoreciau QUOTE(Vijora @ 2008 05 22, 00:08) na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris  Tikrai yra galimybe, kad galesi gimdyti pati, bet jei tai koks mazesnis miestelis, manau gali nesutikti su tokiu variantu, reiktu gal sostine rinktis
Kieliuke
2008 05 22, 08:19
Visi 3 cezarei. Po pirmo tai visai gerai jauciausi,o po kitu ir pries pjuvi ir po prastai jauciausi. Ypac trecia. Taip pat siule kiausintakiu perisima. Ir as sutikau. Juk vaikiuku daugiau nenorejau turet.
QUOTE(egmilia @ 2008 05 22, 08:15) O dėl ko tau darė pirmą cezarį? Žiūrint, kokia tau buvo priežastis, kodėl jį darė. Gal tai priklausė nuo vaikiuko, t.y. bloga jo padėtis, krentantys tonusai ir pan. Man tai darė todėl, kad ir vienu, ir kitu atveju neatsidarė kaklelis- turiu tokią bėdą. Kai laukiausi antro vaikiuko, mano ginė visąlaik sakė, kad pagimdysi pati, bet nėštumo pab. patvirtino, kad pati niekaip neišgimdysiu. O ir kaklelis prieš operaciją( nors jau skausmai užeidavo apie parą) atsidaręs buvo tik 1cm.  . Va ir man tokie klausimai. Kai laukiausi gyd gasdino prieslaikiniu, o atejus laikui dar ir pernesiojau. Turiu taip pat kazkokia kaklelio mistika nes jis visai neatsidarinejo, o nubegus vandenim maze atsisedo ir teko cezaris. Dabar idomu ar su antru ta pati dalia laukia del kaklelio ar nebutinai. Gyd aiskino kad gydant kaklelio zaizdeles kazkas pasidaro jog nenori jis veliau atsidarinet.
egmilia
2008 05 22, 09:36
Nežinau kodėl, kai man sakė, kad teks pačiai gimdyti, aš labai paniškai bijojau(gal todėl, kad mano pirmas skausmingas gimdymas buvo) ir džiaugiausi, kad daro Cezario op.  .
QUOTE(egmilia @ 2008 05 21, 22:05) Po antro Cezario gydytoja sakė, kad gimdyti patariama tik po 5m., arba geriausiai iš vis negimdyti  Nu kas čia per briedas  Aš turiu pametinukes, ir abi cezariukes  Pastojau po pirmo cezario praėjus tik 7 mėn., ir nei vienas gydytojas manęs negąsdino
egmilia
2008 05 23, 18:22
QUOTE(Treja @ 2008 05 23, 13:50) Man taip sakė, kad po dviejų Cezario operacijų patariama pastoti tik po 5m., o ne po vienos  . Ir visai negąsdino, o tik patarė  .
As taip pat turejau 3 cezarius. Priezastis - neatsidare gimdos kaklelis. Pirma karta bandziau pati (kankinausi 18 valandu, nuleido vandenis, leido skatinamuosius).vaikelis pradejo dusti, tai staigiai dare CP. Nepavyko daline narkoze, dare bendra, todel isgyvenau tikra kosmara (tamsa, liezuvio apversti negali, o girdi balsus ir zveriska skausma). Tiesa viskas greit uzsimirso. Antras ir trecias cezariai buvo super. Del antro gydytojai ilgai gavojo, bet nieko man neisejo. O trecias buvo planinis. tiesa anesteziologa as jau perspedavau apie pirmos narkozes siauba. Gal kad viskas buvo daroma skubos tvarka Del randu, tai pas mane pilvas kaip retis. dar dare cistos salinimo operacija. Kaip ten viduje, nezinau, bet is isores yra tik vienas randas. jie kazkaip viens ant kito. Jokio nukarusio pilvo taip pat nera. manau cia jau genai  Man visada lasinukai kaupiasi ant slaunu, ne ant pilvo  O rankas turiu visai sakalius Del perrisimo, ar sieneliu isretejimo, nieks man nieko nesake ir nesiule. Tiesa kai buvau pas gydytoja, tai viena tokia moteri sutikau, kuri sekmingai pastojo po perrisimo.  As turiu problemeliu su venomis. harmoniniai vaistai sukelia pasalini poveiki, o visu kitu priemoniu efektyvuma jus pacios merginos zinote  tai gydytoja pajuokavo ,, jus pasmerkta visad buti nescia''
laizanika
2008 07 14, 10:17
QUOTE(naitas @ 2008 03 19, 17:17) O prieš atliekant trečią cezarį, sako, kad visad pasiūlo moteriai tokį dalyką kaip perrišti kiaušintakius - kad daugiau nepastotų, nes ketvirtas nėštumas ir cezaris jau nepageidautinas medicinos prasme. Taip budavo seniau, o dabar kiek domejausi mediciniskai leidziama iki 5 cezariu  Ir as asmeniskai neleisciau perristi kiausintakium net jeiguir neplanuociau vaiku QUOTE(Vijora @ 2008 05 21, 23:08) na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris  Nebutinai, viskas priklauso nuo to del ko darytas pirmasis. Pas mane pirmasis cezaris bubvo extra, gimdymo veikla prasidejo, vandenys patys nubego, tasidarinejo kaklelis, leliukas ejo galvyte zemyn, taciau kaktyte i prieky.Per 3h padetis nepasikeite, nusprendem su gydytoja daryti operacija  Kadangi taip nutiko, gydytoja sake kad pagimdyti antrajy yra tokia pat tikimybe kaip ir pirmajy
pirmąjį gimdžiau pati, o abu jaunėliai gimė po cezario. Pirmas cezaris buvo neplanuotas, bet po jo visai gerai jaučiausi ir net trečią dieną išsiprašiau namo.  (paprastai paleidžia po 5 paros). Bet po antrojo cezario labai ilgai negalėjau atsigauti. Dar ir dabar jaučiu tempimą, o kartais ir gana stiprų. Gal ne pats cezaris kaltas, o tiesiog vienas po kito vaikučiai ir abu po operacijų, tai manau, kad sunku organizmui.
Drezulka
2008 07 22, 14:38
Man darė cezarį, nes neatsidarė kaklelis. Baisiausia buvo kateterio įvedimas į pūslę. Darė ekstra, gavau pilną narkozę - po visko labai sunkiai kvėpuot buvo, negalėjau atsikrenkšt ir nežmoniškai pilvą skaudėjo. Bet viskas sugijo puikiai, randas tik sprindžio ilgio ir nejaučiu. Gydytoja patarė 2 metus pailsėt. Ir pati ankčiau nenoriu, nes tą pačią dieną mano pusseserė neteko antrojo vaikelio - pirmasis gimė po CZ, o pradėjo lauktis antrojo tik po 7 mėn. Gydytojai sakė, kad per anksti, dėl to taip ir atsitiko
Levander
2008 07 23, 09:18
Aš po 2 cezarių... antrą kartą pastojau praėjus 1.4m po pirmo cezario... po abiejų atsigavau labai greitai Man tai irgi nemaloniausia turbūt buvo kateterio įvedimas  ir tas dėguonis man labai nepatinka per antrą operaciją porą kart buvo supykinę o kas tas perrišimas
supermegeja
2008 07 23, 20:06
 Man tairgi dare du cezarius, po abieju pojuciai vianidi, tik gal po antro truputi daugiau skaudejo.
QUOTE(Vijora @ 2008 05 21, 23:08) na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris  Man pirmą darė Cezarį, bet antro jau ir siūlomo natūraliai negimdyčiau. Jei jau supjaustyta, tai tegu ir vėl pjauna. Nors pirmajį cezarį darė dėl vaikelio blogos padėties, ir sakė, kad antrą galėčiau ir pat gimdyt, bet aš jau nenoriu
Undinelė
2008 09 05, 14:36
O man buvo 3 cezariai, po visų savijauta - gera
krevete6
2008 09 16, 22:23
sveikos, cezarinukes, as turejau viena (kolkas) cezari, dare del vaikelio blogos padeties, jau planuojam antra leliuka ir idomu kaip bus  na, bet rasau ne del to... QUOTE(Levander @ 2008 07 23, 08:18) Aš po 2 cezarių... antrą kartą pastojau praėjus 1.4m po pirmo cezario... po abiejų atsigavau labai greitai Man tai irgi nemaloniausia turbūt buvo kateterio įvedimas  ir tas dėguonis man labai nepatinka per antrą operaciją porą kart buvo supykinę o kas tas perrišimas  man keista pasirode, kad jus apie kateterius taip snekate, man kateteri i slapimo pusle kiso jau po padarytos nejautros ir as nieko nejutau, priesingai galiu pasakyti apie jo istraukima  vat ta 'malonuma' butent istraukiant pajauciau tiesa, mane laaabai pykinti, tiesiog nezmoniskai, pradejo vandenims nubegus ir laukiant operacijos, taip pat jau atsigulus ant stalo
QUOTE(Vijora @ 2008 05 21, 23:08) na pirmas cezaris jau buvo,bet mane prigasdino,kad jei pastosiu antrakart,butinai baigsis cezariu  kazkaip maniau,kad galima ir paciai pagimdyt(be cezario),nesvarbu,kad jau buvo cezaris  Mane kaip tik pykdina visi daktarai kurie pasako, kad antra karta tai galesi ir pati, ir vos ne rekomenduoja jie. Pasake, na tu nesutiksi tokio priestaravimo kaip pries pirma cezari, bet jie vis tiek tave ragins naturaliai.  As cia visaip bandziau tartis, kad tik tureti planini pirma cezari, nes esu ir visada buvau visiska naturaliu gimdymu priesininke. Ir niekas man nepavyko susitarti, nes UK jiems reikia, kad butu medical reason, LT tai jau turejau daktare, kuri buvo pasirengus padeti, supazindint su vedejom kur reikia ir t.t. Tik po to, visgi nugalejo noras tureti vaika UK, ir jau visaip moraliskai lauziausi, kad teks paciai gimdyti, ir po to ....  viskas baigesi cezariu  Gal cia vis tik psichologinis dalykas, bet jauciausi absoliuciai puikiai, kai tik kojas po dalines nejautros vel pajutau, iskart atsistojau vaikscioti ir ten sioks toks skausmelis pjuvyje visai netrukde  Nors randas dar iki siol nera sugijes, ta prasme "issivaiksciojes" , is sonu, tai nieko nesimato, bet per pati vidury tai sustorejimai, kaip surambejimai yra ir spalva odos gerai iraudusi, nors jau beveik 2 metai praejo. QUOTE(Nivea @ 2008 08 02, 18:22) Man pirmą darė Cezarį, bet antro jau ir siūlomo natūraliai negimdyčiau. Jei jau supjaustyta, tai tegu ir vėl pjauna. Nors pirmajį cezarį darė dėl vaikelio blogos padėties, ir sakė, kad antrą galėčiau ir pat gimdyt, bet aš jau nenoriu 
vaivos juosta
2008 09 18, 14:55
QUOTE(Levander @ 2008 07 23, 10:18) o kas tas perrišimas  Operacijos metu galima perrišti kiaušintakius, jei daugiau nėštumų neplanuojama. Bet dabar neseniai skaičiau, kad tai nėra 100 proc. apsauga.
as irgi greit atsigavau po cezariu. bet po antro labiau skaudejo/
austulle
2008 09 26, 14:39
Dėl 7 cezarių - kai laukiausi ketvirto, labai daug skaičiau ir ieškojau info, tai viename forume (JAV) aptikau moterį, kuri po 9 cezarių ir išgyvena, kad negalės 10 vaikiuko turėt, nes jau daktarai pasakė, kad nebeišnešiotų Mano - kaip jau tikriausiai supratot - 4 cezariai. Tarp pirmo ir antro vaiko skirtumas - 1m10men, tarp antro ir trečio - 2m11men, o tarp trečio ir ketvirto - 2m6mėn. Paskutinė operacija - legviausia...  bet iš principo tai man nepatinka ir operacija, ir - ypač - periodas po jos. Fu.
vaivos juosta
2008 09 27, 18:28
QUOTE(austulle @ 2008 09 26, 15:39) Mano - kaip jau tikriausiai supratot - 4 cezariai. Dėl trečio ir ketvirto cz, tai suprantu - jau kaip ir privalomos operacijos, o kodėl buvo pirmos dvi?
Sveikos mamyte, Neseniai sužinojau, kad laukiuosi ketvirto kūdykio. Laukia ketvirta sekcija. Gydytoja, švelniai tariant, optimizmu netrykšta. Na, čia labai švelniai issireškus  . Ieškau to paties likimo mamyčių. Labai idomi jūsų patirtis
kiek skaičiau, daugiau rizikos, bet įmanoma gydytojai pergyvena, nes tai rėtenybe
Alabama
2008 11 13, 21:53
QUOTE(Ėja4 @ 2008 11 13, 16:20) Sveikos mamyte, Neseniai sužinojau, kad laukiuosi ketvirto kūdykio. Laukia ketvirta sekcija. Gydytoja, švelniai tariant, optimizmu netrykšta. Na, čia labai švelniai issireškus  . Ieškau to paties likimo mamyčių. Labai idomi jūsų patirtis  Zinau dvi mamytes, kurios turi 4 cezarinukus.Viena ju gimde pametinukus, ir nieko, visi gyvi ir sveiki. Idesiu tau nuoroda, galesi paskaityt apie lietuve mama, kuri turi 4 cezarinukus. http://austulle.wordpress.com/2008/10/02/vieni-kitiems-iii/
|
|