Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daugiau, nei vienas Cezario pjūvis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4
austulle
ĖJA4, ačiū Alabamai, kad mane parodė Likimo draugei:) Ir - jei nori - pati rasyk man - padėsiu ir papasakosiu, ką tik galėsiu. Sėkmės 4u.gif
SuperBaba
Turejau 3 cezarius, du paskutiniai pametiniai. Gal but vis gi noresis 4 vaikiuko, todel labai idomi ir man si tema smile.gif Dalinkites patirtimi.
naitas
QUOTE(Ėja4 @ 2008 11 13, 17:20)
Gydytoja, švelniai tariant, optimizmu netrykšta. Na, čia labai švelniai issireškus 
*

o ką ji sako?
aš turiu tris cezarinukus wub.gif

QUOTE(austulle @ 2008 11 14, 15:10)
ĖJA4, ačiū Alabamai, kad mane parodė Likimo draugei:) Ir - jei nori - pati rasyk man - padėsiu ir papasakosiu, ką tik galėsiu. Sėkmės  4u.gif
*

nerealiai patiko kultūriniai skirtumai su belgų pediatre lotuliukas.gif
Alabama
QUOTE(naitas @ 2008 11 17, 17:03)
o nerealiai patiko kultūriniai skirtumai su belgų pediatre lotuliukas.gif
*

Apie keturiu menesiu islepintus kudikius suzinojai biggrin.gif
austulle
QUOTE(naitas @ 2008 11 17, 17:03)
o ką ji sako?

aš turiu tris cezarinukus  wub.gif

nerealiai patiko kultūriniai skirtumai su belgų pediatre lotuliukas.gif
*

Man Lietuvoje po dviejų stebėjosi, kad dar "neužsirišus" blink.gif doh.gif

wub.gif

biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2008 11 17, 18:09)
Apie keturiu menesiu islepintus kudikius suzinojai biggrin.gif
*

Va va, sužinojau, kad lepinu savo vaikus baisiausiai biggrin.gif
žebenkštytė
man aktuali sita teme... nors planuoju dar tik treciaji...nebeturiu vilties kad gims naturaliai nes abu pirmi cezariai... bet gydytoja kuri operavo mane antra karta sake vokietijoje yra moteris su 9 cezariais... smile.gif na tiek as ir naturaliai nenoriu ir neplanuoju...tad ta mintimi guodziuosi ir svajoju apie dar du savo mazylius smile.gif drasos ir istevermes mamytems.... reik tik susirasti savo daktara kuris operuos ir savo ginekologe, kuri nebutu isigandusi jau nuo antrojo cezario...
*Niki*
Sveikutės!

Mamos, kuo ketvirtas cezaris pavojingas? Ar kad nėštumas rizikingas (dėl galimo gimdos rando plyšimo), ar pati operacija rizikinga? Jei ir operacija, tai kuo? Dėl ko?
SiguteS
Sveikos mamytes, man si tema irgi labai idomi. Turejau tris cezarius 2004, 2007 ir 2009 metais. Jokiu bedu del cezariu nebuvo, komplikaciju taip pat ir niekas negasdino kad reikia laukti po 3 metus ar kad negalima daugiau nei 2 ar 3 vaikelius tureti. Tik mums del kitu priezasciu nelabai galima ir reikia ilgai ilgai laukti unsure.gif
Bet pasvajoju ir apie 4 cezari wub.gif
SuperBaba
QUOTE(SiguteS @ 2009 02 05, 07:28)
Sveikos mamytes, man si tema irgi labai idomi. Turejau tris cezarius 2004, 2007 ir 2009 metais. Jokiu bedu del cezariu nebuvo, komplikaciju taip pat ir niekas negasdino kad reikia laukti po 3 metus ar kad negalima daugiau nei 2 ar 3 vaikelius tureti. Tik mums del kitu priezasciu nelabai galima ir reikia ilgai ilgai laukti unsure.gif
Bet pasvajoju ir apie 4 cezari wub.gif
*

Ziuriu mes vos ne vienodai cezarinukus turejome biggrin.gif tik man trecias kiek anksciau ir komplikaciju turejau smile.gif iki galo neisnesiojau, beveik 38 teko traukt smile.gif
jolanta21
O aš noriu paklausti tokio dalyko. Tikiuosi atsiras tokių, kurie buvo panašioj situacijoj. Mano dukrelei dabar 6 mėn. Prieš keletą dienų sužinojau kad vėl laukiuosi nestuke.gif Aišku bus netyčiukas. Man darė CP, nes vaikas buvo didelis ir pati negalėjau pagimdyti, nors kaklelis pilnai atsidarė. Bet mane domina ar nieko neatsitiks tam randui kai pradės augt pilvukas, nes praėjo tik 6 mėn. Su gydytoju susitiksiu tik antrsdieni, tai pažiūrėsiu ką jis patars. O ką Jūs galvojate. Gal nieko blogo tam mano pilvukui neatsitiks?
SiguteS
Sveikos mamytes, as turejau tris cezarius, tarp pirmo ir antro 2m9men skirtumas, o tarp antro ir trecio 1m9men. Apie isretejusias sieneles, randu issiskyrimus ar perrisimus, kad daugiau nepastot, gydytojai nieko nesake ir nesu girdejus, tad jauciuos kaip "kaimas" sioj srity doh.gif
Del ketvirto cezario, tai mums negalima, nes vaikeliams buvo rezus konfliktai. Ir gydytojai sako, jau nezinia i kuria sali reiketu siusti, kad pabaiga butu laiminga wub.gif bet jeigu leistu gydytojai tikrai bandyciau ir 4 leliuka per cezari apturet wub.gif
Jokiu komplikaciju po operaciju nebuvo, jau antra diena laksciau, o po men jauciaus ir jauciuos kaip aplamai gyvenyme operacijos neapturejus smile.gif taip virs pilvo oda nejautri buna apie pusmeti, randas nepuosia (visi 3 per ta pati randa daryti), taciau menka beda smile.gif
Sekmes mamytes, pasitarkite su gydytojais ir planuokite drasiai wub.gif
vilma Liu
Turiu du cezariukus. Gal norėtus 3 g.gif Labai įdomu kaip tą cezario pjūvį daro, ar galima tris kartus daryti per tą pačią vietą?
SuperBaba
QUOTE(vilma Liu @ 2009 04 15, 15:49)
Turiu du cezariukus. Gal norėtus 3 g.gif  Labai įdomu kaip tą cezario pjūvį daro, ar galima tris kartus daryti per tą pačią vietą?
*

Daro per ta pacia vieta mirksiukas.gif
vilma Liu
QUOTE(SuperBaba @ 2009 04 15, 15:51)
Daro per ta pacia vieta mirksiukas.gif
*

Ar galima 3 kartus per tą pačią vietą, esu girdėjusi, kad tik du kartus.
SuperBaba
QUOTE(vilma Liu @ 2009 04 15, 16:31)
Ar galima 3 kartus per tą pačią vietą, esu girdėjusi, kad tik du kartus.
*

Pas mane visi 3 cezarinukai, pjove per ta pacia vieta mirksiukas.gif
Omrum
mano kaimyne keturis pagimde cezario pagalba , visi sveiki gyvi gal tik paskutini karta labiau baiminosi kad randas neiširtu ir paskui ilgiau gijo , bet šiaip viskas čiki piki smile.gif
SuperBaba
Problemyciu tai pas mane buvo su 3..ir del rando, ir vaikeliui gimus....Bet cia nuo to, kad tarp cezarinuku paskutiniu buvo labai mazas laiko tarpas blush2.gif su treciu pastojau labai greit smile.gif
Balta.Naktis
Sveikos mamytės, esamos ir dar būsimos. Susidūriau su tokia problemėle...
Su seserim susiginčyjome dėl cezario operacijos. Palnuoju turėti dar ne vieną leliuką (žinoma, kaip gyvenimas susiklostys) dabar turiu vieną mažą dukrytę, ir jau galvoju apie antrą, tačiau man sesuo pasakė, kad po cezario turi praeiti nemažiau kaip 3 metai, ir moteris per savo gyvenimą gali atlaikyti tik dvi cezario operacijas na atseit gimda neatlaikytų daugiau ir panašiai... tai nejaugi aš galėsiu turėti tik du vaikučius...? unsure.gif su vyru svajojame apie gausią šeimyną... wub.gif mažiausiai apie tris vaikučius 2.gif 2.gif 2.gif o ir pats nėštumas yra stebuklas, taip smagu būti nestuke.gif ...

būkite geros, padėkite man išsiaiškinti kas ir kaip 4u.gif
Padiskutuokime...
kilka
Kiek man žinoma,kad na bent jau 2 mnetai po pirmos operacijos turėtu praeiti,o galima man berods iki 3 operaciju,juk visda yra tikimybė kad antras vaikelis gims pats be operacijos.Mano antras cezaris buvo darytas po 3,5 metu.
tarataskos
QUOTE(Balta.Naktis @ 2009 06 25, 14:24)
Sveikos mamytės, esamos ir dar būsimos. Susidūriau su tokia problemėle...
Su seserim susiginčyjome dėl cezario operacijos. Palnuoju turėti dar ne vieną leliuką (žinoma, kaip gyvenimas susiklostys) dabar turiu vieną mažą dukrytę, ir jau galvoju apie antrą, tačiau man sesuo pasakė, kad po cezario turi praeiti nemažiau kaip 3 metai, ir moteris per savo gyvenimą gali atlaikyti tik dvi cezario operacijas  na atseit gimda neatlaikytų daugiau ir panašiai... tai nejaugi aš galėsiu turėti tik du vaikučius...? unsure.gif  su vyru svajojame apie gausią šeimyną... wub.gif  mažiausiai apie tris vaikučius 2.gif  2.gif  2.gif  o ir pats nėštumas yra stebuklas, taip smagu būti  nestuke.gif ...

būkite geros, padėkite man išsiaiškinti kas ir kaip  4u.gif
Padiskutuokime...
*

Sveika na as db pastojau gana anksti 9 men po CP nestumas neplanuotas. Irgi bijojau kai bus kai tiek nedaug laiko praeja po operacijos, nes girdejau kad anksciausiai galima pastoti po 2m. Kai nuejau pas gine ji nusijuoke, ir pasake kad tikrai nieko baisaus, ir cia priklauso ne nuo laiko o nuo organizmo. Na aisku pasake kad su pastojimu galejau lukterti, bet jei jau taip gavosi gavau palaiminima nesioti maziuka. Aisku gimdyti pati jau negalesiu , darys planini CP. O esu girdejusi kad kitos yra tureja ir 3 4 CP. O gal tu antra vaikuti net ir pati pagimdysi , juk buna ir taip kad pirma vaika isima po CP o antra pagimdo pati. Manau kad CP tikrai ne kliutis tureti 3 vaikucius. Sekmes.
kilka
QUOTE(ausra33 @ 2009 06 25, 14:36)
Sveika na as db pastojau gana anksti 9 men po CP nestumas neplanuotas. Irgi bijojau kai bus kai tiek nedaug laiko praeja po operacijos, nes girdejau kad anksciausiai galima pastoti po 2m. Kai nuejau pas gine ji nusijuoke, ir pasake kad tikrai nieko baisaus, ir cia priklauso ne nuo laiko o nuo organizmo. Na aisku pasake kad su pastojimu galejau lukterti, bet jei jau taip gavosi gavau palaiminima nesioti maziuka. Aisku gimdyti pati jau negalesiu , darys planini CP. O esu girdejusi kad kitos yra tureja ir 3 4 CP. O gal tu antra vaikuti net ir pati pagimdysi , juk buna ir taip kad pirma vaika isima po CP o antra pagimdo pati. Manau kad CP tikrai ne kliutis tureti 3 vaikucius. Sekmes.
*

Tai jo,viskas labai individualiai,priklauso nuo aplinkybių ax.gif
žydrynė
3 tai tikrai galėsi mirksiukas.gif ,o gal dar antrą pati pagimdysi rolleyes.gif ,jei bus praėję po CP bent 3 metai(aš antrą pati gimdžiau po pirmo CP smile.gif ).O dėl ko tau darė CP?

Balta.Naktis
QUOTE(Salvina @ 2009 06 26, 08:33)
3 tai tikrai galėsi mirksiukas.gif ,o gal dar antrą pati pagimdysi rolleyes.gif ,jei bus praėję po CP bent 3 metai(aš antrą pati gimdžiau po pirmo CP smile.gif ).O dėl ko tau darė CP?
*

Na, pati gal ir pagimdyciau, bet ziauriai bijau unsure.gif gal juokingai skamba, bet tikrai labai bijau, na zinoma man ne del to dare CP - turiu siokiu tokiu problemu su sirdim, tai kardiologas liepe, ir trecia priezastis, kuri buvo svarbiausia, nors jau ir taip planavau CP, tai kad mazyte buvo sedinuke wub.gif
Yny
Na apribojimu nera kiek galima tureti, 3 leliai tai drasiai, o tada jei kas negerai, tai gydytojai tikrai informuos. As esu girdejusi, kad ir penkis cezarius atlaiko. Cia atgyvenes poziuris, kad galimi tik du nestumai jei atliekama CP - anksciau taip buvo priimta medicinineje praktikoje.

Mano atveju, tai jau du cezariai atlikti ir antro cezario metu isvezant is operacines gavau kvietima atvykti po poros metu treciam leliukui ax.gif biggrin.gif
mamulka10
QUOTE(ausra33 @ 2009 06 25, 12:36)
*

sutinku mano brolio zmona turejo 2 cezarius irgi antro neplanavo taip gavosi, tarp cezariu pjuviu skirtumas tik 9 men. daktare zinoma ja apbare bet kiekzinau reiktu 2 metu, bet antra mergyte gime sveika, gal priklauso tikrai nuo organizmo? smile.gif o trecia vaikeli pagimde pati thumbup.gif be cezariio wub.gif

Balta.Naktis
QUOTE(Yny @ 2009 06 26, 11:59)
Na apribojimu nera kiek galima tureti, 3 leliai tai drasiai, o tada jei kas negerai, tai gydytojai tikrai informuos. As esu girdejusi, kad ir penkis cezarius atlaiko. Cia atgyvenes poziuris, kad galimi tik du nestumai jei atliekama CP - anksciau taip buvo priimta medicinineje praktikoje.

Mano atveju, tai jau du cezariai atlikti ir antro cezario metu isvezant is operacines gavau kvietima atvykti po poros metu treciam leliukui ax.gif  biggrin.gif
*

Jega thumbup.gif gerai nuteikia wub.gif
kilka
QUOTE(mamulka10 @ 2009 06 26, 12:05)
sutinku mano brolio zmona turejo 2 cezarius irgi antro neplanavo taip gavosi, tarp cezariu pjuviu skirtumas tik 9 men. daktare zinoma ja apbare bet kiekzinau reiktu 2 metu, bet antra mergyte gime sveika, gal priklauso tikrai nuo organizmo?  smile.gif  o trecia vaikeli pagimde pati  thumbup.gif  be cezariio  wub.gif
*

Na vaikui tai manau įtakos neturi,bet vat šviežiai sugijusiam pilvui sunkoka mirksiukas.gif
tarataskos
QUOTE(kilka @ 2009 06 26, 17:13)
Na vaikui tai manau įtakos neturi,bet vat šviežiai sugijusiam pilvui sunkoka  mirksiukas.gif
*

Pilvui gal ir sunkoka bet cia vel ne visoms vienodai. Kai mane vieni prigazdino kad gali plysti siule kai taip greitai pastojau po CP. Tai kai gydytojos paklaussiau ar gali plysti nusijuoke ir pasake nuo organizmo priklauso.Gali plysti po 9 men , gali plysti ir po 2m.
Liebchen
Mano kaimynė greit gimdys 4 vaiką, visi cezarinukai. Skirtumas tarp trečio ir šio vaikučio tikrai mažesnis, nei rekomenduojama. Šeimynėlė baisiai laukė kuo greičiau bent vienos mergytės, bet ir ketvirtas nusimato broliukas biggrin.gif
Alabama
http://www.austejosblogas.lt/

Keturiu cezarinuku mamos blogas. biggrin.gif

Mano abu cezarinukai, po 2 metu pasake gydytoja, kad lauks su treciu.Kiek zinau, Belgijoj ir 5 CP buna.
kilka
QUOTE(Alabama @ 2009 06 27, 00:42)
http://www.austejosblogas.lt/

Keturiu cezarinuku mamos blogas. biggrin.gif

Mano abu cezarinukai, po 2 metu pasake gydytoja, kad lauks su treciu.Kiek zinau, Belgijoj ir 5 CP buna.
*

Mano man panašiai sako,bet man ir 2-ju per daug tai kad tuom ir baigsim biggrin.gif
Jasper
Suomijoje ir 10 CP galima.
mistika30
O aš nusiteikusi jau 4 Cezariukui ir nebijau smile.gif
vaivos juosta
Po pirmo cezario pastojau praėjus 10 mėnesių. Po antro cezario praėjo metai. dabar laukia trečias cz.
Kaip sakė mamos - daug kas priklauso nuo organizmo ypatumų - man šis nėštumas jau tikrai paskutinis, kadangi gimdos sienelės labai išplonėjusios, antro nėštumo metu gimdos randas nėštumo pabaigoje jau išsiskyrė. dabar cz žada daryt truputį anksčiau, apie 38 sav.
Elemire
Aš klausiau ligoninėj, sakė pastot bandyt po 9 mėnesių nuo CP, kad būtų tarp gimdymų bent kažkur 1.5 metai. O šiaip tai tik išnešiot svarbu, jau pats gimdymas tai ten ką, perpjauna ir tiek.
Mimyyyte
trys nestumai su cezariu - rizikos faktoriaus nera, bet va 4 o vaikelio jau kogero nelabai patartu nei vienas daktaras lauktis. domejausi situ dalyku, nes ir man aktualu 4u.gif
Paukšte
Man gydytoja patarė porą metų nepastot. Dar girdėjau kad antras jei būtų, tai irgi cezarį darytų nes atseit gimda galėtų plyšt pjūvio vietoj per natūralų gimdymą.
Bet aš taip noriu pati....
Ebonie
QUOTE(Paukšte @ 2009 08 04, 21:12)
Man gydytoja patarė porą metų nepastot. Dar girdėjau kad antras jei būtų, tai irgi cezarį darytų nes atseit gimda galėtų plyšt pjūvio vietoj per natūralų gimdymą.
Bet aš taip noriu pati....
*

Pagimdziau po cezario pati. Tarp gimdymu du su puse metu.
♥ Kristi ♥
pati tuo domejausi nes paciai buvo atlikta CP , ir kitas gimdymas jei bus tai taip pat operacija, o gydytojai pataria po 2 metu nors buna isimciu , o del skaiciu pataria na iki 3 operaciju bet sake turejo viena paciante kuriai buvo atlikta 4 CP ir viskas baigesi gerai , smile.gif
mistika30
QUOTE(Mimyyyte @ 2009 07 08, 10:16)
trys nestumai su cezariu - rizikos faktoriaus nera, bet va 4 o vaikelio jau kogero nelabai patartu nei vienas daktaras lauktis. domejausi situ dalyku, nes ir man aktualu  4u.gif
*

mane gydytoja tik pagyrė dėl 4 cezariuko. 5 tai jau tikrai nepatarė, bet mes jau ir neplanuojam. Užteks smile.gif
varlius2007
man taip pat yra darytas CP, dabar laukiuosi antro, tepraejo du metai todel klausiau gydytojos ar man vel darys cezri, tai atsake jog turesiu pati gimdyti doh.gif
ir siaip po pirmojo CP gydytoja sake kad geriausia po kokiu dvieju metu susilaukti antro leliaus, nes geriau kol randas sviezias.
idomu, kad kiek gydytoju, tiek nuomoniu
Balta.Naktis
QUOTE(mistika30 @ 2009 07 04, 18:24)
O aš nusiteikusi jau 4 Cezariukui ir nebijau smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif saunuole mirksiukas.gif
Ende
Aš turėjau 2 CP, bet gydytojas dėl trečiojo sakė gerai pagalvot jei norėsim, nes per antrąjį nėštumą prasidėjo rando nepakankamumas (nežinau ar taip tiksliai vadinasi) ir prireikė CP daryti net anksčiau nei buvo pradžioj paskirta data. O po pirmojo nėštumo jau praėję 4 metai buvo... unsure.gif Taigi, matyt, mano organizmas nelabai koks, kad net po tiek metų gimda neatlaikė...
Piranjai
pastojau po CP praeujus 5men. kai buau pas gine tai laukiausi kokios 5minutės lotuliukas.gif , tad aišku kad ji nieko dar nemate, tik pasakė kad jau antrą planuotume smile.gif ir kai suzinojau kad laukiuosi tikrai išsigandau. pas pačią ginę dar tik eisiu po kelių dienų, bet echo buvau, tai buvo viskas tvarkoj, svarbu kad placenta prisitvirtinusi užpakalinėje gimdos dalyje o ne ant rando ant kaklelio. neaišku kaip bus toliau tad stengiuosi svorio daug nepriaugti kad nesprogčiau biggrin.gif tikiuosi darys planinį cezarį
Arven
Remiantis statistika, tai rekomenduojama ne daugiau nei trys cezario pjuvio operacijos. Veliau labai dazneja komplikacijos: placentos priaugimas ir peraugimas, rando nepakankamumas, placentos nepakankamumas, retais atvejais rando issiskyrimas.
Aisku, pasitaiko atveju, kad moteris pagimdo ir 5 ar 6 vaikus tokiu budu.
Viena buvusi cezario pjuvio operacija nera kontraindikacija naturaliam gimdymui. Jei buve jau du cezariai, tai jau yra indikacija treciai operacija, taciau gydytojas ivertines bukle gali rekomenduoti ir naturalu gimdyma.
SiguteS
Viskas labai individualu, geriausiai patars gydytojas, teorija yra teorija, o praktika kitokia smile.gif mano 3 cezariai, operacijos praejo be komplikaciju, jauciaus kaip niekur nieko ir nesiodama visus wub.gif wub.gif wub.gif
nimba
man daktare sake nepastot metelius po cp.... g.gif
Airija
Aš turėjau du CP. Pirmas - ekstrinis, nes neatsidarė gimdos takai. Antras - planinis, nes pirmas buco CP, o ir mergytė didelė (aš pati maža, smulki) 4320 ir 56 cm. Aišku, kad trečias bus CP - kvietė gydytoja po poros metų, sakydama, kad teorija žino aprašo 10 CP, o ji pati praktikoje yra atlikusi 5 tai pačiai moteriai.
Mano ginė poliklinikoje sakė, kad trečios CP metu gydytojai sprendžia dėl kiaušintakių perrišimo, nes, atseit, tolimesni nėštumai itin rizikingi...
Tikrai gimdysiu trečią. Ir neleisiu perrišinėt. Mažu, Dievas duos ir ketvirtą vaiką... Gal dar spėsiu į "gamtos" traukinį?
Perastra
Manes laukia jau trecia CZ operacija. Po paskutinio gimdymo iki nestumo praejo nepilni metai ir gydytoja sake, kad organizmas pasiruoses. Sakyciau, kad pats nestumas nera lengvas, bet operacijos visai nebijau - pasitikiu gydytoju profesionalumu rolleyes.gif
vaivos juosta
QUOTE(Airija @ 2009 09 16, 09:31)
A
Mano ginė poliklinikoje sakė, kad trečios CP metu gydytojai sprendžia dėl kiaušintakių perrišimo, nes, atseit, tolimesni nėštumai itin rizikingi...

*

taip, rekomenduoja. ir aš pasinaudoja šia nemokama kontracepcija visam gyvenimui smile.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.