ĖJA4, ačiū Alabamai, kad mane parodė Likimo draugei:) Ir - jei nori - pati rasyk man - padėsiu ir papasakosiu, ką tik galėsiu. Sėkmės
Turejau 3 cezarius, du paskutiniai pametiniai. Gal but vis gi noresis 4 vaikiuko, todel labai idomi ir man si tema
QUOTE(Ėja4 @ 2008 11 13, 17:20) o ką ji sako? aš turiu tris cezarinukus QUOTE(austulle @ 2008 11 14, 15:10) ĖJA4, ačiū Alabamai, kad mane parodė Likimo draugei:) Ir - jei nori - pati rasyk man - padėsiu ir papasakosiu, ką tik galėsiu. Sėkmės nerealiai patiko kultūriniai skirtumai su belgų pediatre QUOTE(naitas @ 2008 11 17, 17:03) Man Lietuvoje po dviejų stebėjosi, kad dar "neužsirišus" QUOTE(Alabama @ 2008 11 17, 18:09) Va va, sužinojau, kad lepinu savo vaikus baisiausiai
man aktuali sita teme... nors planuoju dar tik treciaji...nebeturiu vilties kad gims naturaliai nes abu pirmi cezariai... bet gydytoja kuri operavo mane antra karta sake vokietijoje yra moteris su 9 cezariais...
Sveikutės!
Mamos, kuo ketvirtas cezaris pavojingas? Ar kad nėštumas rizikingas (dėl galimo gimdos rando plyšimo), ar pati operacija rizikinga? Jei ir operacija, tai kuo? Dėl ko?
Sveikos mamytes, man si tema irgi labai idomi. Turejau tris cezarius 2004, 2007 ir 2009 metais. Jokiu bedu del cezariu nebuvo, komplikaciju taip pat ir niekas negasdino kad reikia laukti po 3 metus ar kad negalima daugiau nei 2 ar 3 vaikelius tureti. Tik mums del kitu priezasciu nelabai galima ir reikia ilgai ilgai laukti
Bet pasvajoju ir apie 4 cezari QUOTE(SiguteS @ 2009 02 05, 07:28) Sveikos mamytes, man si tema irgi labai idomi. Turejau tris cezarius 2004, 2007 ir 2009 metais. Jokiu bedu del cezariu nebuvo, komplikaciju taip pat ir niekas negasdino kad reikia laukti po 3 metus ar kad negalima daugiau nei 2 ar 3 vaikelius tureti. Tik mums del kitu priezasciu nelabai galima ir reikia ilgai ilgai laukti Bet pasvajoju ir apie 4 cezari Ziuriu mes vos ne vienodai cezarinukus turejome
O aš noriu paklausti tokio dalyko. Tikiuosi atsiras tokių, kurie buvo panašioj situacijoj. Mano dukrelei dabar 6 mėn. Prieš keletą dienų sužinojau kad vėl laukiuosi
Sveikos mamytes, as turejau tris cezarius, tarp pirmo ir antro 2m9men skirtumas, o tarp antro ir trecio 1m9men. Apie isretejusias sieneles, randu issiskyrimus ar perrisimus, kad daugiau nepastot, gydytojai nieko nesake ir nesu girdejus, tad jauciuos kaip "kaimas" sioj srity
Del ketvirto cezario, tai mums negalima, nes vaikeliams buvo rezus konfliktai. Ir gydytojai sako, jau nezinia i kuria sali reiketu siusti, kad pabaiga butu laiminga Jokiu komplikaciju po operaciju nebuvo, jau antra diena laksciau, o po men jauciaus ir jauciuos kaip aplamai gyvenyme operacijos neapturejus Sekmes mamytes, pasitarkite su gydytojais ir planuokite drasiai
Turiu du cezariukus. Gal norėtus 3
mano kaimyne keturis pagimde cezario pagalba , visi sveiki gyvi gal tik paskutini karta labiau baiminosi kad randas neiširtu ir paskui ilgiau gijo , bet šiaip viskas čiki piki
Problemyciu tai pas mane buvo su 3..ir del rando, ir vaikeliui gimus....Bet cia nuo to, kad tarp cezarinuku paskutiniu buvo labai mazas laiko tarpas
Sveikos mamytės, esamos ir dar būsimos. Susidūriau su tokia problemėle...
Su seserim susiginčyjome dėl cezario operacijos. Palnuoju turėti dar ne vieną leliuką (žinoma, kaip gyvenimas susiklostys) dabar turiu vieną mažą dukrytę, ir jau galvoju apie antrą, tačiau man sesuo pasakė, kad po cezario turi praeiti nemažiau kaip 3 metai, ir moteris per savo gyvenimą gali atlaikyti tik dvi cezario operacijas na atseit gimda neatlaikytų daugiau ir panašiai... tai nejaugi aš galėsiu turėti tik du vaikučius...? būkite geros, padėkite man išsiaiškinti kas ir kaip Padiskutuokime...
Kiek man žinoma,kad na bent jau 2 mnetai po pirmos operacijos turėtu praeiti,o galima man berods iki 3 operaciju,juk visda yra tikimybė kad antras vaikelis gims pats be operacijos.Mano antras cezaris buvo darytas po 3,5 metu.
QUOTE(Balta.Naktis @ 2009 06 25, 14:24) Sveikos mamytės, esamos ir dar būsimos. Susidūriau su tokia problemėle... Su seserim susiginčyjome dėl cezario operacijos. Palnuoju turėti dar ne vieną leliuką (žinoma, kaip gyvenimas susiklostys) dabar turiu vieną mažą dukrytę, ir jau galvoju apie antrą, tačiau man sesuo pasakė, kad po cezario turi praeiti nemažiau kaip 3 metai, ir moteris per savo gyvenimą gali atlaikyti tik dvi cezario operacijas na atseit gimda neatlaikytų daugiau ir panašiai... tai nejaugi aš galėsiu turėti tik du vaikučius...? būkite geros, padėkite man išsiaiškinti kas ir kaip Padiskutuokime... Sveika na as db pastojau gana anksti 9 men po CP nestumas neplanuotas. Irgi bijojau kai bus kai tiek nedaug laiko praeja po operacijos, nes girdejau kad anksciausiai galima pastoti po 2m. Kai nuejau pas gine ji nusijuoke, ir pasake kad tikrai nieko baisaus, ir cia priklauso ne nuo laiko o nuo organizmo. Na aisku pasake kad su pastojimu galejau lukterti, bet jei jau taip gavosi gavau palaiminima nesioti maziuka. Aisku gimdyti pati jau negalesiu , darys planini CP. O esu girdejusi kad kitos yra tureja ir 3 4 CP. O gal tu antra vaikuti net ir pati pagimdysi , juk buna ir taip kad pirma vaika isima po CP o antra pagimdo pati. Manau kad CP tikrai ne kliutis tureti 3 vaikucius. Sekmes. QUOTE(ausra33 @ 2009 06 25, 14:36) Sveika na as db pastojau gana anksti 9 men po CP nestumas neplanuotas. Irgi bijojau kai bus kai tiek nedaug laiko praeja po operacijos, nes girdejau kad anksciausiai galima pastoti po 2m. Kai nuejau pas gine ji nusijuoke, ir pasake kad tikrai nieko baisaus, ir cia priklauso ne nuo laiko o nuo organizmo. Na aisku pasake kad su pastojimu galejau lukterti, bet jei jau taip gavosi gavau palaiminima nesioti maziuka. Aisku gimdyti pati jau negalesiu , darys planini CP. O esu girdejusi kad kitos yra tureja ir 3 4 CP. O gal tu antra vaikuti net ir pati pagimdysi , juk buna ir taip kad pirma vaika isima po CP o antra pagimdo pati. Manau kad CP tikrai ne kliutis tureti 3 vaikucius. Sekmes. Tai jo,viskas labai individualiai,priklauso nuo aplinkybių
3 tai tikrai galėsi
QUOTE(Salvina @ 2009 06 26, 08:33) 3 tai tikrai galėsi Na, pati gal ir pagimdyciau, bet ziauriai bijau
Na apribojimu nera kiek galima tureti, 3 leliai tai drasiai, o tada jei kas negerai, tai gydytojai tikrai informuos. As esu girdejusi, kad ir penkis cezarius atlaiko. Cia atgyvenes poziuris, kad galimi tik du nestumai jei atliekama CP - anksciau taip buvo priimta medicinineje praktikoje.
Mano atveju, tai jau du cezariai atlikti ir antro cezario metu isvezant is operacines gavau kvietima atvykti po poros metu treciam leliukui QUOTE(ausra33 @ 2009 06 25, 12:36) Sveika na as db pastojau gana anksti 9 men po CP nestumas neplanuotas. Irgi bijojau kai bus kai tiek nedaug laiko praeja po operacijos, nes girdejau kad anksciausiai galima pastoti po 2m. Kai nuejau pas gine ji nusijuoke, ir pasake kad tikrai nieko baisaus, ir cia priklauso ne nuo laiko o nuo organizmo. Na aisku pasake kad su pastojimu galejau lukterti, bet jei jau taip gavosi gavau palaiminima nesioti maziuka. Aisku gimdyti pati jau negalesiu , darys planini CP. O esu girdejusi kad kitos yra tureja ir 3 4 CP. O gal tu antra vaikuti net ir pati pagimdysi , juk buna ir taip kad pirma vaika isima po CP o antra pagimdo pati. Manau kad CP tikrai ne kliutis tureti 3 vaikucius. Sekmes. sutinku mano brolio zmona turejo 2 cezarius irgi antro neplanavo taip gavosi, tarp cezariu pjuviu skirtumas tik 9 men. daktare zinoma ja apbare bet kiekzinau reiktu 2 metu, bet antra mergyte gime sveika, gal priklauso tikrai nuo organizmo? QUOTE(Yny @ 2009 06 26, 11:59) Na apribojimu nera kiek galima tureti, 3 leliai tai drasiai, o tada jei kas negerai, tai gydytojai tikrai informuos. As esu girdejusi, kad ir penkis cezarius atlaiko. Cia atgyvenes poziuris, kad galimi tik du nestumai jei atliekama CP - anksciau taip buvo priimta medicinineje praktikoje. Mano atveju, tai jau du cezariai atlikti ir antro cezario metu isvezant is operacines gavau kvietima atvykti po poros metu treciam leliukui Jega QUOTE(mamulka10 @ 2009 06 26, 12:05) sutinku mano brolio zmona turejo 2 cezarius irgi antro neplanavo taip gavosi, tarp cezariu pjuviu skirtumas tik 9 men. daktare zinoma ja apbare bet kiekzinau reiktu 2 metu, bet antra mergyte gime sveika, gal priklauso tikrai nuo organizmo? Na vaikui tai manau įtakos neturi,bet vat šviežiai sugijusiam pilvui sunkoka QUOTE(kilka @ 2009 06 26, 17:13) Pilvui gal ir sunkoka bet cia vel ne visoms vienodai. Kai mane vieni prigazdino kad gali plysti siule kai taip greitai pastojau po CP. Tai kai gydytojos paklaussiau ar gali plysti nusijuoke ir pasake nuo organizmo priklauso.Gali plysti po 9 men , gali plysti ir po 2m.
Mano kaimynė greit gimdys 4 vaiką, visi cezarinukai. Skirtumas tarp trečio ir šio vaikučio tikrai mažesnis, nei rekomenduojama. Šeimynėlė baisiai laukė kuo greičiau bent vienos mergytės, bet ir ketvirtas nusimato broliukas
http://www.austejosblogas.lt/
Keturiu cezarinuku mamos blogas. Mano abu cezarinukai, po 2 metu pasake gydytoja, kad lauks su treciu.Kiek zinau, Belgijoj ir 5 CP buna. QUOTE(Alabama @ 2009 06 27, 00:42) http://www.austejosblogas.lt/ Keturiu cezarinuku mamos blogas. Mano abu cezarinukai, po 2 metu pasake gydytoja, kad lauks su treciu.Kiek zinau, Belgijoj ir 5 CP buna. Mano man panašiai sako,bet man ir 2-ju per daug tai kad tuom ir baigsim
Suomijoje ir 10 CP galima.
O aš nusiteikusi jau 4 Cezariukui ir nebijau
Po pirmo cezario pastojau praėjus 10 mėnesių. Po antro cezario praėjo metai. dabar laukia trečias cz.
Kaip sakė mamos - daug kas priklauso nuo organizmo ypatumų - man šis nėštumas jau tikrai paskutinis, kadangi gimdos sienelės labai išplonėjusios, antro nėštumo metu gimdos randas nėštumo pabaigoje jau išsiskyrė. dabar cz žada daryt truputį anksčiau, apie 38 sav.
Aš klausiau ligoninėj, sakė pastot bandyt po 9 mėnesių nuo CP, kad būtų tarp gimdymų bent kažkur 1.5 metai. O šiaip tai tik išnešiot svarbu, jau pats gimdymas tai ten ką, perpjauna ir tiek.
trys nestumai su cezariu - rizikos faktoriaus nera, bet va 4 o vaikelio jau kogero nelabai patartu nei vienas daktaras lauktis. domejausi situ dalyku, nes ir man aktualu
Man gydytoja patarė porą metų nepastot. Dar girdėjau kad antras jei būtų, tai irgi cezarį darytų nes atseit gimda galėtų plyšt pjūvio vietoj per natūralų gimdymą.
Bet aš taip noriu pati....
pati tuo domejausi nes paciai buvo atlikta CP , ir kitas gimdymas jei bus tai taip pat operacija, o gydytojai pataria po 2 metu nors buna isimciu , o del skaiciu pataria na iki 3 operaciju bet sake turejo viena paciante kuriai buvo atlikta 4 CP ir viskas baigesi gerai ,
QUOTE(Mimyyyte @ 2009 07 08, 10:16) trys nestumai su cezariu - rizikos faktoriaus nera, bet va 4 o vaikelio jau kogero nelabai patartu nei vienas daktaras lauktis. domejausi situ dalyku, nes ir man aktualu mane gydytoja tik pagyrė dėl 4 cezariuko. 5 tai jau tikrai nepatarė, bet mes jau ir neplanuojam. Užteks
man taip pat yra darytas CP, dabar laukiuosi antro, tepraejo du metai todel klausiau gydytojos ar man vel darys cezri, tai atsake jog turesiu pati gimdyti
ir siaip po pirmojo CP gydytoja sake kad geriausia po kokiu dvieju metu susilaukti antro leliaus, nes geriau kol randas sviezias. idomu, kad kiek gydytoju, tiek nuomoniu
Aš turėjau 2 CP, bet gydytojas dėl trečiojo sakė gerai pagalvot jei norėsim, nes per antrąjį nėštumą prasidėjo rando nepakankamumas (nežinau ar taip tiksliai vadinasi) ir prireikė CP daryti net anksčiau nei buvo pradžioj paskirta data. O po pirmojo nėštumo jau praėję 4 metai buvo...
pastojau po CP praeujus 5men. kai buau pas gine tai laukiausi kokios 5minutės
Remiantis statistika, tai rekomenduojama ne daugiau nei trys cezario pjuvio operacijos. Veliau labai dazneja komplikacijos: placentos priaugimas ir peraugimas, rando nepakankamumas, placentos nepakankamumas, retais atvejais rando issiskyrimas.
Aisku, pasitaiko atveju, kad moteris pagimdo ir 5 ar 6 vaikus tokiu budu. Viena buvusi cezario pjuvio operacija nera kontraindikacija naturaliam gimdymui. Jei buve jau du cezariai, tai jau yra indikacija treciai operacija, taciau gydytojas ivertines bukle gali rekomenduoti ir naturalu gimdyma.
Viskas labai individualu, geriausiai patars gydytojas, teorija yra teorija, o praktika kitokia
man daktare sake nepastot metelius po cp....
Aš turėjau du CP. Pirmas - ekstrinis, nes neatsidarė gimdos takai. Antras - planinis, nes pirmas buco CP, o ir mergytė didelė (aš pati maža, smulki) 4320 ir 56 cm. Aišku, kad trečias bus CP - kvietė gydytoja po poros metų, sakydama, kad teorija žino aprašo 10 CP, o ji pati praktikoje yra atlikusi 5 tai pačiai moteriai.
Mano ginė poliklinikoje sakė, kad trečios CP metu gydytojai sprendžia dėl kiaušintakių perrišimo, nes, atseit, tolimesni nėštumai itin rizikingi... Tikrai gimdysiu trečią. Ir neleisiu perrišinėt. Mažu, Dievas duos ir ketvirtą vaiką... Gal dar spėsiu į "gamtos" traukinį?
Manes laukia jau trecia CZ operacija. Po paskutinio gimdymo iki nestumo praejo nepilni metai ir gydytoja sake, kad organizmas pasiruoses. Sakyciau, kad pats nestumas nera lengvas, bet operacijos visai nebijau - pasitikiu gydytoju profesionalumu
|