Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nenoras maitinti krūtimi-3
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
pelyte mazyte
Buvo iškelta diskusija apie nenorą maitinti krūtimi, pagrindinės priežastys:svarbu karjera, išvaizda(nukarusi krūtinė), terliotis piene. Buvo iskelta hipoteze, kad MP yra nieko neypatingas maistas

P.S. Tai ką išvardinau - griežtai su tuo nesutinku mirksiukas.gif

Kaštanka
poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif

Jeigu grieztai su tuo nesutinki, tai kokio velnio atidarei sia diskusija? biggrin.gif

patinka iskraipyti zodzius ir truksta ispudziu? biggrin.gif a? g.gif

ir temos pavadinimas bei aprasymas neteisingai suformuoluotas.

nes paziurejai is savo boksto.

siulau uzdaryti tema tokiu izeidzianciu apibudinimu.

tema is anksto nuteikia pikta,dvelkia pasaipa ir izeidimu bei netolerancija.

paskaityk protingu tolerantisku zmoniu mintis.

QUOTE(Natuke @ 2008 02 23, 15:02)
Ir aplamai - gal nereikia taip suasmentinti visą diskusiją. Man žinok būtų tikrai nekaip, jeigu kaškas pastoviai smerktų manę už tai kaip aš auginu vaikus  g.gif

Mes visos mamos ir visos savo mažylius mylim. Stengiames duoti tai, kas geriausią. Ir manau soske ne išimtis. Tik žmogus kitaip žiuri į gyvenimą.
*

thumbup.gif
QUOTE(Silvute @ 2008 02 23, 16:50)
siaip dazniausiai butent zindancios yra linkusios ta patoguma uztesti kuo ilgiau ir joms atrodo naturalu, kad metu vaiko pagrindinis maistas vis dar MP. O kam gaisti savo laika ir kazka daryti, jeigu galima paprasciau?
*

drinks_cheers.gif
viduciux
Neseniai pagimdziau, kadangi dare cezari, tai zinoma, visokiausiu viastu buvau pripomppuota, nuo kuriu jauciausi ne per geriausiai, kai maziukas buvo dar tik keliu dienu, tai nelbai norejo traukti is papulio pats, tad maitindavau nutrauktu pienu, tada jis atpylinedavo, o as depresuodavau, kad kartu su mano pienu jis gauna ir tuos vaistus, kuriuos gaunu as, tikrai galvojau, kad maitindama misinukais jam labiau padesiu...
Na, bet mum jau 2 savaiteles, mamai praejo visos blogos mintys ir maitinames MP thumbup.gif
Rustė

i 
temos pavadinimą pakoreguosiu,ir pirmame poste sudėsiu argumentus iš senosios temos

mano manymu šita tema yra siaubinga, nes gyvenime nesutars abi pusės, ir čia jau persiplėšti galima, kas už ką.

pakartosiu savo išvadą iš anos temos:

Vienos mamos sako kad vaikiuką reikia maitinti savo pienu, kitos sako, kad vaikiuką reikia maitinti mišinėliu. Abi pusės sutaria vienu klausimu - MAITINTI REIKIA.

ALELIUJA lotuliukas.gif
Versmė
o kodėl antraštė suformuluota "nenori aukotis dėl vaiko"? Maitinime MP nematau jokio aukojimosi, o tik patogumą. Manyčiau, kad virinti buteliukus, lekiot į parduotuvę miltelių, vaikščiot apsikrovus termosais, uostyt maitinamo mišinėliais vaiko kakį ir kiekvieną kartą kakučiui būnant skystesniam pergyvent, kad pasigavo infekciją nuo nešvaraus buteliuko, lipti naktį iš lovos ir šildyti iki reikiamos temp., - va čia tai auka... brrr
Kaštanka
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

siaip tai jo, maitinti visos maitina.
o kaip maitina - kiekvienos asmeninis reikalas.

4u.gif

ir jeigu mama nemaitina mp nereiskia kad ji yra bloga mama tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 02 24, 22:04)
o kodėl antraštė suformuluota "nenori aukotis dėl vaiko"? Maitinime MP nematau jokio aukojimosi, o tik patogumą. Manyčiau, kad virinti buteliukus, lekiot į parduotuvę miltelių, vaikščiot apsikrovus termosais, uostyt maitinamo mišinėliais vaiko kakį ir kiekvieną kartą kakučiui būnant skystesniam pergyvent, kad pasigavo infekciją nuo nešvaraus buteliuko, lipti naktį iš lovos ir šildyti iki reikiamos temp.,  - va čia tai auka... brrr
*

nu cia jau irgi perdedi lotuliukas.gif

kakucius visos uosto wink.gif

ir visos su buteliukais laksto jei kur iseina kartu(ok,dauguma), nes issitraukti pries stalo krutine musu visuomeneje nera normalu.
o tulike maitint vaika uzsislepus nera malonu lotuliukas.gif

kas liecia buteliukus - yra aparaciukas AVENSIS - sumeti, sterilizuoja, ir guli svariai,

ir jokio vargo 4u.gif
Kaštanka
na, kadangi tema vis tik atsisakiusioms maitinimo del vienu ar kitu priezasciu -

perkelsiu is kitos temos vaistuku pavadinima.

nes zinau,kad kazkam bus aktualu. kad ir toms, kurios atmaitinusios bus kazkiek laiko ir nores greitai del kazkokiu priezasciu nutraukti maitinima.

Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.
Indreeej*
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 25, 00:10)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

siaip tai jo, maitinti visos maitina.
o kaip maitina - kiekvienos asmeninis reikalas.

4u.gif

ir jeigu mama nemaitina mp nereiskia kad ji yra bloga mama  tongue.gif
Papildyta:

nu cia jau irgi perdedi  lotuliukas.gif

kakucius visos uosto wink.gif

ir visos su buteliukais laksto jei kur iseina kartu(ok,dauguma), nes issitraukti pries stalo krutine musu visuomeneje nera normalu.
o tulike maitint vaika uzsislepus nera malonu  lotuliukas.gif 

kas liecia buteliukus - yra aparaciukas AVENSIS - sumeti, sterilizuoja, ir guli svariai,

ir jokio vargo  4u.gif
*

o kam reikia juos uostyti? blush2.gif man tik rupi atsakymas nieko pries neturiu niekada neuosciau nezinau kad reikia blush2.gif nu pauostau pro kelnes patikrint ar neapsikakojus wink.gif
bsgess
Jei jau taip pykstama uz minciu iskraipyma, tai noreciau ir as atkreipti demesi, kad ilgai MP maitinanti mama nebutinai galvoja, kad tai - pagrindinis vaiko maistas. Is kur tokie palyginimai? (Kalbu apie metu vaika, nes toks buvo duotas pvz.).
Norima supratimo is maitinanciu, o bendraujama su jom tarsi jos butu laukines, nepaliestos civilizacijos. Atsibuskit 4u.gif
Kaštanka
nu is tikro jo, niekas atsisedes neuosto lotuliukas.gif 4u.gif

visi kakinom ...

ir argumentas kad smirda ar kietas man skamba juokingai 4u.gif
vistiek sukietes veliau... ir visu sudukas smirda, net saugusiu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(baltic*girl @ 2008 02 24, 22:39)
Jei jau taip pykstama uz minciu iskraipyma, tai noreciau ir as atkreipti demesi, kad ilgai MP maitinanti mama nebutinai galvoja, kad tai - pagrindinis vaiko maistas. Is kur tokie palyginimai? (Kalbu apie metu vaika, nes toks buvo duotas pvz.).
Norima supratimo is maitinanciu, o bendraujama su jom tarsi jos butu laukines, nepaliestos civilizacijos. Atsibuskit 4u.gif
*

kol kas bendraujama labai graziai, ir laukinem nemaciau kad kas pavadines butu ir necivilizuotom bigsmile.gif tongue.gif
pelyte mazyte
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 24, 23:41)
tema is anksto nuteikia pikta,dvelkia pasaipa ir izeidimu bei netolerancija.

Gal sitaip ir nereikia, nes tolerancijos butent pas Jus situ klausimu nerasta (kalbama apie praejusios temos minciu isdestyma) tongue.gif

Vis norejau butent Jusu paklaust, kam tuos 9 men. vaiksciot issiputusiai kaip burbulas, su istinusiom kojom, gimdyti (kad ir cezaris nera jau toks nekaltas ir neskausmigas) ir imt galutinio tikslo nepasiekt - nemaitinti, nesuteikt vaikui to, kas jam priklauso - MP? Juk ne siaip motule gamta eme ir taip viska sutvarke, juk ne be reikalo mes galim dar tuos kelis menesius (metus) maitinti, tai kam priesintis tam, kas yra gamtos duota?
*GAILĖ*
QUOTE(Silvute @ 2008 02 23, 17:50)
Pati sau priestarauji.
Teigi, kad zindyti yra paprasta, lengva, nereikauja daug laiko.
Maitinti miseneliais reikai daug laiko ir darbo ( buteliuku virinimas, misineliu ruosimo).

siaip dazniausiai butent zindancios yra linkusios ta patoguma uztesti kuo ilgiau ir joms atrodo naturalu, kad metu vaiko pagrindinis maistas vis dar MP. O kam gaisti savo laika ir kazka daryti, jeigu galima paprasciau?
*

o aš ne apie paprastumą rašiau, o apie polinkį į sveiką mitybą. žindančios motinos dažniausiai yra sveikos mitybos šalininkės, todėl tikėtina, kad ir ūgtelėjus vaikui labiau stengsis sveikai ruošti maistą, o ne kišti sintetiką. tuo tarpu nenorinčios maitinti krūtimi gal ir "nesiaukos dėl vaiko" ir negamins sveiko maisto, nes tuo metu reikia pvz geriau nagus nusilakuot ar eit "karjeros daryt" biggrin.gif
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 24, 23:10)
1. o kaip maitina - kiekvienos asmeninis reikalas.

2. ir jeigu mama nemaitina mp nereiskia kad ji yra bloga mama  tongue.gif
Papildyta:

3. kakucius visos uosto wink.gif

4. ir visos su buteliukais laksto jei kur iseina kartu(ok,dauguma), nes issitraukti pries stalo krutine musu visuomeneje nera normalu.
o tulike maitint vaika uzsislepus nera malonu  lotuliukas.gif 

5. kas liecia buteliukus - yra aparaciukas AVENSIS - sumeti, sterilizuoja, ir guli svariai,

*

1. tai ne tik mamos asmeninis reikalas, bet ir kūdikio. kūdikis nėra tavo nuosavybė, jis atskiras žmogus, todėl prieš imantis sprendimų, reikia pagalvot ir apie jo "reikalus" ir teises.

2. ne, nereiškia, kad bloga mama. tiesiog reiškia, kad ta NENORINTI žindyti mama, nenori duoti vaikui geriausio. jai svarbiau jos fiziniai, seksualiniai, socialiniai poreikiai. o tai nemotiniška.

3. tikrai ne visos

4. dauguma kaip tik nenusitraukinėja ir nelaksto su buteliukais. nes maitinti krūtimi yra normalu. todėl paprastai visos tai ir daro, net ir viešose vietose. ir niekas ten nieko neišsitraukinėja prie stalo - viską galima padaryti labai korektiškai ir subtiliai, niekas net neatkreips dėmesio. į tuliką irgi manau 99 procentai žindyt nelaksto, nes tai nehigieniška.

5. maitinant krūtimi nereikia nieko plaut ir niekur sumest. todėl sutaupai begales laiko.
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 24, 23:27)
na, kadangi tema vis tik atsisakiusioms maitinimo del vienu ar kitu priezasciu -

perkelsiu is kitos temos vaistuku pavadinima.

nes zinau,kad kazkam bus aktualu. kad ir toms, kurios atmaitinusios bus kazkiek laiko ir nores greitai del kazkokiu priezasciu nutraukti maitinima.

Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.

*

šiaip šie vaistai yra receptiniai, o ne kokie mynton saldainiai. jei juos gersi pati, nepasitarus su gydytoju ir nesužinojus dozių, gėrimo grafiko, prisidarysi labai daug bėdos ir susigadinsi sveikatą. o ir šalutiniai poveikiai yra žiaurūs - pykinimas ir nosies užgulimas tai jau praktiškai visoms būna nuo jų, bet gali dar ir haliucinacijos kamuot, depresija, pakrikti nervai blink.gif . ir daug kitokio "gėrio" biggrin.gif
ir argumentas kad smirda ar kietas man skamba juokingai  4u.gif
vistiek sukietes veliau... ir visu sudukas smirda, net saugusiu  lotuliukas.gif
*

tik mp maitinamų sveikų kūdikių išmatos yra praktiškai bekvapės. yra tik nedidelis rūgšties kvapas, kuris net nepanašus į ššš kvapą. tuo tarpu mišinukais maitinamų išmatos dvokia. tai dar vienas argumentas ir įrodymas, kad mp - geriausia kūdikio bręstančiam žarnynui, tuo tarpu mišiniai jį apkrauna ir yra sunkiau virškinami. be to nuo jų lieka daug šalutinių produktų
ragnez
ir argumentas kad smirda ar kietas man skamba juokingai  4u.gif
vistiek sukietes veliau... ir visu sudukas smirda, net saugusiu  lotuliukas.gif
*

na, cia kaip sakoma - ka idesi, ta ir gausi lotuliukas.gif

kad kietas, zinok, naujagimiui visai nejuokinga - tai reiskia virskinimo problemas, pilvo dieglius, gydyma ir tt. unsure.gif

tik MP maitinamo kudikio ismatos nesmirda - kvapas primena jogurto ar surio, ty pieno produktu, ir nera nemalonus.

o siaip noriu pasakyti, kad zindyti kudiki - tai ne didvyriskumas, tobulybes virsune ar dar kaip nors panasiai. tai tiesiog normalu. moters kudikiui yra normalu maitintis moters pienui, kaip verseliui - karves pienu, oziukui - ozkos pienu, ar kokiam meskiukui - meskos pienu. moters krutys yra pieno liaukos, kuriu funkcija - maitinti palikuonis. lygiai kaip akiu funkcija matyti, plauciu - kvepuoti, koju - mus nesioti. jei kokio organo funkcija sutrinka - tenka ji "protezuoti", pv., trumparegyste istaisom akiniais rolleyes.gif
taip ir misinys yra normalaus dalyko "protezas", savotiskas "neigalumo", nesugebejimo tinkamai funkcionuoti pripazinimas...
Klepesova
Patinka man ši temelė.... oi patinka lotuliukas.gif ... Juk kad ir kiek rietumėmės, diskutuotume, pyktumėmės, stengtumėmės atrodyti tolerantiškomis vis tiek kiekviena liktumėm prie savo nuomonės...Ir visų vaikai užaugtų..

Ir dar: praeitoje temelėje nuskambėjo, kad maitinančios motinos maitina tyrelėmis savo vaikus... Taip- aš maitinu savos gamybos tyrelėmis biggrin.gif , o kitos ką? duoda virtos mėsos gabalą?

O šiaip- Dėl mažiukės pasikeitė net mūsų meniu... mes nevengiame kepto- ne... tačiau dabar į šeimos racioną įėjo daugiau daržovių, daugiau sriubyčių, daugiau virto maisto, daugiau vaisių. Net iš mamops nusprendžiau pasiskolinti garų puodą- žiūrėsim, bandysim...

Ir iš viso tema turėtų būti maždaug tokia: "Maitinti savo pienu, ar mišinukais" o po apačia: maždaug taip: "trūkumai, privalumai, ginčai" lotuliukas.gif

O šiaip:atsakant į teiginį kad vaikui beveik metai o MP pagrindinis maistas. wub.gif maniškei beveik metukai, maitinu per dieną iki 5 kartų (max) savo pienuku, ir 5 kartus gauna kito maisto, pusryčiams tai jogurtas, ar varškytė (jei domina: MIAU, nes nuo ekologiškų vemia) priešpiečiams obuoliukas, jei išeinu į VU košė su mėsyte, pietums: daržovės su mėsa, pavakariams: daržovienė, vakarienei visada pabandau išvirti košę, tačiau dažnai valgo tik bananą ar
obuolį- košę spjauna... taigi nemanau, kad mano princesei MP pagrindinis maistas biggrin.gif
Kaštanka
nepykit neturiu laiko skaityt tokiu ilgiausiu monologu ax.gif
uzmeciau tik aki.

na man tikrai nebus sunku nei buteliukus plauti, nei kieta suduka valyti lotuliukas.gif
ir praktikos turiu , tikrai nieko baisaus lotuliukas.gif

ir nereikia pasakoti kad vaikas yra atskira asmenybe.yra, bet kai ugteleja. ir as neturiu teises ji maitint kaip as noriu... turiu ir dar kokia.

cia man uznesa i ta nesamone kur parlamentaras suskeles per TV buvo del abortu uzdraudimo Lietuvoje - "vaikai pas jus pilve nera jusu vaikai, jie priklauso visuomenej" lotuliukas.gif ar kazka panasaus.
nesupykit, bet man padvelke kazkokiu komunizmu is to pasisakymo, ir cia kazkas panasaus.

malonu,kad tvirtai laikotes savo nuomones, taciau ir as savo nepakeisiu.

tad nera reikalo cia gincytis ir irodyneti viena kitai savo tiesu.

p.s.: kaip vaistus vartoti ir kokie jie yra, as ir pati zinau. nereikia man notaciju skaityti kaip 5 metu vaikui. parasiau vaistu pavadinima, kad kitos zinotu ko prasyti.
o prasyti ar ne ne Ingailp spresti 4u.gif

saliut
ragnez
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 25, 10:18)
vaikas ir yra, mano vaikas. isnesiotas ir pagimdytas.
*

ka reiskia "mano vaikas"? isplesk minti, nes sio zodziu junginio reiksme tavo ankstesniu postu kontekste yra labai neaiski.
paklausiu konkreciau:
kaip, tavo nuomone, formuojasi santykis "as" - "mano vaikas"?
kokie yra tavo lukesciai "tavo vaiko" atzvilgiu?
kokie yra "tavo vaiko" lukesciai tavo atzvilgiu?
kas yra "asmenybe"?
jei "mano vaikas" nera "atskira asmenybe" ir neturi teisiu, kas jis tada yra?
Versmė
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 25, 11:11)
nepykit neturiu laiko skaityt tokiu ilgiausiu monologu  ax.gif

ir nereikia pasakoti kad vaikas yra atskira asmenybe.yra, bet kai ugteleja. ir as neturiu teises ji maitint kaip as noriu... turiu ir dar kokia.

*

puikiausiai pasimatė Tavo požiūris į tą dar negimusį stebuklą. Jei ne asmenybė tai kas? Nesaugaus sekso pasekmė, dar vienas punktas gyvenimo plane? O kada taps asmenybe? Kai pinigus pradės uždirbti? lotuliukas.gif
Dziaugiuosi, kad išnešiojau ir pagimdžiau asmenybę su visais poreikiais, temperamentu, nuotaikom. Ir tai nėra tik mano vienos vaikas, mes jį vadinam mūsų vaiku: mano ir vyro.
mila vanila
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 10:11)
o siaip  noriu pasakyti, kad zindyti kudiki - tai ne didvyriskumas, tobulybes virsune ar dar kaip nors panasiai. tai tiesiog normalu. moters kudikiui yra normalu maitintis moters pienui, kaip verseliui - karves pienu, oziukui - ozkos pienu, ar kokiam meskiukui - meskos pienu. moters krutys yra pieno liaukos, kuriu funkcija - maitinti palikuonis. lygiai kaip akiu funkcija matyti, plauciu - kvepuoti, koju - mus nesioti. jei kokio organo funkcija sutrinka - tenka ji "protezuoti", pv., trumparegyste istaisom akiniais  rolleyes.gif
taip ir misinys yra normalaus dalyko "protezas", savotiskas "neigalumo", nesugebejimo tinkamai funkcionuoti pripazinimas...
*

sutinku thumbup.gif

as nors ir nesu naturaliste visom keturiom - vaikas nuo pat gimimo ir zinduka pazista, ir arbateles gere, ir koses nors ir pati verdu, bet is maximoj pirktu produktu, nes mociutes kaime neturiu ir balkone siltnamio neveisiu, vistiek nesuprantu tokio nusistatymo - nemaitinsiu, nes sugadins papus. taigi ir nestumas papus gadina ir visa kuna, tai gal pasieskokim surogatiniu motinu, a?

o kas liecia 'kudikis dar ne asmenybe', tai gal ir meile vaikui atsiras veliau, kai jis ugtels? gi jis dabar dar nieko nesupranta, taip iseina.. as cia kazko nesuprantu..
mama_x2
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 24, 23:27)
Parlodel (bromocriptine)

*

geriau sitas tabletes. per nakti pienas dingo visiskai.

del vaiko kaip asmenybes - as bent jau i vaika toki poziuri turiu: kol nesiojau ji savy - galejau reguliuot jam kaip ir kas. o dabar - gime tam, kad uzauginciau, ismokyciau, padeciau - tam, kad isleist i pasauli, paruost i gyvenima. as vaiko nuo pat gimimo nevarzau nei su migdymu nei su maitinimu - valge ka norejo - pieno neistrauke, nevalge normaliai, misini valge. dabar pvz vieno jogurto nenori ar koses kokios, gauna kitka - ka nori. namie daro ka nori, sveciuose yra zodis ,,negalima" ir puikiai tai supranta - nedaro/neima ko negalima smile.gif
zodziu, bent as manau, kad mes, mamos, skirtos ne tam kad dresiruot sau savo vaika, o tam, kad pagelbet naujam zmogui pasiruost gyvenimui.
lili*
QUOTE(ingalp @ 2008 02 25, 08:35)
1.o aš ne apie paprastumą rašiau, o apie polinkį į sveiką mitybą. žindančios motinos dažniausiai yra sveikos mitybos šalininkės, todėl tikėtina, kad ir ūgtelėjus vaikui labiau stengsis sveikai ruošti maistą, o ne kišti sintetiką. tuo tarpu [b]nenorinčios maitinti krūtimi gal ir "nesiaukos dėl vaiko" ir negamins sveiko maisto, nes tuo metu reikia pvz geriau nagus nusilakuot ar eit "karjeros daryt"  biggrin.gif [/B]teises.

2. ne, nereiškia, kad bloga mama. tiesiog reiškia, kad ta NENORINTI žindyti mama, nenori duoti vaikui geriausio. jai svarbiau jos fiziniai, seksualiniai, socialiniai poreikiai.  o tai nemotiniška.

5. maitinant krūtimi nereikia nieko plaut ir niekur sumest. todėl sutaupai begales laiko.

6.tuo tarpu mišinukais maitinamų išmatos dvokia. tai dar vienas argumentas ir įrodymas, kad mp - geriausia kūdikio bręstančiam žarnynui, tuo tarpu mišiniai jį apkrauna ir yra sunkiau virškinami. be to nuo jų lieka daug šalutinių produktų
*

1. Įdomiai skamba, kad nemaitinanti mama , savo vaikui nesistengs duoti, gaminti sveiko maisto g.gif
O lakuoti nagai ir karjera čia blogai blink.gif
Nesuprantu niekaip šito posto schmoll.gif
2. Jei nemaitinu MP, tai tikrai nereiškai, kad mažiau myliu savo dukrytę. Man buvo paparasčiau pačiai valgyti normalų maistą , o ne duną ir vandenį , ir lengviau mišinėlį pagaminti ir matyti ramų , neverkaintį sotų vaiką wub.gif
5. Laiko užtrunka lygiai pora minučių mirksiukas.gif , nematau tame jokio blogumo, išplauti buteliuką tikrai nesudėtinga biggrin.gif
6. Nei jos dvokia , nei ką. Tokie argumentai juokingai skamba biggrin.gif

Ir apskritai , šaunuolės tos, kad gali matinti , nes bet kokiu atveju MP yra geriauisias, bet tikrai mamos nenorinčios ar negalinčios dėl vienokių ar kitokų priežasčių maitinti MP, nėra blogos ir nėra smerktinos ( kaip čia kai kurios bando taip vadinti )ir apskritai kiekviena mama , pati geriauisia savo vaikui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 11:59)
geriau sitas tabletes. per nakti pienas dingo visiskai.
*

Ir aš gėriau, nes keli lašai vaikui spotumo nesuteikė, o man nesinorėjo, kad atsirastų guzai krūtyse ar dar kokių problemų kiltų, o šalutinio poveikio jokio nebuvo schmoll.gif
mama_x2
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 12:01)
O kodel tu gerei tas tabletes, nenorejai maitinti ar negalejai, nepyk, tikrai nepuolu, bet siaip idomu, nenori - neatsakyk blush2.gif
*

maniskis neistraukdavo pieno - is tu buvo, kur rekia alkanas, bet traukt tyngi smile.gif tipo duok is bonkutes, ar su antspeniu (o su jais vargas buvo - visa visad sulieta pienu...o nesu is tu, kur galetu sedet istisai namie ir maitint ir permirkus but...). kuri laika nutraukinejau - tik nutraukus supratau ka reiskia kai istraukiamas pienas is kruties. bet ir vel - mokslu apleist nenorejau, nes akademines jei buciau paemus - keites mokymo planai, tai butu taspats kas nesimokiau iki tol... ir su pilvu problemu buvo. matyt - viskas susidejo i viena, nors siaip planavau tikrai maitint ir pieno buvo.
bet va davus misini (tam ruosiaus ir svarsciau apie 2 sav), viskas pasikeite - vaikas pradejo gerai miegot, tapo ramesnis, sotus budavo
Ode
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 12:10)
Man buvo paparasčiau pačiai  valgyti normalų maistą , o ne duną ir vandenį , ir lengviau mišinėlį pagaminti ir matyti ramų  , neverkaintį sotų vaiką wub.gif

*Savo pienu maitinančios motinos PRIVALO valgyti normalų, įvairų maistą. Labai retais atvejais motinos racionas veikia vaiko organizmą, o tais atvejais pakanka tik poveikį darantį produktą išimti ir viskas susitvarko. 4u.gif

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 12:26)
jei trauks - faktas kad maitinsiu wink.gif
*

Aš puikiai tave suprantu: kai susideda tiek daug dalykų į krūva, nėra lengva nepalūžti. Tačiau jei, gimus kitam vaikeliui, turėsi daugiau laiko, kreipkis pagalbos dėl žindymo technikos, nes tas vaiko tinguliukas ir nesugebėjimas traukti paprastai gan lengvai išsprendžiamas. 4u.gif
bsgess
Man ne vienas gydytojas nerekomendavo vartoti vaistu pieno gamybos sustabdymui.
Net klausimas kyla - jei vaikutis nelabai istraukdavo, vadinasi ir pieno ne kazin kiek prisigamindavo, tai metimo problemu neturetu dideliu buti. JAV siu vaistu nebeisraso, nors anksciau buvo populiaru... Dabar sako mesti ir tiek wink.gif

Kai paskaitai, kad sie vaistai nuo parkinsono, ir sakyciau turi nemazai neigiamu savybiu (kai kiti turi kokius 2 ispejimus, jog skaudes galva ar pykins, sie - apie 10).
Kam kisti i save vaistus g.gif
*GAILĖ*
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 12:10)
1. Įdomiai skamba, kad nemaitinanti mama , savo vaikui nesistengs duoti, gaminti sveiko maisto g.gif
O lakuoti nagai ir karjera čia blogai  blink.gif
Nesuprantu niekaip šito posto schmoll.gif
2. Jei nemaitinu MP, tai tikrai nereiškai, kad mažiau myliu savo dukrytę. Man buvo paparasčiau pačiai  valgyti normalų maistą , o ne duną ir vandenį , ir lengviau mišinėlį pagaminti ir matyti ramų  , neverkaintį sotų vaiką wub.gif
5. Laiko užtrunka lygiai pora minučių mirksiukas.gif , nematau tame jokio blogumo, išplauti buteliuką tikrai nesudėtinga biggrin.gif
6. Nei jos dvokia , nei ką. Tokie argumentai juokingai skamba biggrin.gif

7. Ir apskritai , šaunuolės tos, kad gali matinti , nes bet kokiu atveju MP yra geriauisias,

8. bet tikrai mamos nenorinčios ar negalinčios dėl vienokių ar kitokų priežasčių maitinti MP, nėra blogos ir nėra smerktinos ( kaip čia kai kurios bando taip vadinti )

9. ir apskritai kiekviena mama , pati geriauisia savo vaikui 4u.gif
*

1. va tu praeitą temą paskaityk ir suprasi apie ką čia aš mirksiukas.gif . ne aš tą mintį iškėliau apie tai, kad kažkas neduos vaikams normalaus maisto biggrin.gif
tai aišku neblogai. tiesiog kai kurios mamos mano, kad kūdikio žindymas ir karjera / rūpinimasis grožiu nesuderinama.
aš manau visiškai priešingai, žindydama tik dar daugiau laiko turi rūpintis grožiu ax.gif

2. taip irgi niekas nesakė. tiesiog rašiau, kad nesuprantu mamų, kurios NENORI maitinti krūtimi dėl ŠIŲ pseudo priežasčių: "nukars papai", "nesiaukosiu dėl vaiko", susigadinsiu figūra ir t.t. paskaityk dviejų senesnių temų postus (lapes snapes, soskes, dar ten kelių yra)

5. kalba eina ne vien apie sudėtingumą, bet ir apie pilnavertę kūdikio mitybą.

6. tikrai dvokia palyginus su mp geriančių vaikų. žinau, ką sakau, nes 1 vaiką anksti pradėjau primaitint mišiniais. taip pasmirsdavo, kad net iš kelių metrų užuosdavai doh.gif

7. vat tas ir yra, kad kelios forumietės teigia, kad MP - nei kiek ne sveikesnis ir ne geresnis už mišinukus doh.gif

8. p aš nesupratau ir nesuprasiu mamų, NENORINČIŲ žindyti dėl tokių niekingų priežasčių, kurias pvz išvardino lape snape. ir nepritarsiu tuščiam fizinio grožio garbinimui ir akivaizdžių mokslinių faktų neigimui

9. nereikia suabsoliutinti cool.gif . būna tokių mamų, kad neduok dieve. ir žudo ir badu marina ir kitaip skriaudžia. todėl tikrai ne kiekviena mama yra gera.
mama_x2
QUOTE(Ode @ 2008 02 25, 12:37)
*Savo pienu maitinančios motinos PRIVALO valgyti normalų, įvairų maistą. Labai retais atvejais motinos racionas veikia vaiko organizmą, o tais atvejais pakanka tik poveikį darantį produktą išimti ir viskas susitvarko.  4u.gif
Aš puikiai tave suprantu: kai susideda tiek daug dalykų į krūva, nėra lengva nepalūžti. Tačiau jei, gimus kitam vaikeliui, turėsi daugiau laiko, kreipkis pagalbos dėl žindymo technikos, nes tas vaiko tinguliukas ir nesugebėjimas traukti paprastai gan lengvai išsprendžiamas.  4u.gif
*

del maisto - buna tikrai kad reik valgyt duona ir vandeniu uzgert... man irgi sitaip buvo, nes betka suvalgius - vaikas staugdavo... matyt, kai as is tos mazumos, tai uztat ir uztariu tas, kuriom taip. o tos, kurios to nepatyre - nesupras. ir ne is piktos valios, bet kai lengva - atrodo kad kaip cia gali sunku but kitom smile.gif va kaip man - valgo viska dabar vaikas, miega gerai nakti, autokedej sedi, vezime sedi , vaiksto nuo 8,5 men. ir nesuprantu kaip kitom gali nesigauti isauklet ir pan. o gi yra tu vaiku visokiu smile.gif
del tingejimo. buvo techniniu dalykeliu - lupa trauke i vidu, atstatem, uz nosies tasydavau ir pan - nieko nesikeite... tikrai turejau gera specialiste, kuri labai konsultavo. bet nieko... su kitu vaiku taip pat stengsiuos. jei pavyks - MP maitinsiu, jei ne - nedarysiu tragedijos, kaip dariau su situ - kiek zliumbiau susidurus su mamu priesiskumu - ,,kaip tu daba pasiduosi, gi tiek laukei vaikelio..." NIEKAS nepalaike, tik vyras. niekas nesistenge suprast, kad menesi laiko nieko ir nedariau o tik stengiaus ir kentejau smile.gif

QUOTE(baltic*girl @ 2008 02 25, 12:41)
Man ne vienas gydytojas nerekomendavo vartoti vaistu pieno gamybos sustabdymui.
Net klausimas kyla - jei vaikutis nelabai istraukdavo, vadinasi ir pieno ne kazin kiek prisigamindavo, tai metimo problemu neturetu dideliu buti. JAV siu vaistu nebeisraso, nors anksciau buvo populiaru... Dabar sako mesti ir tiek wink.gif

Kai paskaitai, kad sie vaistai nuo parkinsono, ir sakyciau turi nemazai neigiamu savybiu (kai kiti turi kokius 2 ispejimus, jog skaudes galva ar pykins, sie - apie 10).
Kam kisti i save vaistus g.gif
*

gaminos, pilnos krutys buvo. kai neistraukdavo - nutraukinejau - piiiilna buvo pienuko wink.gif nutraukinejau tam kad saldyt, damaitint is bonkutes smile.gif
man tereikejo isgert 2 tabl ir nebuvo salutinio poveikio. o kai kietos pilnos krutys, savaime nustot maitint manau ner gera mintis.
ragnez
ruta vyshnia, naujausi tyrimai rodo, kad motinai nereikia ir net nepatartina drastiskai keisti mityba po gimdymo 4u.gif tai neturi poveikio kudikio pilvuko diegliams 4u.gif uztenka maitintis svieziu ivairiu maistu ir tiek. 4u.gif
cia ateiciai smile.gif

o misinys kaip bevartytum - protezas ir tiek. zinoma, zmones be koju gyvena ir klesta, net maratonus begioja... bet ar tikrai to reikia?

normalu yra vaika zindyti. jei nepavyksta - galima maitinti nutrauktu pienu is puodelio ar buteliuko. jei ir tai nepavyksta - galima maitinti donores pienu. jei del kokiu nors piezasciu trys pirmi punktai neigyvendinami - belieka sintetinis misinys....
mama_x2
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 13:25)
ruta vyshnia, naujausi tyrimai rodo, kad motinai nereikia ir net nepatartina drastiskai keisti mityba po gimdymo  4u.gif tai neturi poveikio kudikio pilvuko diegliams  4u.gif uztenka maitintis  svieziu ivairiu maistu ir tiek.  4u.gif
cia ateiciai smile.gif

o  misinys kaip bevartytum - protezas ir tiek. zinoma, zmones be koju gyvena ir klesta, net maratonus begioja... bet ar tikrai to reikia?

normalu yra vaika zindyti. jei nepavyksta - galima maitinti nutrauktu pienu is puodelio ar buteliuko. jei ir tai nepavyksta - galima maitinti donores pienu. jei del kokiu nors piezasciu trys pirmi punktai neigyvendinami - belieka sintetinis misinys....
*

na, zinok tas ir keisciausia, kad as ir maniau kad tai ka as valgau vaikui neturi poveikio. o vistik stebejau ir tikrai buvo poveikis... gal sutapimas, bet kazkaip tuo metu tikrai jauciaus teisi, dabar negalvoju ar gerai padariau ar ne smile.gif

maitinau nutrauktu pienu - rasiau jau wink.gif tik vel pilna kritikos buvo - nesveika mamai, neissitraukia kiek vaikas istrauks. ale jei vaikas neistraukdavo ir tiek biggrin.gif donores pienu...nzn, nesu tokia naturaliste, kad truks plys, per save lipant plesantis stengtis draskytis, kad tik gautu piena rupintis... jei butu viskas pavyke - buciau maitinus wink.gif ir NIEKADA gyvenime nesigincysiu del to, kad misinys blogiau uz piena. tiesiog ir patys mes - vieni valgo ekologiska maista, kiti - baruose, parduotuvese gaminta, makdonalde, picerijose smile.gif

ka mano vaikas dabar valgo net nesakysiu, nes akmenim uzmetysit smile.gif
ragnez
ruta vyshnia, tau nereikia aiskintis ir teisintis. tai, ka parasiau buvo tik info ateiciai. dabar yra kaip yra. tavo kudikis bent pirmomis savaitemis gavo pienelio - r tai puiku. ir tema ne apie tave, o apie tas moteris, kurios dar net nebudamos nescios zada savo naujagimi maitinti sintetiniu maistu. tu juk tokiu intenciju neturejai, tiesa? "labai norejau, bet negalejau" yra kita tema...
Klepesova
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 14:16)
maniskis neistraukdavo pieno - is tu buvo, kur rekia alkanas, bet traukt tyngi smile.gif tipo duok is bonkutes, ar su antspeniu (o su jais vargas buvo - visa visad sulieta pienu...o nesu is tu, kur galetu sedet istisai namie ir maitint ir permirkus but...). kuri laika nutraukinejau - tik nutraukus supratau ka reiskia kai istraukiamas pienas is kruties. bet ir vel - mokslu apleist nenorejau, nes akademines jei buciau paemus - keites mokymo planai, tai butu taspats kas nesimokiau iki tol... ir su pilvu problemu buvo. matyt - viskas susidejo i viena, nors siaip planavau tikrai maitint ir pieno buvo.
bet va davus misini (tam ruosiaus ir svarsciau apie 2 sav), viskas pasikeite - vaikas pradejo gerai miegot, tapo ramesnis, sotus budavo
*

Žinai skaitau ir matau save... taip man buvo 2 mėnesiukus... galvojau nučiuošiu nuo proto... dieninės studijos, nugraužti speneliai, vaikas neištraukia.... vaikas alkanas. maitinimas su antspeniais... O kur lakstymai į dienines studijas, naktiniai nusitraukinėjimai... Bet žianai- man nebuvo sunku. Kas keisčiausia- aš esu iš tų žmonių kuriems miegas- šventas reikalas. Bet pagimdžius kad ir 4 valandas numigus jausdavausi nepaprastai pailsėjusi, atrodo kad galiu kalnus nuversti...
Taip su[prantu- dieninės studijos ir vaikelis- labai sunku suderinti- aš bėgdavau namo- (man pasisekė GMF tik 10min kelio nuo mano namų) per pietų pertraukas parlėkdavau- iš karto krūtį į dantis- kitą nusitraukinėju lotuliukas.gif vaizdas jaučiu.... mama juokaudavo "mat geroinia" lotuliukas.gif , bet kas keisčiausia man tada viskas atrodė natūralu, taip reikia.... ir visai nesunku... paskui kažkur pasiskaičiau kad moters organizme gaminasi kažkokia medžiaga (atleiskit- neįsidėmėjau- kokia, ir taip galva perpildyta teriminų ...) kurios dėka mama maitinanti savo pienu kūdikį gali net kelias paras gerai neišsimiegoti ir jaustis žvali ir pailsėjusi. Nežinau ar tai tiesa, tačiau mano atveju atitiko 100 procentų. Man buvo gerai, ir nesunku. ax.gif
Papildyta:
ragnez.
Apie mitybą . Pirmus mėnesius adr ir kaip turi ytakos tai ką mama valgo. Jei neturėtų ytakos tikrai maitinančios kapotų ir juodos duonos kiek nori, ir kopūstinių, ir žirnių ir viso kito... O man net agurko leisdavo net 2cm dydžio "gabalą" su nulupta oda.... pomidorui tas pats.... ir visiems kitiems produktams... oi kaip sulieknėjusi buvau lotuliukas.gif ištisai pankolių arbatėles gėriau, grikių košes valgiau... užtat galiu su Mb pasididžiuodami sakyti kad mergytei pilvuką espumzano ir mano maitinimosi dėka pūtė lygiai 3 dienas. (bet čia ne rodiklis- berniukams sako smarkiau, mergytėms lengviau) ax.gif
naktele
Kad reikia vaiką maitinti MP, be abejonės, pritariu. Na bet mano situacija buvo tokia: pirmą vaiką krūtim matinau iki 2 mėnesių. Turėjau daug problemų su krūtimis ir kaip nutraukiau maitinimą, tada "pasijutau žmogumi". Tą prasmę, kad nustojo kankinti įvairūs skausmai. Kai pagimdžiau antrą vaiką ir gi bandžiau maitinti krūtimi, bet kartojosi panašios problemos:mažai pieno ir skausmingos krūtys. Todėl ir antrą vaiką maitinu mišinėliais. Bet mane ko gero kitos ir gi pavadintų tingine, nes pieno pas mane kažkiek buvo, tik mažai. Tai galėjau aš maitinti krūtimi ir duoti mišinėlio. Bet aš nutariau "nesiblusinėti", tiesiog arba, arba. Tai ką dabar aš esu blogesnė motina už maitinančias ?
lili*
QUOTE(ingalp @ 2008 02 25, 12:41)
1. va tu praeitą temą paskaityk ir suprasi apie ką čia aš  mirksiukas.gif .
9. nereikia suabsoliutinti cool.gif . būna tokių mamų, kad neduok dieve. ir žudo ir badu marina ir kitaip skriaudžia. todėl tikrai ne kiekviena mama yra gera.
*

Neturiu tam laiko mirksiukas.gif Nes čia neišsemiama ir beprasmė tema ir nesakau ,kad tu, bet dauguma čia pasisakančių labai jau smerktinai žiūri į tas ,kurios nemaitina, toks jausmas, kad mes mamos nemaitinančios MP siaubūnės biggrin.gif
9. Na apie tokias aš nekalbu, jos apskritai mamos vardo nevertos.
Manau tu mane teisingai suprtai,ką aš norėjau pasakyti, tik nereiki atokių kategoriškų komentrų mirksiukas.gif
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 13:25)
1.ruta vyshnia, naujausi tyrimai rodo, kad motinai nereikia ir net nepatartina drastiskai keisti mityba po gimdymo  4u.gif tai neturi poveikio kudikio pilvuko diegliams  4u.gif uztenka maitintis  svieziu ivairiu maistu ir tiek.  4u.gif
cia ateiciai smile.gif

2.o  misinys kaip bevartytum - protezas ir tiek. zinoma, zmones be koju gyvena ir klesta, net maratonus begioja... bet ar tikrai to reikia?

2.normalu yra vaika zindyti. jei nepavyksta - galima maitinti nutrauktu pienu is puodelio ar buteliuko. jei ir tai nepavyksta - galima maitinti donores pienu. jei del kokiu nors piezasciu trys pirmi punktai neigyvendinami - belieka sintetinis misinys....
*

1. Netiesa mirksiukas.gif Reikėtų labiua tada žmogaus fiziologiją pastudijuoti
2. blink.gif bet vaikas valgyt tai nori, o jei pieno fabrikas neveikia g.gif
3. Lengva sakyti mirksiukas.gif , bet jei pieno nėra, tai taruk netraukęs, donorės pienas g.gif , pirmiausia ją reikai rasti, ir pasikartosiu , vaikas valgyt tai nori, negi dėl to jį badu marint, kad mišinėlis sintetinis...
Bekasė
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 14:25)
*

atsiprasau, bet kur vilniuje galima gauti nusipirkti patkrino motinos donores pieno?
Net neisnesiotu naujagimiu skyriuje yra duodamas tik mamos pienas arba misinelis. Gydytojai net nesvarsto galimybes duoti kudikiui kitos mamos ( kad ir salia gulincios) piena.
Nu bent jau taip buvo pries 5 metu.
mama_x2
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 13:48)
ruta vyshnia, tau nereikia aiskintis ir teisintis. tai, ka parasiau buvo tik info ateiciai. dabar yra kaip yra. tavo kudikis bent pirmomis savaitemis gavo pienelio - r tai puiku.  ir tema ne apie tave, o apie tas moteris, kurios dar net nebudamos nescios zada savo naujagimi maitinti sintetiniu maistu. tu  juk tokiu intenciju neturejai, tiesa?  "labai norejau, bet negalejau" yra kita tema...
*

as nesiteisinu wink.gif tik rasau aiskiai, kad matytus mano poziuris i viska wink.gif

o del tu, kurios nenori maitint del <...> koks juk skirtumas kokia priezastis? kiekvienas turim pasirinkima. vaikas priklauso nuo musu kai gimsta, rupinames (duok dieve visos rupintus) gi vaikais. o kartais tos, kurios nenori del krutu nutysimo maitint (nors man tai kvaila, niekad neleisiu sau kritikuoti zmogaus del jo isitikinimu), sulyginamos su keksem, prigimdziusiom vaiku del pasalpu ir jais nesirupinanciom...
Kriiste
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 17:12)
nezinau, man nereikejo. bet forume buvo bent keletas pasiulymu - mamos siule pirkti pieno.
gydytojai daug ko nesvarsto. arba apie tai nekalba. deja.
*

bent kai as pagimdziau ir man pienas iskarto nesigamino, o maziuke verke labai, tai prasiau duoti kitos mamytes pienuko jai dar ligonineje, tai atsakymas - is kur gali buti tikra, kad ta kita mamyte neserga kokiomis baisiomis ligomis, kurias gali perduoti per piena, pvz kaip ZIV, gimdymo metu testas gali ir neigiamas buti, bet zmogus jau uzsikretes ir perduoti liga kitam - as uz tai - kad jei jau ner - geriau misinukas blush2.gif , beje maziuke mano jau antra diena ragavo misinuko (tiksliau nakti), o pienukas pradejo gamintis po 3
paru tik ir turiu jo iki siol mirksiukas.gif
ragnez
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 16:12)
o del tu, kurios nenori maitint del <...> koks juk skirtumas kokia priezastis? kiekvienas turim pasirinkima. vaikas priklauso nuo musu kai gimsta, rupinames (duok dieve visos rupintus) gi vaikais. o kartais tos, kurios nenori del krutu nutysimo maitint (nors man tai kvaila, niekad neleisiu sau kritikuoti zmogaus del jo isitikinimu), sulyginamos su keksem, prigimdziusiom vaiku del pasalpu ir jais nesirupinanciom...
*

nemaciau tokiu palyginimu.
jei moteris ryztasi normalu, sveika dalyka keisti prastesniu uz norma to dalyko pakaitalo, ji turi tureti rimta priezasti... ypac, kai ji toki apsisprendima deklaruoja net nepatyrusi normos.
tuo labaiu, kad toks apsisprendimas turi rimta poveiki ne vienam asmeniui (motinai), bet dviems (motinai ir kudikiui), kuriu vieno (kudikio) fizine ir dvasine sveikata yra beveik visiskai priklausoma nuo kito (motinos) samoningumo ir geranoriskumo.
lili*
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 15:53)
1. butinai pastudijuok wink.gif
*

Man tikrai nereikia mirksiukas.gif Pakankamai gerai išstudijavus
ragnez
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 16:16)
tai prasiau duoti kitos mamytes pienuko jai dar ligonineje, tai atsakymas - is kur gali buti tikra, kad ta kita mamyte neserga kokiomis baisiomis ligomis
*

atsiprasau uz off topic'a...

pirma, donores piena galima ir reikia pasterizuoti. (pvz uzvirinant) taip, "gyvosios" daleles zus - leukocitai ir pan. taciau maistine verte isliks. 4u.gif
antra, vaikai verkia ne vien del maisto trukumo (kaip tu pati puikiai zinai) 4u.gif
trecia, tai, kad pienas atsirado 3 para po gimdymo, yra absoliuti norma. tavo dukra misinio gavo, greiciausiai, be reikalo 4u.gif
mama_x2
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:18)
nemaciau tokiu palyginimu.
jei moteris ryztasi normalu, sveika dalyka keisti prastesniu uz norma to dalyko pakaitalo, ji turi tureti rimta priezasti... ypac, kai ji toki apsisprendima deklaruoja net nepatyrusi normos.
tuo labaiu, kad toks apsisprendimas turi rimta poveiki ne vienam asmeniui (motinai), bet dviems (motinai ir kudikiui), kuriu vieno (kudikio) fizine ir dvasine sveikata yra beveik visiskai priklausoma nuo kito (motinos) samoningumo ir geranoriskumo.
*

permazai ten paboldinai, ten eina visi zodziai apibudinantys ta su kuo sulyginama wink.gif

o del priezasciu - kiekvienam priezastys savos yra svarbios ir niekas negalim nusprest ar kito zmogaus priezastis rimta wink.gif

beje, kokia bloga itaka misinys daro vaikui? leciau vystos? bloga sveikata buna? nei velnio galiu drasiai sakyt. manasis vaiksto nuo 8,5 men, auga puikiai, nenutukes, judrus, valgo viska ta ka as valgau.

siulyciau biskiuka labiau savo reikalu ziuret o ne skaiciuot kiek rimtu priezasciu turi vienas ar kitas zmogus vienam ar kitam sprendimui priimti wink.gif
Raideles
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 16:21)
Man tikrai nereikia mirksiukas.gif Pakankamai gerai išstudijavus
*

O tu tikrai studijavai kaip maistas, kurį mama suvalgo, per pieną veikia kūdikio virškinimo sistemą ir t.t. ? Gal galėtum daugiau papasakoti?
ragnez
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 16:26)
beje, kokia bloga itaka misinys daro vaikui?
*

paklausiu kitaip: o kokia NAUDA teikia misinys tavo kudikiui? be to, kad isgelbsti nuo bado?
Kriiste
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 17:25)
atsiprasau uz off topic'a...

pirma, donores piena galima ir reikia pasterizuoti. (pvz uzvirinant)  taip, "gyvosios" daleles zus - leukocitai ir pan. taciau maistine verte isliks. 4u.gif
antra, vaikai verkia ne vien del maisto trukumo  (kaip tu pati puikiai zinai) 4u.gif
trecia, tai, kad pienas atsirado 3 para po gimdymo, yra absoliuti norma. tavo dukra misinio gavo, greiciausiai, be reikalo  4u.gif
*

nu gal as geriau zinau - su reikalu ar be ji to misinio gavo, kai vaikas klykia, o pieno net spaudziant ne lasiuko ner - o pamaitinus misinuku ramiai uzmigo - visgi reikejo jai jo, o virintas donores pienukas praranda ir naudingas medziagas mirksiukas.gif
mama_x2
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:29)
4u.gif
Papildyta:

paklausiu kitaip: o kokia NAUDA teikia misinys tavo kudikiui? be to, kad isgelbsti nuo bado?
*

ne ne, nereik zydiskai wink.gif i klausima klausimu neatsakinekim wink.gif
kadangi gi misinys yra vos ne nuodas, blogis. jis nera toks kaip pienas, bet artimas pienui.
beja, kaikuriu mamu pienas vaikui blogiau nei misinys, jei pieno truksta arba jam alergija yra wink.gif
*GAILĖ*
o del priezasciu - kiekvienam priezastys savos yra svarbios ir niekas negalim nusprest ar kito zmogaus priezastis rimta wink.gif

*

na šiaip iš žindymo / nežindymo motyvų galima spręsti apie moters subrendimą / nesubrendimą motinystei.
man asmeniškai moteris, kuri nežindo dėl "papų nutįsimo" neatrodo pakankamai morališkai subrendusi auginti vaikus.
lili*

*

drinks_cheers.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:29)
*

Jei nepastebėjai , tai dar vaikai nuo mišinuko ir auga normaliai ir vystosi normaliai mirksiukas.gif

Oi moterys nebūkit juokingos, gėda man jau šitą temą skaityt blush2.gif
Meina
Gėriau bromokriptiną, bet visai dėl kitų priežasčių, nėra šis vaistas toks jau nekaltas 4u.gif beje, vienas gyd. minėjo, kad jis skiriamas ypatingais atvejais, kai moteris NEGALI maitinti, o ne dėl to, kad susigalvojau nebemaitinti.

Dėl kakučio smile.gif nereikia ten po pasilenkus uostyt, juk kai jaučiasi, tai jaučiasi
ragnez
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 16:35)
drinks_cheers.gif
Jei nepastebėjai , tai dar vaikai nuo mišinuko ir auga normaliai ir vystosi normaliai mirksiukas.gif
*

tai zinoma, va neseniai per "discovery" laida ziurejau, kaip zmogus su dirbtine koja i kalnus lipa ir siaip gyvena visaverti gyvenima 4u.gif zinoma, kai jau neturi kojos - nelieka kito pasirinkimo. o ar sutiktumet sveika koja keisti i dirbtine?
mama_x2
QUOTE(ingalp @ 2008 02 25, 16:34)
na šiaip iš žindymo / nežindymo motyvų galima spręsti apie moters subrendimą / nesubrendimą motinystei.
man asmeniškai moteris, kuri nežindo dėl "papų nutįsimo" neatrodo pakankamai morališkai subrendusi auginti vaikus.
*

o cia tavo reikalas del ko ji nezindo? wink.gif
as kalbu apie tai, kad kaip bebutu - nei viena neturi teises viesai zemint (tai dabar daroma) tos, kuri maitint nenori. nei viena negali sprest ar ji gali but gera mama ar ne wink.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:40)
tai zinoma, va neseniai per "discovery" laida ziurejau, kaip zmogus su dirbtine koja i kalnus lipa ir siaip gyvena visaverti gyvenima  4u.gif  zinoma, kai jau neturi kojos - nelieka kito pasirinkimo. o ar sutiktumet sveika koja keisti i dirbtine?
*

tau dar nejuokingi tavo palyginimai?
reiskias misiniais mes vaikus darom invalidais. protinga tu ziuriu smile.gif
Meina
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 16:29)
nu gal as geriau zinau - su reikalu ar be ji to misinio gavo, kai vaikas klykia, o pieno net spaudziant ne lasiuko ner - o pamaitinus misinuku ramiai uzmigo - visgi reikejo jai jo, o virintas donores pienukas praranda ir naudingas medziagas mirksiukas.gif

paryškinta - analogiška mano situacija, tik skirtumas tas, kad mano vaikas mišinuko gavo trečią parą apie 5 ml, priešpienio visiškai neturėjau schmoll.gif bet džiaugiuosi, kad ištvėriau galima sakyti be mišinuko iki šiol

Aš iš kitos pusės pažiūrėsiu... sakot, kad maitinančios krūtimi mamos smerkia tas, kurios maitina mišinukais? Mano atveju, jau priešingai, susiduriu su tokiais žmonėmis, deja, iš savo tarpo, kurie į mane žiūri kaip į kokį eksponatą: "Tu dar maitini???" blink.gif Atrodo, kad turiu teisintis, kodėl dar vis maitinu, ir dar pasididžiuodamos, sako, kad maitino net 1-3 mėn., o vaikas sveikas drūtas, bet juk ne tame esmė, esmė požiūryje
mama_x2
QUOTE(Meina @ 2008 02 25, 16:53)
paryškinta - analogiška mano situacija, tik skirtumas tas, kad mano vaikas mišinuko gavo trečią parą apie 5 ml, priešpienio visiškai neturėjau schmoll.gif bet džiaugiuosi, kad ištvėriau galima sakyti be mišinuko iki šiol
Aš iš kitos pusės pažiūrėsiu... sakot, kad maitinančios krūtimi mamos smerkia tas, kurios maitina mišinukais? Mano atveju, jau priešingai, susiduriu su tokiais žmonėmis, deja, iš savo tarpo, kurie į mane žiūri kaip į kokį eksponatą: "Tu dar maitini???" blink.gif Atrodo, kad turiu teisintis, kodėl dar vis maitinu, ir dar pasididžiuodamos, sako, kad maitino net 1-3 mėn., o vaikas sveikas drūtas, bet juk ne tame esmė, esmė požiūryje
*

taip taip, pasirodo tai yra - mano tema apie tai sukurta.
ir tai vel - kisimasis i svetima reikala.
maitini - blogai , nemaitini - blogai smile.gif
*GAILĖ*
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 16:44)
o cia tavo reikalas del ko ji nezindo? wink.gif
as kalbu apie tai, kad kaip bebutu - nei viena neturi teises viesai zemint (tai dabar daroma) tos, kuri maitint nenori. nei viena negali sprest ar ji gali but gera mama ar ne wink.gif
*

na jei žmogus savo idėjas ir motyvus deklaruoja viešam forume, tai jau kaip ir tampa viešu reikalu mirksiukas.gif . gi gali tiesiog tyliai imt ir nežindyt, o ne skelbt visiems, kad va, kokia ji kieta, ims ir nežindys.
tai kodėl kitos negali tada viešai to pakritikuot?

negana to, čia būtent ta apsisprendusi nežindyt moteriškė ir įžeidinėja žindančias labiausiai. ir vis giriasi, kokia jinai gražuolė, šaunuolė, darbštuolė, va karjerą daro, grožiu rūpinasi. o žindyvės tai nevalos kažkokios su nutysusiais pamėlusiais papais, užmiegotom akim ir socialiai degradavę biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.