As kaip ir Gytenis, tris kart save sklausiu, nu ar zali grybai, zali brokoliai Bet vakar pabandziau maza porcija pagaminau , nu skanu, tikrai. MAniau jau grybus taip sunku virskinti, o chia dar zali, bet nieko, ir tikrai skanu. Aciu wicked, uz recepta
Pupa999 Seimininke Graziai atrodo , dailiai, net pamaniau is pradziu, kad pirktiniai
Puiki mamyte, a r bruksteltum receptuka Zinau, as paprasaika, kas liecia tavo receptus, bet kas tie zali toki ? Visa kita zinau Ir keptuve pas tave matau, ta sunki, gera ketaus, ar ne, ar tau prie jos neprikepa ? Klausiu, ne spati isigijau , ir vyras juokiasi, sako nu tokie puodai turbut patys ir virs ir keps, bte juokas juokais, viskas ka kepu man prikepa, nebent labai daug aliejaus pilciau, kas man nelabai patinka...
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 03 26, 16:37)
..o spalvu grazumas..
Gyteni,
o zalius pievagrybius tai tikrai skanu ir galima valgyt, skanu net ant duonytes su sviestu deti plonai supjaustytus ir uzberti truputi druskos..
QUOTE(* Linužė * @ 2008 03 26, 10:10)
Klausiu, ne spati isigijau , ir vyras juokiasi, sako nu tokie puodai turbut patys ir virs ir keps, bte juokas juokais, viskas ka kepu man prikepa, nebent labai daug aliejaus pilciau, kas man nelabai patinka...
as esu girdejus, kad jas reikia "prisotinti" riebalais reikia tipo kad ji visada butu "taukuota". Nezinau ar tiesa ar maisau su kazkokia kitokia - tada tipo niekas neprikepa
QUOTE(* Linužė * @ 2008 03 26, 10:10)
Puiki mamyte, a r bruksteltum receptuka Zinau, as paprasaika, kas liecia tavo receptus, bet kas tie zali toki ? Visa kita zinau Ir keptuve pas tave matau, ta sunki, gera ketaus, ar ne, ar tau prie jos neprikepa ? Klausiu, ne spati isigijau , ir vyras juokiasi, sako nu tokie puodai turbut patys ir virs ir keps, bte juokas juokais, viskas ka kepu man prikepa, nebent labai daug aliejaus pilciau, kas man nelabai patinka...
Zinok kokia ten ta keptuve nezinau, tik sunki ir mokejau gal 50-60$ uz ja, na tipo is geresniu ji, bet ir nesvyla zinok tikrai tas tai tiesa tiesa kichenaid as irgi ne is tu kuri naudoja daug aliejaus ir aplamai riebalu, nemegstu bet tikrai nesvyla ir stengiuos kepti kuo sausiau nes mano vyra s ir burnon neiimtu o siaip as naudojau siam receptukui sviestas truputelis slakelis aliejaus alyvuogiu, tada cesnakiukas, tada krevetes, tada i ten pat isvirti japoniski makaronai(tie kur labai ploni tik i vandeni imeti ir issilydo), ir gale jau steaminti sparagai tik uzmest ant galo kad dar butu traskus.... o siaip be abejones seafood seasoning naudoju, druskyte pipiriukas ir t.t.t. bet labai greitas procesas tik krevetes nuvalyt uztrunka bet jei pirksi jau nuvalytas juokum darbs belieka sito patiekalo esme tai yra cesnakas cesnakas ir dar karta cesnakas, pakepint jo gali labai nemazai, nes sviestukas cesnakiukas ir krevetes mmmm mes prarijom dviese pilna keptuve vakar vakare
QUOTE(doviliushka @ 2008 03 26, 12:38)
as esu girdejus, kad jas reikia "prisotinti" riebalais reikia tipo kad ji visada butu "taukuota". Nezinau ar tiesa ar maisau su kazkokia kitokia - tada tipo niekas neprikepa
Viskas aisku Va ka raso:
The first most common mistake of why people do not like cast iron is that they say everything sticks. If food sticks to your cast-iron pan, your pan is NOT seasoned right and you need to re-season it. Cast iron is a natural non-stick surface and if your pan is seasoned correctly it WILL NOT stick!
chia daugiau :
http://whatscookinga...astIronPans.htm
Doviliushka , ACIU
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 03 26, 12:54)
Zinok kokia ten ta keptuve nezinau, tik sunki ir mokejau gal 50-60$ uz ja, na tipo is geresniu ji, bet ir nesvyla zinok tikrai tas tai tiesa tiesa kichenaid as irgi ne is tu kuri naudoja daug aliejaus ir aplamai riebalu, nemegstu bet tikrai nesvyla ir stengiuos kepti kuo sausiau nes mano vyra s ir burnon neiimtu o siaip as naudojau siam receptukui sviestas truputelis slakelis aliejaus alyvuogiu, tada cesnakiukas, tada krevetes, tada i ten pat isvirti japoniski makaronai(tie kur labai ploni tik i vandeni imeti ir issilydo), ir gale jau steaminti sparagai tik uzmest ant galo kad dar butu traskus.... o siaip be abejones seafood seasoning naudoju, druskyte pipiriukas ir t.t.t. bet labai greitas procesas tik krevetes nuvalyt uztrunka bet jei pirksi jau nuvalytas juokum darbs belieka sito patiekalo esme tai yra cesnakas cesnakas ir dar karta cesnakas, pakepint jo gali labai nemazai, nes sviestukas cesnakiukas ir krevetes mmmm mes prarijom dviese pilna keptuve vakar vakare
Aisku Ne mano ne kitchen aid, bet tas pats iron cast. Nes visa kita gerai, tik pati keptuve nervino, nes maistas lipo
Receptas super, savaitgaly reikes pasiraitoti rankoves ir pagaminti seimynai tokius pietus . Nuosirdziai dekoju .
QUOTE(* Linužė * @ 2008 03 26, 13:51)
Aisku Ne mano ne kitchen aid, bet tas pats iron cast. Nes visa kita gerai, tik pati keptuve nervino, nes maistas lipo
Ai savrbu kad tik gera keptuve, as viena tokia gera turejau gili tokia didele zinai jei kazka troskint super arba jei daug gamini kept, nu zodziu as tai kaip kepu naudoju visada silikonines menteles ir beja plaunant keptuve niekada negalima pilti indu ploviklio iskart prades svilti viskas prie keptuves bet va kas kepe ant mano keptuves ir naudojo sakutes blynam vartyt is subraize dugna tai ta spats klad keptuve i siuksliu deze, viskas ji sugadinta ir jau mesiu lauk nes ten kepu tik koki chiken kotlet su dziuveseliais tegu dega sudeginsiu iki galo ir mesiu lauk....
QUOTE(* Linužė * @ 2008 03 26, 18:10)
Ir keptuve pas tave matau, ta sunki, gera ketaus, ar ne, ar tau prie jos neprikepa ? Klausiu, ne spati isigijau , ir vyras juokiasi, sako nu tokie puodai turbut patys ir virs ir keps, bte juokas juokais, viskas ka kepu man prikepa, nebent labai daug aliejaus pilciau, kas man nelabai patinka...
Mes kažkada jau diskutavom apie ketaus keptuves...
Neesu turėjusi geresnių daiktų už ketaus puodus ir keptuves. Niekas neprikepa, karštį vienodai išlaiko. Ir - svarbiausia - sveika (ne koks tai teflonas).
Pažiūrėk, ar pas tave ne pre-seasoned, nes kartais būna jau prisotinta. Jei ne, tada ištepi sočiai aliejumi ir kiši į karštą orkaitę. Ji tada taip 'gražiai' pajuosta... Ir paskui taip - kuo daugiau gamini, kuo daugiau riebalo, tuo geriau prisisotina ir jau tada amžiams. Negalima plauti stipriais plovikliais. Geriausia - karštu vandeniu ir šepečiu iššveist. Jei labai riebaluota, įbert druskos, ant ugnies ir su popieriniu rankšluosčiu su ta druska ištrint. Blogiausiu atveju su indu plovikliu galima perplaut. Bet jokių mirkymų (nebent įpilt vandens, pastatyt ant ugnies ir kaitinant pagramdyt, jei kas prikibę).
Žodžiu, kaifas, o ne keptuvės. Tik sunkios, bjaurybės. Katiliukus, kur turim, naudoja ir plauna tik vyras, nes aš neapsiimu kilnot ir vartyt.
Beje, mes Walmart'e pirkom rinkinį iš trijų keptuvių už bene $30.
Pupa, nu tu duodi... Ot pavydžiu aš tokioms šeimininkėms - kad man tokių įgūdžių, sugebėjimų, noro ir laiko...
Papildyta:
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 03 26, 22:09)
Ai savrbu kad tik gera keptuve, as viena tokia gera turejau gili tokia didele zinai jei kazka troskint super arba jei daug gamini kept, nu zodziu as tai kaip kepu naudoju visada silikonines menteles ir beja plaunant keptuve niekada negalima pilti indu ploviklio iskart prades svilti viskas prie keptuves bet va kas kepe ant mano keptuves ir naudojo sakutes blynam vartyt is subraize dugna tai ta spats klad keptuve i siuksliu deze, viskas ji sugadinta ir jau mesiu lauk nes ten kepu tik koki chiken kotlet su dziuveseliais tegu dega sudeginsiu iki galo ir mesiu lauk....
Tai pas tave ne cast iron, o dengta kažkuo, nes cast iron šakute nesugadinsi.
QUOTE(Ode @ 2008 03 26, 14:13)
Tai pas tave ne cast iron, o dengta kažkuo, nes cast iron šakute nesugadinsi.
Zinau zinau as tas keptuves jei kalbam apie tas pacias kaip as jas vadinu senoviskom
QUOTE(mamia @ 2008 03 26, 07:10)
rimtai, rimtai laaaaaabia skanu
P.S. as tik juos smulkiai supjaustau,kaip ir svogunu laiskus su brokoli ziedais
P.S. as tik juos smulkiai supjaustau,kaip ir svogunu laiskus su brokoli ziedais
Mamia, aciu uz kantrybe,nusipirkau sampinjonu bandysiu gaminti ir valgyti.
o man kaip pasiseke siandien nereikejo valgyt daryt mama privire cebureku, sriubos ir pridejo mums galybe ech, gerai kartais kai mama salia
QUOTE(gytenis @ 2008 03 26, 18:30)
Mamia, aciu uz kantrybe,nusipirkau sampinjonu bandysiu gaminti ir valgyti.
na ir ?????????
pas mane siam vakarui irgi tas pats geris buvo prie visciuko su ryziais niam niam kaip skanu.