man iskilo toks klausimelis, nors savo nuomone ir turiu, bet mane inspiravo lengvas gincas su kolege:) ji linkusi naudoti 'sena gera joda ar peroksida', kaip ji sako, o as manau, kad yra naujesniu ir saugesniu priemoniu zaizdoms dezinfekuoti, ir ne tik zaizdoms... jos argumentas buvo tik tai, kad ja veikysteje jodu tepe, ir zodziu ji nieko kito nemate, nors sutiko, kad jausmas ne per smagiausias, ypac kai pakliuna i zaizda (nors kiek as zinau, jodo negalima ant zaizdos pilti) ir kaina. aisku jodas ir peroksidas pigus, bet tai kai kalbam apie vaikuti, ar tai yra argumentas? kiek jo sunaudoji? per metu pora buteliukiu? bet ji uzsispyrus, ir as uzsispyrus:) o nuo briliantines zalumos mane ir posiai dienai krato, kai prisimenu vejaraupius:)
Taigi, ka jus naudojate vaukuciui ir gal sau zaizdoms dezinfekuoti?
gabvidas
2008 02 26, 21:45
Bent mano vaistineleje yra Betadine,jo sudetyje taip pat jodas,bet vaikam as truputi skiedziu,o sau dar turiu ir Cutasept F.
Mes dezinfekuojame su Octeniseptu  Galima pilti ir ant zaizdos, grauzia truputi, bet ne taip kaip jodas ar koks spiritas http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...rchword=schulkeArba galima Cutaseptu  irgi neblogas dalykas. Tik Octeniseptu ir gleivines galima skalauti (pvz, jei burnoje kokios zaizdeles yra) bet jau skonis tai ojojoj
QUOTE(jukka @ 2008 02 26, 23:18) Mes dezinfekuojame su Octeniseptu  Galima pilti ir ant zaizdos, grauzia truputi, bet ne taip kaip jodas ar koks spiritas http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...rchword=schulkeArba galima Cutaseptu  irgi neblogas dalykas. Tik Octeniseptu ir gleivines galima skalauti (pvz, jei burnoje kokios zaizdeles yra) bet jau skonis tai ojojoj  Cutasepto nezinojau, bet gamintojas tai va, ka apie ji raso http://www.bode-chemie.com/products/skin-body/cutasept_f.phpjis nelabai zaizdoms, cia labiau medicinoj naudojamas odos dezinfekcijai pries operacijas, kaip supratau, tikrai ne gleivinems ir zaizdoms. Dar kazkokiam lietuviskam puslapyje radau, kad jis koju grybelio profilaktikai i avalyne purksti, nes ten sudetyje kazkoks benzalkonium chloridas, su baseinu asocijojuosi  ir alkohopio ten daug, beveik kaip spiritas, tik brangesnis turbut uz spirita... tik nezinau, kiek jis kainuoja:))
QUOTE(didyle @ 2008 02 26, 23:59) Cutasepto nezinojau, bet gamintojas tai va, ka apie ji raso http://www.bode-chemie.com/products/skin-body/cutasept_f.phpjis nelabai zaizdoms, cia labiau medicinoj naudojamas odos dezinfekcijai pries operacijas, kaip supratau, tikrai ne gleivinems ir zaizdoms. Dar kazkokiam lietuviskam puslapyje radau, kad jis koju grybelio profilaktikai i avalyne purksti, nes ten sudetyje kazkoks benzalkonium chloridas, su baseinu asocijojuosi  ir alkohopio ten daug, beveik kaip spiritas, tik brangesnis turbut uz spirita... tik nezinau, kiek jis kainuoja:)) o apie betadina tai va a raso, gaunasi ttas pat, kas ir jodas: Padidėjęs jautrumas jodui ir jo preparatams, hipertireozė, skydliaukės adenoma, dermatitas, inkstų funkcijos nepakankamumas, prieš pradedant gydymą radioktyviuoju jodu, taip pat skydliaukės preparatais. Neskirtinas prieš laiką gimusiems naujagimiams ir kūdikiams, nėščioms moterims (po 3 nėštumo mėnesio). taip pat krūtimi maitinančioms motinoms. Esant būtinam reikalui, preparatas gali būti skiriamas naujagimiams, kūdikiams ar nėščioms moterims tik nuolat prižiūrint gydytojui. Cia is betadino anotacijos. Negi daugiau niekas nieko sia tema neturi pasakyti?
Taip, cutasept daugiausiai naudojamas ligonineje  Bet juo gi galima patepti aplink zaizda  Man irgi atrodo, zaizda jo nelabai gerai purksti Koju grybeliu gydymui yra Cutasept Feet  Tiesiog tai stiprus odos dezinfektantas, todel ir naudoja grybeliu gydymui. Mes Cutasepto neturime, tik Octenisepto O Betadinas gal ir visai neblogas dalykas Kontakto su audiniais vietoje iš betadino palaipsniui ir tolygiai atsipalaiduoja jodas, kuris ir veikia mikroorganizmus. Lyginant su elementaraus jodo preparatais, betadinas baktericidiškai veikia kiek silpniau, tačiau yra mažiau toksiškas, Dėl didelės molekulinės masės betadinas praktiškai nesirezorbuoja per sveiką odą ar gleivines Dar yra kazkoks betadino tepalas BETADINAS tepalasTarptautinis pavadinimas (INN): Povidonum-iodum. SUDĖTIS 1 grame tepalo yra 100 mg jodo povidono (PVP-jodino komplekso) Vartojimo indikacijos Betadino tepalas vartojamas nudegimams, pjautinėms ar durtinėms žaizdoms, įdrėskimams, trofinėms opoms (blauzdos opoms, praguloms), odos infekcijoms ir infekcinėms dermatozėms gydyti. Naujagimiams ir kūdikiams preparatas gali būti skiriamas tik ištyrus skydliaukės funkciją. BETADINE tirpalas SUDĖTIS 1 militre tirpalo yra 10 mg laisvo jodo. Priešmikrobinio veikimo spektras Preparatas pasižymi baktericidiniu, fungicidiniu, selektyviu virusocidiniu veikimu. Taip pat veikia tuberkuliozės sukelėją ir patogeninius pirmuonis. Toksiškumas Toksikologinė klasė: praktiškai netoksiškas. Pavojingumo klasė: praktiškai nepavojingas. INDIKACIJOS Vietinei dezinfekcijai prieš injekciją, punkciją, biopsiją, kraujo perpylimą, infuziją, imant kraują tyrimams. Operaciniam laukui (odai ir gleivinėms) dezinfekuoti prieš operaciją. Aseptiniam žaizdų gydymui. Chirurgo ir kt. medicinos personalo rankoms ir visam knui dezinfekuoti prieš operaciją. KONTRAINDIKACIJOS Padidėjęs jautrumas jodui ir jo preparatams, hipertireozė, skydliaukės adenoma, dermatitas, inkstų funkcijos nepakankamumas, prieš pradedant gydymą radioktyviuoju jodu, taip pat skydliaukės preparatais. Neskirtinas prieš laiką gimusiems naujagimiams ir kūdikiams, nėščioms moterims (po 3 nėštumo mėnesio). taip pat krūtimi maitinančioms motinoms. Esant būtinam reikalui, preparatas gali būti skiriamas naujagimiams, kūdikiams ar nėščioms moterims tik nuolat prižiūrint gydytojui. Vartojimo būdasBetadino tirpalas vartojamas arba nepraskiestas, arba 10%, arba 1% tirpalo pavidalu (t.y. gali būti skiedžiamas santykiu 1:10 arba 1:100, priklausomai nuo indikacijų. Odai dezinfekuoti prieš injekciją, punkciją, biopsiją, kraujo perpylimą, infuziją, imant kraują tyrimams ar operaciją preparatas vartojamas neskiestas (ekspozicijos trukmė 1-2 min.). Gydant septines žaizdas, odos nudegimus, bakterines ir grybelines odos infekcijas, taip pat gleivinėms dezinfekuoti vartojamas 10% (t.y. praskiestas santykiu 1:10) vandeninis betadino tirpalas. Prieš operaciją rankoms ir kūnui dezinfekuoti vartojamas 1% (t.y. praskiestas santykiu 1:100) vandeninis betadino tirpalas. Ne anksčiau kaip po 2 min. tirpalo likučiai nuplaunami šiltu vandeniu.Preparatas skiedžiamas vandeniu prieš pat vartojimą. Pagamintas tirpalas turi būti suvartojamas nedelsiant, t.y. praskiestą tirpalą laikyti nepatartina. http://www.100metu.lt/238/4006/pirmoji_pag...zdoms/betadinumNa turbut galima ta betadina naudoti (jeigu alergijos nera ar dar kokiu kontraindikaciju) raso gi, kad pirmoji pagalba zaizdoms ir nudegimus gydo ir septines zaizdas
Tai as ir norejau pasakyti, kad Cutasept yra galimas naudoti, bet kazkokiu super privalumu neturi, nes is principo pagrindas yra alkoholiai. O del grybelio profilaktikos tai cia man atrodo daugiau marketinginis dalykas, nes ir tas pats jodas veikia gana efektyviai grybelius. Grybeliai nera labai atsparus antiseptikams. Problema daugiau saugumas situ vaistu- tiek jodas, tiek ir alkoholiai ir juo labiau benzalkonium chloridas nera dalykai, kuriuos reiketu purksti ar tepti ant zaizdos, jie geriausiu atveju gali buti naudojami odai aplink zaizda dezinfekuoti. O jodas, kokioj formoj jis bebutu, kad ir PVP-jodas, vistiek yra potencialiai toksiskas skydliaukei ir gali alergizuoti. Kaip ir rasiau pradzioj, as turiu savo nuomone siuo klausimu, ir mano seimoj naudojamas Octenisept, nes na neradau isvis jokiu duomenu apie jo zalinga ar koki kita potencialiai neigiama poveiki, o dabar dar pasiknaisiojau, tai radau vat toki puslapiuka:) http://www.octenisept.com.ua/Octenisept nesirezorbuoja i kraujotaka, kazkur buvau radus, kad nera nei vieno pranesimo visame pasaulyje apie Octenisept sukelta alergine reakcija, ir tinka odai, gleivinems, zaizdoms, ir maziems leliukams ir sau galim naudoti, zodziu mes tai naudojam Octenisepta, ir nesuprantu tos savo drauges, kuri man aiskino, kad galima naudoti bet ka. Bet jei galima gauti tokio dalyko, tai kam naudoti bet ka? ir nera labai brangus jis, turint omeny, kokio lygio cia dalykelis...  o vyras mano tai ji masinoj veziojasi- pagrindinis privalumas, kad octeniseptas nebijo nei salcio nei karscio, tass ji labai dziugina:))) ir man patogu, nes i masina jis pats perkasi
Na tai as ir sakau, kad Octeniseptas yra labai geras dalykas
kristinka
2008 02 27, 11:23
man ir patinka Octeniseptas
tai smagu, kad yra bendraminciu bet idomu butu pasidiskutuoti su nesutinkanciom:)))
Tai gal visos Octenisepta naudoja, todel ir nenori kartotis Ko cia nesutikti?  Geras dalykas ir viskas  Ir jokiu diskusiju net nereikia Oj, kaip isreklamavom
blogis tame, kad as noejau podruzkei vienai parodyti diskusija, o dabar sakys kad as sufabrikavau pozicijas nu realiai tai juk turi buti kitokiu nuo moniu... nors is kitos puses dziugu, jei is tikro daugumas sutinka su octeniseptu, bent jau smagu kad naudojames geru daikciuku
man tai vaistininke patare salicilo rugsties dezinfekuot idreskimams, nubrozdinimams, spuogams
QUOTE(Maluna @ 2008 03 03, 17:14) man tai vaistininke patare salicilo rugsties dezinfekuot idreskimams, nubrozdinimams, spuogams hmmm... o cia vaikiukui ar sau? salicilo rugstis su etanoliu, kitaip tariant spiritu, turetu grauzti stipriai.. nebandem mes, bet turbut nesirysim. o kodel ji patare butent taip? del kainos ar del kazkokiu kitu priezasciu? radau dar anotacijoj, kad salicilo rugstis tirpdo ragini odos sluoksni, bet tai koks ten sluoksnis pas vaikiuka.. o jei jau tirpdo, tai ir sveikus audinius eda, tai greiciausiai ir gijima stabdo.. beto spiritas ant zaizdos nera gerai... idomu, kodel vaistinej taip patare?
Didyle, jeigu nori, gali dar ir apie Vandenilio peroksida informacijos paieskoti ir padiskutuoti sia tema  Irgi daug kas naudoja zaizdoms valyti
QUOTE(jukka @ 2008 03 04, 18:07) Didyle, jeigu nori, gali dar ir apie Vandenilio peroksida informacijos paieskoti ir padiskutuoti sia tema  Irgi daug kas naudoja zaizdoms valyti  man is tikro labiau idomu butu zinoti, kodel naudoja tai, ka naudoja  as zinau, kodel naudoju Octenisept'a. bet man idomu, kodel kitos naudoja tai, ka naudoja,va. O aie peroksida dar niekas nerase, o kad tu irgi Octenisepta naudoji, as jau zinau:))) todel nerasysiu, nes manau, kad apie peroksida tu irgi zinai
gabvidas
2008 03 05, 13:59
QUOTE(jukka @ 2008 02 27, 10:44) Na tai as ir sakau, kad Octeniseptas yra labai geras dalykas  Reiks ir man nusipirkt,kad taip giriat turbut tikrai geras daiktas,kiek supratau paskaičiusi
QUOTE(didyle @ 2008 03 04, 11:00) hmmm... o cia vaikiukui ar sau? salicilo rugstis su etanoliu, kitaip tariant spiritu, turetu grauzti stipriai.. nebandem mes, bet turbut nesirysim. o kodel ji patare butent taip? del kainos ar del kazkokiu kitu priezasciu? radau dar anotacijoj, kad salicilo rugstis tirpdo ragini odos sluoksni, bet tai koks ten sluoksnis pas vaikiuka.. o jei jau tirpdo, tai ir sveikus audinius eda, tai greiciausiai ir gijima stabdo.. beto spiritas ant zaizdos nera gerai... idomu, kodel vaistinej taip patare? dar del salicilo rugsties, tai nezinau, kokia patirtis tu, kurie vartojo jau, bet pagal sudeti (organine rugstis) ji dar gali ir alergizuoti, ypac jei toje pat vietoje dazniau tepama (jei kokia ilgiau issilaikanti zaizdele), tai gali berimu atsirasti manyciau...
QUOTE(didyle @ 2008 03 07, 00:37) dar del salicilo rugsties, tai nezinau, kokia patirtis tu, kurie vartojo jau, bet pagal sudeti (organine rugstis) ji dar gali ir alergizuoti, ypac jei toje pat vietoje dazniau tepama (jei kokia ilgiau issilaikanti zaizdele), tai gali berimu atsirasti manyciau... Didyle, o gal tu Octenisepto reklamuotoja? Na bet Octinisepta tikrai gerai isreklamavom  Zmones pagalvos, kad mes tikrai is kokios Octenisepto kompanijos O siaip del salicilo rugsties, tai kazkaip neesu girdejusi, kad su juo zaizdas valytu  Aj, tiesa, kazkada seniai ausis po pradurymo dezinfekavau
QUOTE(jukka @ 2008 03 07, 08:57) Aj, tiesa, kazkada seniai ausis po pradurymo dezinfekavau  Ale, as ir pasakiau  po ausu pradurimo  Zodziu, po auskaru verimo, bo dar pagalvosite, kad man su ausim kazkas buvo atsitike, pradure huliganai kokie
QUOTE(jukka @ 2008 03 07, 11:12) Ale, as ir pasakiau  po ausu pradurimo  Zodziu, po auskaru verimo, bo dar pagalvosite, kad man su ausim kazkas buvo atsitike, pradure huliganai kokie  jo:))) galetu man pamoketi, gali grynais ar pavedimu:) o as kai vaikysteje, na tiksliau ankstyvoj jausnystej ausis duriausi, nebuvo dar tokiu, ir dar auskaras tada kazkoks nekoks papuole, zodziu puliavau kaip parodomasis triusiukas, o dabar tik auksa galiu nesioti, bet nelabai ji megstu, tai nieko nenesioju:) As irgi negirdejau apie salicijo rugsti tokiems tikslams, todel ir atrasineju:))) gero savaitgalio!
pati daznai naudoju salicilo spirita - ypac dezinfekcijai. Dabar kaip tik apie pusantro men vargstu su zaizda po operacijos, tai pries perrisima rankas nusivalau su salicilo spiritu ir oda aplink zaizda nuvalau. Tada dedu sterilu tvarsto suvilgyta betadinu ir uzklijuoju. Vaikams dazniausiai naudoju betadina - kazkada gydytoja patare, tai taip ir likom. Peroksida naudojau, kai vaikai vejaraupiais sirgo.
QUOTE(Silvute @ 2008 03 12, 00:54) pati daznai naudoju salicilo spirita - ypac dezinfekcijai. Dabar kaip tik apie pusantro men vargstu su zaizda po operacijos, tai pries perrisima rankas nusivalau su salicilo spiritu ir oda aplink zaizda nuvalau. Tada dedu sterilu tvarsto suvilgyta betadinu ir uzklijuoju. Vaikams dazniausiai naudoju betadina - kazkada gydytoja patare, tai taip ir likom. Peroksida naudojau, kai vaikai vejaraupiais sirgo. o mes biski bijom jodo... del to ir prasidejo viskas ir taip Octenisept atradom. Jis beje ir zaizdai ir aplink ja tinka, todel nesiblaskom, manau kad ir tau gydytoja patartu ji naudoti, jei zino toki, ypac jei ilgai negyja zaizda po operacijos o va peroksidas, nors nelabai jo megsta kiti, bet reikia pripazinti, kad vienoj vietoj nepakeiciamas- kai prilimpa tvarstis, jis labai gerai isputoja ir suminkstina viska ten  bet jei tokio reikalo nera, tai geriau irgi nenaudoti, nes kiek girdejau, jis stabdo zaizdu gijima tfu tfu tfu... mum kol kas nereikejo:))
As savo maziui zaizdelems dezinfekuoti visuomet naudoju vandenilio peroksida ir po to patepu Curiosin geliu. Jei zaizda didesne ir yra rizika, kad supuliuos, naudoju Fucidin tepaliuka. Octenisepta, kaip neblogai zaizdu gijima skatinancia priemone, naudoju pati, taciau niekada jo nenaudoju vaiko suzeidimams gydyti. O dar kaip superine, nedideles zaizdas (ypac isipjovus) greitai sutraukiancia priemone, galiu rekomenduoti rusiskus baktericidinius pleistrus su tokia zalia juostele  . Net ir gilus ipjovimai uzsitraukia per viena diena, zaizdos niekada nesupuliuoja ir greitai uzgyja.
QUOTE(minik @ 2008 04 04, 11:28) As savo maziui zaizdelems dezinfekuoti visuomet naudoju vandenilio peroksida ir po to patepu Curiosin geliu. Jei zaizda didesne ir yra rizika, kad supuliuos, naudoju Fucidin tepaliuka. Octenisepta, kaip neblogai zaizdu gijima skatinancia priemone, naudoju pati, taciau niekada jo nenaudoju vaiko suzeidimams gydyti. O dar kaip superine, nedideles zaizdas (ypac isipjovus) greitai sutraukiancia priemone, galiu rekomenduoti rusiskus baktericidinius pleistrus su tokia zalia juostele  . Net ir gilus ipjovimai uzsitraukia per viena diena, zaizdos niekada nesupuliuoja ir greitai uzgyja. Reikes tuos pleistriukus nupirkti del viso ko  O ju kiekvienoje vaistineje yra?
QUOTE(jukka @ 2008 04 05, 21:31) Reikes tuos pleistriukus nupirkti del viso ko  O ju kiekvienoje vaistineje yra?  Na, jei neklystu, tai jais turetu prekiauti visos vaistines, nes tai nera kazkokia deficitine preke. Bent jau Eurovaistines tikrai turi
QUOTE(jukka @ 2008 04 05, 22:31) Reikes tuos pleistriukus nupirkti del viso ko  O ju kiekvienoje vaistineje yra?  o as ir sau, ir vaikui Octenisept naudoju, nes butent del saugumo vaikui ji ir megstu, ir tada nereikia tureti keletos priemoniu. vandenilio peroksidas nelabai gerai, nes skaiciau, kad jis gali alergizuoti, o papurskus Octenisept pleistriukai labai gerai limpa, nes jis be jokiu riebalu ar alieju O Curiozin gelis nedezinfekuoja, jis tik skatina gijima, o mano galva net maziausia ibrezima, jei nusprendziu, kad ji reikia tvarkyti, reikia visu pirma dezinfekuoti, nes po gelio plevele gali sekmingai daugintis visokie mikrobai
QUOTE(didyle @ 2008 04 07, 08:39) o as ir sau, ir vaikui Octenisept naudoju, nes butent del saugumo vaikui ji ir megstu, ir tada nereikia tureti keletos priemoniu. vandenilio peroksidas nelabai gerai, nes skaiciau, kad jis gali alergizuoti, o papurskus Octenisept pleistriukai labai gerai limpa, nes jis be jokiu riebalu ar alieju O Curiozin gelis nedezinfekuoja, jis tik skatina gijima, o mano galva net maziausia ibrezima, jei nusprendziu, kad ji reikia tvarkyti, reikia visu pirma dezinfekuoti, nes po gelio plevele gali sekmingai daugintis visokie mikrobai Taip, jus teisi - Curiosin gelis tik skatina zaizdu gijima, bet butent tuo tikslu (t.y. dezinfekcijai) naudoju vandenilio peroksida  . O alergizuoti organizmas gali bet kokiam vaistui, manau, vandenilio peroksidas yra dar visiskai nekaltas daiktas, palyginus su ivairiais kitais panasaus poveikio preparatais  . Del octenisepto saugumo vaikui as niekur ir nesigincyjau, tiesiog ji naudoju tik pati. Ir dar noriu pridurti, kad diskutuojant temomis apie vaistus, kokie ir nuo ko jie bebutu, visada nuomones issiskirs, nes kiekvienas su laiku atranda tai, kas jiems labiausiai tinka ir prie ko ipranta  .
QUOTE(minik @ 2008 04 07, 13:34) Taip, jus teisi - Curiosin gelis tik skatina zaizdu gijima, bet butent tuo tikslu (t.y. dezinfekcijai) naudoju vandenilio peroksida  . O alergizuoti organizmas gali bet kokiam vaistui, manau, vandenilio peroksidas yra dar visiskai nekaltas daiktas, palyginus su ivairiais kitais panasaus poveikio preparatais  . Del octenisepto saugumo vaikui as niekur ir nesigincyjau, tiesiog ji naudoju tik pati. Ir dar noriu pridurti, kad diskutuojant temomis apie vaistus, kokie ir nuo ko jie bebutu, visada nuomones issiskirs, nes kiekvienas su laiku atranda tai, kas jiems labiausiai tinka ir prie ko ipranta  . na, as tik norejau parekomenduoti jusu vaikuciui saugesne priemone, nes jei "pagooglinti", tai apie alergijas peroksidui yra nemazai medziagos, o apie alergijos octenisept'ui bent viena atveji nieko neradau, tai del to ir siulau. Nes ant etiketes yra, kad jis net ir naujagimiu virksteliai priziureti tinka, todel tikrai saugus.. cia mano nuomone, gali buti ir kitu:) skaiciau, kad ji gaminanciai kompanijai 111 ar kiek ten metu, jie tik tuo uzsiima, todel man ir patinka:))
as tai peroksidu perplaunu ir Streptocido arba Baneocino milteliais uzbarstau bet kazkur esu girdejus, kad yra preparatas puskiamas, kaip pleistras uzsitraukia... nes mazius nusiplesia pleistriukus  bet kazkaip dar niekur neaptikau info apie tai. gal kas ka zino apie si preparata? Nes arteja vasara, traumu bus, jau buvo, reik ruostis dabar pameginsim Octenisept, kuri taip giria mamytes
QUOTE(Buzyte @ 2008 05 08, 19:29) as tai peroksidu perplaunu ir Streptocido arba Baneocino milteliais uzbarstau bet kazkur esu girdejus, kad yra preparatas puskiamas, kaip pleistras uzsitraukia... nes mazius nusiplesia pleistriukus  bet kazkaip dar niekur neaptikau info apie tai. gal kas ka zino apie si preparata? Nes arteja vasara, traumu bus, jau buvo, reik ruostis dabar pameginsim Octenisept, kuri taip giria mamytes   Manau, kad liksite patenkinta
Virginija Šimkiene
2009 02 19, 18:00
Mes taip pat naudojame betadine tirpala bei miltelius, jis nors taip negriauziia kaip kai kurie.
l1nuska
2009 03 05, 15:44
astai vaikui neseniai Octenisept nupirkau, pirma isbandziau ant saves, tai tikrai nedaug griauzia, o ir aprasymas jo grazus, tad dabar ji ir naudojam...
Octenisept  naudojam visa seima
Magnifique
2009 04 01, 14:07
Praplaunam peroksidu,tada virintu vandeniu,nes kaip žinia peroksidą reik nuplaut,nes jis graužia žaizdą ir gali tik dar labiau pagilint ją,o poto kartais žaidų tepalo ir viskas.
GiedriusM
2009 04 16, 13:09
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 01, 15:07) Praplaunam peroksidu,tada virintu vandeniu,nes kaip žinia peroksidą reik nuplaut,nes jis graužia žaizdą ir gali tik dar labiau pagilint ją,o poto kartais žaidų tepalo ir viskas. Peroksidas negraužia žaizdos ir jos negilina. Bet jis embolizuoja į žaizdą atsiveriančias kraujagysles, jas sutraukia - neleisdamas pritekėti kraujo ir taip tiekti maisto medžiagas žaizdos gijimo procese dalyvaujančioms ląstelėms, žudo tas pačias žaizdos gijime dalyvaujančias ląsteles ir lėtina jos gijimą. Šiaip šiuolaikinėje medicinoje jis nenaudojamas (nebent tvarsčiams atmirkyti..). Yra ir pliusų, tačiau minusų tikrai per daug. Kaip praktiškai nebenaudojami ir jodo (spiritinis tirpalas), PVP-jodo (betadine), alkoholiniai (cutasept, chemisept ir kt.) ar chlorheksidino preparatai. Užsienyje senai naudojami hidrogeliniai preparatai su antiseptine medžiaga. Kiek žinau Lietuvoje tokių dar nėra (nes Cuziozin Gel - tikrai neturi antiseptinio poveikio).. Kiek žinau pas mus yra kelios priemonės su poliheksanidu (užsienyje yra ir geresnių, negu turime Lietuvoje, pas mus atveža kažkokius "mišrius" su alkoholiais), oktenidino dihidrochloridu (pirmo pasirinkimo priemonės ūmių ir lėtinių žaizdų adjuvantiniam gydymui). Laukiami yra naujos kartos hidrogeliniai preparatai (žinau, kad užsienyje yra oktenidino dihidrochlorido hidrogeliai - nerealūs daiktai!, PVP-jodo komplektų hidrogeliai (kosmosas, bet tik amerikoje)).. Priemonės turi ilgą veikimo laiką, yra ekonomiškai taupesnės.. Opi tema, nes net kai kuriose ligoninėse naudojamos senos kartos medžiagos, kurios lėtina žaizdos gijimą, yra neekonomiškos, nes pailgėjęs ligonių gulėjimo laikas, dažnesnis tvarsčių keitimas ir panašūs dalykai padidina gydyto kaštus.
mylimuke
2009 04 20, 14:32
Dukrai kažkaip dar neteko nieko dezinfekuot  A, tiesa, sirgom vėjaraupiais abi prieš metus, tai tepėmės sena gera zelionka  O šiaip sau naudojam vandenilio peroksidą. Nekenčiu, kai graužia
gitanuke
2009 04 21, 09:25
Vandenilio peroksida arba spirita vartojame dezinfekcijai
irmusia
2009 04 22, 08:51
kai sirgom vejaraupiais labai isbere buvo lytinius organus mergaitei  Tai gydytoja patare purksti ir dezinfekuoti Octenisept purskalu skirtu odos ir gleivinių dezinfekcijai. Labai super dalykas  As ir dabar naudoju jeigu kam prireikia
ivona.super
2009 04 24, 12:10
Vandenilio peroksido uzpilu :)ant zaizdeles
Vandenilio peroksidas? vandenilio peroksidas yra ne dezinfekcijai labiau, o isplovimui zaidzdos. Paskaitykite anotacija, 'antiseptinis poveikis silpnas ir trumpas' , cia dar is rusu laiku likusi priemone, kai nebuvo nieko geresnio... be to, jis praranda veiksminguma, jei buna silumoje ar saules sviesoje.. be abejo, jis pigiausias, bet tokia kaina is tikro mokat ne uz dezinfektanta, o uz priemone zaizdai praplauti. O Octenisept gaunasi pigiau uz joda ir briliantine, va skaiciuokle:) Octenisept 50 ml apie 16,80 Lt vaistinej - 1 mililitras tada kainuoja 0,336 Lt Jodas 10 ml apie 3,85 Lt - 1 mililitras bus 0,385 Lt briliantine panasiai kaip ir jodas Isvada- Octenisept, neziurint visu savo pranasumu, iki kuriu kitiems toli toli, vistiek yra pigesnis, tik kad per viena karta reikia daugiau isleisti perkant. Ir dar- 50 ml Octenisept uzteks daug ilgiau nei 100 ml peroksido  cia jei kalbesime apie kainas, nes manau kad tik del to kai kurie renkasi peroksida... bet tikrai neverta, nebent dezinfekuojate ne sau, o tam kad pliusiuka uzsideti  kitaip nors uzmusk nesuprantu! Ir dar- jei esat nescios ar vaikuti maitinat krutim, na nenaudokit jodo ar betadino ar bet ko kitko, kas yra su jodu- paskaitykit anotacijas vaistu ir gydytojams savo pasakykit, jei jie rekomenduoja... nestumas ir maitinimas yra kontraindikacijos betadinui ir jodui. jei gydytojai nesaugo jusu, pacios saugokites Papildyta:QUOTE(mylimuke @ 2009 04 20, 15:32) Dukrai kažkaip dar neteko nieko dezinfekuot  A, tiesa, sirgom vėjaraupiais abi prieš metus, tai tepėmės sena gera zelionka  O šiaip sau naudojam vandenilio peroksidą. Nekenčiu, kai graužia  peroksidas nedezinfekuoja, o octenisept dezinfekuoja ir negrauzia suaugusiam labai gerai, o vaikams geresnio pasirinkimo ir nera- negrauzia, grazus buteliukas mano drauges berniukai, jei tik kas, is karto atbega ir rodo, kad reikia purksti 'nisepto'  o juokingiausia, kad kai nenori eiti miegoti, suguldo juos jau, tada jie irgi susimasto, kad jiems skauda (kazkodel pimpaliuka  ) ir reikia papurksti, kitaip jokiu miegu.. vat tokia istorija is tikro gyvenimo  bet tai tik parodo, kad jei jau vaikas pats prasosi antiseptiko, jokiu neigiamu jausmu tas jam nesukelia aisku pimpaliuko apipurskimas pries miega gal kiek perdeta priemone  bet ka padarysi jau... kiekvinas savaip sprendzia problemas
myla.nana
2009 05 08, 15:17
Briliantine zaluma
QUOTE(myla.nana @ 2009 05 08, 16:17) Briliantine zaluma  Octenisept pigiau ypac dabar tai aktualu (nors ir jau daug metu ji naudoju) ir neneikit:) paskaiciuojam... 10 ml briliantines - apie 3,57 Lt http://www.vaistai.lt/index.php?searchword...com_vpcomponentOctenisept 50 ml su purkstuku! - 16,51 http://www.vaistai.lt/index.php?searchword...com_vpcomponentkas gaunasi? 10 ml Octenisept - 3,30 Lt 10 ml Briliantines - 3,57 Lt 50 ml Octenisept - 16,51 Lt 50 ml Briliantines - 17,85 Lt manau, kad ypac dabar turime ismokti rinktis gerus daiktus ir vertinti kokybe, suvokti kiek uz juos mokam ir nebeleisti pinigu visokiem pigiems dalykams, net nesusimastant, kokia is ju nauda... oooOOOooo lengvai nukrypau i kiek atitolusia tema
Pritariu, kad OCTENISEPT labai gerai dezinfekuoja, o be to ir vaikučiui negraužia.
Dalia212
2009 07 09, 14:49
Geriau uz Octenisept'a tikrai nera
sena pažįstama
2009 07 16, 17:15
QUOTE(didyle @ 2009 05 11, 22:56) paskaiciuojam... 10 ml briliantines - apie 3,57 Lt http://www.vaistai.lt/index.php?searchword...com_vpcomponentOctenisept 50 ml su purkstuku! - 16,51 http://www.vaistai.lt/index.php?searchword...com_vpcomponentkas gaunasi? 10 ml Octenisept - 3,30 Lt 10 ml Briliantines - 3,57 Lt 50 ml Octenisept - 16,51 Lt 50 ml Briliantines - 17,85 Lt Bet 50ml Octenisepto pakanka dezinfekuoti triskartus viena vaika, serganti pvz vejaraupiais, o 50ml zelionkes-uzteks trims vaikams po desimtkart Va ir visa matematika Sirgo bernai, vienas su zelionke buvo mozojamas, kitas spiritu bei tuo Octeniseptu. Rezultatas vienodas, abu pasveiko. Tik kainavo vaistai skirtingai
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 16, 18:15) Bet 50ml Octenisepto pakanka dezinfekuoti triskartus viena vaika, serganti pvz vejaraupiais, o 50ml zelionkes-uzteks trims vaikams po desimtkart Va ir visa matematika Sirgo bernai, vienas su zelionke buvo mozojamas, kitas spiritu bei tuo Octeniseptu. Rezultatas vienodas, abu pasveiko. Tik kainavo vaistai skirtingai  Nu tai cia ziurint kiek jus Octeniseto purskiat  Dar vienas momentas, kad vaikai nepriestarauja, kai juos Octenisept purski, nes negrauzia ir vesina, o zelionka zalia ir grauzia  bet jei norite taupyti, tai irgi galite octenisept ant tampono uzpilti ir spuogiukus tepti esme, kad vaikas leidziasi tepamas, ir jei Octenisept buteliuke yra 50 ml, o zelionkos 10 ml, tai Octenisept gali patepti 5 kartus daugiau tokiu pat vaiku  tokia matematika:) tik kad kilograma braskiu suvalgys greiciau vaikas, nei kilograma bulviu, nes braskes jam patinka  ir octenisept vaikams patinka
Dzesika:)
2009 07 24, 16:46
Nesupykite kad taip isiversiu, bet manau jums aktualu, parduodu nauja 1000ml Octenisept buteli, nepradarytas. Jei sudomins AZ
Magnifique
2009 07 24, 21:35
QUOTE(didyle @ 2009 07 19, 23:25) Nu tai cia ziurint kiek jus Octeniseto purskiat  Dar vienas momentas, kad vaikai nepriestarauja, kai juos Octenisept purski, nes negrauzia ir vesina, o zelionka zalia ir grauzia  bet jei norite taupyti, tai irgi galite octenisept ant tampono uzpilti ir spuogiukus tepti esme, kad vaikas leidziasi tepamas, ir jei Octenisept buteliuke yra 50 ml, o zelionkos 10 ml, tai Octenisept gali patepti 5 kartus daugiau tokiu pat vaiku  tokia matematika:) tik kad kilograma braskiu suvalgys greiciau vaikas, nei kilograma bulviu, nes braskes jam patinka  ir octenisept vaikams patinka  Liūdnai turiu užgošti Jūsų visus išsakytus privalumus,nes zelionkės vienam žaizdos didelės ištepimui man tikrai reikėjo daug kartų mažiau,nei Octenisept.Nes faktiškai didelę žaizdą ištept zelionke man užteko vieno ausų krapštuko pusę galiuko pamerkt kai tuo tarpu Octenisept reikėjo bent 7 kart didesnio kiekio....  Todėl matematika gaunasi kaip 2*2=5...  jokios naudos pinigų atžvilgiu  ..greičiau kaiptik į minusą nuitum...
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 07 24, 22:35) Liūdnai turiu užgošti Jūsų visus išsakytus privalumus,nes zelionkės vienam žaizdos didelės ištepimui man tikrai reikėjo daug kartų mažiau,nei Octenisept.Nes faktiškai didelę žaizdą ištept zelionke man užteko vieno ausų krapštuko pusę galiuko pamerkt kai tuo tarpu Octenisept reikėjo bent 7 kart didesnio kiekio....  Todėl matematika gaunasi kaip 2*2=5...  jokios naudos pinigų atžvilgiu  ..greičiau kaiptik į minusą nuitum...  na, bet Octeniseptas ir zelionka yra visiskai skirtingo lygio antiseptikai, net jei ir jums didesne iseiga gavosi. nors man Octenisept uztenka labai ilgai galbut zelionkos reikejo maziau, nes ji su dazais ir matosi nors biski palietus, o octeniseptas bespalvis... na, nezinau, cia kaip jau kam gaunasi  as irgi turiu litrini Octenisetp nusipirkusi
|
|