Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mitybos racionas žindyvei
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pabeguska
Sveiki dar,

Patarkite prasau koks mitybos racionas rekomenduojamas zindyvei pradzioje? ??? O tai jau visokius maistelius isbandeme... Bo vakar zmona suvalge saldu sureli, tai mazoji pamaitinta visa vakara dudas leido [smiley=000136.gif] Net nezinojom ka daryti... Padekite, prasau naujokams [smiley=000402.gif]
Skirkiene
Na tik galiu patart is savo patirties ko atsisakiau maitindama : obuoliu (nuo ju ypac pusdavo vaikui pilvuka, kad ir puse obuolio suvalgydavau, kosmaras kas darydavosi; tas pats ir su vynuogem ), nevalgiau cesnaku, svogunu, visu ankstiniu. Labai pusdavo nuo riesutu; Daugiau uzvalgius baltymu  - paberdavo vaika, viena syki nuo krabu lazdeliu isvare visa kuna raudonom demem. Kas dar? Zodziu daug ko teko atsisakyti....vardan vaikelio...
Gosh
Siaip pieniskus produktus ir patariama ribot,saikingai vartot,nes pilva leliukam pucia nuo ju
mamulia
Nepatartina valgyt jokiu raugintu,taip par raudonu darzoviu,egzotiniu vaisiu,citrusu...Daug kas sako,kad nuo chalvos ar kakavos pieno daugeja,bet jie,deja dazna alergijos priezastis...
SuperMama
as irgi ribojau pieno produktus, nors oi kaip surelius megstu su sokoladu. Ir jogurta. Pirmus 2 -2,5 men. labai pute pilva.
Veliau mazyle jau buvo ne tokia jautri. Nors dabar nuo sureliu zandukai parausta, tad vis dar riboju.
dar dazniausiai alergizuojantiems produktams priskiriami:

pienas ir jo produktai
kiausiniai
zuvis
citrusiniai vaisiai
pomidorai
riesutai
sokoladas

na ir aisku kopustai, rauginti agurkai, marinuoti produktai...
Pabeguska
Dekui uz Jusu patarimus. Taciau Jus patariate ko nevartoti (tai, zinoma taip pat labai gerai), bet visgi noreciau Jusu paprasyti, kad pasidalintumete racionu, kuri rekomenduotumete valgyti [smiley=cartman.gif]
Vasara
Koses, mesa, galima siek tiek darzoviu (ziuret kad nepustu pilvuko ar nealergizuotu), saikingai pieno produktu. Siaip viska galima, bet po nedaug.
Board
Siaip galima su laiku viska tik mazais kiekiais ivedinejant po viena nauja produkta (kad atsekt alergijos galimybe ir priezasti). O pirma menesi mano pacios racionas buvo tai beveik tik virta mesa (ivairi) ir bulves, ryziai, makaronai, ir kitos koses. Tik arbata, ir negazuotas mineralinis vanduo
Puumpaa
 ;D Gerai cia Pabeguska sako, negalima to ano, o kai pasiziuri, tai nera ir ka valgyti.  [smiley=crazy.gif] [smiley=000097.gif] O siaip daug ko valgomo galima rasti!  wink.gif Labai neblogas patarimu puslapelis, pasiziurekit:

http://www.info.kmu.lt/sveikas/stiprin/mit...tyba/porcij.htm ir http://www.info.kmu.lt/sveikas/stiprin/mit...yba/mait_kr.htm

O kai mazylei pute pilvuka, tai daugiausiai budavo nuo pieno produktu ir bulviu, ka ypac megstu.   Teko tris menesius pakenteti.   Visa kita valgiau, tik mazais kiekiais, nes ar valgai ar ne - vistiek rezultatas panasus, o mazyliui juk reikia ivairaus ir naudingo maisto.

Skirkiene
Dar atsiminiau, kad maziui labai netikdavo jei gerdavau gazuota mineralini vandeni, teko visiskai jo atsisakyti. Geriau mineralini be burbuliuku - tai taip spejo jis igryst per ta laika... sad.gif sad.gif
Board
as gazuoto mineralinio jau trys metai negeriu, bet ir pripratau ai dabar man paprastas mineralinis daug skanesnis uz gazuota :smile.gif
hubba
o as obuolius kepdavau, tada viskas OK, ir dar idomus dalykas - daugiausia pucia troskinti ir zali kopustai, o rauginti ne, bet deja as raugintu nebandziau,
be to svarbiausia reikia stengtis nemaisyt vienu kartu angliavandeniu su baltymais - va sitas labai padejo wink.gif
RebekaG
As labai suprantu Pabeguskos zmona ir uzjauciu. Nes ir man taip sakydavo (ir dabar sako), kad valgyk visko po truputi, tik nevalgyk....ir prasidedavo: tas pucia pilva, tas alergizuoja, o anas kolitus sukelia.
Vienu zodziu taip. Darzoves ir vaisiai: lieka tik agurkas ir brokolis (nes geltoni ir raudoni alergizuoja, ankstiniai pucia). Nu dar valgydavau darzoviu rinkinius, kur pardese uzsaldyti buna. Juos troskindavau, vis ne tokios piktos kaip zalios (nieko marinuoto acte nevalgau). Is vaisiu nezinau. Gal bananas (viduriu nepus, kolitu nesukels), bet jis geltonas ??? Obuolys, kriause tik po kokiu 3 men kai pilvelio nepus. gal kitos mamkos dar ka parasys, as daugiau neturiu fantazijos. Buvau bandzius gerti naturalia lietuviskas slyvu sultis - vakui vidurius paleido (t.p. nuo burokeliu). Oi pamirsau bulve - pagrindine darzove ;D O viena karta maze uzsividuriavo ir daktarai is karto pareiske, kad as mitybos rezima pazeidziau, mat is vakaro begamidama pekino salotas vyrui pati paragavau ar druskos netruksta...
Mesos. Valgiau tik virtas ar troskintas. Megstu versiena ir vistiena, bet kaip tik jos yra is labiau alergizuojanciu :smile.gif lieka kiauliena ir jautiena >:( Aisku tiktu nutrijos, triusiai, kalakutai. Bet ne taip paprasta ju gauti...bent pas mus.
Pieno produktai man skaudi tema. juos megstu, o turiu beveik visai atsisakyti (del alergijos, o ne del diegliu, juos seniai isaugom).
Nu dar lieka kruopos. grikiai prie alergiskesniu. Kvieciai kolitus sukelia (O kepiniu mase is kvietiniu miltu)
Vienu zodziu skurdu.
Saldumynu, riesutu nevalgau (kartais avizinius sausainius)
Nuo tokio vienodo maisto is manes nieko neliko sad.gif Pastoviai jauciuosi alkana. Kemsu daug, bet kad maistas neivairus, tai ir neisnyksta tas alkio jausmas. Juk vistiek mazkokiu maisto meziagu truksta.
Va ir pasiguodziau :-/

Va ziuriu mamkos per meeta picas sveite, as gal neisdrysciau :smile.gif
hubba
is skaudzios patirties: gal pora menesiu valgiau tik bulves morkas mesa ir keptus obuolius dar ryziu koses, nu zodziu saugojausi nerealiai o dukra kaip klykdavo taip klykdavo vakarais, ir tik penkiu menesiu nustate stafilokoka ... (beje tai ne mano vienos patirtis - koleges vaikui buvo tas pats) ,
o veliau pradejau valgyt viska nesirinkdama ar pucia ar ne ir nieko jokiu putimu nebuvo - taigi ne visada kaltas maistas
Guga
O man dar gimdymo namuose patare obuoliams ir kriausems odele nulupti, nes butent nuo jos vaikams pilvus pucia. Taigi valgiau luptus obuolius, kartais ir kriauses, bananus, kartais po viena ar du mandarinus. Taip pat geriau lietuviskas sultis. Jas parduoda stikliniuose buteliuose - slyvu, obuoliu-morku ir kt. Is darzoviu valgiau ir pomidorus, ir paprikas, nors skaitosi, kad jie alergizuoja. Gal mano vaikas paprasciausiai nera alergiskas  ;)
RebekaG
Nu va, pries kelias dienas pabandziau ozkos pieno. Sakes. Prasidejo alerginis viduriavimas, o galvojau, kad geriau bus uz karves. Na, taip galvoja, kad alerginis. Kai nustojau pagerejo. Oda nepaberta. Maze jauciasi, kaip niekur nieko. Anksciau kai taip paviduriuodavo, sakydavo, kad disbakterioze, o dabar, kad alergija. Dar uzdraude agurka, mat jie dabar ne Lietuvoj auginti ir aceit alergizuoja i chemikalus. T.p. nerekomenduoja valgyti ir kitu ne Lietuvoj augintu vaisiu ir darzoviu. Tai sakau, ka valgyt... sako...obuoli. Bet, kad ir ju lietuvisku dabar nera ???
manu
ko negalima valgyti sarasas labai ilgas. pradzioje laikiausi visu taisykliu, bet pagerejimo nesulaukiau jokio. dabar valgau viska, tik draudziamus produktus stengiuosi dozuoti, jais nepiktnaudziauju. nevalgau tik pupeliu (pasimokem, kai penktadienio vakare suvalgiau troskinio su pupelem , o mes buvom suplanave isimiegoti sestadienio ryta  ;D  ) ir gazuotu gerimu.
pieno produktus valgau, nes jie kalcio saltinis. jo reikia vaikucio kaulams ir mamytes dantims.
jeigu valgai draudziama produkta, geriau tai daryti is ryto. nakciai neeksperimentuokit, nes nemiegosit. didziausia koncentracija piene buna pusvalandis po to kai mama pavalge.
mums nuo pilvuko putimo geriausia padeda manksta ir masazas. tuomet vaikiukas isipuksi ir jam palengveja.

tiesa, lyg niekas nepaminejo, kad draudziami visi saldumynai (ypac su kakava).
piena geriau gert neriebu.
valgyt po nedaug, bet daznai. nemaisyt ivairiu produktu. ir daug daug gerti.
Ele
Puikiai suprantu visas parasiusias, tikrai yra biauru su tuo maitinimusi. Girdejau nuomoniu, kad viduriu putimas kartais visai nepriklausi nuo to ka mama valgo - kudikui vistiek pucia, kol to neisauga. O  nuo daugelio produktu gresia alergija, o tai dar blogiau ne viduriu putimas. O nuo alergijos kudikui gali vidurius ir pusti, ir juos paleisti. Mano  5 men dukryte yra alergiska, todel kol maitinau, mano meniu buvo labai skurdus. Teko beveik visko atsisakyti 000154.gif , nes berdavo kudiki kartais jau nebeaisku nuo ko. Dabar nebemaitinu, todel pagaliau galiu valgyti ka noriu. Man labai palengvejo. Tikiuosi dabar pavyks sustabdyti plauku slinkima, nagu skilinejima ir odos sausuma. Jokiu vitaminu iki tol iki negalejau vartoti, nes sintetiniai vit. irgi alergizuoja. Kudikis valgo spec.misini, ir jokios alergijos, tfu tfu tfu.  Nors,aisku, kitoms aplinkybemis esant, motinos pienas yra daug geriau.
Galiu tik palinketi mamytems kantrybes.
saulute
Miela Ele,

vat su Tavimi noriu ir pasitarti, ir Tau pasiguosti. Musu maze 9 men yra alergiska - nuo baltymu isberia. T.y jei uzvalgau zuvies, krabu lazdeliu,. kiausiniu, pieno produktu, riesutu - baisiai isberia, jau niezti. Turim pripazinta atopini dermatita. Dietos man laikytis nelengva, nes l. megstu jogurtus, suri, varske sad.gif. Daug kas pataria jau nutraukti maitinima. Atrodo, gal tikrai as vaika kankinu  ???, bet kas garantuos, kad nuop misiniu nebus alergijos? Vat ir nezinau..... Prisirisimas mazes didelis. Maitinu pries pietu miegas diena pora kartu, vakare ir nakti.
RebekaG
Daugelis misiniu yra karves pieno pagrindu padaryti, taigi greiciausiai bers. Nebent gautum tuos brangius kompensuojamus, bet ir tai dar neaisku. Paziurek Eligutes vaikiukas gera antialergini misini gauna, vaistukus pries alergija geria ir vistiek beria. Motinos piene yra medziagu kovojanciu pries alergija, g.b. kad nebemaitinant dar labiau bers :smile.gif Bet as pati pasimetus, irgi vienu metu buvo uzejus tokia mintis gal nebematinti ??? , bet pasitarus su daugeliu pediatru nutariau nenutraukti maitinimo. Jie siulo atvirksciai, alergiskus vaikus kuo ilgiau maitinti mot. p. ir kuo veliau pradeti primaitinima, t.p. kuo veliau ivedineti vis nauja produkta kol vaikiukui nesukaks metai (po to jau daugeli alergiju isaugdineja)
Kas cia dabar daros - ar yra nealergisku vaiku ???
Ele
Saulute, uzjauciu del alergisko vaikucio. Su alergija geriau nejuokauti, net gali pereiti i kitas, sunkesnias formas, i asma, alergizuojanciu produktu sarasas gali pailgeti.  Tai rimta. Reikia laikytis hipoalergines dietos. Arba nebemaitinti. Reikia nuspresti. Zinau, kad sunku keisti mitybos iprocius, atsisakyti pieno produktu, prie kuriu mes taip priprate, ir dar daug ko kito. Sarasas tikrai nemazas. Kaip seniai beria tavo vaikuti? Ar buvote pas alergologa? ar vaikucio neberia nuo papildomo maistelio? kai organizmas isijautrina, berimas gali ilgai nepraeiti, net jei alergenu jau nebegauna. Tada jau sunku suprasti nuo ko beria, o nuo ko ne. Cia padeda geriami vaistai ir jokiu alergenu, grieztai. Turbut tavo mazei ne bet koks misinys tiks, jei alergija karves pienui. Mano maze geria specialu Pepti Junior, kuri israse alergologe.
Siulau paskaityti http://www.aai.lt/alergija/ligos/derma/ato...htm#diagnostika
Sveikatos!
RebekaG
Mes ir kuneli turim svaru. Tai nelabai ir itartum, kad alergija. Bet kai isgerem kruvas zarnyno bakteriju, o kake nekokia, tai padare isvada, kad alergija. Vieniems ant odos alergija, o kitiems uzslepta (vidaus organu). Nors as dar vis kartais galvoju, o gal ne alergija :smile.gif
manu
prisiminau dar,
maitinanciai mamai negalima nieko salto, o ypac skysciu. nuo to vaikui slapinantis skauda.
Board
??? kaip tai? o kaip mano isgertas saltas vanduo atsiliepia vaiko slapinimuisi?
manu
geriant saltus skyscius, piene susidaro kokie tai chem junginiai, kurie po to vaikui sukelia slapimo pusles uzdegima. berniukai tam jautresni.  taip man aiskino gydytoja.
tiesiai is saldytuvo neireiketu nieko valgyt ar gert. palaukt kol atsils iki kambario temperaturos.
spygle
niekas nepaminejo PRIESKONIU, ju tikrai negalima.

Semeta labai graziai patare kasdien valgyti 4 grupiu maisto produktus:
1) pienas ir pieno produktai
2)mesa ir jos produktai, tame tarpe ir zuvis, kiausiniai, riesutai, ankstiniai.
3)vaisiai ir darzoves
4)juoda ir balta duona, bandeles, koses, makaronai.
Kasdien suvalgyti ne maziau 16 produktu, t.y. po 4  produktus is kiekvienos grupes. Is patirties sakau, geriau nemaisyti produktu ir valgyti virtus, be druskos ir prieskoniu.

taciau vistiek pasitaiko kad pilvuka pucia, bet taip ir turi buti nes iki 3 men formuojasi virskinimo sistema. Bet mielos mamytes, maitinimo neverta nutraukti, jis labai reikalingas kudikeliui :-*
Vasara
Manu, sito tai tikrai nezinojau, bet kad ir ledus valgau ir tiesiai is saldytuvo jogurtus ir pan. - tai kiekviena diena. Ir vaikui kartais duodu jogurto tiesiai is saldytuvo. Na tfu tfu tfu, bet pusles uzdegimo dar neturejome. Jei vaikui skaudetu slapinantis, turbut rektu?
manu
kiek zinau, vaikas turetu rekt, jeigu jam skauda slapinantis,

turbut ne visiem nuo saltu gerimu taip buna, kaip ir ne visiems pucia pilvuka.
migla
RebekaG,
skaiciau tavo pasisakymus, kurie mane visai subalamutino. Mano beveik 3 men. mergaitei yra disbakterioze. Jos kunelis irgi neisbertas, o veidukas visada labai nezymiai pabertas, valau as ta veideli kelis kart per diena su medetkom, mat gydytoja sako, gal tai nuo prakaito, bet berimas nepraeina. Viduriukai dazniausiai palaidi. Dabar kilo mintis, paskaicius, gal cia irgi alergija? Norejau paklaust, kaip veidukas yra isbertas, stipriai ar nedaug, kokie spuogeliai?
Noa
Nieko sau... Paskaiciau ir taip miela paliko smile.gif Uz poros savaiteliu gimdau, tai jau pradedu susidarinet raciona:
1. Bulka.
2. Duona.
3. Kambario temperatūros vanduo.
4. Agurkai.

Nda... Tai gal jau nebereikis list i ta skyreli, kur maitinancios mamos meta svori?  ;D kaip sakoma, visur savi pliusai ;D
RebekaG
NOA, duonos ir bulkos irgi nerekomenduoja tongue.gif , nes is kvieciu. Iki 3 men. kvieciai gali sukelti kolitus, o kai kas kvieciam dar ir alergiski wink.gif Nebent rugine duona. As laikausi tos hipoalergines dietos, tai mano noras priaugti 4 kg dar ilgai liks tik svajone sad.gif
MIGLA, musu zandukas buvo pabertas tik vienas ir labai nedaug, tik vienas mazas plotelis. Todel pradzioj ir nieks neitare alergijos. Kasdien tepu po kelis kartus Essex losijonu, o kai buvo uzraudimas, tai dar ant virsaus Cutivate kremu (hormoninis). Dabar viskas gerai ir zandelyje ir viduriukuose smile.gif , tik man stogas pavaziaves nuo tos dietos. Uz menesio, kai mazei bus 6men., galvoju darytis kokius tyrimus ir issiaiskinti kokiems konkreciai produktams jautri, tada galesiu daugiau kazka sau leisti.
manu
noa,

knygoj skaiciau, kad jei zindanti motina padaugins agurku, vaikui vidurius paleis   ;D
Babaushe
;D ;D ;D Nu man gimdymas tolokai, bet kaip suprantu grynu vandeniu gyvai teks but.  :D

P.S. Saunuole Noa!!!
Noa
Va dabar 15 minučių nužvengiau ir galvoju, a gal ir nieko... Gi tam šiltam vandeny gal but kalkų, geležies, dar chloro leistinas kiekis - vis į ūkį... Ir saikingai juodos duonos, po dvi riekutes per diena, pietums ir vakarienei, mat pusryčius mėgstu lengvus ;D ;D ;D
Board
Noa tik atsargiai su juoda duona pirmais menesiais, ji gi su mielem kildinama, tai vaikui pilvuka pust gali.  wink.gif
Taip kad per nestuma daugiau privalgyk, prigerk, kad po to kokius trys menesius is savu atsargu gyventum kaip kupranugaris  :smile.gif wink.gif
migla
O ka, mamytes, blogo galite pasakyti apie ryzius? As juos valgau per pietus ir vakare ir kazkodel galvoju, kad galima, nes irgi jau nebezinau ka bevalgyti. ??? O kaip ziurite i paprasciausius lietinius?
Vasara
Atsipalaiduokit, reikia ziuret kas konkreciam vaikui tinka. Rekomendacijos tik bendros. Mano drauge kavos isgerdavo po 6 puodus per diena ir nieko. Pediatre klause ar miega vaikas, sake normaliai miega. Ir valge viska. O as irgi pirmus tris menesius mazai ka galejau valgyt, dabar tai viska smile.gif
RebekaG
Migla, ryziai tinka ;D As dar ryzines galetas (tokie paploteliai) valgau vietoj duonos, ant ju sumustinius darausi wink.gif
O dar visai neseniai pabandziau mieziu, turbut pirma karta gyvenime smile.gif Valgau Nordic mieziu dribsnius, visai nieko smile.gif
Shinshila
RebecaG, mano irgi pagrindinis patiekalas tos ryziu galetes, nes mesos su darzovem neisada speju pasidaryt, kai maziui maista gamint pradejo.
Mes jau nusistatem pagal alerginius meginius alergija kvieciams, grikiams, avizoms, mieziams. Bet keista, daviau maziui avizu ir neisbere... O per mano piena beria. Tiesa tie meginiai sako ne visada tikslus tokiems maziukams.
Naktine
Jei neklystu, be mielių yra juodoji Vilniaus duona, tik neprisimenu, ruginė ji ar kvietinė.O pati labiausiai mėgstu UAB DUONIDA plikytą ruginę duoną be mielių- kai šviežia, tiesiog tirpsta burnoje.Anksčiau žinojau tik Rugelį be mielių, bet jis man neskanus, tai vieną kartą neapsikentus perskaičiau daugelio duonų sudėtį, tai tik šias dvi rūšis be mielių radau Norfoj.
gute
ohmy.gif Na jus ir duodat, tai kai nieko nevalgysit, kaip vaikas gaus visu butinu medziagu bei vitaminu??? mano manymu, mamos pienas turi but maistingas ir ivairaus skonio! Gal reiketu valgyt visko bet po turputi? [smiley=000172.gif] Vaikiuko auginimas ir taip nemazai jegu atima, o jei dar vien silta vandeni gersim ir duona juoda (be mieliu) valgysim, tai ir dantys isbyres, nekalbant apie plaukus.
Aurelija
Mano vaikiukui galima sakyti visai nepute pilvuka (na gal kokius 3 kartus per visus tris menesius), o valgiau stai ka:
grikiu kose, desreles, vistiena (virta) (nuo kiaulienos skaudejo vaikui pilviuka), duona, sviesta, daktariska desra arba vistienos viniotini (buna IKI), nes rukytos negalima, burokeliu sriuba, bulijona su morkom, bulvem, makaronus, ryzius.... Dar zuvies valgiau, bet irgi tik virtos, o ne keptos. Na, vienu zodziu, legva virta, o ne kepta maista, taip pat negalima nieko rukyto ir daug prieskoniu, pupeliu, raugintu agurku, konservuotu visokiu bei gazuoto vandens... Dar po viena obuoliuka arba banana i diena... Suvalgydavau ir koki pyragaiti ar saldaini (bet labai mazai)...Na gal visai ir neblogai? wink.gif
ely
Siaubas kažkoks ohmy.gif Aš valgau viską, ypač mėgstu keptą mėsą (tik ne kiaulieną), vartoju daug prieskonių, česnakų, svogūnų, po porą varškės sūrelių į dieną smile.gif Privengiu tik egzotinių vaisių, citrusinių išvis nevalgau, daržoves ir vaisius valgau saikingai smile.gif Ir nieko, jei man kartais atrodo, kad dukrelei skauda pilvuką - darom mankštą, o jei nepadeda geriam espumisaną, bet tai būna tikrai ne dažnai wink.gif
Manau, kad tai labai daug priklauso nuo mamos įsitikinimų, na, aišku, būna ir super jautrių vaikų :smile.gif
Lurdes
as tai pamenu ,kad dar ligoninej po gimdymo,sesute mums kale:jokiu jogurtu,kefyro,kopustu,svogunu,agurku,kavos,sokolado,citrusiniu,sulciu tetrapakuose,gazuotu mineraliniu,riesutu,pieno tik nedaug,obuolio tik puse,na ir daugiau nebeprisimenu,bet pagalvojau - hm,iseina kad nieko nevalgyt,tai tada gerai bus... ??? :smile.gif :-/ As taip nesisaugojau,valgiau svarbiausia sociai,tada budavo daaaug pieno...
Karvė Supermodelis
As tai valgai viska ir stebejau kaip reaguoja manoji valgytoja. Jei pucia pilva tada primesdavau ka as valgaiu kita karta to maisto porcija sumazindavau.
Taurė
mamos SOS !!! NEZINAU KA DARYTI   :-/ maze baisiai kankinasi nuo pilvuko diegliuku, bet jauciu cia ir mano kaltes yra, nes nezinau ka tiksliai galiu valgyti ir ko ne. prasau, padekite  :-/ esu beviltiskoje padetyje  :'(
ingridatreff
Labukas, mes irgi turejom tokia problema. Visu pirma pabandyk viena savaite atsisakyti visu pieno produktu ir paziurek, jei po savaites pageres, vel gali pradeti juos naudoti. Taciau butina gerti papildomai kalci!! Taip pat reikia is raciono bent kol sueis 3 men: zalias darzoves (kopustus, brokoliu ir kt.), svogunus, cesnakus, pupeles ir kt. darzoves kurios pucia vidurius, taip pat atsisakyk sokolado, bet kokiu putojanciu gerimu, kavos.
Zodziu lieka koses virtos ant vandens, bulves, mesa, zuvis ir  vanduo smile.gif smile.gif
Mano mazei is karto pagerejo, o ir man paskutiniai priaugti per nestuma kg. nukrito ;D
Ir ko gi nepadarysi del mazo angeliuko.
sekmes.
Board
http://www.supermama.com/cgi-bin/YABBbaby/YaBB.pl?board=pglamziu;action=display;num=1051290490
Tokia pat tema, tik pavdintas siek teik kitaip  :D Paskaitykit, mamos, gal pades
ingridatreff
vos neuzmirsau, kad ir vaisiu negalima, gal tik bananus.
O vaikuciui duok gerti pankolio arbatos kuo dazniau. Mums dar padejo Veledos (jei pas jus yra) vaistai Chamomilla Cupus vaistukai.
meya
As atsisakiau visko, ko tik galima buvo atsisakyti, bet vistiek kiekviena vakara maze kankindavo baisieji diegliai. Taip ir nezinau, nuo ko. Juk ir patys gyd. tiksliai nezino. Nevisuomet kalta mamos mityba. O problemos baigesi mazdaug 2.5- 3 men., kaip ir raso knygose. Tuo metu maze ismoko taip purpseti, kad sunku net patiket budavo, kad cia sitas mazas padarelis toki garsa isleido. Vis vyra kaltindavau  ;)  ;D Mums padedavo nesiojimas ant pilvuko pasiguldzius ant rankos, tai beje buvo vienintele poza, kurioje ji uzmigdavo. Dar stebuklinga efekta turejo siltas vystyklas ar ranksluostis, uzdetas ant pilvuko. Pasildydavau lygintuvu ir ant pilvuko, po 5- 10 min. maze palaimingai miegodavo, net skruostukai irausdavo  ;D O lasiukai nuo pilvuko putimo mums visai nepadejo. Taigi teks ir tau atrast "stebuklinga" buda padet savo kleckui. Tiesa, dar pilvuko masazas padeda.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.