Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis ir kompiuteris
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
mozaika
turiu klausimą, as daznai atsinesu savo maziukus i kambari kuriame yra kompiuteris. Kartais jie ir miega. Mane labai pradejo barti mama kad vaikams labai nesveika. na as zinau kad mes gauname kenksingu spindulių nuo jo, bet negalvoju kad taip kenkia vaikams.
Pasidalinkite savo poziuriu, as dar mastau kad jei taip priziuresim savo maziukus tai ir oras pas mus uzterstas..
Kaip jums atrodo ir ar jus taip darote (vaikucius laikote tame paciame kambaryje kur yra kompiuteris)
Mitetyte
Tai tikrai turbut yra labai daug dalyku kas kenkia, bet ka daryti jei vieno kambario bute gyveni... sad.gif
Taraja
Kompiuteris yra toks pat kenksmingas kaip ir televizorius smile.gif
O spinduliuoja net ir sienos, cia is fizikos visi zino.
Taip kad dabar nuo visko neapsisaugosi g.gif
Tikrai, bent jau oras miestuose irgi nera super, i kaima koki tada reiktu
vaziuot ax.gif
mutantė
pas mane ne tik kompas įjungtas visalaik, bet ir telikas, dar mikrobangine , na bet atsisakyti sunku
jovka
Vieno kambario bute gyvenent bene vaika balkone ar virtuvej laikysi, kai kompas ijungtas?
dėja
Mes taip pat gyvenam vienam kambarį ir dėl kompo visai nesijaudinu.O leliu močiutės tikriausiai visos pergyvena,nes jos augo ir gyveno be kompiuterių ir jom tai naujiena. blush2.gif Nuo visko neapsisaugosi,nebent į mišką ir pamiršti civilizacija tongue.gif tongue.gif tongue.gif .
Burbulytis
QUOTE(mozaika @ 2005 04 11, 11:46)
turiu klausimą, as daznai atsinesu savo maziukus i kambari kuriame yra kompiuteris. Kartais jie ir miega. Mane labai pradejo barti mama kad vaikams labai nesveika. na as zinau kad mes gauname kenksingu spindulių nuo jo, bet negalvoju kad taip kenkia vaikams.
Pasidalinkite savo poziuriu, as dar mastau kad jei taip priziuresim savo maziukus tai ir oras pas mus uzterstas..
Kaip jums atrodo ir ar jus taip darote (vaikucius laikote tame paciame kambaryje kur yra kompiuteris)
*

Girdejau, kad ir suaugusiem zmonem miegoti kompo kambary nesveika. Tai jei kitaip neimanoma, girdejau, kad spindulius labai sugeria kastonai (galima vaza pastatyt) ir kaktusai, tai gal nors kiek ta poveiki sumazinsim...
vilmic
Paklauskit kas močiutėms nekenkia smile.gif
Manau, nieko baisaus tas kompas...
mozaika
na taip kaktusais pasistaciau o kastonu rekes rudeni prisiskinti..
siaip mes gyvenam nuosavam name, bet man patogiausia vaikus priziureti butent tam kambari nes kartu dirbu, o lakstyti kai tik suverkia per mobile aukle gali nuo koju nusivaryti g.gif
o jus teisios mociutes visos pergyvena...na atbega uzdususios ir pareiskia kad negalima, as galvoju tada penkias aukles rek pasisamdyt kad priziuretu per kelis kambarius g.gif
lutute
na ir mano lelyte daznai buna kambari kur net du kompai stovi... mazyte ji dar, i ekrana neduodam ziuret nes daktaryte sake, kad mirgejimas patinkantis labai kudikiams labai kenkia akims. pasisodinu salia taip kad nematytu, o pati darbelius dirbu... tongue.gif nu o kaip kitaip? mociutes atvaziave aplankyt uz galvos girebiasi... bet gi neprisaugosi nuo visko... ateis laikas vistiek panelyte pati prises prie kompiuterio
*ziurkyte*
as irgi esu tos nuomones, kad nuo visko juk vaikiuko neapsaugosi. schmoll.gif
given444
QUOTE(crristinka @ 2005 04 16, 20:47)
as irgi esu tos nuomones, kad nuo visko juk vaikiuko neapsaugosi.  schmoll.gif
*

na cia as issiskirsiu su savo nuomone.
nuo visko neapsaugosi, bet jei TIKRAI gali, kam ieskot priezasciu, kaip negalet?
geriau ieskot budu, kaip galet cool.gif

musu trys kambariai, ir TIKRAI vaikas nemiegojo ir nebuvo kompiut.kambary bent iki 1m. tai tikrai.
jau net vyresniam iskausta galva-kam toki kudiki kisti po ekranu?

o jei vuieno kamb.butas.aisku, ner ka daryt: bet vedint ir dregnai pavalyt-svarbu.

pasnekejau kaip mociute, bet nepykit. i nauda maziukams. 4u.gif
Indrijana
Man irgi buvo neramu, kad mes su mažiuku daugiausia laiko būnam tam kambaryje, kur kompas, bet gi nesėdėsi miegamajam kol vaikui sueis 18 g.gif
Arnika
Aš laikau dažnai ten, kur kompas, tik į ekraną neleidžiu žiūrėt smile.gif. Juk tikrai, už kelių metelių ir pati prie kompo prisės doh.gif
Skaičiau straipsnį, kad šiuolaikiniai kompiuteriai kenkia minimaliai, o taip pat, kad kaktusai, kaštonai padeda - mitas. Tik grožio gal pridės - ir tai gerai biggrin.gif .

Ar tai tiesa - spręskite pačios smile.gif
Elzyte
Dar neirodyta kaip kenkia kompiuteris,mobilieji telefonai.Manau kad daug turi radiacijos ir tai jau yra nesveika mums,o juo labiau musu leliukams.

Kazkokiam laikrasty rase apie telef.mobiliuosius.Mokslininkai atliko bandyma su vistos kaiusiniais ,30 kiausiniu gulejo vienam inkubatoriui ir 30 kitam.Prie vieno inkubatoriaus pridejo mobilaka .Po kiek laiko is to inkubatoriaus issirito tik puse visciuku,o kur mobiliako nebuvo issirito visi.
KRISTIDA
Pritariu nuomonei, jog šiame technikos amžiuje, mažulius sunku auginti ekologiškai rolleyes.gif Įjungę kompiuterį, mikrobangę, televizorių neuždarome mažiaus kitame kambaryje. Jei jau gimė šiame amžiuje, tai su viskuo turi po truputį susipažinti. Tik, žinoma, viskam reikia saiko.
Amulet
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 23:40)
Manau, nieko baisaus tas kompas...
*

gerai pasakyta thumbup.gif lotuliukas.gif

vaivora
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo 4u.gif Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui... blink.gif kozkokie marazmai visiskai blink.gif

As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera tongue.gif
Juk ne akemns amziuje gyvenam bigsmile.gif

Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko ax.gif

Anchela
as gyvenu vieno kambario bute ir yra kompiuteris tai ka vaika laikyt virtuvej? g.gif
Natali
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui. smile.gif
danoja
QUOTE(vilmic @ 2005 04 12, 22:40)

*

tai jau tikrai rolleyes.gif

QUOTE(crristinka @ 2005 04 16, 22:47)
as irgi esu tos nuomones, kad nuo visko juk vaikiuko neapsaugosi.  schmoll.gif
*

pritariu mirksiukas.gif
Minna
Nors pas mus du kambariai mes irgi neisvengiame maziuko ziurejimo i kompiuteri ar televizoriu, ir jam tai tikrai patinka doh.gif , aisku stengiames dengti ranka akytes, bet kartais jis pasiruoses kakla persukti, kad tik matytu judancius vaizdus blink.gif
Manau, kad kompiureriai labiau kenkia musu, suaugusiuju akims, nuo besaikio ziurejimo i ekrana, o mobilus telefonai tikrai spinduliuoja, vyras vis skundziasi, jog po darbo dienos jis jaucia, kaip jam smegenys uzkaista, nuo kalbejimo telefonu ir galva pradeda skaudeti verysad.gif
saugokim savo mazylius bent jau padedami mob telefonus i tolesni kampeli 4u.gif
Tetis2005
QUOTE(vaivora @ 2006 02 01, 01:26)
Pas mane atejus sesute visada mane bardavo, del kompo  4u.gif  Tipo labai kenkia, poto ji visai nusikliedejo, tipo negalima miegoti prie rozeciu, kad srove teka ir kenkia zmogui...  blink.gif  kozkokie marazmai visiskai  blink.gif

As ir esu tokios nuomones, kad vaiko nuo viso pasaulio neatribosi, nebent reikia vaziuot gyvent i misko gludumas, kur tyla, ramybe ir jokiu kenksmingu vaikui salygu nera  tongue.gif
Juk ne akemns amziuje gyvenam  bigsmile.gif

Na isvada tokia: kaip gyvenam pacios ir pratinames prie visko, taip ir vaikus riek pratint prie visko  ax.gif
*

Del kompo baranti sesute tikrai man sukeltu itarimu del savo kompetencijos. Nereikia buti technofobais. Kompiuteris vaikui kenkia tik tiek kiek atima is vaiko fantazijos. Moksliskai irodyta, kad anksti su kompiuteriu dirbti pradeje vaikai, na dirbti ne tas zodis, jie zaidzia, praranda fantazija ir buna sausi nekurybiski veikinatys tik pagal instrukcija zmones. Japonijoje buvo idiegti kompai net lopseliuose, kai pastebejo sita problema uzdraude kompus mobiliakus ir kitus panasius dalykus iki 11 metu. Netgi tevai turi uztikrinti kad vaikas nesinaudos iki 11 metu jokia sudetinga skaiciavimo aparatura. VAT! O rozetes ir kompai tai visiskas juokas. Taip laiduose indukuojasi EVJ (elektrovaros jega) bet siuose laiduose tokia maza ir indukuojasi tik statmenai tekejimo krypties. (t.y. sekrsai laido) TACIAU, juk laidas yra toks - vienas laidas pliusas kitas laidas minusas, taigi EVJ mazdaug kompensuojasi ir lieka tik magnetinis laukas. Bet jis silpnesnis nei zemes savitas magnetinis laukas.. Kitas reikalas jei monitorius CRT (nu senovinis su elektronu patranka) jis spinduliuoja ir gana nemazai, pas mane LCD monitorius ir tai yra tik paprasciausia lempa. Aplamai kompiuterio poveikis zmogui neistirtas ilgailaikiu poziuriu, nes kompas ir zmogus dar tiek ilgai nebendrauja.
Moblus telefonas neleistinas vienareiksmiskai. Istirta kad vaikui iki 10 metu pasnekejus mobiliaku apie 1 minute, smegenu temperatyra pakyla 2 laipsniais (suaugusiam 1 laipsniu pakyla per 10 minuciu). Taigi mastykit ka norit, bet mobiliako neduokit vaikui zaisti, tai labai stiprus siustuvas, ir skelidzia ziauriai daug radiacijos.
ladybird20
QUOTE(Natali @ 2006 02 05, 02:32)
Moksliškai nėra įrodyta, kad kompiuteris kenkia kūdikiui.  smile.gif
*

ir neirodyta kad nekenkia g.gif mes gyvenam vieno kambario bute, po vaikelio gimimo kompiuteris 2men buvo kambaryje, bet mes ji ismesem i kolidoriuka, ten pakankamai vietos, ir po to pastebejom kad geriau miega diena thumbup.gif
bet juk neizoliuosi vaiko nuo blogybiu 4u.gif neimanoma
Simuko
mociuciu reik isklausyt, o klausyt - tavo valia mirksiukas.gif

dabar del kompo - maniskes zaidimu kambarys ten, kur kompai.apie irodymus, neirodymus nekalbesiu, apie tai sioj temelej yra pasakyta.as noriu pabrezti saiko jausma, ir tiek, o ekstremumais ar draudimais kazin ar eis ka pasiekt.
vytule
Pas mus kompas ir telikas tam pačiam kambaryje kur miegame ir būname, tai kaip ir vaiko nėra kaip apsaugoti, nebent kaip jau minėjo į balkoną ar virtuvę ax.gif . Šiaip, tai jeigu pradėsime galvoti kas dar kenkia, tai beliks išvažiuoti gyventi į mišką blink.gif .
veikejas
Tad išvada būtų tokia:
- Kompas pats iš savęs nekenkia.
- Kompo monitorius jei LCD, tai nekenkia.
- Kompo monitorius jei CRT, tai kenkia.

Viskas biggrin.gif

Mažytė mergytė
QUOTE(veikejas @ 2006 03 13, 00:50)
Tad išvada būtų tokia:
- Kompas pats iš savęs nekenkia.
- Kompo monitorius jei LCD, tai nekenkia.
- Kompo monitorius jei CRT, tai kenkia.

Viskas biggrin.gif
*

taip taip, juk be kompo i supermama neilisi:)))
Siracusa
Maniske irgi kartais buna tame kambaryje, kur kompas doh.gif na bet nelaikysi gi vaiko visa diena kitam kambary, kai ir paciai reikia prie kompo si ta nuveikti unsure.gif ax.gif
laumė
Mes visai neseniai turejome galimybe patikrinti skleidziamos radiacijos kieki su spec. aparatais. tai galiu drasiai pranesti, kad kompiuteris skleidzia labai labai mazai spinduliavimo. na o stai mobilus telefonai, tai didesne problema. bet kiekis zymiai keiciasi nuo telefono modelio(firmos ir telefono technologijos). Kai tikrino, tai senesnis modelis rode zymiai didesni spinduliavima nei naujesnis. tas past ir su kompiuteriais, jei pas jus stovi senovinis ekranas kompiuteriui, tai geriau tada vaikeliui arti neiti. o geriausi tai pasikeisti i skistuju kristalu, tada spinduliavimo nera, be to ir akys taip nesigadina. tas pats ir su televizioriu. aisku kainytes tai nerealios, bet ka daryt.
kadisi
Mūsų kambaryje taip pat kompiuteris, televizorius. Kenkia aišku, na bet kompas nevisada įjungtas, o telikas tai dažnokai doh.gif Na ką čia ir g.gif
tamsi
Omes visi gyvenam mažam kambareli,ir kompas stovi ir vt.
IR nieko aš baisaus nematau,nes kenke ir i lauka išeiti,nes ten mašinu išmetamos dujos,bet vistiek visi vaikus laukan neša
Irjuda
nei į kompiuterį, nei į TV stengiames neleist žiūrėt, bet kartais nepastebim, kaip iš vežimo iškišusi galvą žiūri... blush2.gif be to, gyvename XXI amžiuje, kai namų be kompiuterio ar be TV nelabai įsivaizduojame... ax.gif
Austre 123
Pas mus taip pat tam kambari yra kompiuteris ir televizorius Man taip pat močiūtė bamba kad nagalyma bet juk daug kas kenksminga yra na ir ka gyveni ir tiek yra vaiku ir blogesnėm salygom gyvena ir sveiki užauga taigi nesodini vaiko mažiuko prie kompiuterio
avieciuks
siaip pas mus taip pat 1 kambarys tai labai pykdavau kai vyras tupi prie kompo bet paskaicius cia tai tada gal pasikeite nuomone nes pas mus LCD
sssaule
Skaičiau tokį straipsnį, kad visa technika, tiek kompai, tiek televizoriai, muzininiai centrai kenkia, bet negana to kad miegamam ir nelaikysi, ir aplamai iš buto juos išmesi, bet kaimynas už sienos laikys teliką ir lygiai taip pat jis kenks kaip ir tavo miegamam. O kas įdomiausia kad kenksmingiausi yra plaukų džiovintuvai.
Vienu žodžiu šiais laikais viskas užteršta tiek maistas, aplinka, oras...
Papildyta:
QUOTE(avieciuks @ 2006 03 25, 22:52)
nes pas mus LCD
*

o kas tai yra?
Kentė
Kenkia manau kompiuteris ne tik mums ,bet ir ma=iesiems.Pas mus kompas stovi kitame kambaryje tiesiog. 4u.gif
medauskaite
mazuteliams nieko gero is tu visu technikos laimejimu, bet nuo siuolaikinio pasaulio nepabegsi.
Padūkėlė
LCD - skystu kristalu ekranas
jurgiuxm83
As ir dabar sedziu su leliunu prie kompo! 4u.gif
Nikaja
QUOTE(laumė @ 2006 03 19, 11:34)
Mes visai neseniai turejome galimybe patikrinti skleidziamos radiacijos kieki su spec. aparatais. tai galiu drasiai pranesti, kad kompiuteris skleidzia labai labai mazai spinduliavimo. na o stai mobilus telefonai, tai didesne problema. bet kiekis zymiai keiciasi nuo telefono modelio(firmos ir telefono technologijos). Kai tikrino, tai senesnis modelis rode zymiai didesni spinduliavima nei naujesnis. tas past ir su kompiuteriais, jei pas jus stovi senovinis ekranas kompiuteriui, tai geriau tada vaikeliui arti neiti. o geriausi tai pasikeisti i skistuju kristalu, tada spinduliavimo nera, be to ir akys taip nesigadina. tas pats ir su televizioriu. aisku kainytes tai nerealios, bet ka daryt.
*

Labai paguodė mane ši žinutė, nes pas mus kompas dažniausiai būna įjungtas (be jo mum niekaip neišeina išsiversti). Gerai būtų kur nors telefonus pakavoti, na, o TV kaip ir nelabai žiūrim
Kribuk
Pas mus irgi kompas, tv ir vaikas vienam kambary. Bet va paskaičiau vienos mamytės žinutę, kad nauji kompai netaip jau ir kenksmingi, tai labai nudžiugau. Šiaip kai jo nenaudojam laikom išjungtą.
K.KEITE
nezinau kaip kitos mamos ,bet as tai su savo lelyte negaliu sedeti prie kompo doh.gif jai reikia viska paimti ,paspausti na ir t.t.tad niekada su dukryte nesedziu,o siap tai kompas kitame kambaryje.kas bus kai paaugs nezinau. g.gif o mobiluji telefona kai pamato tai net dreba kaip jai reikia,ir net pasneketi kartais negaliu,iskarto isjungiu ir slepiu. doh.gif

-----------------------------------
user posted imageuser posted image
Reika
juk neapsaugosi vaiko visa gyvenima nuo visko,juk ir oras uzterstas,ir maistas nepats ekologiskiauses...toks jau tas siuolaikinis pasaulis,toksw ir zmogus

o del bobilaus,tai maniskis sava turi...tongue.gif
linna
As klausiau vieno zmogaus kuris zino tokius dalykus,tai jis sake jei kompiuteris is naujasniu,na pagamintas po 2000 m. tai jis maziau kenkia negu telikas,o kenksmingaiausia mikrobangu krosnele,jos net suaugusems reiketu atsisakyti ir kai ji veikia jokiu budu nelaikyti tame paciame kambaryje leliaus.
putlute
nuo visko neapsaugosim savo brangiausių. mes tai dažnai einam prasivėdinti į lauką ar važiuojam į gamtą, kur ir plaučiai išsivalo, ir akys pailsi... o kenkti tai daug kas kenkia; svarbu neperlenkti lazdos naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis
liepa27
4u.gif nu vyresnes kartos zmonem visi nauji technikos isradimai kelia siauba.kiti net ir mob tel neleidzia prie vaiko laikyt.kazkas yra pasakes,kad gyventi irgi yra kenksminga tongue.gif
Reika
gal kvepuoti,juk tiek ismetamu duju,tiek chemijosaplink,kad baisu lotuliukas.gif kaip mes dar patys nemirstam kaip muses.as optimiste
*Jalta*
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 19, 08:31)
Pas mus irgi kompas, tv ir vaikas vienam kambary. Bet va paskaičiau vienos mamytės žinutę, kad nauji kompai netaip jau ir kenksmingi, tai labai nudžiugau. Šiaip kai jo nenaudojam laikom išjungtą.
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Pas mus ta pati situacija.
linna
Manau,kad negalima nuo visko apsaugoti,juk nevaziuosi gyventi i koki miska,be jokiu buitiniu prietaisu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.