Galbūt nepasakysiu nieko naujo, bet gal kam ir padesiu  Kazkada man tai buvo labai aktuali tema Kai auginau savo pirmagyme - ziauriai daug sunaudodavom sauskelniu. Ir vis del to "stambesnio" gamtinio reikaliuko. Padaro nedaug, o sauskelnes jau sugadintos, o jei dar ka tik keistos buvo, tai visai apmaudu daresi. Todel darydavau stai ka: nugareles dalis dazniausiai lieka beveik nepaliesta. Tai as ja nukirpdavau ir dedavau i sauskelnes kaip idekliuka. Ir atsitikus tai stambiajai "nelaimei", atsisveikint reikedavo tik su tuo idekliuku.  Galima naudoti ir marliuka, bet tada butu daugiau skalbimo.
Tinginys dusyk dirba, šykštuolis dusyk moka - tai liaudies išmintis. Bet ji pamatuota. Savo karčia patirtimi įsitikinau, jog čia nesutaupysi.
Na kodel taip griestai. As irgi taupau. Bet palu pagalba. Nors istikruju koks cia taupumas, kai reikia skalbti. Ale vistiek moraliskai lengviau kai maziau sunaudoji sauskelniu.
Nesupratau. Taigi prakirpus sauskelne, isbyres visas "zelatinas", kuris labai degina ir "griauzia" oda. Patarciau taip neeksperimentuoti. Man, beje, irgi atrodo, kad sauskelniu taupyti is principo negalima.
mutantė
2005 04 12, 10:08
aš tai palites uždedu kai noriu sutaupyti, nors kai mažytė budavo dažnai prisidirbdavo dabar taip nėra
vasaryte
2005 04 12, 11:27
O aš taupau va taip: Visad perku dviejų rūšių sauskelnes, tarkim "pampers" didžiausią pakuotę, ir kitas pigesnes tarkim "bambino", paskaičiavau kad "pampers" vienetas kainuoja 50cnt. o "bambino" 25cnt. "bambino"jas naudojam dieną, kai sauskelnes keičiamos dažnai, o nakčiai ir į lauką dedu "pampers" nes jos sugeria geriau. Tai gi mėnesio gale paskaičiuoji, kad tikrai susitaupė.
Dobšiukas
2005 04 12, 15:12
Va tokiem reikaliukam yra vienkartiniai įklotėliai į sauskelnes Canpolo, 100 vienetų virš 5 lt  Aš tai taip dariau,kai viduriavo kas 15 min vaikis mnao, nes pampersai tai ėjo vėjo greitumu, tai dėjau palutę, bet ir šitie įklotėliai
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 04 12, 16:12) Va tokiem reikaliukam yra vienkartiniai įklotėliai į sauskelnes Canpolo, 100 vienetų virš 5 lt  Aš tai taip dariau,kai viduriavo kas 15 min vaikis mnao, nes pampersai tai ėjo vėjo greitumu, tai dėjau palutę, bet ir šitie įklotėliai  Sutinku kad šie įkloteliai geri , bet jei vaikas viduriuoja ir jie nepadeda . Jie juk skirti kietam kakučiui , o kai viduriuoja susigeria ir i pampersa , o paskui ta rugštis grauziai vaikiukui užpakaliuka .
QUOTE(avei @ 2005 04 12, 18:22) O prie ko čia ta ironija?  Ną taupo, mamytė, kas čia tokio? Manau, kad ne viena šitam forume žino, kas yra pinigėlių stygius O aš prieš 10 metų, pampersą ant radijatoriaus džiovinau  Fu kokia aš  Na, mano postas tikrai be ironijos buvo. Šiaip reiktų ir apie vaikelio sveikatą pagalvoti - sauskelnės juk pagrinde patogumas tik tėvams, o ne vaikui. Vaikui pagrindinis poreikis - būti sausam. O jau kaip mes ta poreikį patenkinsim - dėdami sauskelnes, ar keisdami palas vos susitepė - tai jau mūsų, o ne vaiko reikalas. Taigi tėvams rinktis. Nu jei nėra pinigėlių, tai nėra, tada renkamės pigesnį varianta, bet ne prastesnį. O pampersus ant radijatoriaus prieš 10 metų, manau ne tu viena džiovinai  Bet tai turbūt dėl informacijos stokos - kad išdžiūvęs jis niekam tinkamas. Bet dabar informacijos tai tikrai pakanka, ir taip elgtis
QUOTE(laguna @ 2005 04 11, 14:44) Na kodel taip griestai. As irgi taupau. Bet palu pagalba. Nors istikruju koks cia taupumas, kai reikia skalbti. Ale vistiek moraliskai lengviau kai maziau sunaudoji sauskelniu. QUOTE(nirmeda @ 2005 04 12, 21:26) teisingai, nereikia juoktis ar ziureti truputi su pasaipa.man kolkas nera butinybes taupyt, bet niekada nesakyk niekada arba kitaip tariant, nespjauk i sulini is kurio gali pats kada nors atsigerti  Nė iš vienos nesijuokiau ir nesišaipiau. Ir griežtai nė vienai nesakiau. Tiesiog paminėjau savo karčią patirtį. Aišku, medikai neįrodė, kad šlapimo takų infekcijos ar nuolatos besikartojantis vaginitas mano penkiametei mergučei - sauskelnių taupymo pasekmė, bet ar man dėl to ramiau? Suprantu taupymą pinigų, kai perkamos, tarkim, pigesnės (galbūt ir ne tokios talpios sauskelnės) trumpam laikui, na, prieš maudymą, žinant, kad mažius dar "kažką" darys. Pagaliau ir pačių palų naudojimą suprantu, nors puikiai žinau ir skalbimo priemonių, ir vandens, ir elektros, ir pagaliau laiko kainą. Bet niekaip nesuprantu tų iškarpymų (atsiprašau už palyginimą, bet ar sau paketus irgi iškarpote?), palos kišimo į sauskelnes ir t.t. Juk kalbama ne tik apie pinigus, bet ir apie vaiko sveikatą. Na, bet čia kiekviena mama savo vaikui - super!
SuperBaba
2005 04 18, 14:58
As niekada netaupiau ir netaupysiu, gal tiesiog jei stygtu pinigeliu-kavineje maziau sedeciau na vienu zodziu nera butinybes taupyti.
Niekada nemoralizuoju kurios taupo, juk ne is gero gyvenimo turbut
Mano drauge augino viena dukryte, gyveno tik is mazos pasalpos. Ji irgi taupe, pakakoja mergyte kietai i pamperi, drauge ji iskrato ir vel ta pati deda, o ka daryt????? Kiek galedavom padedavom, bet ir pati ne visada turi
Jei jau tokiu budu bandoma sutaupyti,tai gal geriau isvis nedeti pampersu?Mokanti sedeti vaika,galima pratinti prie puoduko,o kad pridarys i kelnes  tai irgi nera labai jau baisu
Ale kiek "fainu" dalyku apie save teko isgirsti... sykstuole, nemylinti vaiko, po barus vaikscioju, tai pampersam pinigu neuztenka... Labai dekui moteriskutem, kurios mane palaike. Man savo pirmagyme teko auginti, kai pamperso vnt. ne centus, o litus kainavo (kalbu aisku apie kokybiskus, o ne tik imituojanciuos juos pampersus) ir taupymas buvo aktualus, net jei tu pinigeliu ir nebuvo jau labai taip striuka. Beje "zelatinas" is nugareles nekrenta, jei vaikui laiku keiti papmpersa, o ne lauki kol ima pro krastus varveti. Beje kas liecia palas.... kai kam tai atrodo sugrizimas i akmens amziu, bet.... jau labai placiai kalbama, kad pampersai kenkia berniuku vaisingumui. Aisku galeciau as dabar isizeisti  ale kam? Kas norejo, tas naudingu dalyku rado. Ko as ir siekiau paskelbdama sia tema. O kam nereikia galvot apie taupuma - duok dieve, kad tai testusi kuo ilgiau..
O as saviskei palutes dedavau daznai vat  ir visai neistaupumo , o todel , kad jei dubsiukas vis susdavo ir raudonas budavo  Ir visai nesvarbu budavo kokius pampersus bedetum  , o palutes buvo
Galiu ir aš parašyti šį bei tą, bet tai jau liečia paaugusius vaikučius, kai jau ant puoduko mokinam sėsti. Panaudotas sauskelnes prakirpdavau iš abiejų pusių, viską iškratydavau ir išplaudavau. O paskui į vidų įdėdavau palutę. Jei prisikakodavo išmeti tik tą įmovimą, palutės ne taip smarkiai ir susitepdavo, nereikdavo itin didelio skalbimo. Taip lengviau būdavo pastebėti ar įsiusiojo jau šiek tiek ar dar ne, ar dar verta ant puodo sėsti.
Erszebeth
2005 04 24, 16:46
Ašara - ne ašara, tačiau 3 asmenų šeimai gyvenant iš ~500 lt per mėnesį tai būdavo reikšmingas taupymas. Kadangi auginau mergaitę, labiau šlapdavo nugaros pusė. Taigi, "pridarytą" pampersą tvarkingai praplėšdavau iš priekio viršuje, pro tą skylę iškratydavau, iškrapštydavau visą "želė" (kad geriau išsikratytų, dar po kranu pakišdavau), pampersą (tą išnarą) išskalbdavau, išdžiovindavau ir į vidų kišdavau sulankstytą "marliuką". Naujus pampersus naudodavau tik naktiniam miegui ir žiemos metu į lauką. O ant virvučių nuolat džiūdavo marliai ir sauskelnių išnaros. Kadangi mano karta išaugo vien su marliais ir liko gyvi, tai šiuo atveju mano vaikui pasisekė labiau, nes marlė pamperse visgi buvo sausiau, nei tiesiog prisysiotas skuduras. Va taip va, ir visai nejuokinga, pagarba toms, kas taupo, o ne zyzia.
QUOTE(Pieva-Ieva @ 2005 04 22, 13:02) Beje "zelatinas" is nugareles nekrenta, jei vaikui laiku keiti papmpersa, o ne lauki kol ima pro krastus varveti.
Nu vistiek nesuprantu, juk kai prakerpi pampersa ir isbyra tas zelatinas nori nenori... Sandaruma pazeidi, taip sakant... Ar as ne taip isivaizduoju...
Kai mano mazoji viduriuodavo (na kokia 15 kartu į dieną), tai to didžiojo poko užtekdavo kokiom 3 dienom. Po to kažkas parekomendavo tuos Canpol įklotėlius. Ir tikrai naudojau. Tiesiog įdėdavau i sauskelnių vidų. QUOTE(Jomke @ 2005 04 12, 16:37) Sutinku kad šie įkloteliai geri , bet jei vaikas viduriuoja ir jie nepadeda . Jie juk skirti kietam kakučiui , o kai viduriuoja susigeria ir i pampersa , o paskui ta rugštis grauziai vaikiukui užpakaliuka . O kas dėl rūgšties, tai juk iš karto pakeiti ir naują įdedi, jug viduriuodama "šimtą kartų per dieną", tai tas paviduriavimas būna, na kaip cia pasakius...maksimum arbatinis saukstelis..., tai susiterlioja tik tas įklotelis. O jei truputi patenka ir ant sauskelnių, tai juk įdedi naują įklotėlį ir užpakaliukas lieka apsaugotas.
O kiek tie įklotėliai kainuoja ir kiek ten jų pake yra, bei kur jų pirkti yra???
Kainuoja apie 5 litus, tame poke yra 100. Na aš pirkau Kaune vaikiškų prekių parduotuvėje priešais muzikinį teatrą, bet jų tutėtų būti visose parduotuvėse, kur prekiaujama vaikiškom prekėm, nes šiaip visose tuose prekybos centruose (Maximose, Rimi ar pan.) niekada nemačiau.
Bet juk tas pampersų karpymas ir kombinavimas šitiek atima laiko Aš įsitikinau, kad nieko nesutaupau pirkdama pigesnes sauskelnes. Jos būna mažiau talpios ir gumutės silpnos.  , kai viskas trykšta per šonus ir vaiką reikia 3 kartus per dieną rengti.
mamos nepamirskit, kad taupydamos sauskelnes galit vaikui sukelti ivairius uzdegimus! o jei tikrai norite sutaupyti, mokinkite vaika atlikineti reikalus ant puoduko!
Neskausmingas ir labai sveikas sauskelnių taupymas būdas - kuo ilgiau leisti kūdikiui spardytis nuogu užpakaliuku Ant vystymo stalo patiesiu vystyklą (frotinės medžiagos) ir dar po ruriuku gabalėlį (30 x 30 cm) suplėšyto seno medvilninio užvalkalo (ypatingai minkštutė medžiaga). Tokiu skudurėliu nušluostau servetėle nuvalytą arba nuplautą užpakaliuką (ant drėgno ruriuko jokiu būdu negalima dėti sauskelnės). Vaikui per kiekvieną vystymą nuogam leidžiu spardytis tol kol atvėsta odelė ( 10 - 15 min. priklausomai nuo kambario temperatūros). Pirmais mėnesiais per tą laiką ir pakakodavo ir pasisiodavo  Pakakojus - mažąjį skudurėlį išmetu, o vystyklą išskalbiu kartu su visais rūbeliais (tiesa, iškart po kakojimo vystyklą reikia praplauti su ūkišku muilu). Taip pradžioje sutaupydavau po 3-4 sauskelnes, dabar apie 2 , nes kakoja tik valgydama  Ir vaikui sveika ir mamai gerai.
kaguelo
2005 05 13, 09:42
Manau iš taupumo šaiposi tik tas, kam pačiam nėra poreiko taupyti. Šiaip tokioms patarčiau ir tos temos neskaityti- juk ne į jus kreipiamasi. Dabar turiu galimybę nataupyti sauskelnių ir taip pat galiu postringauti apie vaiko sveikatą, bet auginant pirmagimę labai būtų pravartu šios temos mamų patarimai. Beje- skaičiuokit kaip norit, ale tas palų plovimas ir lyginimas taip pat kainuoja, o dar įskaičiuokim ir pačių palų kainą (pirmagimei siuvau iš senų paklodžių ir pirktinės marlės, nes pirkti vystiklus man buvo perbrangu).
lilijal
2005 05 20, 21:35
QUOTE(edvina @ 2005 04 24, 17:08) Galiu ir aš parašyti šį bei tą, bet tai jau liečia paaugusius vaikučius, kai jau ant puoduko mokinam sėsti. Panaudotas sauskelnes prakirpdavau iš abiejų pusių, viską iškratydavau ir išplaudavau. O paskui į vidų įdėdavau palutę. Jei prisikakodavo išmeti tik tą įmovimą, palutės ne taip smarkiai ir susitepdavo, nereikdavo itin didelio skalbimo. Taip lengviau būdavo pastebėti ar įsiusiojo jau šiek tiek ar dar ne, ar dar verta ant puodo sėsti. Mano draugė tokiu būdu užaugino ir pirmagimi (jam dabar 8 metai) ir dvynius (jiems jau trys). Tai ji dare, nes patys suprantat kiek reikia pampersu dvyniams ir jos pajamos nebuvo dideles. Tokiu budu jai per diena pakakdavo 4 pampersu - 2 i lauka ir 2 nakciai. O as pati labai dažnai, per dieną 2-3 kartus po 30-50 min. savo vaikui leidžiu paguleti pliku užpakaliuku. Taip pat savotiškas taupymo būdas be to jokių iššutimų.
EMILIUX
2005 05 22, 00:32
Suprantu visas mamytes.Nieko neteisinu ir nieko nesmerkiu. Juk iš tikrujų savo vaikučiams kiekviena norime visko, kas geriausia. Aš irgi savo dukrytę laikau nuogu užpakaliuku, kartais net porą valandų(kai kambary labai šilta).Tai žinokit, oi oi oi kiek pampersų sutaupau...
Katulia
2005 08 09, 14:26
Tikrai saunu,kad mamos taupo,buciau as anksciau zinojusi apie tuos merliukus pameriuose,tikrai buciau pabandziusi,dabar jau per velu,ant puodo daro.
Ir nieko cia baisaus nematau,juk taupymas pinigeliu nereiskia,kad uz juos reik kazka sau pirkti,tai tie patys pinigai,kurie skirti vaikui,galima juk papildomai jogurtu nupirkti ar deserta.
Zodziu,niekada nesakyk niekada.
dziugga
2006 06 20, 17:55
labai isradingos mamos as i pampersa dedavau popierines serveteles arba popierinio ranksluoscio gabala.jeigu kakas kietesnis tai pampersas nesusipurvina,o jei skystas-per sonus neisbega ir rubu neispurvina.gerai,kad drauge paprotino,tikrai susitaupo.
Juokiasi puodas,kad katilas juodas.Atrodo ir tų pinigų nėra jau toks stygius...Bet pvz.-mano mažoji šiandien jau 5 kart buvo didelio reikalo,tai kiek reiktų sauskelnių?O dabar sėdim per karščius namie,į lauką nosies net nekišam,marliukus dedu,dažnai keičiu,prisiusiotą tuoj praskalauji ir išdžiūna.Taip ir tauposi pinigėliai,o skalbimas ir milteliai tiek nekainuoja kiek sauskelnės.Laiko gaišimas?-bet juk tam yra skalbimo mašina.
Panamira
2006 08 04, 13:51
Mes vidutinishkai per diena sunaudojame 10 vnt. sauskelniu "Pampers". Na per savaite susidaro gan nemažai.. zodziu, perkame ju daug ir daznai  sakau, gal kuri zinote, kaip realiai sutaupyti?  musu taupymo variantas - perkame Norfoje po 20 val. darbo dienomis - gaunasi 9 proc. nuolaida su kortele ir jei suma didesne kaip 50 lt, zinoma, dar stengiames pachiupti toki poką, kur ale dovanai serveteles dregnos pridetos  gal jus zinote kitu variantu?  achiu ish anksto
Mes irgi naudojam Pampers sauskelnes  . Perkame sekmadieniais Eurovaistinėse, kai būna 15% nuolaida su Maxima arba Saulutės kortele. Ir dar papildomai gauname eurolitų, taigi kitą pirkima juos pridedame ir dar pigiau būna.
Augustina
2006 08 04, 16:40
Pigiausias variantas butu nusipirkti Bambino Mio vystyklus. Komplektas (12 vystyklu, 3 kelnaites) "Sabinos sandeliuose" kainuoja apie 150 Lt + vienkartiniai iklotai (apie 20 Lt), kad nedregtu vaiko odele. Viso - 170 Lt. Is karto galima pirkti didesnius vystyklus (niekas neprabega) ir ilgai ilgai naudoti  . Dar siuos vystyklus kiti vadina daugkartinemis sauskelnemis, nes principas toks pats, kaip ir vienkartiniu sauskelniu. Niekas nesuslampa, tik dazniau keisti reikia (mazdaug kas valanda, jei vaikas didesnis - kas dvi).  pati isbandziau ir negaliu atsidziaugti, ir tikrai JOKIO vargo. Cia ne tie senieji vystyklai su kuriais musu mamos vargo. Du dideli privalumai: vaiko odelei sveikiau ir pigiau (tik nesiulyciau naujagimiams, nes jie 10 kartu per diena pridaro, tuomet jau butu vargas). Be to, kol pasaulis gincyjasi del vyru vaisingumo sumazejimo nuo vienkartiniu sauskelniu, bent jau siuo atveju gali buti ramus  . O nakti ir i lauka dedu vienkartines sauskelnes.
kiciuke
2006 08 04, 17:13
QUOTE(Augustina @ 2006 08 04, 17:40) Pigiausias variantas butu nusipirkti Bambino Mio vystyklus. Komplektas (12 vystyklu, 3 kelnaites) "Sabinos sandeliuose" kainuoja apie 150 Lt + vienkartiniai iklotai (apie 20 Lt), kad nedregtu vaiko odele. Viso - 170 Lt. Is karto galima pirkti didesnius vystyklus (niekas neprabega) ir ilgai ilgai naudoti  . Dar siuos vystyklus kiti vadina daugkartinemis sauskelnemis, nes principas toks pats, kaip ir vienkartiniu sauskelniu. Niekas nesuslampa, tik dazniau keisti reikia (mazdaug kas valanda, jei vaikas didesnis - kas dvi).  pati isbandziau ir negaliu atsidziaugti, ir tikrai JOKIO vargo. Cia ne tie senieji vystyklai su kuriais musu mamos vargo. Du dideli privalumai: vaiko odelei sveikiau ir pigiau (tik nesiulyciau naujagimiams, nes jie 10 kartu per diena pridaro, tuomet jau butu vargas). Be to, kol pasaulis gincyjasi del vyru vaisingumo sumazejimo nuo vienkartiniu sauskelniu, bent jau siuo atveju gali buti ramus  . O nakti ir i lauka dedu vienkartines sauskelnes. as ir taip darau,nes mano mazius labai jau daznai kaku daro tai reiktu keisti pampersus kas valanda, o tos Bambino Mio yra tikrai labai gerai,tai pakaitom dedu ir sutaupau ir ramu,nes irgi girdejusi kad sukelia nevaisinguma berniukam
gudrene
2006 08 04, 20:42
QUOTE(Panamira @ 2006 08 04, 14:51) Mes vidutinishkai per diena sunaudojame 10 vnt. sauskelniu "Pampers". Na per savaite susidaro gan nemažai.. zodziu, perkame ju daug ir daznai  sakau, gal kuri zinote, kaip realiai sutaupyti?  musu taupymo variantas - perkame Norfoje po 20 val. darbo dienomis - gaunasi 9 proc. nuolaida su kortele ir jei suma didesne kaip 50 lt, zinoma, dar stengiames pachiupti toki poką, kur ale dovanai serveteles dregnos pridetos  gal jus zinote kitu variantu?  achiu ish anksto  O mes namuose dieną naudojam neperšlampamas kelnytes ABC vadinasi . Pirkom Čipoline mokėjom 22 LT . Tokios kaip sauskelnės dedasi su "lipučkom" ir jom spec. vystyklai medvilninei 100% - komplekte jų būna 3 vtn kainuoja ~ 20 LT. Dažniausiai tai pagaunam viską ant puoduko, bet taip sakant būna dienų lyg tyčia Tokiu būdu per dieną , jeigu niekur nevažiuojam sunaudojam tik vienas sauskelnes. Vienkartines naudojam tiktai tolimesniems išvažiavimams.
nuotaka
2006 08 07, 17:24
mes naudojam pakaitom maxima ir huggies zalius, is pradziu buvau labai nusistaciusi pries maxima, bet kai is pinigeliu taupymo nusipirkau likau nustebinta, labai gera kokybe o ir kaina  , perkant su maximos kortele dar pigiau o eurovaistinej dar 15% nuolaida + eurolitai kitam pirkimui
Mes naudojam "Pampers" sauskelnes.Pigiausios Norfos parduotuvėse.Bent jau teko pastebėti.
Panamira
2006 08 09, 12:16
Achiu visoms mamytėms uz patarimus  bandysime ir mes Bambino Mio
Ingulik
2006 08 10, 22:25
O as kaz kaip ir nepagalvojau, kad Eurovaistineje su 15 % galima pirkti sauskelnius Reiks prisipirkti
QUOTE(gudrene @ 2006 08 04, 21:42) O mes namuose dieną naudojam neperšlampamas kelnytes ABC vadinasi . Pirkom Čipoline mokėjom 22 LT . Tokios kaip sauskelnės dedasi su "lipučkom" ir jom spec. vystyklai medvilninei 100% - komplekte jų būna 3 vtn kainuoja ~ 20 LT. Dažniausiai tai pagaunam viską ant puoduko, bet taip sakant būna dienų lyg tyčia Tokiu būdu per dieną , jeigu niekur nevažiuojam sunaudojam tik vienas sauskelnes. Vienkartines naudojam tiktai tolimesniems išvažiavimams. Labas, nu fainuolka tavo Smiltyte:), kada mes išmoksim daryti ant puoduko
Mazius_
2006 08 11, 12:55
mes jau naudojam pampers 4 dydį. perkam senukuose (Kaunas) pigiau nei maximoj 2 litais. o dar turim giminių, kurie senukuose per savo darbovietes turi nuolaidas, tai gaunam dar pigiau
sraige1
2006 08 15, 16:04
As perku Hugies sauskelnes urminej bazej, nes visada buna pridetas pakelis serveteliu dovanu.
septintaske
2006 08 19, 17:25
Mes ilga laika naudojom tik Libero, atrode patikimiausios ir sveikiausios, nors jau nuo pat pradziu diena nemazai naudojam paprastas palutes ir pedkelniukus arba sortukus (priklausomai nuo oro temperaturos), per karscius visu reikaliuku buvo tiek mazai, kad vienkartines sauskelnes buvo tik nakciai skirtos. O senosios palutes, mano manymu, yra vertingesnes uz naujasias daugkartines sauskelnes tuo, kad is karto matai, kada vaikiukas slapias, pakeiti ja kita is karto, tada ir odele geriau kvepuoja ir lieka sveikesne, nes jei slapimas ilgiau prie odeles uzsibuna, tai ir sutimai greiciau prasideda.
modestasta
2006 08 23, 15:19
Mes perkame Pampers ir dazniausiai perkame iki parduotuveje nes turime 5 procentu nuolaida
Užmirstuole
2006 08 23, 16:42
o as Rimi visada perku ten buna ir ko nors prideta tau bliuskele, tai zaisliukas
Vilijuke
2006 08 23, 17:08
as perku iki parduotuveje pati didziausia ipakavima
Moncele
2006 08 24, 20:44
vat su eurovaistine tai geras,niekada nebuciau sugalvojus. Is anksto dekoju
chikita
2006 08 28, 11:19
Nu mamkos cia pavarot su savo varianteliais  as tai taip darydavau... kai buvo mazesnis ir dar ne daug skystai "pavarydavo" kakucius tai su tualetiniu isvalydavau siek tiek ir idedavau merliuka kazkur 2-3 kartus perlenkta, jis kvepuoja ir sausa  o jei pvz nakti mazai prisisiodavo tai padziaudavau ant gyvatuko  ir dabar dar kartais miega su pamperiu tai ir dziovinu  pigesniu sauskelniu buvom nupirke, bet iskart vaikui uzpakaliukas pasuto ir jis pats tiesiog pradedavo plesit jas, visa laik naudojom "pampers". kiek skaiciuodavau kaina iv. firmu sauskelniu (isskyrus tokius kaip "norfiniai", ir pan kur matos kad tikrai nekvepuojantys) tai "pampers" budavo pigiausi
kazkada seniau viena drauge pasakojo, kad vaikui pakakojus sausai, ji vale, po to barste pamperso pavirsiu vaikisku talku ir atgal dedavo...
Nieko neturiu prieš tas mamas, kurios netradiciškai (mano manymu) taupo, bet man atrodo, kad geriausia sutaupyti, tai sodinti vaiką ant puoduko  Dar vienas dalykas, žiūrint kokio amžiaus lelius, bet manau kai jau jis pats sėdi, tai šitas būdas man pats priimtiniausias. Jeigu dažnai kakina irgi yra išeitis, dabar pardavinėja tokius triusikėlius daugkartinius (išplaunami) uždedi tuos triusikėlius, įdedi merliuką ir vaikšto vaikis. Aš per parą savo mažajai sunaudoju 1 "pampersą", todėl, kad dedu tik nakčiai. Niekad neskalbiau jų, nedžiovinau, nedėjau jokių palų. mano mergina jau gan seniai vaikšto su papratais triusikėliais, daro ant puoduko. Nu dar galima įdėti gal spec. tokius rankšluostukus, kūdikiams, pardavinėja parduotuvėse, kai kakutis kietesnis. Aišku mums irgi būna "avarijų" ir pakakina į triusikėlius, pasisioja, bet nežinau dėti vaikui pamperiuką, kuris jau buvo prikakotas...  Tai va
|
|