Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar priima į lopšelį su pampersais?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
joge
Mamytės,
noriu jūsų paklaust. Mano berniukui 2,5 metų ir jam dar reikalingos sauskelnės.Dabar žadam pradėt lankyti darželį. Kaip darželis reaguoja į tokius vaikus? Esu girdėjusi, kad nenori priimti ir pan. Jei priima, kaip reaguoja auklėtojos ir šeimininkutės?
Ar sauskelnės daržely keičiamos ar vaikas vaikšto pilnu turiniu?
Ir ar jos pamaitina vaikučius, ar palieka viską savieigai, jei jie nevalgo?
Mokomės mes ir valgyt, ir su puoduku susidraugaut smile.gif Bet va klausimėlių daug jums pažėriau.
Būkit geros, atsakykit. Ačiū smile.gif
naitas
Priima.
Mano vaiką priėmė ir 3 metų su pampersais. Keičia tas sauskelnes, ir dar servetėlių paprašo apvalymui. Kartais ir vonelėj nuprausia, jeigu reikalas rimtas būna.
Tiesa, vienam daržely tai būtent dėl pampersų neatsirado vietos. Ten direktorė nusprendė, kad auklėtojoms bus per sunku su tokiu vaiku.

Mano pažįstama vedė savo dar 2 metų neturintį vaiką su pampersais. Susitarė su auklėtojom, auklytėm, nešė kavos... Žodžiu, tai daugiau supratimo ir žmoniškumo klausimas, negu laikymasis kažkokių taisyklių.
Wildberry
Aišku priima bigsmile.gif Man net klausimas toks nekilo ax.gif Dukrytės lopšelio grupėje beveik visi pampersiniai biggrin.gif
Ambro
Aišku, kad priima wink.gif Dauguma lopšelinukų ateina dar nešiodami sauskelnes smile.gif
Bekasė
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 28, 20:29)
Aišku, kad priima wink.gif Dauguma lopšelinukų ateina dar nešiodami sauskelnes smile.gif
*

bet ten didzioji dali ne 2.5m tie pampersiniai.
Daug priklausys nuo aukletojos - kiek su saviskiais susiduriau, tai juo pratina sodinti ant puoduko, islike ir kolektyviniai sodinimai.
I tokio amziaus pampersini vaika, jeigu jisai neturi raidos sutrikimu, ziures jau su nusistatymu, kad mama nenori uzsiimti su vaiku
Margarita 25
Priima, nepergyvenk, priims. Maniškis ir iš pradžių ėjo su pampersais, bet dabar jau atprato, bet palieku spinteleja pora pampersų, bet jų jau nebeprireikia.
kriskol
bigsmile.gif Kiek žinau priima, juk lopšelis nuo 1,6metų, tai yra vaikų kuriems pampersas reikalingas tik per pietų miegą.Aišku, kad geriau ir maloniau būtų pačiai auklėtojai, tėvai dėl to jas pamalonina, kava, šokoladas, saldainiai ir panašiai, juk keisti pampersą ne jų darbo dalis, bet kad keičia tai tikrai, bet pačiai maloniau kad neiškalbėtų, pasaldinti joms gyvenimą, juk darbas tikrai sunkus, vaikai maži, verkia be mamos ir tėčio, o jų ne vienas ir ne du o 10 ir daugiau. drinks_cheers.gif
Mano sesers vaikas pradėjo vaikščiot į darželį nuo 1,6metų, tai aišku niekaip nesileido pratinama prie puodelio, bet kolektyvinis sodinimas ant puodo ir... ji jau pati prašo ant puodelio, prieš miegą pati eina pasysioti ir t.t. Vis jos paklausiu, tu juk nemėgai puodelio kas atsitiko? O ji atsako lialės eina ir aš einu.Dabar jai pampersas reikalingas tik nakties miegeliui, ir tai kartais sausas lieka.Taigi nepergyvenkit viskas bus gerai ir vaikas gal kolektyvę greičiau išmoks atlikti savo mažus reikaliukus thumb_yello.gif
Sigita23
QUOTE(hilin @ 2008 02 29, 15:44)
bigsmile.gif Kiek žinau priima, juk lopšelis nuo 1,6metų, tai yra vaikų kuriems pampersas reikalingas tik per pietų miegą.Aišku, kad geriau ir maloniau būtų pačiai auklėtojai, tėvai dėl to jas pamalonina, kava, šokoladas, saldainiai ir panašiai, juk keisti pampersą ne jų darbo dalis, bet kad keičia tai tikrai, bet pačiai maloniau kad neiškalbėtų, pasaldinti joms gyvenimą, juk darbas tikrai sunkus, vaikai maži, verkia be mamos ir tėčio, o jų ne vienas ir ne du o 10 ir daugiau. drinks_cheers.gif
Mano sesers vaikas pradėjo vaikščiot į darželį nuo 1,6metų, tai aišku niekaip nesileido pratinama prie puodelio, bet kolektyvinis sodinimas ant puodo ir... ji jau pati prašo ant puodelio, prieš miegą pati eina pasysioti ir t.t. Vis jos paklausiu, tu juk nemėgai puodelio kas atsitiko? O ji atsako lialės eina ir aš einu.Dabar jai pampersas reikalingas tik nakties miegeliui, ir tai kartais sausas lieka.Taigi nepergyvenkit viskas bus gerai ir vaikas gal kolektyvę greičiau išmoks atlikti savo mažus reikaliukus thumb_yello.gif
*

Pataisysiu, lopselis yra nuo 1metu!
Ikulia
Priima. Maniske irgi su sauskelnem. Pratinam prie puodo, namie dazniausiai prasosi. Darzelyje atsisako. Aukletojoms problemu del sauskelniu pakeitimo nera.
joge
Ačiū, mamytės, nuraminot. Man pačiai nesmagu, kad dvimetis dar su pampersais. Bet niekaip nepavyksta, niekaip.
Sidabrinė
Maniske i lopseli pradejo eit ne pusantru metuku neturedama ir aisku su pampersais...Tai nebuvo jokiu klausimu ar priims ar ne...Grupej kad ji ir pati jauniausia,bet taip pat yra kas dar su pampersiukais...Tai va,nera cia ko pergyvent,viskas ciki lotuliukas.gif thumbup.gif
Baltike
Jaunėlio lopšelinėje grupėje yra keletas jau trimečių ir dar su sauskelnėmis. Į darželio grupes sauskelnėtų vaikų, kiek žinau, neperkelia, nors jiems pagal amžių jau priklausytų. O dėl valgymo, tai mano vyresnėlį darželyje turbūt iki kokių 4 metų auklėtojos maitino. Ne dėl to, kad jis valgyti nemokėjo, o dėl to, kad dėl savo išrankumo beveik nieko pats nesiteikė valgyti. Panaši situacija ir su savarankišku rengimusi buvo. doh.gif Šiaip bent jau mūsų auklėtojos gal ir paburba dėl tokių "lėliukų", bet stengiasi padaryti viską, kad vaikas darželyje jaustųsi puikiai ir tėvai joms neturėtų jokių priekaištų.
LAIMINGA MAMA
mano tai,sunelis nuo 11men i darzeli pradejo zygiuoti(dabar jau 4m,jau savo noru i darzeli zygiuoja ir geruoju namo eiti nenori,nes ten draugu daug mirksiukas.gif ),nes mamytei 12 kl reikejo sekmingai uzbaigti unsure.gif unsure.gif o dukryte nuo 1.7m.
pradzia sunki abiem buvo bet jau ir dukryte persilauze(jau 5menuo darzely),jau pati pas leles nori.o del sauskelniu tai cia kaip kur pvz mes gyvenam provincijoje,tai nei kavos a nei saldainiu aukletojom nereikejo schmoll.gif labai puikiai prieme ir keitinejo sauskelnes,dabar dukryte jau tik miegui dedas sauskelnes thumbup.gif
sekmes visom,o jusu vaikuciam linkiu nebijoti puoduko,nes pvz maniskiai abudu,bijojo grojanciu puodu g.gif
sekmes 4u.gif
Dykuma5
Mano sūnaus paruošiamojoj grupėj viena mergaitė ir dabar su pampersu vaikšto - tik jau pati nusiima ir užsideda.
O šiaip tai priima su pampersais ir lopšelyje kiek girdėjau.....
NoAngel
Niu va ir mane neramina ta mintis, kad pana(1m11mėn) dar su pamperiu, o į daržą jau planuojam po truputį pradėt žygiuot.... blush2.gif Kaip sakoma, bėda viena nevaikšto...Nenori ji ir pati savarankiškai valgyt unsure.gif Kelis šaukštelius pati pakabina iš lėkštės, o po tų kelių kasniukų, mamka būk maloni pamaitink doh.gif Šiap labai greit pana atsisveikino su buteliuku, čiulptuku, merliuko kaip ir neprireikė kaip ramintojėlio, bet va...........sauskelnės ir savarankiškas valgymas tai kažkokia katastrofa g.gif Ko tik neišbandėm su tuo puodu bandydamos susidraugaut doh.gif Viskas veltui...Na gal tik + toks kad pliku užpakaliu atsisėda ant puodo, bet į jį padaryt reikaliuk, matyt dar niekaip nedaeina blink.gif doh.gif Tai va gi , toks nerimas mane ir kankina blush2.gif Tų vaikiškų darželinių ligų mažiau bijau nei to , kad vaikas pats nevalgo ir dar su pamperiu laksto unsure.gif
Sigita23
QUOTE(Mega13 @ 2008 03 03, 01:11)
Niu va ir mane neramina ta mintis, kad pana(1m11mėn) dar su pamperiu, o į daržą jau planuojam po truputį pradėt žygiuot.... blush2.gif Kaip sakoma, bėda viena nevaikšto...Nenori ji ir pati savarankiškai valgyt unsure.gif Kelis šaukštelius pati pakabina iš lėkštės, o po tų kelių kasniukų, mamka būk maloni pamaitink doh.gif Šiap labai greit pana atsisveikino su buteliuku, čiulptuku, merliuko kaip ir neprireikė kaip ramintojėlio, bet va...........sauskelnės ir savarankiškas valgymas tai kažkokia katastrofa g.gif Ko tik neišbandėm su tuo puodu bandydamos susidraugaut doh.gif Viskas veltui...Na gal tik + toks kad pliku užpakaliu atsisėda ant puodo, bet į jį padaryt reikaliuk, matyt dar niekaip nedaeina blink.gif  doh.gif Tai va gi , toks nerimas mane ir kankina blush2.gif Tų vaikiškų darželinių ligų mažiau bijau nei to , kad vaikas pats nevalgo ir dar su pamperiu laksto unsure.gif
*

Del maitinimo patarciau nemaitinti, pati prades valgyt. Juk alkana nesedes mirksiukas.gif
Wildberry
QUOTE(joge @ 2008 02 29, 16:45)
Ačiū, mamytės, nuraminot. Man pačiai nesmagu, kad  dvimetis dar su pampersais. Bet niekaip nepavyksta, niekaip.
*

O kas čia nesmagaus bigsmile.gif Maniškė ir su sauskelnėm visda vaikšto ,puoduko dar nepripažysta schmoll.gif Kažkaip visai nepergyvenu dėl to bigsmile.gif blush2.gif
kriskol
QUOTE(dira @ 2008 03 01, 16:25)
Mano sūnaus paruošiamojoj grupėj viena mergaitė ir dabar su pampersu vaikšto  - tik jau pati nusiima ir užsideda.
O šiaip tai priima su pampersais ir lopšelyje kiek girdėjau.....
*

bigsmile.gif Oho, tai gal čia problema kokia, čia jau nenormalu, arba psichologiškai arba kitokie reikalai.Vargšė mergaitė verysad.gif
joliteee
mano sunui dabar 1 m. 2 savaites ir su pampersu dar jis, tai nematau tame problemos kad toki maziuka jau reiktu atpratinti, bandau bet nelabai sekas 4u.gif
olivija1981
Mano dukrytei du metai, bet darzelyje vaiksto su pampersu, ir niekas nieko nesako, sedasi ant puodelio, padaro ka reikia, jokiu problemu. Namuose pampersu nededam, sedasi pati ant puodelio. Ateis laikas ir pampersu is vis nebereikes. Ir tau jau sutaupom truputi tongue.gif
Demesio19ta
O man kitas klausimas iskilo...musu mazius n amie jau puikiausiai prasosi ant puoduko...is 10 kartu 9 padaro ten kur reikia, nakti ir diena miega be pamperso, kartais su avarijom kartais be...ka daryti kad lopselyje tas tobulejimas nesustotu...namie tai tik vienas vaikas ir girdziu kaip ji pastena atseit "mama, noriu ant puodo", o lopsely daug tokiu....niekas nesusiduret su tokia dilema?
sonsa
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 03 12, 16:29)
O man kitas klausimas iskilo...musu mazius n amie jau puikiausiai prasosi ant puoduko...is 10 kartu 9 padaro ten kur reikia, nakti ir diena miega be pamperso, kartais su avarijom kartais be...ka daryti kad lopselyje tas tobulejimas nesustotu...namie tai tik vienas vaikas ir girdziu kaip ji pastena atseit "mama, noriu ant puodo", o lopsely daug tokiu....niekas nesusiduret  su tokia dilema?
*

nemanau,kad sutos. zinoma,kad būtų ir darželyje be pampersų. man rodos,neverta jaudintis,jei pradzioj vienos kitos kelnytes ir bus šlapios. tikrai nesušals,pakeis.
Demesio19ta
Tai vat...
padariau isvada, kad lopseliuose kaip tik PAGEIDAUJAMA su pampersais...siandien savo maziu palikau darze be pamperso - pasiemiau lygiai taip pat aprengta, niekas neprisysiota, bet aukletojos padejeja (kadangi aukletojos nebuvo) pasake kad nesipraso ant puoduko ir reikia pastoviai ji sodinti...zodziu nelabai patenkinta, bet jos visada taip kaip teko girdeti... Grupeje yra tik 2 didesnes mergaites kurios prasosi, tiksliau eina pacios ir pasysioja, o visi kiti su pampersais...

Tai klausimas kyla: negi taip sunku viena vaika nuvesti ant puoduko dazniau nei kitus?

dar ryt bandysiu su aukletoja pacia pakalbeti, kad mano pastangos nenueitu per niek smile.gif

Bekasė
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 03 13, 20:19)
Tai klausimas kyla: negi taip sunku viena vaika nuvesti ant puoduko dazniau nei kitus?

*

o man klausimas kyla - kodel tas vienas, kuri reiketu dazniau nuvesti ant puoduko nei kitus, turetu buti tavo vaikas?
Demesio19ta
QUOTE(Silvute @ 2008 03 13, 21:21)
o man klausimas kyla - kodel tas vienas, kuri reiketu dazniau nuvesti ant puoduko nei kitus, turetu buti tavo vaikas?
*

As per prievarta neprasysiu ir skandalo del to nekelsiu, bet lopselyje manau vaikai turi ismokti sestis ant puoduko, o su tokiu aukl. padejeju mastymu jie iki mokyklos neismoktu...As jai pasakiau, kad jei apsisysios keleta kartu tegumauna pampersa ir nesikankina, bet taip neatsitiko - vadinasi jis nesysioja kas 10 minuciu, juk ir pati namie matau kad karta i pusvalandi uztenka...o viena diena su pampersu darzelyje sunaikina mano ilga darba kuri dariau kad jis ismoktu pasiprasyti...

as nesakau kad tai gali buti vien tik mano vaikas, bet pastebejau kad siais laikasi kazkaip mamos labiau pritingi vaikus ant puoduku anksciau sodinti, tai ir lopselio darbuotojos gal pritingi del to...

Keistai Tu mastai, lyg nebutum suinteresuota tuo, kad vaikas kuo greiciau isliptu is pampersu...
Bekasė
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 03 13, 23:32)
as nesakau kad tai gali buti vien tik mano vaikas, bet pastebejau kad siais laikasi kazkaip mamos labiau pritingi vaikus ant puoduku anksciau sodinti, tai ir lopselio darbuotojos gal pritingi del to...

Keistai Tu mastai, lyg nebutum suinteresuota tuo, kad vaikas kuo greiciau isliptu is pampersu...
*

na mano vaikai, jau sekmingai islipe is pampersu, didele itaka tam ir lopselis turejo.
Nzn ar reikia zaisti ir kas pusvalandi sodinti ant puodo, man kaip tik geriau atrodo, kai yra ivedamas kaip ir rezimas - atsikelus, po pusryciu, pries miega, po miego... vaika pasodinti ant puoduko.
Beje, bent jau pas mus lopselyje taip draugiskai visus ir sodindavo
sonsa
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 03 13, 23:32)
As per prievarta neprasysiu ir skandalo del to nekelsiu, bet lopselyje manau vaikai turi ismokti sestis ant puoduko, o su tokiu aukl. padejeju mastymu jie iki mokyklos neismoktu...As jai pasakiau, kad jei apsisysios keleta kartu tegumauna pampersa ir nesikankina, bet taip neatsitiko - vadinasi jis nesysioja kas 10 minuciu, juk ir pati namie matau kad karta i pusvalandi uztenka...o viena diena su pampersu darzelyje sunaikina mano ilga darba kuri dariau kad jis ismoktu pasiprasyti...

*

neprasyk,kad detu pampersą,kad ir padarys į kelnytes,tiesiog daugiau rūbelių įdėk. sveikintinas tavo noras vaikutį atpratinti nuo pampersų. tiesiog darželio darbuotojos turėtų būti tuo suinteresuotos,taip pat kaip ir kultūringo elgesio prie stalo mokymu. na... kartais ,kai vaikų ne vienas ir ne du,gali ir pamiršti[gal kitas tuo metu prisidarė smile.gif ] dazniau pačios vaikelį pasodinti . bet nemanau,kad dėl to reiktų panikuoti...nei jums,nei joms. bus sunkesnis koks mėnesiukas ir tiek. ir dar. lopšeliuse auklėtojos nesiima pačios atpratinėti nuo pampersų, šis procesas pradedamas tėvelių pageidavimu...
Demesio19ta
siandien pakalbejau su pacia aukletoja...nekas sad.gif bet atsilus orams maziau vaikuciu srga todel grupe knibzdete knibzda...ir as pilnai suprantu kad jos ir be mano vaiko kelnyciu skalbimo turi ka veikti...taigi, draugiskai susitarem kad kol kas dar grupeje bus su pampersu...reikia gi ir aukletojas suprasti...

sonsa
na jau susitaret,tai susitaret. bet... aukletojos kelnyciu neskalbia,nei kuris kito darzelio darbuotojas.jos dedamos i nesvariiu rubu maiseli...
Demesio19ta
QUOTE(sonsa @ 2008 03 14, 12:08)
na jau susitaret,tai susitaret. bet... aukletojos kelnyciu neskalbia,nei kuris kito darzelio darbuotojas.jos dedamos i nesvariiu rubu maiseli...
*

as irgi taip galvojau, nes vakar koki atvedziau toki ir pasiemiau, o pasirodo buvo prisisysiojes, o kol miegojo kaip supratau isskalbe, nes kelnytes ir pedkelnes svarios buvo...tik keista kaip galejo taip greitai isdziuti...smile.gif bet cia ne esme..

kaip nors pasistengsime namie testi savo darbus pradetus ir ismokti ant puoduko prasantis ne "pasteneti" o pasakyti "sysiu" biggrin.gif
*Sigučiux*
Mes ir dar su pampiu, ir nesuku del to galvos, bus laikas atpras mirksiukas.gif vasara gal pati daugiau uzsiimsiu, o dabar dar kol ganetinai salta, lai pabuna su pampiu cool.gif
***zanute***
QUOTE(joge @ 2008 02 29, 16:45)
Man pačiai nesmagu, kad  dvimetis dar su pampersais. Bet niekaip nepavyksta, niekaip.
*

Man idomu pasidare g.gif nuo kada pradejot bandyt sodint ant puoduko ? Bijau prisisneket, nes mano dar mazulis auga, bet jau senokai bandom pataikyt bent jau sisiuka padaryt blush2.gif Jis net dziaugiasi jei kazkas pavyksta bigsmile.gif Su mergaite, tai jokiu problemu neturejau, metuku jau prasesi ant puoduko. Neuzpykit, jei kazka izeisiu, bet manau tokio amziaus vaikui jau tikrai galima isaiskint kur sisi daryt blush2.gif Man, asmeniskai, butu geda toki vaika vesti i darzeli.
Demesio19ta
QUOTE(***zanute*** @ 2008 03 28, 12:56)
Man idomu pasidare  g.gif nuo kada pradejot bandyt sodint ant puoduko ? Bijau prisisneket, nes mano dar mazulis auga, bet jau senokai bandom pataikyt bent jau sisiuka padaryt  blush2.gif Jis net dziaugiasi jei kazkas pavyksta  bigsmile.gif Su mergaite, tai jokiu problemu neturejau, metuku jau prasesi ant puoduko. Neuzpykit, jei kazka izeisiu, bet manau tokio amziaus vaikui jau tikrai galima isaiskint kur sisi daryt  blush2.gif Man, asmeniskai, butu geda toki vaika vesti i darzeli.
*

Nera cia ko pykti...saviski i lopseli nuvedem 1,5 m. tada namie jis jau prasesi ant puoduko ir po namus be pamperso lakste, bet lopselyje nera galimybiu aukletojoms prisodinti vaika ant puoduko tiek kad i kelnytes nekliutu. Bent jau musu sunus, kai buna su pampersu retai kada prasosi ant puodo, nes zino kad yra kur pasysioti, o be pamperso nelabai lopselis nori...ir tas mokymasis sysioti kaip ir netobuleja...tokiu atveju manau reikia iki lopselio issiaukleti kad nebesysiotu i pampersus...
lovely
Savo berniuka 2,5m. pradejau leisti i lopsi, tai pilnumoje viska dare i sauskelnes.Aukletojos pasake, kad vaikus kurie ateina su sauskelnemis ant puoduko nesodina.Tuomet nupirkau sauskelnes-triusikelius ir labai graziai paprasiau, kad ir ji sodintu ant puoduko, namuose budavome be sauskelniu.Tai tokiu budu nuo sauskelniu atpratome per pora savaiciu, zinoma bedeliu ir dabar pasitaiko i menesi karta, kad uzsizaidzia ir prisislapina.
Nosferatu
LT bus kaip amerikoje greitai 5 metu ir dar su pampersais. doh.gif
2 metu ir su pampersu tikrai mamytes geda, apsileidimas kazkoks doh.gif sedi namuose ir negalite vaikus ismokyti i puoduka doh.gif ATSIPRASAU KAD IZEIDZIAU, bet realybe klaiki jau darosi doh.gif
lovely
QUOTE(sonsa @ 2008 03 14, 12:08)
*

O, jos ir neprivalo skalbti!Manau reikia ideti i maiseli pakankamai kelnyciu, kad vaikui uztektu pakeitimui, jei beda istiktu.
Hmmm...
QUOTE(Nosferatu @ 2008 04 02, 10:35)
LT bus kaip amerikoje greitai 5 metu ir dar su pampersais.  doh.gif
2 metu ir su pampersu tikrai mamytes geda, apsileidimas kazkoks  doh.gif sedi namuose ir negalite vaikus ismokyti i puoduka  doh.gif ATSIPRASAU KAD IZEIDZIAU, bet realybe klaiki jau darosi  doh.gif
*

Ojojojojoj kaip baisu biggrin.gif Maniškis 2,5 ir tik dabar nuo sauskelnių atpranta tongue.gif Fe, kokia aš motina cool.gif Jums - apsileidimas, o man - natūralu. Namuose nesėdžiu smile.gif Dirbu smile.gif O nuo metų nemačiau reikalo vaiko ant puodo sodint, bo vos pamatęs tą daiktą rėkt pradėdavo smile.gif Nu ir nieko, auga, sveikas dar smile.gif

Manęs tikrai neįžeidėt, jei ką, bet man juokingi tokie visi pasvaičiojimai apie "klaikią realybę" vien todėl, kad kažkieno vaikas su pampersu smile.gif
Nosferatu
QUOTE(Hmmm... @ 2008 04 02, 10:42)
Ojojojojoj kaip baisu biggrin.gif Maniškis 2,5 ir tik dabar nuo sauskelnių atpranta tongue.gif Fe, kokia aš motina  cool.gif Jums - apsileidimas, o man - natūralu. Namuose nesėdžiu smile.gif Dirbu smile.gif O nuo metų nemačiau reikalo vaiko ant puodo sodint, bo vos pamatęs tą daiktą rėkt pradėdavo smile.gif Nu ir nieko, auga, sveikas dar smile.gif

Manęs tikrai neįžeidėt, jei ką, bet man juokingi tokie visi pasvaičiojimai apie "klaikią realybę" vien todėl, kad kažkieno vaikas su pampersu smile.gif
*

na dabar pribaikite mane, mano dukra nuo 1 metu 2men. ejome i lopseli be pamperso. Sunui 8 men. 1sav. jau sedames po truputuka ant puoduka. Na dabar keikit mane, kad kankinu vaikus su puoduku, o jus gerules mamytes mirksiukas.gif
Aisku , kad priims i lopseli su pampersu kur jos desis aukletojos, bet mamai turetu buti nesmagu, kad toks vaikiukas didelis ir su pampersu dar, na retkarciais nutinka, bet kad istysai su pamersu vaiksciot doh.gif O aukletojos tures ismokyti ant puoduko, bet mama ka veike iki 1 metu kad ir namie budama. Na Nesuprantu ir psio , nors uzmuskite mane doh.gif doh.gif doh.gif
Tigriukė@
QUOTE(Nosferatu @ 2008 04 02, 10:53)
na dabar pribaikite mane, mano dukra nuo 1 metu 2men. ejome i lopseli be pamperso. Sunui 8 men. 1sav. jau sedames po truputuka ant puoduka. Na dabar keikit mane, kad kankinu vaikus su puoduku, o jus gerules mamytes  mirksiukas.gif
*

Aš manau, kad kiekvienam savo laikas.Vienas vaikelis ir nuo puse metų gali padaryti į puoduka, o kitas vaikas to puoduko bijo kaip velniuko. Tai,kam tada versti ta vaika sėsti ant to puoduko jai jis dar psihologiškai nepasiruošės.Ir nevisada kaltą mamą,kad vaikelis atsisako sėstis ant puoduko.Mano pirmas vaikas pradėjo samoningai eiti ant puodo dviejiu metų,ir per savaite pampersai jau būvo nereikalingos.O lopšelije privalo priimti vaiką su pampersais,dabar ne sovetmėčių laikai,kada į darželį priimdavo jai vaikas jau nedaro į kelnytes.Žinoma,sutinku,kad jau 5 metų,net ir 3, tai jau mamų apleidimas schmoll.gif
mamute
na dabar pribaikite mane, mano dukra nuo 1 metu 2men. ejome i lopseli be pamperso. Sunui 8 men. 1sav. jau sedames po truputuka ant puoduka. Na dabar keikit mane, kad kankinu vaikus su puoduku, o jus gerules mamytes  mirksiukas.gif
Aisku , kad priims i lopseli su pampersu kur jos desis aukletojos, bet mamai turetu buti nesmagu, kad toks vaikiukas didelis ir su pampersu dar, na retkarciais nutinka, bet kad istysai su pamersu vaiksciot  doh.gif O aukletojos tures ismokyti ant puoduko, bet mama ka veike iki 1 metu kad ir namie budama. Na Nesuprantu ir psio , nors uzmuskite mane  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

"Mama ka veikė iki 1 metu?" atsiprašau, ponia geroji mamyte, jei jus įžeisiu, bet ar apskritai žinote, jog vaikas pradeda sąmoningai suvokti, jog nori sysiuko ir kakučio apytiksliai 2 metuku. O vat po šito sakinio, kurį dabar parašysiu jau įsivaizduoju, kaip būsiu užpulta. Apskritai yra tokių mamų, kurios pasakiškai gerai prižiūri savo vaikučius, dar sugeba ir pinigėlių užsidirbti, sukurti vaikui fantastišką vaikystę ir jų pagrindinis tikslas tikrai nėra šaldyti vaiką ant puoduko iki metų ir laukti išsvajoto kakučio ar sysiuko. Viskas. Išsakiau savo nuomonę. Dabar laukiu Didžiųjų Mamų super atakos. ax.gif

Papildyta:
QUOTE(joge @ 2008 02 28, 15:04)
Mamytės,
noriu jūsų paklaust. Mano berniukui 2,5 metų ir jam dar reikalingos sauskelnės.Dabar žadam pradėt lankyti darželį. Kaip darželis reaguoja į tokius vaikus? Esu girdėjusi, kad nenori priimti ir pan. Jei priima, kaip reaguoja auklėtojos ir šeimininkutės?
Ar sauskelnės daržely keičiamos ar vaikas vaikšto pilnu turiniu?
Ir ar jos pamaitina vaikučius, ar palieka viską savieigai, jei jie nevalgo?
Mokomės mes ir valgyt, ir su puoduku susidraugaut smile.gif Bet va klausimėlių daug jums pažėriau.
Būkit geros, atsakykit. Ačiū smile.gif
*

Mes pradėjom eiti į darželį 1,9 m ir mums taip pat buvo reikalingos sauskelnės. Tiek auklėtojos tiek šeimininkutė reagavo gerai, jokios nuostabos, nes buna ir trimetinuku kai dar reikia sauskelnių. Sauskelnes tikrai keičia. Bet nemanau, kad ilgai jūsų berniukui jas reikės keisti, pamatys, kaip kiti vaikai daro ant puoduko ir pats nebenorės sauskelnių. Mūsų dukrytę anksčiau būdavo neįmanoma pasodinti ant puoduko, nesisėsdavo nors tu ką, o dabar jau trys mėn kaip sauskelnių nebereikia thumbup.gif
O dėl pamaitinimo tai mes jau mokėjom savarankiškai valgyti, bet kiek esu mačiusi, tiems, kuriems nelabai išeina tikrai pamaitina.
Nosferatu
QUOTE(mamute @ 2008 04 02, 11:10)
"Mama ka veikė iki 1 metu?" atsiprašau, ponia geroji mamyte, jei jus įžeisiu, bet ar apskritai žinote, jog vaikas pradeda sąmoningai suvokti, jog nori sysiuko ir kakučio apytiksliai 2 metuku. O vat po šito sakinio, kurį dabar parašysiu jau įsivaizduoju, kaip būsiu užpulta. Apskritai yra tokių mamų, kurios pasakiškai gerai prižiūri savo vaikučius, dar sugeba ir pinigėlių užsidirbti, sukurti vaikui fantastišką vaikystę ir jų pagrindinis tikslas tikrai nėra šaldyti vaiką ant puoduko iki metų ir laukti išsvajoto kakučio ar sysiuko. Viskas. Išsakiau savo nuomonę. Dabar laukiu Didžiųjų Mamų super atakos.  ax.gif
*

Ne tiesa , kad vaikas suvokia nuo 2 metu, gal iskirtinais atvejais pagal suvokima, bet nuo 1.6 metu tikrai suvokia. na gi as ne viena mama pazystu kuri taip pat masto kaip ir as. Bet genetiskai pagal tevelius gali suvokti ir nuo 2 -ju, ir mokykloje ne visi gabus vaika. mirksiukas.gif
mamute
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 03 13, 20:19)
Tai vat...
padariau isvada, kad lopseliuose kaip tik PAGEIDAUJAMA su pampersais...siandien savo maziu palikau darze be pamperso - pasiemiau lygiai taip pat aprengta, niekas neprisysiota, bet aukletojos padejeja (kadangi aukletojos nebuvo) pasake kad nesipraso ant puoduko ir reikia pastoviai ji sodinti...zodziu nelabai patenkinta, bet jos visada taip kaip teko girdeti... Grupeje yra tik 2 didesnes mergaites kurios prasosi, tiksliau eina pacios ir pasysioja, o visi kiti su pampersais...

dar ryt bandysiu su aukletoja pacia pakalbeti, kad mano pastangos nenueitu per niek smile.gif
*

O tai pas jus lopšelyje nėra taip, kad visus tam tikru metu kelis kartus per diena pasodina ant puodo, o tuos, kurie moka pasiprašyti tada kai paprašo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nosferatu @ 2008 04 02, 11:20)
Ne tiesa , kad vaikas suvokia nuo 2 metu, gal iskirtinais atvejais pagal suvokima, bet nuo 1.6 metu tikrai suvokia. na gi as ne viena mama pazystu kuri taip pat masto kaip ir as. Bet genetiskai pagal tevelius gali suvokti ir nuo 2 -ju, ir mokykloje ne visi gabus vaika.  mirksiukas.gif
*

Čia ne mano paistaliojimai, kad suvokia vaikas nuo 2 metu, o skaitytas straipsnis, į kurio klausimus apie vaikų sodinimą ant puoduko atsakinėjo medikė. Ir aš linkusi labiau pasikliauti medikais, o ne būriu mamyčių, kurios "mąsto taip pat kaip ir jūs", nes man anaiptol nesate autoritetas. Aišku kai nėra iš ko nupirkti sauskelnių tai kitaip ir neįmanoma išsiversti. Čia mano nuomonė. O apie mano protinius sugebėjimus ir mano vaiko paveldėtą genetiką prašau nekomentuoti, nes tikrai ne jūsų kompetencijoje tai įvertinti.
Hmmm...

O aukletojos tures ismokyti ant puoduko, bet mama ka veike iki 1 metu kad ir namie budama. Na Nesuprantu ir psio , nors uzmuskite mane  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Nu čia dabar smile.gif Ir kodėl turėčiau jus pribaiginėti? biggrin.gif O tuo labiau keikti biggrin.gif Šaunu, kad Jums taip tinka ir patinka. Čia Jūs "gėda ir apsleidimu" bei "klaikia realybe" išvadinote tai, kad ne visos mamos vaikus dar iki metų ant puodo sodina smile.gif
Matote, skirtumas tik toks, kad man visiškai vienodai, kaip daro kitos mamos ir kada jos savo vaikus ant puodo sodinti pradeda, o Jums tai kažkodėl labai baisu, kad ne visos daro taip, kaip Jūs.

O auklėtojos jų nemoko. Vaikai kolektyve, žiūrėdami į kitus patys "susipranta" smile.gif Niekas jų ten per prievartą ant puodo nesodina ir "prirakintų" nelaiko smile.gif

Aš apskritai daugelyje dalykų laikausi nuomonės, kad "viskam savas laikas". Ir jei tai nekenkia vaiko sveikatai ir vystymuisi, tai nieko neverčiu daryti tol, kol vaikas pats neparodo iniciatyvos. Tačiau nesakau, kad taip turi daryti visos ar kad kitaip besielgiančios "kankina vaikus" smile.gif
mamute
QUOTE(Hmmm... @ 2008 04 02, 11:40)
Nu čia dabar smile.gif Ir kodėl turėčiau jus pribaiginėti? biggrin.gif O tuo labiau keikti biggrin.gif Šaunu, kad Jums taip tinka ir patinka. Čia Jūs "gėda ir apsleidimu" bei "klaikia realybe" išvadinote tai, kad ne visos mamos vaikus dar iki metų ant puodo sodina smile.gif
Matote, skirtumas tik toks, kad man visiškai vienodai, kaip daro kitos mamos ir kada jos savo vaikus ant puodo sodinti pradeda, o Jums tai kažkodėl labai baisu, kad ne visos daro taip, kaip Jūs.

O auklėtojos jų nemoko. Vaikai kolektyve, žiūrėdami į kitus patys "susipranta" smile.gif Niekas jų ten per prievartą ant puodo nesodina ir "prirakintų" nelaiko smile.gif

Aš apskritai daugelyje dalykų laikausi nuomonės, kad "viskam savas laikas". Ir jei tai nekenkia vaiko sveikatai ir vystymuisi, tai nieko neverčiu daryti tol, kol vaikas pats neparodo iniciatyvos. Tačiau nesakau, kad taip turi daryti visos ar kad kitaip besielgiančios "kankina vaikus" smile.gif
*

drinks_cheers.gif
Hmmm...
QUOTE(Nosferatu @ 2008 04 02, 11:20)
Bet genetiskai pagal tevelius gali suvokti ir nuo 2 -ju, ir mokykloje ne visi gabus vaika.  mirksiukas.gif
*

Nu dabar dar nustebinkite mane cool.gif ir pasakykite, kad vaiko "sysiojimo ir kakojimo" vieta tiesiogiai susijus su jo protiniais sugebėjimais g.gif
Nosferatu
QUOTE(Hmmm... @ 2008 04 02, 11:40)

*

Jega vaiko tikrai nepasodinsi ant puoduko, tik zaidimo forma ir pavyksta thumbup.gif
lovely
QUOTE(Nosferatu @ 2008 04 02, 09:35)
sedi namuose ir negalite vaikus ismokyti i puoduka  doh.gif ATSIPRASAU KAD IZEIDZIAU, bet realybe klaiki jau darosi  doh.gif
*

Is kur zinai, kad visos sedi namuose?
Demesio19ta
As tai truputi priestarauju kad vaikai tik nuo 2 m. susivokia kad ant puoduko nori...paklauskite savo mamu kada pradejote ant puodo prasytis...kazkada gi nebuvo pampersu ir mamos noredamos maziau vargti su palomis labai greitai pripratindavo ant puodo..o dabar manau kad yra toks nekaltas tingejimas. As saviski pradejau 7 men ant puodo sodinti, bet vis patingedavau reguliariai kas valanda...vis sau pasiteisindavau kad yra galimybe pampersus deti tai kaip nors per laika atpras...

O apie darzelius...tai kai paprasiau be pamperso kad butu grupeje, tai tiek kelnyciu ta diena pridejau kad tikrai butu uzteke, bet seimininke vis tiek jas isskalbe...nezinau kam...as gi to neprasiau...

Zodziu, mano nuomone, reikia atsipratinti iki lopselio, kad neuzitestu tie siusiojimai iki 5 metu ...
rupe
Kadangi temos pavadinimas- ar priima į lopšelį su pampersu, - tai į temą ir atsakysiu. Priima. Kai nuėjau užrašyti į lopšelį, direktorei pasakiau, kai tik atprasim nuo pampersų, tada ir pradėsim lankyti. Tai mane nuramino ir padrąsino nelaukti, nes vaikai greičiau atpranta būryje. Taip ir buvo, atprato greit thumbup.gif
Nosferatu
QUOTE(Demesio19ta @ 2008 04 02, 21:02)
As tai truputi priestarauju kad vaikai tik nuo 2 m. susivokia kad ant puoduko nori...paklauskite savo mamu kada pradejote ant puodo prasytis...kazkada gi nebuvo pampersu ir mamos noredamos maziau vargti su palomis labai greitai pripratindavo ant puodo..o dabar manau kad yra toks nekaltas tingejimas. As saviski pradejau 7 men ant puodo sodinti, bet vis patingedavau reguliariai kas valanda...vis sau pasiteisindavau kad yra galimybe pampersus deti tai kaip nors per laika atpras...

O apie darzelius...tai kai paprasiau be pamperso kad butu grupeje, tai tiek kelnyciu ta diena pridejau kad tikrai butu uzteke, bet seimininke vis tiek jas isskalbe...nezinau kam...as gi to neprasiau...

Zodziu, mano nuomone, reikia atsipratinti iki lopselio, kad neuzitestu tie siusiojimai iki 5 metu ...
*

Visiskai drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.