Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prerijų šuniukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2
bronele
sveiki 4u.gif

na va, senokai domina šie gyvūnėliai, tačiau lietuvoj jie mažai kam žinomi ir informacijos taip pat labai nedaug verysad.gif gal esate susidūrę ar net auginate ir gal galit duoti kokios nors info apie jų auginimą ?

user posted image
gitulia
Ir nusipirksi ir informacijos is ju gausi: mirksiukas.gif
http://www.skelbiu.lt/3100801.html
dawny
QUOTE(gitulia @ 2008 02 29, 09:19)
Ir nusipirksi ir informacijos is ju gausi:  mirksiukas.gif
http://www.skelbiu.lt/3100801.html
*

Nu bet komentarai to skelbimo doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
gitulia
Linksmi lotuliukas.gif mirksiukas.gif
bronele
aha, bet kaina didoka, laukiu kol nupigs biggrin.gif BR\ETO TEN PATS PARDAVĖJAS KOMENTUOJA VĖJUS, KAŽKAIP NERIMTAI ATRODO... g.gif
bronele
sleep.gif
gitulia
Pardavejas normalus, pati asmeniskai esu su jais bendravusi (pirkau papuga), tik i atitinkamus komentarus urut atitinkami ir atsakymai. Kaina nera didele, Latvijos zoo parduotuvej pardavinejo dvigubai brangiau. Tuo labiau, kad nera ju dideles pasiulos.
bronele
o klausimas -ar jie gali būti palaidi namie, ar būtina visada narvelyje laikyti irgi neatsakytinas? lotuliukas.gif
gitulia
Kadangi tas padaras grauzikas, tai paleisti ar nepaleisti spresti seimininkui, kadangi be prieziuros paleidus palakstyti bet koki grauzika tiketini nuostoliai - apgrauzti laidai, ir kt.
bronele
kalbėjau su vienu žmogumi, tai sakė jie nelabai jaukūs naminiai gyvūnėliai, nebent yra pratinami prie žmogaus nuo pat atskyrimo su motina, o jeigu ne, tai gali kasti ir tt.
Paslaptinga
gali kąsti ir šiaip nelabai judrūs gyvūnai, jei laikomi bute, daug laiko praleidžia narve, tokiu atvėju 70proc laiko praleidžia miegodami.. smile.gif
sAuLyTeA;)
4u.gif neseniai juos atveze i kauno zoo soda 4u.gif
MeiLLi
turiu nuotraukyčių iš Kauno zoo sodo prerijinukų
user posted image
user posted image
Indreaja
o aš va užvakar kaip tik kalbėjau su vienu vaikinu apie įvairiausius graužikus, kurių jis turi ir ne vieną ir ne du. sakė, kad staras jaukus, nori žmogaus draugijos. būtų įdomu pačiai pažiūrėt kaip ten tas jų draugiškumas, tik nelabai jis kviečiasi žmones pas save paveizėt egzotų ir kitų gyvūnėlių.
Tarekas
As irgi isigijau sita gyvuneli, labai jis jau fainas Man smile.gif , tik kad labai daug miega, ar pas visus taip? biggrin.gif
MeiLLi
gal gali papasakoti apie savo augintinį? bigsmile.gif labai smalsu
vilmak
taip ir man jis labai patinka, bet labai mazai info apie juos, bent as beveik nieko neradau....tad papasakokit, labai idomu ax.gif
bronele
aha, laukiam naujienu apie augintiny bigsmile.gif juokingi man jie labai, jauciu tureciau tai pirma savaite uzsijuokciu negyvai is jo rozkiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tarekas
Tai vat smile.gif dirbu Kikoje smile.gif nes Man labai patinka gyvūnėliai, kai tik juos pamačiau iškart nusprendžiau, kad noriu tokį auginti wub.gif , dabar namie dar tik trečią dieną, tai skanėstų visokių pripirkau Jam smile.gif ar Jai smile.gif , dar neišsiaiškinau, tik kyla klausymas, kaip pratint prie žmogaus? sad.gif Nes pamato ką nors ir bėga slėptis į namuką .
MeiLLi
gal užklausk čia http://www.ziurkes.lt/forumas/showthread.php?tid=779 , ir nepamiršk parašyti kaip sekasi šiam padarėliui adaptuotis, tiesa kuo maitini g.gif ?

apie prerijinukus rašė "Didysis šuo ir jo draugai" 2004 nr 2. jei neturi galiu atskanuot , o ir vakar knygyne buvau užtikus knygutę apie graužikus tai rašė apie prerijinukus nemažai (atrodo taip http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=977164806402 )
Tarekas
QUOTE(MeiLLi:) @ 2008 08 09, 08:44)
gal užklausk čia http://www.ziurkes.lt/forumas/showthread.php?tid=779 , ir nepamiršk parašyti kaip sekasi šiam padarėliui adaptuotis, tiesa kuo maitini g.gif ?

apie prerijinukus rašė "Didysis šuo ir jo draugai" 2004 nr 2. jei neturi galiu atskanuot , o ir vakar knygyne buvau užtikus knygutę apie graužikus tai rašė apie prerijinukus nemažai (atrodo taip http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=977164806402 )
*

Oi dėkui Jums labai už tokį gerą atsakymą smile.gif , geras biggrin.gif tą knygutę turiu ,bet net galvon nebuvo šovę paskaityti ar ten bus apie juos 4u.gif , maitinu maistuku iš turgaus, lenkišku, ten vien skanumynai, nėra grūdų, bet dar patarė kaip ir paukščiams, tie grudai ten pagaliukuose , viską valgo labai patenkintas smile.gif . Mama dar duoda morkos , brolokolio, persiko smile.gif . O Tu irgi turi tokį gyvūnėlį? user posted image štai foto idėjau smile.gif .
MeiLLi
neturiu, bet domėjausi jais , šiuo metu nėra galimybių auginti.

Jazau, koks kleckas wub.gif , jei nepaslaptis kokia dabar jų kaina blush2.gif . o kaip reikaliukus daro į vieną vietą ar kur papuola? ar kvapo wc neturi? aš akropolyje negalėjau atsižiūrėti, jau tokie mieli, o dar kai per youtube pasižiūriu vaizdelių tai taip ir noris nulėkti ir nusipirkti wub.gif

vaizdeliai http://www.youtube.com/watch?v=ClN9Z6ZYfdI
http://www.youtube.com/watch?v=IHNlCMj28bY...feature=related

gal ateityje žadat poriukę nupirkti kai išsiaiškinsite lytį bigsmile.gif ?

beje sėkmės auginant
Tarekas
QUOTE(MeiLLi:) @ 2008 08 10, 12:17)
neturiu, bet domėjausi jais , šiuo metu nėra galimybių auginti.

Jazau, koks kleckas  wub.gif , jei nepaslaptis kokia dabar jų kaina  blush2.gif . o kaip reikaliukus daro į vieną vietą ar kur papuola?  ar kvapo wc neturi? aš akropolyje negalėjau atsižiūrėti, jau tokie mieli, o dar kai per youtube pasižiūriu vaizdelių tai taip ir noris nulėkti ir nusipirkti wub.gif

vaizdeliai http://www.youtube.com/watch?v=ClN9Z6ZYfdI
http://www.youtube.com/watch?v=IHNlCMj28bY...feature=related

gal ateityje žadat poriukę nupirkti  kai išsiaiškinsite lytį bigsmile.gif ?
beje sėkmės auginant
*

Daro tik į vieną vietą smile.gif , į wc smile.gif o wc praktiškai nesmirda, tik keisti reikia, neužleisti. Pats dirbu Kikoje, tai pas Mus kaina 299lt smile.gif nu bet jeigu norėsi, pažadu pigiau gauti smile.gif . O apie porelę yra minčių, tik reikia pirmą su vienu susidraugauti smile.gif , nes dar baikštukas pas Mus smile.gif)) .
MeiLLi
nu bet nuotraukytėje toks jau savas atrodo ax.gif . grožis wub.gif . gal jau iš rankos bando maistuką imti bigsmile.gif ?
Indreaja
oj, nu nejaugi taip ir nebeatrasiu nebefaino sau gyvio? nes čia jau visiška diagnozė..

tarekai, iš kokio tu miesto?
bronele
koks gerulis!!!!! wub.gif wub.gif wub.gif
kaip su laikymu rankose??
Tarekas
Aš esu iš Vilniaus wink.gif o iš rankų, tai jau ima maistuką, nors dar savaitės nėra kaip namuose pas Mumis smile.gif, tik paima ir į namelį keliauja valgyti smile.gif)) , į rankas tai nelabai leidžiasi, kandžiotis pradeda smile.gif nepatinka kai kilnoja smile.gif))) . Šian buvo iš narvo pabėgęs kol Manęs namie nebuvo, tai senas Mano šuo (20metų) nežinau ką jie čia abu darė, bet namus radau aukštyn kojomis apverstus , tik Ačiū Dievui nieko neatsitiko smile.gif , o tai Jūs gal kas nors irgi turite šių kleckų? smile.gif wub.gif
Tarekas
Tema numiro? sad.gif

Įsigyjau dar vieną smile.gif wub.gif
MeiLLi
laukiam nuotraukyčių wub.gif . Tarekai, jei kada turėsi prerijinukų pagausėjimą, parašyk į A.Ž , galvočiau turbūt apie įsigijimą rolleyes.gif . kaip priėmė naujoką? kaip sekasi jaukintis ?žodžiu papasakok visas naujienas smile.gif
sigmola
Šiandien savo kieme radom nematytą gyvūną ohmy.gif
Iš pradžių gavvojom, kad laukinis, bet pasirodo jaukus, iš rankų agurką ėmė graužt, tai su vaikais pasigavom thumbup.gif
Skaitinėju visą vakarą, ieškau kas jis toks. Nusprendėm, kad pilkasis staras, bet dabar skaitau, kad panašūs yra ir prerijų šuniukai ir dar kažkokios Richardsono urvinės voverės..... Panašus yra į tą, kur jūs foto parodėt - ausytės kaip skylutės, pilkšvai rusvas, vakaras ir užmigo, tik uodegytė tokia plokščia, link galo platėjanti, į vėduoklę mažą kiek panaši.

Tai ką mes čia pagavom?????????? g.gif Sprendžiam ką dabar su tuogyviu daryt doh.gif - augint, atiduot,o jei augint, tai kaip? smile.gif
MeiLLi
sigmola, įdėkit nuotraukytę, tada pažiūrėsim kas per gyvis tada ir patart ką gal galėsim, nes dabar dar neaišku ar prerijų šuniukas ar kas g.gif
Tarekas
Savo prerijų šuniukus gražinom atgal sad.gif kaip be bebūtų liūdna... Jiem tikrai reikia daug daug vietos, kaip skaičiau, voljero geriausia, nes kitaip jie tūno pasislėpę ir jaučia diskomfortą, taip nesileisdami net į mintis apie prisiaukinimą sad.gif ... na nieko, visi mokomės, tad galiu pasakyti, kad šiam gyvūnui namie nelabai gerai, reikia turėti namą, kur galima daug vietos jam pašvęst wink.gif . Šiandien vienas iš jų jau nukeliavo į naujus namus wink.gif nupirko mačiau.
bronele
ehhh.. gaila sad.gif

o cia kur radote ta gyvuneli tai is aprasymo i bebra uznesa biggrin.gif
sigmola
Štai mūsų naujasis augintinis:)

user posted image]My Webpage[/URL]

user posted image]My Webpage[/URL]

Nuvežėm pas veterinarą, tai sako - tokio dar nieks nebuvo atnešęs tongue.gif
Ir kas toks per gyvūnas, negalėjo pasakyti. Pakirpo kiek dantukus jam, nes per ilgi, nenugraužti buvo:) tai sako dantys gelsvi - į šinšilų panašūs.
Šerti patarė kaip graužikus ir viskas.
Šiandien nupirkom jam nemažą narvą, tai laksto, bet žinoma ir graužia - nori į laisvę. Kai po kambarius leidžiam palakstyti, tai paimt sunku - kriukseną kaip mažas paršiukas:) labai panašus garsas biggrin.gif
Kaip narve atrodo įdėsiu vėliau, nenufotkinom dar.
Nežinom kokio jis amžiaus, bet yra labai jaukus, lipa pats ant rankų, ant kojų, iš rankų maistą pasiima, o kai nepatinka, kad liečiam tai "kriuksi" ir kanda, bet labai švelniai. Tikrai labai mlonus padariukas.

Skaičiau kad Kika parduoda urvines voveres. Iš paveiksliuko jis labai panašus į jas, bet Mažeikių Kikoje nėra jų pirkti, tai negalėjau pamatyti.Gal matėte, gal pasakyt kokios jos yra g.gif

MeiLLi
tikrai prerijinukas! sveikinu , kad man taip pasisiektų biggrin.gif
westeja
as ir turiu porike nesenai isigyjau. tik nezinau ju prieziuros ar nereikia ju maudyti.gal kas galit pasakyti.
bronele
Sigmola - na ir sekasi tau!!! biggrin.gif pavydziu biggrin.gif jeigu nenoresit auginti padovanokit man, perpirksiu narveli biggrin.gif
sigmola
QUOTE(westeja @ 2008 08 21, 12:53)
as ir turiu porike nesenai isigyjau. tik nezinau ju prieziuros ar nereikia ju maudyti.gal kas galit pasakyti.
*

Tai pasitarkim, pabendraukim drinks_cheers.gif , nes mes irgi nelabai žinome kaip prižiūrėti, gal bendrom jėgom kaip nors pramoksim:) paskaitinėjau temą apie šinšiliukus, ką jiems duoda ėsti, tą ir mes savajam duodam. O maudytis šinšiloms smėliuką deda, gal ir mums pabandyt... g.gif

QUOTE(bronele @ 2008 08 23, 12:29)
Sigmola - na ir sekasi tau!!! biggrin.gif pavydziu biggrin.gif jeigu nenoresit auginti padovanokit man, perpirksiu narveli biggrin.gif
*

Tai jau auginsim, jei narvo net tetukas važiavo pirkti biggrin.gif šiaip jis nėra didelis gyvūnų gerbėjas smile.gif o vaikai pamilo nuo pirmojo susitikimo
MeiLLi
truputėlį info (anglų k) http://www.sandsexoticanimals.com/care/pdc/pd1.html
http://exoticpets.about.com/cs/prairiedogs/a/aa040803a.htm, vėliau atskanuosiu kai rasiu žurnalą apie prerijų šuniukus apibendrintai ax.gif
tigriulka
Sveiki 4u.gif labai susidomejau juodauodegiais preriniais suniukais bigsmile.gif gal kas zino kur ju galima butu isigyti? rolleyes.gif maciau Kikoje, taciau apie ja, deja, girdejau labai prastus atsiliepimus verysad.gif tad nelabai noreciau rizikuoti....
MeiLLi
klaipėdoj pardavinėja UAB " šinsila" manau įmanoma susitart, kad atveštų ar perduotų kam unsure.gif
sigmola
QUOTE(MeiLLi:) @ 2008 08 24, 10:34)
truputėlį info (anglų k)  http://www.sandsexoticanimals.com/care/pdc/pd1.html
http://exoticpets.about.com/cs/prairiedogs/a/aa040803a.htm, vėliau atskanuosiu kai rasiu žurnalą apie prerijų šuniukus apibendrintai  ax.gif
*

Oi kaip ačiū 4u.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

Išsiverčiau ir dabar tikrai nemažai žinosim thumbup.gif

Labiausiai atkreipiau dėmesį į tai, kad jie tikri besočiai. Šiandien daviau pusę morkos, o tas atsisėdo ant savo minkštos šiknos ir sugriaužė iškart visą doh.gif reiks nebeduot tiek daug iškarto, kad nesuserga. Ir riešutus mielai graužia, žino kas skanu biggrin.gif
O ten kur rašo CORN ON THE COB duoti graužti, tai čia kukurūzų burbuolę džiovintą? Ar išvis čia apie kukurūzus eina kalba? Ir švieži rašo jiems mėgstamiausi, tik kur jų gauti, ar yra prie daržovių pirkti???
MeiLLi
yra pirkti, bent kaune tai mačiau ax.gif .
Tarekas
QUOTE(tigriulka @ 2008 08 24, 19:51)
Sveiki  4u.gif  labai susidomejau juodauodegiais preriniais suniukais  bigsmile.gif  gal kas zino kur ju galima butu isigyti?  rolleyes.gif  maciau Kikoje, taciau apie ja, deja, girdejau labai prastus atsiliepimus  verysad.gif  tad nelabai noreciau rizikuoti....
*

Sveika, tikrai nesibaimink, gali šituos gyvūnėlius Kikoje pirkti, jie sveiki bus wink.gif, pats dirbu, žinau, nemeluočiau wink.gif .

O Man visa įdomu kaip prerijų šuniukas gamtoje išgyveno ir atklydo iki naujų šeimininkų ir dar toks mielas, kas galėjo išmesti tiesiog į gatvę doh.gif verysad.gif
sigmola
QUOTE(Tarekas @ 2008 08 25, 11:35)

O Man visa įdomu kaip prerijų šuniukas gamtoje išgyveno ir atklydo iki naujų šeimininkų ir dar toks mielas, kas galėjo išmesti tiesiog į gatvę  doh.gif  verysad.gif
*

Ačiū Tarekai už atsakymą į mano žinutę, gi visai pamiršau padėkoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Nežinau ar išmetė ar pabėgo jis, bet jei pabėgo tai galėjo ieškoti. Artimiausi kaimynai tikrai tokio neaugino, o tolimų - labai daug, negi eisim per visus klausdami ar jums niekas nepabėgo smile.gif O jei pasakysi, kad pabėgo tas ir tas,tai betkas gali pasakyti, kad mano. Paskaitėm laikraštį , nieks neieško, palaukėm gal kas ieškos... O tada ju narva nusipirkom ir gyvunukas jau mūsųsmile.gif

O kokio jie užauga dydžio?? Dabar jis maždaug toks kaip jūros kiaulytės būna, o kiek tų cm nežinau , nematavom, gal koks 20cm su visu uodegiuku:)
tigriulka
Na gal Tu ir teisus Tarekai mirksiukas.gif vakar nusipirkau jau gyvuniuka - Richardsono voveriuka tongue.gif gana drasus, tik labai jau kiauksejo rolleyes.gif tikriausiai pasakojo ispudzius biggrin.gif nors man tas voveriukas, tai labiau i preriju suniuka panasesnis g.gif jau panasunu, tai tikrai labai daug bigsmile.gif
Indrosele
Laba,
gal jau yra daugiau zmogeliuku augninanciu siuos padarelius?
Kaip sekasi prisijaukinti? Gal kas matet pardavime pigiau nei Kikoje (300lt)?
tigriulka

Laba,
gal jau yra daugiau zmogeliuku augninanciu siuos padarelius?
Kaip sekasi prisijaukinti? Gal kas matet pardavime pigiau nei Kikoje (300lt)?

Na kiek pati ieskojau pigiau - tai deja niekur neradau verysad.gif o kas liecia prijaukinima, tai labai lengvai prijaukinamas gyvuniukas thumbup.gif o ir meilumas pasakiskas 4u.gif
emuxxx
straipsnis ir video:)
sigmola
Taip taip, skaitem delfi ir žiūrėjom biggrin.gif
Mūsų lygiai toks pat, tik drąsesnis ir čiauška taip pat, bet dažniausiai iš džiaugsmo, kai gauna agurko arba morkos thumbup.gif

O šiaip vargšelis labai nori į laisvę iš narvo ištrūkti, graužia grotas su tokia jėga.....kad ohoho biggrin.gif
o paleidus tuoj i sofa ilenda...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.