Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "KUBUS" sultys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
rikutis
ar duodat metinukams KUBUS sultyciu? kol turejom savo darze augintu darzoviu, vaisiu ir saldytu uogu, gerem svieziai spaustas sultis, dabar jau atsargos isseko verysad.gif vakar nusipirkau sau KUBUS, daviau ir pavydaliui paragauti tongue.gif , patiko nesvietiskai... taigi ir svarstau- ka ramesne sirdim mamos duoda savo pypliukams- hipius, frutekus, ar kubus (kalbant apie morku sultis) ? pirkti vaisius ir darzoves parduotuvese ir spaust is ju sultis nenoriu,- per daug chemijos; iki rudens dar oi kaip toli, o ekologisku prekiu parduotuvese kainos truputuka kandziojasi... pasidalinkim savo patirtim biggrin.gif
deivydukomama
na as savo maziui duodu kubus morkiuciu kartais, jam patinka o siaip as perku sultytes vaikiskas,arba arbatele geriam
vaivai
Aš kartais duodu( ~ 1-2 kartus per savaitę), bet labiau kur be morkų.

vyšniux
As ir savajai anksciau jas duodavau,nes labai mego.Mano mergaiciukes siplni dantukai,todel tenka lankytis pas stomotologa,ten isgirdom,kad venktume visu kubusu kaip ir kokokolu rolleyes.gif .Niu to laiko nebeduodu sleep.gif
Mylimukas
Aš irgi, jai tik norėdavosi sulčių, rinkdavau dukrai Kubuš, nes įsivaizdavau, kad jos sveikesnės, nes skirtos vaikams. Bet teko su dukra apsilankyti pas alergologą ir Kubuš liepė atsisakyti pirmiausiai doh.gif Nuo to karto jokių Kubuš. Išvis sulčiu geriam retai. Geriam vandenuką dažniausiai.
Deimantukas
Esu girdejusi, kad kubusas labai jau nesveikos, kaip dar parduotuvese ppardavineja g.gif
iloniux
o mes visai jokiu sulciu negeriam tai ir galvos ner del ko sukt, geriam arbatytes ir valgom ivairius vaisius
rikutis
vaisius ir mes valgom... o vat su vandenuku bėda- mano pyplys jo išvis negeria, tik arbatos įsiūlyt kartais pavyksta, o šiaip- sultys tongue.gif , skiedžiu jas vandeniu, ir geria, labiausiai- morkų sultis. Radau parduotuvėje lietuviškų, vadinasi "Barborytė", gal kas apie sitas kokiu atsiliepimu turit? smile.gif
iloniux
QUOTE(pupa-oga @ 2008 03 03, 23:47)
vaisius ir mes valgom... o vat su vandenuku bėda- mano pyplys jo išvis negeria, tik arbatos įsiūlyt kartais pavyksta, o šiaip- sultys  tongue.gif , skiedžiu jas vandeniu, ir geria, labiausiai- morkų sultis. Radau parduotuvėje lietuviškų, vadinasi "Barborytė", gal kas apie sitas kokiu atsiliepimu turit? smile.gif
*

na mes irgi nedaug tos arbatos ar vandenuko geriam bet matyt uztenka nes dar gauna MP tai ir nenori daugiau. O ta barboryte man labai jau i Kubus panasios net nezinau ar sveikiau ten jos butu.
vaida L
Žinokit aš seniau kažkuriame forume skaičiau kad nuo tų Kubus kariesas atsiranda ir labai greitai dantukai pajuoduoja. Pasiklausiau gydytojos ir ji patvirtino, kad daug vaikučių su juodais dantukais nuo sultyčių. O ir apie sintetines arbatėlės prasti atsiliepimai. Nesenai radau vaistinėje vaikiškos arbatos pakeliuose "Piemenaitė" Acorus firmos (nuėjau net pažiūrėt, kad tikslų pav parašyti rolleyes.gif ) Įeina daug žolelių ir ją galima gerti ir atvėsintą.Ji gana rūgštoka, bet aš laabai jau praskiedžiu ir geria. Aišku kartais ir sultimis palepinu, ypač kai apraminti reikia viešoje vietoje blush2.gif
Lilly
Mielos mamos, turiu patarima mamoms, kuriu lelios dar nepriprate prie saldziu gerimu. Mes gerdavom Hipp sultys skiestas su vandieniu (nes netgi vaikiskuose sultyse daug cukraus... mad.gif ). Zinot, tie Hipp'ai, brangoka, bet vaikui norisi geriausio. Jokiu Kubusiu ir kitu nuodingu wink.gif sulciu neragavom, net iki siol. Viena karta atejusi i svecius irgi jauna mamyte patare virti kompotus paciai. Is pradziu buvo sunkoka, reikejo deti cukraus siek tiek, cinamono... bet po truputi mazinom cukru ir dabar geria vien tik obuoliu kompota, kartais idedu razinu arba dziovintu slyvu ir valio clap.gif O morkas, darzoves ir vaisius valgos papildomai. Beje, vandenuko negeriam sad.gif todel man taip svarbu buvo rasti gerima be cukraus...
rikutis
QUOTE(iloniux @ 2008 03 03, 22:50)
na mes irgi nedaug tos arbatos ar vandenuko geriam bet matyt uztenka nes dar gauna MP tai ir nenori daugiau. O ta barboryte man labai jau i Kubus panasios net nezinau ar sveikiau ten jos butu.
*

gerai, kai vaikas MP gauna, maniškis šito, deja, neturi. o dėl "Barborytės" sulčių klausiu, nes jos lietuviškos, kažkaip lietuviška produkcija pasitikiu labiau nei lenkiška (kažkodėl Lietuva iš Lenkijos vežasi tik visišką š...)

Lilly , aš irgi kompotukus verdu, ir, kaip ir tu, stengiuos dėt kuo mažiau cukraus,bet juk yra išimtys- kelionėje kompotas greitai genda, o po daržovienės su mėsa kūdikiams rekomenduojama gert sultis, skiestas vandeniu, nes kažkokios ten gerosios medžiagos (kaip visada, pamenu tik vieną medalio pusę...) a la geriau pasisavinamos
Dianaa
Neduodu jokiu pirktiniu sulciu schmoll.gif
Asta
QUOTE(pupa-oga @ 2008 03 03, 21:47)
vaisius ir mes valgom... o vat su vandenuku bėda- mano pyplys jo išvis negeria, tik arbatos įsiūlyt kartais pavyksta, o šiaip- sultys  tongue.gif , skiedžiu jas vandeniu, ir geria, labiausiai- morkų sultis. Radau parduotuvėje lietuviškų, vadinasi "Barborytė", gal kas apie sitas kokiu atsiliepimu turit? smile.gif
*

Nupirkau aš savo vaikinukui "Barborytės" morkų sulčių, nes "Frutek" morkines labai mėgsta... Tai vat ta "Barborytę" pačiai teko ir gert, nepatiko vaikui unsure.gif
Dianaa
QUOTE(Asta @ 2008 03 05, 14:01)
Nupirkau aš savo vaikinukui "Barborytės" morkų sulčių, nes "Frutek" morkines labai mėgsta... Tai vat ta "Barborytę" pačiai teko ir gert, nepatiko vaikui  unsure.gif
*

pabandikyt granato sultys isspausti ir su vandenuku sumaisyti tai bus ir skanu ir sveika smile.gif kraujukui gerai
saldumelisss
kartais nupirkdavau tu sultyciu bet musu gydytoja pasake jokiais budais tokiu sulciu negerti blink.gif net issigandau lyg koky nusikaltima buciau padarius verysad.gif sake geriau spausti sviezias sultis skiesti truputi su vandenuku smile.gif geriau nors ir maziau bet sveikiau smile.gif ka gi is klaidu mokomes smile.gif
*weita*
o as maniau kad kubus sultys gerai!o pasirodo kad NE!!!
kristinka
pirkdavau,jai kur isvaziuojam bigsmile.gif duodavau skiestas su vandeniu
Miegaliuke S
NEDUODU,NE SNE LT GYVENU
Stebukle
QUOTE(vyšniux @ 2008 03 01, 19:20)
As ir savajai anksciau jas duodavau,nes labai mego.Mano mergaiciukes siplni dantukai,todel tenka lankytis pas stomotologa,ten isgirdom,kad venktume visu kubusu kaip ir kokokolu rolleyes.gif .Niu to laiko nebeduodu sleep.gif
*

unsure.gif o as galvoju, nuo ko pas mano berniuka dantys nekokie... sad.gif Ir kodel niekur anksciau to neperskaiciau cry.gif
Dianaa
QUOTE(Stebukle @ 2008 03 15, 18:53)
unsure.gif o as galvoju, nuo ko pas mano berniuka dantys nekokie... sad.gif Ir kodel niekur anksciau to neperskaiciau cry.gif
*

Ir net dantuku spalva pasikeis smile.gif
pluke1
Sultis perku tik vaikams skirto skyriaus , labiausiai mėgsta Hippo obuolių sultis .O Kubuš sultis ,manau metinukui per anksti , kaip ir kitos sultys iš suaugusių skyrelio , nes gaminamos iš koncentratų ...
*ssuzzi*
mes geriam kubus sultytes tik atskiestu su vyrintu vandenuku,taip liepe musu gyditoja ax.gif
virginija.k
Duodam, tik skiedžiam, nes jos mums per saldžios
Adamo mamyte
Mano maziu nuo KUBUS sulciu pabere doh.gif Geriam vaikiskas sultytes ir arbateles smile.gif Karta pabandziau atskiesti Tymbarko apelsinu sultis, tai maziui labai patiko, ir tfu tfu tfu nieko, nei suviduriavo, nei pabere ax.gif Bet nepiknaudziaujam tuo smile.gif
Gajus
Nuo vienuolikto mėnesuko mažiukas atsisakė pieno, tai likom dabar tik arbatėles ir vandenuką gerti.Nuovirukų nebandžiau, bet dabar būtinai išvirsiu. Karts nuo karto spaudžiam sultis - morkų, apelsinų, bananą įmaišom, deja, pirktinių daržovių, bet jam labai patinka, o pirktinių ar vaikiškų ar nevaikiškų nenori visai.
Sidabrinė
O as dukrytei duodavau kubus sultis..iki vakar..Mat gydytojas pasake,kad negalima duoti ir morku...nes gi dukra GELTONA.. doh.gif Siaip ji tamsi is prigimties..o tik vakar prisikabino..Nu zesim kaip toliau bus..
Stebukle
QUOTE(Dianaa @ 2008 03 19, 18:56)
Ir net dantuku spalva pasikeis  smile.gif
*

Nu, jau atsisakem siu sulciu... tai palikom kaip deserta smile.gif Ka pastebejau, kad mano berniukas atgauna normalia kuno spalva, nebera toks orandzinis smile.gif O dantukai irgi grazeja rolleyes.gif
laurinija
mums 1,5 metuku kartais ir mes ju geriam duodu neskiestas bananu,persiku dazniausiai.Bet daznai tai negeriam smile.gif laukiam vasaros naturalias spausim daug sveikiau thumbup.gif
jurgice
Mes geriam tik vaikiskas sultis (hipp,nestle),megsta mineralini , o paprasto vandens negeria .Kubus sulciu dar neragavo maniskis schmoll.gif
Klaipeda
QUOTE(Stebukle @ 2008 03 28, 11:40)
Nu, jau atsisakem siu sulciu... tai palikom kaip deserta smile.gif Ka pastebejau, kad mano berniukas atgauna normalia kuno spalva, nebera toks orandzinis smile.gif O dantukai irgi grazeja rolleyes.gif
*

Manasis labai mėgsta Kubus sultis ir jo odelė yra gelsvai rusva ax.gif Ar tai jau blogai, geriau, kad vaikas būtų baltutis g.gif Dabar atrodo kaip iš soliariumo, o dantukai tai balti, jie negelsta smile.gif
Saulužė
Neduodu schmoll.gif jos berods lenkiškos unsure.gif geria Hipp smile.gif
** Svaja**
Mes geriam 4u.gif ir morku ir bananu ax.gif nuo morku spalvyte pakeite tai geriam ir arbatas ir bananu kubus 4u.gif
gugutele
ula labai megsta kubus sultis. per diena isgeria didele bonka sulciu. turbut duociau dar ir tas isgertu doh.gif . bet daznai as ju neduodu.
rikutis
QUOTE(Klaipeda @ 2008 04 01, 13:25)
Manasis labai mėgsta Kubus sultis ir jo odelė yra gelsvai rusva  ax.gif Ar tai jau blogai, geriau, kad vaikas būtų baltutis g.gif Dabar atrodo kaip iš soliariumo, o dantukai tai balti, jie negelsta smile.gif
*

nėra gerai, kai vaiko oda pakeičia spalvą dėl per didelio kiekio- tai reiškia, kad jo organizmui karotino yra per daug, taigi ir organizmas jo visiškai nepasisavina
linxmute
kol kas geriam tik Hipp sultis, nors ir jomis per daug nepiktnaudžiaujame. Kartą du per savaitę. Skaniausias virintas vandenukas lotuliukas.gif
virugie
Mes labiausiai mėgstam obolių sultis ir įvairias arbatas, bet kartais pasilepinam kubus sultymis ax.gif
LaVil
QUOTE(Deimantukas @ 2008 03 03, 21:23)
Esu girdejusi, kad kubusas labai jau nesveikos, kaip dar parduotuvese ppardavineja g.gif
*

Nu cia tai jau perdejot, niekop nuodingo jose nera, tik maziem vaikams nepatartina duoti, nes gaminama is koncentrato .

QUOTE(vaida L @ 2008 03 04, 12:15)
Žinokit aš seniau kažkuriame forume skaičiau kad nuo tų Kubus kariesas atsiranda ir labai greitai dantukai pajuoduoja. Pasiklausiau gydytojos ir ji patvirtino, kad daug vaikučių su juodais dantukais nuo sultyčių.
*

Sultys kaip ir visas kitas maistas veikia dantis, aisku, jose rugsties daugiau, bet juk neveltui vaikams dantukus valome mirksiukas.gif

galiu pasakyti apie sultis, nes su jomis dirbau: vaikams iki 3 metu nepatartina duoti sulciu is tetra-paku, nes jos daromos is sulciu koncentrato ir neaisku kokios kokybes. Savo vaikui niekada nedaviau tokiu sulciu ir kiek galima ilgiau neduosiu. Vaikiskos sultytes tai mazdaug visos panasios, tame tarme ir KUBUS. Aisku, nekalbu apie EKO ar BIO sultis, kurios naturaliausios. taip pat nereiktu maisyti sulciu , nektaru ir sulciu gerimu, nes pastarieji du yra maziau vertingi nei sultys. Visada geriausia paskaityti produkto etiketes, ten daug ka galima suzinoti smile.gif. O kas liecia arbatytes, tai jose chemijos irgi pilna. Aisku, nebutinai ji nuodinga, juk nevisi stabilizatoriai ir E yra nuodingi, taciau dazniausiai tai dirbtiniai saldikliai ,kvapnios medziagos ir tt. ( tai liecia Hipp arbateles). Tai tiek ziniu, aisku, kiekvienas renkasi ka savo vaikui duoti ir nuo tu tetra pakuose esanciu sulciu nieko super baisaus neatsitiktu , tik nera sveika ir tiek mirksiukas.gif
V&A
as KUBUS sultis per puse su vandieniu praskiedzia. labai daznai neduodu, bet maniske labai megsta.
renaciukas2
QUOTE(Mylimukas @ 2008 03 03, 20:19)
Aš irgi, jai tik norėdavosi sulčių, rinkdavau dukrai Kubuš, nes įsivaizdavau, kad jos sveikesnės, nes skirtos vaikams. Bet teko su dukra apsilankyti pas alergologą ir Kubuš liepė atsisakyti pirmiausiai doh.gif  Nuo to karto jokių Kubuš. Išvis sulčiu geriam retai. Geriam vandenuką dažniausiai.
*

O matai kaip yra reiskias ir mes ju atsisakysim vakar pgere jis ju ir tikrai veidas spuogeliais nusetas ,reiskias nuo tu sulciu doh.gif
awiux
dukrytė negeria jų , nebent porą gurkšnių tų iš plastamsinio buteliuko...o ir daktarė sakė geriau neduot schmoll.gif
mamiux
dukra negeria sulciu jokiu schmoll.gif ,o siaip kubus pirkau karta jai,negere,be to ir neskanu net man tongue.gif
SVETA K.
QUOTE(pluke1 @ 2008 03 22, 14:09)
Sultis perku tik vaikams skirto skyriaus , labiausiai mėgsta Hippo obuolių sultis .O Kubuš sultis ,manau metinukui per anksti , kaip ir kitos sultys iš suaugusių skyrelio , nes gaminamos iš koncentratų ...
*

Vaikiski irgi gaminami is koncentratu mirksiukas.gif
tigra_111
Jau pradejom duoti Kubus, nes vandenuko neisiulysi schmoll.gif
Bekky
QUOTE(rikutis @ 2008 03 03, 22:47)
*

Mes duodavom visada Frutek, nuo metų pradėjau pirkti Kubuš, bet nelabai patiko, tai kurį laiką nepirkau. Po to pamačiau parduotuvėje "Barborytė", šiaip irgi lietuviški produktai labiau patinka, paragavome, labai patiko.. bet va kiek čia neigiamų atsiliepimų g.gif , tai galvoju gal iš tikrųjų geriau jau paprastas vandenukas arba kompotas naminis..
Magnifique
Neduodam.Mažiukas iš esmės geria daugiausiai vandenuką,o kartais atsigeria 100% sulčių praskiestų su vandeniu mirksiukas.gif
Nerre
Mano vaikas labai mažai geria vandens, praktiškai nieko. Tai kai gydytoja padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad skysčių trūkumas, tai baisu pasidarė. Taiir bandžiau arbatas virt ir duoti, tai negeria nei pro kur. O Kubus sultis tik duok, ar kokias kitas panašias. Bet šiaip vaikas alergiškas, tai nelabai galiu duot. Kažkokia situacija be išeities... Bandysiu kompotą virt, cukrus vis nealergiškas gal :-)
Stellute
Kai buvau nestuke.gif bandziau gerti kubus, maniau kad vaikiskas tai ir nestukems tinka... pora kartu isgeriau ir taip pakylo rugstis...pasirodo kubus sultyse yra citrinos rugsties prideta (etiketyje parasyta) taip kad niekada neduociau savo vaikui tokiu sulciu. Perkam Hipp, geriam zoleliu arbatyte.
Amelita
Geria arbatytes hipp, paprastas arbatas, kurias geriam mes. Sulciu kubus neduodu, man jos atrodo nepatikimos. Geriam frutekus.
ryyd
nepamenu iki kurio laiko pirkau hipp sultis (bet sultis siulom retai,kai buna,kad nieko nenori,tada) iki pusantru gal g.gif
apie 2m. amziu jau pradejom kubusa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.