Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: apie darželio maistą, palyginkime
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
kriskol
biggrin.gif Sveiki, man kilo klausimas apie maistą darželiuose, po to kai kainos pakilo už darželį ir nuo kovo pirmos vėl kils kiek kartų vaikas per dieną valgo mokėsime, tai iškilo klausimas, kiek valgo, ko valgo, ar meniu nors kiek tarp darželių turi būti panašus? gathering.gif
Turiu tokį palyginimą:
Viename darželį vieną kartą į savaitę duodą sūrelių, jogurto vaisių, natūralių sulčių, kuom aš buvau maloniai nustebinta, kompotas kasdien 10val.Na maitinimas geras ir pietums, vakarienei ir pusryčiams.
Kitame darželį 10val. kiek klausiu savo vaiko nieko neduoda, reiks auklėtojos paklausti, kad nešmeižti.Kartais būną jogurtas, bet labai retai, vaisių dar rečiau. 000189.gif
pasidalinkite ir jūs apie maitinimą darželį būtų įdomu sužinoti tourist5.gif
vejunestela
Kakaip per daug nesigilinau kiek ten ko gauna per savaite, bet pastebejau kad meniu visai nepasikeite, kaip koses taip koses viskas tas pats, o saskaita uz darzeli 200 su trupuciu buvo.Buvau nustebusi galvojau gal nesumokejau uz praeita menesi bet ir kiti is grupes panasiais gavo.Na bet esme tame kad pokyciu jokiu nepastebejau nors ir mokame ryskiai daugiau verysad.gif
Margarita 25
Maniškio darželyj tai duoda 4kartus per dieną valgytį. bet nesigilina ka tikslei. o mokestis, tai 100-130lt
kriskol
4u.gif Liūdna, o turėtų pagerėti maistas bent jau vieną tikrai pagerėjusi žinau, o mokestis tai vienodas.Ir vaiko maisto racionas jei neklystų yra nustatytas, reiktų kur daugiau susižinot.O mokestis, tai nuo lankomumo priklauso.
Dalita
4u.gif sveiki
labai buvau maloniai nustebinta valgiarasciu.kai pirmadieni nuejom(po 2 men petraukos po ligos,bet cia ne i tema as) zvigtelejau net issiziojau ir pusryciams avizine kose ..actimelis...per pietus kotletai..sultys..ko anksciau nebuvo schmoll.gif
buvo manu kose su kazkokiu iuogiene ne panasiu uzpilu blink.gif pietums bulviu kose su padazu.. mesos 0 doh.gif ir pats vaikas daba pasakoja kad ir kriause valge irbanana...

dabar tikrai pasikeite i geraja puse thumbup.gif
Fedes
Leisdama vaiką darželį galvojau ten daugiausia patys gamina, natūralų maistą, bent jau kompotus patys verda, o pasirodo skietas sultis iš pakelių duoda... o mano mažiui net Hippo negalima, ką jau kalbėti apie įprastas.

o kaip jūsų darželiuose?

Ikulia
Vasario pradzioje atidaviau dukra i darzeli. Pirma diena buvau su ja, tai per pietus man dave paragauti maisto. Man patiko, buvo skanu.
Pusryciams duoda koses, pietums-kotletukus, sriubas(skanias), sultis. Po pietu buna apelsinas, obuolys arba bananas. Kartasi, tarkuotos morkos. Vaikai gana neblogai valgo. Maniskei irgi patiko.
Dabar grisim po ligos, paziuresim kas ir kaip.
Baltike
Darželio maistas ir iki pabrangimo nebuvo itin prastas. Tačiau po pabrangimo pokyčiai nustebino: esminis pasikeitimas meniu - daugybė desertų, po kiekvieno pavalgymo būtinai, o kartais ir po du (pyragaitis ir jogurtas, pvz.). Vienas iš mano sūnelių itin išrankus maistui - spėkite, ar jis bent ragaus net ir įprastai valgomą sriubą, jei žino, kad tiek desertų laukia. Kiti sūnučiai, privalgę sriubos ar košės, desertų jau nebeįveikia, tad kas vakarą iį darželio grįžtu su lauknešėliu: keliais indeliais jogurto, ar varškės, keliais vaisiais, dar kokia bandele... Kažkaip tikėjausi, kad po pabrangimo (kuri nuoširdžiai palaikiau, beje) pagerės pati patiekalų kokybė, vaikai gaus daugiau grynos mėsos, šviežių daržovių, atsiras vadinami "pavakariai", kurie mūsų darželyje yra dingę...
Fedes
QUOTE(Baltike @ 2008 02 29, 17:06)
Darželio maistas ir iki pabrangimo nebuvo itin prastas. Tačiau po pabrangimo pokyčiai nustebino: esminis pasikeitimas meniu - daugybė desertų, po kiekvieno pavalgymo būtinai, o kartais ir po du (pyragaitis ir jogurtas, pvz.). Vienas iš mano sūnelių itin išrankus maistui - spėkite, ar jis bent ragaus net ir įprastai valgomą sriubą, jei žino, kad tiek desertų laukia. Kiti sūnučiai, privalgę sriubos ar košės, desertų jau nebeįveikia, tad kas vakarą iį darželio grįžtu su lauknešėliu: keliais indeliais jogurto, ar varškės, keliais vaisiais, dar kokia bandele... Kažkaip tikėjausi, kad po pabrangimo (kuri nuoširdžiai palaikiau, beje) pagerės pati patiekalų kokybė, vaikai gaus daugiau grynos mėsos, šviežių daržovių, atsiras vadinami "pavakariai", kurie mūsų darželyje yra dingę...
*

hm, jogurtas tai gerai, sveika. bet va kam desertai? tikrai geriau jau kokybiškesnės mėsytės ir daržovių daugiau nupirktų. aš savo vaikui namie neduodu saldumynų, tai pripras daržely valgyt?
kriskol
QUOTE(Dalita @ 2008 02 29, 14:21)
4u.gif sveiki
labai buvau  maloniai nustebinta  valgiarasciu.kai pirmadieni nuejom(po 2 men petraukos po ligos,bet cia ne i tema as) zvigtelejau net issiziojau ir pusryciams avizine kose ..actimelis...per pietus kotletai..sultys..ko anksciau nebuvo schmoll.gif
buvo manu kose su kazkokiu iuogiene ne panasiu uzpilu blink.gif pietums bulviu kose su padazu.. mesos 0 doh.gif  ir pats vaikas daba pasakoja kad ir kriause valge irbanana...

dabar tikrai pasikeite i geraja puse  thumbup.gif
*

malonu klausytis, reiks ir mūsų valdžią paspausti, kad atsirastų bent jau vaisių daugiau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Irongė @ 2008 02 29, 14:27)
Leisdama vaiką darželį galvojau ten daugiausia patys gamina, natūralų maistą, bent jau kompotus patys verda, o pasirodo skietas sultis iš pakelių duoda... o mano mažiui net Hippo negalima, ką jau kalbėti apie įprastas.

o kaip jūsų darželiuose?
*

g.gif Na kad skiedžia sultys ir aš girdėjau, bet žinau,kad ir verda kompotus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2008 02 29, 16:06)
*

thumbup.gif malonu girdėt ir darosi pikta, maniškė negauna nei sūrelių, nei sulčių nei kompoto 10val.reiks pasidomėti.O mano nuomonė apie pavakarius:
Vaikai keliasi 15 ar 15:15h. vakarienė 16val, kol jie susitvarko, dar būreliai kokie,gal geriau būtų davę dar apie 17:30-18h. dar ko nors užkąsti. cool.gif

Ir dar įdomu būtų sužinot, jūsų vaikai gauna tik pusryčius ir pietus, ar dar būna priešpiečiai?
Ikulia
QUOTE(hilin @ 2008 02 29, 18:12)
Ir dar įdomu būtų sužinot, jūsų vaikai gauna tik pusryčius ir pietus, ar dar būna priešpiečiai?
*

Pas mus nera priespieciu.
Fedes
QUOTE(hilin @ 2008 02 29, 19:12)

*

na, pas mus tai pusryčiai, priešpiečiai ir pietūs tokiu tempu suduodami, kad maniškiui ryte nė trečdalio to nereikia. realiai gaunasi kas 1,5 valandos ryte tris kartus maitina. o po pietų miego - pavakariai. nepersiorientavo mažius niekaip - jam vis tiek geriau po peitų miego daugiau pavalgyt, o ne ryte.
Hegira
QUOTE(hilin @ 2008 02 29, 16:12)

thumbup.gif malonu girdėt ir darosi pikta, maniškė negauna nei sūrelių, nei sulčių nei kompoto 10val.reiks pasidomėti.O mano nuomonė apie pavakarius:
Vaikai keliasi 15 ar 15:15h. vakarienė 16val, kol jie susitvarko, dar būreliai kokie,gal geriau būtų davę dar apie 17:30-18h. dar ko nors užkąsti. cool.gif

*

siūlyčiau dėl visų sūrelių ir kitų desertų pasiklausti auklėtojų, o paskui taip kategoriškai teigti, kad tavo vaikas nieko negauna. ir šiaip jau vakarienė būna 15,30, gali ir dėl to pasidomėt wink.gif
o dėl tos vakarienės kurią siūlai 17:30-18.00 tai gal norėtum kad auklėtojos kiekvieną individualiai namuose pamaitintų?
Ir beje, jau bent vakarienę vaikas galėtų gauti ir iš mamos..
Dykuma5
Maniškis pusryčiams dažniausiai gauna košes, batoną su sviestu ir arbatos ar kakavos [vakar buvo varškės indelis - Magijos thumbup.gif pirmą kartą], kartais būna sūrelis.......
Priešpiečius gauna nevisada [nežinau, nuo ko tai priklauso] - pienas ar aplesino, obuolio puselė.
Pietums - sriuba, ir antras[ mėsos kokios ar žuvies gabalukas su koše ir kopūstų ar burokėlių mišraine], kartais plovas ar cepelinai......Nesuprantu kaip vaikams zrazus duoda - doh.gif maniškis net susibjaurina tą įdarą pamatęs ir tada nieko nevalgo.
Vakarienės mes nevalgom [nors už ją mokam], nes iki pietų miego pasiimam. Nors ten mačiau omletas ar dešrelės su duona ar makaronais, arbata, meduoliai, vafliukai ar sausainiai.......
Na, bet maniškis po pietų grįžęs dar valgo namie pietukus, nes per 1-2 valandas jau būna alkanas.
mama_gulbe
smile.gif
jei as pradeciau gilintis kiek mano vaikas valgo ir tt
tada galeaiu is vis nemoketi uz maista
nes jis nevalgus doh.gif doh.gif
ir jam skanestai tie apelsinai ar sureliai dzinn
mandarinu sako kad nevalge, arba kartais randu kisenej spintelej ikista
obuoli kriause ar banana tai suvalgo
a visokios sriubos doh.gif jam tik makaronu pieniska galioja
mesos ir zuvies kotletai doh.gif
dazniausia tik garnyra nuvalgo
misrainiu tai is vis schmoll.gif
karoce
jei keptu darzely blynus ir virtu manu koses tai jis butu pats laimingiausias pasauly oir visad valgytu lotuliukas.gif
ulyta
mes mokam uz darzli apie 130lt per menesi duoda tris kartus valgyti pusriciai pietus ir vakarieke.po nauju metu kai pakilo kainos tikrai jauciasi kad vaikas gauna daugiau nei pries tai seniau vakarienei budavo jogurtas bulkute ar sausainiai su sultymis o dabar jau gauna vakarienei ie desreliu ir ivairiu misrainiu ir taip toliau jau parejes is darzelio nebepuola iskarto i saldytuva ir nesako mama noriu niamnes mirksiukas.gif
anna
Na aš nustebusi kiek visko pas jus vaikai gauna daržely g.gif maniškė lanko nuo lakpričio pradžios Trakų darželį Obelėlę, tai būna kartais koks jogurtukas, iš vaisių tai kartais obuolys,išvis vien visokie kotletukai ir pan..kas mane labiausiai stebina,kad absoliučiai nėra keičiamas meniu,ta prasme kaip pradėjom lankyti tas pats kabėjo,ką gauna kiekvieną sav dieną taip ir db tą patį valgo blink.gif negi taip sunku ką sugalvoti?vieną diena per sav būna išvis be mėsytės-pietums kepti varškėtukai smile.gif mokam apie 150 per mėn.čia jau pas juos po pabrangimo smile.gif
mama_gulbe
QUOTE(anna @ 2008 03 03, 15:19)
Na aš nustebusi kiek visko pas jus vaikai gauna daržely  g.gif maniškė lanko nuo lakpričio pradžios Trakų darželį Obelėlę, tai būna kartais koks jogurtukas, iš vaisių tai kartais obuolys,išvis vien visokie kotletukai ir pan..kas mane labiausiai stebina,kad absoliučiai nėra keičiamas meniu,ta prasme kaip pradėjom lankyti tas pats kabėjo,ką gauna kiekvieną sav dieną taip ir db tą patį valgo  blink.gif negi taip sunku ką sugalvoti?vieną diena per sav būna išvis be mėsytės-pietums kepti varškėtukai  smile.gif mokam apie 150 per mėn.čia jau pas juos po pabrangimo  smile.gif
*

g.gif
nu jo
as tai nesuseku
bet man atrodo kad patiekalai visur kartojasi tie patyys per savaite tik kiekviena diena skirtingi
bet sekancia savaite vel tokie patys

tai jau pasten\bejau kad nebeduoda silkes blink.gif nu cia 4-5 metu vaiku meniu buvo ideta vakarienei su bulvem
tai as pakalusiau ar kas nors valgo
sake kad ne
daugiau silkes nemaciau
mirksiukas.gif
kriskol
[quote=Hegira,2008 03 01, 15:59]siūlyčiau dėl visų sūrelių ir kitų desertų pasiklausti auklėtojų, o paskui taip kategoriškai teigti, kad tavo vaikas nieko negauna. ir šiaip jau vakarienė būna 15,30, gali ir dėl to pasidomėt wink.gif
o dėl tos vakarienės kurią siūlai 17:30-18.00 tai gal norėtum kad auklėtojos kiekvieną individualiai namuose pamaitintų?
Ir beje, jau bent vakarienę vaikas galėtų gauti ir iš mamos..
*

[/quote]
bigsmile.gif Na manau dėl sūrelių tai šešerių vaikas tikrai nemeluotų g.gif
O va dėl vakarienės iš mamos, noriu pasakyti štai ką:
Kai kurie tėveliai pasiima savo vaikus iš prailgintų grupių apie puse 7 ar vėliau kaip tau atrodo vaikas nuo pusės keturių iki septynių nepraalgsta? verysad.gif O kad naujas įstatymas yra ir siūlymas toks tai ne mano nuopelnas, o už jį mokėsime, taigi nėra ko pykti čia tik pasvarstom apie tai.
Apie save taip kaip tu išsireikškei Ir beje, jau bent vakarienę vaikas galėtų gauti ir iš mamos..pasakysiu štai ką pasiimu savo vaiką iki pietų miego, klausimą uždaviau nes tikrai žinau kad kiti tėveliai neturi galimybės savo vaikučių pasiimt ankščiau ir nėra čia ko pyktis. verysad.gifO vakarienė duodama įvairiai, net ir nereikia domėtis, vyresni vėliau gauna, mažesni ankščiau. rolleyes.gif

Papildyta:
mama gulbe
tai jau pasten\bejau kad nebeduoda silkes blink.gif nu cia 4-5 metu vaiku meniu buvo ideta vakarienei su bulvem
tai as pakalusiau ar kas nors valgo
sake kad ne
daugiau silkes nemaciau
mirksiukas.gif
*

[/quote]
schmoll.gif Jo silkės kažkaip vaikai nenoriai valgo,pilnai pritariu, su meniu aišku ne visiems įsiūlysi, bet klausimas ar pagerėjo valgis darželį po pabrangimo, nes kituose darželiuose tikrai ženkliai pagerėjo.Atsirado daugiau daržovių ir vaisių. thumbup.gif thumbup.gif
naitas
stebuklus čia kažkokius porinat apie vaisius, desertus, sūrelius..

košė manų, košė avižinių kruopų, sumuštinis su šlapdešre, kakavos puodelis.. kugelis.. kotletas.. tas pats kas lapkritį..
joliteee
Na mums siandien tik pirma diena lopselyje buvo (sunui 1, 2 savaites) tai pabuvom kartu iki pietu, pusryciams gavo avizines koses, pietums desrele, bulviu kose ir pekino kopustu salotos, sake ne vienas vaikas nevalgo, bet vis vien priklauso padaryti, tai geriau duotu priespiecius nes nuo 8.30 val iki 11.45 val, jie labai isalksta. Buvo nuo pusryciu like sumustiniu tai vaikai kaip isbadeje juos suvalge, o sake jei vaikas nori priespieciu tai reikia ideti sausainiu ar sausu pusryciu.
kriskol
QUOTE(joliteee @ 2008 03 03, 18:25)
Na mums siandien tik pirma diena lopselyje buvo (sunui 1, 2 savaites) tai pabuvom kartu iki pietu, pusryciams gavo avizines koses, pietums desrele, bulviu kose ir pekino kopustu salotos, sake ne vienas vaikas nevalgo, bet vis vien priklauso padaryti, tai geriau duotu priespiecius nes nuo 8.30 val iki 11.45 val, jie labai isalksta. Buvo nuo pusryciu like sumustiniu tai vaikai kaip isbadeje juos suvalge, o sake jei vaikas nori priespieciu tai reikia ideti sausainiu ar sausu pusryciu.
*

bigsmile.gif Pagal naujus reikalavimus, tarp pusryčių ir pietų turi būti priešpiečiai, kompotas, vaisius koks ar sūrelis,gali būt sausainis,kas užsakyta.Jie tikrai išalksta iki pietų. mirksiukas.gif
joliteee
Taip jie isalksta, bet nieko jiems neduoda blink.gif va siandien nuo pusryciu buvo like keli sumustiniai tai padalino visiems po maza kasniuka kiekvienam ir viskas
mirksiuke
QUOTE(joliteee @ 2008 03 03, 22:09)
Taip jie isalksta, bet nieko jiems neduoda blink.gif va siandien nuo pusryciu buvo like keli sumustiniai tai padalino visiems po maza kasniuka kiekvienam ir viskas
*

meniu parašita,kad tarp pusričiu ir pietu ira užkandis.bet vaikas sako kad neduoda.tai va ir neaišku 4u.gif
joliteee
Tikrai neduoda ir sedi jie alkani. g.gif
mirksiuke
QUOTE(joliteee @ 2008 03 03, 23:32)
Tikrai neduoda ir sedi jie alkani. g.gif
*

na nežinau g.gif .bent vaikas taip sake.gal duoda,bet nevisada. blush2.gif
Huiza
QUOTE(hilin @ 2008 03 03, 17:13)
Kai kurie tėveliai pasiima savo vaikus iš prailgintų grupių apie puse 7 ar vėliau kaip tau atrodo vaikas nuo pusės keturių iki septynių nepraalgsta?
*

Būtent doh.gif
anna
QUOTE(naitas @ 2008 03 03, 17:59)
stebuklus čia kažkokius porinat apie vaisius, desertus, sūrelius..

košė manų, košė avižinių kruopų, sumuštinis su šlapdešre, kakavos puodelis.. kugelis.. kotletas.. tas pats kas lapkritį..
*

vat būtent,pas maniškę irgi toks maistas schmoll.gif
bet silkės nemačiau niekada biggrin.gif čia aišku jie gerą bajerį sugalvojo kad toks mažas vaikas silkę valgytų,nu negirdėjus dar tokių čiūdų aš,maniškei tai nei pro kur neįkištum smile.gif manau kad ir daugumai vaikų irgi,čia tikrai toks maistas ne vaikui.
kriskol
biggrin.gif Tai vat kažkas ir neaišku, nes suma darželiuose visur vienodai skaičiuojama, o va maistas labai skiriasi g.gif
mama_gulbe
QUOTE(mirksiuke @ 2008 03 03, 21:51)
meniu parašita,kad tarp pusričiu ir pietu ira užkandis.bet vaikas sako kad neduoda.tai va ir neaišku 4u.gif
*

g.gif
aga pas mum ir parasyta
10 val buna pienas arba kompotas
sruelis ar jogurtas
arba koks nors is vaisiu

bet maniskis tai kai nevalgus
tai jis sako kad jam daug duoda valgyt
tik valgyt ir valgyt doh.gif lotuliukas.gif
sako kiek galiu valgyt istisai lotuliukas.gif
ciak iap kosk vaikiukas matyt
nes kai manasis grista tai tik apie 8-9 vakare pavalgo dar
i to surio ar jogurta
jam uztenka
a kai paaugs tai tikiu kad nores valgyt
ax.gif
naitas
QUOTE(hilin @ 2008 03 04, 13:41)
biggrin.gif Tai vat kažkas ir neaišku, nes suma darželiuose visur vienodai skaičiuojama, o va maistas labai skiriasi g.gif
*

Tai ir išlenda yla iš maišo. Ir ant maisto pataupo, ir rinkliavas "įsiteisinę"... sukasi gi administracija. Mūsų daržely tai kaip ir privaloma tėvams kas diena atnešti vaikui po kokį nors vaisių, ar kelis sausainukus, vadinamos "vaišės". Pusryčiai apie 9 val, pietūs - 13 val. Tarpe nėra jokio kompoto ar dar ko. Tik tai, ką tėvai atneša savo vaikui. Apie 16 val - vakarienė. Ir namo.

Įdomu būtų sužinot, kaip sprendžiamas personalo valgymas užsienio darželiuose. Mat kol prie virtuvėlės langelio išsidalina maistą į grupes, kol atneša, vaikams išdalina, tai įsivaizduoju, kad tas maistas pravėsta. Vaiko burnai tai kaip tik. Tačiau juk ir auklėtoja valgo, ir auklytė. Tai jos ilgai nelaukę, tuoj sėda prie savo lėkščių. Joms tas maistas per šaltas jau, skuba valgyt. Betgi vaikai? Jiems reikia gi ir gabaliuką atgnybt, ir gal padėt kuriam pavalgyt. Tačiau auklėtojos valgo prie kito stalo ir tik iš tolo "komentuoja".
mama_gulbe
QUOTE(naitas @ 2008 03 04, 15:14)
Tai ir išlenda yla iš maišo. Ir ant maisto pataupo, ir rinkliavas "įsiteisinę"... sukasi gi administracija.  Mūsų daržely tai kaip ir privaloma tėvams kas diena atnešti vaikui po kokį nors vaisių, ar kelis sausainukus, vadinamos "vaišės". Pusryčiai apie 9 val, pietūs - 13 val. Tarpe nėra jokio kompoto ar dar ko. Tik tai, ką tėvai atneša savo vaikui. Apie 16 val - vakarienė. Ir namo.

Įdomu būtų sužinot, kaip sprendžiamas personalo valgymas užsienio darželiuose. Mat kol prie virtuvėlės langelio išsidalina maistą į grupes, kol atneša, vaikams išdalina, tai įsivaizduoju, kad tas maistas pravėsta. Vaiko burnai tai kaip tik. Tačiau juk ir auklėtoja valgo, ir auklytė. Tai jos ilgai nelaukę, tuoj sėda prie savo lėkščių. Joms tas maistas per šaltas jau, skuba valgyt. Betgi vaikai? Jiems reikia gi ir gabaliuką atgnybt, ir gal padėt kuriam pavalgyt. Tačiau auklėtojos valgo prie kito stalo ir tik iš tolo "komentuoja".
*

g.gif
as matyt per didele optimiste

vasara tevai susimete po kelis litus ir pirkdavom gerti valdeni tom didelem bonkem
a kad nesti savo maista - tai viena syk norejau - sake negalima unsure.gif

a viena syk buvau netiketai uzbegus kai pietus valge
tai aukletoja kartu su leliukais sedejo prie tu paciu staliuku ir visi karu draugiskai srebe sriubyte
kartu pabendraudami ar pagelbedama kuriam rolleyes.gif
visur skirtingai cool.gif
Just me...
Na pas mus tai irgi praktiškai nepasikeitė g.gif Vieną kartą šmėstelėjo sūrelis meniu, bet daugiau jo ir nebematau unsure.gif O ryte prieš važiuojant į darželį tai aš visada duodu sūrelį su arbata išgerti, ar "actimel" indelį. O maistas pas mus kaip ir minėjote čia ne viena jau: nuo pirmadienio iki penktadienio meniu sudarytas, ir kitą savaitę vėl tas pats schmoll.gif
LAIMINGA MAMA
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 03 04, 12:56)
g.gif
aga pas mum ir parasyta
10 val buna pienas arba kompotas
sruelis ar jogurtas
arba koks nors is vaisiu

bet maniskis tai kai nevalgus
tai jis sako kad jam daug duoda valgyt
tik valgyt ir valgyt  doh.gif  lotuliukas.gif
sako kiek galiu valgyt istisai  lotuliukas.gif
ciak iap kosk vaikiukas matyt
nes kai manasis grista tai tik apie 8-9 vakare pavalgo dar
i to surio ar jogurta
jam uztenka
a kai paaugs tai tikiu kad nores valgyt
ax.gif
*

lotuliukas.gif prisijuokiau thumbup.gif maniskei,greit 2m bus,o jei jau valgyt maza lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai kas dar po 2m bus? doh.gif lotuliukas.gif o sunui tai 4m bet jam tp valgyt ir valgyt darzeli,net pazaist nera kada sako lotuliukas.gif bet maisto kokybe tai prasta pas mus unsure.gif
naitas
QUOTE( @ 2008 03 04, 17:22)
nuo pirmadienio iki penktadienio meniu sudarytas, ir kitą savaitę vėl tas pats  schmoll.gif
*

nu nežinau.. o namie kaip? argi labai jau keičiasi meniu - nuo suši iki kugelio? Ko gero, kad nesikeičia labai...
Kiek mačiau, tai būna mėsos kotletas, žuvies kotletas, varškėtukai virti arba kepti, lietiniai su varške, kugelis, cepelinas virtų bulvių lygtai, sriubytė kokia nors suvirusių žirnių, barštelių, pieniška.. daržoves tai mačiau kopūtus šviežius ir raugintus, burokėlius su aliejum..
Aš pavyzdžiui pasigendu uogienės ir grietinės, kai vaikai valgo blynus. Vietoj jų jiems beria po pusę ar daugiau šaukšelio cukraus.
Vijurka
QUOTE(gige252 @ 2008 03 04, 15:22)
O maistas pas mus kaip ir minėjote čia ne viena jau: nuo pirmadienio iki penktadienio meniu sudarytas, ir kitą savaitę vėl tas pats  schmoll.gif
*

Čia visos savaitės meniu iškabintas? blink.gif
Apus
pas mus tai pasikeite thumbup.gif , pusryciams prie koses, ar surelis ar jogurtas, ar bandele dar plius buna, vaisiai kiekviena diena ar tai - melionai, kreuses, bananai ir t.t. budavo pietums prie antro patiekalo burokeliai ar kopustai, tai dabar vis sviezios darzoves. ir pavakariams vis kazko papildomo buna. nu zodziu pasikeitimas akivaizdus drinks_cheers.gif
kriskol
bigsmile.gif Džiugu klausytis, tai gi dar kartą priklauso nuo pačio darželio matyt ir nuo jam sudarančio meniu sesutės noro.Kiek esu girdėjusi tai meniu turi keistis kas dvi savaites,ir jie vis bando įvesti ką naujo ir žiūri kaip vaikai toleruoja
marlen
QUOTE(hilin @ 2008 03 12, 13:14)
bigsmile.gif Džiugu klausytis, tai gi dar kartą priklauso nuo pačio darželio matyt ir nuo jam sudarančio meniu sesutės noro.Kiek esu girdėjusi tai meniu turi keistis kas dvi savaites,ir jie vis bando įvesti ką naujo ir žiūri kaip vaikai toleruoja
*

taip,pagal visas normas meniu turi kartotis ne dazniau kaip po 2 savaiciu smile.gif deja,retai kur taip buna unsure.gif
anna
QUOTE(Vijurka @ 2008 03 08, 10:26)
Čia visos savaitės meniu iškabintas? blink.gif
*

būtent,iškarto visos savaitės ir net ne vienos,o bent keletą mėn iš eilės blink.gif
mamylio
pas mus darzelyje,SEDUVOJE, DUODA DUONOS SU SVIESTUKU IR CESNAKU.SAKO VAIKAS TURI VALGYT. doh.gif doh.gif doh.gif
KITAS MENIU VAKARIENE:SILKE SU MORKOMIS,MIEZINIU KRUOPU KOSE,KOMPOTAS
GERAS MENIU,ARBA KUGELIS SU KEFYRU doh.gif doh.gif
Saran
o musu darzelio pavakariai: zirniai sutinti; kefyras su virtom bulvem (atsalusiom). o po viso sito - sokoladinis surelis. blogiau nebuna......
Papildyta:
ir taip - 2-3 kart per savaite.
kriskol
biggrin.gif Jo meniu ne koks, kas čia per česnako maitinimas darželį, dar tokios nesamonės negirdėjau, g.gif Kažkokia sesutė nebaigusi dietinio maitinimo jums meniu sudarynėja.baisu.

Matau kad ne visur pasikeitė maisto kokybė, o turėtų.Pas mus jau darželį yra šioks toks pagerėjimas, daugiau salotų pradėjo gaminti, na tikėkimės su laiku susitvarkys ir pas kitus. Sėkmės Jums. drinks_cheers.gif
mamylio
QUOTE(hilin @ 2008 03 20, 19:08)
biggrin.gif Jo meniu ne koks, kas čia per česnako maitinimas darželį, dar tokios nesamonės negirdėjau,  g.gif Kažkokia sesutė nebaigusi dietinio maitinimo jums meniu sudarynėja.baisu.

Matau kad ne visur pasikeitė maisto kokybė, o turėtų.Pas mus jau darželį yra šioks toks pagerėjimas, daugiau salotų pradėjo gaminti, na tikėkimės su laiku susitvarkys ir pas kitus. Sėkmės Jums. drinks_cheers.gif
*

pataiket sesute dirba nieko nebaigus neturi licenzijos
kriskol
g.gif Įdomu kaip ją ten priėmė, taigi tikrina tokias instancijas kaip vaikų darželius ir tvarka turi būti vienoda g.gif
mamylio
QUOTE(hilin @ 2008 03 20, 19:35)
g.gif Įdomu kaip ją ten priėmė, taigi tikrina tokias instancijas kaip vaikų darželius ir tvarka turi būti vienoda g.gif
*

kysiai siais laikais visagaliai,o iki pensijos metai like ir kencia musu vaikai doh.gif doh.gif
mama_gulbe
QUOTE(mamylio @ 2008 03 20, 22:21)
kysiai siais laikais visagaliai,o iki pensijos metai like ir kencia musu vaikai doh.gif  doh.gif
*

g.gif
nu baisu

as jau va savaite saziningai skaiciau meniu
tai ir pastebejau kad tarp pusrytuku ir pietuku 10 val
buna sureslis arba koks nors vaisius

ir dar paskui kazkaip po pietuku tarp vakarienes dar buna
arba vaisiai
arba pienas su saisainiais

ir pas mum meniu kasdien kabinamas
nera kad savaites meniu pakabintas
kasdien pakabina nauja
Baltike
QUOTE(mamylio @ 2008 03 20, 16:37)
pas mus darzelyje,SEDUVOJE, DUODA DUONOS SU SVIESTUKU IR CESNAKU.SAKO VAIKAS TURI VALGYT. doh.gif  doh.gif  doh.gif
KITAS MENIU VAKARIENE:SILKE SU MORKOMIS,MIEZINIU KRUOPU KOSE,KOMPOTAS
GERAS MENIU,ARBA KUGELIS SU KEFYRU doh.gif  doh.gif
*

Mūsų darželyje irgi siaučiant peršalimo ligoms vaikai bent kartą kitą per savaitę gauna duoną su sviestu ir česnaku. Buvo ji kuriam laikui dingusi, bet patys tėveliai per susirinkimą prašėme, kad vėl duotų. O vaikai tokią duoną valgo: vieni geriau, kiti prasčiau. Kaip ir bet kokį kitą maistą.
O dėl silkės ir kugelio lopšelinuko meniu esu prieš porą metų ėjusi kalbėtis pas darželio vedėją ir meniu sudarinėjančią darželio sesutę. Padėjo - iki šiol tomis dienomis, kai darželinukai gauna silkę ar kugelį (bet ir jiems tai neduodama dažnai), lopšelinukams sudaromas atskiras meniu.
kriskol
biggrin.gif Sveikos gyvos po švenčių tongue.gif

Pas mus darželį jau atsirado jogurtai ir vaisiai, tai skubu pasidžiaugti, gal dar pas ką permainos įvyko, matyt ankščiau ar vėliau tai turi būti įvesta į racioną mirksiukas.gif .ir pas visus atsiras, tikiuosi drinks_cheers.gif
ruta19
QUOTE(anna @ 2008 03 04, 09:44)
vat būtent,pas maniškę irgi toks maistas  schmoll.gif
bet silkės nemačiau niekada  biggrin.gif čia aišku jie gerą bajerį sugalvojo kad toks mažas vaikas silkę valgytų,nu negirdėjus dar tokių čiūdų aš,maniškei tai nei pro kur neįkištum  smile.gif manau kad ir daugumai vaikų irgi,čia tikrai toks maistas ne vaikui.
*

Na mano merguzele nuo kokiu 1.5 m. net dreba pamacius silke. tongue.gif Tik kad as jai duodu ant lezuvio galo, paragauti smile.gif nes ziuri kaip katinas i lasinius biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.