Eiline situacija.Darbo vieta uzimta,kol buvau vaiko prieziuros atostogose,su vadovu nerandame bendros kalbos.Jei prasysiu kompensacijos uz tai kad parasyciau prasyma iseiti savo noru,kokio maksimalaus dydzio ji gali buti,t.y. keliu menesiu atlyginimas.Jeigu prasysiu uz du sekncius metus,kuriuos jie man dar turetu laikyti darbo vieta,ar tai realu?O jei nesutiks,tai uzsienio kapitalo imone,direktorius statytinis,ar kreipdamasi i teisma kazka islosciau,nes girdejau,kad viso bylos buna ne i mamos nauda.Beje esu vienisa mama.Aciu
Jūs galite tartis su darbdaviu dėl kompensacijos. Jos dydis yra derybų objektas. Nežinau kokio dydžio buvo Jūsų atlyginimas ir kokia suma priklausytų už du metus, tačiau Jūsų nurodomi dydžiai nėra nerealųs. Darbdavys turi Jus priimti į tą darbo vietą iš kurios Jūs išėjote. Jei jis nori , kad Jūs išeitumėte "šalių susitarimu" jam reikia tartis, kitaip Jūsų atleisti neįmanoma. Jūs turite teisę kreiptis į teismą prašydama įpareigoti darbdavį grąžinti Jus į darbą ir reikalauti kompensacijos už priverstinę pravaikštą, bei motyvuojant, kad Jūsų tolesnis darbas tenai nebus įmanomas, priteisti Jums kompensaciją (kad ir už du metus).
Aš žinau atvejų kai nutraukus darbo sutartį "šalių susitarimu" buvo išmokėta 36 mėn. atlyginimo dydžio kompensacija. Aišku teisme Jums reikės kvalifikuoto teisininko, ypač jei įmonė užsienio kapitalo, juos atstovaus geras advokatas. |