Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada tupdote ant puoduko?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
mutantė
Aš tai tupdau nuo 6 mėn tik vieną kart per dieną, nes tingiu ją laikyt, be to laiko nėr ax.gif bet džiaugiuos, nes beveik vissalaik padaro biggrin.gif , mano sesuo tai toki mažiuką, net naktį budino ir tupdė ant puodo, užtat vienų metų jau jokių sauskelnių nereikėjo, bet aš tai jaučiu taip greit nepripratinsiu, o pas jūs kaip reikaliukai? g.gif
Jurgana
QUOTE(mutantė @ 2005 04 11, 22:00)
o pas jūs kaip reikaliukai? g.gif
*

Viena iš dovanų pirmojo gimtadienio proga - naktipuodis, nemanau, kad labai vėluojam, nes dabar jau bus galima pasikalbėti, kad reikia "pasėdėti" smile.gif
Medona
kiek bandau sodinti, kazkur nuo 7 men,ne kiekviena diena blush2.gif , bet tik kelia subinioka ir viskas, dabar jau 8,5 tai pats atsitoja ir uzdaro sikpuodzio dangti nieko nepridares doh.gif nezinau kaip cia mums pavyks... ax.gif vasara arteja tai su nuogu uzpakaliu paleisiu i lauka, bus lengviau ir dazniau pasodint tongue.gif biggrin.gif
krika
turim puodą, bet kada įsigyjau nepmenu. nu vienžo, jau gal 2 mėnesiai, kaip pandau sodinti. su rūbais kai pasodinu, tai sėdi ir dar perpuodo šonus patapšnoja. o kai bandau sodinti pliku užupakaliu, tai įsitempia kaip styga ir negaliu sulnkti atsisėdimui blink.gif
kol rengiu vaiką, tai pati atsisėdu ant puodo - mol šildau. kartais po karštu vandeniu pakišu kad nebūtų šaltas. bet nesėdi sad.gif
Estrella...
Sveikutės.
Aš savo didžkį sodinau nuo 6mėn.Metukų laiko ,jis jau pats prašydavo thumbup.gif ,ir pamperso mums nereikėjo schmoll.gif Pradėjau sodinti,nes pastebėjau,kad iš po nakties pribusdavo sausu pampersu.Taip kiekvieną rytą ir darydavome ant puoduko,o pamažu ir pradėjome dienomis.
O mažiuko dar nesodinu.Truputį palauksime,nes dar neturime puodelio blush2.gif
Dausele
Mums buvo 4,5 mėn. Lankemės pas masažistę, kuri pasiūlė dukrytę prieš masažą "pasysinti" smile.gif . Tai aš ją nusinešdavau į vokią ar tualetą ir laukdavau kol atliks reikalus. Ji po kurio karto pradėjo tokioj pozoj atlikinėti didelius reikalus. Ir merginai turbūt visai patiko, nes kakučio į pampersus daryti nebepanoro biggrin.gif . Tai kai tik rasdavau ją sausą, visada nešdavau atlikti reikalų. Kai išmokom sėdėti, persikėlėm ant puodo. Nuo 9 mėn. dukra atsisakė pamperso dienos metu, o nuo 1,3 kategoriškai nesutiko jo dėvėti ir naktį thumbup.gif
Dabar bandau tą patį daryti ir su mažuoju, žiūrėsim kas iš viso to išeis g.gif
mutantė
Na manoji tai nemėgsta dėtis sauskelnių, tad kartais padupdau, vien kad prasivedintu
mutantė
Na manoji tai nemėgsta dėtis sauskelnių, tad kartais padupdau, vien kad prasivedintu
krika
nuo vakar manoji pradėjo sedėti ant puoduko thumbup.gif bet tik sedėti, nieko kol kas nepadaro. va ir dabar praėjo gal pusvalandukas nuo pasisedėjimo, o ji drąsiai kaku į pamperį pridarė g.gif
Rino
mes pradėjom sėstis ant puoduko nuo 7 mėn., pratinau po valiai o galiausiai mums nuo 1.5 metų jau nebereikėjo pampersų. Reikia tik kantrybės ...
Dalita
labas rytas, mes irgi kažkur nuo7 men jau sedim ant puoduku, buna padaro buna ne blush2.gif bet labai mėgsta su juo žaisti ir manau kad supratimas yra ką ten reikia daryti rolleyes.gif nes jei nenori tai nesedi o kaip nori seda ir gražiai viska paDARO thumbup.gif
SiDo
As lygiai nuo 7 men saziningai is paco ryto sodinu ant puodo, nes rytais jis visdada buvo prates kakoti. Bet sia savaite kazko pasikeite jo sikimo ritmas, tai is pradziu tik pasisiodavo, o dvi paskutines dienas tai net nebesisioja ir ozius rodo, nenori ant puodo ir viskas. Kaip cia toliau mums seksis nezinau schmoll.gif
coco
As siandien pirma karta pabandziau savaja ant puodo patupdyti,tai tik isireke ir viskas sad.gif .Tada aprengiau ir pasodinau jau su pampersu,bet vis tiek labai nepatenkinta.Nezinau,kaip jai paaiskinti,kas cia per daiktas ir ka reikia i ji daryti.
O kakoja ji visada valgydama,tai negi su saukstu burnoj ja ir sodint dabar? g.gif Patarkit,ka daryt?
agava
QUOTE(coco @ 2005 04 18, 08:40)
As siandien pirma karta pabandziau savaja ant puodo patupdyti,tai tik isireke ir viskas  sad.gif .Tada aprengiau ir pasodinau jau su pampersu,bet vis tiek labai nepatenkinta.Nezinau,kaip jai paaiskinti,kas cia per daiktas ir ka reikia i ji daryti.
O kakoja ji visada valgydama,tai negi su saukstu burnoj ja ir sodint dabar? g.gif  Patarkit,ka daryt?
*

pas mane ta pati situacija - kakoja valgydama, o kokius sikpuodzius jus turit? as noreciau tokio kaip kedute, su atlosais rankoms, bet nerandu - gal zinote kur yra?
SuperBaba
Ant puodo sedam mazdaug nuo 7men, sekasi gerai thumbup.gif
šviesa
QUOTE(coco @ 2005 04 18, 08:40)
As siandien pirma karta pabandziau savaja ant puodo patupdyti,tai tik isireke ir viskas  sad.gif .Tada aprengiau ir pasodinau jau su pampersu,bet vis tiek labai nepatenkinta.Nezinau,kaip jai paaiskinti,kas cia per daiktas ir ka reikia i ji daryti.
O kakoja ji visada valgydama,tai negi su saukstu burnoj ja ir sodint dabar? g.gif  Patarkit,ka daryt?
*

Padaryk kokiu poros savaiciu pertrauka ir vel bandyk. As sodinau nuo 7 men. Tiksliau ne sodinau, o laikiau virs puoduko. Taip ilgai dariau, kol kartais pasodindavau. Labai girdavau, kai padarydavo. Kai matau kad nori, tai griebiu ir sodinu net jei ir valgydama darytu.
Juodaplauke
as nuo 6 menesiu sodinu ant puoduko, ir sakau "ps pspsss pssss" ir ka jum manot?Maziukas jau kelis kartus ir kakojo ant puoduko ir sisojo thumbup.gif Kai matau, kad stena iskarto nurengiu ir ant puoduko ir tada kakoja tiesiai i ji ax.gif

Sviesa maniskis tai dazniausiai ir daro valgydamas
lauziukas
Mums prieš savitę suėjo 6 mėn, tai jau kokias 3 savaites vis pasodinu ant puoduko. Visada sodinu kai tik atsikelia arba būna tik ką pavalgius. Sėdi tai su malonumu, bet dar nei karto nieko nepadarė... verysad.gif Vandenį vonioj paleidžiu, kad gal asociacijos kiltų, bet vistiek nieko...
*valdonė*
Oi, paskaičiau čia mamyčių pasisakymus............ir sunerimau doh.gif Mums jau greit 9 mėn.,o mes dar nei karto nesėdėjom ant puodo 4u.gif Dr net gi jo ir neturim blush2.gif Bet tuoj pasitaisys situacija ir ketvirtadienį jau jį įsigysim iš TINDI RINDI thumbup.gif Ir tada jau sąžiningai mokinsimės tongue.gif
marsiukė
QUOTE(virgyte @ 2005 04 24, 18:09)
Oi, paskaičiau čia mamyčių pasisakymus............ir  sunerimau doh.gif Mums jau greit 9 mėn.,o mes dar nei karto nesėdėjom ant puodo 4u.gif Dr net gi jo ir neturim blush2.gif Bet tuoj pasitaisys situacija ir ketvirtadienį jau jį įsigysim iš TINDI RINDI thumbup.gif Ir tada jau sąžiningai mokinsimės tongue.gif
*

Pas mus situacija tokia pati. Jau ir devyni mėnesiukai, bet ant puodo dar nesėdėjom doh.gif Reiks eit pirkt puodo.
O kokį mamos naudojat puodą? mano vyras labai jau nori to grojančio, kai pasisioja.Kokia jūsų nuomonė apie juos?
kajote
As pradejau sodinti ant puoduko, kai maziui suejo 8 men. Sodinu is pat ryto kai atsikelia, taip pat po valgio ir po pietu miego. Sekasi tikrai neblogai thumbup.gif tiktai reikia kantrybes, kaip kazkuri mamyte jau minejo mirksiukas.gif

P.S. mes turime "BabyBjorn" kompanijos puoduka (visai paprasta) be jokiu tenais pribumbasu... mano nuomone visokios muzikytes... visai nereikalingos unsure.gif bet tai cia tik mano nuomone ax.gif
agava
QUOTE(kajote @ 2005 04 27, 07:03)
As pradejau sodinti ant puoduko, kai maziui suejo 8 men. Sodinu is pat ryto kai atsikelia, taip pat po valgio ir po pietu miego. Sekasi tikrai neblogai  thumbup.gif tiktai reikia kantrybes, kaip kazkuri mamyte jau minejo  mirksiukas.gif

P.S. mes turime "BabyBjorn" kompanijos puoduka (visai paprasta) be jokiu tenais pribumbasu... mano nuomone visokios muzikytes... visai nereikalingos  unsure.gif bet tai cia tik mano nuomone  ax.gif
*

pritariu del muzikysiu, nes mano kriktadukra per tas muzikytes taip ir nesisedo ant sikpauodzio, nes pirma karta kai pasisiojo kaip uzgrojo unsure.gif tai ji issigando ir viskas, tada jau pratino daryti reikalus ant klozeto sad.gif
birina
sveikutes man tai masazyste pasake neskubet ir pradet nuo metuku,gal patarsite koks puodelis geresnis ax.gif
agava
Asa jau kaip antra sav. sodinu, tai pirma karta pasodinus, iskart padare sisi, taip dabar viska ir daro jame, tik nakti i pampersa, gaila, kad prasytis nemoka, tai reikia kas 40min. sodinti biggrin.gif O naktipuodi nupirkau paprasta, nes nesulaukiau bebeConfort, tai jo ir nepirksiu, o vis dar noriu Naktipuodzio - kedutes smile.gif man jis labai patinka, tik, kad niekur nera sad.gif
Indriuske
Mes vat nusipirkom sestadieni naktipuodi biggrin.gif yra kur pedutem padeti ir toks didelis meskinas prieki tongue.gif
Bandziau kelis kartus pasodinti ir su pampersu ir be jo,bet schmoll.gif stojasi jinai isikabinus i ta meskina ir nieko tu daugiau nepadarysi doh.gif nesodinsi taigi per prievarta doh.gif
Mojo
QUOTE(virgyte @ 2005 04 24, 18:09)
Oi, paskaičiau čia mamyčių pasisakymus............ir  sunerimau doh.gif Mums jau greit 9 mėn.,o mes dar nei karto nesėdėjom ant puodo 4u.gif Dr net gi jo ir neturim blush2.gif Bet tuoj pasitaisys situacija ir ketvirtadienį jau jį įsigysim iš TINDI RINDI thumbup.gif Ir tada jau sąžiningai mokinsimės tongue.gif
*

Na, tai mes turbūt jau veteranės būsim - mano mažei metai ir 2 sav., o puodo dar net neįsigijom doh.gif

Bet kad tokio, kokio norim, niekaip nesulaukiam - vis į Tindi Rindi neatveža, sakė, gal šią savaitę - lauksim g.gif

O apskritai kankinti vaiko nesiruošiu, turiu patirties, kad kiekvienam darbui ateina savas laikas.

Užsieniečių vaikai, girdėjau, į pirmą klasę eina su pampersais thumbup.gif
Indriuske
QUOTE(Mojo @ 2005 05 16, 17:09)
*

laugh.gif laugh.gif thumbup.gif
mutantė
man tai tingis be to gi laiko nėr kas 40 min tupdyt ax.gif blush2.gif
Freiza
As pradejau sodinti ant puoduko nuo kokiu 7 menesiu. Kai ji jau galejo tvirtai pati sedeti. Pasodinu keleta kartu per diena. Dazniausiai po miego.
virgulia
mano vyresnis sūnaitis ant puodo pradėjo sėstis 11mėn.Nebuvo jokių isterijų ar prievartos.Mokinau mokinau ir išmoko.Tačiau su antruoju tikras vargas.Pabandyk jį pasodinti net ir su kelnėmis-klykia net mėlynas.Maniau,gaj jam tas šikpuodis nepatinka,labai jau jis diedelis.Nupirkau kitą.rezultatas tas pats.Tik dabar pats pradėjo prie jo lįsti ir žaisti,bet sėstis nenori.Vaikui 9mėn.pasodintas su kelnytėm,nebežviegia kaip anksčiau,bet tuoj pat nulipa
Freiza
QUOTE(virgulia @ 2005 05 19, 17:10)
mano vyresnis sūnaitis ant puodo pradėjo sėstis 11mėn.Nebuvo jokių isterijų ar prievartos.Mokinau mokinau ir išmoko.Tačiau su antruoju tikras vargas.Pabandyk jį pasodinti net ir su kelnėmis-klykia net mėlynas.Maniau,gaj jam tas šikpuodis nepatinka,labai jau jis diedelis.Nupirkau kitą.rezultatas tas pats.Tik dabar pats pradėjo prie jo lįsti ir žaisti,bet sėstis nenori.Vaikui 9mėn.pasodintas su kelnytėm,nebežviegia kaip anksčiau,bet tuoj pat nulipa
*

Maniskei tai patika sedeti ant puodo tongue.gif Kartais po puse valandos issedi. Ji sai krapstisi aplinkui, koki zaiska paduodu ir sedi. mirksiukas.gif
shiva1
mojo is tiesu,bent jau statuose, vaikai ilgiau su sauskenemis laksto, na gal i pirma klase ir neina, bet iki kokiu 3-4 metu tei tikrai, nemanau, kad tai yra thumbup.gif , gal netgi atviksciai. labiausiai is to zinoma pelnosi sauskelniu gamintojai doh.gif

saviski as ketinu pratinti nuo kokiu 7 men tongue.gif
rutulux
Sveikutės, kadangi aš su didžiaja turėjau labai daug problemų su tais puodais– tik 2m. pradėjo sėdėti, tai mažąjį nuo 4 mėn. pradėjau. Kažkaip ryte netyčia pataikiau pirmą kartą, tai dabar kiekvieną rytą tvarkingai pakakojam. Dieną esam be pamperių, tai kai pamiega dar ir pasisiojam. Žinoma iš pradžių palaikydavau, bet dabar pats sėdi.
Estrella...
QUOTE(rutulux @ 2005 07 31, 09:07)
Sveikutės, kadangi aš su didžiaja turėjau labai daug problemų su tais puodais– tik 2m. pradėjo sėdėti, tai mažąjį nuo 4 mėn. pradėjau. Kažkaip ryte netyčia pataikiau pirmą kartą, tai dabar kiekvieną rytą tvarkingai pakakojam. Dieną esam be pamperių, tai kai pamiega dar ir pasisiojam. Žinoma iš pradžių palaikydavau, bet dabar pats sėdi.
*

blink.gif tokį mažą.Aš nuo 9mėn pradėjau sodinti.
Estrella...
QUOTE(birina @ 2005 05 10, 18:37)
sveikutes man tai masazyste pasake neskubet ir pradet nuo metuku,gal patarsite koks puodelis geresnis ax.gif
*

Puodelis turi būti stabilus,kad neparvirstų kartu.
Michaska
Maniskiui jau greit 9 menesiai, todel ir mes jau pradedam pratintis prie puoduko. Pabandem pasodinti ant sesutes puoduko, tai isbuvo vos kelias minutes - ir i riksmus cry.gif bet kol kas nepriestarauja pasodinamas ant klozeto (turim ta specialu dangteli vaikams). Kol kas tik karta pavyko sisiu padaryt ant klozeto blush2.gif Taciau po truputi pratinsiu ir toliau. mirksiukas.gif Tinkamo puoduko vis nerandam sad.gif bet ieskom toliau. Labai jau nepatogu salia tupeti ties to klozetu, o ir nesaugu, vos akimirkai nusisuk, vaikas jau ir svyra i sona ar i prieki. g.gif
rutulux
QUOTE(estrella @ 2005 07 31, 09:42)
blink.gif tokį mažą.Aš nuo 9mėn pradėjau sodinti.
*

Dabar jau ne toks ir mažas. O juk minėjau, kad pradžioj palaikydavau.
lilijal
Mes ant puodo jau sėdim apie mėnesį, t.y. nuo 8 mėn. ir 3 sav. smile.gif Turime "Chicco", jis paprastas, stabilus ir nedidelis. Vaikas visą dieną būna be pamperso, tik nakčiai uždeda. Per dieną į puodą 3-4 kartus padaro. thumbup.gif Tik atsibūdusi, jei sausas, sodinu ant puodo. Taip pat žiūriu, jei po maždaug 40 min. sausas, sodinu ir padaro. thumbup.gif O dar išmoko kažka padaręs į kelnes, puodą ar pampersą, būrgzti, tokiu būdu pranešdamas, kad jau kažką padarė.
Aišku tai reikalauja kantrybė, reikia, kad vaikas būtų nuotaikoj ir su juo sėdėti, bet aš rezultatais patenkinta. thumbup.gif
Arnika
Mes tai turim puoduką, bet mokinsiu ant jo sėdėti gal nuo 1,5 metų - maždaug. Tai yra tada, kai jau matysiu, kad vaikas tikrai supranta priežastis ir pasekmes, o ne automatiškai kažką padaro ilgiau palaikius. Tuomet gal pavyks išmokyti per kelias savaites smile.gif. Čia aš taip įsivaizduoju, o kaip bus - matysim biggrin.gif .
Bent jau dabar tai ant puodo jai kankynė, lipa lauk iš karto, mama bandė žaislais sudomint, atseit aš nemoku - nepavyko tongue.gif.
Čia mamos vos ne giriasi kuri anksčiau sodina, bet man įdomu rezultatai - kada vaikas iš tikrųjų ėmė suvokti ir pasiprašyti PATS ant puoduko g.gif ? Ar verta taip anksti pradėti, man tai atrodo vargas ir mamai ir vaikui...
SilvijaG
O kokioje parduotuveje geriusia pirkti puoduka? Ir koki ji pirkti neisivaizduoju:(
Lali
Mano mama sake, kad mane ji ant puoduko sodindavo jau nuo tada, kai tik pradejau sedeti... 4u.gif Ar ne per anksti?
Aurėja
QUOTE(Lali @ 2005 08 02, 18:37)
Mano mama sake, kad mane ji ant puoduko sodindavo jau nuo tada, kai tik pradejau sedeti...  4u.gif  Ar ne per anksti?
*

sakyčiau ankstoka, paskaityk straipsnį (teorija + praktiniai patarimai) - "Kelias iki puoduko" štai čia
Matelyk
QUOTE(Mojo @ 2005 05 16, 17:09)
*

o tai tu manai, kad čia labai gerai g.gif
aš tai manau, kad čia problema, kad neišmokina vaikų bent iki 2 metų ant puodo daryti. koks čia malonumas su pamperiu vaikščiot g.gif manau jokio

nu mano mažulis dar nesėdi, tai aš ir nemokinu, bet kai išmoks tvirtai sėdėti tai reikės rimtai tuo reikalu užsiimti ax.gif norėčiau kad iki metų išmoktų, kad kai pradėsiu eiti į darbą kitiems nebūtų problemų mirksiukas.gif
Pingvinukas
Dukrą sodinau ant puoduko, nuo tada, kai pradėjo gerai sėdėti, kažkur nuo 7 mėnesio. Už tat mergaitė visai nebijojo puoduko. Viskas vyko ramiai neskubinant. Sūnus tuoj pradės sėdėti ir jį tupdysime ant puoduko. Turime Chicco firmos. Labai patogus. O dukrytei jau puoduko nebereikia. Nuo 2 metų ir 3 mėnesių su juo atsisveikino. Dabar tupi ant unitazo, ant specialaus dangčio (Graco firmos).
Uliuliuska
4u.gif As pradejau sodinti dukryte nuo 5 men, aisku tik prilaikydama, kol nepradejo pati sedeti. Ir jokiu riksmu ir asaru, tvarkingai padaro siusiuka ilgai nesededama. Taip dariau ir su vyresniaja dukra, budama dvieju metuku net ir nakti pamperio nereikedavo deti. thumbup.gif
dark
Be galo aktuali tema. Mano jaunuoliui 6 mėn. ir jau pasigirdo iš bobučių mokymų, liepimų sodint Faustą ant puodo. Paskaičiau čia ir nusprendžiau tik pavasarį mokint.
Maja Di
Mes Kalėdų proga gavom naktipuodį, tada vaikinui buvo be kelių dienų 7 mėnesiai. Ir ką jūs manot nuo to laiko tik vieną kat buvo pakakojęs į pampersą biggrin.gif Sodinu į dieną kokis 4-5 kartus ir pataikau kad pradeda stenėt ir padaro didelį reikalą thumbup.gif . O pasisioja tai rytais visada, o šiaip dieną dar matyt nelabai supranta, kad ten reikia sisioti. O kad per antsti nuo 7 mėnesių sodint nemanau, ką gal geriau kad į mokyklą eis su pampersais, o sako jau ir Lietuvėlėj yra tokių atvejų, ne tik štatuos. doh.gif
mamuliux
Mano mažiuliui 7,5 mėn. ir mes jau sėdam ant puoduko, kai norim "kakučio". Tai darau tam, kad mažiulis priprastų prie puoduko ir jo nebijotų. Tai ne joks mūsų laimėjimas, tiesiog mažius labai aiškiai parodo, kada nori "kakučio".
O vyresnysis pamiršo pampersus 2 metų (kaip tik buvo vasara, tai daug patogiau atpratint). Gal būtų pavykę ir anksčiau, bet jis labai užsispyręs iki 2 metų nepratardavo nei žodžio, net mama nesakydavo. Tai kaip pasiprašys ant puodo
DovileG.
QUOTE(dianadov @ 2006 01 01, 13:07)
Mes Kalėdų proga gavom naktipuodį, tada vaikinui buvo be kelių dienų 7 mėnesiai. Ir ką jūs manot nuo to laiko tik vieną kat buvo pakakojęs į pampersą biggrin.gif Sodinu į dieną kokis 4-5 kartus ir pataikau kad pradeda stenėt ir padaro didelį reikalą thumbup.gif . O pasisioja tai rytais visada, o šiaip dieną dar matyt nelabai supranta, kad ten reikia sisioti. O kad per antsti nuo 7 mėnesių sodint nemanau, ką gal geriau kad į mokyklą eis su pampersais, o sako jau ir Lietuvėlėj yra tokių atvejų, ne tik štatuos. doh.gif
*

Pritariu mano dukrytej beveik 6 men.bet as jau pratinu prie puoduko.Dideli ji jau padaro,tikiuosi greit prades ir sisioti tai ir pampersu nereiks .Paciam vaikui be pamperso lengviau bus.
KRISTIDA
Aš Paulių ant puoduko pradėjau sodinti nuo 6 mėn. Jokių ašarų ar šliaužimo nuo puodo. Sodinu po valgio, dažniausiai tada kakoja, arba sysių padaro. Nepamenu,kada pampersą yra prikakojęs. Manau, jam pačiam patogiau daryti į puoduką rolleyes.gif Pačios pagalvokit, koks malonumas stenėti atsisėdus ar gulint į pampersą doh.gif
O puoduką turim paprastą,nefirminį,pigų, bet visai patogų mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.