Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cezario minusai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mamūškė
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus g.gif

kokius zinote jus unsure.gif

va cia perskaiciau toki straipsniuka
http://www.alfa.lt/straipsnis/72844

ir kazkaip labai pradejau nenoret as tos operacijos schmoll.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu unsure.gif g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo verysad.gif

leliuka gauni tik po paros verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas g.gif
soske
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 17:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif
*

sia tema jau l;aaabai daug diskutuota. ir absoliuciai nesutinku kad vaikai kazkuom blogesni po cezario. maniskis buvo su manim kai operavo, taip kad cia jau prikauso nuo to kaip susitarsi su daktarais, ir vaikiuka ish karto dave (kai pasvere t.t. aprenge). renkasi, nes nereikia kankintis- viens du ir mazulis jau cia. 40min visa operacija trunka, atvaziavom i ligonine apie 10h (truputi skaudejo pilva tada) ir 11.43 jau turejom dziaugsma smile.gif randas po operacijos gjio visaj nesunkiai, po nepilno menesio sokinejau sporto klube. ir siaip visakas ok su tuo pilvu, nej aptirpes nej ka
ax.gif
cuname
Sveikos,

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

*

As irgi nepritariu
vyras buvo kartu,nes buvo uzmarine tik nuo puses,kai leliuka iseme,man ji parode ir nunese sutvarkyti, sverti, matuoti,vyras ejo kartu,fotografavo,pats uzdejo pampersiuka,suvyniojo ir padave vyrui.visi kartu is operacines parvaziavo i palata,mazyle nuo pat buvo su mumis ir nebuvo niekur atskirta.
o randas visai nedidelis ir sake kad po keliu metu bus visai nematomas.
O kad leliukai kitokie gime po CO tikrai nemanau,galiu palygint,nes kelios drauges turi tokio pat amziaus maziukus.
jei planuosim dar vaikuciu tai tikrai rinksiuos C.
Natuke
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=215242
čia jau daug kalbėta
o kiek tai - didelis? Kodėl gali neišgimdyt?
Mamūškė
kazkaip norejosi temos kur butu konkreciai minusai isdestyti g.gif
manau, kad ana tema ne apie tai rolleyes.gif

Natuke
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 19:13)
kazkaip norejosi temos kur butu konkreciai minusai isdestyti  g.gif
manau, kad ana tema ne apie tai  rolleyes.gif
*

ten tiek jau minusų išsakyta... nebenorisi kartuotis blush2.gif
o šiaip:
1 nemažai mamų skundžiasi žindymo sunkumais - blogiau veikia hormonų mechanizmas, dažnai neįmanoma anksti pridieti kūdikį prie kruties
2 ilgiau gyja, galimos komplikacijos ir didėja šansai vėl patekti po peiliu
3 kai kurioms mamoms gali būti šokas dėl pačios operacijos - ne kiekvieną dieną tau jaučiant (jauti gi tampimą... ) pjauna pilvą
4 Vaiką taip pat kartais gydytojas gali sužeisti
5 Psichologinė trauma vaikui, kuris nesitiki tokio gimimo (čia ginčiotina), bet vaikiukas vis gi tokio per staigaus gimimo akyvaizdžiai išsigasta...
6 dėl vaiko charakterio brožų - nežinau tiksliai, manau cezaris šiek tiek įtakuoja, bet su juo veikia daug kitų veiksnių...
Na manau kolkas užteks. Anoj tiemoj buvau įdėjusi laimingo cezario filmuką. Gimdė tikrai mylinti tevai, mano draugai - bendravau su jais, kai buvau JAV. Pasikartuosiu - man nepatiko, kad vaikai išsigąsta, pradeda verkti, personalas dirba mano manymui per greitai ir gruboka, mašinaliai. Nera nuogo odos prie odos kontakto - tai man asm po gimdymo buvo labai svarbu ir tai paskatina hormonų, atsakingų uš žindymą gamybą. Taip pat apraminą vaiką ir parodo, kad mama čia - iš tikrųjų jokios katastrodos nera wub.gif
Na dar pridėsiu, kad mamai reikia daug daugiau pagalbos - pradžioje tikrai sunku pasirupinti naujagimiu (ne visom taip, bet daugumai). Gerai, jeigu ligoninėje leidžia vyrui pasilikti su šeima. O jeigu esi paprastoj ligoninėje ir tau gali padėt tik seseles, tai turi būti labai sunku unsure.gif
Mamūškė
aciu 4u.gif
NoAngel
Na iš savo varpinės kažko blogai apie CPO(cezario pjūvio operacija) pasakyt negaliu 4u.gif Praktiškai visame kame tik pliusai cool.gif Pas mane operacija buvo planinė(dėl netaisyklingos vaiko padėties).O kad vaikas kažkuom skirtųsi nuo tų kurie natūraliai gimė tikrai negaliu teigt g.gif Pana labai savarankiška, palyginus su bendraamžiais viską daro padieniui(sėdosi, stojosi, vaikščiot pradėjo), dabar ir kalbėt pradedam(balandį bus 2 metai) wub.gif Ir šiaip vaikas savo charakteriu, ramus( miega naktimis ) judrus, labai bendraujantis..
Na o apiee save , ir savo pojūčius pooperacinius irgi galiu pasakyt tik viską iš gerosios pusės ax.gif Ligoninėj pragulėjom 4 paras, 2 savaites po CPO jau kapitališkai tvarkiausi kambarius, jėgų antplūdis tai oi oi oi koks buvo užėjęs biggrin.gif , žaizda gijo super gerai, randas dabar(2 metai) toks tarsi jo ten nebūtų, tik toks vaizdas kad toje vietoje tarsi su pieštuku kas brūkšnelį būtų nupiešęs biggrin.gif , rando aptirpimą jutau gal tik kokius 3-6mėn, nedaugiau...Ir tai tikrai nemaišė mirksiukas.gif Antrą kartą jei tik reiktų CPO tikrai su mielu noru tai pakartočiau thumbup.gif
Riple
man vienintelis minusas,kad dabar nezinau ka reiskia paciai pagimdyt..o taip norejosi patirt ta jausma.. verysad.gif
vataipva
man dare extra cezarį.

tai galiu pasakyt, kad vieni minusai smile.gif ir didžiausias - žindymo nesėkmė (pradedant nuo to, kad pirmieji pieno požymiai atsirado tik po 3jų parų, baigiant tuo, kad vaiko nesugebėjau išmokyt paimti normaliai krūties (imdavo bilekaip, jei bandai taisyt - užsiklykdavo nenuraminamai, alkanas būdavo), tad maždaug mėnesiui praėjus nutraukiau maitinimą)

pačiai, nors ir pjūvis gijo neįtikėtinai gerai (gydytojų žodžiais), bet pati apie mėnesį vaisčiot galėdavau tik su kelnėm/korsetu, super gerai aptempiančiu pilvą (nesu iš perkūdusių). dėl to, kad sunku vaiksčiot ir sėdėt, maitint galėdavau tik gulimoj pozicijoj. vaikas valgydavo kartais kas 15min, kartais kas pusvalandį --> 100proc gulimas režimas gaudavos. stogas pradėjo važiuot.

tai tiek emocinių minusų. apie medicininiu požiūriu galimas komplikacijas jau senai viskas aišku: pradedant nuo nuskaumsinamųjų, baigiant pačiu pjūviu ax.gif

tiesa, man irgi pranašavo labai didelį kūdikį, bet gimė 3,2Kg mirksiukas.gif
Mamūškė
aisku... nu tai as stengsiuos is paskutiniuju irgi nepasiduot, kad darytu cezari... nu nebent jau pranasaus koki 5,5 svorio kudikeli doh.gif
jobukas
Manau, kad planinis cezaris (jei tam yra reikiamos indikacijos) turi daug maziau minusu nei ekstrinis. Del neigiamu cezario pasekmiu zindymui, vaiko vystymuisi ar charakteriui, tai nereikia hiperbolizuoti. Jei tinkamai tam pasiruos, problemu nebuna daugiau, nei po naturalaus gimdymo. Bet va, minusus pajutau dabar, kai jau praejo 6 metai nuo operacijos - atsiradusios saaugos, pasak gydytoju, tai garantuotai del cezario. Zodziu, operacija yra operacija ir siaip sveikatos ji nepriduoda.
Jolita Mc'r
4u.gif na, as galiu pamineti tiek:
1. blogavimas,plauku slinkimas ir kt nemalonumai del narkozes poveikio;
2. jautrus bent pusmeti randas papilveje
g.gif nu ir daugiau nieko tokio neprisimenu... as labai patenkinta, kad man dare cezari ax.gif
Willma
QUOTE(jobukas @ 2008 03 05, 18:04)
Manau, kad planinis cezaris (jei tam yra reikiamos indikacijos) turi daug maziau minusu nei ekstrinis. Del neigiamu cezario pasekmiu zindymui, vaiko vystymuisi ar charakteriui, tai nereikia hiperbolizuoti. Jei tinkamai tam pasiruos, problemu nebuna daugiau, nei po naturalaus gimdymo. Bet va, minusus pajutau dabar, kai jau praejo 6 metai nuo operacijos - atsiradusios saaugos, pasak gydytoju, tai garantuotai del cezario. Zodziu, operacija yra operacija ir siaip sveikatos ji nepriduoda.
*

gal gali paaiskinti, kurioje vietoje tos saaugos ir kaip tai jauti?
man trecia savaite po operacijos. Kartais paskauda viena sona. Kai lieciu, tai tame sone po randu lyg butu koks sukietejimas unsure.gif tikiuosi, kad tai nera kazkas panasaus, kas tau... g.gif
naitas
Matau vienintelį minusą - tai kad natūraliai gimdžiusios leidžia sau "pagailėti" tų, kurioms buvo darytas cezaris.

man buvo dvi operacijos, ir laukiu trečios. Nesijaučiu ką nors praradus.
Levander
QUOTE(Mega13 @ 2008 03 04, 12:19)
Na iš savo varpinės kažko blogai apie CPO(cezario pjūvio operacija) pasakyt negaliu 4u.gif Praktiškai visame kame tik pliusai cool.gif O kad vaikas kažkuom skirtųsi nuo tų kurie natūraliai gimė tikrai negaliu teigt g.gif Pana labai savarankiška, palyginus su bendraamžiais viską daro padieniui(sėdosi, stojosi, vaikščiot pradėjo), dabar ir kalbėt pradedam(balandį bus 2 metai) wub.gif Ir šiaip vaikas savo charakteriu, ramus( miega naktimis ) judrus, labai bendraujantis..
Na o apiee save , ir savo pojūčius pooperacinius irgi galiu pasakyt tik viską iš gerosios pusės ax.gif Ligoninėj pragulėjom 4 paras, 2 savaites po CPO jau kapitališkai tvarkiausi kambarius, jėgų antplūdis tai oi oi oi koks buvo užėjęs  biggrin.gif , žaizda gijo super gerai, randas dabar(2 metai) toks tarsi jo ten nebūtų, tik toks vaizdas kad toje vietoje tarsi su pieštuku kas brūkšnelį būtų nupiešęs biggrin.gif , rando aptirpimą jutau gal tik kokius 3-6mėn, nedaugiau...Ir tai tikrai nemaišė mirksiukas.gif Antrą kartą jei tik reiktų CPO tikrai su mielu noru tai pakartočiau thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif geriau ir nebuciau parasiusi wub.gif
man vienintelis minusas tas, kad po operacijos reikejo guleti ne 2 dienas, o visas 5...
QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 21:18)
Nesijaučiu ką nors praradus.
*

drinks_cheers.gif
mrs.ieva
QUOTE(jobukas @ 2008 03 05, 17:04)
*

tikrai tikrai pagal visu mamu pasakojimus (visiskai neatitinkancius 'baisiu' teoriju) yra akivaizdu kad planinis CP yra simtakart geriau negu ekstrinis. o ir del vaiko vystimosi ar zindymo ar dar ko nors tai tik mitas kad viskas bus blogiau, tai labai retai pasitaiko, jei isvis pasitaiko.
operacija sveikatos nepriduoda, o jau gimdymas tai priduoda? g.gif

QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 20:18)
Matau vienintelį minusą - tai kad natūraliai gimdžiusios leidžia sau "pagailėti" tų, kurioms buvo darytas cezaris.

*

o tu maziau imk i galva ko tos naturalistes gailisi, jos ir gamtos gailisi, kad ne jos desniais siais laikais gyvename mirksiukas.gif
Jolita Mc'r
QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 23:18)

*

drinks_cheers.gif nu baigia "uzknisti" uzuojauta, kad nepavyko naturaliai...
bigsmile.gif as tuo dziaugiuosi, sveikinkit mane mirksiukas.gif
jobukas
QUOTE(Willma @ 2008 03 05, 22:18)
gal gali paaiskinti, kurioje vietoje tos saaugos ir kaip tai jauti?
man trecia savaite po operacijos. Kartais paskauda viena sona. Kai lieciu, tai tame sone po randu lyg butu koks sukietejimas unsure.gif tikiuosi, kad tai nera kazkas panasaus, kas tau... g.gif
*

Ne, saaugas ciuopia arba mato ultragarsu ginekologas. Jei tau kazkas kelia itarima, pasitark su savo gydytoja (-ju).
saintlina
man darė du cezarius. Jau antrąjį kartą dėl žindymo tai problemų tikrai nebuvo - maitinau 2,5 metų lotuliukas.gif Randai abu kartus gijo labai gerai. Nors antrą kartą pilvukas padribo virš rando g.gif Nors kas galėtų pasakyt, jog taip nebūtų naturaliai gimdžius? Vaikelis buvo didelis, 4,5 kg. Pilvas milžiniškas atrodė, matyt, ir išsitampė (viršsvorio neturėjau visiškai, netgi nukritęs svoris buvo nėštumo metu nuo amžino pykinimo). Taip kad minusų aš nematau. Ai, tiesa, po antrosios operacijos kokią savaitę tikrai labai stipriai skaudėjo galvą. Manau, kad nuo spinalinės nejautros.
Abu vaikai nei kiek neatsiliko nuo bendraamžių. Antrasis netgi priešingai - kur kas praaugęs bendraamžius thumbup.gif Sirgt pradėjo tik pradėjęs lankyt darželį.
Visumoj esu labai patenkimta. Nei kiek nesigailiu negimdžius pati schmoll.gif

Na, dar dėl sąaugų pasisakysiu. Po pirmojo cezario tikrai sąaugų buvo, net gydytoja vėliau siūlė operuot ir sutvarkyt. Bet tas cezaris 1994m darytas buvo. Po antrojo karto jokių sąaugų nei aš jaučiu, nei ginekologė rado.
linuse
niu ta tema tai jau nemazai prigvildenta...

ir kaip visada yra 2 puses:

gimde naturaliai - ojojoj cezaris baubas ir viskas po jo blogai schmoll.gif

gimde cezario pjuvio pagalba - viskas normaliai, mitai sugriauti, tik sunkiausia po to naturalistu gailesti atlaikyti...

mano nuomone, svarbu tinkamai pasiruosti, tiek operacijai, tiek pooperaciniam laikotarpiui, tiek zindymo pradziai (nemanau, kad visoms ji lengva), tiek kudikio vystymuisi thumbup.gif

viskas priklauso nuo poziurio, o baisumu ir komplikaciju buna tiek cezario, tiek naturalaus gimdymo metu doh.gif ir nustokim traumuot busimas mamas tuo stereotipu, kad cezaris yra blogis thumbup.gif esam mamos wub.gif o ne medikes tegul jie ir dirba savo darbeli drinks_cheers.gif thumbup.gif
prekestolen
QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 21:18)

*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Labai taikliai parašyta.
Man irgi buvo 2 operacijos

Mano nuomonė irgi- jokių, absoliučiai jokių minusų.
Va kaip buvo su antruoju vaikučiu: operacija planinė
..Ryte atsikėliau, dušas, nuvežiau dičkį į darželį ir tiesiu taikymu į VGN. Ten tik perrengė, nes visos depiliacijos jau atlikta pačios ryte. Nuvedė į palatą, palašino lašelinę, tada į operacinę nuėjau, pasirašiau, spinalinė nejautra- opa- ir leliukas yra. Jokių laukimų, nervavimosi, skausmo kentėjimo, skaičiavimų ir t.t.
O visa kita dėl sveikatos- tai kaip čia visos rašo- tiesiog jokių problemų. Grįždama iš ligoninės sustojau prekybos centre , apsiprekinau-nes po operacijos valgyt ilgai nedavė- tai tooooks apetitas buvo... doh.gif Dėl rando irgi jokių kompleksų- nes jo beveik nesimato.
Upokšnis
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 16:18)

*

Prieštarauju dėl mokymosi. Vyresnėlis labai gabus, grupėj lenkia daugelį vaikų, nors pagal amžių pats mažiausias. Pats domisi viskuo: skaito, rašo, piešia.
Dėl ligų: irgi prieštarauju. Per 6 metus, kuriuos lankom darželį, nesirgo, išskyrus adenoidų operaciją ir liežuvėlio pasaitėlį. Bet tai ne CO pasėkmė.
Randais gijo greitai ir gerai. Nei odos apdribusios, nei nejautros neliko.
Žindymo irgi neįtakoja CO. Draugė natūraliai pagimdė, bet pienas nesigamino. Niekas netikėjo, kad pieno nėra ir negali maitinti. Tik kai vaiko svoris nukrito -1kg, tada griebėsi už galvų ir skyrė mišinuko. Aš po CO abu vaikus maitinau ir nebuvo problemų dėl pieno nesigaminimo.

Išvada: viską lemia moters organizmas. Juk ir po natūralaus gimdymo skitingos pasekmės būna, ne vien po CO

QUOTE(Jolita Mc'r @ 2008 03 05, 18:13)
4u.gif  na, as galiu pamineti tiek:
1. blogavimas,plauku slinkimas ir kt nemalonumai del narkozes poveikio;
2. jautrus bent pusmeti randas papilveje
g.gif  nu ir daugiau nieko tokio neprisimenu... as labai patenkinta, kad man dare cezari ax.gif
*

Plaukų slinkimą lemia ne tik narkozė. Pats organizmas būna išsekęs nuo nėštumo. Su laiku viskas susitvarko
Florena
As ir daug kam cia priestarauju,mano abu vaikai po cezario,sunus jau eis rudeni i mokykla,serga labai retai,mokslam imlus,randas ir po pirmo ir po antra gimdymo labai greitai sugyjo,jau po keliu dienu ligonineje man jo nebeskaudejo,vaika is kart atnese,o kai istrauke is pilvo tai pirmam nunes tetukui parodyt biggrin.gif
kornelija.k
as naturaliste thumbup.gif nors antra karta turejau cezari, siaip iki paskutines minutes tikejausi, kad mazge dar apsivers ir pati bandys atkeliauti i si pasauli, na bet matyt jai labai gerai buvo sedet biggrin.gif man asmeniskai labai nepatiko pasiruosimas operacijai (as labai nemegstu, kai aplink mane sokineja). o vat didziausias minusas, kad negalejau patureti ant krutines kai gime verysad.gif vat pirmaja, tai tik gimusia uzdejo man ant krutines, tai sita jausma ir i graba nusinesiu. kazkodel tikejausi, kad ir su antra toks dziaugsmas tex, na bet pirmojo pamatymo taip pat niekada nepamirsiu wub.gif

siaip tai nlb suprantu, ka sia tema gali pasisakyti nepatyrusios cezario g.gif
EvelinaM
Nelabai supratau temos pavadinimo - jeigu jau yra butinybe daryti cezari, tai pliusu ir minusu vardijimas cia nepades ir nieko nepakeis. Bet del operacijos butinybes turetu nuspresti medikai. As tik niekada nesuprasiu tu moteru, kurios pacios savo noru pageidauja cezario pjuvio operacijos uzuot pagimdziusios naturaliai. Vis delto reikia suprasti, kad cezaris yra normali chirurgine operacija su visom galimom pooperacinem pasekmem. Tad kazkaip nei sis nei tas leisti save pjaustyti be reikalo...
lidukas
QUOTE(jobukas @ 2008 03 05, 19:04)
*

Aš apskritai esu prieš bet kokį peilio įsikyšimą schmoll.gif Gyvenime būna daugybė atvejų, kada tas yra neišvengiama, tada jau niekur nedingsi. O šeip, savo noru, na nežinau... g.gif Pirmą vaikinuką prieš 13 metų sėkmingai pagimdžiau pati, o va antrą prieš 4 metus teko operuoti, nes sėdėjo pipiras mano (kam gi į pasaulį viršum kojom žiūrėt biggrin.gif ) . Operacija buvo planinė, sąrėmių pajust nespėjau (čia turbūt didžiausias Cezario pliusas), bet vistiek, jei būčiau turėjusi galimybę rinktis - geriau gimdyčiau pati ax.gif
Preila

Taip taip as irgi uz naturalu gimdyma.Pries keturis metus gimdziau pati ir be jokiu nuskausminamujuir viskas ok.
su antruoju viskas kitaip,vaikinas sugalvojo pasedeti pilvelyje,todel teko pajusti cezario operacija doh.gif
Ir tikrai jokio komforto nepajutau schmoll.gif ,tiesiog guli kaip sunytis priklausoma, kaip sunytis ir lauki kieno nors malones,kada tau vaikeli atnes ir taip toliau doh.gif
Abo
QUOTE(vataipva @ 2008 03 05, 16:29)
tai galiu pasakyt, kad vieni minusai smile.gif ir didžiausias - žindymo nesėkmė (pradedant nuo to, kad pirmieji pieno požymiai atsirado tik po 3jų parų, baigiant tuo, kad vaiko nesugebėjau išmokyt paimti normaliai krūties (imdavo bilekaip, jei bandai taisyt - užsiklykdavo nenuraminamai, alkanas būdavo), tad maždaug mėnesiui praėjus nutraukiau maitinimą)

pačiai, nors ir pjūvis gijo neįtikėtinai gerai (gydytojų žodžiais), bet pati apie mėnesį vaisčiot galėdavau tik su kelnėm/korsetu, super gerai aptempiančiu pilvą (nesu iš perkūdusių). dėl to, kad sunku vaiksčiot ir sėdėt, maitint galėdavau tik gulimoj pozicijoj. vaikas valgydavo kartais kas 15min, kartais kas pusvalandį --> 100proc gulimas režimas gaudavos. stogas pradėjo važiuot.

tai tiek emocinių minusų. apie medicininiu požiūriu galimas komplikacijas jau senai viskas aišku: pradedant nuo nuskaumsinamųjų, baigiant pačiu pjūviu  ax.gif

tiesa, man irgi pranašavo labai didelį kūdikį, bet gimė 3,2Kg  mirksiukas.gif
*

žindymo nesėkmė pas dažną ir ne po CP.

Man darė ekstra cezarį, ir ačiū dievui, geriay dešimt cezarių, nei tas košmaras, kurį patyriau. Gal po planinio cezario yra lengviau, man buvo labai sunku, bet ką jau aš čia smulkinsiuos...

Natelė
buvo liudna, kad nepadejo man ant pilvo ka tik gimusio vaikelio o tik sekundei parode ir isnese unsure.gif antras dalykas - pooperacinei kaip invalide guli , viskas skauda, su kateteriu..o mano palatos kaimyne pati gimde, tai tik ja atveze ir po valandos ji jau su vaikeliu ant ranku lakste, ramino ji..o man taip buvo liudna, kad mano vaikutis kazkur tai tarp svetimu guli verysad.gif man ji paliko tik antra diena po to , kai pervede i normalia palata. ir jei ne vyras tai butu labai sunku juo rupintis verysad.gif
bambinoo
QUOTE(Natelė @ 2008 03 17, 18:44)
buvo liudna, kad nepadejo man ant pilvo ka  tik gimusio vaikelio o tik sekundei parode ir isnese unsure.gif
*

drinks_cheers.gif mano akim cia pagrindinis minusas, nors teko girdeti, kad kitoms padeda ant krutines ir po operacijos.
Man po operacijos praejus valandai atnese vaikuti ir nuo tada visa laika buvom kartu-tai jau didelis pliusas. wub.gif
Dar mano atveju minusas tas, kad nestumo metu buvo didziulis pilvas ir po operacijos jis pakibo ant rando. Dabar jau ne taip baisu, bet vistiek tokia banga yra.
Kazkas minejo apie sukietejimus pradzioj po randu - buvo ir man taip, su laiku jie dingo.
Ebonie
Didžiausias minusas, kad pirmą parą didžiąją dalį laiko vaikas yra atskirtas nuo motinos, atneša tik pamaitinti (na gal ne visose ligoninėse taip, rašau apie AK).
Taip pat liūdna, kad ką tik užgimusį vaikelį natūraliai pagimdžiusioms uždeda ant krūtinės, o po operacijos, parodo ir išneša. Čia mano nuomone didžiausi minusai.
Aš po operacijos praėjus 11 val, jau vaikščiojau ir nešiojau vaikelį, randas sugijo gražiai, viskas lyg ir gerai. Ir visgi kai bus dar vienas vaikelis, stengsiuosi pagimdyti pati.

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 03 06, 00:14)
operacija sveikatos nepriduoda, o jau gimdymas tai priduoda?  g.gif
*

Jei planuoji turėt 3 ar daugiau vaikų, tai manau, atlaikyt tiek operacijų tikrai sunkiau, nei tiek kartų natūraliai pagimdyti. Visgi pjaunama gimda, pilvaplėvė. O dar spinalinės nejautros, antibiotikai, - visa tai tikrai nepriduoda sveikatos.

QUOTE(Jolita Mc'r @ 2008 03 06, 16:51)
drinks_cheers.gif  nu baigia "uzknisti" uzuojauta, kad nepavyko naturaliai...
bigsmile.gif as tuo dziaugiuosi, sveikinkit mane mirksiukas.gif
*

Besilaukdama tiek buvau knygų prisiskaičiusi apie nat. gimdymą, tai po op. ilgą laiką save graužiau, kad negimdžiau natūraliai. Jau geraiu būčiau jų neskaičius.

QUOTE(linuse @ 2008 03 07, 13:35)

viskas priklauso nuo poziurio, o baisumu ir komplikaciju buna tiek cezario, tiek naturalaus gimdymo metu  doh.gif ir nustokim traumuot busimas mamas tuo stereotipu, kad cezaris yra blogis  thumbup.gif esam mamos  wub.gif o ne medikes  tegul jie ir dirba savo darbeli  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
*

sutinku drinks_cheers.gif
Versmė
Bjauriausia tai kateteris, kur viskas į kibiriuką bėga...
Be to, negalima valgyt, gert, vaikščiot ir pan. 24h. Aš kai po paros atsistojau, tai galvojau nebeišsitiesiu. doh.gif
Be to, vaiką tik po 9-ių val. atnešė.
O dabar kai maitinu gulėdama, tai mergytė kojom pilvą spardo, ir tiesiai į randą.
vataipva
QUOTE(Abo @ 2008 03 17, 18:37)
žindymo nesėkmė pas dažną ir ne po CP.

Man darė ekstra cezarį, ir ačiū dievui, geriay dešimt cezarių, nei tas košmaras, kurį patyriau. Gal po planinio cezario yra lengviau, man buvo labai sunku, bet ką jau aš čia smulkinsiuos...
*

aš manau, kad po planinio cezario tikrai lengviau. tas extra gerai trenkia per smegenis, su visom depresijos pasekmėm.
geriau jau pasiruošt ir nusiteikt, nei po didelių kankinimųsi išveš daryt operaciją net narkozei nespėjus suveikt. turbūt daugeliui atrodys baisu ką pasakysiu, bet labai džiaugiaus, kad sesutės paimdavo visas 3 naktis vaiką pas save. leisdavo išsimiegot ir atsigaut po šoko.

taip kad jei daktarai siūlo daryt CO, net nesiginčyčiau ir nebandyčiau vaidint natūralistės. yra kaip yra, jei reikia, vadinas reikia.
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 03 18, 00:25)
Bjauriausia tai kateteris, kur viskas į kibiriuką bėga...
Be to, negalima valgyt, gert, vaikščiot ir pan. 24h. Aš kai po paros atsistojau, tai galvojau nebeišsitiesiu.  doh.gif
Be to, vaiką tik po 9-ių val. atnešė.
O dabar kai maitinu gulėdama, tai mergytė kojom pilvą spardo, ir tiesiai į randą.
*

ai irnesakyk.gif , man kateteris buvo mažiausias nemalonumas wink.gif
o pirmą parą nei valgyt norėjau, nei ką. bet gert leido kiek norėjau. o pirmas "pasivaiksčiojimas" nusipraust ir tuoletan, tai tikrai įspūdingas. bet nieko, svarbiausia po operacijso kuo daugiau vaiksčiot - geriau gis randas.
vaivos juosta
QUOTE(Mintule @ 2008 03 17, 23:51)
O dar spinalinės nejautros, antibiotikai, - visa tai tikrai nepriduoda sveikatos.
*

O jie čia prie ko? Antibų gali gaut ir natūraliai gimdydama. Turėjau du planinius cz., - jokių antibiotikų negavau.
O cezario minusų aš įvardint negaliu - jei ne jis, aš vaikų neturėčiau ( kadangi pačiai gimdyti negalima ). Ir pieno turėjau, ir greitai atsistojau, ir liekna kaip liepa po mėnesio buvau.
Estrella
4u.gif As norejau paklaust,nes man jau taip pat gimdymas ant nosies ir gali buti, kad pati nepagimdysiu, cezario operacijos galimybe neisvengiama.
Jei as vaziuosiu i ligonine nesusitarus ir man jau gimdymo metu gali nustatyti,kad reikia skubiai daryti cezario pjuvi. Sakykit, ar si operacija yra mokama??? Ir kiek?
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu... g.gif
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija? g.gif
vaivos juosta
QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 12:21)
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija?  g.gif
*

Gimdymas Lietuvje yra nemokamas 4u.gif ( jei ne privati gydymo įstaiga ). Susitarus, aišku, reikia ir atsiskaityt, o jei važiuojama "na ura " - tada ne. Aš irgi blaškiausi - ar tartis, ar ne. Tariausi smile.gif . Nes tikrai žinojau, kad planinis cz., tai nenorėjau pas bet ką.
vataipva
QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 12:21)
4u.gif As norejau paklaust,nes man jau taip pat gimdymas ant nosies ir gali buti, kad pati nepagimdysiu, cezario operacijos galimybe neisvengiama.
Jei as vaziuosiu i ligonine nesusitarus ir man jau gimdymo metu gali nustatyti,kad reikia skubiai daryti cezario pjuvi. Sakykit, ar si operacija yra mokama??? Ir kiek?
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos  sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu...  g.gif
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija?  g.gif
*

nieko nemokėjau, su niekuo nesitariau. darė extra cezarį. p po CO prižiūrėjo kaip karalienę biggrin.gif
kice
Sveikos,

*

1. jei medikai rekomenduoja operacija - nerizikuok vaikelio sveikata..
2. mano sunus po cezario 3 klasej geriausias.. Mokymasis priklauso nuo 2 dalyku- paveldejimo, tevu nuostatos, na gali dar buti ligos, kurios itakoja mokymosi rezultatus
3. apie ligas - tas pats - niekuo jie nesiskiria nuo naturaliai gimdytu.
4. charakteri vaikas paveldi is tevu..
5. kai paskaitau apie vyrus po gimdymo, pradedu abejoti, ar vyro dalyvavimas gimdyme toks teigiamas dalykas.. Labai skirtingai jie reaguoja..
6. jei tai antras gimdymas - gal tikrai pati pagimdysi? Bandyk pasikonsultuoti su kita gydytoja
lidukas
Sveikos,

*

Labas, Mamūške 4u.gif Na jei jau jauti, kad teks cezarį daryti, tai niekur čia jau ir nedingsi g.gif Dėl tavo išvardytų argumentų prieš- mėginsiu savo nuomonę parašyt:
cezariukai tikrai neserga dažniau nei kiti vaikai, gal net rečiau(čia turiu omenyj savo mažojo atvejį ir tris kartus paspjaudžiau tongue.gif );
randas po cezario gyja ne kiek nesunkiau negu kiti kitokių operacijų randai.Bet viskas praeina, užgyja ir lieka tik "šypsenėlė" papilvėj biggrin.gif ;
dėl to, kad tėtukas nemato gimdymo?nelabai ten jiem ką matyt reikia blush2.gif užtat gauna pasidžiaugti iškart po operacijos, nes mamytės paprastai dar lieka pooperacinėj palatoj truputį pagulėti;
jei viskas mamytei gerai, pooperacinė būklė normali, vaikiuką gauni ne po paros, o po valandos-kitos, na gal po trijų mirksiukas.gif ;
ir svarbiausia- cezariukai tikrai nėra kažkuo prastesni už natūraliukus: ir judrūs jie(kartais net per daug), ir sumanūs, ir moksluose manau tai pat ne paskutiniai thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lidukas @ 2008 03 18, 20:27)
Labas, Mamūške 4u.gif  Na jei jau jauti, kad teks cezarį daryti, tai niekur čia jau ir nedingsi g.gif  Dėl tavo išvardytų argumentų prieš- mėginsiu savo nuomonę parašyt:
cezariukai tikrai neserga dažniau nei kiti vaikai, gal net rečiau(čia turiu omenyj savo mažojo atvejį ir tris kartus paspjaudžiau tongue.gif );
randas po cezario gyja ne kiek nesunkiau negu kiti kitokių operacijų randai.Bet viskas praeina, užgyja ir lieka tik "šypsenėlė" papilvėj biggrin.gif ;
dėl to, kad tėtukas nemato gimdymo?nelabai ten jiem ką matyt reikia blush2.gif užtat gauna pasidžiaugti iškart po operacijos, nes mamytės paprastai dar lieka pooperacinėj palatoj truputį pagulėti;
jei viskas mamytei gerai, pooperacinė būklė normali, vaikiuką gauni ne po paros, o po valandos-kitos, na gal po trijų mirksiukas.gif ;
ir svarbiausia- cezariukai tikrai nėra kažkuo prastesni už natūraliukus: ir judrūs jie(kartais net per daug), ir sumanūs, ir moksluose manau tai pat ne paskutiniai thumbup.gif  4u.gif
*

bet aišku gali būti ir įvairių operacijos minusiukų, kurių negali numatyti iš anksto, ir kurie kiekvienu atveju gali būti vis kiti g.gif Jei bus įdomu, galėsiu aprašyti savo atvejį. Okol kas- neapkrauk savo galvelės tokiais rūpesčiais "kaip bus, jei bus", nes viskas bus gerai 4u.gif
SVETA K.
QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 23:18)

*

drinks_cheers.gif .Gymdymu buna ivairiu.As pirma gimdziau -menesi negalejau sedeti,gavau pilna kursa antibiotiku,buvo problemu del maitinimo - maitinau 3 savaites verysad.gif O po cezario man buvo zymiai lengviau,ir vaika maitinu iki siol.O kas cia rase apie plauku slinkima,tai slenka jie del hormonu pokyciu po nestumo mirksiukas.gif

Ai dar,mano vyresnioji dukra per pirmus metus sirgo 3kart dazniau nei antroji.Aisku ne del to kad ja gimdziau naturaliai o kita ne,tiesiog manau priklauso nuo vaiko
Wedi
As tai tokios nuomones, kad jau CP yra pats neigiamas dalykas, nes tai yra isikisimas i naturalu gamtos procesa, bet jei nebelieka kitos iseities, del didelio leliuko, smulkios mamytes ar panasiu dalyku, tai ka bepadarysi ir nera ka rinktis, nerizikuosi sveikata bet jei taip sutverta, kad moteris turi pagimdyti pati tai reiskias taip ir yra geriausia. 4u.gif ir zinau mamyciu nora apginti cezarinukus, kas tokius teturejo bet kaip bebutu as nenoriu cezario. jei kils gresme man ar mano mazylems nerizikuosiu aisku bet jei nebus gresmes, gimdysiu pati, plysiu truksiu bet noriu patirti ka reiskia paciai pagimdyti wub.gif
tikiu kad galesiu kol kas gyd nieko nesako o ir as prasau mergyciu kad viskas butu gerai ir kad si karta pasisektu
Vlastimila
Nu nežinau-dirbau operacinėj ir dargi akušerinėj, bet nei kart nešovė mintis gimdyt Cezario pagalba schmoll.gif
Grasilda
Kodel dabar dauguma taip puola smerkti CP? Nesuvokiu to schmoll.gif Taip, aisku, musu mamos, mociutes ir promociutes gimde naturaliai, nes tik toks gimdymas tebuvo zinotinas ir medicina nebuvo iki to istobulejusi, taciau palyginkime statistikas, koks buvo anuomet ir dabar naujagimiu mirtingumas, kiek budavo komplikaciju, kurios pasibaigdavo motinos mirtimis ir t.t., taigi cia du skirtingi dalykai kaip diena ir naktis.
Taip, man dare CP, nes neturejau kitos galimybes pati pagimdyti, pas mane yra retas apsigimimas, ir isvis dziaugiuosi turedama savo stebukliuka dabar rolleyes.gif Nuo pat pradziu buvo aisku, kad as nepagimdysiu pati ir nieko baisaus nemaciau, apskritai dziaugiausi, kad isvis turesiu mazyli, o ar jis gims naturaliai ar CP pagalba, cia jau buvo nesvarbu.
Cezarinukai-vaikai antrarusiai? Juokinga lotuliukas.gif Gal pradekime vaikus skirstyti kaip kokius miltus-auksciausia rusis, antra rusis ir t.t. Juk kiekvienas yra vaikas, savo mamai pats paciausias, o daugiausiai itakos viskam turi genai, imunitetas, paveldimumas ir kt. Be abejo, galite su manim nesutikti, taciau as tvirtai laikysiuos isikibusi savo nuomones drinks_cheers.gif
Wedi
tai aisku, kai nera kitos iseities kai tik CP kas belieka?
bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos schmoll.gif
Artulia
QUOTE(Wedi @ 2008 03 25, 18:02)

bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos  schmoll.gif
*

doh.gif
Ne visuomet tai, ko mes nesuprantam ar nepateisinam, yra blogai mirksiukas.gif Tiesiog žmonės pasinaudoja kitokiu gimdymo būdu, ir tiek....
naitas
QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 14:21)
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos  sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu...  g.gif
*

Nemokama. Jei taries iš anksto, moterys moka nuo 500 iki 1 tūkst litų. O jei gimdymo metu pradeda retėti vaiko tonai, dar ten kokių panikų kyla, tai šaukiamas konsiliumas ir priimamas sprendimas - daryt operaciją ar toliau gimdyt.
Bet jau niekam nelinkėčiau gimdant natūraliai, nepagimdyt ir po to daryt operaciją. Draugė taip gimdė... siaubas... 16 valandų atkankino su sąrėmiais, su patikrom kaklelio, su gulk stok, epidūras tai veikia tai jau nebeveikia, pradėjo vaikas dusti, o daktarai dar "mitingus" sušaukė spręsti ką daryt... finale naktį padarė operaciją. Vaikas gimė su pamėlusiu pakaušiu. Aš ją kai po tos nakties pamačiau visą susibaigusią, tai pirma mintis buvo - nejaugi mirė vaikutis? Taip baisiai ji atrodė... Tačiau tuo metu vaikutis buvo išvežtas skiepyti ar kraujo paimti... Tai draugė sakė, kad jau geriau šimtas operacijų, negu 16 valandų daktarų bandymų gimdyti.

QUOTE(Wedi @ 2008 03 25, 20:02)
tai aisku, kai nera kitos iseities kai tik CP kas belieka?
bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos  schmoll.gif
*

o kas yra šioje vietoje savavališkos paskatos? schmoll.gif Ir kodėl moteris gali nenorėti suplyšti iki barzdos? ar toks plyšimas yra vaiko pagimdymo kokybės etalonas? Jeigu galima ramiai, be streso, susitarus su gydytojais, pasidaryt operaciją, tai kodėl dabar reiktų to atsisakyt tongue.gif

Nu jau žinokit, aš savo cezarinukus taip myliu, kad reta natūralistė dar gali prisilygint. cool.gif Cezarį dariau dėl jų - kad nepridustų, kad nereiktų kokiom replėm traukt, ir dėl savęs - kad man jau geriau matyt tas siūles savo akimis po bamba, nei ginekologų akimis- kažkur "ten". Be to, dar neaišku, kokios patiriamos traumos natūralaus gimdymo metu priveda prie vėžio - argi vaikas, slinkdamas gimdymo takais, nenubrozdina sienelių? nepridaro mikroplyšimų? bet apie tai kalbėti nepopuliaru, ir tiek. O kur dar šlapimo nelaikymo bėdos doh.gif gimdymo stangų metu sutrūkinėję raiščiai ir t.t. tačiau valstybei taip yra pigiau. Pirks pampersus, mokės pvm, jei norės kokios "plastinės", vėl mokės... apsimoka...

žodžiu, aš už tai, kad galvojančios moterys galėtų pasirinkti ir žinoti, kas jų natūraliai laukia ateityje. O tie pasakymai - visos gimdo ir tu pagimdysi... į muilą...
trr
QUOTE(EvelinaM @ 2008 03 17, 12:29)
Nelabai supratau temos pavadinimo - jeigu jau yra butinybe daryti cezari, tai pliusu ir minusu vardijimas cia nepades ir nieko nepakeis. Bet del operacijos butinybes turetu nuspresti medikai. As tik niekada nesuprasiu tu moteru, kurios pacios savo noru pageidauja cezario pjuvio operacijos uzuot pagimdziusios naturaliai. Vis delto reikia suprasti, kad cezaris yra normali chirurgine operacija su visom galimom pooperacinem pasekmem. Tad kazkaip nei sis nei tas leisti save pjaustyti be reikalo...
*

drinks_cheers.gif pritariu
Papildyta:
QUOTE(Grasilda @ 2008 03 25, 18:19)
Kodel dabar dauguma taip puola smerkti CP? Nesuvokiu to schmoll.gif  Taip, aisku, musu mamos, mociutes ir promociutes gimde naturaliai, nes tik toks gimdymas tebuvo zinotinas ir medicina nebuvo iki to istobulejusi, taciau palyginkime statistikas, koks buvo anuomet ir dabar naujagimiu mirtingumas, kiek budavo komplikaciju, kurios pasibaigdavo motinos mirtimis ir t.t., taigi cia du skirtingi dalykai kaip diena ir naktis.

nevisai tiesa. deja, cezaris jau du tūkstančius metų žinomas, bet tik nuo 19 am. pabaigos jis yra toks, koks yra šiandien, iki tol cezrio pjūviu išgelbėdavo tik vaiką, o mama visada mirdavo. o medicinos pažanga vienodai pasitarnavo tiek natūraliam gimdymui, tiek cezariniui. vien dėl higienos kiek komplikacijų būdavo.. tad jūsų statistika čia ne prie ko. schmoll.gif schmoll.gif
Ebonie
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 18, 12:54)
O jie čia prie ko? Antibų gali gaut ir natūraliai gimdydama. Turėjau du planinius cz., - jokių antibiotikų negavau.
*

Antibiotikus su fiziologiniu skysčiu sulašina per lašinę į veną, visada po operacijos reikalingi antibiotikai, kad nebūtų užkrėtimo. Aišku, kaikuriais atvejais ir po nat. gimdymo būna reikalingi antibiotikai
rupestelis
Sveikos,

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif   g.gif

*

dar 1 minusas kad daugumai lieka sioks toks odos kabantis kiekis virs rando, ypac po 2-o cezario...negrazu...gal paprasciau butu maksti susiut jei ka biggrin.gif
placenta tikrai buvo ant rando mums...
vaikui problemos su virskinimu...abiems vaikams...nors vystymusi tikrai neatsilieka nuo naturaliu...
pilvas tikrai aptirpes jau 2 menesiai...

pliusu nerasau, nes tema ne apie tai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.