Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodate žaisti su maistu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
mutantė
Manoji tai labai mėgsta, dažnai verdu spageti tai jai duodu tai bunu valanda laisva tongue.gif
Estrella...
Savo pirmam sūnui duodavau žaisti su maistu thumbup.gif .Jam labai patikdavo thumbup.gif Vaikam smagu patyrinėti maistą thumbup.gif
Čili
galima duoti rinkti pirstukais kokius kukuruzus ar panasiai, tai lavina smulkiaja motorika smile.gif
Laisvė
Taip, daviau, kol buvo maža - tokiu būdu (lytėjimu, ragavimu, trupinimu) mergučė ėjo pažinimo keliu. Dabar jai penkeri su puse. Žaisti su maistu jau neleidžiu. schmoll.gif
Jurgana
Aš savajai duodu - renka ir mėto visokius virtus grikius, ryžius, tapšnoja košes, kurių nebenori, dabar savarankiškai mokosi paimti maistą šaukšteliu... Žodžiu, padaro nemažai netvarkos, bet daug išmoksta biggrin.gif
Zuika Padukele15
Daviau viena karta kai buvo 5 men, tai istaske ant sienu visa kose ir buvo "kosiuota" nuo galvos iki koju .Tai nutariau palaukti dar pora menesiu nuo tu maisto zaidimu.
As irgi zinau kad vaikams yra gerai pazaisti su maistu , tai ismoksta juk ir patys valgyti po biski.
ragnez
perskaichiau klausima ir pirma mmintis buvo - "tai aishku, kad ne! maistas skirtas valgymui, o ne zhaidimams, kas per netvarka!" bet paskui pagalvojau ish naujo...
tai shtai, jeigu visokias kruopas, miltus ir pan. dalykus galima laikyti maistu - taip, duodu. tautiechiai maisho koshes ir minko teshlas, bei lipdo ir kepa sausainius thumbup.gif
Vike
leidau ir aš pažaisti, tai košina buvo dukrytė ir viskas aplinkui net ir man gerokai kliuvo. Mums dar reikia šiek tiek paaugti...
Redulka
As manau, kad iki 2 - ieju metuku galima leisti zaisti su maistu, nes vaikutis geriau susipazysta su aplinka, kai gali paliesti. O veliau turetu mokintis, kad su maistu negalima zaisti, nes maistas skirtas valgymui, o ne zaidimams.
inga22
na as tai tik kokiu dziuveseliu ar surio lazdeles pazaist duodu, kad ramiau butu, o ir vaikiukui labai patinka smile.gif
bsgess
Neduodu, o kai mokinas pati valgyti tai nelaikau zaidimu... Kai tik pradeda maisyti ir barskinti i lekste, nebesideti maisto i burna - lekste buna iskart nunesta.
smile smile
maniskis labai jau didelis nevalgiukas, tai kiekviena valgyma i zaidima paverciu, nu gi kitaip jis man nevalgo, isispilam pavyzdziui sriubos i lekste, iduodu jam jo sauksta pati paimu kita sauksta su kuriuo ji maitinu, o jis ta sriuba ir pylioja jam nenuobodu sedeti ilgai prie stalo tai vargais negalais ir suvalgom kelis saukstelius tos sriubytes. O ka daryti? Vyras tai labai pyksta ir sako - valgymas tai nezaidimas, bet kai mazis man visa diena nieko burnoj neturejes as tik dziaugiuosi, kad ir kaip kad tik jis bent kasneli prarytu, o kaip man beiseina pamaitint taip, gal ir nelabai gerai, bet ai... doh.gif
evaj
As tos nuomones kad maistas ne zaidimas, na bet kaip kitaip ismoksim acios maitintis jai neduosim pasiturkst. biggrin.gif Na tai kartais tenka doh.gif
milkshake
Pritariu, neduodu ir as zaisti thumbup.gif
sirdeles
Duodu panagrineti maisteli, bet su saiku smile.gif
PatryMama
Valgyt tai valgyt smile.gif neduodu zaist smile.gif
Daugiaziede
neleidziu zaisti su maistu schmoll.gif Kai tik ima maista drabstyti,metyti,zaisti su juo ir pn..-atimu,pasakydama jog taip negalima.
JulijaR
o kaip kitaip vaikai ismoks patys valgyti.Reikia duoti pazaisti ir susipazinti, bet proto ribose.
S.B.M.
Zaisti su maistu neduodu, tik per gimtadieni daveme torto gabaliuka, maniau, kad pazais smile.gif deja ji pasiemusi sauksciuka bande juo valgyti ir net neturejo minties pirstais maista imti...... Rankytej laikydama tik darzovytes ir vaisius valgom....

megagaite
Jei mano mazoji nenori valgyti..as i maza lekstute duodu jai paciai pavalgyt(pazaisti) kai jau viska ismakaluoja istasko..o i burna ne kas tekliuva ateina pas mane ir noriai valgo. Matyt apetita suzadina. O kartais jei noriu truputi laisves tau duodu pazaisti..ir galiu pasakyti, jog tai tikrai i nauda! bigsmile.gif mano 11 metu mergaite jau pati pakabina ir isideda i burna. Zino kaip saukstukas turi but pasuktas , kad koses pakliutu...ir jau labai tvarkingai valgyt pradejo..nebeissimozuoja kaip anksciau ranku ir viso veido, koju, plauku ir grindu biggrin.gif tik aplink lekstute apdrabsto...
Okei
Niekada neduodu zaisti su maistu schmoll.gif
Miranda80
Neleidziu zaist su maistu ir apskritai jokiu zaisliuku valgant. Po kol kas sekas, tikekimes taip ir toliau bus biggrin.gif
Dereša
neleidziu zaisti su maistu, valgymas yra valgymas, jei pradeda zaisti atimu isviso
dovile01
Aš irgi neleidžiu - nervai nelaiko žiūrint, kaip mano "išgimdytą" košę drabsto ir kumšty trina lotuliukas.gif
m@muk@s
Niekada schmoll.gif
Lantaja
QUOTE(Deresa @ 2009 12 20, 00:18)
neleidziu zaisti su maistu, valgymas yra valgymas, jei pradeda zaisti atimu isviso
*

QUOTE(dovile01 @ 2009 12 20, 18:44)
Aš irgi neleidžiu - nervai nelaiko žiūrint, kaip mano "išgimdytą" košę drabsto ir kumšty trina  lotuliukas.gif
*

Pas mane tas pats lotuliukas.gif Kol valgo, tol valgo, nu bet kai pradeda tyčiotis iš maisto, supykstu rolleyes.gif
saule1
Mes irgi už tai kad maistas ne žaidimas.
vikulia 84
Kai mokinasi savarankiskai valgyt - leidziu ir pazaist, ir patyrinet, ir pasitepliot.
Nelsona
Žaisti neleidžiu. Kai mokės savarankiškai valgyt, tepliojosi, domėjosi, to nelaikiau žaidimu. biggrin.gif
lukrecja
Mums jau greit 1.6 menesiai bet paciai terliotis neleidziu,negaliu ramiai sedeti ir ziureti kai vaikas pradeda zaisti su maistu,maista reikia gerbti nes nezinai kada gali likti be jo siais laikais.
irmabaro
na zaisti su maistu neleidziu schmoll.gif
Anita5
mano panelei 15 men., ir ji labai nori būti savarankiška biggrin.gif todėl kai ją maitinu, ji nevalgo, pyksta, tuomet maistą įdedu jai į lėkštutę, pasodinu prie jos staliuko ir pati valgo ax.gif didesnius gabalėlius ima rankom, o košes kabina šaukšteliu. aišku, maisto būna ir ant stalo ir ant seilinuko, bet juk taip vaikai mokosi wub.gif
Linute_3
Maniškei greitai bus 9 mėnesiai. Jai labai patinka valgyti pačiai uogytes, bet ne visada išeina įdėti dar į burnytę. Tai išsiteplioja visa ir visur.

Bet aš to nelaikau žaidimu - o kaip kitaip išmokti???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.