monceaster
2007 11 02, 15:14
Kaip zinome Velykos yra idomi svente. Tai lyg atgimimo metas. Manau, kad mes tikrai neesame cia tokios religingos. Bet tikrai svenciame sias sventes :] Taigi Velykos  Kaip graziai ir pigiai papuosti namus siai sventei. Kaip zinome yra toks dalykas, bet nepamenu kai jis vadinasi  Gal kokie skambaliukai ar dar kazkokie. Nu papasakosiu kaip jie atrodo. Tai : Buna tokia lekstele nu ne tokia ir lekstele kzkas tokio ir aplinkui tra 5-6 siulai o ant ju visokie angeliukai, rutuliukai ir pns. Jie pigus. Dazniausiai skambantys. Girdejau kad tokio pacio tipo yra tik jie vadinami - '' Sapnu gaudytojais '' ( tarkim susapnuoji kosmara ir jis pradeda skambeti ) Nu cia ne i tema. Gal mazdaug zinoke apie ka as sneku. Tai va ... siulau tai pasigaminti tik siek tiek kitais - labiau pavasarinio :] Pavasari atgimsta gamta - tai PAUKsciai, geles, medziai. Gaminsime Pauksciukus . Reikes: Kartono, spalvoto popieriaus, piestuko, trintuko ( jei suklysite ) , tusinuko, zirkliu kliju bei siulu. Manau sias priemones turite, o jei ne tai lengva jas isigyti :] Darbo eiga: Ant kartono nupieskime pauksciukus. Darykite 5 x 5 cm , tokius paprastu be jokiu kojiciu sparneliu tik kuneli. Tada ant to kartono uzklijuosite spalvota popieriu kuri taip pat iskirpsite pagal kartone nupiesta kuneli ( naudokite pavasariskas spalvas - zalia, geltona ) Iskirpkite ir uzklijuokite ant kartono kur yras tas kunelis ( is abiejiu pusiu ) . Kai kuneli jau turite. Nupieskite akystes ir snapeli. Baigta beliko uzkabinti prie siulo ir kabinkite norimoj vietoj. ( Ant lempos ). Darykite 5-6 pauksciukus :] Jeigu darysite tai SEKMES
Mielosios padekit!Pradejau galvoti apie artejancias Sv.Velykas.Labai noreciau pasisiuti grazia staltiese siai progai.Musu stalas 90cmx152cm.Prie staltieses noreciau priderinti priedus:medziagines serveteles,marguciams krepseli pasisiuti ir tt.Turiu beda su fantazija  ,kai pradedu galvoti pasimetu,nes ir tas grazu,ir tas  .Man paprasciau pagal pavizdzius,jei tik turit,imeskit.Lauksiu nekantraudama,o tada dumsiu i medziagu parduotuve
harambele
2008 02 01, 14:29
*Bitutė*
2008 02 04, 15:45
Velykoms visuomet sodinu žolytę,tai vazonėliuose,krepšeliuose,po to dedu margutį,viščiuką ir gėlės žiedą,narcizą,tulpę,labai graži kompozicija gaunas,kai važiuoji į svečius malonu padovanoti  Kaip namus puošiu  kiekvienais metais kitaip,vienais prikabinu viščiukų ,kitais ant siūlo prikabinu plunksnelių,velykinį medelį darau,kompozicijų susijusių su velykomis,oi jau net pamiršau ką esu dariusi  prie sienų prilipinusi gėlytes,nes labai laukiu pavasario,žiedų grožio
DarkMind
2008 02 05, 09:38
Daivulyte
2008 03 02, 13:20
Mes Velykas sutinkam taip pat šiltai kaip ir Kalėdas . Visada puošiam namus ,prikabinėjam visur kiaušinukų,geltonų kaspinukų,auginam velykų žolytę ir marginam kiaušinius .
Sveiki, Artėja dar viena šilta šeimos šventė - Veykos. Noriu pasiūlyti dar vieną įdėja velykų šventei. Tai žaidimas skirtas vaikams, bet gali būti pritaikytas ir suaugusiems tik reikia trupučio fantazijos  . Žaidimą pradedu vaikus surinkdama į vieną krūvą ir pateikiu jiems užduotį - nupiešti piešinėlį velykų tematika, dažniausiai tai būna kiaušinio marginimas ant popieriaus; vėliau renkamas pats gražiausias piešinėlis (kuo daugiau vaikų dalyvaus tuo įdomiau); Pas mus pagrindinis žaidimo veiksmas vyksta sode, jei gyvenate mieste, ir velykas sutinkate mieste siūlyčiau pasirinkti kokį nors skverelį; Kol vaikai namuose piešia aš sode išdėlioju ir paslėpiu gana nemažai kiaušinių; prie jų dar pridedu šokoladinių kiaušinukų ir kitokių velykinių atributų; visa tai yra slepiama prie medžių, krūmelių aukštesnėje žolėje ir t.t. Visa tai išdėliojus vaikams seku pasaką, kad va jiems taip nuoširdžiai dirbant atėjo Velykų Bobutė lydima zuikio ir išmėtė, išdėliojo, išslapstė velykinius kiaušinius visame sode, o tada paleidžiame vaikus su krepšeliais po sodą rinkti kiaušinių. Daugiausią kiaušinių surinkęs vaikas tampa velykų nugalėtoju ir gauna pagrindinį prizą, bet apdovanojami visi vaikai. Po to seka kiaušinių ridenimas ir kiti velykiniai žaidimai. Visas žaidimo ir personažų pateikimas - mūsų fantazija. O suaugusiems galima paslėpti "bet ka  " Taigi gerų švenčių Taigi gerų velykų. Žaiskime ir švęskime
Auksesmama
2008 03 03, 14:00
na mes nieko ypatingo nedarom per velykas,tik va kiausiniais susimusam  nepuosiu nei namu
Daivulyte
2008 03 03, 20:30
Man patinka Vokietijoje Velykos-svente vaikams . Dazniausiai paslepiamos dovanos ir visi vaikai turi jas surasti,buna ivairiausiu nuorodu kur tas dovanas rasti. Ten vaikai gauna dovanas kaip per Kaledas. Tik jas nesa kiskis ,o ne velyku "bobute". O del puosimo namu tai siemet pamirsau pasisodinti narcizu  ,man jie tokie velykiniai  teks pirkti
Auksesmama
2008 03 03, 20:56
QUOTE(Daivulyte @ 2008 03 03, 19:30) Man patinka Vokietijoje Velykos-svente vaikams . Dazniausiai paslepiamos dovanos ir visi vaikai turi jas surasti,buna ivairiausiu nuorodu kur tas dovanas rasti. Ten vaikai gauna dovanas kaip per Kaledas. Tik jas nesa kiskis ,o ne velyku "bobute". O del puosimo namu tai siemet pamirsau pasisodinti narcizu  ,man jie tokie velykiniai  teks pirkti as taip pat zadejau pridurti apie narcizus,jie man is karto asocijuojasi su pavasariu ir velykom
vaileta
2008 03 04, 10:07
Ar auginat Velykine zole? Man jos neiseina grazios isauginti, kazkokia reta gaunasi, ka as blogai darau?
Skraiduole
2008 03 04, 10:18
o mes per Velykas ridinėjame kiaušinius - yra toks specialus griovelis, ir tas, kuris daugiausia kiaušinių surenka - tampa nugalėtoju. Mano anyta ant medžio prikabina netikrų kiaušinių iš Kinder siurprizo, ir į visų įdeda koki siurprizą - tai monetą, tai kokią smulkmeną, į kai kuriuos nieko neįdeda. tada kiekvienas išsirenka savo kiaušinį ir žiūri kas bus viduje
Auksesmama
2008 03 04, 12:31
QUOTE(vaileta @ 2008 03 04, 09:07) Ar auginat Velykine zole? Man jos neiseina grazios isauginti, kazkokia reta gaunasi, ka as blogai darau? o kas cia pr zole?atleisk uz nesupratinguma
jurgita...
2008 03 04, 16:42
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 04, 14:31) o kas cia pr zole?atleisk uz nesupratinguma  Paziūrėk prekybos centruose yra prie sėklų, panašiai kaip miežių pasėtum. Kaip tik metas sėti, jau gal net ir vėloka.
Emerencija
2008 03 05, 16:38
Turiu klausima del zolytes. Per kiek laiko ji isdygsta? Ar dar ne per velu seti?
Emerencija
2008 03 05, 17:07
LeTa-BeTa
2008 03 06, 16:55
 ačiū už idėjas  žolytė dygsta apie 3 savaites
Daivulyte
2008 03 12, 20:06
Labai geros idejos staliui ,mes pernai taip pat auginom zolyte kiausinio lukstuose ir kai ejom kur i svecius visiems padovanojom po kiausinuka su velyku zolyte ,visi buvo suzaveti Papildyta:Cia kaip pasidaryti paprastus ,bet idomius dalykelius http://www.haus.de/PH2D/ph2d.htm?snr=11049http://snapshot.haus.de/photos/detail/1507.../1507/sort/vote
gal žinote kur galima Vilniuje nusipirkti medinių kiaušinių
siaubute
2008 03 13, 13:05
QUOTE(Rituxx @ 2008 03 13, 12:40) gal žinote kur galima Vilniuje nusipirkti medinių kiaušinių  Mes visad medinius perkame turguje. Ir turim jų nemažai, nes čia kaip ir tradicija vaikams Velykoms padovanoti medinį kiaušinį. Turiu netgi savo vaikystės medinukų
Evelinute:)
2008 03 13, 16:10
as tai anksciau darydavau kiausinius is zele. Ispuciu kiausini, viena galiuka uzklijuoju, o pro kita pripilu stengiancios zele, padarau tai visa dekliuka i saldytuva, sekanti ryta lupi,  ir tokie grazus ivairiu spalvu zele kiausinukai...
light blue
2008 03 14, 08:20
QUOTE(Nerytė @ 2008 03 05, 20:22) man irgi narcizai asocijuojasi su pavasariu ir Velykom Papildyta:keletas ideju velyku stalui LABAI AČIŪ, na aš pati tai tokia nekūtrybinė asmenybė, man kažkaip viskas negražiai gaunasi, bet bent jau rytą prasiskaidrinau fantastiškai KUR NUSIPIRKTI sėklų žolytės? Seniau pirkdavau zoo parduotuvėse, kur gyvūnams skirta, bet kažkada mažiau, kad jos pasodintos į kažkokį žvyrą  O gal ir tokia kiaušinio lukšte sudygtų  Kaip pasodinti tas sėklytes lukšte? Į žemes?  Ar spės sudygti?
*Bitutė*
2008 03 15, 20:24
man žolytė išdygo per savaitę,jau reikia kirpti,pirkau prekybos centre''velykinė žolytė''(taip vadinosi)o kur parasyta paukščiukams-katinukams per 5-6dienas sudygo,bet tokia stagarais,nemoku paaiškinti kaip smilgos stora į kiaušinuką įdedi žemės+ sėklyčiųdar užbarstai truputį žemės ir palaistai,ir šiltai padėk prie radijatoriaus tikrai spės sudygti  (na žiūrint kokias sėklytes nusipirksi
ritperliukas
2008 03 17, 11:00
pasodinau velykine zolyte. nu sunkiai ji macia dykgsta tad nutariau paimti ir maisiuka uzdengti kad greiciua isdigtu nu dyksta tik nz ar iki velyku isdigs. o ta zolyte zadu puosti va taip http://blog.delfi.lt/node/891tik dar kiausiniu lukstus nu dazyti , bet nz kuom. gal guasu o gal ir cia kaip vien mam rase nagu laku. dar viena ideja patiko kiausinuo lukstu apvolioti manuose. Papildyta:QUOTE(LeTa-BeTa @ 2008 03 06, 18:55)  ačiū už idėjas  žolytė dygsta apie 3 savaites   o taip ilgai man nespes isdygti ir paugti iki velyku nes pasodinau ana savaite gal kas zinote ka reikai laistyti ar pilti kad ji greiciua sudygtu
O pas mus nuo pat vaikystes yra tradicija Velyku isvakarese pasidaryti velykine "guztele", kurioje Velyku ryte rasdavau dovaneliu ir butinai kitaip dazytus 2 kiausinius. Ta pacia tradicija turime ir savo seimoje, t.y. kartu su dukrytemis darome tas guzteles, o ryte randa dovaneles Na, o daugiau viskas tradiciskai: dazomi kiausiniai, puosiu Velyku medi - berzo sakeles puosiu kiausiniais, kaspineliais, pauksteliais, dedu ant satolo velykini vainika
Gerbera
2008 03 18, 20:10
kviecius zolytei as pirkau iki parduotuveje, prie ekologisku produktu.
Andraja
2008 03 19, 12:23
Nepuosiame namu, tiesiog idealiai susitvarkome. Visvien per Velykas namie nebunam
Susiena
2008 03 20, 09:53
QUOTE(pasi @ 2008 03 18, 19:24) O pas mus nuo pat vaikystes yra tradicija Velyku isvakarese pasidaryti velykine "guztele", kurioje Velyku ryte rasdavau dovaneliu ir butinai kitaip dazytus 2 kiausinius. Ta pacia tradicija turime ir savo seimoje, t.y. kartu su dukrytemis darome tas guzteles, o ryte randa dovaneles Na, o daugiau viskas tradiciskai: dazomi kiausiniai, puosiu Velyku medi - berzo sakeles puosiu kiausiniais, kaspineliais, pauksteliais, dedu ant satolo velykini vainika  Pas mus yra tradicija vaikams po pagalve pakišti po kelis visai kitaip nudažytus kiaušinius. Kad vaikai nesuprastų, kad mes pakišom, jie nudažomi visai skirtingai nei visi kiti kiaušiniai. Čia kaip su Kalėdine eglute: jei Kalėdų senis po eglute kažką padėjo, vadinasi, geras vaikas buvai.  O čia Velykų bobutė kiaušinius nešioja.  Vaikai, atsibudę Velykų rytą, pirmiausia puola ieškoti po savo pagalve, ką Velykų bobutė padėjo.  Aš irgi taip darydavau.  Svarbiausia, tuos kiaušinius kietai išvirti, nes visko gali atsitikti, besirausiant po pagalve.
gal kur nors ir buvo tokia tema, bet neuzmaciau...idomu kaip kiti dazo kiausinius, gal zino kokiu netradiciniu budu kaip isgauti juos kuo margesnius ir ryskesnius  persiprasau, jau radau tokia tema  ...nu bet ot galva
ritperliukas
2008 03 20, 15:41
QUOTE(emrata @ 2008 03 20, 17:31) gal kur nors ir buvo tokia tema, bet neuzmaciau...idomu kaip kiti dazo kiausinius, gal zino kokiu netradiciniu budu kaip isgauti juos kuo margesnius ir ryskesnius  persiprasau, jau radau tokia tema  ...nu bet ot galva  nuorodamestelk ka nu aszianu kadaplipdo tokai plevele kuri naudojama izoluoti laidus tai apskui nulupi viena sluoksni ir kisi i dazus paskui kita sluoksni ir vel i dazus nu nz ar supratot?ganasi labai margi
QUOTE(ritperliukas @ 2008 03 20, 14:41) nuorodamestelk ka nu aszianu kadaplipdo tokai plevele kuri naudojama izoluoti laidus tai apskui nulupi viena sluoksni ir kisi i dazus paskui kita sluoksni ir vel i dazus nu nz ar supratot?ganasi labai margi  http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=1072
ritperliukas
2008 03 26, 10:11
mano darbukas
jblmami
2008 03 26, 22:01
Mano siu metu Velykine dekoracija
labas, o kaip taip iššaudei margučius?
ritperliukas
2008 03 27, 14:09
nerialiia tarodo , bet kai ptaip apdaryti kad lukstas nesuskiltu  ? as irgi noreciau su zinoti
jblmami
2008 03 27, 22:57
Aciu Nieko cia tokio sudetingo. Tik kantrybes reikia. Turiu toki mini elektrini grazta. Gal kuriu vyrai arba pacios turit. Prie to grazto buna pirkti visokiu antgaliu: grezimui , pjovimui, slifavimui, poliravimui, graviravimui ir t.t. Tai pirmiausiai issigreziojau skylutes, o po to didinau kitais antgaliais. Greziant tik du kiausiniai sutruko. Bet veliau reikejo tas vidinias pleveles nuo skilutes krastu nuimti. Tai cia sunkiau buvo. Bandem su pincetu ir mazom zirklutem. tai mano viena mergina tas pleveles labai norejo padeti nuimti ir sukiuzino dar pora kiausiniu. Turiu dar deimantini antgali pjovimui. Tai kitais metais bandysiu kazkokias linijas isgauti.
rimulia12
2008 09 04, 21:42
rimulia12
2008 12 10, 17:53
regermo
2009 01 23, 19:33
Gal žinote iš kur šį žurnalą būtų galima parsisiųst ?
aquilatel
2009 01 24, 14:11
O mes norim Velykom pasidaryti čiuožyklą margučiams. Gal kas žino kaip ją daryti? Būtų dukrytei smagu paridenti margučius
regermo
2009 01 24, 15:19
Lovelį ridenimui neturėtų būti sunku padaryti. Lentutė paaukštintais kraštais arba išskaptuota malka, ar išlinkusi beržo tošis. O lengviausia padaryt iš labai storo popieriaus (tik kažkiek laiko jį reiktų palaikyt susuktą, o paskui nukirpt, kad būtų lovelis).
aquilatel
2009 01 25, 10:53
jei lovelio medinio negausiu, bandysiu daryti is kartono. ilgaamzis nebus, bet geriau nei nieko
jurgita21
2009 01 25, 20:41
Kaip smagu, kad jau dalinates mintimis apie tai kaip puosiate namus per Sv. Velykas  As tai kiekvienais metais prisiskinu berzelio saku ir jas puosiu turimais velykiniais papuosaliukais, o siais metais turesiu nauju, nes pati darau is veltinio kiausinukus ir visciukus  Planuoju pasiulyti ir kitoms mamytems isigyti, tai kai papuosiu savo velyku medeli, pasirodysiu
2008 velykos
Stebukle
2009 01 26, 12:37
regermo
2009 02 07, 15:11
Tiems, kas mėgsta su vaikais pasidarbuoti: http://www.kidsweb.de/ostern/ostern.html
Sveikos gyvos. Aš jau irgi apie velykas pasvajoju. O čia mano pernykštė velykinė puokštė
aquilatel
2009 02 08, 19:31
o ten kas zalia? zole?
|
|