Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: šaltibarščiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Shiduh
dievinu. bet jau užkniso visada tie patys. šiandien paxmielas klaikus, todėl darysiu iškart po darbo. labai prašyčiau pasidalinti gamybos paslaptimis ir įvairovėmis. ir variacijomis. idomu jie kaloringi?
nerile
Hobo, pachmielui geriau raugintu kopustu sriuba arba tik kefyras ax.gif
O saltibarsciai aisku nekaloringi: negi is agurko tos kcal blush2.gif
Kefyras
Burokeliai
Agurkas
Virtas kiausinis
Svogunu laiskai, krapai, truputi cukraus ir druskos
Slakeli virinto vandens salto
Nu ir bulviu + mesos prie to drinks_cheers.gif
Shiduh
nu tai šaltibarščius aš moku pagamint. bet idomu, gal kas gamina kokias variacijas šaltibarščių. norisi gi naujovių, nes paxmielas dažnai būna.
Elena
Aš be tradicinių burokėlių šaltibarščių kartais darau šaltibarščius iš rūgštynių, man skanu...su daug krapų...
O dar esu dariusi bulgariškus šaltibarščius
Reiks : 1 kg pomidorų
2 litrai kefyro
krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus su tarkuoju su burokinę tarką, supilu kefyrą, sudedu žalumynus, druskos gerai ir skanaus.
O čia nebandyti receptai, gal reiks kada...
POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI
8 pomidorai
2 stiklinės grietinės
100g svogūnų laiškų
1 svogūno galvutė
ryšulėlis krapų
pipirų, druskos
1l virinto vandens
Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Įpylus į lėkštes paskaninti grietine. Prie šaltibarščių patiekti bulvių.

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)
500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsiu
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.

MELIONŲ ŠALTIBARŠČIAI
600 g meliono minkštimo,
3 šaukštai cukraus,
3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens,
1 stiklinė apelsinų sulčių,
1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno,
1 šaukštelis citrinos sulčių
Papuošimui:
150 g žemuogių,
2/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuošti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.

Žalumynų šaltibarščiai

350 g vandens,
75 g rūgštynių,
75 g špinatų,
75 g bulvių,
40 g agurkų,
40 g svogūnų laiškų,
1 kiaušinis,
30 g grietinės,
5 g cukraus,
citrinos rūgšties,
žalumynų, druskos.
Rūgštynes ir šaltibarščius iššutinkite. Rūgštynes šutinkite jų pačių sultyse, špinatus pridėję šiek tiek vandens. Šias daržoves ataušinkite ir sutrinkite per sietelį. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, išvirkite ir ataušinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su druska. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Po to rūgštynes ir špinatus sumaišykite su nusunktomis bulvėmis, atskieskite vandeniu, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties, cukraus, druskos. Sudėkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, kiaušinius. Beliko užbalinti grietine.

Shiduh
nu geras elena kaip visad pavaro nerealiai. ačiū. o tuos su pomidorais reiks išbandyt.
Asta
Pas mane tai variacija tik tokia, kad į tradicinius šaltibarščius dedu ir skiltelę česnako blush2.gif
Burbulytis
Kai kam rugpienis vietoj kefyro skanu...Arba paprasti saltibarsciai, tik be burokeliu, balti. Bet as tai uz tradicinius!
verdana
Dievinu šaltibarščius. Ir jokių man pachmielų nereikia, nei variacijų. Kai juos pamatau, prarandu saiko jausmą.
filifjonka
pas mus tai tik balti su rugštynėm, daug svogūnų laiškų, krapų ir be agurku rolleyes.gif
niama.
xenzy
na, mano seneliai gyvenantis ukrainoje daro šaltibarščius su gira, pas mus tokią girą sunku rasti (pas juos vis dar tos senosios bačkos geltonos yra), tai vat į girą deda agurkus, svogūnus, šlapiankę, virtas bulves, daug daug krapų ir pila dar pieno smile.gif) na, cukrus+druska. nu skanu žinokite smile.gif o ypač paxmielui smile.gif
Akvija
Aš tai jeigu darau šaltibarščius, tai dviejų rūšių, nes vyras valgo tik rugštynių, o aš valgau tik burokų šaltibarščius tongue.gif
Šaltibarščiams labai patinka tas šaltibarščių kefyras, praskiedžiu truputuką su pienu, pridedu agurkų, kiaušinių, krapų, svogūnų ir daug burokų.Mėgstu kad būtų saldūs.
O kiap su česnaku g.gif Ar skanu g.gif Šiaip česnaką labai mėgstu, bet šaltibarščiuose blink.gif .......niekad neragavau ax.gif
Akvija
QUOTE(xenzy @ 2005 04 18, 12:15)
na, mano seneliai gyvenantis ukrainoje daro šaltibarščius su gira, pas mus tokią girą sunku rasti (pas juos vis dar tos senosios bačkos geltonos yra), tai vat į girą deda agurkus, svogūnus, šlapiankę, virtas bulves, daug daug krapų ir pila dar pieno smile.gif) na, cukrus+druska.  nu skanu žinokite smile.gif o ypač paxmielui smile.gif
*

Ko gero nesirįžčiau paragauti blush2.gif
ginreta
Sveikutes gal galit pasakyt kokiu produktu reikia paprastiem saltibarsciam ( baltiem).Nes kiek kartu bandziau daryt gavosi nekas blush2.gif o taip norisi ju smile.gif
Shiduh
pačioj pradžioj parašyta.
elve
As į saltibarscius būtinai dedu marinuotus burokėlius, ir su visu tuo marinatu supilu, mums labiau patinka nei su paprastai isvirtais burokais 4u.gif
Kokere
Na mums su vyru kefyras nepatinka- tai mes vietoj jo dedam grietine skiesta virintu vandenuku biggrin.gif
Bet proporciju tiksliai nepasakysiu- pilu is akies biggrin.gif
niklide
Aš šaltibarščiams irgi naudoju tik marinuotus burokėlius smile.gif ir šaltibarščių kefyrą - būtinai. Net seilės ištįso, kaip noriu biggrin.gif
AUKSUOLIUKĖ
OI...PRISISKAIČIAU ČIA ĮVAIRIAUSIŲ RECEPTUKŲ,IR MAN ,KAIP NIKLIDE,SEILĖS PRADĖJO TYSTI.VAKARIENEI ...JAU AIŠKU KAS BUS.... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Asta
QUOTE(molli @ 2005 04 18, 12:27)
O kiap su česnaku g.gif Ar skanu g.gif Šiaip česnaką labai mėgstu, bet šaltibarščiuose blink.gif .......niekad neragavau ax.gif
*

Aš kaip tik - česnaką nelabai mėgstu, bet šaltibarščiuose man labai tinka jis. Na tik dedu jo nelabai daug. O tu, molli, kada pabandyk. Va gali nedėti jo į visus - a "v drug" nepatiks, tai va, kad manęs ir savęs nekeiktum visą puodą sugadinus šaltibarščių, tai į mažą dubenelį darydama normalius įsipylk ir šiek tiek įdėk česnako ax.gif
Amalia
QUOTE(molli @ 2005 04 18, 12:28)
Ko gero nesirįžčiau paragauti blush2.gif
*

O skabaputros nesi ragavusi? Aš irgi purčiausi, o kai paragavau - visai skanu.
Miaška
O man tas šaltibarščių kefyras pasirodė šiaip sau... schmoll.gif
Dedu paprastą kefyra, prieš tai gerai suplaku, ir grietinės pokelį. Burokai marinuoti irgi skaniau jei virti. O visa kita - kaip ir dauguma: agurkai, svogūnų laiškai, krapai. Ir bliūdas virtų bulvių priedo thumbup.gif
Nu psio, savaitgalį gaminsiu šaltibarščius tongue.gif
Asta
QUOTE(Miaška @ 2005 04 18, 19:36)
O man tas šaltibarščių kefyras pasirodė šiaip sau... schmoll.gif
*

Šiaip tai ir šaltibarščių kefyras yra kelių rūšių, vienas skystesnis, kitas ne toks skystas - kartais skonio ir sėkmės reikalas nusipirkti būtent tokį kokio norisi wink.gif
Miaška
QUOTE(Asta @ 2005 04 18, 20:40)
Šiaip tai ir šaltibarščių kefyras yra kelių rūšių, vienas skystesnis, kitas ne toks skystas - kartais skonio ir sėkmės reikalas nusipirkti būtent tokį kokio norisi wink.gif
*

O aš maniau, kad jis yra tik vieno gamintojo - porą kartų nusipirkau ir nepatiko, daugiau net nežiūrėjau.
O koks yra tas skystesnis, gal žinai, kurios pieninės? Nusipirkčiau pamėgint. smile.gif
Akvija
QUOTE(Amalia @ 2005 04 18, 18:49)
O skabaputros nesi ragavusi? Aš irgi purčiausi, o kai paragavau - visai skanu.
*

Aš pirmą kart tokį pavadinimą girdžiu blush2.gif KAs čia per sriuba g.gif
O su marinuotais burokėliais ir man skaniau šaltibarščiai mirksiukas.gif
Kitą kart bandysiu dalį šaltibarščių padaryt su česnaku rolleyes.gif
alles
Internete radau rusiškų šaltibarščių variantą (verčiau iš rusų kalbos, tad jei kas ne taip, nepykit) biggrin.gif
Skamba pošlykščiai, bet įdomumo dėlei paskaitykit (gaminti nebūtina) biggrin.gif

Rusiški šaltibarščiai
(4 asmenims)

400 g. raudonųjų burokėlių
400 g bulvių
100 g džiovintų vaisiu (!!!)
1 šviežias agurkas
1 kietai virtas kiaušinis
3 v.š. (valgomi šaukštai) acto
3 v.š. grietinės
šviežių prieskoninių žolių
druskos, pipirų

Gaminimas:
1. nuplauti džiovintus vaisius, sudėti į šaltą vandenį, užvirti ir virti, kol suminkštės.
2. burokėlius nulupti ir sutarkuoti. Puode užvirtinti vandenį, pasūdyti, į verdantį vandenį sudėti tarkuotus burokėlius, supilti actą. Virti 20 minučių.
3. Nuskusti bulves, supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į puodą ir kartu su burokėliais virti 10 min.
4. sudėti su visu skysčiu virtus vaisius ir sriubą atvėsinti.
5. agurką nuplauti, susmulkinti kubeliais ir prieš serviruojant sudėti į atšalusią sriubą. Sriubą paskaninti druska ir pipirais.
6. Virtą kiaušinį nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Sriubą serviruoti su kiaušiniais, šviežiais žalumynais ir grietine.

Ašara
QUOTE(xenzy @ 2005 04 18, 12:15)
na, mano seneliai gyvenantis ukrainoje daro šaltibarščius su gira, pas mus tokią girą sunku rasti (pas juos vis dar tos senosios bačkos geltonos yra), tai vat į girą deda agurkus, svogūnus, šlapiankę, virtas bulves, daug daug krapų ir pila dar pieno smile.gif) na, cukrus+druska.  nu skanu žinokite smile.gif o ypač paxmielui smile.gif
*

Valgiau kažką tokio- "akroška " vadinasi, gamino ukrainietiško kraujo turintys draugai .
alles
QUOTE(Ašara @ 2005 04 19, 10:08)
Valgiau kažką tokio- "akroška " vadinasi, gamino ukrainietiško kraujo turintys draugai .
*

turiu šitos sriubos -receptą biggrin.gif rusiškai vadina "okroška". bet reikia išversti į liet.k. Jeigu ką domintų, galėčiau paverst biggrin.gif
Shiduh
nu nu versk.
Burbulytis
[Manau, kad po siu rusisku saltibarsciu su vaisiais para ant tualeto garantuota blink.gif biggrin.gif
alles
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 10:36)
nu nu versk.
*

Specialiai Tau, hobo drinks_cheers.gif

Okroška – vasaros šaltsriubė.

Esminės taisyklės:

Ingridientai (taip ir norisi šį žodį ištarti Šapro balsu)
Iš esmės skiriamos daržovinė, mėsinė ir žuvinė okroškos.
Privalomos dalys: švieži svogūnėliai (pavasariniai, su laiškais ir smulkiomis galvytėmis), švieži nedideli agurkai, kietai virti kiaušiniai ir krapai.
Bulvės su lupenomis ne tik puikiai tinka prie šios sriubos, bet ir pasotina. Taip pat neturėtų trūkti ir ridikėlių.
Mėsinei okroškai geriausiai tinka virta jautiena arba “šlapiankė”. Labai gerai tinka marinuoti arba sūdyti grybukai. Žvėriena ir paukštiena šioje sriuboje nelabai dera.

žuvinė okroška tradiciškai gaminama su sūdyta arba rūkyta žuvimi. Taškelis ant “i” – rauginti agurkėliai.

Svarbi taisyklė: visos sudėtinės dalys turi būti smulkiai sukapotos arba supjaustytos smulkiais kubeliais. Mat pats pavadinimas kilęs iš žodžio “kroshka”- trupinėlis.

Užpilas:
Tradiciškai okroška gaminama su duonos gira (ta tikrąja iš giros bačkų, kur gatvėse stovėdavo), o dar geriau tinka naminė gira- sodresnio skonio ir saldesnė. Sriuba paskaninama grietine.
Kaip alternatyvą galima naudoti kefyrą, nealkoholinį salyklinį alų, pasukas.

O galiausiai ir pati sriubytė:
4 asmenims

2 kiaušiniai
1 arb. šaukšt. aštrių garstyčių
1 valg. š. cukraus
2 nedideli švieži agurkai
150 g. šviežių svogūnėlių (pavasariniai, su laiškais ir smulkiomis galvytėmis),
1 ryšelis krapų
100 g grietinės
1,5 l giros
druskos ir krienų pagal skonį

mėsinei okroškai:
200 g virtos jautienos arba veršienos (alternatyva “šliapiankė” arba kumpis
žuvinei okroškai:
200 g žuvies (sūdytos, rūkytos arba išvirtos pasūdytame vandenyje)
3 rauginti agurkai

gaminimas:
1. kietai išvirti kiaušinius, nulupti ir atskirti trynį nuo baltymo. Trynius dubenėlyje sumaigyti šakute, juos išsukti su garstyčiomis, cukrumi, 100 ml giros, druska ir krienais, kol gausis vienalytė masė.
2. svogūnėlius smulkiai sukapoti ir sutrinti su druska. Kiaušinio baltymus ir kitas sudėtines dalis sukapoti smulkiais kubeliais.
3. viską sumaišyti su kiaušinių – garstyčių mase, užpilti 500 ml giros, uždengti ir 2-3 val palikti šaldytuve, kad įsigertų.
4. prieš paduodant į stalą sumaišyti su grietine ir užbarstyti sukapotais krapais. Likusią girą serviruoti atskirame inde, kad kiekvienas galėtų dasipilti pagal skonį.

Įdomiai skamba šita okroška, gal ir padėtų kamuojamam pagirių biggrin.gif

Teisingai sakai, Burbulyti, šiandien siūlau kažkokius įtarinus patiekalus biggrin.gif
xenzy
QUOTE(Busta @ 2005 04 19, 11:35)
Specialiai Tau, hobo drinks_cheers.gif

Okroška – vasaros šaltsriubė.

Esminės taisyklės:

Ingridientai (taip ir norisi šį žodį ištarti Šapro balsu)
Iš esmės skiriamos daržovinė, mėsinė ir žuvinė okroškos.
Privalomos dalys: švieži svogūnėliai (pavasariniai, su laiškais ir smulkiomis galvytėmis), švieži nedideli agurkai, kietai virti kiaušiniai ir krapai.
Bulvės su lupenomis ne tik puikiai tinka prie šios sriubos, bet ir pasotina. Taip pat neturėtų trūkti ir ridikėlių.
Mėsinei okroškai geriausiai tinka virta jautiena arba “šlapiankė”. Labai gerai tinka marinuoti arba sūdyti grybukai. Žvėriena ir paukštiena šioje sriuboje nelabai dera.

žuvinė okroška tradiciškai gaminama su sūdyta arba rūkyta žuvimi. Taškelis ant “i” – rauginti agurkėliai.

Svarbi taisyklė: visos sudėtinės dalys turi būti smulkiai sukapotos arba supjaustytos smulkiais kubeliais. Mat pats pavadinimas kilęs iš žodžio “kroshka”- trupinėlis.

Užpilas:
Tradiciškai okroška gaminama su duonos gira (ta tikrąja iš giros bačkų, kur gatvėse stovėdavo), o dar geriau tinka naminė gira- sodresnio skonio ir saldesnė. Sriuba paskaninama grietine.
Kaip alternatyvą galima naudoti kefyrą, nealkoholinį salyklinį alų, pasukas.

O galiausiai ir pati sriubytė:
4 asmenims

2 kiaušiniai
1 arb. šaukšt. aštrių garstyčių
1 valg. š. cukraus
2 nedideli švieži agurkai
150 g. šviežių svogūnėlių (pavasariniai, su laiškais ir smulkiomis galvytėmis),
1 ryšelis krapų
100 g grietinės
1,5 l giros
druskos ir krienų pagal skonį

mėsinei okroškai:
200 g virtos jautienos arba veršienos (alternatyva “šliapiankė” arba kumpis
žuvinei okroškai:
200 g žuvies (sūdytos, rūkytos arba išvirtos pasūdytame vandenyje)
3 rauginti agurkai

gaminimas:
1. kietai išvirti kiaušinius, nulupti ir atskirti trynį nuo baltymo. Trynius dubenėlyje sumaigyti šakute, juos išsukti su garstyčiomis, cukrumi, 100 ml giros, druska ir krienais, kol gausis vienalytė masė.
2. svogūnėlius smulkiai sukapoti ir sutrinti su druska. Kiaušinio baltymus ir kitas sudėtines dalis sukapoti smulkiais kubeliais.
3. viską sumaišyti su kiaušinių – garstyčių mase, užpilti 500 ml giros, uždengti ir 2-3 val palikti šaldytuve, kad įsigertų.
4. prieš paduodant į stalą sumaišyti su grietine ir užbarstyti sukapotais krapais. Likusią girą serviruoti atskirame inde, kad  kiekvienas galėtų dasipilti pagal skonį.
Įdomiai skamba šita okroška, gal ir padėtų kamuojamam pagirių biggrin.gif

Teisingai sakai, Burbulyti, šiandien siūlau kažkokius įtarinus patiekalus biggrin.gif
*

vat būtent taip ir vadinasi smile.gif skamba gal ir neskaniai, o šiaip man labai skanu smile.gif
Shiduh
manau, kad geriausiai okroška padėtų kamuojamiems vidurių užkietėjimo. siūlau ją pervadinti į "nespėjau kelnių nusimauti".
Silwer
4u.gif Man tai zemaitijos pieno firmines parduotuves pardaveja patare daryti saltibarscius pusiau su pasukom. Pabandziau ir patiko ,ne taip klampu ir riebu ,o ir kaloriju maziau (kam aktualu). ax.gif
vija
Mano šaltibarščiams tinka tik "Pieno žvaigždžių" 7% šaltibarštinis kefyras (labai tirštas) ir gink dieve jokio kiaušinio! Kiaušinis šaltibarščiuose bridkina nerealiai.
Ir dar daug žalumynų. Nu ir šviežios lietuviškos bulvytės kas be ko (kiek ilgai dar jų laukt)
Krisla
QUOTE(vija @ 2005 04 28, 14:43)
Mano šaltibarščiams tinka tik "Pieno žvaigždžių" 7% šaltibarštinis kefyras (labai tirštas) ir gink dieve jokio kiaušinio! Kiaušinis šaltibarščiuose bridkina nerealiai.
Ir dar daug žalumynų. Nu ir šviežios lietuviškos bulvytės kas be ko (kiek ilgai dar jų laukt)
*

100 proc. pritariu dėl "Pieno žvaigždžių" kefyro šaltibarščiams thumbup.gif Su jokiu kitu net nedarau. Kol nebuvo to kefyro, tol šaltibarščius valgydavau 2 kartus per metus, o dabar - kelis kartus per savaitę biggrin.gif

O dėl kiaušinukų, tai man jie tikrai nemaišo, tik svarbu, kad būtų smulkiai supjaustyti. Darbo metu pietaujam vienoj vietoj, kur įmeta ketvirtį kiaušo, tai tikrai blogiau nebūna schmoll.gif
vija
QUOTE(sesyte @ 2005 04 28, 14:58)
O dėl kiaušinukų, tai man jie tikrai nemaišo, tik svarbu, kad būtų smulkiai supjaustyti. Darbo metu pietaujam vienoj vietoj, kur įmeta ketvirtį kiaušo, tai tikrai blogiau nebūna schmoll.gif
*

Nu jei smulkiai supjaustyti, tai dar galėčiau iš bado valgyti (nors pati sau jokių nedėčiau). Bet kai įvarvolina į lėkštę pusę kiaušo... blink.gif O jei dar patys šaltibarščiai toks skystas skystas vandeninis birzgalas būna, tai apetitas dingsta akimirksniu.

alles
Jetus, net seile dryksta rolleyes.gif

Man šaltibarščiai turi būti tiršti, ne skystaliukas. Aš irgi naudoju specialų šaltibarščių kefyrą, nes jis tirštesnis ir ne toks rūgštus. Ir dar daug šviežių krapiukų, svogūnų laiškiukų privarvolinu. Kiaušinis irgi nemaišo, aš pjaustau maždaug į aštuonis gabaliukus. thumbup.gif

Apsiverksiu, kaip noooooriu cry.gif biggrin.gif
SupBoardinG
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 13:21)
manau, kad geriausiai okroška padėtų kamuojamiems vidurių užkietėjimo. siūlau ją pervadinti į "nespėjau kelnių nusimauti".
*

schmoll.gif sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt 4u.gif
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams biggrin.gif
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais g.gif mirksiukas.gif
rasute su3
Kai šaltibarščiai nusibosta [nors tuo labai abejoju] pabandykit pomidorų šaltą sriubą: 3-4 pomidorai [juos reikia sutarkuoti burokine tarka]
2-3 skiltelės čiasnko
svogūno laiškai krapai
Galima pripjaustyti ir agurko,valgyti su bulvėm.

paragaukit[FONT=Courier][SIZE=1][SIZE=7][COLOR=red]
Shiduh
o čia viską mest į kefyrą ar į vandenį?
rasute su3
pamiršau parašyti į kefyrą
lanaa
gyvenu ne leituvoj, cia parduotuvese niekaip neimanoma nusipirkti marinuotu brokeliu.as saltibarscius lietuvoj visada darydavau su marinuotais brokeliais, man skaniau kai saltibarsciai astresni,o virti brokai per svelnus.
gal kas galit parasyt kaip tuos brokelius galima butu uzsimarinuoti, kad ilgiau laikytusi
Shiduh
yra jau kažkurioj temoj parašyta, gal temoj apie burokėlius. vakar daraiu su rūgštynėm vietoj burokėlių, tai žinok aštraiua negu ssu burokėliais. skanu. ačiū Elenai.
Mamūškė
Na mano saltibarsciai butinai turi buti skiesti ne su vandeniu, o su pienu ax.gif
kefyro 1litras, pieno 0,5 litro, nes su vandeniu skiesti jie gaunasi tokie melyni blink.gif o su pienuku niam niam ir dar dedu rugscios druskeles paplidomai rugstumui isgauti ax.gif

taip pat labai patinka žemaitiškas Šmotalas:

marinuoti burokeliai,
rugpienis,
smulkiai pjaustyto svoguno,
smulkiai pjaustyto cesnako,
daug juoduju pipiru, druskos pagal skoni.
sriuba turi buti tirsta.
Valgom zinoma su karstom bulvem.
labai tinka pachmielui thumbup.gif
xenzy
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 05 17, 23:57)

recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams biggrin.gif
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais g.gif  mirksiukas.gif

*

thumbup.gif
westa
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias thumbup.gif "

4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)

Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.

vija
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias  thumbup.gif "

1 citrina 
2 šaukštai razinų 
1 stiklinė cukraus 

Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
*

Net baranka gerklėj sustrigo.... blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
turtle
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias  thumbup.gif "

1 citrina 
2 šaukštai razinų 
1 stiklinė cukraus 

*

O paskui jau ryte skaudancia galva raminti su "normaliais" saltibarsciais g.gif
Na, kas pirmos bandot, ragaujat, svecius vaisinat? unsure.gif g.gif
Noa
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 05 18, 00:57)
[color=blue]
*

Mano diedas ragavo, tai sakė - tokios bjaurasties dar gyvenime neėdęs ir neėsiąs smile.gif Sakė, šlykštuma neišpasakyta tie agurkai giroj plavinėjantys... doh.gif
norge
Noa, rasau specialiai tavo vyrui, bo labai pagailo, kad trucija zmogu.

Taigi, imi litra marinuotu burokeliu, du litrus kefyro, normalu ilgavaisi agurka (arba atitinkamai malevku), sauja svogunlaiskiu ir puse tiek krapu. Sumaisai. Tada IMI BULJONO- magi ar knor- darzoviu buljono, galima to su zalumynais, galima paprasto darzovinio. Istirpini pusantro kubelio trecdalyje stiklinej vandens ir supili i sriuba. Mes darom tirsta, tai daugiau vandens nepilam. Jei vyras megsta skysta- tai dek bent pora kubeliu ir stikline vandens. Bet as tai rekomenduoju neskiesti.

Tai vat. Isivaizduoju, kad tie sultinio kubeliai tau neskambejo labai apetitnai. biggrin.gif Bet tikek mano zodziu- gausi tokius saltibarscius, kokius paskui darysi visada. thumbup.gif Jei pati bijai ragauti, tai duok pirmam vyrui- pamatysi- ivertins.

Pas mus saltibarscius visada dare vyras, o as gyriau. Paciai tokie nepavykdavo, o jis man nesake apie ta sultini, bo spejo mano reakcija. Spejo teisingai- kai suzinojau, tai kuri laika raukiau nosi, kad as tai tokiu saltibarsciu su knor nevalgysiu. Neilgai pasiraukiau- jokie kitokie neprilygsta siam receptui. ax.gif Dabar sekmingai pati darau su sultiniu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.