Kilo klausimas, ar itakoja tai, kad esi sportaves, stiprinai pilvo presa gimdymo palengvinimui? Ar cia tik fiziologiniai dalykai ir nuo ju viskas priklauso? Sunku ivertint bus, nes kiekvienai gimdymas sunkus, bet kaip jus manote, ar sportas pries nestuma, nestumo metu palengvina saremius ir pati gimdyma? Butu gerai, kad salia nuomones parasytumete, kiek sportavote pries nestuma ir per nestuma, ar is viso nesportavote, ir koks buvo gimdymas... Aciu, nes sitie atsakymai labai svarbus planuojanciom ir visom, kurios ruosiasi gimdyti!
Nesportavau nei pries nestuma, nei nestumo metu
Pries nestuma sportavau..savo malonumui, gal kokius 7 metus. Raumenu dideliausiu neturejau, bet presas buvo ohohoooo. Dabar tik pasvajot galiu. Gimdymui negaliu pasakyti ar turejo tai itakos, nes gime lelka po Cezario, bet nestumo metu buvo kile problemeliu. Pastoviai mausdavo pilva ir jis kietedavo. Tada daktare viena pasake, jog turint gera pilvo presa ir nesiojant kudiki pirma karta, pilvui augant presas nenori leisti jam plestis. Tada leliukas ar pilviukas patiria pasipriesinima ir del to kila tokios problemeles. Nors... tai laaabai jau individualiai!
Giminaitė, profesionali sportininkė, turėjo nuostabų pilvo presą. Gimdė labai sunkiai, vaikas niekaip negalėjo prasikasti gimdymo takas. Gydytojai sakė, kad tai dėl kietų pilvo raumenų.
QUOTE(vija @ 2005 04 15, 06:30) Giminaitė, profesionali sportininkė, turėjo nuostabų pilvo presą. Gimdė labai sunkiai, vaikas niekaip negalėjo prasikasti gimdymo takas. Gydytojai sakė, kad tai dėl kietų pilvo raumenų. aš visą gyvenimą sportavau, na pertrauką padariau kai pirmą vaiką pagimdžiau porą savaičių gal ir dabar ta pati darysiu apie sportą nėštumo metų daug parašyta yra čia o apie gimdymą galiu pasakyti štai ką. Aišku gimdymas yra neprognozuojamas dalykas ir ne viskas priklauso nuo to sportavusi ar ne, bet dėl vieno turbut nieks nesiginčys, kad sportuojančios ištvermės tikrai daugiau turi, kas labai didelis pliusas gimdymo metu, taip pat pačiam stumimo procese presas labai padeda todėl pagal statistiką sportuojančioms žymiai mažiau būna komplikacijų gimdymo metu, mažiau prireikia replių ir panašių dalykų. QUOTE(Iva @ 2005 04 16, 00:37) Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai. Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys.
[B][COLOR=blue] sveikutes, pries nestuma sokau 12 metu, pilvuko presas buvo sioks toks, o dabar septintas menuo ir neturiu jokiu problemu, nei jis man sunkiai tempiasi, nei striju dar jokiu nera, zodziu manau, kad tai jog sportavus buvau cia tik pliusas, siaip tik dabar isvis pradedu jaust kazkoki svori papildoma, ir apskritai nei pykinimo, nei kitu problemu kolkas neturejau.. tagi neaisku del ko cia, bet manau sportas dar ne vienai nepakenke:) ir kolkas esu nusiteikusi kuo puikiausiai pagimdyt pati
QUOTE(vija @ 2005 04 18, 08:15) Iva, neturiu supratimo, kiek čia tiesos. Taip jai išaiškino gimdymą priimantys medikai. Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys. Sako,gimdos kaklelis sunkiau atsidarineja...Bet galbut tai ne taisykle. Mano drauge sportavusi...as-ne...Gimdem vienodai.Pirmas gimdymas truko abiem 9 val. QUOTE(vija @ 2005 04 18, 00:15) Nors šiaip esu ne kartą skaičius, kad profesionalios sportininkės sunkiai gimdo. Nežinau, kame priežastys. aha taip buna, bet profesionalios sportininkės sunkiau gimdo tikrai ne dėl raumenukų, o dėl papildomai vartotų preparatų, buvusiu traumų ir būdingų kai kurioms sporto šakom profesinių pokyčių ir įpatybių. Dėl tų pačių problemų sunkesnis ir nėštumas gali but. Ir aplamai dydysis sportas sveikatos nepriduoda na pzv. baletas- na ne sportas, bet panašu, preparatų per daug jos nevartoja, bet į balerinas neima bet ką, juo labiau ne visos aukštumų pasiekia, ten reikalingą tam tikrą konstituciją, kad siauri klubai butu, kas svorio mažai ir t.t. Žinoma jos sunkiau gimdo, o daugumai ir cezario prireikia, kaip ir daugumai moterų su labai siaurais klubais.
Per nėštumą sportavau nuo 5 mėn. beveik iki pabaigos, tik paskutinę savaitę jau nėjau. Stūmimas man buvo lengvas, netrūko iniciatyvos, jau net stabdė
Draugė krepšininkė pasakojo, kad jai buvo sunku stangintis, nes nuo sportavimo buvo kieti tarpvietės raumenys. Tai reiškia, kad ne tik balerinoms sunku gimdyti
Yva teisi, kad profesionalus sportas nieko gero...Vis ka nors pagadina, va as tai 7 metus tenisa aktyviai zaidziau, tai stuburas apacioj daznai skauda, sako, slanksteliai padile, tai va, tikrai, kad ateity pliusas nebus ta mano nugara, o dar kelio raistis trukes, tai baisu ir daug svorio bus priaugti...Nu bet gal kaip nors, svarbu gerai nusiteikti, o kai nescia busiu, tai mankstas nestukem tikrai lankysiu!
QUOTE(Iva @ 2005 04 18, 17:56) aha taip buna, bet profesionalios sportininkės sunkiau gimdo tikrai ne dėl raumenukų, o dėl papildomai vartotų preparatų, buvusiu traumų ir būdingų kai kurioms sporto šakom profesinių pokyčių ir įpatybių. Dėl tų pačių problemų sunkesnis ir nėštumas gali but. Ir aplamai dydysis sportas sveikatos nepriduoda na pzv. baletas- na ne sportas, bet panašu, preparatų per daug jos nevartoja, bet į balerinas neima bet ką, juo labiau ne visos aukštumų pasiekia, ten reikalingą tam tikrą konstituciją, kad siauri klubai butu, kas svorio mažai ir t.t. Žinoma jos sunkiau gimdo, o daugumai ir cezario prireikia, kaip ir daugumai moterų su labai siaurais klubais. Va as esu is tu moteriu, pas kurias labai siauri klubai ir tikrai pagal fizinius duomenis buciau tikus i balerinas, bet pagimdziau pati 3.776kg mergaite. Pries nestuma kokius 5 metus sportavau, lankiau lengvaja atletika, nestumo metu lankaiu baseina. Gimdymas nebuvo sunkus. Nors ir svorio buvau priaugus net 20kg. QUOTE(Iva @ 2005 04 16, 01:37) aš visą gyvenimą sportavau, na pertrauką padariau kai pirmą vaiką pagimdžiau porą savaičių gal ir dabar ta pati darysiu apie sportą nėštumo metų daug parašyta yra čia o apie gimdymą galiu pasakyti štai ką. Aišku gimdymas yra neprognozuojamas dalykas ir ne viskas priklauso nuo to sportavusi ar ne, bet dėl vieno turbut nieks nesiginčys, kad sportuojančios ištvermės tikrai daugiau turi, kas labai didelis pliusas gimdymo metu, taip pat pačiam stumimo procese presas labai padeda todėl pagal statistiką sportuojančioms žymiai mažiau būna komplikacijų gimdymo metu, mažiau prireikia replių ir panašių dalykų. Nu nezinau nezinau, Iva
pries nestuma gana intensyviai sportavau, o va nestumo metu ne, nes gydytoja neleidzia, o ir pati pritingiu. Siaip sako, kad sportuojanciosn estumo metu turi didesne istverme ir raumenys stipresni ir tt. Sportas pries nestuma nemanau, kad turi dideles reiksmes
Aš pati nebuvau sportavusi tik su vyru dviračiais važinėdavom ir pagimdžiau normaliai. Kadangi vaikas buvo didokas, teko kirpti ir kai akušerė jau siuvo, klausė ar daug važinėjau dviračiu, kadangi kietoki raumenys buvo ir jai sunku buvo siūti.
Na, aš prieš pirmą nėštumą buvau sportavus 1,5 metų karate. Pirmus du nėštumo mėnesius dar lankiau treniruotes, po to jau nebelankiau, nes vyras buvo labai išsigandęs, kad gali kas nors negero atsitikti. Valgymo įpročiai išliko tokie pat dideli kaip ir sportuojant, o aš buvau atsipalaidavusi ir net negalvojau, kad ir nėščiai būnant negalima per daug valgyti. Priaugau 24 kg
Beje, nėštumas tai buvo labai lengvas - jokių vėmimų, skausmų, nors nemanau, kad tai nuo sporto priklauso, gal daugiau paveldimumas čia turi įtakos. Galvoju, kad ir esant nėščiai reikia palaikyti fizinį aktyvumą (aišku ne karate lygio) - va tas tikrai turi turėti įtakos. QUOTE(Akva @ 2005 04 13, 16:05) Tada daktare viena pasake, jog turint gera pilvo presa ir nesiojant kudiki pirma karta, pilvui augant presas nenori leisti jam plestis. Tada leliukas ar pilviukas patiria pasipriesinima ir del to kila tokios problemeles. Nors... tai laaabai jau individualiai! va man irgi taip pasake as nesportininke, bet metus pries pastojant gana intensyviai sportavau (aerobika, treniruokliai), nescia i baseina ejau. nezinau ar del pasportavimo, ar del to kad kursuose ismoke stumti, bet pats stumimas tai man labai lengvai ir greitai gavosi - nespejau ne isijausti
įdomu, o kaip gimdo moterys turinčios nemažą antsvorį ????????
QUOTE(Bajm @ 2005 08 03, 13:11) O kaip jos gali gimdyt? Gimdo kaip ir visos, stanginasi, stumia, pagimdo Prieš neštumą nebuvau sportavusi gal kokius 5 metus, turėjau gražų apvalų pilvuką dar iki neštumo Mano draugė prieš neštumą svėrė apie 86 kg (prie 174 cm ūgio, šiaip atrodo labai didelė moteriškė
profesionalios sportininkes gimdo sunkiau, ir plysta dazniau.o sportavusios del saves, tikrai nestumo metu geriau jauciasi ir lengviau gimdo. bet kaip ir visur buna isimciu
QUOTE(Vitalija @ 2005 04 18, 16:28) Per nėštumą sportavau nuo 5 mėn. beveik iki pabaigos, tik paskutinę savaitę jau nėjau. Stūmimas man buvo lengvas, netrūko iniciatyvos, jau net stabdė o gal gali parasyti, ka sportavai? nuo ko pradejai, kokius pratimus darei, o ar plaukojai? Noreciau paplaukioti, bet trenere sako reikia gauti rekomendacija is gydytojo. Ka patartumete pasportuoti. QUOTE(jovka @ 2005 04 19, 14:01) Va as esu is tu moteriu, pas kurias labai siauri klubai ir tikrai pagal fizinius duomenis buciau tikus i balerinas, bet pagimdziau pati 3.776kg mergaite. Pries nestuma kokius 5 metus sportavau, lankiau lengvaja atletika, nestumo metu lankaiu baseina. Gimdymas nebuvo sunkus. Nors ir svorio buvau priaugus net 20kg. Klubu ir dubens apimtis gali buti skirtinga.Siauri klubai nebutinai turi reiksti siaura dubeni,kas apsunkina gimdyma. Nezinau,kiek tame tiesos,bet girdejau,kad sportuojant gimdos kaklelis sutvirteja ir gimdant jis del to sunkiau atsidaro. Plaukiojimas,man rodos,tik i nauda
As pries nestuma labai intensyviai sportavau, nestumo metu - sportavau, bet neintensyviai. Taigi, - gimdymas buvo LABAIIII varginantis ir nemanau, kad pati gimdymo veikla nuo to prilauso. BET.... po gimdymo mano formos labai greitai sugrizo i savo vietas. As neturejau jokiu problemu su atsikisusiu pilvu - vaikui 3.5 men, o as jau plokscia, kokia ir buvau... Ir man gydytoja sake, kad toks greitas atsistatymas - ne tik genu dovana, bet ir sporto.
QUOTE(megana @ 2005 08 13, 02:15) Nezinau,kiek tame tiesos,bet girdejau,kad sportuojant gimdos kaklelis sutvirteja ir gimdant jis del to sunkiau atsidaro. Nea, netiesa, mano gimdymo veikla buvo tokia greita (nors visa savo gyvenima intensyviai sportuoju), kad gydytoja net nespejo man atlikti sutarto epiduro
niekada gyvenime nesportavau, is fizinio pamoku begdavau, nestumo metu tik labai daug vaiksciojau i diena nueidavau po 5km ir daugiau, daugiau nieko. Saremiai truko tris val, o pagimdziau per 15 min.,nebuvo epiduro(nors vaziavau tikedama kad padarys- gydytojas kaip ir nespejo jo padaryt) viskas buvo labai greit
savo malonumui sportavau visa laika. kartais intensyviai, kartais ne. ypac dviraciai ir baseinas. nescia tik baseine. rezultatas - nerealiai kieti tarpvietes raumenys. ir ranka masazavo ir kirpo ir is kart diagnozavo - sportavus. stumimas prailgejo iki 1.5 val
Pries nestuma keleri metai nebuvau labai intensyviai sportavusi (tik namie saviveikloj), taciau sportavau stipriai jaunystej - 3 metai karate, 2 metai aerobikos, 4 km. trasos 1m., 1m. dziudo. Rezultatas: sunkiai atsidarinejo gimdos kaklelis. Norejau gimdyt naturaliai, bet teko prasytis vaistu i raumenis, po to ir epiduros po 8 h gimdymo eigos, nebegalejau pakelti ne tiek pacio skausmo (nors jis buvo stiprus), kiek gydytojos ir akuseres zodziu : niekas nevyksta
Sportavimo pliusai: vaikuti isstumiau apytiksliai per 10 minuciu (trecia kart pastumus), ir nereikejo kirpimu, nebuvo plysimu
O as visa nestuma labai daug vaiksciojau... Kadangi esu studente, tai i paskutine paskaita nuejau likus 3 dienom iki gimdymo!
as pries nestuma truputi sportavau, per pirma gimdyma gydytojas apsauke kad nera pilvo preso ir negaliu vaikelio isstumti. tai kad daugiau nesauktu
Iki gimdymo intensiviai sportavau,presas ,kaip skalbimo lenta buvo,nepasakyciau ,kad gimdžiau lengvai ar sunkiai,tiesiog greitai ir skausmingai,girdejau gyditoja sakė ,kad per daug raumeningas kunas apsunkina gimdyma,bet ,kodel nzn. po gimdymo vel sportavau ir presas buvoliuksiškas ,tad labai,labai greitai pagimdžiau
mokykloje 7 metus uzsieminejau, galima sakyti, profesionaliu sportu. gimdymas praejo normaliai, nezinau, kaip ji galeciau susieti su sportu.
taciau kai siuvo kirpta tarpviete, akuserei linko adatos. paklause, gal as sportavus, ir pasieme storesne adata.
as nemegeja sportuoti,paskutiniais menesiais tai nei vaiksciot nelabai norejau,geriau pagulet,pamiegot...
Na, buvau sportavus daug, bet nestumo metu meciau sporta, kad raumenys butu minkstesni. Pagimdziau greit ir nesunkiai. Manau, kad kai pastoji, reik treniruot visai kitus raumenis nei budama ne
As krepsiniui atidaviau 12 metu... Po gimdymo gavau 7 siules, nes niekaip raumenys nenorejo atsileist... Vat tau ir sportas sveikata:)))
Auginu tris vaikučius, natūralūs gimdymai buvo labai lengvi ir greiti. Tai patys nuostabiausi momentai su pačias geriausiais prisiminimais.
Kai atvykau pirmą kartą gimdyti, gydytoja iškart pagyrė, kad labai tinkamai sudėta gimdymui. Pirmas gimdymas buvo lengvas, truko apie 5 val., vaiko svoris 4450 g. Pati esu 171 cm ūgio. Nuo pirmojo nėštumo iki dabar visiškai nesportuoju. Antrasis gimdymas apie pusantros valandos, vaiko svoris - 4130 g, gimdymo palatoje buvau jau su 7 cm atsidarymu. Trečiasis gimdymas truko apie 1 val. 40 min., vaiko svoris - 4410 g. Atvažiavau į Konsultacinį centrą neįtardama, kad jau prasidėjusi gimdymo veikla, tada atsidarymas jau buvo 8 cm. Gimdymo metu gydytojas minėjo, kad esu labai stipri. Sportuoti sporto mokykloje pradėjau nuo 7 m. Intensyviai ir aktyviai sportavau apie 17 metų. Sportinės karjeros viduryje būdavo po 2 treniruotes dienoje, savaitgaliais varžybos, sezonų metu stovyklos. Manau, kad intensyvus, meistriškumo srities sportas, geri fiziniai duomenys ir įgytos savybės labai palengvino gimdymo eigą. Aktyviai sportuojant, fiziniai duomenys ir laikysena būna visiškai kitokia negu nesportuojančių. Dėl gimdos kaklelio gimdymo metu jokių problemų nebuvo (manau, kad tai labiau paveldimi dalykai). Manyčiau, kad epizodiniai sportavimai prieš nėštumą, nėštumo metu veikia tik kaip sveikatinimo, užimtumo bei geros nuotaikos palaikymo forma, bet jokios įtakos neturi jūsų susiformavusiems fiziniams duomenims.
Mano patirtis labai panaši į RVJ: daugiau nei 10 metų atiduota aktyviam sportui (iš esmės jo dar ir nenutraukiau, jau po pirmo vaikučio gimimo Lietuvos čempionatuose dar dalyvaudavau, tik va dabar pametinukai ir statybiniai rūpesčiai neleidžia prie rimtesnių užsiėmimų sugrįžti), bet visi trys gimdymai greiti ir lengvi, nors visi vaikučiai gimė virš 4kg. Tiesa, per pirmą gimdymą nieko apie mano sportus nežinojusi akušerė iškart konstatavo "Sportininkės tarpvietė" ir turbūt labiausiai dėl to buvau prakirpta, o vėlesnius du gimdymus kirpimo iš anksto atsisakiau ir pagimdžiau be plyšimų.
Nėštumo metu aktyviai nesportavau, bet įprasto aktyvaus gyvenimo būdo pakeisti negalėjau: ilgi (iki 20km per dieną) pasivaikščiojimai (pirmagimio gimdyti taip ir išvažiavau iš eilinio pasivaikščiojimo pajūriu), baseinas, jokių liftų (už ką kažkodėl labai gaudavau barti nuo gydytojų)... Kuo man sportas padėjo gimdant? Sugebėjimu susikoncentruoti į tikslą, paskirstyti jėgas, net ir sunkiausiais momentais girdėti aplinkinių patarimus...
Kiek zinau, kuo daugiau sportuji, tuo sunkiau gimdai. As gimdziau sunkiai ir ilgai, esu daug sportavusi, o vat mano sese ir drauge, kurios nebuvo sportavusios, pagimde greitai.
Sportas sportui nelygus, na jei šaškėm žaidi tai...
Dar tariausi su gydytoja ar man papildomai reikia sportuoti, ji tik nusijuokė- išsiklausinėjo apie mano dienotvarkę ir priešingai net uždraudė tiek daug judėti, o dėl baseino- pasakė kad jis gerai toms kurios išėjusios į dekretines mažiau juda, mano atveju tai negresia nes dar tik 8 mėnesis aš dar neturiu kada ilsėtis, o ir vėliau paskaitos ir visa kita... Gydytoja ištisai reikalauja- nelėkite taip, sulėtinkite gyvenimo tempą, patausokite save.
sesuo sportavo prieš gimdymą 5 metus, gimdė labai sunkiai ir ilgai, aš nesporavau, gimdžiau 11 val, pasak gydytojos - gimdymas lengvas
na va, sportavau 12 metu, o pasirodo visai nieko chia nepades ir tikrai ne shashkem zhaidzhiau
QUOTE(Klepesova @ 2007 01 21, 12:06) Nėštumo metu nežinau, kaip kitoms bet man buvo diagnozuota:SKIRIASI raumenys Vat apie besiskiriančius raumenis ir tai, kad pirmą nėštumą pilvo presas trukdė augti pilvukui, todėl labai stipriai buvo spaudžiami ir išstumdyti vidaus organai, aš jau pamiršau P.S. Mano sporto šaka susijusi su ilgų nuotolių bėgiojimu/slidinėjimu, bet ir dviračius be galo mėgau - per metus dviračiu nuvažiuotas atstumas dažnai viršydavo 10 tūkst. km.
niu as profesionaliai niekada nesportavau, bet kai tik isejau i dekretines atostogas iskart pradejau aktyviau judeti, joga, baseine manksta nestukems, pasivaiksciojimai gryne ore, nes laiko marios, kas dirbant neiseidavo. Pagimdziau laabai lengvai
as kaiptik esu girdejusi,kad sportavusiom ar sokusiom yra sunkiau gimdyti...as pati buvau prasokus ir pradirbus toje sritije 13 metu...man asmeniskai gal ne kiek pats gimdymas buvo sunkus,bet vat tas procesas iki paties gimdymo,turiu galvoje saremius...man ju paprasciausiai nebuvo,o vandenys tekejo,vaikas savo eiga labai gerai galvyte istatinejo...zodziu tik tas,kad naturaliu saremiu nebuvo,tai plese su skatinamaisiais...
Nu taj jau tikrai tarp sporto ir nestumo bei gimdymo ner jokiu sasaju manau,nes as sportavau profesionaluji sporta 10 metu iki pirmojo sunaus,turejau ir pilvo presa ir raumenis ogo kokius
Siaip tai medikai sako, kad beveik viska lemia fiziologija.
Raumenys pagelbeja tik stumiant, bet paprastai tai nera sunkiausia ar lemiama gimdymo stadija- jei kyla problemu stumiant, gimdyvei gan lengva padeti.
as manau kad gimdymas ir sportas gal ir nesusije, bet sportas ir pogimdyvine busena manau turi sarysi. visi sako kad jei sportuosi priesh ir nestumo metu greiciau atsigausi.
as pati negimdziau, buvo cezaris, bet jau trecia diena jauciausi puikiai. dabar praejo 8dienos, atrodo operacijos net nebuta, viskas gyja nuostabiai ir pjautu raumenu nebeskauda. Sprotavau ir priesh ir nestumo metu, i baseina vaiksciojau iki paskutines dienos.
Mano pazistama - sokeja, sake, kad jai jos pilvo raumenys labai apsunkino nestuma - praktiskai nuo pirmos pastojimo dienos jai nuolat grese persileidimas, visa laika ji gulejo ligonineje. Daktarai nusprende nekankinti jos visus 9 menesius, todel ji gimde keliais menesiais anksciau. Man asmeniskai, kai intensyviau pasportuodavau, budavo skausmingesnes menesines (nors daktarai sako, kad turetu buti atvirksciai
pries gimdyma truputi pasportuodavau, o per nestuma dariau Kegelio pratimus ir kiekviena diena po 1 val. vaiksciodavau, per gimdyma stengiausi kuo daugiau vaiksciot ir but vertikalioje padetija, manau tai padejo
|