mamaLina
2005 04 12, 19:32
Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta.
Ateina laiškas iš banko, kad vėlgi mano vyro kortelėje panaudota per daug pinigų. Nors įsiskolinimas tik 5 $, bet reikia mokėt 30 $ baudą. Ir tai gal jau 5 kartas kai taip nutinka. Aš visas mūsų sąskaitas (elektra, telefonas, mašinos draudimas) moku internetu, naudodama jo kortelę ir niekad nežinau kiek ten tų pinigų pas jį yra. Bet visuomet paklausiu ar galiu mokėt sąskaitas ar šiaip ką pirkt, ar yra pinigų. Gi gali normaliai pasakyt: palauk porą dienų, gausiu atlyginimą. Suprantu, kad jam nelengva šeimą vienam išlaikyt, nieks nepyks. Kol neturėjom namie kompo jis mokėdavo sąskaitas banke. Turėdavau maldauti su ašarom, kad teiktusi susimokėti. Bet ne, turi laukt, kol pradės siųsti grasinamus laiškus, skaičiuoti didelius delspinigius. Šiandien susirinkau visas sąskaitas ir susiskaičiavau, kad vien ant banko baudų ir delspinigių esam išleidę per pusę metų 300 $ !!! Per metus susidaro man lėktuvo bilietas į Lietuvą. Ir šiaip artėja vestuvių metinės, už tą sumą galėjom nerealiai dieną praleist, pavalgyt brangiam restorane. Visiškas nemokėjimas skaičiuot pinigus. O dar jis nori pirkt restoraną. Su jo vadybiniais sugebėjimais bankrutuosim per savaitę. Balandžio 15 d. paskutinė diena išsiųst mokesčių dok, turėtumėm gaut nemažai pinigų, nes per tuos metus gimė vaikas, bet žinoma visiška dezorganizacija, šiandien balandžio 12 d., guli krūva popierių, nieks neužpildyta (ačiū Dievui nors popierius susirinko). Nors ašaros ir maldavimai prasidėjo vasario pradžioj. Tai greičiausiai nieko negausim. Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka.
Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Nors mano vyras tikrai nemažai uždirba, bet matau, kad labai nedaug sutaupom išsvajotajam namui, būtent dėl nemokėjimo tuos pinigus teisingai tvarkyti. Taip norėčiau, kad galėčiau valdyt šeimos finansus, bet nežinau kaip tai vyrui pasakyti, nes pati kolkas prie pajamų neprisidedu, tai kaip ir neturiu balso, ir šiaip aš Amerikoj tik 6 mėn., o jis 32 metus. Šita betvarkė tiesiog varo mane iš proto.
verdana
2005 04 13, 12:44
Ir aš norėčiau tvarkyt šeimos pinigus, tačiau, kaip ir tu negaliu to daryti. Esu studentė, vyras mane pilnai išlaiko, šeimai pinigus uždirba tik jis. Šiaip jis yra gana išlaidus, visko nori, perka ką sugalvoja, kartais pamiršta , kad dar reik sumoketi už butą, telefoną ir t.t. Manau, kai jau dirbsiu, bandysiu švelniai viską perimti į savo rankas. O kol kas tik bandau kontroliuoti jo išlaidas, kad per daug neužsimirštų.
špokutis
2005 04 13, 13:22
Na, man turbūt pasisekė, nes mano vyras man tikrai suteikęs visišką laisvę tvarkant mūsų biudžetą, net vadina "Finansų ministre". Tačiau aš tikrai tuo nepiktnaudžiauju, beveik visą tariamės kartu kaip panaudoti mūsų pajamas.Jums, kuriuos norėtų būti "šeimos finansų ministrėmis" siūlyčiau pasitarti su vyrais, ir pasiūlyti, kad kurį laiką, galit tvarkyt šeimos biudžetą.Pasakykit, kad tai darot jų labui, ne jie tubūt labai privargsta, todėl dar papildomas galvos sukimas dėl finansų, jiems tikrai nereikalingas.Na, juk jūs Moterys, galima juk įteigti vyrui, kad tai, ko norite jūs, iš tikrųjų nori jis pats. Manau tai tikrai neturėtų būti sudėtinga
Griaustinė
2005 04 13, 13:27
Pas mus šeimoje finansus tvarkau aš - abu esame išlaidūs, bet aš sugebu "suveikti" pinigų kritinėmis situacijomis, o vyras va ne...
Ieva-Pieva
2005 04 13, 18:16
mano aukselis ir irgi pinigėlių nevaldo- einam i kavines, nors kitą dieną nėra už ką šuniui maisto nupirkti  kažkaip nedrįstu lįsti prie finansų vairo, kol pati nedirbu  bet tik pradėsiu dirbti, imsiu vadovacimą į savo rankas, nes tokia sąvoka kaip "taupymas" vyrui neegzistuoja
JurateL.
2005 04 14, 09:31
Manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip buvo pas vyrą šeimoje...jei ten vyras pinigus tvarkė-vadinasi taip ir bus...Mudu su vyru abu dirbam, žinau, kad niekada nesileis, kad jo pinigus skaičiuočiau, o man to ir nereikia, nes jis daug praktiškesnis, nei aš, bet norėdama kontroliuoti santaupas paprasčiausiai "įdiegiau" sistemą, kad už jo uždirbtus-gyvenam, o manuosius taupom...aišku, jei man laaaabai kažko norisi-aš imu iš savo pinigų (saikingai)...ir nei vienam širdies neskauda, nes jis turi laisvę su savaisiais, o aš turiu teisę į savuosius....Aišku, jei vyras nesugeba paskirstyti pinigų būtiniausiems reikalams-jau blogai, tokiu atveju ir aš nagais galais bandyčiau pati tvarkyti finansus.MamaLina, jei tu moki mokesčius, tuo gali motyvuoti, kad vyras suteiktų visą informaciją apie esamus pinigus, turėtum žinoti kodą, kad pati galėtu patikrinti, kiek likę kortelėj pinigų.
As tai dziaugiuosi kad finansus tvarko vyras, nes pas mane pinigai atrodo savaime iseina is pinigines nors atrodo nieko neperku, o pinigu kaip ir nera. Todel dziaugiuosi kad gavau vyra kuris moka ir taupyti ir kartu planuoti islaidas taip kad uztenka viskam ir i kavine nueiti ir apsipirkt ir nuvaziuoti pailseti. Nors tikrai neuzdirbam milijonu.
o pas mus seimoje abu dirbame, tad finansus tvarkome abu. Aš moku mokesčius, maistą perku o jo pinigai skirti pramogoms ar šiaip kokiems daiktams nusipirkti. Smulkiom prekėms kurios skirtos man užtenka tiek kiek aš turiu, o jei pritrūksta su malonumu man vyras duoda pinigėlių.
Pas mus finansai tvarkomi mano jėgomis. Vyras nors ir žymiai daugiau pinigų uždirba, bet jam planuoti ir t.t. neišeina. Na aš nuolat turiu bambėti, kad to ir to pirkti negalima, nes reikės mokėti mokesčius, lizingą ir pan. Neįsivaizduoju kaip jis vienas gyventų  Kaip čia kažkas rašė, kad vieną dieną nori lėkti į kavines, nors rytoj ne tik katinui, bet ir mums nebus ko valgyti  Paprastai aš sudarinėju kokio mėnesio planus - tiek pinigų maistui, tiek mokesčiams, tiek katinui , tiek telefonam ir t.t. o kas liečia nebūtinus pirkinius - viską sprendžiame kartu, aš vos ne 10 litų vertės pirkinius pasiklausiu ar galiu, nors jis dėl to pyksta, na kad klausinėju.
As savo pinigus tvarkau - vyras savo, tiesą pasakius, aš net nelabai žinau, kiek maniškis uždirba. Visokius mokestukus mokame tai vienas, tai kitas. Aš žinau, kada mano pinigai baiginėjasi, jis žino, kiek pas jį liko.Buities daiktus perkame - tai vienas - tai kitas. Asmeninius daiktus (mobiliakus, drabužius ir pan.) perkame kiekvienas iš savo pinigų. Kažkaip net nematau reikalo kištis į vyro finansinius reikaliukus. Nors mums sutaupyti ir nepavyksta, kartais net gyvenam nuo algos iki algos, bet kažkaip nesijaučiu dėl to negerai. O jei pati būčiau nedirbanti ir išlaikoma vyro - tai net minties nebūtų perimti šeimons finansinius reikalus į savo rankas. Pasitikiu vyro sprendimais, jei koks rimtesnis reikalas - jis tariasi su manimi, o netgi jei matau, kad neverta vieno ar kito sprendimo priimti, o jis mano kitaip - tai leidžiu jam pasimokyti iš paties klaidų, gerai, kad jų nedaug ir jis dažnai mano patarimo paklauso.
AUKSUOLIUKĖ
2005 04 18, 11:10
QUOTE(ausrap @ 2005 04 14, 09:55) As tai dziaugiuosi kad finansus tvarko vyras, nes pas mane pinigai atrodo savaime iseina is pinigines nors atrodo nieko neperku, o pinigu kaip ir nera. Todel dziaugiuosi kad gavau vyra kuris moka ir taupyti ir kartu planuoti islaidas taip kad uztenka viskam ir i kavine nueiti ir apsipirkt ir nuvaziuoti pailseti. . IR AŠ DŽIAUGIUOSI ,JOG MANO VYRAS MOKA TVARKYTI FINANSUS.JEI TEKTŲ MAN TAI DARYTI....TAI PADĖK MAN DIEVE.ESU LAAABAI IŠLAIDI.
Rasvyte
2005 04 18, 13:57
Pas mus tai tik vyras dirba, bet finansus tvarkau aš..Aišku tariamės. Ir nors mes abu išlaidūs, bet kažkaip sukamės..
Pas mus finansus tvarkau aš. Taip mes abu nusprendėmė ir dėlto džiaugiamės. Jei tvarkytų jis - nepragyventume. Pirmą pusę mėnesio išlaidautume, o kitą pusę - badautume. Sudarome planą mėnesiui ir apytixliai jo laikomės. Vedu namų buhalteriją exelyje ir gale mėnesio visad abu aptariame pajamas ir išlaidas. Dažnai vyras mane pagiria
QUOTE(mamaLina @ 2005 04 12, 20:32) Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta. Ateina laiškas iš banko, kad vėlgi mano vyro kortelėje panaudota per daug pinigų. Nors įsiskolinimas tik 5 $, bet reikia mokėt 30 $ baudą. Ir tai gal jau 5 kartas kai taip nutinka. Aš visas mūsų sąskaitas (elektra, telefonas, mašinos draudimas) moku internetu, naudodama jo kortelę ir niekad nežinau kiek ten tų pinigų pas jį yra. Bet visuomet paklausiu ar galiu mokėt sąskaitas ar šiaip ką pirkt, ar yra pinigų. Gi gali normaliai pasakyt: palauk porą dienų, gausiu atlyginimą. Suprantu, kad jam nelengva šeimą vienam išlaikyt, nieks nepyks. Kol neturėjom namie kompo jis mokėdavo sąskaitas banke. Turėdavau maldauti su ašarom, kad teiktusi susimokėti. Bet ne, turi laukt, kol pradės siųsti grasinamus laiškus, skaičiuoti didelius delspinigius. Šiandien susirinkau visas sąskaitas ir susiskaičiavau, kad vien ant banko baudų ir delspinigių esam išleidę per pusę metų 300 $ !!! Per metus susidaro man lėktuvo bilietas į Lietuvą. Ir šiaip artėja vestuvių metinės, už tą sumą galėjom nerealiai dieną praleist, pavalgyt brangiam restorane. Visiškas nemokėjimas skaičiuot pinigus. O dar jis nori pirkt restoraną. Su jo vadybiniais sugebėjimais bankrutuosim per savaitę. Balandžio 15 d. paskutinė diena išsiųst mokesčių dok, turėtumėm gaut nemažai pinigų, nes per tuos metus gimė vaikas, bet žinoma visiška dezorganizacija, šiandien balandžio 12 d., guli krūva popierių, nieks neužpildyta (ačiū Dievui nors popierius susirinko). Nors ašaros ir maldavimai prasidėjo vasario pradžioj. Tai greičiausiai nieko negausim. Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka. Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Nors mano vyras tikrai nemažai uždirba, bet matau, kad labai nedaug sutaupom išsvajotajam namui, būtent dėl nemokėjimo tuos pinigus teisingai tvarkyti. Taip norėčiau, kad galėčiau valdyt šeimos finansus, bet nežinau kaip tai vyrui pasakyti, nes pati kolkas prie pajamų neprisidedu, tai kaip ir neturiu balso, ir šiaip aš Amerikoj tik 6 mėn., o jis 32 metus. Šita betvarkė tiesiog varo mane iš proto. Я вот, что думаю  Не будь слишком категоричной  , если такая мелочь выводит тебя из себя, что будет дальше. Человек глобальных масштабов может и не видеть таких мелочей (для него это мелочи). Вот ты пишешь, что не можете скопить и в это же время пишешь, что готова спустить большую сумму на хороший ресторан  Тут явное противоречие. Мне кажется проблема в другом либо в том, что ты не можешь подойти к финансам , либо послеродовая депрессия, либо еще что-то.  Тебе надо разобраться в себе, найти свою опору, тогда такие мелочи не будут тебя выводить из себя
Man tai atrodo, kad šeimoj tas pareigas galima perduot vienas kitam. Pas mus buvo taip - iš pradžių išlaidas tvarkė vyras. Aš tuo metu babkių gaudavau stipendiją ir 93 Lt už vaiką, taigi nelabai turėjau ką tvarkyt. Paskui, po kokių metų, jį tatai užkniso ir jis pareikalavo, kad tai daryčiau aš. Mol, visos bobos daro, o tu nedarai! Tada aš savo ruožtu pareikalavau jo algos, na kad turėčiau ką tvarkyt. Gavau  Ir man, žinote, jau kad patiko  Nereikia babkių prašyt - pėdkelnėm kokiom ar kam. Pati žinau, kiek yra pinigų ir iki kada jų turi užtekt. Mokesčius mokėdavau idealiai tiksliai, jokių ten pavėluotų mokėjimų. Va  O paskui užkniso mokėt - interneto neturėjom, tai man su vaiku grumdytis ten snorikuose... O diedas dirbo tokioj vietoj, kur labai patogu sumokėt. Na tai gavosi taip - aš jam mokesčius lito tikslumu į dantis, ir jis moka... Kokią savaitę  Bet sumoka, sumoka jis, negaliu sakyt, tik tikslumas toks - 10 dienų šen ar ten  Po to pradėjo jis tiesiai mokėt, iš algos, o man duot, kiek lieka, atsimetęs administravimo mokestį  Taigi dabar babkes tvarkom lyg ir abu - diedas sumoka mokesčius lizingus draudimą buto paskolą, o kas lieka, pasidalinam  Mano alga lieka man, bet jei diedui patrūksta, paremiu. Jei man patrūksta - diedas paremia. Smulkias išlaidas ir išlaidas maistui atlieka tas, kuris eina į parduotuvę, o jei visi - tas, kuris nekrauna pirkinių į maišą - vienas krauna, kitas moka  Skudurus ir batus daugiau organizuoju aš, taigi daugiau aš ir moku, bet irgi kaip kada. Na, demokratija pas mus, demokratija... Bet blogai taip  Niekad tiksliai nežinai, kiek yra šeimoj babkių. Geriau, kai visas biudžetas vienose rankose. Mano
laukinukė
2005 04 21, 09:28
QUOTE(Noa @ 2005 04 20, 19:48) Na, demokratija pas mus, demokratija... Bet blogai taip  Niekad tiksliai nežinai, kiek yra šeimoj babkių. Geriau, kai visas biudžetas vienose rankose. Mano  Visai neblogai, man tokia demokratija labiau prie širdies, nei nuolatinis kasmėnesinis sąskaitų aptarinėjimas. Jeigu tektų suvedinėti kiekvieną pirkinį, tai, blyn, rezultate balansas nesusivestų - nefiksuoju aš visko, ką perku, taip iki smulkmenų. Ir kažkaip visai neturiu noro šalia visų kitų pareigų sau užsikrauti dar ir pinigų skaičiavimą, tegul diedas skaičiuoja, bo geriau moka. Gėda, bet neseniai pavyko kortelės pin kodą sumaišyti ir ją užsiblokuoti. Tai gerai, kad tik mano keli šimtai, o jei būtų visos šeimos pajamos  .
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 21, 10:28) Visai neblogai, man tokia demokratija labiau prie širdies, nei nuolatinis kasmėnesinis sąskaitų aptarinėjimas. Jeigu tektų suvedinėti kiekvieną pirkinį, tai, blyn, rezultate balansas nesusivestų - nefiksuoju aš visko, ką perku, taip iki smulkmenų. Aptarinėjimas  Neee, aptarinėjimas bjauru  Aš noriu tik turėt visas babkes ir dar sau pasiskaičiuot daugmaž - na, tiek auklei, tiek mokesčiams,tiek maistui, tiek kitkam... Bet aptarinėt tai nenoriu, neeee
Pas mane visi pinigai ne tik nuo tada, kai ištekėjau, bet dar ir prieš vestuves kokius metus pinigai buvo pas mane  . Sakydavo pas tave saugiau  Visus mokesčius moku aš, kiekvieną savaitę išdalinu kiek kam reikia ir
Andabata
2005 04 21, 17:04
Jūs mane paguodėte  Maniau, kad tik mes tvarkom kiekvienas savo finansus ir kad tai nenormalu. Kurį laiką turėjau kompleksą, nes uždirbau labai nedaug - trukdė studijos. Tai visai nesikėsinau į vyro pinigus ir net neleisdavau jam nieko man pirkti. Bet kai pati ėmiau normaliai uždirbti, kartais nervuoja vyro išlaidumas. Tiksliau, jis sveikai išlaidus, o aš nesveikai skūpi, todėl dažniausiai tiesiog valdausi ir nežiūriu priekaištingu žvilgsniu į naują technologijos stebuklą. Tiesiog ėmiau patyliukais taikyti naują taupymo programą: leidžiu jam pradžiuginti mane nauju mobiliaku, batais, o savo pinigus leidžiu pagrinde visokioms buitinėms reikmėms, likusius pataupau bendram labui  Ir man ramiau - yra kažkas baltai dienai, kai galbūt atsiras mažiukas, ir vyras švyti mane aprūpindamas.
Zhiezhula
2005 04 21, 18:08
Kame problemos pas MamaLina tai nesuprantu. JAV nera jokiu problemu atsidaryti joint account'a, nebent jos vyras nesutinka suteikti jai suteikti visu teisiu i jo pinigus. Kad namie nera kompo tikrai nera priezastis neatlikti visu tranzakciju elektroniskai, nes kiekvienoj bibliotekoj pilna laisvai prieinamu kompu. Galu gale, jei jau tingi eiti i biblioteka, tai telefona tikrai turi. Kas jai trukdo pasiskambinti i bank teller'i ir isklausyti kiek jos vyro saskaitoje yra pinigu? Su mokesciu formomis - irgi nematau kame kampas. Pacias formas atsiuncia pastu tiesiai i namus, W-2 formas irgi. Kai viskas ant ranku, nugi imi, uzpildai ir pakisi diedui pasirasyt ir issiunti. Tiek to vargo. Pas mumi nuo pirmu dienu bendra saskaita. Taip lengviau, nes kai visi pinigai vienam katile, tuomet aiskiau matosi ka sau galim leisti ir kokia padetis su pinige seimoj. Seimoj pastovaus izdininko nera. Kai pinigu turim sociai - as mielai imuosi to darbo, nes malonumas, kuri patiriu pervesdama pinigus i taupomaja saskaita, prilygintinas seksui  Kai su pinigais striuka - perduodu veliava i vyro rankas, kad neapkrauti rupesciais savo nervu sistemos...
carlabella
2005 04 23, 18:49
QUOTE(mamaLina @ 2005 04 12, 19:32) Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta. Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka. Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Bet ar nebus taip, kad kai pradesi moketi viska is savo saskaitos, vyras pasidarys dar islaidesnis? Manau, per ta laika, kol mokejai mikescius is jo saskaitos, bent jau apytiksliai orientuojiesi, kiek ten pinigu yra. O kai pradesi abejoti, tada jau ka nors ir sumokek is savu  Mano vyras pries vestuves sake, kad jis megsta, kai pinigai vyro rankose, bet dabar visus pinigus imu as. Jis net nezino, kiek gauna, kada avansai, kada atlyginimai  ...Sako, as ir taip turiu pakankamai problemu, o dar skaiciuoti pinigus  ... kiek galima isleisti, kiek sumoketi mokesciam ir t. t.- jam per sudetinga
Fasolka
2005 04 23, 20:03
Kaip supratau mamaLina kalba ne apie vyro ISLAIDUMA, o apie nemokejima organizuoti.. Tie pinigai prarasti butent del neorganizuotumo, o ne del islaidumo.. Kam prarasti 300 baksu baudom bankui, kada tikrai galima graziai atsvesti 2-se vestuviu metines.. O islaidumas, postgimdibine depresija ir kas islaiko seima cia ne prie ko... Musu seimoje vyras uzdirba pinigus (mano part time darbas nesiskaito), o finansus tvarkau as  .. Ir as esu daug islaidesne uz vyra, bet visumoje pinigu isleidziu maziau, nes butent, paveluoji sumoketi saskaita uz elektra - bauda, istustejo kortele banke - bauda, lizingo mokejimas veluoja - bauda ir t.t. As isvengiu tu baudu, ir leidziau sau vakariene restorane, jis susimoka baudas ir vakarieniauja namie.. Taip pat kas liecia paskolu, lizingo, kredito ir t.t. be abiejo mes tariames, bet galutinis uzbaigiantis veiksmas - mano (ne zodis! - zodis vyro!! bent jau jis taip galvoja  ) PVZ.. - Dabar perkam busta, iskilo klausimas ar samdyti inspektoriu, kad patikrinti gedimus ir t.t... Vyras nenori , kam moketi 300-400 baksu, pats viska matau.. bla bla bla (mat gaila jam tu baksu).. Inspektoriu pasamdem, apiforminti ant popieriaus busto defektai leido mum numusti busto kaina 8000 baksu.. Taigi - vyras uzdirba, islaiko mus su vaiku ir dar puse giminiu LT, bet finansus as tvarkau  , visos jo korteles, PIN'ai, saskaitos - viskas pas mane Bet as norejau pasakyti, kad kartais - jolki palki - .. taip norisi nutaisyti avies akis ir pasakyti "Nezina-a-a-u, daryk, kaip ismanai mielasis"
morozko
2005 04 26, 23:00
O pas mus finansais vadovauju aš. Taip savime kažkaip išėjo. Vyras tik klausia-kiek ten "piniginėj" liko? Tačiau tas mano vadovavimas ne toks griežtas kaip mano mamos-tėtis pasiulo ką nors, o mama nusprendžia pirkt ar ne. Mes kažkaip kartu pagalvojam, kad mums dabar to reikia, o šito ne.
Na o man atrodo kvaila, kai visus pinigus turi vienas iš poros. Aišku dažniausiai tai būna moteris, kuri valdo visą padėtį. Nežinau, gal tai ir pasiteisina, bet man atrodo kvaila, kai vyras piniginėje neturi pinigų ir vis turi prašyti pinigų savo brangiausiosios, arba net nežino kur ji juos leidžia, ką perka (tokių porų žinau ne vieną). o jis juk pats juos uždirba. aš su už tai, kad jei abu idrbat, tai kiekvienas ir turėkite tuos pinigus, pasirinkite kuris moka mokescius ir viskas, visa kita jau savaime.
filifjonka
2005 04 27, 14:02
nu ka aš žinau, pas mus nėr labai probangiai, kad reiktų valdyti finansus. tiesiog zinom kiek gaunam babkiu, kiek lieka nuo paskolos, mashinu, komunaliniu ir mokslu,o jau tuos valdom...  beje, labai pataupyt reikia, kad liktu ka valdyt maista perku aš ir shiaip visa kas reikalinga namams. stambius prikinius perkam bendru sutarimu, ko mums labiausiai reikia... shiuo metu vyras ikalbineja, kad jam reik naujesnes mashinytes, o ash ikalbineju varyt i shiltus krashtus
Na, nežinau, manau jeigu abu uždirba kažkokią fiksuotą sumą- tai abu tuos pinigėlius sumeta į krūvą ir paskirsto: maistui, paskolos grąžinimui, atostogom ir etc....
Jeigu vyras yra "didysis verslininkas" ir žmona nežino kiek jis uždirba, tai pagal pažįstamų praktiką, tada vyras atseikėja pinigų buičiai... po to dar žmona savom išlaidom pakaulija...ir jos uždirbti pinigai dar jai lieka...
laukinukė
2005 04 27, 15:11
QUOTE(maza:) @ 2005 04 27, 15:09) Na, nežinau, manau jeigu abu uždirba kažkokią fiksuotą sumą- tai abu tuos pinigėlius sumeta į krūvą ir paskirsto: maistui, paskolos grąžinimui, atostogom ir etc.... Nu, bet kam juos mesti į tą bendrą krūvą? Ar negalima tiesiog pasiskirstyti kas už ką ir kiek moka?
QUOTE(laukinukė @ 2005 04 27, 15:11) Nu, bet kam juos mesti į tą bendrą krūvą? Ar negalima tiesiog pasiskirstyti kas už ką ir kiek moka? O kaip pasiskirstyti? Na, sakysim susitariam, kad aš moku už maistą, tu- už butą. Tai dabar maisto tik aš į parduotuvę turiu eiti? Ar kai jis eina jam pinigu duoti/atiduoti?
Ieva-Pieva
2007 05 01, 21:03
perkelta tema
vasarele85
2008 03 28, 12:26
va beda ir pas mus su tuo reikalu  viskla tvarko vyras isskyrus mokescius tai vakar pasake kad duoda pinigus man maistui i mokescius moka o as savo turiu taupyti ir ju turi but nu zodziu spaus mane maximaliai nes neesu taupi  bet tekds ismokti  kmanau pavyks
joliteee
2008 03 28, 19:10
Na as nedirbu, bet valdau finansus as, kadangi sugebu siek tiek paskirstyt
Mikėtukas
2008 03 29, 10:23
pavydziu kazkiek toms, kurios savovo ATLYGINIMA LEIDZIA TAIP KAIP NORI..., GAL TIK DALI PRIMESDAMOS I "BENDRA KATILA" MAISTPINIGIU  kaip man nepatinka mokescius is savosaskaitos moketi- ne tas zodis  , o tokiu moku apie 70 proc
na kažkaip negalečiau perleist tokio malonumo vyrui!
(ne)eiline
2009 01 08, 22:53
Tai Tu pašnekėk su juo. šiaip gi internete galima pažiūrėt, kiek pinigų saskaitoj yra, kiek ant ko išleista ir t..t..
Zilvinasbut
2009 02 23, 12:31
Zilvinasbut
2009 02 28, 11:29
biteMaja99
2009 03 02, 09:40
O aš manau, kad moteris tvarkyti finanus, ypač krizinėm sąlygom, turi daugiau dvasinių galimybių  . Čia aiš taip įkvėpta vienos voekitės knygos, kurią neseniai skaičiau, apie pinigų taupymą, sakau. Tai štai, ji cituota Jungtinių tautų dokumentus, kuriuose aiškiai įvardinta, kad besivystančių šalių gyventojams padėti - tai reiškia padėti tų šalių moterims. Tai reiškia, kad joms reikia teikti visokiausias paskolas ir t.t. Nes, kai vyras gaus pinigus, tai jis juos linkęs išleisti prabangai bus (pvz. mašiną, dviratis ir t.t.  , o štai moteris, apie savo vaikų išlaikymą galvos, pirks ožką, imsis amatos ar dar kažkaip versis...Va kokios tos moterys besivystančių šalių....o kuo mes blogesnės? Papildyta: oi kiek klaidų gramatinių įvėliau iš to skubėjimo...
sunssmile
2009 05 14, 10:29
Sveiki, Atlieku apklausą asmeninių (šeimos) finansų tema, gal galėtumėte užpildyti anketą: http://www.publika.lt/apklausa-15-4a0304c9e7831.htmlIšanksto dėkui
kazačka
2009 05 14, 12:56
as nors nedirbu, bet gaunu is sodros, ir vyras alga atnesa, tai as tvarkau seimynos finansus, jei netvarkyciua, tai butu namie pripirkta visokiu visocinu ir nemokami mokesciai. toks jau mano vyras, pats ta pripazysta, sako kad as geriau moku tvarkytis, tad daves man savo visus banko prisijungimus, ir alga as kuriuoju. kazkada darem eksperimenta, daviau paciam tvarkytis menesi. isvada- pinigu neliko po 2 savaiciu
QUOTE(sunssmile @ 2009 05 14, 11:29) Sveiki, Atlieku apklausą asmeninių (šeimos) finansų tema, gal galėtumėte užpildyti anketą: http://www.publika.lt/apklausa-15-4a0304c9e7831.htmlIšanksto dėkui  ten labai daug elementarių rašybos klaidų
Manau reikia susiplanuoti gerai, tureti rezerva (niekada neleisti islaidoms priarteti prie pajamu), jei reikia mazinti islaidas ir bus viskas OK:) T __________ www.gerifinansai.lt
Dėl rezervų tai tikrai sutinku.Dalį savo rezervų siūlau laikyti investiciniame aukse.Tai apsauga nuo infliacijos.
gaudyk veja
2010 01 28, 13:00
QUOTE(FLEXE @ 2005 04 27, 14:39) Na o man atrodo kvaila, kai visus pinigus turi vienas iš poros. Aišku dažniausiai tai būna moteris, kuri valdo visą padėtį. Nežinau, gal tai ir pasiteisina, bet man atrodo kvaila, kai vyras piniginėje neturi pinigų ir vis turi prašyti pinigų savo brangiausiosios, arba net nežino kur ji juos leidžia, ką perka (tokių porų žinau ne vieną). o jis juk pats juos uždirba. aš su už tai, kad jei abu idrbat, tai kiekvienas ir turėkite tuos pinigus, pasirinkite kuris moka mokescius ir viskas, visa kita jau savaime.  Pritariu, man žiauriai atrodo kai vyras uždirba bet nemato savo pinigų. Aš irgi žinau tokių pavyzdžių, kad  . Žmogaus žeminimas man kažkoks. Mes abu dirbam ir uždirbam panašiai. Tai ir turim tuos pinigus. Jis darbe sėdi prie kompo sumoka mokesčius. Aš trumpiau dirbu, todėl po darbo užsuku nupirkti maisto, nes aš gaminu ir geriau žinau ko reikia. Viskas. Rūbus ir panašius daiktus kiekvienas iš savo piniginės mokam. Na eini gi, pamatai norimą daiktą. Tai ką lėkti namo ir prašyti šeimos finansisto pinigų? kai kiekvienas turi savo piniginėje tai tokioj kvailoj situacijoj neatsiduria. Likusius pinigus sudedame į bendrą vokelį taupymui. Vienas kito klausiamės nuomonės tik dėl brangesnių pirkinių arba jeigu abejojame ar to daikto mūsų namams iš tikro reikia ir pan. Yra grynai vyriškų išlaidų: mašinos remontas, apmokėjimas už pietus kavinėje. Niekada nenorėčiau tapti šeimos finansininke, lygiai taip pat prašyti iš vyro savo uždirbtų pinigų. Papildyta:QUOTE(88888 @ 2005 04 27, 16:12) O kaip pasiskirstyti? Na, sakysim susitariam, kad aš moku už maistą, tu- už butą. Tai dabar maisto tik aš į parduotuvę turiu eiti? Ar kai jis eina jam pinigu duoti/atiduoti?  Jokios problemos. Vyras jeigu ko nors prireikia nueina į parduotuvę ir sumoka iš savo piniginės. Na neišdurnėjom mes, kad pavydžiui jeigu aš moku už maistą tai vyras eidamas nupirkti maisto prašys iš manęs pinigų. Pas mus taip nėra. Jeigu reikia ramiai nueina ir nuperka. Lygiai taip pat ir aš ramiai nuperku jam kokį nors daiktą jeigu užmatau. Anstesniame pasisakyme aprašytas mūsų pajamų pasiskirstymas yra apytikslis, bet jis nėra skrupulingai kontroliuojams. Kam tai daryti, juk likę pinigai vistiek eis į bendrą krūvą. Aš tik dar kartą pakartosiu, kai kiekvienas sutuoktinis turi savo pinginėje pakankamai pinigų nereikia būti kvailio vietoje ir prašyti 10 litų ant alaus, pėdkelnių ar benzino. O taip tikrai būna, teko pačiai matyti...
Subjektyvi
2010 01 28, 13:09
O kam prašyti kieno nors, jei pasiimi ar imi iš sąskaitos kiek tau reikia? Gal kam pravers, tai yra šeimos bendra sąskaita ir sutuoktinių kortelės. Abu deda į vieną ir leidžia iš vienos. Ir nėra problemos
pas mane taip ir padaryta yra viena saskaita su dviem kortelem o kita saskaita kaupiamoji is jos gali paimti tik banke ir tik su abieju parasais
QUOTE(mamaLina @ 2005 04 12, 19:32) Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta. Ateina laiškas iš banko, kad vėlgi mano vyro kortelėje panaudota per daug pinigų. Nors įsiskolinimas tik 5 $, bet reikia mokėt 30 $ baudą. Ir tai gal jau 5 kartas kai taip nutinka. Aš visas mūsų sąskaitas (elektra, telefonas, mašinos draudimas) moku internetu, naudodama jo kortelę ir niekad nežinau kiek ten tų pinigų pas jį yra. Bet visuomet paklausiu ar galiu mokėt sąskaitas ar šiaip ką pirkt, ar yra pinigų. Gi gali normaliai pasakyt: palauk porą dienų, gausiu atlyginimą. Suprantu, kad jam nelengva šeimą vienam išlaikyt, nieks nepyks. Kol neturėjom namie kompo jis mokėdavo sąskaitas banke. Turėdavau maldauti su ašarom, kad teiktusi susimokėti. Bet ne, turi laukt, kol pradės siųsti grasinamus laiškus, skaičiuoti didelius delspinigius. Šiandien susirinkau visas sąskaitas ir susiskaičiavau, kad vien ant banko baudų ir delspinigių esam išleidę per pusę metų 300 $ !!! Per metus susidaro man lėktuvo bilietas į Lietuvą. Ir šiaip artėja vestuvių metinės, už tą sumą galėjom nerealiai dieną praleist, pavalgyt brangiam restorane. Visiškas nemokėjimas skaičiuot pinigus. O dar jis nori pirkt restoraną. Su jo vadybiniais sugebėjimais bankrutuosim per savaitę. Balandžio 15 d. paskutinė diena išsiųst mokesčių dok, turėtumėm gaut nemažai pinigų, nes per tuos metus gimė vaikas, bet žinoma visiška dezorganizacija, šiandien balandžio 12 d., guli krūva popierių, nieks neužpildyta (ačiū Dievui nors popierius susirinko). Nors ašaros ir maldavimai prasidėjo vasario pradžioj. Tai greičiausiai nieko negausim. Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka. Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Nors mano vyras tikrai nemažai uždirba, bet matau, kad labai nedaug sutaupom išsvajotajam namui, būtent dėl nemokėjimo tuos pinigus teisingai tvarkyti. Taip norėčiau, kad galėčiau valdyt šeimos finansus, bet nežinau kaip tai vyrui pasakyti, nes pati kolkas prie pajamų neprisidedu, tai kaip ir neturiu balso, ir šiaip aš Amerikoj tik 6 mėn., o jis 32 metus. Šita betvarkė tiesiog varo mane iš proto. Jūsų vyras primena mano tėvą, jis taip vangiai mokėdavo mokesčius (komunalines) , mokesčius už kitas paslaugas išvis nustojo mokėt nes manė kad stogo remontas mūsų namui (daugiabučiui) nekainavo tiek kiek nurodė įmonė, net ketino rašyti pareiškimą prokuratūrai, bet taip ir neparašė, o skolos vis augo ... jau tada mama apsiėme mokėt komunalines ir po truputi dengti skolą. tėvas toks žmogus kuris visiškai nemoka tvarkyti finansus - be skolų gyvent nemoka, kiek ji pamenu vis kam nors skolingas, jei kada ir gauna daugiau pinigų iš chalturkių - būtinai juos "investuos" į kokį nors reikalą , kuris neduos jokios naudos, turi idėjų , svajonių - net gali pradėt juos įgyvendinti, bet pabaigti - niekada, bet vat gimt su tokiu charakteriu , blogiausia , kad protingų patarimų neklauso, daro savaip - nes galvoja kad bus taip kaip sugalvojo
Nesakau kad mano vyras nemoka taupyti, bet buna atveju kai taip atrodo.  Seniau pinigai keliaudavo kur kas panorejo kai pagalvoji baisu pasidaro (dirbome abu). Patapau  . Nors ir drebejau is baimes bet vyrui ryzausi pasakyti kad pradedam taupyti  ir butu gerai kad kai gauni alga nuiimi nuo korteles ir parnesi namo man (as taip pat nusiimu) ir paskirstau kam kiek ir kur  Reagavo nekaip.  jam atrode kad pasilieka be cento ir tampa islaikytiniu. Jam paaiskinau kad jeigu taip ir toliau neturesim is ko vaikui kraitelio nupirkt. pirmus pora kartu buvo sunku susipykdavom kai prasydavau parnesti alga po to priprato. db esu trumpam dekretinese jis vienas dirba bet gal is ipratimo elgiasi kaip anksciau. Tai ir taupom toliau
Mergelė
2010 02 11, 15:00
QUOTE(dziuke @ 2010 02 09, 12:47) Nesakau kad mano vyras nemoka taupyti, bet buna atveju kai taip atrodo.  Seniau pinigai keliaudavo kur kas panorejo kai pagalvoji baisu pasidaro (dirbome abu). Patapau  . Nors ir drebejau is baimes bet vyrui ryzausi pasakyti kad pradedam taupyti  ir butu gerai kad kai gauni alga nuiimi nuo korteles ir parnesi namo man (as taip pat nusiimu) ir paskirstau kam kiek ir kur  Reagavo nekaip.  jam atrode kad pasilieka be cento ir tampa islaikytiniu. Jam paaiskinau kad jeigu taip ir toliau neturesim is ko vaikui kraitelio nupirkt. pirmus pora kartu buvo sunku susipykdavom kai prasydavau parnesti alga po to priprato. db esu trumpam dekretinese jis vienas dirba bet gal is ipratimo elgiasi kaip anksciau. Tai ir taupom toliau  Bet vis tiek dalį pasielakat mokesčiams. Ar nešat į banką apmokėti?
kristyyynyte
2010 02 11, 15:12
o ka daryt kai abieju algos mazos , tik po 1000 lt  ir du vaikai ?  kai mokesciams apie 1000 lt iseina ? tai va .... pinigai visi pas mane , sumoku , mokescius , maistui , vaikams , bendzinui .... ir dar pora lt lieka taupymui .....
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 11, 16:12) o ka daryt kai abieju algos mazos , tik po 1000 lt  ir du vaikai ?  kai mokesciams apie 1000 lt iseina ? tai va .... pinigai visi pas mane , sumoku , mokescius , maistui , vaikams , bendzinui .... ir dar pora lt lieka taupymui ..... tai dar gerai verciates as vat stengadamasi kuo didesne dali atidet taupymui stengiuosi i 2000 sutilp. kol kas... (aisku, nusiperkam ir drabuziu, ir truputi viena kita kart pabaliavojam) kol kas 2300 islaidu kaip niekur nieko gaunasi. pagarba jums.
|
|