taigi, kuo skiedžiate maisto įvedinėjimo pradžioj
Pradžioj (4 mėn) skiesdavau savo pienu, nes jis pats lengvai išbėgdavo į specialų surinkėją. Vėliau daržovių nuoviru, nes mišinuko niekada ir neturėjau
Skiesdavau (o ir dabar taip pat) darzoviu nuoviru. Mesos nuoviras iki metu nerekomenduojamas, o ir po to neypatingai, nes naudingu medziagu jame nedaug (pagrinde suire baltymai). Mano pupa darzovieniu, skietu pienu, nevalgydavo.
Labas, man kažkaip atrodo
Gal jau reikėtų ir šaukštelį aliejuko, kokio?
aš, kol turiu, tai skiedžiu savo pienu. bet manau jau būtų galima ir aliejuko įpilti
as tai viska skiedziau misinuku, o veliau jau pradejau ir su karves pienu (nuo astunto menesio). Neseniai perkaiciau, kad mesiska kose skiest su pienu yra labai blogai
Na mes jau trečia diena valgome bulvių košytę, atskiestą mano pienuku
Nuoviro, kuriame buvo verdamos daržovės, tikrai nereikia naudoti košėms skiesti
savo pienuku
O as daržovių dar neduodu, laukiu kol šviežių bus. Pradėjome nuo kruopų ir jas verdu vandenyje ir skiedžiu savo pienu
QUOTE(fastum @ 2005 06 15, 13:01) O as daržovių dar neduodu, laukiu kol šviežių bus. Pradėjome nuo kruopų ir jas verdu vandenyje ir skiedžiu savo pienu Mes ir pradėjom nuo kruopų. skiedžiau mišinėliu, nes neturiu pieno atsargų skiedimui - tik valgymui. Kelios dienos kaip valgom morką, įdedu tik sviestuko ir viskas, jokių skiedimų
Vaikutis valgo tik MP, ar galima košeles skieti mišinuku? Koks geriausiai tam tinka? Ar reikia naudoti skystą mišinuką ar ta kur iš miltelių padaromas?
MP užtenka tik valgymui.
Vandeniu, kuriame virė daržovės.
Is pradziu darzoviene skiedziau nuoviru, bet ta kosyte buvo kazkokia kieta. Tada pildavau siek tiek pirkto pieno. Visada idedu siek tiek ,,Smetonisko" sviesto. Dabar kai verdu su mesa (mums 6,5men.) kosyte darau tirstesne- labai smarkiai nenusunkiu darzoviu ir to pakanka, mesyte taip pat peiliu smulkiai sukapoju, o nemalu, sviesto dedu taip pat. Buna dienu, kai suvalgo 130-140 g, o kartais tik70-80g. Tada padarau poros dienu pertrauka. Padeda.
[quote=kipse,2005 07 02, 11:24]
Is pradziu darzoviene skiedziau nuoviru, bet ta kosyte buvo kazkokia kieta. Tada pildavau siek tiek pirkto pieno. Galvoju pradėti duoti daržovių košelę ir norių skiesti ne vandeniu bet pienu, gal gali pasakyti kokį pirkta pieną naudoji
Redane,kiek zhinau vaikiukams iki 8 men karves pienas nerekomenduojamas
Skiedžiu daržovių, kuriame virė, nuoviru. Bandžiau skiesti šaldytu savo pienu, bet.. atšildytas jis man kažkokiu rūgimu trenkia. Todėl nesusižavėjau (nors mergaitės kažkaip normaliai regavo
Visa literatura ir gydytojai nerekomenduoja pieno iki metu, bet musu gydytoja jau nuo 5 men. leido vartoti vietoj misinuko piena. Bet as ji naudoju tik kosems, be to jo ir negere. Siaip naudoju paprasta ir pigu piena ,,VISIEMS". Bandziau kitoki- nepatiko, neilgai issilaiko. Kitos mamos naudoja MU, ar kita tetrapakuose, bet kazkaip keista-pienas gali issilaikyti puse metu
Vėl iškeliu temą...
Mamos, tai jūs man patarkit, kuo skiesti mėsišką daržovienę, jei aš viską verdu garuose
as skiedziu misiniuku kuri paskui ir valgom
as irgi misinuku atskiedziu
Aš skiedžiu vandenuku kuriame virė daržovės, nes mišinuko pas mane nevalgo, kadangi naktį vis dar maitinu pati, o dieną valgom jau įvairų maistą.
virintu vandenuku!
QUOTE(sirse @ 2005 07 04, 17:33) Skiedžiu daržovių, kuriame virė, nuoviru. Bandžiau skiesti šaldytu savo pienu, bet.. atšildytas jis man kažkokiu rūgimu trenkia. Todėl nesusižavėjau (nors mergaitės kažkaip normaliai regavo Įdomu, kokia daržove paskanini kruopienes? O mes irgi kruopienes skiedžiam karvės pienu, bet vieno bandėm -
Kai viriau tik darzoves, tai skiedziau misinuku, o dabar kose su mesa skiedziu tuo paciu nuoviru, bet man jo reikia tik 1 sauksto
As tai darzoviu kosytes neskiedziu nieko,tik sauksteli alyvuogiu aliejaus ipilu.Ir manau kad skiesti pienuku nelabai tinka,nes pienas su mesa nelabai dera.O vat kruopu kose tai skiedziu karves pienu.
QUOTE(lengvute @ 2005 04 13, 08:03) viena kart bandziau hipp darzoviene bulve+cukinija skiest savo pienuku ...bet maze mieliau valge "originalia"nei skiesta mano pienu, tai vat ir neskiedziam...negadinam skonio...pienas yra pienas, o darzoviene yra darzoviene...atsigert paskui tai visada duodu..bet jau po valgio
Mes tai skiedžiam kur vyrėm daržoves
aš tai skiedžiu virintu vandeniu ar nuoviru, o jei nelabai valgo, tai įlašinu savo pienelio
as nuo pat pradziu kosytes(darzoviu ir kruopu) skiedziu pirktiniukarves pienuku
Kas turi argumentu PRIES karves piena? O skiesti vien vandenuku... neskani gi kose gaunas,lipni tokia,be skonio...
Skiedziu tik darzoviu nuoviru ir nesamone, kad jame chemikalai is darzoviu. Visu pirma, tai vaikui ir neduodi darzoviu, kurios chemikalu pripumpuotos, o visu antra, tai tuomet iseitu, kad sriuba ne pats naudingiausias, o pats kenksmingiausias valgis... Kartais pariebinimui ipilu sauksteli alyvuogiu aliejaus. O darzoves pacios savaime yra skanios, ju skonio nereikia nei pienais nei misinukais nei druskomis ar cukrais uzmusineti. Mano mazoji valgo kuo puikiausiai. Beje, pradejome nuo Hipp tyreliu, o jas irgi virintu vandenuku kartais skiesdavau.
P.S argumentu pries karves piena turbut turi dauguma gydytoju, uztat ir nerekomenduoja jo duoti vaikams iki metu. Nuo karves pieno vystosi visokios kepenu ligos po to. Aisku, ne iskart, bet veliau gali atsiliepti. Geriau jau pasisaugoti, turbut.
Mes daržovių nuoviru
QUOTE(krize @ 2006 03 16, 16:34) Skiedziu tik darzoviu nuoviru ir nesamone, kad jame chemikalai is darzoviu. Visu pirma, tai vaikui ir neduodi darzoviu, kurios chemikalu pripumpuotos, o visu antra, tai tuomet iseitu, kad sriuba ne pats naudingiausias, o pats kenksmingiausias valgis... Kartais pariebinimui ipilu sauksteli alyvuogiu aliejaus. O darzoves pacios savaime yra skanios, ju skonio nereikia nei pienais nei misinukais nei druskomis ar cukrais uzmusineti. Mano mazoji valgo kuo puikiausiai. Beje, pradejome nuo Hipp tyreliu, o jas irgi virintu vandenuku kartais skiesdavau. P.S argumentu pries karves piena turbut turi dauguma gydytoju, uztat ir nerekomenduoja jo duoti vaikams iki metu. Nuo karves pieno vystosi visokios kepenu ligos po to. Aisku, ne iskart, bet veliau gali atsiliepti. Geriau jau pasisaugoti, turbut. VIsiškai sutinku. QUOTE(krize @ 2006 03 16, 15:34) P.S argumentu pries karves piena turbut turi dauguma gydytoju, uztat ir nerekomenduoja jo duoti vaikams iki metu. Nuo karves pieno vystosi visokios kepenu ligos po to. Aisku, ne iskart, bet veliau gali atsiliepti. Geriau jau pasisaugoti, turbut. man atrodo karves pieno nerekomenduoja del galimos alergijos
karves piena nerekomenduoja del per didelio baltymu kiekio jame,as tai skiedziu darzoviu kosyte misineliu,o sultinuku nuo darzoviu girdejau kad skrandziui negerai,bet kas cia zino kaip istikro
seis laikais daugiau vaiku alergisku maistui,ir ne tik,nei kai mes buvom mazi
Aš į namines košes pilu nuoviro, kuriame virė daržovės ir porą lašelių šalto spaudimo aliejaus. Kaitalioju - kartais duodu alyvuogių, kartais saulėgražų, reiks dar nusipirkti kokio kito
as skiesdavau misinuku, bet kazkaip pagalvojau kad gal reiktu pabandyt virintu vandenuku
Kol valgeme darzovienes (be mesytes) skiesdavau misinuku, kai paradejo su mesyte valgyti- skiedziu virintu vandenuku. Darzoviu nuoviro nenaudoju, nes jame nieko naudingo nera, tik nuvire nitratai.
as tai arba vandeniu, arba sultiniu (jau valgo mesa)
arba aš nemokėjau tų košelių virti, arba žiauriai atmintis sušlubavo, bet kad aš niekuo naminių daržovių košytės lyg ir neskiesdavau
virdavau, kol daržovės laaabai suminkštėdavo, sutrindavau ir skanaus. o likusį nuovirą (jei likdavo) atsiskiesdavau su karvės pienu ir pati išgerdavau
Kiek zinau rekomenduojama skiesti darzoviu nuoviru,arba misinuku,patartina pagardinti sauksteliu salto spaudimo aliejumi pvz.:alyvuogiu,nes njis turi daug vitaminu
Mes skiedžiam daržovių nuoviru ir dedam šaukštelį alyvuogių aliejaus
pradėjom valgyt daržovių košes, skiedžiu MP, o jei sunku nutraukti - virintu vandeniu (ne tuo kur virė daržovės).
Aš pildavau arba mišinuką,arba nuovirą.bet ji nevalgė skystos košės,tsi išvirus daržoves jas susmulkinu su blenderiu niekuo neskiedžiu,o įpilu tik alyvuogių aliejaus
Mes taip pat neskiedziam , nes suplakus kose, ji visai nera sausa. O visas darzoves verdam ant garu, kad liktu visi vitaminai. |