Žinau, kad panašių temų jau yra, bet būtent tokios neradau Dažnai yra naudojamas terminas - natūralus gimdymas. Kašką jis gasdiną, kašką pritraukia. Idomu būtų padiskutuoti, koks jis turi būti ir kaip tokio pasiekt. Nes man atrodo, gimdymas be vaistu - tai ne visiškai tas  Mano nuomone - turėtų būti kaškas daugiau - kaškaip jis turi būti ne tik be vaistų, bet toks, kad apie vaistus ir nuskausminančius nereikėtų galvot  Įmetu čia viena ekstremalų saitą - tik nepagalvokit, kad aš šimtą procentų jiems pritarių. Iš dalies čia iš serijos "nebandykite tai kartuoti namuose". Bet vis gi... gimdymai jų video labai skiriasi savo nuotaika nuo tų vaizdų, prie kurių mes pripratom www.unassistedbirth.com
Kiek zinau naturalus gimdymas yra tas kuriame nenaudoja jokiu nuskausminimu, skatinamu o viskas vyksta savo eiga.  ir as norejau pagimdyti naturaliai, taciau teko prasyti nuskausminamuju nes nebegalejau kenteti  . Gal kas ir gali....
Vijurka
2008 03 06, 14:53
QUOTE(Natuke @ 2008 03 05, 23:52) Bet vis gi... gimdymai jų video labai skiriasi savo nuotaika nuo tų vaizdų, prie kurių mes pripratom www.unassistedbirth.com Nelabai suprantu panašių filmų žiūrėjimą. Vis gi gimdymo eiga kiekvienam individuali, nepriklausomai, kiek straipsnių būsi perskaitęs, ar kiek filmų peržiūrėjęs. P.S. ir dar Žodis "kažkas" rašosi su raidele "ž", ne "kaškas". Atsiprašau už pataisymą, bet labai akis bado.
QUOTE(Vijurka @ 2008 03 06, 14:53) Nelabai suprantu panašių filmų žiūrėjimą. as ziurejau. daug. viska, kas man i rankas papuldavo... ieskojau atsakymu i savo klausimus - apie pirmojo gimdymo sekmes ir nesekmes, apie tai, kas gali buti kitaip, o kas negali buti kitaip, kas gali ir kas negali nuo manes priklausyti ir pan. eiga tikrai individuali, bet kai turi daugiau info - gali atsirinkti, kad galbut galetu padeti tau asmeniskai... man naturalus gimdymas - ne tik tai, kad gimdai be vaistu. man labai svarbu, kad mano gimdymo pagalbininkai "zinotu savo vieta": kad gauciau tik tokia pagalba ir palaikyma, kurio man is tiesu reikia, ne daugiau ir ne maziau. o visa kita atlikciau as pati... kartu su kudikiu.
Linutas
2008 03 06, 17:07
QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 15:00) as ziurejau. daug. viska, kas man i rankas papuldavo... ieskojau atsakymu i savo klausimus - apie pirmojo gimdymo sekmes ir nesekmes, apie tai, kas gali buti kitaip, o kas negali buti kitaip, kas gali ir kas negali nuo manes priklausyti ir pan. eiga tikrai individuali, bet kai turi daugiau info - gali atsirinkti, kad galbut galetu padeti tau asmeniskai... man naturalus gimdymas - ne tik tai, kad gimdai be vaistu. man labai svarbu, kad mano gimdymo pagalbininkai "zinotu savo vieta": kad gauciau tik tokia pagalba ir palaikyma, kurio man is tiesu reikia, ne daugiau ir ne maziau. o visa kita atlikciau as pati... kartu su kudikiu. Ir aš dabar daug žiūriu, ir ne visi gimdymai iš man matytų vaizdelių gražūs. Nors nesu net pastojusi, bet noriu jau žinoti, kas ir kaip vyksta, ko reiktų tikrai bijoti, ko ne. Gerai pasakei, kad tie pagalbininkai gimdymo metu žinotų kada tikrai reikia pagalbos ir darytų savo darbą, o visa kita manau yra gimdyvės ir naujagimio darbas. Ir dar, žiurėjau dokumentinį filmą apie aborigenus (kažkur amazonės kraštuose), tai vienas iš tos svetaines gimdymų tikrai priminė gimdyma, kaip ir aborigenė gimdė. Nors ji nei rėkė, nei staugė (velnias, kaži kaip ten jos sugeba taip, ar jau civilizuotos moterys visai išlepo?  )
QUOTE(Linutas @ 2008 03 06, 17:07) Ir dar, žiurėjau dokumentinį filmą apie aborigenus (kažkur amazonės kraštuose), tai vienas iš tos svetaines gimdymų tikrai priminė gimdyma, kaip ir aborigenė gimdė. Nors ji nei rėkė, nei staugė (velnias, kaži kaip ten jos sugeba taip, ar jau civilizuotos moterys visai išlepo?  ) zinai toki dalyka kaip "save ispildancios pranasystes"? vakaru civilizacijos moterims yra pasakyta, kad "jos gimdys vaikus kanciose". kai moteris tikisi kanciu - kanciu sulaukia... gal tai aborigenei niekas nesake, kad gimdyti siaubingai skauda? tai ji ir nekentejo...
QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 21:17) gal tai aborigenei niekas nesake, kad gimdyti siaubingai skauda? tai ji ir nekentejo... O gal jai skaudėjo, gal papročiai pas juos kiti, gal nepriimta rodyti savo kančios? Arba lengvas gimdymas pasitaikė - būna gi ir mums, civilizacijos sugadintoms, gimdymų be skausmo  P.s. pažiūrėjau iš to puslapio vieną labai žavų gimdymą, kur berods prancūzė gimdymo metu plačiai šypsojosi ir vis krykštavo iš džiaugsmo. Matyt, ji irgi pranašystės negirdėjo
QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 21:17) zinai toki dalyka kaip "save ispildancios pranasystes"? vakaru civilizacijos moterims yra pasakyta, kad "jos gimdys vaikus kanciose". kai moteris tikisi kanciu - kanciu sulaukia... gal tai aborigenei niekas nesake, kad gimdyti siaubingai skauda? tai ji ir nekentejo... mačiau gana skausmingą aborigenų gimdymą - per tą patį tv.  Manau, skausmas iki t.t. laipsnio yra normalu, bet nepakenčiamas skausmas rodo, kad kaškas yra ne taip. Pvz "kalbėjau su angelais" kai gimdžiau su lašalinę arba kai sutriko gimdymo veikla (buvo jau didelis atsidarimas  ). O per antrą gimdymą ne labai ir buvo tas poreikis šukauti. Tiesa, dar manoma, kad garsai naturalaus gimdymo metu padėda gimdvybei - bet jie turi būt žemi, ne isteriški PS Dar atiprašau už "ka žkas" ir kitas klaidas mano žinutėse. Galvoju - gal oficialų atsiprašymą parašyt ir įdėti į parašą, kad nereikėtų už kiekvieną klaidą atsiprašinėt.  Jų pas mane tikrai per daug  Tikrai atiprašau - neturiu dabar galimybės gilintis į lietuvių kalbos gramatiką
QUOTE(Natuke @ 2008 03 06, 21:43) Pvz "kalbėjau su angelais" kai gimdžiau su lašalinę arba kai sutriko gimdymo veikla Aš su angelais turėjau progos pasikalbėti per pirmąjį savo gimdymą. Kuris buvo visiškai natūralus.
ar ilgai tai trūko, ar greitai pagimdėi? Aplamai, gal rašei kur nors apie savo gimdymus?
Pirmasis gimdymas yra knygoje "Gimties stebuklas". Antrasis - internete, bet viešai neprieinamas. Jei domina, rašyk AŽ, sukonkretinsiu
"Gimties stebuklas" - Natuke, labai gera knyga. Prarijau ją, kai laukiausi. Tai reiškia, ir tu mane įkvėpai, Flight Mane labai sužavėjo filmas apie gimdymą tupint - taip gimdo dauguma šiuolaikinių Lotynų Amerikos moterų. Jos, kad ir šiuolainkinės, dar yra ir stiprios. Daug dirba tupėdamos, nešioja, vaikšto, šoka. Kai man teko tūptis - laikas labai prailgo... Todėl tas natūralumas labai skirtingas. Gal mums natūralu gulėti? Sėdėti šilto vandens kubile? Aš vis dar sau neatsakiau į klausimą - kuris gimdymas natūralus, kuris ne. Natūralumo formų labai daug. Bet svarbiausia - kad leidžiama pačiai ieškoti savo kelio, manau. Na o būsima gimdyvė, kuri nesidomi gimdymo istorijomis ir nežiūri filmų - sakyčiau yra abejinga. O abejingai laukiant - gimdymo metu pati savo kelio ieškot gali ir nesugebėt... Vijurka, gal tu geriau pasidomėk, kaip gimdo kitos. Kad geriau žinotum, kaip gimdyt pačiai.
Raideles
2008 03 07, 08:12
QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 20:17) zinai toki dalyka kaip "save ispildancios pranasystes"? vakaru civilizacijos moterims yra pasakyta, kad "jos gimdys vaikus kanciose". kai moteris tikisi kanciu - kanciu sulaukia... gal tai aborigenei niekas nesake, kad gimdyti siaubingai skauda? tai ji ir nekentejo... Savitaiga yra svarbu. Pirmą vaiką gimdydama nežinojau ko tikėtis. tiksiau, Tikėjausi taip neapibrėžtai, kad skaudės, kad reiks kentėti, kad pavargsiu. Skaudėjo, kentėjau, pavargau. Nerėkiau. Antrą vaiko laukdama meditavau neskausmingą gimdymą, lengvą ramų ir gražų. Tos ir buvo, intensyvesnis skausmas tebuvo per paskutinius du sąrėmius, o po to, kai praplėšė vandenmaišį, viskas, stangos nebuvo skausmingos. Tylėjau ir buvo gera. O trečio laukdama pažiūrėjau filmą apie gimdančią moterį, kaip ji kentėjo, kaip rėkė per sąrėmius. Ir tai užsifiksavo, vis galvodavau, kad nu kaip taip gali skaudėti, kad rėktum? Juk aš nė per vieną gimdymą nerėkiau? Tai kaip taip gali būti, kad gali neištverti ir rėkti. Tai taip ir buvo. Rėkiau  Visada norėjau gimdyti naktį, taip ir pagimdžiau visus tris naktinukus  O tas "vaikus gimdys kančiose", na tai irgi ne vien tiesioginė prasmė tame, dar ir perkeltinė, moteriai tenka sunkiau išsikovoti pripažinimą, jos darbo vaisiai sunkiau pripažįstami... Tai nėra tik apie gimdymą, arba kad visos turi gimdyti skausmuose būtent. Kaip ir su vyru - juk pasakyta, kad vyras savo prakaitu duoną pelnysis, o vis tiek jo laukuose usnys augs ir bus sunku. Jei tai būtų tik apie žemdirbystę, tai kompiuteriu dirbdamas vyriškis turėtų išvengti tos pranašystės pasekmių. O ar išvengia? Ar jam viskas vyksta sklandžiai, niekur nekyla problemų, rūpesčių, gyvena jis kaip rojuje? Ne, žiūrėk kompas sugedo, programa neveikia, viršininkas bara, žmona nepatenkinta viršvalandžiais, vaikai neklauso...
alfa159
2008 03 07, 09:10
Paziurejau beveik visus tuos siaubiakus. Man priimtiniausias vaizdas su pagalbininkais steriliais chalatais, kirpimu tarpvietes ir vaikelio apziura neatideliotina. Tikrai daug ramiau man taip.  Vat tokius mazdaug du pirmus gimdymus turejau ir, tikiuosi, trecio tokio paties. Didesniu vaiku makalavimasis salia man nepriimtinas grieztai. Tuose unassisted pilna ir siaip tokiu neestetisku vaizdu  ... Na, nezinau. Noreciau islikti moterim net ir sudetingiausiais momentais. Ne boba, ne kutvela palaidais susivelusiais gaurais bemaskatuojancia, pilvu nukarusiu besisvaistancia, o moterim. Manes tie vaiku uzgimimo vaizdai labai nestebina- viskas ok, bet karts nuo karto mintis ateidavo- bliamba, gi gerbt save reikia, apsitvarkyt tai reikia kazkiek, depiliacijos elementarios truksta, higienos, estetikos. Sorry, bet lauket, tikuosi, ne tik aplodismetu tiems vaizdeliams.
Man saviįtaiga nepadėjo. Laukdamasi pirmojo svaičiojau apie lengvą, greitą, neskausmingą gimdymą. Rezultate - viskas priešingai. Laukdama antros iš anksto nusiteikinėjau baisiam skausmui, ilgoms kančioms. Rezultate - beveik neskausmingas, tobulas gimdymas.
viskas_bus_gerai_:)
2008 03 07, 09:56
QUOTE(Natuke @ 2008 03 06, 00:52) Įmetu čia viena ekstremalų saitą - tik nepagalvokit, kad aš šimtą procentų jiems pritarių. Iš dalies čia iš serijos "nebandykite tai kartuoti namuose". Bet vis gi... gimdymai jų video labai skiriasi savo nuotaika nuo tų vaizdų, prie kurių mes pripratom www.unassistedbirth.com Nu jooo... vaizdeliai kai kurie...  Nelabai drasu lieka... O kaip vyrai i tokius vaizdelius reaguoja? Cia be jokiu slapukavimu naturalus gamtos stebuklai vyksta...
na, mano pirmas gimdymas buvo komplikuotas epidurinis, antras - tobulas epidurinis, trecias - deja, abrazija su pilna narkoze (jauciausi kaip isprievartauta), ketvirtas - pusetinas naturalus... rasau pusetinas, nes manau, kad mediku kontrole vis tiek buvo per didele... kai kuriu dalyku buvo galima isvengti. kai kuriu - gal ir ne. taciau vis tik miko gimimas man suteike daugiausiai pasitenkinimo ir ramybes. ruosdamasi jo atejimui, jau paskutiniais menesiais, nuejau pas jurga svediene i wuatsu seansa. ejau su labai konkreciais tikslais - ismokti atsipalaiduoti, atsiduoti procesui, nugaleti baime prarasti kontrole, surasti savyje tokia vieta, kur galeciau pasitraukti, jei taptu sunku. pluduriuodama siltame vandenyje, panardinama gilyn ir iskeliama i pavirsiu isivaizdavau, kad tai saremiai - kaip bangos. stengiausi visu kunu isiminti ta atsipalaidavimo ir itampos kaita. iki gimdymo dar kelis kartus mintyse "pasikartojau" tuos pojucius. ir gimdydama mika sugebejau ta jausma atkurti - isnirima ikvepti per saremi ir tobula atsipalaidavima iki kitos bangos
turbo sraige
2008 03 07, 10:01
o man patiko  kažkaip taip intymu, kai dviese su vyru gimdo, nes man atrodo, kad tai labiausiai tų žmonių reikalas, o kiti tai ne į temą kažkaip, tik trukdytų(nu man dabar taip atrodo:) o kas yra estetiška, o kas ne tai čia jau kiekvieno supratimas skiriasi ir tai smarkiai įtakoja auklėjimas, gi mūsų tėvų laikas niekas nesidepiliavo nieko ir manot buvo kam nors neestetiška tai? viskas nuo požiūrio priklauso man atrodo
2008 03 07, 10:02
QUOTE(flight @ 2008 03 07, 10:29) Man saviįtaiga nepadėjo. Laukdamasi pirmojo svaičiojau apie lengvą, greitą, neskausmingą gimdymą. Rezultate - viskas priešingai. Laukdama antros iš anksto nusiteikinėjau baisiam skausmui, ilgoms kančioms. Rezultate - beveik neskausmingas, tobulas gimdymas.  Tai kokios rekomendacijos "zaliems" butu? Nusiteikt blogiausiam, o tiketis geriausio?
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 03 07, 10:56) O kaip vyrai i tokius vaizdelius reaguoja? Cia be jokiu slapukavimu naturalus gamtos stebuklai vyksta... Mano vyras abu kartus buvo man už nugaros, tad "drąsių vaizdelių" nematė. Nenorėčiau, kad būtų matęs. Ir jeigu atvirai, tai jei kada būtų trečias, norėčiau patį gimimo momentą būti be vyro. Viskas bus gerai, jūsų rekomendacijas sau matau jūsų nicke  Tiesiog manau, kad gerai yra nusiteikti, joggali būti visaip, neįsikabinti į vieną susikurtą gimdymo scenarijų, koks jis bebūtų. Ir tuo pačiu žinoti, kad moteris - labai stipri, kad galima pasitikėti motina gamta. Viskas bus gerai
2008 03 07, 10:53
QUOTE(ragnez @ 2008 03 07, 11:00) ruosdamasi jo atejimui, jau paskutiniais menesiais, nuejau pas jurga svediene i wuatsu seansa. ejau su labai konkreciais tikslais - ismokti atsipalaiduoti, atsiduoti procesui, nugaleti baime prarasti kontrole, surasti savyje tokia vieta, kur galeciau pasitraukti, jei taptu sunku. Cia kazkokia mokyklele? Kursai? Gal kokiu alterantyvu Vilniuje yra? Kur galima rast info apie tai?
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 03 07, 11:53) Gal kokiu alterantyvu Vilniuje yra? Čia Vilniuje
Raideles
2008 03 07, 18:20
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 03 07, 10:53) Cia kazkokia mokyklele? Kursai? Gal kokiu alterantyvu Vilniuje yra? Kur galima rast info apie tai? http://www.watsu.lt/
Raideles turbūt jau žinai ka pasakysiu Gal kaip nors ir be watsu galima atsakyt į tokius klausimus  O šiaip... skamba gana pavojingai, kaip ezoterijos arba okultizmo šaka QUOTE Kas tu? Kokia tavo sielos esmė? Kodėl tau duotas šis kūnas šioje planetoje? Koks svarbiausias tavo gyvenimo tikslas? Koks tavo vaidmuo milžiniškoje visatoje?
Jei rūpi atsakymai į šiuos ir kitus dvasinius klausimus, galite išmėginti naują terapinį būdą - Watsu.
QUOTE(Natuke @ 2008 03 07, 19:37) Raideles turbūt jau žinai ka pasakysiu Gal kaip nors ir be watsu galima atsakyt į tokius klausimus  O šiaip... skamba gana pavojingai, kaip ezoterijos arba okultizmo šaka   na, siaip wuatsu yra vienos is jogu atlikimas vandenyje. labai gilintis i dvasinius klausimus nebutina, bet pojuciai pakankamai ispudingi. kaip tai padejo man gimdyti, jau rasiau. zinoma, tai tik vienas is daugelio galimu keliu i ta pati tiksla. su okultizmu ir ezoterika turi tiek pat bendro kaip ir bet kuri kita joga
2008 03 08, 20:33
QUOTE(Natuke @ 2008 03 08, 17:31) Nesugeu situ paziuret... Liepia turet 18 ir isiloginti... Prisijungus tas pats sh...
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 03 08, 21:33) Nesugeu situ paziuret... Liepia turet 18 ir isiloginti... Prisijungus tas pats sh...  turi užsiregistruoti, tada youtube leis tau žiurėt viska Papildyta:dėl siaubiakų - man tokie gimdymai yra daug baisesni http://video.google.com/videoplay?docid=28...32497&hl=en
Linutas
2008 03 08, 21:23
QUOTE(Natuke @ 2008 03 06, 20:43) Dar atiprašau už "ka žkas" ir kitas klaidas mano žinutėse. Galvoju - gal oficialų atsiprašymą parašyt ir įdėti į parašą, kad nereikėtų už kiekvieną klaidą atsiprašinėt.  Jų pas mane tikrai per daug  Tikrai atiprašau - neturiu dabar galimybės gilintis į lietuvių kalbos gramatiką  Na man tai nemaišo, galima ir taip paskaityt. sunkiau buna kai tarpeliu nededa arba labai ilgus sakinnius be taškų rašo. Beje, Natuke, ar kartais tau anglų klb nelengvesnė už lt (kažkur kažką minėjai JAV ar pan)? QUOTE(Natuke @ 2008 03 08, 20:40) turi užsiregistruoti, tada youtube leis tau žiurėt viska Papildyta:dėl siaubiakų - man tokie gimdymai yra daug baisesni http://video.google.com/videoplay?docid=28...32497&hl=enJo, tas http://video.google.com/videoplay?docid=28...32497&hl=en tai tikrai baisus, brrr... Iš kitų vaizdų matosi, kad lelius sugeba pats lysti, net galvytė pasisuka be jokio prievartinio laužimo ir plėšimo. tiesiog reikia (taip suprantu) pakankamai stumti moteriai. (o ką jau kalbėti apie tas reples Nors aš net nepastojus, bet savo gimdymą kada nors (tikiuosi) įsivaizduoju Viena (net nzn kaip su vyru bus), nenoriu matyti net medikų, vien žo kaip laukinė patelė tyliai pasikavojus
QUOTE(Linutas @ 2008 03 08, 22:23) Iš kitų vaizdų matosi, kad lelius sugeba pats lysti, net galvytė pasisuka be jokio prievartinio laužimo ir plėšimo. tiesiog reikia (taip suprantu) pakankamai stumti moteriai. (o ką jau kalbėti apie tas reples Replės baisu, ir mamai ir vaikui, bet norisi tikėti, kad jas jau naudoja ne šiaip sau, gimdymo paįvairinimui ar sadistiškiems gydytojų poreikiams patenkinti. Matyt, nebeturėjo kito pasirinkimo, gelbėti reikėjo, tai ir gelbėjo. Labai norint internete galima rasti daugybę komplikuotų gimdymų vaizdelių, bet ar verta?
2008 03 08, 22:58
QUOTE(flight @ 2008 03 08, 23:17) Labai norint internete galima rasti daugybę komplikuotų gimdymų vaizdelių, bet ar verta? Nea  , nebent siaubiaku megejoms. Man smagiau ziuret i graziai atejusius maziukus ir tiketis panasaus savojo pasirodymo
aš taip pat stengiosi žiurėt gražesnius  čia tik dėl smalsumo įlindau į "hospital birth".  Dėl replių - man pasrirodė, kad vis gi gydytoja bandė vaikelį apverst - tarp kitko ten yra du gimdymai kartu - šiaip ten buvo ištrauka iš edukacinio filmo apie gimdymą brrr viskas būs gerai - ar išėjo pažiurėt tuos filmukus? man jie tikrai gražus Šiaip youtube neleidžia bent kam tokius vaizdus žiurėt. Turi užsiregestruot, kai pirmą kartą užsirašai, įvedį savo gimimo datą, o po to kai paspaudį, dar kartą patvirtini, kad esi virš 18kos - ten specialus migtukas atsiranda. Tada jau žiuri. Dar dėl replių -skaičiau, kad jeigu vaikas neapsisuka gimdymo metų, skausmas būna nugaroje ir yra t.t. pozicijų, kurie padėda vaikui pakeisti padetį (dar per saremius). O jeigu mamai sunku pagimdyti, vis gi galima prieš kerpant ir traukiant su replem (tam kad panaudoti reples, reikia labai giliai įkirpti...), galima pabandyti kitas pozas - juk iš tikrųjų sunku stumti ant nugaros... Aš kai gimdžiau, buvau jau pavargusi labai ir akušerė pareiškė - manau gimdysim ant nugaros, nes tai labiausiai tinka.... o kai bandžiau stumti, dar pradėjo sakyt, kad neteisingai... ir kaškur visi skubėjo, turėjau kuo greičiau išstumt  - nors taip jaučiausi...per stumimą atėjo kita gydytoja jų pakviest, tai sako - tuoj jau baigiam  Tada atėjo kita gydytoja, užgulė ir įpjovė - viskas. Akušerės laisvos, gali eiti kavos ir važiuoti ilsėtis... Man atrodo, taip pat laisvai galėjo jos leisti man pakeisti pozą ir pagimdyti pačiai, bet pavargo moteryškes
QUOTE(Natuke @ 2008 03 09, 12:08) O jeigu mamai sunku pagimdyti, vis gi galima prieš kerpant ir traukiant su replem (tam kad panaudoti reples, reikia labai giliai įkirpti...), galima pabandyti kitas pozas - juk iš tikrųjų sunku stumti ant nugaros... Būtent tai - kitos pozos - mane (ar mus) ir išgelbėjo. Gimdymas ant nugaros? Replės ar vakuumas būtų garantuotas... Bet ligoninėje gimdant, pvz., jei nustatoma gresianti ar esanti vaisiaus hipoksija, niekas jau nebelauks ir nebandinės tų pozų. Jeigu spėja, skubus cezaris, jei nespėja - traukia kitaip. Paprastai ne dėl to, kad laukia kavos pertraukėlė, o dėl to, kad nesilaikydami nuostatų rizikuotų atsidurti kalėjime, jei kas būtų ne taip.
idomu, kiek tokių įsikišimų būna dėl rimtų priežasčių - tokių kaip hipoksija  ir ar galima buvo krizės išvengti
Būna tokių nereikalingų įsikišimų, kurie traumuoja sr sužaloja ir mamą, ir vaiką.. Bet mamos vis tiek šventai tiki, kad bet kokia intervencija buvo stebuklingas išgelbėjimas. Pvz., mano atveju ligoninėje gimdymas būtų pasibaigęs tikrai ne natūraliai, taigi, ir aš būčiau "išgelbėta". Namuose tereikėjo atrasti tinkamą pozą. Ir labai susikoncentruoti. Bet kokiu atveju gimdymas (pirmas) buvo ne iš lengvųjų, tiek man, tiek vaikui. Tik namuose visas atsakomybės svoris gulė ant manęs. Ligoninėje, jeigu ką - kalti likę būtų gydytojai... Net dabar nežinau, kaip geriau...
sveikos QUOTE(Linutas @ 2008 03 06, 18:07) Ir dar, žiurėjau dokumentinį filmą apie aborigenus (kažkur amazonės kraštuose), tai vienas iš tos svetaines gimdymų tikrai priminė gimdyma, kaip ir aborigenė gimdė. Nors ji nei rėkė, nei staugė (velnias, kaži kaip ten jos sugeba taip, ar jau civilizuotos moterys visai išlepo?  ) na, kai jūs 13-17tą kartą gimdysit, irgi tylėsit. juk ne naujiena, kad tuose kraštuose niolika vaikų pagimdo  šuo ir kariamas pripranta. o ir iš tų niolikos tik pusė užauga. taigi aborigenai (jie gyvena tik Australijoj, o indėnai - Amazonijoj) mums ne pavyzdys o šiaip aš už natūralų. tik nemanau, kad nerėkčiau  ir katė kniaukia vesdama kačiukus  va koks natūralumas
QUOTE(donna bona @ 2008 05 28, 22:19) sveikos na, kai jūs 13-17tą kartą gimdysit, irgi tylėsit. juk ne naujiena, kad tuose kraštuose niolika vaikų pagimdo  šuo ir kariamas pripranta. o ir iš tų niolikos tik pusė užauga. taigi aborigenai (jie gyvena tik Australijoj, o indėnai - Amazonijoj) mums ne pavyzdys o šiaip aš už natūralų. tik nemanau, kad nerėkčiau  ir katė kniaukia vesdama kačiukus  va koks natūralumas Pažistu tokias moterys, kurios gimdė daugiau negu dešimt vaikų. Kaip aš suprantu, gimdė skausimingai, kentėjo. Viena sakė, kad tiesiog po tiek vaikų ten raumenys jau tiek nebeveikia, kad gydytojai visus vaikus jai išstumia, nes nesugeba pati išstumt  Tai gi nelengviau gimdyt n kartą. Tyliai gimdo moterys, kai joms tiesiog mažiau skauda - ne visoms venuodai gimdymai vyksta - kažkas gali skausmą pakęst, o kažkas - nekaip
Raideles
2008 05 28, 22:35
QUOTE(donna bona @ 2008 05 28, 21:19) sveikos na, kai jūs 13-17tą kartą gimdysit, irgi tylėsit. juk ne naujiena, kad tuose kraštuose niolika vaikų pagimdo  šuo ir kariamas pripranta. o ir iš tų niolikos tik pusė užauga. taigi aborigenai (jie gyvena tik Australijoj, o indėnai - Amazonijoj) mums ne pavyzdys o šiaip aš už natūralų. tik nemanau, kad nerėkčiau  ir katė kniaukia vesdama kačiukus  va koks natūralumas Taigi kažkada būna ir pirmas kartas prieš tuos nioliktus O aš pvz., su pirmais dviem tylėjau kaip ta aborigenė. O va su trečiu rėkiau pabaigoje...
EleNina
2008 05 30, 11:11
Naturaliai, naturaliai gal namuose reiketu gimdyti. Su patyrusia akusere kuri tave pazista ir zino viska apie tavo nestuma (as pati tai bijociau namuose gimdyti). Ligonineje bandziau naturaliai gimdyti, bet nelabai kas gavosi  . Po 16 val trukusiu saremiu gyd prarado kantrybe, pastate lasine, prakirpo vandenis ir per likusi pusvalandi pasigimdziau, aisku, ir mane sukarpe. Nei as rekiau , nei ten ju prsiau, kad man padetu, buvau tik labai pavargusi ir tarp saremiu uzmigdavau ( paskui, skaiciau, kad tai vienas is metodu atgauti jegas!) ir kol vandenys nebuvo nubege, visai pakenciamas tas skausmas buvo. Taip ir nesupratau, kodel neleido iki galo gimdyti paciai....
QUOTE(EleNina @ 2008 05 30, 12:11) Naturaliai, naturaliai gal namuose reiketu gimdyti. Su patyrusia akusere kuri tave pazista ir zino viska apie tavo nestuma (as pati tai bijociau namuose gimdyti). Ligonineje bandziau naturaliai gimdyti, bet nelabai kas gavosi  . Po 16 val trukusiu saremiu gyd prarado kantrybe, pastate lasine, prakirpo vandenis ir per likusi pusvalandi pasigimdziau, aisku, ir mane sukarpe. Nei as rekiau , nei ten ju prsiau, kad man padetu, buvau tik labai pavargusi ir tarp saremiu uzmigdavau ( paskui, skaiciau, kad tai vienas is metodu atgauti jegas!) ir kol vandenys nebuvo nubege, visai pakenciamas tas skausmas buvo. Taip ir nesupratau, kodel neleido iki galo gimdyti paciai.... ne bent gimdysi su gydytoja, kuri tikrai palaiko tavo požiurį į gimdymą  ir turėsi detalų gimdymo planą. Mes dabar bandysim tokį variantą, pažiurėsiu kas bus iš to  O kur tu pati planuoji gimdyt dabar?
EleNina
2008 05 30, 12:02
QUOTE(Natuke @ 2008 05 30, 11:43) ne bent gimdysi su gydytoja, kuri tikrai palaiko tavo požiurį į gimdymą  ir turėsi detalų gimdymo planą. Mes dabar bandysim tokį variantą, pažiurėsiu kas bus iš to  O kur tu pati planuoji gimdyt dabar? Sekmes, tikiuosi, kad Tau pavyks  . Tikrai, reikia tureti tokia gyditoja, kuri gerbia ir palaiko tavo poziuri ir norus. Daugumai tu gyditoju, tai darbas, kasdienine rutina, o mums pats didziausias stebuklas pasaulyje..... As dar nezinau, kur gimdysiu, gal teks i ta pacia ligonine vaziuoti  .Gera prieziura buvo,dukryte gime be jokiu traumu, tik tiek, kad mama menesiuka atsitiesti negalejo nes siudami kazkoki nerva buvo prisiuve....., bet tai niekai....Viskas jau uzmirsta.
Žinai, kai aš dar svarsčiau gimdymo ligoninėj variantus, tai iš Bangos ir kitų paskaitėlių, kurias lankiau, susidariau tokį lyg ir patarimų sau, kaip elgtis ir tokiu būdu, kaip įsivaizdavau, prailginti gydytojų "kantrybės laiką", sąrašėlį. Štai jis - gal pravers: 1. Ėmus lašėti, ar net nubėgus vandenims, į ligoninę neskubėti - laukti sąrėmių. Iš kvalifikuotų žmonių teko girdėti, kad laukti galima ir iki 3 PARŲ, kad ir kaip tai prieštarautų bendroms mūsų ginekologų nuostatoms. 2. Sąrėmiams prasidėjus, kiek įmanoma, užsiimti malonia, ilsinančia veikla namie ir laukti, kol jie patankės - kaip mums buvo patarta, iki 5 minučių. Dar sakoma, kad išsiruošimas, kelionė į ligoninę, pristabdo gimdymą, tad vargu ar pavyks pagimdyti kelyje, ypač dėl to, kad paparastai iki gimdymo namų būna 10 - 20 minučių kelio... 3. Mano teisė yra gimdyti tokioje pozoje, kokioje noriu. Galiu atsisakyti lipti ant gimdymo stalo ir gulėti, - būti poza, kuri, kaip jau vis dažniau pripažįstama, neretai stabdo gimdymo veiklą. Gimdymo stalas nebūtinas vaikui pagimdyti. Pavyzdžiui, matuoti vaiko tonus galima ir moteriai stovint. Priimti kūdikį galima ir ant žemės patiestos paklodės, ir t.t. 4. Negulėdama turiu galimybę gimdyt aktyviai - kas, sakoma, taip pat greitina ir lengvina gimdymą. 5. Mane privalo informuoti apie kiekvieną su manim atliekamą procedūrą - ir bet kokios iš jų yra mano teisė atsisakyt, o ypač karpymų. Tai toks buvo mano sąrašėlis... Na, bet kita pusė yra, kad jį bent pusėtinai įgyvendintum eiliniuose ar beveik eiliniuose gimdymo namuose, reikia pakovot... O, kaip suprantu, mamai tai ne iki to...  Užtat mes nusprendėm, jei viskas pagal planą, namie likt...
QUOTE(flight @ 2008 03 09, 00:17) Replės baisu, ir mamai ir vaikui, bet norisi tikėti, kad jas jau naudoja ne šiaip sau, gimdymo paįvairinimui ar sadistiškiems gydytojų poreikiams patenkinti. Matyt, nebeturėjo kito pasirinkimo, gelbėti reikėjo, tai ir gelbėjo. Labai norint internete galima rasti daugybę komplikuotų gimdymų vaizdelių, bet ar verta? Reples tai jau tikrai ne is malonumo naudoja. Ir paciam gydytojui baisu, nes praktikos mazai, komplikaciju pasitaiko. Pavyzdziui Antakalnyje atliekamos tik kokia 1-2 repliu operacijos per metus. Papildyta:QUOTE(EleNina @ 2008 05 30, 14:02) Sekmes, tikiuosi, kad Tau pavyks  . Tikrai, reikia tureti tokia gyditoja, kuri gerbia ir palaiko tavo poziuri ir norus. Daugumai tu gyditoju, tai darbas, kasdienine rutina, o mums pats didziausias stebuklas pasaulyje..... As dar nezinau, kur gimdysiu, gal teks i ta pacia ligonine vaziuoti  .Gera prieziura buvo,dukryte gime be jokiu traumu, tik tiek, kad mama menesiuka atsitiesti negalejo nes siudami kazkoki nerva buvo prisiuve....., bet tai niekai....Viskas jau uzmirsta. Pabandysiu gydytojus gint, tik nepulkite manes uz tai... Jie irgi yra nepatenkinti dabartinem savo darbo salygom, nes del bet ko gali buti tampomi po teismus. Gimdyves visiskai nejaucia savo atsakomybes ir istatymai gydytoju taip pat negina. Todel jie stengiasi visapusiskai apsidrausti - skatinti, nelaikyt ilgai be vandenu, guldyt gimdyves, kad galetu viska kontroliuot (jei jau visa atsakomybe priskiriama jiems, tai kontrole irgi turetu buti ju), kirpti, kad tik paskui nebutu kokiu sfinkteriu pazeidimo, jeigu plys ir taip toliau... Zodziu si situacija bloga abiem pusem. Manau, kad ji turetu keistis...
Man toks klausimėėėlis kyla... O kas turėtų švuesti, skatinti gimdyvių atsakomybę ir ugdyti savimonę bei gimdymo kultūrą?.. Gydytojai čia niekuo negali prisidėt? Ar nenori?.. O gal neapsimoka?.. Ar kas yra, kad, pavyzdžiui, Banga ant Lietuvos viena tokia tėra? O jau tas tampymo po teismus gąwsdinimasis - tai nėr juokingiau... Piktdžiugiškai mąstant, patampytų vieną kitą - o už ką, tikrai yra, gal tokiu būdu pakiltų gimdyvių sąminingumas?..
Gal jums ir juokinga... Siuo metu Antakalnio ligoninej 7 teisminiai procesai vyksta akuseriams - ginekologams. Ir siaip dabar padetis tokia, kad eilese laukia skundai medikams po metus. Beda ta, kad istatymai irgi tikra klampyne, pvz.: gimdyve atsisako operacijos rastiskai, o po to pareiskia, kad tuo metu ji buvo neveiksni ir t.t. ir nieks nieko padaryt negali - gydytojas kaltas. Zodziu, gydytojas supriesinamas su pacientu, uzuot skatinus ju bendradarbiavima.
O del svietimo... dirbant per 3 darbus tam svietimui noras ir entuziasmas krenta... Aisku, tai nepasiteisinimas. Be to, jei zmogus pats nenores suprasti, neklaus, tai jo nieks per prievarta neatsvies... o tokiu yra nemazai. Kita vertus, nera jokio skatinimo sviesti is valstybes puses - na kodel turetu daryti gydytojas darba, uz kuri jam nieks nemoka. Aisku, yra ir tokiu gydytoju, kurie dar is sovietiniu laiku, ka zino, tai daugiau ir nenori...
Kaip jau ir sakiau - lengviau kaltinti gydytoja, kodel nepasake, nei save, kodel nepaklausei.
Na ir pabaigai: is kur gydytojas turetu moketi priimti vertikalu gimdyma ar gimdyma vandenyje? Su mumis (studentais) apie tai niekas net nekalba... ner Lietuvoj dar sios patirties. O akuserio-ginekologo darbo standarte parasyta, kad is dvieju lygiaverciu proceduru jis turetu rinktis ta, kuria moka atlikti geriau...
QUOTE(Arven @ 2008 05 31, 20:39) Gal jums ir juokinga... Siuo metu Antakalnio ligoninej 7 teisminiai procesai vyksta akuseriams - ginekologams. Ir siaip dabar padetis tokia, kad eilese laukia skundai medikams po metus. Beda ta, kad istatymai irgi tikra klampyne, pvz.: gimdyve atsisako operacijos rastiskai, o po to pareiskia, kad tuo metu ji buvo neveiksni ir t.t. ir nieks nieko padaryt negali - gydytojas kaltas. Zodziu, gydytojas supriesinamas su pacientu, uzuot skatinus ju bendradarbiavima. O del svietimo... dirbant per 3 darbus tam svietimui noras ir entuziasmas krenta... Aisku, tai nepasiteisinimas. Be to, jei zmogus pats nenores suprasti, neklaus, tai jo nieks per prievarta neatsvies... o tokiu yra nemazai. Kita vertus, nera jokio skatinimo sviesti is valstybes puses - na kodel turetu daryti gydytojas darba, uz kuri jam nieks nemoka. Aisku, yra ir tokiu gydytoju, kurie dar is sovietiniu laiku, ka zino, tai daugiau ir nenori... Kaip jau ir sakiau - lengviau kaltinti gydytoja, kodel nepasake, nei save, kodel nepaklausei. Na ir pabaigai: is kur gydytojas turetu moketi priimti vertikalu gimdyma ar gimdyma vandenyje? Su mumis (studentais) apie tai niekas net nekalba... ner Lietuvoj dar sios patirties. O akuserio-ginekologo darbo standarte parasyta, kad is dvieju lygiaverciu proceduru jis turetu rinktis ta, kuria moka atlikti geriau... Išvada: jei gimdymas vyko sklandžiai, moteris GALĖJO gimdyti namuose, jos gimdyme be reikalo dalyvavo gydytojas. Jei gimdymas nesėkmingas - gydytojas neišmanėlis, niekšas, kyšininkas, savanaudis ir pan. Kalta aplinka...
Riktų gilintis į kiekvieną atvejį atskirai, ir tai tokia išvada neišsivestų. Bet čia mes ne apie tai...
QUOTE(Arven @ 2008 05 31, 20:39) Gal jums ir juokinga... Siuo metu Antakalnio ligoninej 7 teisminiai procesai vyksta akuseriams - ginekologams. Ir siaip dabar padetis tokia, kad eilese laukia skundai medikams po metus. Beda ta, kad istatymai irgi tikra klampyne, pvz.: gimdyve atsisako operacijos rastiskai, o po to pareiskia, kad tuo metu ji buvo neveiksni ir t.t. ir nieks nieko padaryt negali - gydytojas kaltas. Zodziu, gydytojas supriesinamas su pacientu, uzuot skatinus ju bendradarbiavima. O del svietimo... dirbant per 3 darbus tam svietimui noras ir entuziasmas krenta... Aisku, tai nepasiteisinimas. Be to, jei zmogus pats nenores suprasti, neklaus, tai jo nieks per prievarta neatsvies... o tokiu yra nemazai. Kita vertus, nera jokio skatinimo sviesti is valstybes puses - na kodel turetu daryti gydytojas darba, uz kuri jam nieks nemoka. Aisku, yra ir tokiu gydytoju, kurie dar is sovietiniu laiku, ka zino, tai daugiau ir nenori... Kaip jau ir sakiau - lengviau kaltinti gydytoja, kodel nepasake, nei save, kodel nepaklausei. Na ir pabaigai: is kur gydytojas turetu moketi priimti vertikalu gimdyma ar gimdyma vandenyje? Su mumis (studentais) apie tai niekas net nekalba... ner Lietuvoj dar sios patirties. O akuserio-ginekologo darbo standarte parasyta, kad is dvieju lygiaverciu proceduru jis turetu rinktis ta, kuria moka atlikti geriau... Labuka  Nieks ir nepuola  Dėl atsakomybės - aš žinau, kad vgn gimdvybe turi pasirašyt tokį lapą, kad ji supranta, gimdymai yra rizikingi ir gydytojai negali atsakyti už gimdymo eigą ir rezultatus  Kažkas tokio. Na ir iš tikrųjų - gygytojai ne dievai, yra atvejų kai tiesiog neįmanoma nieko padaryti. Dėl operacijos - jeigu tu kaip gydytoja matai, kad operacija yra būtina, nes aplinkybes yra tikrai KRITINES, tai jau privalai kažką daryt nežiurint į gimdvybes nuomonę. Panašiai turbūt jeigu gimdo jiegovos liūdytoja ir ji arba dar geriau jos kūdikis mirs be kraujo perpilimo, manau kartais tų wawer'us galima ignoruot Dėl kitų dalykų - o kaip tu, kaip medecinos studentė matai gydytojo vaidmenį gimdymose? Ką reiškią - atlikti procedurą  atrodo, kad gimdymas yra suvedamas į "gimdymo proceduros atlikymą ant gimdvybes". Jeigu aš važiuoju į liogninę ir samdau gydytoją, man gydytoja arba pribuveja reikalinga tam kad priimtų-pagautų ateinantį vaikelį - tiesiog ekstra pora rank, profesionaliai sutvarkytų virkštelę, įsitikintų, kad išėjo visa placentą ir suteiktų reikalingą pagalbą komplikacijų atveju - pvz valyma, jeigu placenta priaugo, net ir cezario pjuvį, jeigu vaikelis negali išeit dėl per trumpos ir apsisukusios virkšelės... viskas... Gydytoja nei gali pagimdyt už manę, nei nuspresti kaip man geriau gimdyt, nei sumažinti skausmą be komplikacijų, nei pagreitnti mano gimdymus vaistais... aplamai nenorėčiau, ją per daug matyti gimdymo metų - tik rietkarčiais patikrinti gimdymo eigą ir gale, kai stumsiu. Na ir.. skirtumas tarp vertikalių ir horizontalių gimdymų yra toks, kad vienu atvėjų tu stovėsi, o kitų - sedėsi ant grindų-taburėtės... viskas  Dar - mažiau šansų, kad tavę įspyrs, arba po tavo nosim (pasitaiko, kad ir tiesiai ant gydytojos... gimdvybe nevalingai atlyks savo reikalus...) Žinoma negalėsi kirpti, na bet to ir nelabai reikės  Jeigu mažai praktikos - prašykites į Kauno krikščioniškosius - ten nemažai jau tokių gimdymų buvo priimta  . Ir pasirodo jau ne viena Banga juos priema  Galiu net gi pasiaukoti ir pakviesti tavę į savo gimdymus, kurie vyks už kelių savaičių  Ir dar dėl kirpimų - ar žinai, kad kirptas randas gali plišti toliau ir baisiausi plyšimai būna būtent kaip kirpimo tęsinys. Tada tikrai gali būti ilgiausias randas... Aplamai... turiu didžiulį randą nuo pirmo kirpimo - prieš 9 metus, jis iki šiol apie savę primena  ypatingai dabar, kai esu neščia ir sutinusi. Būtent dėl to vakaruose daug kas jau atsisako kirpimo.
Oi, Rossiya - ščedraya duša... Natuke, Tu drąsi, nepažįstamą studentę į gimdymą kviestis. Tokios dovanos, manau, ne keikvienas vertas. Respect. Vis gi manau, kad žmogus savarankiškai turėtų labiau gilintis, o ne forume trafaretiškais argumentais gint sistemą. Ten tokia frazė buvo: Kaip jau ir sakiau - lengviau kaltinti gydytoja, kodel nepasake, nei save, kodel nepaklausei.Tai iš vienos moters teko girdėt apie tokią situaciją: atvyksta šeima į VGN, registruojasi, pasitinka budintis gydytojas ir sako: "nuveskit į palatą tokią ir tokią ir pajunkit lašelinę". Mama klausia "O ką jūs ten jungsit?" Gydytojas atsako: "Ai, tada nereikia, nereikia"...  NormAliai? Beje, kertam, kad 98 procentai moterų nieko neklausinėja gydytojų, nes pasitiki. Ir tas pats tiek Lietuvoj, tiek Amerikoj. Ir nesupranta, kad gimdymas - visai kita situacija - ne liga, kad savim ir vaiku pasitikėt reikia labiausiai. O gydytojas tėra tas apdovanotasis, kurį pasikvietei patalkint į patį pirmą savo vaiko gimtadienį...
acura_maniake
2008 06 01, 13:02
naturalus gimdymas  mano manymu ta galima tureti ir ligoninej(jeigu pasiseka labai),ir namuose. pirmas gimdymas pas mane buvo labai nenaturalus sakyciau,nes buvo plesiami vandenys,statoma laseline skatinamuju(nors as nenorejau),o po to visi vaistai leidziami kokie tik buvo.pastoviai turejau guleti ant nugaros antra priskirciau prie naturalesnio,be vaistu,be jokiu skatinamuju ir pagimdziau atsiklaupus,bet velgi turejau guleti puse laiko prijungtai prie monitoriaus. trecio noriu naturalaus,kuris mano manymu butu namuose,be vaistu,kad galeciau vaikscioti visa laika,kad nebuciau prijungta prie monitoriaus,ir,kad akuseres(butinai buna dvi per gimdyma namuose pas mus) padetu tik tada kada man reikes.ir jokiu nereikalingu dalyku.
|
|