Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: natūralus gimdymas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
flight
Tema išvirto į naminių gimdymų temą. rolleyes.gif
Smagu diskutuoti, bet turiu bėgti toliau dirbti (et, darbinis savaitgalis doh.gif ), tad šiandien daugiau nebegrįšiu čia, atia, nesipykit labai biggrin.gif
prabegom
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 17:17)
Ne, neįtikinėja. Taip, yra išsakoma nuomonė, kad esant nekomplikuotam gimdymui namai geriau. Rizikingam, komplikuotam ir ligom - tik ligoninės. Neteko girdėti, kad būtų įtikinėjama priešingai (kaip viena teigėte savo pavyzdėliu apie draugo veną), jūs ką  blink.gif
*

Esme - kaip tai daroma. As pati pries 9 metus laukiausi pirmosios saulytes, lankiau kursus. Vede pribuveja (ji tiesiogiai nesireklamavo mums), tai tarp eiluciu buvo aisku kaip diena keli momentai:
1. Komplikuotu gimdymu is tiesu yra nedaug, juos daugiau sukomplikuoja ligonines aplinka, stresas ir t.t.;
2. Namai yra superinis geris gimti vaikui;
3. Pasakojimai apie dvasingaja gimdymo puse (ritualus, pojucius, etc. etc.).

As jokiu budu nesakau, kad blogai. Juk galejau ten nenueit, pakliut i kokias KMUK ar Mazylio GN ir buti isitikinusi, kad epiduras yra pasaulio isgelbejimas.

Man tai buvo naudinga patirtis. Bet... esu sau padarius toki pastebejima - kad naminius gimdymus renkasi ypatingos psich. bukles moterys. Net nezinau, kaip jas apibudinti - biskeli gal nekritiskos, gal labai dvasingos. Nu tartum per metra nuo zemes. Kadangi esu abiem kojom ant tos zemes, tai man nesigauna tas pilnas nesiojimo - gimdymo - auginimo dvasingumas.
adele 33
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 18:12)
O kodėl pribuvėjos ? O kur ligoninių akušerės? Kodėl jos negalėtų legaliai priiminėti gimdymus namuose?

*

Todel kad jos tiek prisiziuri komplikuotu gimdymu ir kritiniu situaciju, kad jos turbut net neisivaizduoja gimdymo namu salygomis, kai uz duru nestovi reanimobilis. Uzsienyje didele atsakomybe uz gimdyma namuose - -ir tai suprantama, bet ir labai dideli pinigai, kad verta ta veikla uzsiimti. Nezinau, ar cia kas galetu susimoketi uz legalu gimdyma namuose.
prabegom
QUOTE(vataipva @ 2008 07 19, 17:19)
įdomu ką atsakytų į šį klausimą ta pati dabartinė pribuvėja, jei jos veikla būtų įteisinta.
kaip lengvai ji priiminėtų gimdymus, jei už tai jai tektų atsakyti ir teisiškai..
*

As tai galvoju, o kodel pribuvejos negaletu priimineti ligonineje? Sukurtu jos ta aplinka gimdyvei, palaikytu. Gydytojas kistusi minimaliai.

Juk senoveje gimdydavo irgi ne seimynineje lovoje, o, pvz., pirtyje ir pan.?

Beje, esu kamatinejusi savo gydytoja - sakau - kaip gydytojai, ar buna kad ryztasi priimti namini gimdyma. Tai leido suprasti, kad tai IMANOMA. Tai man buvo labai idomu.
flight
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:23)
Bet... esu sau padarius toki pastebejima - kad naminius gimdymus renkasi ypatingos psich. bukles moterys. Net nezinau, kaip jas apibudinti - biskeli gal nekritiskos, gal labai dvasingos. Nu tartum per metra nuo zemes. Kadangi esu abiem kojom ant tos zemes, tai man nesigauna tas pilnas nesiojimo - gimdymo - auginimo dvasingumas.
*

Absoliutinate wink.gif Tikrai visur yra visokių, žinau ir labai žemiškų moteriškių, kurios rinkosi naminį gimdymą (turėjo savų argumentų, bet tai tikrai nebuvo dvasingumas...).

O dėl kursų - įtikinėjimo aš nepajutau. Taip, kursų pozicija vienpusė, bet į juos ateinantys žino, kur papuolė smile.gif Ir dar, manau protinga viską perfiltruoti, atsirinkti pagal save - aš labai labai daug momentų tuose kursuse tiesiog praleidau pro ausis. blush2.gif - et, nedvasinga aš...Ir pasiėmaiu tik tai, kas man atrodė naudinga ir reikalinga.

Viskas, einu, nes taip ir praleisiu visą dieną sm biggrin.gif
vataipva
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:23)
<...>
Juk galejau ten nenueit, pakliut i kokias KMUK ar Mazylio GN ir buti isitikinusi, kad epiduras yra pasaulio isgelbejimas.
<...>
*

Mažyly nesiūlomas epidūras, ten kaip tik pabrėžiamas natūralaus gimdymo svarbumas.

nu bet šiuo atveju čia OT biggrin.gif
prabegom
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 17:23)
Tema išvirto į naminių gimdymų temą.  rolleyes.gif
Smagu diskutuoti, bet turiu bėgti toliau dirbti (et, darbinis savaitgalis doh.gif ),  tad šiandien daugiau nebegrįšiu čia, atia, nesipykit labai  biggrin.gif
*

Gal nesipyksim.

Einu ieskoti saldzios vakarienes - isvemti tokia maloniau... Kaip isganymo laukiu toksikozes pabaigos ir galvoju - butu po ranka pribuveja, paguostu, palaikytu, paburtu ka nors, ir, tikiu, kad butu lengviau...
vataipva
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:30)
Einu ieskoti saldzios vakarienes - isvemti tokia maloniau... Kaip isganymo laukiu toksikozes pabaigos ir galvoju - butu po ranka pribuveja, paguostu, palaikytu, paburtu ka nors, ir, tikiu, kad butu lengviau...
*

bigsmile.gif sveikinu
prabegom
QUOTE(vataipva @ 2008 07 19, 17:30)
Mažyly nesiūlomas epidūras, ten kaip tik pabrėžiamas natūralaus gimdymo svarbumas.

nu bet šiuo atveju čia OT  biggrin.gif
*

Oj, esu tikra, kad KMUK ir Mazylis yra labai labai geros istaigos. KMUK jaunyli nuo branduolines geltos isgelbejo (nors mane apdovanojo auksiniu stafilokoku).

Tik mano patirtis tokia labai subjektyvi gaunasi, todel atsiprasau ir as smile.gif
rūtelė.ramunėlė
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:09)
Be to, esu isitikinusi, kad pribuvejos neitu licencijuotis. Reikalavimai butu nepakeliami - ziurim blaiviai - dar koki desimt metu sveikatos ministerijos funkcionieriu neitikintume, kad siuvineti marskiniai gimdyvei yra geriau nei 10 metu universiteto mokslus krimtusi ginekologe.

*

Pasakyta tiksliai thumbup.gif
vataipva
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:31)
Oj, esu tikra, kad KMUK ir Mazylis yra labai labai geros istaigos.  KMUK jaunyli nuo branduolines geltos isgelbejo (nors mane apdovanojo auksiniu stafilokoku).

Tik mano patirtis tokia labai subjektyvi gaunasi, todel atsiprasau ir as smile.gif
*

he biggrin.gif
matai, aš tik su Mažyliu susidūrus esu, tai galiu pasakyt, kad ten gana blaiviai į epidūrą žiūri. per paskaitėles pabrėžia natūralų gimdymą, bet kai atėjau su 1cm atsidarymu (kaip ir prieš tai 3 dienas pasitikrinant, nes vėlavau), nekukliai patarė akušerė net negalvot apie gimdymą be epidūro.

kas vėliau vyko tai jau kaip ir drin biggrin.gif
prabegom
QUOTE(vataipva @ 2008 07 19, 17:52)
he  biggrin.gif
matai, aš tik su Mažyliu susidūrus esu, tai galiu pasakyt, kad ten gana blaiviai į epidūrą žiūri. per paskaitėles pabrėžia natūralų gimdymą, bet kai atėjau su 1cm atsidarymu (kaip ir prieš tai 3 dienas pasitikrinant, nes vėlavau), nekukliai patarė akušerė net negalvot apie gimdymą be epidūro.

kas vėliau vyko tai jau kaip ir drin  biggrin.gif
*

Tai vat, kad ju politika ir pamokeles nelabai sutampa.

O mano gydytoja, kai as jos paklausiau - gal patartu rinktis epidura - atsake taip: jei nori palengvinti gimdyma sau - rinkti. Jei vaikeliui - nesirink. Nes mes, medikai, is gimdyves treliu suprantame, kada vaikelis ateina. Nu tai kai taip pasake, tai kuri motina lengvins gyvenima sau, o ne vaikeliui lotuliukas.gif

Tiesa, per gimdyma taip ir buvo - vos tik aimanos perejo i falceta (mol, skauda), is karto - ant stalo, komanda "gaudom" bigsmile.gif
vataipva
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:58)
Tai vat, kad ju politika ir pamokeles nelabai sutampa.

O mano gydytoja, kai as jos paklausiau - gal patartu rinktis epidura - atsake taip: jei nori palengvinti gimdyma sau - rinkti. Jei vaikeliui - nesirink. Nes mes, medikai, is gimdyves treliu suprantame, kada vaikelis ateina. Nu tai kai taip pasake, tai kuri motina lengvins gyvenima sau, o ne vaikeliui  lotuliukas.gif

Tiesa, per gimdyma taip ir buvo - vos tik aimanos perejo i falceta (mol, skauda), is karto - ant stalo, komanda "gaudom"  bigsmile.gif
*

aš tai iki šiol nesuprantu kaip galima rėkti per sąrėmius. aš tiek kankinaus, kad tik kvėpavau. alpinėdama. lotuliukas.gif ir čia prieš epidūra, ir jau epidūrui nebeveikiant su maximalia doze (prie 4cm atsidarymo). anisteziologė tik ir kartojo "kaip gerai kvėpuoji, kaip geri kvėpuoji". kad nieko kito nesugebėjau padaryt kaip tik kvėpuot hihihi.gif
cenzura
mergytes, as isiterpsiu blush2.gif labai sudomino jusu tema. pati esu diiiidele baile, ir tikrai neisdrisciau gimdyti namie

QUOTE(Sazha @ 2008 07 19, 16:13)
1. man tos paros, ramstant sienas, nesulyginamos su operacija ir visu "kraičiu", kurį su ja gauni;
2.kaip galima gulėt sąrėmiaujant, jei nenaudoji nuskausminamųjų vaistų;
3.kaip moterys, pagimdžiusios kartą ligoninėj, ryžtas grįžti vėl;

*

1. gimdziau pti ligonineje abu savo vaikus. sienas ramsciau, nes pjove tarpviete abu kartus. buvo taip bloga ir slipna, o ir skausmas doh.gif
2. gimdant antra vaikuti kazkodel issigandau nuskausminamuju, po 6 valandu saremiu, kurios sieke 80 proc. saremiaujant gulejau, nes neturejau jegu vaiksciuot, skaudejo ne tik pilva, nugara, o ir kojos-butent koju skausmas buvo tiesiog nepakeliamas-gelbejo vyras, kuris masazavo(del koju.... man ir menesiniu metu visa laika skaudakoju raumenys-labai nemalonus skausmas)
3. kaip jau ir parasiau-esu baile ir bijau gimdyt namie (abu vaikus gimdziau visa nakti-nedaviau savo akuserem net pamiegot, nes turejau zinot, kad viskas gerai blush2.gif )
alfa159
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 17:35)
I pirma ir trecia tavo klausima galiu atsakyti taip - ne visos moterys buna pasiruosusios motinystei iki tokio lygio,

*

Apie motinyste ir branda. bigsmile.gif

Nereikia susiaurinti pasirengimo motinystei lygio iki... gimdymo budo. Moterys, kurios gimdo su CZ pagalba ar su epiduru maziau pasirenge motinystei, nei gimdancios be nuskausminimo? Baikit juokus. Pamatysim, kuri geriau pasiruosus, kai vaikai uzaugs. Vat tos, kuriu vaikai uzaugs laimingais zmonemis, tos ir gaus medali uz tinkama pasiruosima ir pavyzdinga mamos pareigu atlikima. 4u.gif O burti is gimdymo budo- nieko vertas uzsiemimas. Manot, jis kazka lemia ar itakoja- simtas metu. biggrin.gif Pamatysit.

Man naturalaus gimdymo budo sureiksminimas kvepia savo fiziologijos sureksminimu. Gal verta paieskoti kitu saves gerbimo pagrindu? mirksiukas.gif

Tas gimdymo proceso sureiksminimas man primena kai ka. Pries keliolika metu istekejau. Na, tai skambus pavadinimas. Is tiesu, tai tiesiog norejom kartu su vyru gyventi, kartu gyvenima kurti, tai nuejom i Santuoku rumus dzinsavoti ir pasirasem popierukus. Mano keturios geriausios drauges ziurejo su pasaipa- koks bus gyvenimas, jei pradzia tokia. Netrukus viena po kitos istekejo tos mano keturios drauges- su suknelem, filmukais ir muzikantais.

Finalas- po trylikos metu is musu penkiu keturios issikyre su trenksmais-griausmais ir asarom. Spekit, kuri is "nuotaku" liko istekejus ir gyvena sau apsipatenkinus grazioje seimoje?
vataipva
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 19, 19:16)
Spekit, kuri is "nuotaku" liko istekejus ir gyvena sau apsipatenkinus grazioje seimoje?
*

taigi senai žinomas posakis: gyvenimo kartu sėkmė atvirkščiai proporcinga vestuvių išlaidoms biggrin.gif

anyway ne visada ir tas posakis pasiteisina. visame kame reikia turėti blaivų protą ir saiką. tas "aukso vidurys" visame kame ir yra sėkmė. nebūtina turėt milijardus, kad būtum laimingas, bet geriau turėt daugiau nei kelis tūkstančius mirksiukas.gif
alfa159
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:27)
As tai galvoju, o kodel pribuvejos negaletu priimineti ligonineje?
*

Ar cia tos su zvakutem ir siuvinetais naktinukais gimdyvei? lotuliukas.gif
brashke77
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 19, 20:16)
Apie motinyste ir branda.  bigsmile.gif

Nereikia susiaurinti pasirengimo motinystei lygio iki... gimdymo budo. Moterys, kurios gimdo su CZ pagalba ar su epiduru maziau pasirenge motinystei, nei gimdancios be nuskausminimo? Baikit juokus. Pamatysim, kuri geriau pasiruosus, kai vaikai uzaugs. Vat tos, kuriu vaikai uzaugs laimingais zmonemis, tos ir gaus medali uz tinkama pasiruosima ir pavyzdinga mamos pareigu atlikima.  4u.gif  O burti is gimdymo budo- nieko vertas uzsiemimas. Manot, jis kazka lemia ar itakoja- simtas metu.  biggrin.gif Pamatysit.

Man naturalaus gimdymo budo sureiksminimas kvepia savo fiziologijos sureksminimu. Gal verta paieskoti kitu saves gerbimo pagrindu?  mirksiukas.gif

Tas gimdymo proceso sureiksminimas man primena kai ka. Pries keliolika metu istekejau. Na, tai skambus pavadinimas. Is tiesu, tai tiesiog norejom kartu su vyru gyventi, kartu gyvenima kurti, tai nuejom i Santuoku rumus dzinsavoti ir pasirasem popierukus. Mano keturios geriausios drauges ziurejo su pasaipa- koks bus gyvenimas, jei pradzia tokia. Netrukus viena po kitos istekejo tos mano keturios drauges- su suknelem, filmukais ir muzikantais.

Finalas- po trylikos metu is musu penkiu keturios issikyre su trenksmais-griausmais ir asarom. Spekit, kuri is "nuotaku" liko istekejus ir gyvena sau apsipatenkinus grazioje seimoje?
*

drinks_cheers.gif jei trumpai, tai jau istikruju- kaip gali gimdymo budas itakoti motinystes jausma, meile vaikui ir tt.
ta, kur NATURALIAI pagimde prie konteinerio ir ismete vaika, ko gero, apdovanota isskirtiniu motinystes jausmu, ar ne?
o as va vaziuosiu CO pirmadieni... tai as jau bloga? nemylesiu vaiko? baikit nesamones doh.gif
vataipva
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 19, 19:21)
drinks_cheers.gif  jei trumpai, tai jau istikruju- kaip gali gimdymo budas itakoti motinystes jausma, meile vaikui ir tt.
ta, kur NATURALIAI pagimde prie konteinerio ir ismete vaika, ko gero, apdovanota isskirtiniu motinystes jausmu, ar ne?
o as va vaziuosiu CO pirmadieni... tai as jau bloga? nemylesiu vaiko? baikit nesamones  doh.gif
*

palyginimas labai geras.

o tu būsi iš tų laimingų, kurioms neteks atsikankinus keliolika valandų sąrėmiavimo, ir paskui visgi esant baisiems skausmams rašytis ant popieriuko, jog sutinki cezario operacijai. va šitas man buvo didelė staigmena ir šokas..

geros nuotaikos 1dienį 4u.gif
alfa159
QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:58)

O mano gydytoja, kai as jos paklausiau - gal patartu rinktis epidura - atsake taip: jei nori palengvinti gimdyma sau - rinkti. Jei vaikeliui - nesirink. Nes mes, medikai, is gimdyves treliu suprantame, kada vaikelis ateina.
*

Kazkokie prasti tie gydytojai tamstai pasitaike. blink.gif Maniskiai sugebedavo gimdyma sekti pagal kitus pozymius.O pirmaji gimdziau be nuskausminimo tai irgi gimdziau tyliai, bo man rekti is principo gyvenime nepriimtina. biggrin.gif Tai ka darytu Jusu gydytojai tokiu atveju? biggrin.gif Pasimestu muset.
brashke77
QUOTE(vataipva @ 2008 07 19, 20:25)
palyginimas labai geras.

o tu būsi iš tų laimingų, kurioms neteks atsikankinus keliolika valandų sąrėmiavimo, ir paskui visgi esant baisiems skausmams rašytis ant popieriuko, jog sutinki cezario operacijai. va šitas man buvo didelė staigmena ir šokas..

geros nuotaikos 1dienį  4u.gif
*

aciu wub.gif Ir labai laukiu as to pirmadienio, nes yra toks naturalus noras priglausti ta maza kamuoleli prie sirdies kuo greiciau wub.gif Na, as cia ne i tema biski blush2.gif
Sekmes besilaukiancioms, sveiku leliuku, kad ir kokiu budu ateis jie i si pasauli 4u.gif
gagrate

Trecia gimdziau naturaliai ir esu labai patenkinta,gal,kad lengvai....
dange
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 18:12)
O kodėl pribuvėjos ? O kur ligoninių akušerės? Kodėl jos negalėtų legaliai priiminėti gimdymus namuose?
*

Galėtų, jei tai būtų teisiškai reglamentuota, bet ar norėtų. g.gif Ilgametė nusistovėjusi praktika ir akušerių mokymas organizuotas taip, jog gimdymo eigoje jos visuomet turi galimybę kviesti į pagalbą gydytoją ir perduoti jam atsakomybę už tolimesnę veiksmų eigą. Taigi klausimas, ar atsirastų daug licencijuotų akušerių, kurios norėtų atsidurti "priešakinėse linijose" priimant sprendimus ir už juos atsakant.
rūtelė.ramunėlė
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 19, 19:20)
Ar cia tos su zvakutem ir siuvinetais naktinukais gimdyvei?  lotuliukas.gif
*

Alfa, na negalima is tokiu dalyku juoktis. Kam tai padeda, tai ir labai gerai, kam muzika, kam sventuju paveikslai...Psichologine busena,, o ja aplinka labai veikia, nieks nepaneigs, turi didele itaka gimdymu... Bet kaip teisingai pastebejo Prabegom, kai " siuvineti marskiniai gimdyvei yra geriau nei 10 metu universiteto mokslus krimtusi ginekologe" - -tai nezinau....
Horo
QUOTE(adele 33 @ 2008 07 19, 14:25)
Zinai, galima ir juos suprasti...Jie nesitycioja, bet issako savo pasipiktinima tokiais gimdymais namuose, kai paskui jiems reikia gelbeti mama ir vaika...As ne konkreciai apie sios mamytes, kuri cia gimde, atveji. Turiu skaudzios patirties su gimdymais namuose, kai tik gydytoju deka pavyko laiku vaikuti nuo cerebrinio paralyziaus isgelbeti... Tai as visai nesistebiu, kad jie ir piktinasi. Cia kaip ejimas peilio asmenimis - -gali slystelti i viena puse, gali i kita. Aisku nemalonu klausytis tu priekaistu(svelniai pasakyta), bet jei jau ryztiesi namu gimdymui, tai reikia but pasirengus ir visoms situacijoms, kurios gali atsitikt.
*

QUOTE(flight @ 2008 07 19, 14:37)
Nu joo..vargšai tie medikai, tikrai. Įsivaizduokit,  jiems reikia gelbėti! Vietoje to, kad sėdėtų sau, kavutę gurkšnotų - tam jie ir rinkosi šią profesiją, kad darbo metu galėtų sėdėti ir plepsėti - tenka užsiimti visokiais ten reanimavimais, kirpimais, skatinimais, siuvimais...Fui...žmonės, o ypač gimdančios visokios, su komplikacijom,  nei sąžinės, nei gėdos neturi...

Ligoninės, kaip žinia, skirtos  sveikiems žmonėms.  Ir idealiems gimdymams. Ir pasitaiko gi nesusipratusių  doh.gif
*

Flight, man atrodo ne tame esmė. Moteris nesirenka gimdyti ligoninėj. Ne todėl, kad atsitinka taip, kad ekstra atvejis, gimdymas prasideda namie visu smarkumu, bet todėl, kad jai čia nepatinka. Nemaloni aplinka, mėsininkai gydytojai ir t.t. Ir po to staiga - ajajai - ką daryt??? Ir tada jau skuba į ligoninę(kurioj dar prieš porą dienų gimdyti buvo nelygis) - gelbėkit, padėkit. Manau, kad gydytojo pyktis šiuo atveju visiškai sveikas ir natūralus dalykas. Ir visai ne todėl, kad jis tuo metu gėrė kavą. Pikta, kai reikia gelbėti tuos, kuriems neįtinki.

QUOTE(ragnez @ 2008 07 19, 16:27)
manau, kad gimdymas namuose turi buti organizuotas oficialiai, o ne butu tokia "partizanine" veikla, kaip dabar yra lietuvoje.

tai reikstu, kad pribuvejos/akuseres turetu specialu issilavinima ir ju veikla butu licencijuojama. nescioji visa nestuma lankytusi moteru konsultacijoje, kartu su nestuma priziurinciu gydytoju/akusere sprestu, ar gimdyti namuose saugu - ar nera kokiu nors medicininiu indikaciju, del kuriu gimdymas namuose butu nerekomenduojamas.

prasidejus gimdymui, pas gimdyve atvyktu nestuma priziurejusi akusere, apie prasidejusi gimdyma butu informuojama ligonine/gimdymo namai. gimdymo eigoje, akusere sprestu, ar reikia specializuotos pagalbos - jei reikia, siulytu persikelti i gydymo istaiga.

be abejo, nescioji turi buti pasiruosusi gimdymui: turetu ziniu apie gimdymo fiziologija ir psichologija, naturalius nuskausminimo budus, naujagimio prieziura, butu kartu su akusere/gydytoju pasiruosusi ir aptarusi "plana B" - kaip elgtis, jei kiltu komplikaciju.
*

drinks_cheers.gif va šitaip man labai patiktų - moteris turi galimybę pasirinkti clap.gif

QUOTE(prabegom @ 2008 07 19, 18:18)
Ligoniniu akuseres - o kam joms bristi toki varga? Juk ligonineje jos gauna si bei ta i kisene, darba padare (iki siol esu dekinga tai grieztajai akuserei - trumpai drutai "nori plyst, stanginkis, nenori - klausai manes"  smile.gif , o atsakomybe juk lieka gydytojai - pastaroji priima sprendimus del CP, kitu priemoniu.

O namuose akuserei dirbti savo noru turetu buti labai brangi paslauga (ligoniu kasoms arba gimdyvems). Juk medikai pas mus mokinami ne plaukus glostyti ar dainuoti (reikia, sutinku), bet iveikti kritines situacijas. Tai kada zinai, koks biesas gali nutikti, tai ir tikiesi to bieso, o ji iveikineti namu aplinkoje - nu dar koks desimt metu gal praeis.

Drisciau daryti prielaida, kad tas trecias - tarpinis variantas - yra toks - susitari su gydytoja, kad atsiras ligoninje kartu su tavim, su akusere, sudarai gimdymo plana (nu jei norisi  zvakiu ir t.t.), viska aptari (epidurus, vonias, CP), issinuomoji gimdykla ir palata ir atsiduodi tam procesui ligonines aplinkoje.
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2008 07 19, 20:05)
Alfa, na negalima is tokiu dalyku juoktis. Kam tai padeda, tai ir labai gerai, kam muzika, kam sventuju paveikslai...Psichologine busena,, o ja aplinka labai veikia, nieks nepaneigs, turi didele itaka gimdymu... Bet kaip teisingai pastebejo Prabegom, kai " siuvineti marskiniai gimdyvei yra geriau nei 10 metu universiteto mokslus krimtusi ginekologe" - -tai nezinau....
*

Šauniausia būtų jei, nereiktų rinkis arba-arba. Manau, kad geriausia, jei mamytės galėtų natūraliai gimdyti ligoninėse - jauki aplinka, psichologinis nusiteikimas, bendrumas su komanda, dalyvaujančia čia vykstančiame stebukle, o jei kas - visa įranga ir pagalba šalia.
rūtelė.ramunėlė
QUOTE(Puccha @ 2008 07 19, 21:35)
Flight, man atrodo ne tame esmė.  Nemaloni aplinka, mėsininkai gydytojai ir t.t. Ir po to staiga - ajajai - ką daryt??? Ir tada jau skuba į ligoninę(kurioj dar prieš porą dienų gimdyti buvo nelygis) - gelbėkit, padėkit. Manau, kad gydytojo pyktis šiuo atveju visiškai sveikas ir natūralus dalykas. Ir visai ne todėl, kad jis tuo metu gėrė kavą. Pikta, kai reikia gelbėti tuos, kuriems neįtinki.
*

drinks_cheers.gif
Ir dar teisingai cia kazkuri mamyte rase del atsakomybes. Neduok die kas nors atsitiktu gimdyvei ar vaikuciui, pribuveja nusiplauna iskarto (del to turbut ji niekad i ligonine kartu ir nevaziuoja), ir irodinek paskui visokiom med. ekspertizem, kada ir kokioj buklej ta gimdyve atvyko i ligonine, ir kad cia medikai niekuo deti ir t.t.
cenzura

Šauniausia būtų jei, nereiktų rinkis arba-arba. Manau, kad geriausia, jei mamytės galėtų natūraliai gimdyti ligoninėse - jauki aplinka, psichologinis nusiteikimas, bendrumas su komanda, dalyvaujančia čia vykstančiame stebukle, o jei kas - visa įranga ir pagalba šalia.
*

as irgi pilnai sutinku su siuo pasisakymu. as gimdziau VGN-esu patenkinta, nebijociau ten gimdyti trecio...
bet va neseniai su vaiku teko paguleti Antakalnio vaiku ligoninej blink.gif nakvynes namai ir tai geriau irengti. Antakalnio moteru klinika labai panasios bukles unsure.gif bijociau vel patekti tenais unsure.gif
shantal
*

Gal as is menulio nukritau, bet o ka ligoninese negalima gimdyti naturaliai? Kaip tu nori, taip ir gimdai... Pirma suneli kai gimdziau, tai neleidau net nospos leisti, gyd. tik gusciojo peciais, kad vaikeli gi 21 amzius, o tu taip va kenti... Bet visi buvo tolerantiski mano norui gimdyti tokiu budu...O dukryte tai gimdziau vandeny ligonineje. Net kai jau buvo sakes, kaip skaudejo, akusere man primine, na tai kaip gimdysi vandeny ar ne, Sakau, kad man jau tas pats. O ji man - -tu gi norejai, vos ne varu mane ivare i ta sukurine vonia, o tada jau buvo gerai....Ir pagalvele atnese po galva, ir klupejo salia vonios, klausinejo, ar vanduo ne per saltas, ar gerti atnesti...Ir dar tas sroves ijungia, pamasazuoja. .. thumbup.gif Ir kai dukryte gime, leido jai paplaukioti vandeny,o gydytojas salia stovejo ir zegnojosi - -aciu dievui sake. wub.gif
Natuke
QUOTE(shantal @ 2008 07 19, 22:49)
Gal as is menulio nukritau, bet o ka ligoninese negalima gimdyti naturaliai? Kaip tu nori, taip ir gimdai... Pirma suneli  kai gimdziau, tai neleidau net nospos leisti, gyd. tik gusciojo peciais, kad vaikeli gi 21 amzius, o tu taip va kenti... Bet visi buvo tolerantiski mano norui gimdyti tokiu budu...O dukryte tai gimdziau vandeny ligonineje. Net kai jau buvo sakes, kaip skaudejo, akusere man primine, na tai kaip gimdysi vandeny ar ne, Sakau, kad man jau tas pats. O ji man - -tu gi norejai, vos ne varu mane ivare i ta sukurine vonia, o tada jau buvo gerai....Ir pagalvele atnese po galva, ir klupejo salia vonios, klausinejo, ar vanduo ne per saltas, ar gerti atnesti...Ir dar tas sroves ijungia, pamasazuoja. .. thumbup.gif  Ir kai dukryte gime, leido jai paplaukioti vandeny,o gydytojas salia stovejo ir zegnojosi - -aciu dievui sake.  wub.gif
*

kur ir pas ką gimdei?

mergaites, vis gi yra daug offtopiko ax.gif tema yra apie natūralius gimdymus, o ne gimdymų ligoninėje ir namuose palyginimas rolleyes.gif

Dėl pribuvėjų profesionalumo - aš būtent dėl to nebijočiau. Tiesiog dėl to, kad pas mus Lt naminius gimdymus priema tik trys moterys (gal yra kas nors ką nepažįstu) - viena dirbanti gydytoja - ginekologė, viena daugiavaikė akušerė su diplomu, kuri priemė namų gidmymu, bet beveik nedirbo ligoninėje ir viena moteris be diplomo, tačiau su didžiulė patirtimi - pažįstu 14 metę, kuri gimė namuose su jos pagalba. Kuri iš jų yra nepatikima ir nekvalifikuota, nors neviena neturi licenzijos priimti gimdymus namuose (nes tokios lt tiesiog nera) g.gif

Problema yra tame, kad yra nedaug gydytojų, kurie gali priimti visiškai natūralius gimdymus ir ne daug gimdymo patalpų, kurie tam tinka. pvz aš antrą vaiką gimdžiau vgn, gimdykloje kur dėl gimdymo stalo vidurį mažo kambariuko neįmanoma buvo judėt, nebuvo kur atsisėst arba atsigult (gimdymo stalas -lova man buvo per aukštas), o pasiputusi akušere vertė manę su didžiausiais skausmais šokinėt ant kamuolio, nors aš to visai nenorėjau blink.gif
shantal
QUOTE(Natuke @ 2008 07 19, 23:41)
kur ir pas ką gimdei?
*

Oooo, cia kaip per tardyma...
Abu VGN
Suneli pas Venskutoniene, o akuseres neatsimenu vardo, zinau, kad rusiskas ir ji pagyvenusi moteriskaite. Labai jai dekinga, nes gyd. norejo kirpti, o akusere pasake, kad viskas gerai, vaikutis praeis be plysimu - -taip ir buvo thumbup.gif (uz tai mes jai paskui truputuka atsilyginom wub.gif )
O dukryte pas Razuma ir Bozena. wub.gif
ilgakojuke
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 14:37)
Nu joo..vargšai tie medikai, tikrai. Įsivaizduokit,  jiems reikia gelbėti! Vietoje to, kad sėdėtų sau, kavutę gurkšnotų - tam jie ir rinkosi šią profesiją, kad darbo metu galėtų sėdėti ir plepsėti - tenka užsiimti visokiais ten reanimavimais, kirpimais, skatinimais, siuvimais...Fui...žmonės, o ypač gimdančios visokios, su komplikacijom,  nei sąžinės, nei gėdos neturi...

Ligoninės, kaip žinia, skirtos  sveikiems žmonėms.  Ir idealiems gimdymams. Ir pasitaiko gi nesusipratusių  doh.gif
*

Nemanau... Zmonijai vystantis akuseriai atsirado kaip naturali civilacijos isdava, mazinanti rizika. Taip, suprantu tas mamas, kurios nori gimdyti naturaliai, bet rizika, pripazinkim, yra didesne...
Netikiu, jog medikams pikta, jog yra sekmingai naturaliai gimdanciu moteru, bet koks damoklo kardas pakimba virs ju galvos traukiant tiek mama, tiek mazyli nuo bandymu kompikaciju. Jie zmones, kurie maximaliai gali padeti, o ju neklausoma ir netgi purkstaujama pries ju darba...
Linkiu, kad visos gimdytu lengvai ir saugiai 4u.gif
prabegom
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 19, 18:26)
Kazkokie prasti tie gydytojai tamstai pasitaike.  blink.gif Maniskiai sugebedavo gimdyma sekti pagal kitus pozymius.O pirmaji gimdziau be nuskausminimo tai irgi gimdziau tyliai, bo man rekti is principo gyvenime nepriimtina.  biggrin.gif Tai ka darytu Jusu gydytojai tokiu atveju?  biggrin.gif Pasimestu muset.
*

Alfa, Jus savo atsakymuose linkusi pazeminti kita zmogu, sumenkinti ji. Nepastebejote?

Ir, deja, bet komentuodama apie branda, neatsizvelgete i pradinius klausimus - kodel moterys PACIOS renkasi CP ir kodel jos PACIOS nemaitina MP.
flight
Flight, man atrodo ne tame esmė. Moteris nesirenka gimdyti ligoninėj. Ne todėl, kad atsitinka taip, kad ekstra atvejis, gimdymas prasideda namie visu smarkumu, bet todėl, kad jai čia nepatinka. Nemaloni aplinka, mėsininkai gydytojai ir t.t. Ir po to staiga - ajajai - ką daryt??? Ir tada jau skuba į ligoninę(kurioj dar prieš porą dienų gimdyti buvo nelygis) - gelbėkit, padėkit. Manau, kad gydytojo pyktis šiuo atveju visiškai sveikas ir natūralus dalykas. Ir visai ne todėl, kad jis tuo metu gėrė kavą. Pikta, kai reikia gelbėti tuos, kuriems neįtinki.
*

Taip, būtent apie tokį požiūrį rašiau dar kiek anksčiau. Jūs labai puikiai jį perteikėt, ir tai patvirtina mano nuostatą, kad tai - ne išimtis, o taisyklė. Toks požiūris parodo, kad : moteris neturi teisės rinktis gimdymo ne ligoninėje (gimdymas namuose - ne dar viena alternatyva, o tikra medikų išdavystė, kuri priimama labai asmeniškai.); medikai turi teisę diferencijuoti savo pacientus į tuos, kurie tos pagalbos verti, ir tuos, kurie neverti remdamiesi vien savo asmeninėmis, nieko benbdra su profesionalumu neturinčiomis nusotatomis;

Po tokių diskusijų dar kartelį nuoširdžiai pasidžiaugiu savo pasirinkimu abu vaikus gimdyti namuose smile.gif wub.gif
vija23
Nesmerkit taip to epiduro - man pirma gimdyma be jo kaklelis neatsidarinejo net su skatinamaisiais smile.gif

Antras gimdymas buvo labai naturalus ligoninej. Atvaziavau su nemazu atsidarymu (8cm), bet nenubegusiais vandenimis ir neisistaciusia vaikucio galvyte. Gimdykloj praleidau pora valandu ir visa ta laika nei karto niekas neliepe atsigulti, ar daryti kazko ko nenoriu. Kakleli tikrindavo man tupint per saremius, aparatas tonusiukams rasyti irgi buvo pajungtas visa laika. Tik pasiule kaip elgtis kad greiciau viskas vyktu. Per pilna atsidaryma nubego patys vandenys ir prasidejo stangos.

Trecia dukryte velgi gimdysiu tik ligoninej, niekad neisdrisciau to daryti namie. Nors labai noriu kaip ir antra karta i ja atvaziuoti jau praktiskai pries gala. Namie daug lengviau istverti saremius.

Kas man nepatinka, tai laikas praleistas ligoninej po gimdymo. Buciau visai nieko pries jei po keliu valandu isleistu namo rolleyes.gif
ragnez
QUOTE(vija23 @ 2008 07 20, 08:58)

Kas man nepatinka, tai laikas praleistas ligoninej po gimdymo. Buciau visai nieko pries jei po keliu valandu isleistu namo rolleyes.gif
*

taip, man taip pat.
per visus gimdymus "istaigoj" praleidau tik paskutines valandas. namuose saremiauti tikrai daug lengviau.
taip, pogimdymines salygos sunkios ir norisi kuo greiciau mauti namo ir pagaliau issimiegoti savo lovoje. po pirmo gimdymo pragulejom 7 paras - nes buvo skirtas antibiotiku kursas man ir vaikui, po antro gimdymo namuose buvom po 1 paros, po trecio - planavau vaziuoti namo is karto, bet apsigalvojau blush2.gif kadangi gimdziau privaciai, gyvenimo salygos buvo labai geros - atskiras dusas, geras maistas, viena akusere dviems gimdyvems. tylu, ramu.... kai namo paskambinau, isgirdau savo banditukus wub.gif ir isivaizdavau, kaip pareisiu namo ir jie sulips man ant galvos wub.gif tai nusprendziau dar paguleti lotuliukas.gif bet jei butu reikeje gyventi dvivietej palatoj su dusu kitam koridoriaus gale - buciau skubejus kuo greiciau namo.
Papildyta:
QUOTE(ilgakojuke @ 2008 07 20, 00:10)
Nemanau... Zmonijai vystantis akuseriai atsirado kaip naturali civilacijos isdava, mazinanti rizika.
*

europietiska gimdyma ant stalo isrado vienas prancuzijos karalius, kuriam buvo labai idomu, kaip gimdo jo meiluze lotuliukas.gif

ir dar nelabai seniai ligoninese gresdavo labai realus infekcijos pavojus. ne veltui musu mamas ligoninese visaip kaip "sterilizuodavo" ir neleisdavo lankytoju - juk visos moterys ir naujagimiai kaip kokiam kolukyje budavo guldomi bendrai....
vija23
QUOTE(ragnez @ 2008 07 20, 08:11)
bet jei butu reikeje gyventi dvivietej palatoj su dusu kitam koridoriaus gale - buciau skubejus kuo greiciau namo.

Na salygos pas mus visai neblogos ligoninese. Maista renkiesi is vakaro is pateikto saraso, guli dvivietese su dusu ir wc. Bet nepatiko elgesys su vaiku. Pirma nakti is vis neatnese, nes taip reikia, paskui jau su manim buvo, bet kas ryta seseles issivezdavo apziurai...
dange
QUOTE(flight @ 2008 07 20, 07:53)
Taip, būtent apie tokį požiūrį rašiau dar kiek anksčiau. 1.Jūs labai puikiai jį perteikėt, ir tai patvirtina mano nuostatą, kad tai - ne išimtis, o taisyklė. Toks požiūris parodo, kad : moteris neturi teisės rinktis gimdymo ne ligoninėje (gimdymas namuose - ne dar viena alternatyva, o tikra medikų išdavystė, kuri priimama labai asmeniškai.); 2.medikai turi teisę diferencijuoti savo pacientus į tuos, kurie tos pagalbos verti, ir tuos, kurie neverti remdamiesi [b]vien savo asmeninėmis, nieko benbdra su profesionalumu neturinčiomis nusotatomis;[/B]

Po tokių diskusijų dar kartelį nuoširdžiai pasidžiaugiu savo pasirinkimu abu vaikus gimdyti namuose smile.gif  wub.gif
*

Flight doh.gif
1. Ankstesnysis pasisakymas yra Puccha nuomonė ir požiūris, na nebent ji prisipažintų esanti akušerė- ginekologė, atstovaujanti daugumos šios srities medikų nuomonę, tada būtų galima kalbėti apie išimtis ir taisykles. mirksiukas.gif
2. Ir kaip jie realizuoja šią ,anot tavęs prisiskirtą, teisę- atsisako priimti į ligoninę, neapžiūri, nepriima gimdymo? Kaip realiai vyksta ta diferenciacija?Galbūt Sazha galėtų(jei norėtų) daugiau papasakoti apie tas nepagarbos ir diferencijavimo apraiškas g.gif
alfa159
QUOTE(prabegom @ 2008 07 20, 07:12)
Alfa, Jus savo atsakymuose linkusi pazeminti kita zmogu, sumenkinti ji. Nepastebejote?

Ir, deja, bet komentuodama apie branda, neatsizvelgete i pradinius klausimus - kodel moterys PACIOS renkasi CP ir kodel jos PACIOS nemaitina MP.
*

Ne, nepastebejau. Ir to niekad nesiekiu. Manau, cia isizeidziacio beda- nesugeba skaityti inetrenetiniu komentaru neisijausdamas.

As irgi labai norejau Cezario treciam gimdymui- nes jau buvau didele, protinga, su patirtim ir supratimu, kad gimdymas- ne zaidimas. Norejau kuo didesnes apsaugos vaikui. Bet gydytojai nepasirase- nes jau trecias gimdymas, geri klubai (nu paaiskinkit man, kur anie, kai daugiau 88 cm niekad gyvenime nera buve doh.gif , nu gal kokie vidinio dubend kaulai...). Na, o sakykim, kad buciau issiprasius CP- ir ka, trecias mano vaikas butu gimdomas "nebrandzios motinos"? Niekalai tokios kalbos. Sakau- palaukim, uzaugs maniskiai, uzaugs jusiskiai, tada ir pamatysim.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2008 07 20, 07:53)
(gimdymas namuose - ne dar viena alternatyva, o tikra medikų išdavystė, kuri priimama labai asmeniškai.);
*

oi ne, klystat, patikekit gydytojos seserim. biggrin.gif Medikai pyksta, kad jiems numetami sulievinti gimdymai, sukuriamos ekstra situacijos lygioj vietoj. Ju darbas ir taip pilnas streso, kovos del gyvybes, o cia kazkas sumane pazaisti pribuvejas-gimdyves. Jiems tenka srebti viska, ka tos pribuvejos prizaide. O pribuvejos tokios- is gatves, su siuvinetais naktinukais ir zvakutem. Slapstosi, kai kas ju zaidimu partnerei nutinka (geda i akis profams ziureti, del chalturos geda?).

Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 07 20, 09:11)

europietiska gimdyma ant stalo isrado vienas prancuzijos karalius, kuriam buvo labai idomu, kaip gimdo jo meiluze  lotuliukas.gif

*

A vel internetiniu Marijanu prisiskaitei? lotuliukas.gif
prabegom
QUOTE(vija23 @ 2008 07 20, 08:19)
Na salygos pas mus visai neblogos ligoninese. Maista renkiesi is vakaro is pateikto saraso, guli dvivietese su dusu ir wc. Bet nepatiko elgesys su vaiku. Pirma nakti is vis neatnese, nes taip reikia, paskui jau su manim buvo, bet kas ryta seseles issivezdavo apziurai...
*

Man regis, labai priklauso nuo ligonines. Kai kuriose jau dabar galima uzsisakyti personaline palata, uz atskira mokesti. Siaip man irgi budavo smalsu, nu kodel negalima uz papildoma uzmokesti uzsisakyti normalaus maisto ligoninese?

Ir su vaikais skiriasi elgesys - II ir KGN vaikas visada salia, ateina, atsiklausia, ar galima paimti tyrimams ir pan. KMUK - be ceremoniju ir zaidimu. Is kitos puses - mes ten gulejom patologiniam, nu tai tie visi cackinimaisi gal tikrai ne vietoj, kai vyksta kovos del kudykiu gyvybes...
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 07 20, 08:11)

europietiska gimdyma ant stalo isrado vienas prancuzijos karalius, kuriam buvo labai idomu, kaip gimdo jo meiluze  lotuliukas.gif

ir dar nelabai seniai ligoninese gresdavo labai realus infekcijos pavojus. ne veltui musu mamas ligoninese visaip kaip "sterilizuodavo" ir neleisdavo lankytoju - juk visos moterys ir naujagimiai kaip kokiam kolukyje budavo guldomi bendrai....
*

Manau, kad karaliaus isradimas tikrai yra legendos. Nereiketu nuvertinti to, kad medicina vis tik yra ir mokslas. Juk tie patys naminiu gimdymu propaguotojai pretenduoja i mokslinius tyrimus ir pateikia a la mokslinius argumentus.

O del infekciju - tai juk ir dabar ju gresme islikusi. Yra tos hospitalines infekcijos (viena ir man teko vyti lauk super duper antibiotikais). LIaudiskai tariant - vos ne sienose isigere, labai sunku jas isvyt.
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 20, 09:34)

As irgi labai norejau Cezario treciam gimdymui- nes jau buvau didele, protinga, su patirtim ir supratimu, kad gimdymas- ne zaidimas. Norejau kuo didesnes apsaugos vaikui. Bet gydytojai nepasirase- nes jau trecias gimdymas, geri klubai (nu paaiskinkit man, kur anie, kai daugiau 88 cm niekad gyvenime nera buve  doh.gif , nu gal kokie vidinio dubend kaulai...). Na, o sakykim, kad buciau issiprasius CP- ir ka, trecias mano vaikas butu gimdomas "nebrandzios motinos"? Niekalai tokios kalbos. Sakau- palaukim, uzaugs maniskiai, uzaugs jusiskiai, tada ir pamatysim.
Papildyta:
*

Juk ne gimdymu ar metu skaicius duoda ta branduma/pasiruosima....
Jei gydytojai butu buve maziau atsakingi (tarkim, kaip Brazijoje - ten apie 80 turtingu moteru darosi CP), butum gimdziusi su ta operacija.
alfa159
QUOTE(prabegom @ 2008 07 20, 11:03)

Juk ne gimdymu ar metu skaicius duoda ta branduma/pasiruosima....
Jei gydytojai butu buve maziau atsakingi (tarkim, kaip Brazijoje - ten apie 80 turtingu moteru darosi CP), butum gimdziusi su ta operacija.
*

Tikrai buciau. Ir ka?
flight
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 20, 10:34)
oi ne, klystat, patikekit gydytojos seserim.  biggrin.gif
*

Na ir dėkuidie, jei klystu smile.gif
Mano sąžinė šiuo klausimu visiškai rami, nes savo gimdymų ligoninėms neprimetinėjau tongue.gif Beje, turėjau ir labai šaunią gydytoją, kuri mane viso nėštumo metu labai palaikė ir mano pasirinkimą gimdyti namuose priėmė be jokių asmeninių reakcijų (arba jas pasilakė sau).
Natuke
Na nežinau, trys gimdžiau klasiškai, paklusdama gydytojoms, vieną - savaip, natūraliai, gana stichiškai tupint ir ant grindų. Mano stichinis (tikras rusiškas.. ) gimdymas, kai atsidarymą paskutinį kartą tikrino kada jis buvo 5cm (taip jau atsitiko), o stumimo padėtį aš radau pati, pasirodė pats saugiausias ir turėjo mažiausias pasekmes man ax.gif Ne tik nesuplišau, bet ir hemorojaus iš karto po gimdymo neturėjau doh.gif Laisvai užlipauį antrą aukštą, o juk anksčiau praejus 2 val po gimdymo iš karto alpstau ir negalėjau paeit g.gif Tai va gal kažkur mūsų tradicine medicina gimdymo praseme nuejo ne ta linkme ax.gif , gerai, kad atsiranda saugių alternatyvų.

Nors... pajutau, kad vis gi Banga kgn turi ir šalininkų ir priešininkų, labai skeptiškai nusiteikusių gydytojų - akušerių. Kai pradėjau stumti, mano gydytoja buvo trumpam išlekusi, nes niekas nežinojo, kad po pusvalandžio atsivers paskutini 5cm. Pajutau, kad akušerė labai jaudinosi, nes ji liko su manim VIENA - budinti gydytoja net nenorėjo įeit į gimdyklą.... net nesutiko patikrinti atidarimo - o akušerė neįprato imtis tokios inciativos... gerai, kad tuo metų jaučiausi pakankamai drąsiai ir nereikėjo man tos gydytojų pagalbos, na bet prisiminus nemalonu. O kai po kiek laiko užsiminiau skyriaus akušerei, kad iš taip toli (Šilutės) važiavau dėl Bangos, taip pat sutikau tokia... pauzę.. atseit aš taip pat iš tų keistolių doh.gif
vija23
QUOTE(prabegom @ 2008 07 20, 10:03)
Man regis, labai priklauso nuo ligonines. Kai kuriose jau dabar galima uzsisakyti personaline palata, uz atskira mokesti. Siaip man irgi budavo smalsu, nu kodel negalima uz papildoma uzmokesti uzsisakyti normalaus maisto ligoninese?

As antra gimdziau Italijoj valstybinej ligoninej, ne LT smile.gif

QUOTE(Natuke @ 2008 07 20, 11:56)
Nors... pajutau, kad vis gi Banga kgn turi ir šalininkų ir priešininkų, labai skeptiškai nusiteikusių gydytojų - akušerių.

Pirma dukryte gime su sios gydytojos pagalba. Geresnes dar neesu sutikusi thumbup.gif Tik tiek kad mano gimdymas buvo skatintas, su epiduru ir is vis ne trupucio nenaturalus.
nivėja
QUOTE(vija23 @ 2008 07 20, 13:30)
Pirma dukryte gime su sios gydytojos pagalba. Geresnes dar neesu sutikusi thumbup.gif Tik tiek kad mano gimdymas buvo skatintas, su epiduru ir is vis ne trupucio nenaturalus.
*

Keista.... Kiek zinau si gydytoja pries visokius skatnimus, o tuo labiau epidurus. Tik uz naturalu gimdyma. g.gif
ragnez
QUOTE(nivėja @ 2008 07 20, 15:12)
Keista.... Kiek zinau si gydytoja pries visokius skatnimus, o tuo labiau epidurus. Tik uz naturalu gimdyma. g.gif
*

nieko keisto. butu keista, jei gydytoja esant reikalui (iskilus komplikacijoms) nepanaudotu med. priemoniu. 4u.gif

QUOTE(alfa159 @ 2008 07 20, 12:04)
Tikrai buciau. Ir ka?
*

siuo metu toje pacioje minetoje brazilijoje siekiant sumazinti naujagimiu ir gimdyviu mirtinguma imtasi "vertikalaus gimdymo" iniciatyvos, kai gimdyves skatinamos gimdyti naturaliai ir rinktis vertikalia gimdymo poza (sedint, tupint ar stovint). 4u.gif
rūtelė.ramunėlė
*

Na kiek as zinau, tai irgi si gydytoja, ir dar dvi kitos pribuvejos tik uz naturalu gimdyma, ir per kursus tik apie tai kalba...Tai gal tada nereikia taip kategoriskai peikti ligoniniu ir gydytoju, kurie skatina, daro epidurus, cezarius. " butu keista, jei gydytoja esant reikalui (iskilus komplikacijoms) nepanaudotu med. priemoniu" cituoju Ragnez. Tai gal ir kiti gydytojai tai daro iskilus komplikacijoms.
adele 33
Tik tiek kad mano gimdymas buvo skatintas, su epiduru ir is vis ne trupucio nenaturalus.
*

O taip beveik kiekviena mamyte sako kursuose, kuri gimde ligonineje... O isvada - -uztai tau taip atsitiko, kad tu gimdei ligonineje. Namuose tau taip nebutu atsitike.... Nieks taves neskatintu, islauktu kol kaklelis pats atsivers. Labai graziai kalbama, o pasirodo ligonineje tos pacios pribuvejos ir skatina, ir epidurus daro...taip kad visi cia daro, ir visiems reikia ....
ragnez
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2008 07 20, 18:11)
Tai gal ir kiti gydytojai tai daro iskilus komplikacijoms.
*

manau, kad medicinoje yra labai daug paribiniu atveju, kurie balansuoja ant normos ir patologijos ribos. ir tokiose situacijose labai daug kas priklauso nuo gydytojo - jo kompetencijos, patirties, jam iprastu strategiju, poziurio, galiausiai - ligonines politikos ir tt. vienas istengs isbalansuoti ir apsieis be intervenciju, kitas nieko nelaukdamas imsis veiksmu.

deja, jau pagimdziusi, negali zinoti, "kaip butu buve, jei". pvz., koks butu buves mano pirmasis gimdymas, jei prie 8 cm atsidarymo anesteziologe nebutu manes itikinusi darytis epidurines nejautros? g.gif koks butu buves mano antrasis gimdymas, jei pirmaji vaika buciau pagimdziusi naturaliai? ir tt. g.gif i tokius klausimus nera atsakymu.
dange
QUOTE(ragnez @ 2008 07 20, 17:48)
nieko keisto. butu keista, jei gydytoja esant reikalui (iskilus komplikacijoms) nepanaudotu med. priemoniu.  4u.gif
siuo metu toje pacioje minetoje brazilijoje siekiant sumazinti naujagimiu ir gimdyviu mirtinguma imtasi "vertikalaus gimdymo" iniciatyvos, kai gimdyves skatinamos gimdyti naturaliai ir rinktis vertikalia gimdymo poza (sedint, tupint ar stovint).  4u.gif
*

Ragnez, jei matei Brazilijos perinatalinio mirtingumo statistiką, tai turėjai matyti ir priežastis bei atsakymą į klausimą, kodėl turtingos brazilės absoliučia dauguma renkasi planinį CP mirksiukas.gif
vija23
QUOTE(ragnez @ 2008 07 20, 16:48)
nieko keisto. butu keista, jei gydytoja esant reikalui (iskilus komplikacijoms) nepanaudotu med. priemoniu.  4u.gif

drinks_cheers.gif Ji is vis nezinojo ar leisti man paciai gimdyti, ar siusti i klinikas,kad ten nusprestu. Vis pakildavo spaudimas, per sirdies echoskopija kazka neaiskaus rado, bet del uzspaustos diafragmos gerai nesugebejo iziureti, uzeidavo kasdien tachikardija... Epidura ji pati man ir pasiule del situ priezasciu, nors pries tai pasake, kad yra pries jei viskas gerai. O skatininancius vaistus leido jau beveik prie pilno atsidarymo, kai nustojo nuskausminti ir tuo paciu nustojo atsidarineti gimdos kaklelis unsure.gif
Esu be galo dekinga tai gydytojai uz visa rupesti kuri gavau pries gimdyma ir gimdymo metu wub.gif

QUOTE(adele 33 @ 2008 07 20, 17:33)
O taip beveik kiekviena mamyte sako kursuose, kuri gimde ligonineje... O isvada - -uztai tau taip atsitiko, kad tu gimdei ligonineje. Namuose tau taip nebutu atsitike.... Nieks taves neskatintu, islauktu kol kaklelis pats atsivers. Labai graziai kalbama, o pasirodo ligonineje tos pacios pribuvejos ir skatina, ir epidurus daro...taip kad visi cia daro, ir visiems reikia ....

Paaiskinau kodel taip buvo. Antra irgi gimdziau ligoninej, bet be jokiu gydytoju isikisimo mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.