Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: natūralus gimdymas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Arven
QUOTE(Natuke @ 2008 06 01, 13:05)
Labuka smile.gif
Nieks ir nepuola biggrin.gif

Dėl kitų dalykų - o kaip tu, kaip medecinos studentė matai gydytojo vaidmenį gimdymose? Ką reiškią - atlikti procedurą g.gif atrodo, kad gimdymas yra suvedamas į "gimdymo proceduros atlikymą ant gimdvybes".

Ir dar dėl kirpimų - ar žinai, kad kirptas randas gali plišti toliau ir baisiausi plyšimai būna būtent kaip kirpimo tęsinys. Tada tikrai gali būti ilgiausias randas... Aplamai... turiu didžiulį randą nuo pirmo kirpimo - prieš 9 metus, jis iki šiol apie savę primena blink.gif ypatingai dabar, kai esu neščia ir sutinusi. Būtent dėl to vakaruose daug kas jau atsisako kirpimo.
*

Aciu uz draugiska ir nepikta atsakyma. rolleyes.gif

Klausei, kodel gimdymo pagalba pavadinau procedura. Na, todel kad ten is esmes citavau akuserio-ginekologo darbo aprasyma.
As is esmes pritariu nuomonei, kad gydytojas turetu tik padeti. Nepatologiniam gimdyme gydytojas is viso turetu buti nereikalingas - uztenka akuseres. Gydytojas turetu atsirasti tada, kai jau reikia didesnio isikisimo.
Karta paklausiau gydytojos budejimo metu, kodel ji lasina oksitocina, kai gimdymo veikla is esmes gera. Man atsake: "va todel mes ir nemegstam, kad studentai uz nugaros stovetu". Taigi pritariu - sioj sistemoj ne viskas gerai.
Bet man skauda sirdi, kai beatodairiskai puolami ir kaltinami vien gydytojai. Nes as siuo metu patiriu, kiek visko - laiko, sveikatos, bemiegiu naktu, emociju - kainuoja tapimas gydytoju ir zinau, kad tiek as, tiek dauguma kitu pasirinko sia sriti del idealistisku nuostatu, noro padeti. Matau, kaip is tikruju gydytojai pergyvena del savo pacientu, kaip perdega...
Na, bet tema ne apie tai.
O del tu kirpimu - skaiciau ir tai tokiu ir tokiu nuomoniu. Kai kerpa, bent jau nepazeidzia iseinamosios angos ar slaples rauku. Aisku, geriausia butu isvengti ir kirpimo ir plysimo.
EleNina
QUOTE(Sazha @ 2008 06 01, 11:55)

Ten tokia frazė buvo: Kaip jau ir sakiau - lengviau kaltinti gydytoja, kodel nepasake, nei save, kodel nepaklausei.

Sveikutes!
...man irgi truputeli sita fraze uzkliuvo... As is tu "ligoniu" (gal musu atveju ir nelebai tinkantis zodelis) kurie akylai pasitiki mediku. Esu kantri ir vykdau visus gyd. nurodymus. Kam geriau zinoti, jeigu ne jam??? Jeigu man stato lasine, tai manau, kad taip reikia ir pries prakerpant vandenu pusle ar pries tarpvietes kirpima, neikas neperspeja ir niekas tau nieko neaiskina. Kerpa ir viskas....Neturiu as gi tam nei ziniu, nei pasiruosimo ir, galiausiai, po 16 valandu saremiu, nelabai besupranti ka tau ir daro. Gal tokiais atvejais gerai kai salia yra vyras, turintis truputeli ziniu ir nebijantis supykdyti gydytoja...
Natuke
QUOTE(EleNina @ 2008 06 11, 00:39)
Sveikutes!
...man irgi truputeli sita fraze uzkliuvo... As is tu "ligoniu" (gal musu atveju ir nelebai tinkantis zodelis) kurie akylai pasitiki mediku. Esu kantri ir vykdau visus gyd. nurodymus. Kam geriau zinoti, jeigu ne jam??? Jeigu man stato lasine, tai manau, kad taip reikia ir pries prakerpant vandenu pusle ar pries tarpvietes kirpima, neikas neperspeja ir niekas tau nieko neaiskina. Kerpa ir viskas....Neturiu as gi tam nei ziniu, nei pasiruosimo ir, galiausiai, po 16 valandu saremiu, nelabai besupranti ka tau ir daro. Gal tokiais atvejais gerai kai salia yra vyras, turintis truputeli ziniu ir nebijantis supykdyti gydytoja...
*

O ką tu dabar galvoji, ar galėtum iškentėti, jeigu gimdymai vyktų toliau, be gydytojų isikišimo? Ką pakeistum?

Aš tau pritariu dėl to, kad gydytojai mums yra ekspertai ir iki paskutinio gimdymo (ir per jį) šventai tikėjau, kad turiu paklusti, o jeigu neišeina, reiškia esu nedisciplinuota, nepaklusni, nevalinga blink.gif dėl to po kiekvieno gimdymo buvo gieda prieš gydytojus ir vyra doh.gif
ragnez
QUOTE(EleNina @ 2008 06 11, 00:39)
Kam geriau zinoti, jeigu ne jam???
*

TAU. wub.gif
nera ne vieno gydytojo pasaulyje, kuris uz tave galetu pagimdyti tavo vaika.

ir jei jau tau stato lasine, kerpa ar pjauna, turi zinoti kam to reikia ir kokias turi alternatyvas. juk pasirasai dokumentus, kad sutinki su atliekamomis proceduromis doh.gif o viskam pritarti nepasidomejus, tai kaip pirkti nama su banko paskola nemacius namo ir nezinant palukanu normos:rolleyes:

be abejo, savo gimdymo pagalbininkais turi pasitiketi, tai butina sekmingo gimdymo salyga, taciau tai reiskia, kad ruosdamasi gimdyti, turi padaryti "namu darbus" ir susirinkti prieinama informacija apie gimdyma, apmastyti savo norus ir poreikius, pasirinkti gimdymo pagalbininkus ir gimdymo vieta, kuri geriausiai atitiktu tavo poziuri ir poreikius bei vaikelio gerove.
alfa159
QUOTE(Natuke @ 2008 06 01, 12:05)
Labuka smile.gif
Nieks ir nepuola biggrin.gif

Dėl atsakomybės - aš žinau, kad vgn gimdvybe turi pasirašyt tokį lapą, kad ji supranta, gimdymai yra rizikingi ir gydytojai negali atsakyti už gimdymo eigą ir rezultatus g.gif
*

Natuke, toks popierius teisiniu poziuriu yra niekinis (jau patvirtinta teisines praktikos). Ramiai gali tokius pasirasineti, nesisklaidyti, o po to ramiai nepatikusi gydytoja i teisma paduoti. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 06 12, 16:53)
TAU.  wub.gif

*

wacko.gif
ragnez
labas, alfa wub.gif
sakyk, o kas gimdys tavo treciaji 2.gif ?
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 06 12, 18:06)
labas, alfa  wub.gif
sakyk, o kas gimdys tavo treciaji 2.gif ?
*

Tai jau tikrai ne Tu, nesusireiksmink. lotuliukas.gif Priims KVALIFIKUOTA IR PATYRUSI GYDYTOJA. Kaip tik rytoj einu jos klausti, kas ir kaip. smile.gif Devynis menesius ne tam nesiojau ir sveikai auginau, kad sumauciau visa reikala gimdymo metu del frykisko apsipatenkinimo savimi, kad ir kaip gerai apie save begalvociau. rolleyes.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 12, 18:33)
Tai jau tikrai ne Tu, nesusireiksmink.  lotuliukas.gif Priims KVALIFIKUOTA IR PATYRUSI GYDYTOJA.
*

oj, neisgyvenk, nepretenduoju i tavo gimdyma, savu uztenka tongue.gif

Natuke
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 12, 18:33)
Tai jau tikrai ne Tu, nesusireiksmink.  lotuliukas.gif Priims KVALIFIKUOTA IR PATYRUSI GYDYTOJA.  Kaip tik rytoj einu jos klausti, kas ir kaip.  smile.gif Devynis menesius ne tam nesiojau ir sveikai auginau, kad sumauciau visa reikala gimdymo metu del frykisko apsipatenkinimo savimi, kad ir kaip gerai apie save begalvociau.  rolleyes.gif
*

Alfa, labas 4u.gif

Nemanau, kad kada nors paduočiau į teismą, net jeigu gydytojas ir būtų suklydęs g.gif

Aš taip pat noriu gimdyt su kvalifikuota ir patyrusi gydytoja (kvalifikuota ir patyrusi akušerė-pribuvėja taip pat tiktų mirksiukas.gif )

Aplamai pažįstu tik porą šeimų ir tai ne LT kurie išdrįso gimdyt patys
Sazha
Oi, kas čia? "Razborkės"?? blink.gif

O aš pažįstu porą šeimų, pas kurias pribuvėja truputį nespėjo ax.gif Iš dalies todėl, kad jie truputį susivėlino pranešt. Abiem atvejais tai buvo antras vaikas. Viskas gerai ir lengvai įvyko...
ragnez
QUOTE(Sazha @ 2008 06 12, 19:13)
Oi, kas čia? "Razborkės"??  blink.gif
*

aha. isiseneje santykiai blush2.gif
nieko moderai pratrins, jei ka bigsmile.gif

i EleNina posta atsakinejau nuosirdziai smile.gif
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 06 12, 19:24)
aha. isiseneje santykiai  blush2.gif

*

Normalus tie santykiai. biggrin.gif Nors man senoji Ragnez labiau patiko. rolleyes.gif
flight
QUOTE(Sazha @ 2008 06 12, 19:13)
O aš pažįstu porą šeimų, pas kurias pribuvėja truputį nespėjo  ax.gif  Iš dalies todėl, kad jie truputį susivėlino pranešt. Abiem atvejais tai buvo antras vaikas. Viskas gerai ir lengvai įvyko...
*

Kai kalbėjom su pribuvėja mano antram gimdymui artėjant, aš prisipažinau, kad beveik paniškai bijau būtent tokio varianto cool.gif Tokia atsakomybe man buvo gyvybiškai būtina pasidalinti su kitu smile.gif
Algyte
QUOTE(ragnez @ 2008 06 12, 16:53)
TAU.  wub.gif
nera ne vieno gydytojo pasaulyje, kuris uz tave galetu pagimdyti tavo vaika.
(...)

thumbup.gif
Jei vis tik rinktis naturalu gimdyma ne namie o ligonineje, tai kurioje tai labiausiai imanoma?
Nenoriu mechaninio gimdymo, nenoriu vaistu, kurie nors truputi svaigintu, noriu pilnai samoningai pasitikti savo vaika ir padeti jam ateiti i si pasauli dideliu darbu. Nenoriu skatinimu, nei vandenu nuleidimais, nei juo labiau vaistais, jei nebus tam didelio reikalo. O jei bus, noreciau, kad butu pilnai paaiskinta, o ne tiesiog atlikta... negi gydytojai jauciasi tokie nereikalingi jei gimdymas normaliai vyksta be ju isikisimo??
Ir dar, kurioj ligoninej pagimdzius pirmaja valanda o dar geriau dvi vaikelis paliekamas ant mamos pilvo?? (aisku, jeigu jam viskas tvarkoj). Antakalny sake, kad pagimdzius mazyli duoda labai trumpam, paskui paima sutvarkyt ir veza i skyriu, o pati gimdyve pora valandu turi praleist prie gimdyklos del galimo smarkaus kraujavimo. Man tai labai netinka. Noriu mazylio pas save pirmasias valandas, kad kuo maziau jis stresuotu. O ir as pati..
Ir kurioj ligoninej leidzia paciai rinktis stumimo poza?? Ar is vis tai realu LT, ar gydytojai dar nera pakankamai tam apmokyti?
Natuke
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 13, 11:50)
thumbup.gif
Jei vis tik rinktis naturalu gimdyma ne namie o ligonineje, tai kurioje tai labiausiai imanoma?
Nenoriu mechaninio gimdymo, nenoriu vaistu, kurie nors truputi svaigintu, noriu pilnai samoningai pasitikti savo vaika ir padeti jam ateiti i si pasauli dideliu darbu. Nenoriu skatinimu, nei vandenu nuleidimais, nei juo labiau vaistais, jei nebus tam didelio reikalo. O jei bus, noreciau, kad butu pilnai paaiskinta, o ne tiesiog atlikta... negi gydytojai jauciasi tokie nereikalingi jei gimdymas normaliai vyksta be ju isikisimo??
Ir dar, kurioj ligoninej pagimdzius pirmaja valanda o dar geriau dvi vaikelis paliekamas ant mamos pilvo?? (aisku, jeigu jam viskas tvarkoj). Antakalny sake, kad pagimdzius mazyli duoda labai trumpam, paskui paima sutvarkyt ir veza i skyriu, o pati gimdyve pora valandu turi praleist prie gimdyklos del galimo smarkaus kraujavimo. Man tai labai netinka. Noriu mazylio pas save pirmasias valandas, kad kuo maziau jis stresuotu. O ir as pati..
Ir kurioj ligoninej leidzia paciai rinktis stumimo poza?? Ar is vis tai realu LT, ar gydytojai dar nera pakankamai tam apmokyti?
*

Kauno Krikščioniškose dėl tokių dalykų galima susitarti 4u.gif Aš greičiausiai ten važiuosiu wink.gif

Kai kurie sako, kad galima ir vgn susitarti dėl tokių dalykų, bet man taip niekas nepasakė, pas kuri gydytoja g.gif
flight
Chelsea, man kažkada gyrė Trakų ligoninę rolleyes.gif , tad pasidomėk 4u.gif

O vandenų nuleidimo taip labai nebijokit - man abu kartus nuleido vandenis (nes reikėjo) naminiame gimdyme biggrin.gif
Algyte
Aciu uz ats.
O sakykit, cia tokias salygas galima gauti tik is anksto tariantis su konkrecia gydytoja (ko as nelabai noriu daryti, nes nereikia kad aplink mane lakstytu ir glostytu) ar tiesiog jau atvaziavus gimdyti pasakyti ko noreciau?? 4u.gif
flight
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 13, 13:36)
ar tiesiog jau atvaziavus gimdyti pasakyti ko noreciau?? 4u.gif
*

Bijau, kad tokiu atveju pageidavimams gali būti vėlu biggrin.gif Jei jau ligoninėje, tai siūlyčiau tik tartis iš anksto, aišku, ne už ačiū...
ragnez
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 13, 13:36)
Aciu uz ats.
O sakykit, cia tokias salygas galima gauti tik is anksto tariantis su konkrecia gydytoja (ko as nelabai noriu daryti, nes nereikia kad aplink mane lakstytu ir glostytu) ar tiesiog jau atvaziavus gimdyti pasakyti ko noreciau?? 4u.gif
*

geriausia butu gimdyti pas nestuma priziurincia gydytoja, kuria gerai pazysti, ir kuri pazysta tave. jei pasitiki nestuma priziurincia gydytoja, gali jos paklausti, kokioje ligoninej, gimdymo namuose ar klinikoje ji priima gimdymus.
kitas variantas, apsilanyti ivairiuose gimdymo skyriuose ir pasidometi juose esancia tvarka. paprastai pasiskambinus galima suzinoti laika, kai galima butu atvykti apsidairyti.
ir galiausiai, jei daugmaz isivaizduoji, ko pageidauji per gimdyma, gali surasyti savo pageidavimus ir su tais pageidavimais eiti tartis i konkrecia klinika pas konkrecia gydytoja - su tuokart bus galima apsvarstyti, ar pageidavimai realus, kaip juos igyvendinti ir ka daryti ekstra atveju.
is patirties sakau, kad kai atvaziuoji gimdyti, nebebuna nei laiko, nei jegu diskutuoti del salygu.
Arven
Vilniuj, girdejau, RK neblogai. Bendravau su labai saunia jauna gydytoja ten dirbancia - ji pati pasakojo apie tai, kaip svarbu kudiki is karto mamai atiduot, kad jei mama nori ir gali, stengiasi sudaryt salygas jai paciai atlikti pirma naujagimio tualeta ir pan. Be to, forume skaiciau, kad RK yra galimybe gimdymo poza pasirinkt. Tik nezinau, gal cia dar priklauso nuo gydytojos - gal ne visos ten tokios.
Galbut geriau galetu patarti tos, kurios praktikos turi. blush2.gif
akvilyte
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 13, 11:50)
*

realu mirksiukas.gif siulyciau KKGN susirast gyd Banga mirksiukas.gif
Natuke
QUOTE(Arven @ 2008 06 13, 21:38)
Vilniuj, girdejau, RK neblogai. Bendravau su labai saunia jauna gydytoja ten dirbancia - ji pati pasakojo apie tai, kaip svarbu kudiki is karto mamai atiduot, kad jei mama nori ir gali, stengiasi sudaryt salygas jai paciai atlikti pirma naujagimio tualeta ir pan. Be to, forume skaiciau, kad RK yra galimybe gimdymo poza pasirinkt. Tik nezinau, gal cia dar priklauso nuo gydytojos - gal ne visos ten tokios.
Galbut geriau galetu patarti tos, kurios praktikos turi.  blush2.gif
*

Aš visą neštumą per sm bandžiau išsiaiškint, kas gi dar išskyrus dvėjų kauno kgn gydytojų gali priimti gimdymus ne ant stalo. Bet į kiekvieną mano tokį klausimą buvo tik tyla blink.gif Gal tu daugiau laiko turi tą dalyką išsiaiškint. Tuolab kad tu arčiau tų gydytojų esi. ax.gif
SiDo
QUOTE(Arven @ 2008 06 13, 18:38)
Galbut geriau galetu patarti tos, kurios praktikos turi.  blush2.gif
*

Gal tos gydytojos pavardė iš S raidės? Esu apie ją daug gerų dalykų girdėjus iš ne vienos mamytės ax.gif O šiaip RK man pasirodė kaip eilinė ligoninė. Man atrodo, kad svarbiau yra ne pati ligoninė, o gydytojas, su kuriuo tariesi. Jei gydytojas ir akušeris moka priimti gimdymą bet kuria poza, tai galima tada bet kurioje ligoninėje tai padaryti 4u.gif
Sazha
Na, kadangi dalijamės, kuri ką girdėjusi, tai sako, dar yra toks variantas - bet kurioj ligoninėj, bet kuriam gydytojui priimant kūdikį tiesiog atsisakyt lipt ant stalo ax.gif Tada tiesiog ant grindų pakloja klijuotę, ir priima tą vaiką, pabumbėję, kad tokių nesukalbamų mamų dar nematė tongue.gif Čia juk ne apmokymo reikalas - ko ten mokytis - kūno kultūros?? Kaip atsitūpt ar atsiklaupt reikia, kad kūdikį pagautum?..
Raideles
Sazha, tiesa yra ta, kad visgi reikia mokėti vaiką priimti, gal ne tiek vaiką, kiek mamos tarpvietę išsaugoti neplyšusią. Ir kai akušerė turi daug patirties kaip tai daryti vienoje pozoje, kitoje jai gali būti neįprasta, gali trūkti įgūdžių, sugebėjimo patogiai prieiti.
Jau nekalbant apie savo orumo jausmą - klauptis ant kelių ir nulenkti galvą... biggrin.gif
SiDo
QUOTE(Sazha @ 2008 06 13, 20:52)
Tada tiesiog ant grindų pakloja klijuotę, ir priima tą vaiką, pabumbėję, kad tokių nesukalbamų mamų dar nematė  tongue.gif 
*

Nu bet nesinori girdėti jokių bumbėjimų tokiu momentu, geriau aptarti iš anksto viską ax.gif
Natuke
Pagimdžiau. Kaip ne keista - taip, kaip norėjau, jaučiuosi laiminga ir patenkinta ir tikrai netraumota, kaip po visų kitų gimdymų. Istoriją gal rašysiu šiek tiek vėliau, kai poilsėsiu. Na bet jau patiriau gimdymą pagal M. Odent'a ir galiu drąsiai kalbėt, kad kitokie gimdymai yra įmanomi ir tai yra daug geresnis kelias tiek motynai tiek kūdikiui ax.gif
Aysun
QUOTE(Natuke @ 2008 06 20, 20:51)
Pagimdžiau. Kaip ne keista - taip, kaip norėjau, jaučiuosi laiminga ir patenkinta ir tikrai netraumota, kaip po visų kitų gimdymų. Istoriją gal rašysiu šiek tiek vėliau, kai poilsėsiu. Na bet jau patiriau gimdymą pagal M. Odent'a ir galiu drąsiai kalbėt, kad kitokie gimdymai yra įmanomi ir tai yra daug geresnis kelias tiek motynai tiek kūdikiui ax.gif
*

Didziausi sveikinimai !!!! 4u.gif Smagu, kad gimdymas buvo toks, kokio norejai 4u.gif

Sazha
Natuke!! Valio!! biggrin.gif Labai už Tave džiaugiuos.
Sveikinu!
Natuke
Istorija

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=326166
Papildyta:
ačiū už sveikinimus 4u.gif
Leticija
natuke, tai kaip suprantu pagimdei ligoninej biggrin.gif
flight
Sveikinimai 4u.gif Smagu, kad viskas vyko be intervencijų ir taip, kaip norėjai smile.gif
Leticija - tema yra ne namų gimdymas, o natūralus gimdymas wink.gif
Leticija
QUOTE(flight @ 2008 06 23, 22:22)
Sveikinimai 4u.gif  Smagu, kad viskas vyko be intervencijų ir taip, kaip norėjai  smile.gif
Leticija - tema yra ne namų gimdymas, o natūralus gimdymas wink.gif
*

zinau, bet natuke labai norejo gimdyt namie su pribuveja, kiek zinau, tai ir stebina jos gimdymas ligoninej
Natuke
atidžiau paskaityk šitą ir aną temas - nenoriu kartotis mirksiukas.gif
Leticija
QUOTE(Natuke @ 2008 06 24, 12:49)
atidžiau paskaityk šitą ir aną temas  - nenoriu kartotis mirksiukas.gif
*

tiek to, neturiu laiko gilintis, svarbu tau gerai 4u.gif
Žiogelis
Sveikinimai didžiausi Natukei 4u.gif

O aš sugėdinta Natukės operatyvumo irgi prisėdau prie savo istorijos smile.gif

Apie poeziją ir prozą smile.gif
Algyte
Sveikinam Natuke su stebukleliu wub.gif
Bet nors ir rasai, kad tai lengviausias tavo gimdymas, bet man jis atrodo pakankamai sunkus, ilgas ir skausmingas g.gif rolleyes.gif
Fox_lady
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 24, 21:43)
Sveikinam Natuke su stebukleliu  wub.gif
Bet nors ir rasai, kad tai lengviausias tavo gimdymas, bet man jis atrodo pakankamai sunkus, ilgas ir skausmingas g.gif  rolleyes.gif
*

ir aš tą patį pagalvojau.
bet kaip suprantu, Natukei šis gimdymas atrodo lengvas būtent lyginant su ankstesniais jos gimdymais. Tai net bijau įsivaizduoti, kokie tada turėjo būti anksteni gimdymai, jei jau šitas lengvas.

Va Žiogelio gimdymas pasirodė gana lengvas. Ir labai neįprastas, įdomus dėl visų tų tradicijų 4u.gif
flight
QUOTE(Chelsea @ 2008 06 24, 21:43)
Bet nors ir rasai, kad tai lengviausias tavo gimdymas, bet man jis atrodo pakankamai sunkus, ilgas ir skausmingas g.gif  rolleyes.gif
*

O man atrodo, viskas priklauso nuo pateikimo, t.y. rašymo stiliaus ir pasirinkto žanro wink.gif Aš kažkada labai poetiškai prirašiau apie savo pirmąjį gimdymą, tai visos man pavydėjo tokio lengvo ir neskausmingo biggrin.gif doh.gif
Linutas
Va ir čia pasveikisiu Natuke
Dar kartą tu šaunuolė, kad suteikėei net ketvirtam šios žemės žmogučiui gyvybę thumbup.gif
Tikra šaunuolė. O lialiukei linkiu augti ir taip pat stipriai ir tvirtai kovoti už gyvenimą, kaip gražiai ji ir atėjo į šį pasaulį smile.gif
Na viai nepasirodė sunkus natukės gimdymas. juk koks gimdymas kai be skausmų, reikia ir padainuoti ir padejuoti.
O va kad rankas liepė patraukti nuo ,,ten" tai man laaabai patiko thumbup.gif
Natuke
Gimdymas turi būti skausmingas, nedaug mūsų gali pasigirti, kad visai neskaudėjo. Skausmas turi prasmę, jeigu turi galimybę į jį įsiklausyti ir jo nebijai, gali surasti padetį, kuris skausmą malšina, o vaikui palengvina kelią. Pvz kaip rašiaiu lovoje gulėt ir net sedėt negalėjau, bet buvo nesunku ant kamuolio, padėjo vaikjuoste ir vonia smile.gif Sunkiausia buvo kai buvo stangos, nes pasimečiau, nesitikėjau tokio stiprumo pojučių, bet jos buvo prasmingos ir neilgos. Tai gi buvo sunku, bet pakenčiama. Ir klausyti savęs buvo daug lengviau negu personalo ir effektyviau wink.gif

Kokiose vgn nesusitarus būtų viskas kitaip - vaisius 7 val be vandenų, atidarimas 3cm, veiklos nera - statom lašalinę... aš alpstu, rekiu nuo pat pradžios arba prašau epiduro, tada nuo per stiprių saremių kenčia tik vaikas... Po 5-6 val kankinės stumiam ant nugaros, viens du trys - žinoma neišeina gerai stumti, užgulam ant pilvo, čik - čia jūsų vaikas - sekundei pasidžiaugti ir vel kenti kol tavę susiuna, vaiką laiko kažkur ant staliuko ir po valandos kitos pagaliau gal būt jus kartu.... Būtų visai kitokia, traumojanti patirtys... Ir dar man pasakytų džiaugtis, kad išgelbėjo mano vaiką, nes be vandenų galėjo nukentėt, plius aš jo pati nesugebu išstumti... doh.gif

Ačiū mergaites už sveikinimus 4u.gif
flight
QUOTE(Natuke @ 2008 06 25, 19:20)
Ir dar man pasakytų džiaugtis, kad išgelbėjo mano vaiką, nes be vandenų galėjo nukentėt, plius aš jo pati nesugebu išstumti...  doh.gif
*

drinks_cheers.gif
Linutas
QUOTE(Natuke @ 2008 06 25, 18:20)
Gimdymas turi būti skausmingas, nedaug mūsų gali pasigirti, kad visai neskaudėjo. Skausmas turi prasmę, jeigu turi galimybę į jį įsiklausyti ir jo nebijai, gali surasti padetį, kuris skausmą malšina, o vaikui palengvina kelią. Pvz kaip rašiaiu lovoje gulėt ir net sedėt negalėjau, bet buvo nesunku ant kamuolio, padėjo vaikjuoste ir vonia smile.gif Sunkiausia buvo kai buvo stangos, nes pasimečiau, nesitikėjau tokio stiprumo pojučių, bet jos buvo prasmingos ir neilgos. Tai gi buvo sunku, bet pakenčiama. Ir klausyti savęs buvo daug lengviau negu personalo ir effektyviau wink.gif

Kokiose vgn nesusitarus būtų viskas kitaip - vaisius 7 val be vandenų, atidarimas 3cm, veiklos nera - statom lašalinę... aš alpstu, rekiu nuo pat pradžios arba prašau epiduro, tada nuo per stiprių saremių kenčia tik vaikas... Po 5-6 val kankinės stumiam ant nugaros, viens du trys - žinoma neišeina gerai stumti, užgulam ant pilvo, čik - čia jūsų vaikas - sekundei pasidžiaugti ir vel kenti kol tavę susiuna, vaiką laiko kažkur ant staliuko ir po valandos kitos pagaliau gal būt jus kartu.... Būtų visai kitokia, traumojanti patirtys... Ir dar man pasakytų džiaugtis, kad išgelbėjo mano vaiką, nes be vandenų galėjo nukentėt, plius aš jo pati nesugebu išstumti...  doh.gif

*

Tai jau tikrai, pasakei. Antras variantas kaip eilinis ,,gimdymas" doh.gif čik-čiak ir baigta, o tu suplyšus nuo ausies iki ausies arba sukarpyta blink.gif .
Tikrai mūsų medikams reikia mokintis ne padėti, o nesikišti kai nereikia.
Ir tos 7 val be vandenų, kaip esi gyvas įrodymas, nenulemia, kad kūdikis gims pridusęs ar dar blogiau, kad gali tekti daryti ,,extrinę" CO.
Beje, kaip tavo naujagimė buvo įvertinta pagal apgar? kaip supratau iš pasakojimo nereikėjo nieko daryti, nei nusiurbinėti vandeniukus? bigsmile.gif
Natuke
Buvo įvertinta 9-10, bet niekas nevertino iš karto, iš tikrųjų pirmas dvi valandas ji praleido su manim. Nieko neatsiurbinėjo ax.gif

Alabama
QUOTE(Natuke @ 2008 06 25, 19:20)

Kokiose vgn nesusitarus būtų viskas kitaip - vaisius 7 val be vandenų, atidarimas 3cm, veiklos nera - statom lašalinę... aš alpstu, rekiu nuo pat pradžios arba prašau epiduro, tada nuo per stiprių saremių kenčia tik vaikas... Po 5-6 val kankinės stumiam ant nugaros, viens du trys - žinoma neišeina gerai stumti, užgulam ant pilvo, čik - čia jūsų vaikas - sekundei pasidžiaugti ir vel kenti kol tavę susiuna, vaiką laiko kažkur ant staliuko ir po valandos kitos pagaliau gal būt jus kartu.... Būtų visai kitokia, traumojanti patirtys... Ir dar man pasakytų džiaugtis, kad išgelbėjo mano vaiką, nes be vandenų galėjo nukentėt, plius aš jo pati nesugebu išstumti...  doh.gif

*

Sveikinu dar kart!

Va cia mano gimdyma aprasei-16 val. kankynes, pasibaige cezariu...
Leticija
natuke, man rodos tu truputeli hiperbolizuoji viska, tikrai nera taip, kad paima vaika ir tik po keliu valandu tau ji atiduoda atgal schmoll.gif

ir ka pagal tave reiskia, skausmas turi prasme? as tame nematau jokios prasmes, o priimu tik kaip busena, kuria turiu iskest ir nieko cia nepadarysi.
ragnez
QUOTE(Leticija @ 2008 06 26, 21:03)
natuke, man rodos tu truputeli hiperbolizuoji viska, tikrai nera taip, kad paima vaika ir tik po keliu valandu tau ji atiduoda atgal  schmoll.gif

ir ka pagal tave reiskia, skausmas turi prasme?  as tame nematau jokios prasmes, o priimu tik kaip busena, kuria turiu iskest ir nieko cia nepadarysi.
*

pvz., antakalnio klinikoje vaikelis neretai naujagimiu skyriuje laukia neonatologo apziuros. na, bent pries metus, kai rinkausi, kur gimdyti, man taip sake. ir tai gali is tiesu trukti kelias valandas, nes gimdymu daug ir gydytojai uzimti.

del skausmo visai neisiskaitei. skausmas, jo pasikeitimas tiksliai signalizuoja apie tai, kas vyksta ir padeda geriau orientuotis - pvz., pasirinkti tinkamesne padeti per saremi ar stumima. o tinkamesne padetis reiskia ir sklandesni gimdyma, maziau traumu motinai ir vaikui. be to, esu linkusi tiketi teorija, teigiancia, kad motinos organizmo gaminami naturalus endorfinai (skausma malsinancios medziagos), per placenta patenkantys i naujagimio kraujotaka, padeda jam istverti gimdyma.
Alabama
Leticijai-
"Banga KULIKAUSKAITĖ:
„Gimdymas gali tapti pačiu sakrališkiausiu išgyvenimu“

Pradėkime nuo normalaus natūralaus gimdymo fiziologijos. Tai, kas tuo metu vyksta moters organizme, turėtų žinoti kiekviena moteris. Tad pirmiausia apie hormonus. Visais lytinio gyvenimo momentais, pradedant malonia pažintimi, flirtu ir baigiant lytine sueitimi, moters organizme gaminasi vadinamasis meilės hormonas – oksitocinas. Šis hormonas gaminamas ir prasidėjus gimdymui, būtent jis ir sukelia gimdos susitraukimus. Su kiekvienu sąrėmiu moters organizme jo daugėja, o tiksliau, kuo labiau skauda, tuo daugiau jo gaminasi ir tuo stipresni būna sąrėmiai bei aktyvesnė gimdos veikla. Kai gimsta kūdikis, oksitocino moters organizme koncentracija, kelis kartus viršija tą kiekį, kuris būna, pavyzdžiui, lytinio akto metu. Taigi šis hormonas padeda ne tik pagimdyti kūdikį, bet ir patiriamas palaimos jausmas, hormoniniu lygmeniu. Kartu su palaimos jausmu, atsiranda ir fiziologiškai nulemtas prieraišumas ir meilė savo kūdikiui. O tai irgi be galo svarbu.

Kitas gimdymo metu morfininės – endorfininės sistemos gaminamas hormonas endorfinas veikia kaip nuskausminamoji medžiaga, panaši į narkotikus. Kuo skausmas būna didesnis, tuo šio hormono gaminasi daugiau. Negali žinoti, kiek šis hormonas sumažina skausmą, juolab kad skausmai vis dėlto juntami, tačiau jis taip pat turi įtakos prieraišumo jausmui atsirasti. Kad gamintųsi reikiami oksitocino ir endorfino kiekiai, pirmiausia, moteris turi būti pasirengusi gimdyti psichologiškai: į gimdymo namus ji turėtų važiuoti drąsiai nusiteikusi, išsivadavusi iš įvairių baimių ir mitų. Be to, būtinas ir fizinis moters pasirengimas. Jai reikia teorinių žinių apie gimdymą. Gimdyvė turi pasitikėti medicinos personalu, gimdyti kiek įmanoma jaukesnėje aplinkoje. Viso to galima išmokti lankant „Mamos mokyklą“, skaitant literatūrą.

Šių hormonų dėka gimdymas – tai ne vien skausmas, tai ir visa gama šiltų, gilių, nepakartojamų išgyvenimų, patiriama net ekstazė. Atėmus viena, dingsta ir kita. Kas gi su hormonu gamyba atsitinka tuomet, kai naudojamas spinalinis arba epiduralinis nuskausminimas? Iš karto po nuskausminimo nustoja didėti oksitocino koncentracija, sąrėmiai nestiprėja. Tuomet, dažniausiai tenka papildomai lašinti oksitociną, aišku, kad tai nenatūralūs moters hormonai. Moteris tarsi nušalinama nuo viso proceso. Ji nejaučia sąrėmių stiprėjimo, tai prietaisais mato tik gydytojai. Natūralus refleksas stangintis taip pat dingsta – moteris tai turi daryti sąmoningai, ir ne kiekvienai tai sekasi.
.....................
........ negaliu neužsiminti ir apie dvasinius natūralaus gimdymo privalumus. Žinoma, kiek naivu tikėtis, kad šiais laikais, kai pasiaukojimas ir skausmas beveik visai nuvertinti, kai niekas neįžiūri dvasinės transformacijos galimybės kančioje, ar daug moterų susimąstys apie tai, tačiau sunku ir paprieštarauti, kad natūralus, nemedikamentinis gimdymas – didžiausia dovana savo kūdikiui, kurią tik gali dovanoti motina. Natūraliai pagimdžiusi moteris dovanoja sau žinojimą, kad yra labai stipri, daug galinti, ji įgyja pasitikėjimo ir jėgos. Kartais gimdymo skausmai dovanoja moteriai pačius sakrališkiausius išgyvenimus, kokius ji tik gali patirti gyvenime.

Natuke
Alabama, ačiū už sveikinimus 4u.gif

Leticija, man atrodo mergaites tau jau atsakė smile.gif
O galimą gimdymą aprašiau pagal savo patirtį ir kitų mamyčių pasakojimus. Gimdžiau su skatinimu pirmą kartą. Vaiką davė sekundei, po to jau už pusvalandžio suvistytą davė palaikyt valandelę, o po to išnešė visai nakčiai - veiksmas vyko vakare. Palyginti - kai pagimdžiau kauno kgn, visas dvi valandas po gimdymo laikiau vaiką nuogutį pas save ant krutinės. Nuogą vaika prie nuogo kūno. Ant manęs sutvarkė virkšelę, laikiau kol tvarkė manę. Ir dar valandą po to. Per tą laiką spėjom ir pavalgyti ir susipažinti... Po to vaikelį įvertino, aprengė ir vėl padavė man. Juokavau, kad jo neįmanoma buvo vaiką pakeisti, nes visą laiką buvo su manim smile.gifsmile.gif

Ta patirtis yra svarbi ir mamai ir kūdikiui. Pradėdant nuo fiziologinių dalykų - gera žindymo pradžia, baigiant psichologiniu priraišumu. 4u.gif

Bet iš tikrųjų net JAV vaikas ant pilvo buvo padėtas tik simboliškai porai minučių. Po to kai sutvarkė manę, jį išmaudė ir padėjo ant šildomo staliuko. O mums liepė ilsietis. Aplamai pasiulė vaiką išnešti. doh.gif bet neleidžiau. Nedavė man laikyti, kol pati nepareikalavau. Tada pasiemiau pas savę ant krutinės, bet jis taip ir nežindė, nes po sukaus gimdymo buvo gan ilgam atskirtas nuo mamos. Verkė kas dešimti minučių...

alfa159
Svekinimai Natukei. Bet ta gimdymo istorija blink.gif . Man tai skambejo kaip mega kosmaras palyginus su mano paskutiniu epiduriniu lengvuciu gimdymu. Na, svajones zmoniu skirtingos... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.