galvojam apie namo statyba. Viena kalba,jog geriau namas is blokeliu, kiti- karkasinis
QUOTE(Perl@ @ 2008 03 06, 10:28) galvojam apie namo statyba. Viena kalba,jog geriau namas is blokeliu, kiti- karkasinis Kiekvienam vis skirtingai. Karkasinis gerai, nes daug medienos. Namie mikroklimatas geras. Iš blokelių taip pat gerai, nes namas tvirtas. Geriausias variantas, kai namas tvirtas "medinėm" sienom. Mano rekomendacija: www.stggrupe.lt/lt/prekyba/statybine-sistema-velox.html
Na mes irgi galvojam apie Velox sistema. Gal kas zino kokie vis gi trukumai sios sistemos? Kazkaip labai jau gerai viskas skamba apie ja
QUOTE(Otecmolodec @ 2008 03 06, 11:03) Kiekvienam vis skirtingai. Karkasinis gerai, nes daug medienos. Namie mikroklimatas geras. Iš blokelių taip pat gerai, nes namas tvirtas. Geriausias variantas, kai namas tvirtas "medinėm" sienom. Mano rekomendacija: www.stggrupe.lt/lt/prekyba/statybine-sistema-velox.html tai cia ta velox sistema kur is blokeliu stato??? Mes dar tik zemele perkam ,tai dar viskas pries akis Papildyta: QUOTE(Niuciukas @ 2008 03 06, 13:03) Na mes irgi galvojam apie Velox sistema. Gal kas zino kokie vis gi trukumai sios sistemos? Kazkaip labai jau gerai viskas skamba apie ja As kazkaip daugiau apie karkasinius labiau domejausi, bet kazkaip "nelabai limpa"jie man,nzn, atrodo pastatys ir bus labai jau pazeidziamas-cia mano tokios fantazijos
Mes zadam is Fibo statytis
QUOTE(tikurila @ 2008 03 06, 15:55) Mes zadam is Fibo statytis Kaip tik dabar skaitau apie fibo,vieni pazystami is ju stato-jie ir atkalbineja del karkasinio... bet tai pvz as nusipirksiu medz,o paskui jau reiks atskirai statybininku ieskot?
Nu nezinau siaip
Ryt kaip tik vaziuojam pas architekta del projekto derinimo, tai planuojam uzsukt ir imone, kuri atstovauja Velox sistema. Mano vyras labai ant jos uzsikabliaves
Nors aisku butu geriausia pakalbet su zmonem, kurie gyvena tokiam name... QUOTE(Niuciukas @ 2008 03 06, 18:14) Ryt kaip tik vaziuojam pas architekta del projekto derinimo, tai planuojam uzsukt ir imone, kuri atstovauja Velox sistema. Mano vyras labai ant jos uzsikabliaves Nors aisku butu geriausia pakalbet su zmonem, kurie gyvena tokiam name... OOO, tai lauksim naujienu mes tai noretum nediduko namuko,2 aukstu, 3 miegamuju..Su terasa,nepamaisytu ir garazas QUOTE(Perl@ @ 2008 03 06, 15:17) Kaip tik dabar skaitau apie fibo,vieni pazystami is ju stato-jie ir atkalbineja del karkasinio... bet tai pvz as nusipirksiu medz,o paskui jau reiks atskirai statybininku ieskot? na, mes karkasinį išsirinkom būtent todėl - patys nemūrijom, stovėt ir prižiūrėt - nei laiko nei noro nei galimybių, jei piršto prie statybų mūriniam neprikišt - labai daug kainuos. Rinkomės variantą, kai užsakai, pagamina, atveža sienas ir sustato, paskui tesirūpinom įrengimu, apdaila. Be to norėjosi namo būtent šiuo gyvenimo periodu - kai vaikai mažiukai, todėl buvo aktuali ir greita statyba (nuo pamatų pradėjimo iki įsikraustymo praėjo lygiai 7 mėnesiai). Dar karkasinis-skydinis imponavo dėl to, kad medinis, ekologiškesnis. Tai tiek "+" renkantis karkasinį. QUOTE(raganele @ 2008 03 06, 19:51) na, mes karkasinį išsirinkom būtent todėl - patys nemūrijom, stovėt ir prižiūrėt - nei laiko nei noro nei galimybių, jei piršto prie statybų mūriniam neprikišt - labai daug kainuos. Rinkomės variantą, kai užsakai, pagamina, atveža sienas ir sustato, paskui tesirūpinom įrengimu, apdaila. Be to norėjosi namo būtent šiuo gyvenimo periodu - kai vaikai mažiukai, todėl buvo aktuali ir greita statyba (nuo pamatų pradėjimo iki įsikraustymo praėjo lygiai 7 mėnesiai). Dar karkasinis-skydinis imponavo dėl to, kad medinis, ekologiškesnis. Tai tiek "+" renkantis karkasinį. O kokia firma state? Bet lietuviai dar kazkaip bijo statyti tuos karkasinius...Vyras kol kas isvaziaves,tai viena domiuos,grys- skaiciuosim, ziuresim kas pigiau ir statysim O ar patenkinti savo namuku,jusu 2aukstu? jei nepaslaptis kiek viskas sukainavo neskaitant zemes ir baldu? Kaip pagalvoji tiek daug viskas kainuoja,kanalizacija ir tt
Karkasinis namas isauga per 3 men. O is blokeliu per kiek laiko?
mielosios merginos. Atsidare naujas speciali statybu informavimo sistema www.Infostaar.lt. Jei jus norite rasti geru ir patikimu darbuotoju tai galite padaryti cia: http://konkursai.infostaar.lt . Paskelbkite konkursa jums reikalingiems darbams ir tikrai sulauksite ne tik daug atsiliepimu, bet rasite tinkama rangova siems darbams.
QUOTE(Perl@ @ 2008 03 06, 20:57) Karkasinis namas isauga per 3 men. O is blokeliu per kiek laiko? Skirtumas tas kad per tuos 3 men karkasinis bus jau ir apsiltintas ir gal net su daline apdaila, priklausomai nuo dydzio ir projekto sudetingumo. O kai as pagalvoju apie bent 15cm apsiltinima muro tai manes jis visai nezavi. Kregzdziu lizdo lipdymas. QUOTE(Perl@ @ 2008 03 06, 19:37) O kokia firma state? Bet lietuviai dar kazkaip bijo statyti tuos karkasinius...Vyras kol kas isvaziaves,tai viena domiuos,grys- skaiciuosim, ziuresim kas pigiau ir statysim O ar patenkinti savo namuku,jusu 2aukstu? jei nepaslaptis kiek viskas sukainavo neskaitant zemes ir baldu? Kaip pagalvoji tiek daug viskas kainuoja,kanalizacija ir tt statė "Aplinkuma" daug smulkmenų prirašiau aš ir kitos karkasinių namų temoj apie kainas, medžiagas, statytojus ir t.t. Namuku patenkinta, 2 aukštų, jei įdomu - detales rasi temoj, į kurią nuorodą įdėjau Sėkmės renkantis ir statant QUOTE(raganele @ 2008 03 06, 21:18) statė "Aplinkuma" daug smulkmenų prirašiau aš ir kitos karkasinių namų temoj apie kainas, medžiagas, statytojus ir t.t. Namuku patenkinta, 2 aukštų, jei įdomu - detales rasi temoj, į kurią nuorodą įdėjau Sėkmės renkantis ir statant dekui, apie karkasinius jau perskaiciau viska,bet vistiek visada neaiskumu kyla... Papildyta: QUOTE(Dario @ 2008 03 06, 21:17) Skirtumas tas kad per tuos 3 men karkasinis bus jau ir apsiltintas ir gal net su daline apdaila, priklausomai nuo dydzio ir projekto sudetingumo. O kai as pagalvoju apie bent 15cm apsiltinima muro tai manes jis visai nezavi. Kregzdziu lizdo lipdymas. Kodel taip sakai,kuria prasme? nelabai supratau Papildyta: QUOTE(Aistroid @ 2008 03 06, 21:02) mielosios merginos. Atsidare naujas speciali statybu informavimo sistema www.Infostaar.lt. Jei jus norite rasti geru ir patikimu darbuotoju tai galite padaryti cia: http://konkursai.infostaar.lt . Paskelbkite konkursa jums reikalingiems darbams ir tikrai sulauksite ne tik daug atsiliepimu, bet rasite tinkama rangova siems darbams. dekui Papildyta: QUOTE(raganele @ 2008 03 06, 21:18) statė "Aplinkuma" daug smulkmenų prirašiau aš ir kitos karkasinių namų temoj apie kainas, medžiagas, statytojus ir t.t. Namuku patenkinta, 2 aukštų, jei įdomu - detales rasi temoj, į kurią nuorodą įdėjau Sėkmės renkantis ir statant O ta pati brigada ,kuria samdai,atlieka visus visus darbus? Ta,prasme alektra,radiatoriai ir tt? Ir ar jie patys siulo projektus karkasiniam namam? O kiek mazdaug sukainuoja visos komunikacijos? QUOTE(Perl@ @ 2008 03 06, 10:28) galvojam apie namo statyba. Viena kalba,jog geriau namas is blokeliu, kiti- karkasinis Namo laikancios sienos sudaro ne tokia jau ir didele viso namo , kaip tokio , kaina . Cia jau buvo tokia mintis skambejusi - is ko pasistatysi , vistiek stoves ... :-) . Man irgi sis klausimas - is ko lipdyt sienas - pradzioj atrode svarbus . Bet paskui pamaciau , kad tai nera labai esminis dalykas , kiekviena medziaga faktiskai turi savu pliusu ir minusu . Zymiai svarbesnis klausimas siandienai yra namo apsiltinimas . Nes siluma brangsta ir dar brangs . Todel pirmumo eilej kelciau klausima - kokio namo as noriu - ta prasme , kad ar noriu kokio tinkuoto pavidalo isores , ar kokiu nors dailylenciu pavidalu , o gal klinkerinio plytu muro is isores ? Tai skirtingos siltinimo technologijos . Tinkuotam namui gerai putplascio apsiltinimas ant kokiu nors blokeliu - todel logiska nama darytis is blokeliu . Kokiu ? Pigesniu , atsakyciau . Jeigu tai butu dailylentem aptaisytas namas - tada gal geriau karkasinis , nors nebutinai , galima dailylentes sekmingai lipdyt ir ant blokeliu muro . Misrus variantas ... Zodziu variantu yra ivairiu , o sprendima priimt reiks jums patiems . Esu buves SKYDINIAME name , pastatytame Panevezio "Skydmedzio" - vienas is geriausiu variantu . Labai siltas . Sienos tvirtos , nes naudojamos GIPSO PLAUSO plokstes . Per pora metu tam name tik vienoj vietoj prie kamino truputi suskilinejo siena . Pastate nama per savaite ... Sekanti nama turbut statyciaus sau toki ... :-) . Siulyciau tokiais pasidomet ... Kita vertus dar kazkiek ir salygos diktuoja nama . Pvz. neaisku kur jus statotes - miesto centre ar kaime ? Nes jeigu kaime , tai specialiai statyciaus karkasa , erdvu , vienaauksti su marsardele plius kokia . Mieste , kur zemes mazai buna , suspaustos erdves - gal labiau tinka koks muras is blokeliu ... Nors kas ten supaistys is ko ten namo sienos - juk dekorai dabar viska paslepia ... Mano patarimas - jeigu kazkiek svarstot del karkaso , tai geriausia isiprasyt i svecius pas zmones kurie toki nama turi . Nieks geriau uz seimininkus +/- nepasakys . Nes kas liecia mura - tai daugiau zinoma tecnologija . Mano zmonos pusseseres seima pasistate karkasiuka ir visa is isores apmurijo plytom . Pliusu matau daug - karkasa surente greitai , vatos tarp karkaso nepagailejo - siltas namas . O is isores apdaila rupintis daugiau irgi nereikia - plytos mazai sensta . O jeigu dar klinkerinem kokiom .... :-)
Norėčiau tik paantrinti Rimokui - jei galvosit apie skydinį - pasivažinėkit po tokias statybas, gamyklas. Mes gan ilgai bendravom su Skydmedžiu, su Rezetu, su Aplinkuma žinoma, važinėjome po jų objektus, su kitais el. paštu ar telefonu tik - patys gamintojai tikrai gerai nušviečia visą tokios statybos esmę
QUOTE(Rimokas @ 2008 03 06, 22:25) Namo laikancios sienos sudaro ne tokia jau ir didele viso namo , kaip tokio , kaina . Cia jau buvo tokia mintis skambejusi - is ko pasistatysi , vistiek stoves ... :-) . Man irgi sis klausimas - is ko lipdyt sienas - pradzioj atrode svarbus . Bet paskui pamaciau , kad tai nera labai esminis dalykas , kiekviena medziaga faktiskai turi savu pliusu ir minusu . Zymiai svarbesnis klausimas siandienai yra namo apsiltinimas . Nes siluma brangsta ir dar brangs . Todel pirmumo eilej kelciau klausima - kokio namo as noriu - ta prasme , kad ar noriu kokio tinkuoto pavidalo isores , ar kokiu nors dailylenciu pavidalu , o gal klinkerinio plytu muro is isores ? Tai skirtingos siltinimo technologijos . Tinkuotam namui gerai putplascio apsiltinimas ant kokiu nors blokeliu - todel logiska nama darytis is blokeliu . Kokiu ? Pigesniu , atsakyciau . Jeigu tai butu dailylentem aptaisytas namas - tada gal geriau karkasinis , nors nebutinai , galima dailylentes sekmingai lipdyt ir ant blokeliu muro . Misrus variantas ... Zodziu variantu yra ivairiu , o sprendima priimt reiks jums patiems . Esu buves SKYDINIAME name , pastatytame Panevezio "Skydmedzio" - vienas is geriausiu variantu . Labai siltas . Sienos tvirtos , nes naudojamos GIPSO PLAUSO plokstes . Per pora metu tam name tik vienoj vietoj prie kamino truputi suskilinejo siena . Pastate nama per savaite ... Sekanti nama turbut statyciaus sau toki ... :-) . Siulyciau tokiais pasidomet ... Kita vertus dar kazkiek ir salygos diktuoja nama . Pvz. neaisku kur jus statotes - miesto centre ar kaime ? Nes jeigu kaime , tai specialiai statyciaus karkasa , erdvu , vienaauksti su marsardele plius kokia . Mieste , kur zemes mazai buna , suspaustos erdves - gal labiau tinka koks muras is blokeliu ... Nors kas ten supaistys is ko ten namo sienos - juk dekorai dabar viska paslepia ... Mano patarimas - jeigu kazkiek svarstot del karkaso , tai geriausia isiprasyt i svecius pas zmones kurie toki nama turi . Nieks geriau uz seimininkus +/- nepasakys . Nes kas liecia mura - tai daugiau zinoma tecnologija . Mano zmonos pusseseres seima pasistate karkasiuka ir visa is isores apmurijo plytom . Pliusu matau daug - karkasa surente greitai , vatos tarp karkaso nepagailejo - siltas namas . O is isores apdaila rupintis daugiau irgi nereikia - plytos mazai sensta . O jeigu dar klinkerinem kokiom .... :-) Aciu labai uz informacija Musu zemele bus mieste,bet ne centre,daugiau miesto pakrasty. Sklypukas nedidelis Papildyta: QUOTE(raganele @ 2008 03 06, 22:33) Norėčiau tik paantrinti Rimokui - jei galvosit apie skydinį - pasivažinėkit po tokias statybas, gamyklas. Mes gan ilgai bendravom su Skydmedžiu, su Rezetu, su Aplinkuma žinoma, važinėjome po jų objektus, su kitais el. paštu ar telefonu tik - patys gamintojai tikrai gerai nušviečia visą tokios statybos esmę Teisingai Papildyta: Nieks neatraso kiek mazdaug kainuotu visos komunikacijos???
Smagu Perl@, kad statyt pradesit, mes irgi darbuojames, statysim is fibo, jau pasipirke.
sveiki, as jau seniai nebuvau statybu forume, bet reikalai juda i prieky ir apie geguze turime pradet statyt..del karkasiniu: mano tevai tokiame gyvena.deja as pries..isore aptinkuota plytom grazi sviesi ruda spalva, o namas karkasinis, vaje as antrame aukste girdziu ka jei kalba pirmama, nz ar cia garso izoliacija kalta?
QUOTE(Dzada @ 2008 03 16, 22:00) sveiki, as jau seniai nebuvau statybu forume, bet reikalai juda i prieky ir apie geguze turime pradet statyt..del karkasiniu: mano tevai tokiame gyvena.deja as pries..isore aptinkuota plytom grazi sviesi ruda spalva, o namas karkasinis, vaje as antrame aukste girdziu ka jei kalba pirmama, nz ar cia garso izoliacija kalta? matyt tikrai garso izoliacija netolimoje ateityje ir mes statysim karkasinuka-siuo metu ruosiamas projektas
Atgaivinu temelę.
Pradėjome galvoti apie savo namus, ir kaip vieną iš variantų, svarstome karkasinį namą. Gal yra forumiečių, neseniai apsigyvenusių tokiame name? Labai reikia padrasinimo... QUOTE(Kvieskute @ 2010 04 07, 22:01) Pradėjome galvoti apie savo namus, ir kaip vieną iš variantų, svarstome karkasinį namą. Gal yra forumiečių, neseniai apsigyvenusių tokiame name? Labai reikia padrasinimo... Tema apie karkasinius namus yra ČIA. |