Sveikos, jau kuris laikas nesėkmingai ieškom to auksinio sklypelio ir niekaip nerandam, bet paskutiniu metu akis užkliūva už skelbimų, parduodančių sklypus naujai formuojamuose gyvenamųjų namų kvartaluose. Kokia realybė po šių sklypų nusipirkimo? Kiek apytiksliai atsieina komunikacijos? Kaip greitai realiai tai įvyksta? Pasidalinkit įvairia patirtimi
QUOTE(ilja @ 2005 04 13, 10:46) Sveikos, jau kuris laikas nesėkmingai ieškom to auksinio sklypelio ir niekaip nerandam, bet paskutiniu metu akis užkliūva už skelbimų, parduodančių sklypus naujai formuojamuose gyvenamųjų namų kvartaluose. Kokia realybė po šių sklypų nusipirkimo? Kiek apytiksliai atsieina komunikacijos? Kaip greitai realiai tai įvyksta? Pasidalinkit įvairia patirtimi  Mes keliese susimetę nusprendėm pabandyti patys "suformuoti" tokį kvartalą. Deja, dar tik pradedam, t.y. lyg ir susitarėm dėl pirkimo, laukiam, kol dokumentus sutvarkys. Kol kas susidūrėm su tokiom problemom. Dokumentų tvarkymas - šiuo metu tvarkomi žemės sklypo, kurį pasirinkom, formavimo dokumentai, bet niekas negali pasakyti, kiek laiko tai užtruks. Nes tą sprendžia savivaldybė. Komunikacijos (mums aktualu elektra). Kaip klausinėjom preliminariai, lyg ir bus. Bet nėra aiški kaina. Kol projekto neparuošė ir vykdymui neatidavė, tai visi vertinimai yra apytiksliai, ir niekas negarantuoja, kad kai reiks daryti kaina nepakils dvigubai ar trigubai. Nors ir dabar aiškina, kad tam 1 ha, kur skirstysim sklypais, elektros atvedimas kainuos apie 80 tūkst. Lt. O šiaip tai pirkdama gali pasirinkti. Jei pigiau, tai tada dar tik ruošiamasi daryti ir nėra valdos atskirtos, paskirtis nepakeista. Tada viskas kaip ir mums dar priešakyje. O būna, kur brangiau, kad jau suformuotos namų valdos. Tada bent jau dokumentų keitimo klausimas atkrinta ir nelieka rizikos, kad neleis paskirties keisti.
QUOTE(aifa @ 2005 04 13, 12:23) Mes keliese susimetę nusprendėm pabandyti patys "suformuoti" tokį kvartalą. Deja, dar tik pradedam, t.y. lyg ir susitarėm dėl pirkimo, laukiam, kol dokumentus sutvarkys. Kol kas susidūrėm su tokiom problemom. Dokumentų tvarkymas - šiuo metu tvarkomi žemės sklypo, kurį pasirinkom, formavimo dokumentai, bet niekas negali pasakyti, kiek laiko tai užtruks. Nes tą sprendžia savivaldybė. Komunikacijos (mums aktualu elektra). Kaip klausinėjom preliminariai, lyg ir bus. Bet nėra aiški kaina. Kol projekto neparuošė ir vykdymui neatidavė, tai visi vertinimai yra apytiksliai, ir niekas negarantuoja, kad kai reiks daryti kaina nepakils dvigubai ar trigubai. Nors ir dabar aiškina, kad tam 1 ha, kur skirstysim sklypais, elektros atvedimas kainuos apie 80 tūkst. Lt. O šiaip tai pirkdama gali pasirinkti. Jei pigiau, tai tada dar tik ruošiamasi daryti ir nėra valdos atskirtos, paskirtis nepakeista. Tada viskas kaip ir mums dar priešakyje. O būna, kur brangiau, kad jau suformuotos namų valdos. Tada bent jau dokumentų keitimo klausimas atkrinta ir nelieka rizikos, kad neleis paskirties keisti. Radom sklypą jau suprojektuotame gyv. namų kvartale kuriame yra 35 sklypai. NTA įsipareigoja pakeisti žemės paskirtį. Tai domina viskas, kas bus po to. Sako, kad įsiveti komunikacijas kiekvienam sklypui kainuos 15-20 tkst. Labai įdomu, ar tai bent kiek panašu į tiesą
Kvartaluose kiek domejomes ir kiek draugai susidure,tai minimum 30000 uz komunikacijas susimokejo (vanduo,kanalizacija,dujos elektra)
QUOTE Radom sklypą jau suprojektuotame gyv. namų kvartale kuriame yra 35 sklypai. NTA įsipareigoja pakeisti žemės paskirtį. Tai domina viskas, kas bus po to. Sako, kad įsiveti komunikacijas kiekvienam sklypui kainuos 15-20 tkst. Labai įdomu, ar tai bent kiek panašu į tiesą
Priklauso nuo to kur tas kvartalas bus. Ar netoli jo yra dujos, elektra, koks bus reikalingas gręžinio gylis vandeniui. Pavyžiui Dvariškių kvartale netoli Riešės (parduoda Sklypas.lt) už komunikacijas norėjo apie 3000 lt už arą. Deja laisvų nebėra.
QUOTE(ilja @ 2005 04 13, 15:45) Radom sklypą jau suprojektuotame gyv. namų kvartale kuriame yra 35 sklypai. NTA įsipareigoja pakeisti žemės paskirtį. Tai domina viskas, kas bus po to. Sako, kad įsiveti komunikacijas kiekvienam sklypui kainuos 15-20 tkst. Labai įdomu, ar tai bent kiek panašu į tiesą  Ilja, o kurioj vietoj radot sklypą ir kiek už jį prašo? Šiaip ir mes kaip ieškojom, tai visada NT agentai minėdavo tokią 15-20 tūst. suma už komunikacijų atvedimą. Manau, kad čia tikrai nėra daug Bet jeigu rimtai tai manau ši suma tikrai bus didesnė  Nes pva. jau vien gręžinys geras kainuoja apie 20 000 lt  Bet kai naujai formuojami sklypai, tai gręžinys daromas keliems savininkams, tai automatiškai pigiau išeina O va mes jau turim sklypą sodų bendrijose, tai reikės vieniems gręžinį darytis
Smaližė
2005 04 13, 15:08
QUOTE(ilja @ 2005 04 13, 14:45) Radom sklypą jau suprojektuotame gyv. namų kvartale kuriame yra 35 sklypai. NTA įsipareigoja pakeisti žemės paskirtį. Tai domina viskas, kas bus po to. Sako, kad įsiveti komunikacijas kiekvienam sklypui kainuos 15-20 tkst. Labai įdomu, ar tai bent kiek panašu į tiesą  Mums komunikacijos kainavo apie 15 tūkstančių.. Bet visos komunikacijos buvo tik už keliuko.. Išskyrus vandenį.. Teko su kaimynais atsvesti iš už 100 m. Bet paskui prie tos pačios trasos jungėsi daugiau, tai daug mažiau ir atsiėjo.. O visi projektai didesniam būriui mažiau kainuoja. TIkreikia sužinoti, ar toli/arti komunikacijos.. P.S. O gręžinys mūsų kaime būt kainaęs apie 30-40 000 ..  nes labai giliai vanduo.. apie 100 metrų..
Mums kainavo 25 tūkst. komunikacijos (be dujų) + 60 tūkst. gręžinys (5 namams)+ kelio asvaltavimas ir t.t.
QUOTE(Ingute @ 2005 04 13, 16:07) Ilja, o kurioj vietoj radot sklypą ir kiek už jį prašo? Šiaip ir mes kaip ieškojom, tai visada NT agentai minėdavo tokią 15-20 tūst. suma už komunikacijų atvedimą. Manau, kad čia tikrai nėra daug Bet jeigu rimtai tai manau ši suma tikrai bus didesnė  Nes pva. jau vien gręžinys geras kainuoja apie 20 000 lt  Bet kai naujai formuojami sklypai, tai gręžinys daromas keliems savininkams, tai automatiškai pigiau išeina O va mes jau turim sklypą sodų bendrijose, tai reikės vieniems gręžinį darytis  Radom sklypuką netoli garliavos ir už vieną arą prašo 3000 Lt. tai dabar ir svarstom ką daryti. Preliminariai iki komunikacijų apie 500-700 m.
QUOTE(Smalize @ 2005 04 13, 16:08) Mums komunikacijos kainavo apie 15 tūkstančių.. Bet visos komunikacijos buvo tik už keliuko.. Išskyrus vandenį.. Teko su kaimynais atsvesti iš už 100 m. Bet paskui prie tos pačios trasos jungėsi daugiau, tai daug mažiau ir atsiėjo.. O visi projektai didesniam būriui mažiau kainuoja. TIkreikia sužinoti, ar toli/arti komunikacijos.. P.S. O gręžinys mūsų kaime būt kainaęs apie 30-40 000 ..  nes labai giliai vanduo.. apie 100 metrų..  Keliese vedėtės visas komunikacijas?
Smaližė
2005 04 13, 17:02
QUOTE(ilja @ 2005 04 13, 15:57) Keliese vedėtės visas komunikacijas? Viską vieni, tik vandenį su pora kaimynų..  nes mes dėkingoj viečikėj gavom - viskas šalia.. O va kiti sklypai darėsi įvažiavimą (kelią), vedėsi visas komunikacijas gerokai iš toliau.. Reiktų pasiteiratu, kiek jiems kainavo..  Bet tikrai ne iš už 500 metrų.. iš arčiau.. TIk tiek, kad pvz. vandenų projektai jiems pigiau kainavo, negu mums.. nes jie ten bendrai darėsi ir išsidalino suma.. Nors pagalvojus ir mums mizeris tas projektėlis - 300 Lt kažkur gavosi. Aš vietoj tavęs pasiteiraučiau dujose, el. tinkluose, kiek kas kainuotų..
QUOTE(Smalize @ 2005 04 13, 18:02) Aš vietoj tavęs pasiteiraučiau dujose, el. tinkluose, kiek kas kainuotų..  Ryt kaip tik ir lankysimės šiose instancijose
QUOTE(ilja @ 2005 04 13, 15:50) Radom sklypuką netoli garliavos ir už vieną arą prašo 3000 Lt. tai dabar ir svarstom ką daryti. Preliminariai iki komunikacijų apie 500-700 m. Ar ne prie kelio rokai-garliava? Mes ten buvom nužiūrėję. Bet tą kelią ruošiasi platinti, daryti 4 juostas. Tai persigalvojom
QUOTE(aifa @ 2005 04 14, 00:45) Ar ne prie kelio rokai-garliava? Mes ten buvom nužiūrėję. Bet tą kelią ruošiasi platinti, daryti 4 juostas. Tai persigalvojom  Nea, Karkazuose  Paradoksalu, prieš metus toj pačioj vietoj mums pažįstami siūlė 15 arų už 16 000, bet man per toli pasirodė  Vis dar tikėjomės Amalių soduose ką nors aptikti, bet kur tau ten, jei parduoda tai tik po aukštos įtampos laidais aifa, o kurioj vietoj jūs nusipirkot?
[quote=ilja,2005 04 14, 07:35] Paradoksalu, prieš metus toj pačioj vietoj mums pažįstami siūlė 15 arų už 16 000, bet man per toli pasirodė  Vis dar tikėjomės Amalių soduose ką nors aptikti, bet kur tau ten, jei parduoda tai tik po aukštos įtampos laidais Šių dienų tendencija yra tokia,kad sklypai kas mėnesį "tolsta " nuo miesto Mes jau "apsistojome"netoli Garliavos.Tikiuosi,baigsis paieškų maratonas-avansas sumokėtas,ir šis variantas mums "nenuplauks",deja,taip kartą jau buvo.
QUOTE(ilja @ 2005 04 14, 07:35) Nea, Karkazuose  Paradoksalu, prieš metus toj pačioj vietoj mums pažįstami siūlė 15 arų už 16 000, bet man per toli pasirodė  Vis dar tikėjomės Amalių soduose ką nors aptikti, bet kur tau ten, jei parduoda tai tik po aukštos įtampos laidais aifa, o kurioj vietoj jūs nusipirkot? Karkazus mes visada apžiūrinėdavom  Paskutiniai, kur mačiau pardavime, buvo artojų gatvės gale. Gal iš to kvartaliuko imsite? Vieta ten man pasirodė gana patogi. O mes bandom nusipirkti Užliedžiuose. Tiesa pasakius, aš net nemačiau tos vietos  Tuo metu buvau labai užsiėmusi, tai viskuo rūpinosi kiti. Bet jie rinkosi kad ir komunikacijų požiūriu prastesnę vietą, bet netoli miško ir tvenkinio. Dar pora savaičių būsiu labai užkrauta, o po to nuvažiuosiu gyvai apžiūrėti ir įvertinti tuos laukus
QUOTE(aifa @ 2005 04 14, 07:59) Karkazus mes visada apžiūrinėdavom  Paskutiniai, kur mačiau pardavime, buvo artojų gatvės gale. Gal iš to kvartaliuko imsite? Vieta ten man pasirodė gana patogi. O mes bandom nusipirkti Užliedžiuose. Tiesa pasakius, aš net nemačiau tos vietos  Tuo metu buvau labai užsiėmusi, tai viskuo rūpinosi kiti. Bet jie rinkosi kad ir komunikacijų požiūriu prastesnę vietą, bet netoli miško ir tvenkinio. Dar pora savaičių būsiu labai užkrauta, o po to nuvažiuosiu gyvai apžiūrėti ir įvertinti tuos laukus  Mes ir ten žvalgėmės,susisiekimas geras.
QUOTE(aifa @ 2005 04 14, 08:59) Karkazus mes visada apžiūrinėdavom  Paskutiniai, kur mačiau pardavime, buvo artojų gatvės gale. Gal iš to kvartaliuko imsite? Vieta ten man pasirodė gana patogi. Aha, Artojų gatvėj. Kaip jums ten ta vieta pasirodė? Mane jau pradeda paranojiška baimė imti, kad jei dabar nepasirinksiu, po kelių mėnesių dvigubai mokėsiu  Tikrąja to žodžio prasme pykinti pradeda nuo tų ieškojimų, o kas bus kai statybos prasidės
QUOTE(ostra @ 2005 04 14, 08:56) Mes jau "apsistojome"netoli Garliavos.Tikiuosi,baigsis paieškų maratonas-avansas sumokėtas,ir šis variantas mums "nenuplauks",deja,taip kartą jau buvo. Kurioj vietoj susiradot?
Smaližė
2005 04 14, 08:50
QUOTE(ilja @ 2005 04 14, 08:41) Aha, Artojų gatvėj. Kaip jums ten ta vieta pasirodė? Mane jau pradeda paranojiška baimė imti, kad jei dabar nepasirinksiu, po kelių mėnesių dvigubai mokėsiu  Tikrąja to žodžio prasme pykinti pradeda nuo tų ieškojimų, o kas bus kai statybos prasidės  Nenusiteik taip iš karto.. Daugiau optmizmo..  Nes statybos tikrai atima daug laiko, nervų, kantrybės, sveikatos, pinigėlių..  Savo kailiu tai patyriau.. Taip, kad stiprybės ir kantrybės jums
QUOTE(Smalize @ 2005 04 14, 09:50) Nenusiteik taip iš karto.. Daugiau optmizmo..  Nes statybos tikrai atima daug laiko, nervų, kantrybės, sveikatos, pinigėlių..  Savo kailiu tai patyriau.. Taip, kad stiprybės ir kantrybės jums  aha, mano tėvas iš vidutinio amžiaus vyruko "su mazoliu" per tas statybas į atletišką vyruką pavirto  , bet ir rūkyti vėl pradėjo
QUOTE(ilja @ 2005 04 14, 08:46) Prie senojo Prienu kelio.Pirkom taip pat keliese.
Žiūriu Kaune pagrindinai naujai formuojami sklypai, kiek ir mes metus ieškojom, tai yra: Garliava, Karkazai, Rokai, Domeikava, Romainiai, Užliedžiai, Giraitė Mes vos buvom nenusipirkę Giraitėj, bet mus kaip Ostrą pavedė O šiaip tai dairėmės kur nors arčiau "savos gimtinės"  (Nes vyro ir mano tėvai gyvena Šilainiuose), ir, kad būtų neypatingai toli iki miesto. Tai ir žiūrėjom Giraitėj, Romainiuose arba Domeikavoj O šiaip manau Karkazai tikrai neblogas variantas  Ir kaina ne ypatingai kandžiojasi
Sonatina
2005 04 14, 11:00
O mes jau statomės Užliedžiuose. Per metus važinėjimo į statybas vieta atrodo vis mielesnė. Nors prieš perkant sklypą atrodė visiškas kaimas...
mes irgi domėjomės Karkazuose, bet ten dar tik žemės paskirtį ruošiasi keisti, tad dokumentų tvarkymas užtruks tikrai ilgai. Ness žemės paskirties pakeitimas gali užsitęsti iki kelių metų. Pirkom šalia Vaišvydavos, šiek tiek brangiau, bet už tą pačią kainą iki kiekvieno sklypo bus atvesta elektra, padarytas kelias, be to paskirtis ten jau seniai pakeista, po mėnesio bus parengtos kiekvienam sklypui nuosavybės knygutės.
QUOTE(linag @ 2005 04 14, 12:21) mes irgi domėjomės Karkazuose, bet ten dar tik žemės paskirtį ruošiasi keisti, tad dokumentų tvarkymas užtruks tikrai ilgai. Ness žemės paskirties pakeitimas gali užsitęsti iki kelių metų. Pirkom šalia Vaišvydavos, šiek tiek brangiau, bet už tą pačią kainą iki kiekvieno sklypo bus atvesta elektra, padarytas kelias, be to paskirtis ten jau seniai pakeista, po mėnesio bus parengtos kiekvienam sklypui nuosavybės knygutės. O per kokią NTA pirkot? Kiek už arą mokėjot, jei ne paslaptis ir ar yra dar laisvų?
Pažįstami ieško sklypo. Tai vakar buvom nulėkę į Sargėnus -naujai suformuotas kvartalas. Nu kaip naujai -jau gal kokie 5 namai stovi, kelių pamatai suręsti. Sakė ten iš viso 35 sklypai, o neparduotų dar apie 10. Žodžiu, komunikacijos visos iki sklypų atvestos, šalia toks nedidelis prūdukas, o šiaip plynas laukas ir tiek. Vieta -normali (bent jau man taip atrodo), tik va -kaina. Už arą 12'000 litukų
QUOTE(Audry @ 2005 04 14, 14:45) Pažįstami ieško sklypo. Tai vakar buvom nulėkę į Sargėnus -naujai suformuotas kvartalas. Nu kaip naujai -jau gal kokie 5 namai stovi, kelių pamatai suręsti. Sakė ten iš viso 35 sklypai, o neparduotų dar apie 10. Žodžiu, komunikacijos visos iki sklypų atvestos, šalia toks nedidelis prūdukas, o šiaip plynas laukas ir tiek. Vieta -normali (bent jau man taip atrodo), tik va -kaina. Už arą 12'000 litukų  Tai va, kad ne visi gali tuos 12.000 už arą mokėti, o jei lauksim, tai vėliau manau dar labiau užbrangs, tai rizikuosim ir pirksim Karkazuose. Šiandien buvom dujose ir vakarų skirstomuosiuose, tai pagal paskaičiavimus į 20.000 turėtumėm su komunikacijom įsipaišyti Dar dujose mums išdavė paslaptį, kad 0,5 km nuo tų sklypų kur planuojam pirkti vienas žmogėnas veda visas komunikacijas ir ten darys dar vieną kvartalėlį. Tik aš įsivaizduoju, kiek su visom komunikacijom ten turėtų kainuoti Jei norit tapt mūsų kaimynais, mačiau dar laisvų sklypukų yra
O kur konkrečiau tie Karkazai? Nelabai įsivaiduoju
QUOTE(Audry @ 2005 04 14, 16:28) O kur konkrečiau tie Karkazai? Nelabai įsivaiduoju  Prie pat Jonučių
Vaziuojant i Garliava, reikia sukti i kaire. Na ir pavaziuoti truputuka.
QUOTE(Audry @ 2005 04 14, 15:28) O kur konkrečiau tie Karkazai? Nelabai įsivaiduoju  Čia nuoroda į pardavinėjančios agentūros puslapį - Objekto Nr: 266. Labai nepergyvenkite dėl to PASKUBĖKITA - kabo toks skelbimas jau kokią pusę metų, bet vis tiek baigsis kažkada. http://www.vanesa.lt/objektai.php?processid=1&typeid=3O čia kur tai randasi galima pažiūrėti www.maps.lt - pasirenki Kauno raj. savivaldybę ir suvedi paiešką "Artojų". Sėkmės visoms ten besiruošiančiom įsikurti - pravažiuosim po kokių metų ar dviejų pažiūrėti, kaip jūs gražiai statotės
QUOTE(ilja @ 2005 04 14, 12:08) O per kokią NTA pirkot? Kiek už arą mokėjot, jei ne paslaptis ir ar yra dar laisvų?  Radom skelbimą "Noriu", parduodami sklypai Dubravų g. Vaišvydavoje. Vyras tą patį skelbimą dar rado lyg tai aruodas.lt. Kaina 5200 Lt/a. aišku tai derybų objektas  Laisvų vietų yra, daugiausia po 12,88 a. sklypų. Man tai ten labai vietos gražios: miškas čia pat, karjeras, kuriame galima maudytis - už kelių šimtų metrų, Girionių parkas už kilometro, o vaikams mokykla būtų už 0,5 km. Yra gyvenvietėje vaistinė, šeimos centras, parduotuvė būtiniausių prekių, tad ko daugiau ir bereikia.
reiks pabandyt nuvažiuot apžiūrėt... (aš čia apie Artojų g.) Nors draugams ir Vaišvydava gal patiktų  Jie ir dabar toj pusėj gyvena (tik tiek, kad soduose). Reiks ir apie Dubravų pasakyt...
QUOTE(linag @ 2005 04 15, 09:07) Radom skelbimą "Noriu", parduodami sklypai Dubravų g. Vaišvydavoje. Vyras tą patį skelbimą dar rado lyg tai aruodas.lt. Kaina 5200 Lt/a. aišku tai derybų objektas  Laisvų vietų yra, daugiausia po 12,88 a. sklypų. Man tai ten labai vietos gražios: miškas čia pat, karjeras, kuriame galima maudytis - už kelių šimtų metrų, Girionių parkas už kilometro, o vaikams mokykla būtų už 0,5 km. Yra gyvenvietėje vaistinė, šeimos centras, parduotuvė būtiniausių prekių, tad ko daugiau ir bereikia. Taip viliojamai surašei viską  Pažįstama kaip tik gyvena Dubravos gatvėj. Tik tiek, kad jų namas gatvės pradžioj, t.y. jau senai pastatytas. Pasiskambinau aš jai pasiklausinėti apie tuos sklypus. Tai ji man pasiūlė pasidomėti kurioj pusėj tie nauji sklypai pardavinėjami. Nes prie miško ten anksčiau yra buvęs kolūkio šiušlynas. Žodžiu, jei karjero pusėj sklypas -tai viskas gerai, bet jei priešingoj -tai ant šiukšlyno. Pasiskambinau berniukui iš firmos, kuri pardavinėja sklypus -jis atsakė, kad priešingoj pusėj. paklausiau "ten, kur šiukšlynas buvo", atsakė, kad taip.... Nežinau, šiukšlynas jau seniai nebeveikia. gal čia ir nieko tokio. O gal ką ir atbaidytų
Nežinau, šiukšlynas jau seniai nebeveikia. gal čia ir nieko tokio. O gal ką ir atbaidytų  [/quote] Pats šiūkšlynas seniai neveikia, šiukšlės iškastos, o dabar į susidariusią daubą veža naujai žemes. Juolab, kad sklypų ant tos vietos, kur buvo pats šiukšlynas, atrodo, kad nebus. O mes pasirinkom sklypą toje vietoje, kur visada buvo tik pieva, tad kažko baisaus aš čia visai neįžiūrau. Aš tas vietas nuo mažumės šiek tiek pažįstu, tad kiek prisimenu, kvartalo pradžioje šiukšlyno tikrai nebuvo, nebent, būdama mažas vaikas, ne viską atsimenu
Praeita savaitgali su draugais pravaziavom nekuriais a la prestiziniais namu kvartalais Vilniaus paribiuose ar jo pasoneje.  Sabakstynai kazkokie. Jei dar namas stovi padorus, tai uz tvoros beleberda, aplinkos estetika nuline, ir geriau jau tikrai nebus. Brrrrr....  Neisivaizduoju, kaip savigarbos turintis zmogus gali gyventi tokiuose siukslynuose.
As po truputi irgi dairausi sklypuko, bet ten kur naujai formuojami kvartai, tai butinai turi buti visi sklypai nupirkti tada ir komunikacijos maziau kainuos. Artoju gatvej kiek zinau dar nemazai sklypu pardavinejama. Nors as labiau linkstu i Romainius.
laukinukė
2005 04 24, 11:32
QUOTE(linag @ 2005 04 14, 12:21) mes irgi domėjomės Karkazuose, bet ten dar tik žemės paskirtį ruošiasi keisti, tad dokumentų tvarkymas užtruks tikrai ilgai. Ness žemės paskirties pakeitimas gali užsitęsti iki kelių metų. Pirkom šalia Vaišvydavos, šiek tiek brangiau, bet už tą pačią kainą iki kiekvieno sklypo bus atvesta elektra, padarytas kelias, be to paskirtis ten jau seniai pakeista, po mėnesio bus parengtos kiekvienam sklypui nuosavybės knygutės. Gyvenam Vaišvydavoj, tik šiek tiek toliau. Puikus pasirinkimas, mėgstantiems gamtą - vasarą karjeras, miške grybai - tik mokėk ieškoti, pasivaikščiojimai po Girionių parką iki Kauno marių  . Tik va žiemą nelabai mažąsias gatveles valo (mūsų tiksliau visai nevalo), tai tenka ir pasistumdyti. Bet aš vis tiek nenoriu į miestą, nes čia paukštukai čiulba, gėlytės žydi, kepsniukai kepa ir visi nepatogumai tada mažesni pasidaro.
QUOTE(KristiTal @ 2005 04 23, 16:23) As po truputi irgi dairausi sklypuko, bet ten kur naujai formuojami kvartai, tai butinai turi buti visi sklypai nupirkti tada ir komunikacijos maziau kainuos. Artoju gatvej kiek zinau dar nemazai sklypu pardavinejama. Nors as labiau linkstu i Romainius. Jau tik trys laisvi sklypai liko, tai greitai viskas turėtų pajudėti
QUOTE(ilja @ 2005 04 26, 21:20) Jau tik trys laisvi sklypai liko, tai greitai viskas turėtų pajudėti  Cia Artoju gatvej taip? o kuris jusu sklypas? Ieskoti pirkti per "vanesa"?
QUOTE(KristiTal @ 2005 04 30, 21:23) Cia Artoju gatvej taip? o kuris jusu sklypas? Ieskoti pirkti per "vanesa"? Viskas, daugiau laisvų sklypų nėra. Kitą savaitę jau važiuojam dokumentus tvarkyti
Mes pries tris metus irgi pirkom sklypa is "Vanesos". Viskas irgi labai graziai skambejo, dokumentus sutvarkys, komunikacijas irgi pades suvesti. Realiai gavosi taip, kad po pirkimo beveik 2metus tvarke popierius. Reikejo padaryti detalu plana, pakeisti paskirti ir atidalinti. Kai pirkom apie tokius terminus nekalbejo. Tai realiai gavosi taip, kad mes pasiememe paskola, norim pradeti statytis, o popieriai nesutvarkyti. Ir kas baisiausia jie visiskai neskuba. Ta as pati, su mazu vaiku ant ranku vazinejau po visas instancijas ir judinau tuos reikalus... Del kominikaciju vel tas pats. Didziulis kolukis. Niekas nieko nesutaria. Kad truksta elektros galios, net neprasitare. Paslapcia patys stulpus iki savo sklypu susivede( pirko patys savininkai is Vanesos), o musm tiks statybine liko, ir tiek kiek reikia elektros tinklai neduoda. Su vandeniu ir vel beda. Grezinsiovanduo 130m gylyje, tad grezinys kainuoja virs 40tukst. O kadangi niekas dar aplink nesistato, dauguma turbut laukia kol dar kainos pakils ir tada parduos, ...tai mums vieniems tokia suma neikandama. Miesto vanduo uz 400m. Isikasem sulini, bet irgi nezinojo, kad vandens truksta. Tai turim i sulini vandens atsivezti. O maistui -perkam. Kanalizacija irgi vietine darem, ir vel problema, nera kur isvalyta vandeni nuleisti... Kol kaimynu nera leidom pievas...Ir visai neseniai suzinojom, kad netoliese galima i miesto kanalizacija pasijungti, tai aisku pasijungem. Bet sumokejom dvigubai...
Tai noriu ispeti, kad issiaikintumete viska labai tiksliai. Idealiausias variantas, kai agentura viska suveda. Nes jei tik zada, kad vat padesim suorganizuoti, susesim, nutarsim. tai tai ir liks pazadais. Tie kurie prmi prades gventi, tures daug bedos, nes viskas kainuoja labai daug.
QUOTE(gitangr @ 2005 05 02, 13:34) Mes pries tris metus irgi pirkom sklypa is "Vanesos". Viskas irgi labai graziai skambejo, dokumentus sutvarkys, komunikacijas irgi pades suvesti. Realiai gavosi taip, kad po pirkimo beveik 2metus tvarke popierius. Reikejo padaryti detalu plana, pakeisti paskirti ir atidalinti. Kai pirkom apie tokius terminus nekalbejo. Tai realiai gavosi taip, kad mes pasiememe paskola, norim pradeti statytis, o popieriai nesutvarkyti. Ir kas baisiausia jie visiskai neskuba. Ta as pati, su mazu vaiku ant ranku vazinejau po visas instancijas ir judinau tuos reikalus... Del kominikaciju vel tas pats. Didziulis kolukis. Niekas nieko nesutaria. Kad truksta elektros galios, net neprasitare. Paslapcia patys stulpus iki savo sklypu susivede( pirko patys savininkai is Vanesos), o musm tiks statybine liko, ir tiek kiek reikia elektros tinklai neduoda. Su vandeniu ir vel beda. Grezinsiovanduo 130m gylyje, tad grezinys kainuoja virs 40tukst. O kadangi niekas dar aplink nesistato, dauguma turbut laukia kol dar kainos pakils ir tada parduos, ...tai mums vieniems tokia suma neikandama. Miesto vanduo uz 400m. Isikasem sulini, bet irgi nezinojo, kad vandens truksta. Tai turim i sulini vandens atsivezti. O maistui -perkam. Kanalizacija irgi vietine darem, ir vel problema, nera kur isvalyta vandeni nuleisti... Kol kaimynu nera leidom pievas...Ir visai neseniai suzinojom, kad netoliese galima i miesto kanalizacija pasijungti, tai aisku pasijungem. Bet sumokejom dvigubai... Tai noriu ispeti, kad issiaikintumete viska labai tiksliai. Idealiausias variantas, kai agentura viska suveda. Nes jei tik zada, kad vat padesim suorganizuoti, susesim, nutarsim. tai tai ir liks pazadais. Tie kurie prmi prades gventi, tures daug bedos, nes viskas kainuoja labai daug.  Velnias, tikėkimės, kad mums labiau pasiseks  O jūs ten su jais pasirašinėjot garantinį raštą, kad jie pakeis paskirtį? Ir ar tai kainavo papildomų pinigėlių?
QUOTE(ilja @ 2005 05 05, 16:57)  Velnias, tikėkimės, kad mums labiau pasiseks  O jūs ten su jais pasirašinėjot garantinį raštą, kad jie pakeis paskirtį? Ir ar tai kainavo papildomų pinigėlių? Zinai, jau nebepamenu... Tik atsimenu pasirasem, del igalioto asmens -Leonardo Kliostoraicio ir jis pasizadejo viska sutvarkyti. Bet gavosi taip, kad viskas judejo, kol jie susitvarke savo sklypus. O paskui viskas ir sustojo, jam nebebuvo aktualu, uz sutvarkyma mes nieko papildomo neturejom moketi, tai ir paliko viska likimo valiai. Tipo kaip greitai per visas tas instancijas savaime praeis , taip bus ir gerai. Nezinau, gal reikia nedamoketi visu pinigeliu... Nes toks zodinis pasizadejimas mazai vertas. Agentura dirba tol, kol jiems aktualu, arba jei dar pinigu gaus...
Hmm kadangi tema apie paskirties keitimą tai parašysiu šiek tiek apie kainas. mes patys vargom ir dabar tebevargstam su 34 sklypų kvartalu, ta prasme patys apsiemem padalinti sklypais. kainos už komunikacijas jau sukasi ne apie dešimtis, o apie šimtus tūkstančių  . Čia visam plotui aišku. Šiaip jau dabar va daromos komunikacijos. Detalusis padarytas, taip kad mes kaip ir finišo tiesiojoje  . Viena galiu pasakyti - daryti be abejo apsimoka, jei ne tai, tai tikrai dabar namo nestatytume. Tik 2 metus kokius reikia palaidoti lakstymams ir vargui. Šiek tiek apie komunikacijų kainas - kas liečia dujas, su dujininkais galimas toks variantas. Jei dujos prie pat , tai aišku jie atves, teks mokėt tik už pasijungimą. jei dujos toliau, na pvz už 500 metrų, tai dujų atvedimo metras kainuoja 100 lt. paprastai reikia daryti žiedą tai gaunasi 200 už metrą. Jei Jūsų yra daugiau, tai dujininkai skaičiuoja dujų atvedimo atsipirkimą per 15 metų, skirtumą jei jis gaunasi jus susimokat. Dėl elektros - mūsų kvartalui reikia statyti pastotę visą, tai kainuoja apie 200000, tačiau jei atsiranda 3 savininkai, tai elektros tinklai kompensuoja 60 proc išlaidų. Dėl kainos čia nepamandravosi kaip sakant, nes yra monopolis, nepasirinksi kas darbus atliks. Dėl gręžinio vandens - jei kvartalas didelis kaip pas mus, tai neužteks 1 gręžinio -reikalauja dviejų. kaina aišku kyla iš karto. Kiek kanuoja gręžinys tiksliai nežinau, tačiau reik neužmiršti, kad reikalinga išvedžioti visus vamzdynus po teritorija. Suma apie 250000. taip pat kvartalui teks iškasti priešgaisrinius tvenkinius. taip pat reikia neužmiršti įvairias kitas išlaidas. Išlaidas projektams ir t.t Bet kuriuo atveju dabar komunikacijų klojikai dirba lanksčiai, atsiskaitymas irgi lankstus, tik reikia paieškot. Jei kvartalas geroj vietoj, tai kartais pasiseka, kad bendrovė, kuri daro komunikacijas gali norėt mainais pvz vieno kito sklypo. Tada pinigų gavimo problemą galima išspręsti. taigi sekmės beje mes kvartalą savo turim Klaipėdoje
QUOTE(gitangr @ 2005 05 06, 07:57) Zinai, jau nebepamenu... Tik atsimenu pasirasem, del igalioto asmens -Leonardo Kliostoraicio ir jis pasizadejo viska sutvarkyti. Bet gavosi taip, kad viskas judejo, kol jie susitvarke savo sklypus. O paskui viskas ir sustojo, jam nebebuvo aktualu, uz sutvarkyma mes nieko papildomo neturejom moketi, tai ir paliko viska likimo valiai. Tipo kaip greitai per visas tas instancijas savaime praeis , taip bus ir gerai. Nezinau, gal reikia nedamoketi visu pinigeliu... Nes toks zodinis pasizadejimas mazai vertas. Agentura dirba tol, kol jiems aktualu, arba jei dar pinigu gaus... Dabar pas notarus jie pasirašinėja tokius raštus, kad agentūra įsipareigoja per tam tikrą laiką pakeist žemės paskirtį. Papildomai mes jiems už tai mokam 1500 Lt. Tik man tas raštas be įsipareigojimų nevykdymo punkto nelabai patinka. Dabar suku galvą ką čia galima sugalvoti. Gal reikia pas notarą reikalauti, kad įtrauktų punktą, jei agentūra neįvykdo įsipareigojimų, sumoka mums pvz. 20 proc. sklypo vertės
Butu idmomu suzinoti kiek vienam savistoviai vedantis kainuoja komunikacijos? 1 Elektra 2 Dujos 3 Vanduo 4 Kanalizacija jei kas vedetes parasykit kiek mazdaug jums tai kainavo beje, pas mus jos visos praeina "kazkur pro sali". Zinau, kad taip savo kainu nesuzinosim, bet bent bendra vaizda susidarysim... aciu
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 05 06, 12:47) Butu idmomu suzinoti kiek vienam savistoviai vedantis kainuoja komunikacijos? 1 Elektra 2 Dujos 3 Vanduo 4 Kanalizacija jei kas vedetes parasykit kiek mazdaug jums tai kainavo beje, pas mus jos visos praeina "kazkur pro sali". Zinau, kad taip savo kainu nesuzinosim, bet bent bendra vaizda susidarysim... aciu  Važiuokit į Kauno vandenis, dujas, elektros tinklus ir ten jums viską išsamiai paiaškins. Juk viskas priklauso nuo to, kaip arti tas "pro šalį", o jie ten visus planus turi
Noriu paklausti, jei pats visas komunikacijas sau atsivedi už savo $ ir kol kas nėra su kuo mestis - ar ateity atsiradę kaimynai laisvai galės prisijungti kaip niekur nieko prie sukurto gerbūvio?(čia šitoj vietoj skūpa esu ir nenoriu už ačiū atiduoti  )Na, kad pastačius elektros transformatorinę už savus pinigus tikrai nieko neatsiimsim-žinau, nes tai VST nuosavybė..O kaip su dujomis, nuotėkomis, gręžiniu?
|
|