indrusita
2008 03 06, 14:03
Sviekutės,
Akių lazerinę operaciją LASIK pasidariau pries 4m. ir 5 mėn. Vienai akiai ja pakartojo po puses metu.Prieš tai turėjau -9 ir -8 laipsnių trumparegystę. Metai po pirmosios operacijos pastojau, buvo atliktas cezario pjūvis.. Po pusės metu maitinimo, pajutau, kad akys pasilpo, jau lyg ir akinukų reikėjo, bet kažkaip užsimiršau, o kai po 3 mėn. vėl pasitikrinau-jau buvo vėl viskas gerai. Nemaciau pilno vieneto, bet akinių sakė dar nereikia. O dabar, jau gal porą mėnesių jaučiu, kad matau daug silpniau. Žiūriu tv prisimerkus, parduotuvėj daug ko neprimatau. Neišdrįsau dar pasitikrinti regėjimo, tad nežinau koks dabar minusas pas mane, bet, kad reikia akinių-tai puikiai žinau. Taip, kad esu begalo nusivylusi ir nusiminusi.... Ar yra dar panašių situacijų į maniškę???
Aš Pelenė
2008 03 07, 00:04
QUOTE(indrusita @ 2008 03 06, 15:03) Sviekutės, Akių lazerinę operaciją LASIK pasidariau pries 4m. ir 5 mėn. Vienai akiai ja pakartojo po puses metu.Prieš tai turėjau -9 ir -8 laipsnių trumparegystę. Metai po pirmosios operacijos pastojau, buvo atliktas cezario pjūvis.. Po pusės metu maitinimo, pajutau, kad akys pasilpo, jau lyg ir akinukų reikėjo, bet kažkaip užsimiršau, o kai po 3 mėn. vėl pasitikrinau-jau buvo vėl viskas gerai. Nemaciau pilno vieneto, bet akinių sakė dar nereikia. O dabar, jau gal porą mėnesių jaučiu, kad matau daug silpniau. Žiūriu tv prisimerkus, parduotuvėj daug ko neprimatau. Neišdrįsau dar pasitikrinti regėjimo, tad nežinau koks dabar minusas pas mane, bet, kad reikia akinių-tai puikiai žinau. Taip, kad esu begalo nusivylusi ir nusiminusi.... Ar yra dar panašių situacijų į maniškę??? Pasidariau lazerinę korekciją prieš tris metus, kai regėjimas buvo -7. Po operacijos buvo normalus, bet dabar tamsoje, ypač vairuojant reikia akinukų -0,75. Bet vistiek esu patenkinta, nes nereikia nesioti pastoviai kontaktinius lęšius. Be to, regėjimas susilpnėjo dėl to, kad pati tinkamai jo neprižiūriu, daug skaitau, dirbu su kompiuteriu, žodžiu, akys dažnai pavargusios.
sausine
2008 03 07, 08:42
QUOTE(indrusita @ 2008 03 06, 16:03) Sviekutės, Akių lazerinę operaciją LASIK pasidariau pries 4m. ir 5 mėn. Vienai akiai ja pakartojo po puses metu.Prieš tai turėjau -9 ir -8 laipsnių trumparegystę. Metai po pirmosios operacijos pastojau, buvo atliktas cezario pjūvis.. Po pusės metu maitinimo, pajutau, kad akys pasilpo, jau lyg ir akinukų reikėjo, bet kažkaip užsimiršau, o kai po 3 mėn. vėl pasitikrinau-jau buvo vėl viskas gerai. Nemaciau pilno vieneto, bet akinių sakė dar nereikia. O dabar, jau gal porą mėnesių jaučiu, kad matau daug silpniau. Žiūriu tv prisimerkus, parduotuvėj daug ko neprimatau. Neišdrįsau dar pasitikrinti regėjimo, tad nežinau koks dabar minusas pas mane, bet, kad reikia akinių-tai puikiai žinau. Taip, kad esu begalo nusivylusi ir nusiminusi.... Ar yra dar panašių situacijų į maniškę??? Mano situacija buvo analogiška ir operacija irgi buvo daryta panašiu laiku.Minusas negrįžo,nors regėjimas apkrautas,visa diena praleidžiama prie kompo.Po truputį vystosi toliaregystė,bet pagal amžių taip ir priklauso.Manau ,kad reikėtų visgi konsultacijos pas gydytojus.
indrusita
2008 03 07, 14:11
QUOTE(sausine @ 2008 03 07, 08:42) Mano situacija buvo analogiška ir operacija irgi buvo daryta panašiu laiku.Minusas negrįžo,nors regėjimas apkrautas,visa diena praleidžiama prie kompo.Po truputį vystosi toliaregystė,bet pagal amžių taip ir priklauso.Manau ,kad reikėtų visgi konsultacijos pas gydytojus. Na taip zinau, kad reikia konsultacijos ir stengsiuos artimiausiu metu apsilankyti pas gydytoja, tik manau, kad apart akinuku, kazi ar ka pasiulys  O jie jau bus visam gyvenimui..Na bet vis ne -9 Papildyta:Tiesa, o ar naudojat kokias dirbtines asaras dabar po operacijos? Ar sauseja akys?
sausine
2008 03 07, 21:00
[quote=indrusita,2008 03 07, 16:11] Na taip zinau, kad reikia konsultacijos ir stengsiuos artimiausiu metu apsilankyti pas gydytoja, tik manau, kad apart akinuku, kazi ar ka pasiulys  O jie jau bus visam gyvenimui..Na bet vis ne -9 Papildyta:Tiesa, o ar naudojat kokias dirbtines asaras dabar po operacijos? Ar sauseja akys? Na kokius keturis metus tai tikrai naudojau diena dienon.Tai jau buvo tapę įpročiu,o dabar jau kokius4 mėnesiu tai tikrai nieko nesilašinu ,ir nejaučiu kad būtų kokių problemų.Manau ,Indrusita,kad tikrai toks minusas negrįš  .Jau man prieš operacijos darymą vienas konsultavęs gudytojas siūlė pasilikt mažą minusą,kad paskui nereikėtų akinių skaitymui,ir man tai tada atrodė,kad koks -1 ar -1,5 visai menkniekis,lyginant su 8-9.(o kas tai reiškia ,tai jau mes žinom).Taip ,kad kol kas nepradėkit panikuot,viskas turėtų susitavrkyt!
indrusita
2008 03 09, 19:42
QUOTE(sausine @ 2008 03 07, 21:00) Na kokius keturis metus tai tikrai naudojau diena dienon.Tai jau buvo tapę įpročiu,o dabar jau kokius4 mėnesiu tai tikrai nieko nesilašinu ,ir nejaučiu kad būtų kokių problemų.Manau ,Indrusita,kad tikrai toks minusas negrįš  .Jau man prieš operacijos darymą vienas konsultavęs gudytojas siūlė pasilikt mažą minusą,kad paskui nereikėtų akinių skaitymui,ir man tai tada atrodė,kad koks -1 ar -1,5 visai menkniekis,lyginant su 8-9.(o kas tai reiškia ,tai jau mes žinom).Taip ,kad kol kas nepradėkit panikuot,viskas turėtų susitavrkyt!  Na tada, zinok,ir man atrode, kad -1 ar -1,5 tikrai menkniekis  Tik kai pripranti prie gero  norisi, kad taip liktu amzinai  o kokias asaras naudodavai? Ju dabar ir tokia didziule pasiula  Man tada rekomendavo alcon firmos tears naturale.
sausine
2008 03 10, 19:56
QUOTE(indrusita @ 2008 03 09, 21:42) Na tada, zinok,ir man atrode, kad -1 ar -1,5 tikrai menkniekis  Tik kai pripranti prie gero  norisi, kad taip liktu amzinai  o kokias asaras naudodavai? Ju dabar ir tokia didziule pasiula  Man tada rekomendavo alcon firmos tears naturale. Aš irginaudojau pradžioj Alcon,bet kadangi ten per didelis kiekis ,kad išlašint per mėnesį,o aš jau to prisilaikydavau,tai paskui ieškojau variantų po 5 ml.buvo kažkokios lietuviškos,paskui jų man rodos nebeliko,tai paskutiniu metu lašinau HYPROMELOZA P,visai nieko.
indrusita
2008 03 11, 12:24
QUOTE(sausine @ 2008 03 10, 19:56) Aš irginaudojau pradžioj Alcon,bet kadangi ten per didelis kiekis ,kad išlašint per mėnesį,o aš jau to prisilaikydavau,tai paskui ieškojau variantų po 5 ml.buvo kažkokios lietuviškos,paskui jų man rodos nebeliko,tai paskutiniu metu lašinau HYPROMELOZA P,visai nieko.  Na taip, man irgi siu tears naturale per daug, nei puses neisnaudoju, kai jau pagal instrukcijas reikia baigti naudoti. Dabar turiu nusipirkus alcon firmos SYSTANE drekinamuosius lasus,atdarius galima naudoti 6 menesius, bet kazko man jie nepatinka.  Na reiks pabandyti tuos HYPROMELOZA P
Kataryshka
2008 03 13, 12:06
operacija dariausi pries siek tiek daugiau nei 5 metus, dabar jau karts nuo karto deduosi akinukus  akis sugadinau buvusiam darbe (na, ne as viena, buve kolegos irgi skudesi suprastejusiu regejimu), be to tenka nemazai pasedeti prie kompo, o tas irgi ne i nauda, bet nera taip blogai kaip buvo pries operacija
indrusita
2008 03 13, 20:37
QUOTE(Kataryshka @ 2008 03 13, 12:06) operacija dariausi pries siek tiek daugiau nei 5 metus, dabar jau karts nuo karto deduosi akinukus  akis sugadinau buvusiam darbe (na, ne as viena, buve kolegos irgi skudesi suprastejusiu regejimu), be to tenka nemazai pasedeti prie kompo, o tas irgi ne i nauda, bet nera taip blogai kaip buvo pries operacija O kokio stiprumo dabar tavo akinukai? Man tai begalo sunku susitaikyti su tuo, kad tenka gristi prie akiniu ir si karta visam gyvenimui  ,  nors medicina vis zengia i prieki...
ausra2003
2008 03 23, 20:22
O as turejau Lasik operacija pries 6 metus. Tai jokiu problemu. Nei lasint ka , nei matomumas suprastejo. Na sioks toks nepatogumas gal nakti vairuojant, siek tiek neryskiau matosi, bet akiniu nereikia. O siuo metu laukiuosi , tai okulistai sako kad gimdyt galiu pati. Man tai kazkaip neramu, kad neatsitiktu su tom akim kas nors.Gal kas susiduret su sia problema?
indrusita
2008 03 25, 13:16
QUOTE(ausra2003 @ 2008 03 23, 20:22) O as turejau Lasik operacija pries 6 metus. Tai jokiu problemu. Nei lasint ka , nei matomumas suprastejo. Na sioks toks nepatogumas gal nakti vairuojant, siek tiek neryskiau matosi, bet akiniu nereikia. O siuo metu laukiuosi , tai okulistai sako kad gimdyt galiu pati. Man tai kazkaip neramu, kad neatsitiktu su tom akim kas nors.Gal kas susiduret su sia problema? Sveika, o koks tavo minusas buvo pries operacija? na,o kai man reikejo gimdyti, tai man lygiai ta pati sake, kad galiu pati drasiai. Aplamai, anksciau sakydavo, kad su didele trumparegyste gimdyti negalima, o dabar tai jau nera kontraindikacija  todel gimdyti galima. As is po operacijos, kai pastojau, tai ejau pas gydytoja viena klausti ar galiu gimdyti is po tokios operacijos-tai ji sako, gal reiketu palengvinti stumimo perioda. Kai atvaziavau gimdyti, sako tu nori kad mes tau su znyplemis palengvintumem, kad cia taip parasyta-sakau tikrai ne, tada man iskviete kita gydytoja i gimdykla, tai ji-jokiu problemu, is po tokiu operaciju drasiai gali gimdyti pati. Ir pamenu, kai po lazerines operacijos, paklausiau mane priziurincios gydytojos, kaip bus su gimdymu tai ji sake drasiai gali lauktis ir gimdyti pati  Taip, kad manau ir tau problemu nebus
ausra2003
2008 03 25, 15:33
Na pas mane buvo -5.75. Tai dar puse velnio. Visos gimdo, tai pagimdysiu ir as
pandutė
2008 12 29, 17:09
as irgi dariausi sia operacija pries kokius 5metus,dare po puses metu antra syki,buvo su kaire akim-9,su desne -10kelis menesiu tikrai puikiai maciau ,bet dabar jau turiu akinius ,ju nenesioju,bet vairuot,ziuret tv reikia,parduotuvej irgi nelabai matau,negaliu susitaikyt kad kuo toliau,tuo blogiau matau,o gyd sake kad nesilps akys,pastaruoju metu is vis kazkaip blogai matau,ir dar man kas yra,pasidare akys labai jautrios,ypac kaire akis,skauda,persti,raudonuoja,dazytis negaliu,jokios dirbtines akys ir lasiukai nepadeda
indrusita
2008 12 29, 17:27
QUOTE(pandutė @ 2008 12 29, 17:09) as irgi dariausi sia operacija pries kokius 5metus,dare po puses metu antra syki,buvo su kaire akim-9,su desne -10kelis menesiu tikrai puikiai maciau ,bet dabar jau turiu akinius ,ju nenesioju,bet vairuot,ziuret tv reikia,parduotuvej irgi nelabai matau,negaliu susitaikyt kad kuo toliau,tuo blogiau matau,o gyd sake kad nesilps akys,pastaruoju metu is vis kazkaip blogai matau,ir dar man kas yra,pasidare akys labai jautrios,ypac kaire akis,skauda,persti,raudonuoja,dazytis negaliu,jokios dirbtines akys ir lasiukai nepadeda Pandute, o kaip tau del glaukomos? Rasei, kad turejo del jos daryti tyrimus ir kaip ar jau dare??
pandutė
2008 12 29, 18:56
QUOTE(indrusita @ 2008 12 29, 17:27) Pandute, o kaip tau del glaukomos? Rasei, kad turejo del jos daryti tyrimus ir kaip ar jau dare??  jo dare ,preita savaite,taip ir nezinau ar gleukoma ar mano akiu anatomija tokia,pasake ,kad akyse yra pozymiu atitinkanciu gleukoma,bet as per jauna ir kazkokiu kitokiu simptomu nera,padare gleukomos tyrima,sako normaliai,bet kai perskaiciau rase desne akis norma,kaire defektas,tik nezinau ka tai reiskia,sake kad sekciau akis,tikrinciaus kasa puse metu ir tada pasakys ar cia gleukoma,ar akiu sandara,
Alexandra.R.
2008 12 29, 20:28
Regejima susigadinau darbe pries kelis metus. Turiu akinius su -1 stiklais. Visalaik ju nenesioju, bet vairuojant, televizoriu ziurint ar prie kompo tai deduosi. Jauciu, kad regejimas dar pablogejo, bet tikrintis...bijau  Bijau, kad gali tekti visalaik nesioti aikius  Todel domiuosi operacija lazeriu. Jei ne paslaptis, gal galit pasakyt, kiek ji mazdaug kainuoja ir ar nesigailit? Ar kuri patyret komplikaciju? Ar gali buti, kad operacija gali nepavykti ir pvz. paciente gali visiskai prarasti regejima? Galeciau paklausti visa to gydytoju, bet argi jie tiesa sakys...
pandutė
2008 12 29, 21:22
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 29, 20:28) Regejima susigadinau darbe pries kelis metus. Turiu akinius su -1 stiklais. Visalaik ju nenesioju, bet vairuojant, televizoriu ziurint ar prie kompo tai deduosi. Jauciu, kad regejimas dar pablogejo, bet tikrintis...bijau  Bijau, kad gali tekti visalaik nesioti aikius  Todel domiuosi operacija lazeriu. Jei ne paslaptis, gal galit pasakyt, kiek ji mazdaug kainuoja ir ar nesigailit? Ar kuri patyret komplikaciju? Ar gali buti, kad operacija gali nepavykti ir pvz. paciente gali visiskai prarasti regejima? Galeciau paklausti visa to gydytoju, bet argi jie tiesa sakys... su tiek mazai dioptriju,net gydytojai nesiulo daryt operacijos,na jau prasideda nuo -3kokiu,nes vis tiek op ir yra op,galima apakti,senatvej blogiau del ligu akiu visokiu,daug minusu yra,bet ir pliusu,tik man idomu odel patys gydytojai neoperuojasi,nes daug is ju su akiniais,ir po operacijos daugumai vis tiek reik nesioti akinius,na kai minus 1operuoti,tai nemanau kad reiktu akiniu po op,as mokejau 5000,bet dabar kiek kainuoja nezinau
As_tik_as
2008 12 30, 10:56
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 29, 21:28) Regejima susigadinau darbe pries kelis metus. Turiu akinius su -1 stiklais. Visalaik ju nenesioju, bet vairuojant, televizoriu ziurint ar prie kompo tai deduosi. Jauciu, kad regejimas dar pablogejo, bet tikrintis...bijau  Bijau, kad gali tekti visalaik nesioti aikius  Todel domiuosi operacija lazeriu. Jei ne paslaptis, gal galit pasakyt, kiek ji mazdaug kainuoja ir ar nesigailit? Ar kuri patyret komplikaciju? Ar gali buti, kad operacija gali nepavykti ir pvz. paciente gali visiskai prarasti regejima? Galeciau paklausti visa to gydytoju, bet argi jie tiesa sakys... Su tokiu regėjimu ne į operacijų pusę žiūrėt reikia, o į pašalius. Geriau jau ant nuotykių patrauktumėt laiko negaišus... Operacija svarstytina ne mažiau nei nuo minus/plius 6, ir tai su sąlyga, jeigu tokia korekcija neužtikrina regėjimo aštrumo didesnio nei 0,8. Ba tos operacijios, geriausiu atveju, pagerina regėjimo aštrumą, tačiau pridirba visokiausių kitų šalutinių efektų, ypač pasireiškiančių nepakankamo apšvietimo sąlygomis. Pats esu po operacijos. Matau vienetą ir daugiau, o visuminis regėjimas prieblandoje, vakare, naktį, kontrastingame apšvietime - šūds. Be to, lęšiuko akomodacija ryškiai buksuoja, o tai dar ir fokusavimo problemos. Jums to tikrai reik su Jūsų -1?
Alexandra.R.
2008 12 30, 11:21
O as maniau, kad galima regejima be problemu susitvarkyt ir vel tobulai matyt  Man tai ir tas -1 trugdo, ypac kai parduotuvej (jei ne savitarna) meginu nusakyt ko man reikia, nes nei kainos, nei pavadinimo nematau, tik kazka susiliejusio. Arba reikia akinius is rankinuko trauktis. Bet is jusu komentaru supratau, kad nereikia sukt sau galvos ir dziaugtis gyvenimu. Gal ir taip, tiesiog tikejausi...
pandutė
2008 12 30, 15:44
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 30, 11:21) O as maniau, kad galima regejima be problemu susitvarkyt ir vel tobulai matyt  Man tai ir tas -1 trugdo, ypac kai parduotuvej (jei ne savitarna) meginu nusakyt ko man reikia, nes nei kainos, nei pavadinimo nematau, tik kazka susiliejusio. Arba reikia akinius is rankinuko trauktis. Bet is jusu komentaru supratau, kad nereikia sukt sau galvos ir dziaugtis gyvenimu. Gal ir taip, tiesiog tikejausi... pas mus cia dar labai mazas minusas,tikrai neapsimoka,pas mane po op tiek yra,aisku ne kas nematyti,bet geriau tiek ,nei kiek buvo,o tamsoj tikrai matymas zymei blogesnis,nei diena
Alexandra.R.
2008 12 30, 16:56
Pirmakart girdziu, kad po operacijos tamsoj blogiau mato zmones  Kai kazkada pasitikrinau regejima ir paaiskejo, kad teks kartais akinukus detis, vos neapsiverkiau pas okulista. Tas mane guode, kad be problemu KADA NORS VELIAU galesiu lazeriu issioperuoti ir regejimas bus tobulas, tipo jokiu komplikaciju, rizika minimali ir t.t. Zodziu, graziai suoke, bet pats... su aikinias buvo! O as ir nesugalvojau paklaust, ko jis sau nesioperuoja
pandutė
2008 12 30, 16:57
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 30, 16:56) Pirmakart girdziu, kad po operacijos tamsoj blogiau mato zmones  Kai kazkada pasitikrinau regejima ir paaiskejo, kad teks kartais akinukus detis, vos neapsiverkiau pas okulista. Tas mane guode, kad be problemu KADA NORS VELIAU galesiu lazeriu issioperuoti ir regejimas bus tobulas, tipo jokiu komplikaciju, rizika minimali ir t.t. Zodziu, graziai suoke, bet pats... su aikinias buvo! O as ir nesugalvojau paklaust, ko jis sau nesioperuoja  kai as operavausi irgi gydytojai buvo su akiniais,idomu ko nesioperuoja,jei nera jokiu komplikaciju
indrusita
2008 12 30, 18:35
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 12 30, 16:56) Pirmakart girdziu, kad po operacijos tamsoj blogiau mato zmones  Kai kazkada pasitikrinau regejima ir paaiskejo, kad teks kartais akinukus detis, vos neapsiverkiau pas okulista. Tas mane guode, kad be problemu KADA NORS VELIAU galesiu lazeriu issioperuoti ir regejimas bus tobulas, tipo jokiu komplikaciju, rizika minimali ir t.t. Zodziu, graziai suoke, bet pats... su aikinias buvo! O as ir nesugalvojau paklaust, ko jis sau nesioperuoja  Ir dar kaip blogiau Yra zmoniu kuriems viskas labai ok ir panasiai, bet man asmeniskai dabar po tu 5 metu nakti jauciuosiu nestabiliai, sunku orentuotis kokiu atstumu net masinos, atrodo visai netoli, o pasirodo labai toli ir pan. Ir aereoles aplink svieso saltini ne mazos ir daug tokiu visokiu mazu blogybiu atsirado, ko anksciau nejutau, bet tada per daug laiminga buvau  Akeksandra. R. , jusu vietoje net nemastyciau apie jokia operacija  Jums reiketu gerai issikaityti i As tik As zodzius
Alexandra.R.
2008 12 30, 18:56
QUOTE(indrusita @ 2008 12 30, 18:35) Akeksandra. R. , jusu vietoje net nemastyciau apie jokia operacija  Jums reiketu gerai issikaityti i As tik As zodzius  As jau irgi imu galvoti, kad gal nereikia man jokios operacijos. Noreciau niekad nenesioti akiniu, bet gal jau geriau su jais, nei paskui tokie dalykai, kaip cia priraset.
Natusia
2010 03 09, 22:33
labai idomi tema.
laimulka
2010 03 11, 14:17
QUOTE(Kamurka @ 2008 03 07, 02:04) Pasidariau lazerinę korekciją prieš tris metus, kai regėjimas buvo -7. Po operacijos buvo normalus, bet dabar tamsoje, ypač vairuojant reikia akinukų -0,75. Bet vistiek esu patenkinta, nes nereikia nesioti pastoviai kontaktinius lęšius. Be to, regėjimas susilpnėjo dėl to, kad pati tinkamai jo neprižiūriu, daug skaitau, dirbu su kompiuteriu, žodžiu, akys dažnai pavargusios.  ps mane analogiska situacija pries 8 metus buvo -10,dabar apie -1,5,vairuoju tamsoj su akiniais bet vistiek dziaugiusi kad nereik pastoviai linziu nesiot nes vargau su jomis apie 10 metu
Antklode
2010 03 16, 15:25
Dariausi ir as pries 5 metus šią operaciją (buvo po -9). Per tą laiką viena pasilpo -0,5, kita -0,75 (tfu tfu tfu). Nuo pat pradžių tamsoje mačiau blogiau, atsirado sausumas. Bet po 8 metų lęšių nešiojimo, tie trūkumai-gėlytės.  Visada galvojau, jei ir pradės labiau silpti, tai tikriausiai ne iki -9, o jei kokie -4 nieko čia baisaus, galima bus ir akinukus panešiot. vis ne su puses cm storio stiklais... Aš patenkinta
d-oncek
2010 03 21, 23:03
O toliaregyste yra kas operavosi?Labai noreciau atsiliepimu sulaukt....
micefee
2010 03 22, 14:58
Aš irgi domėjausi šia operacija... Buvau prieš 4 metus jau pasiryžusi operuotis, nuėjau į konsultaciją, bet kažkaip persigalvojau... Nes mano tas regėjimas nuolat silpsta, reikia vis stipresnių akinių, o ten ištyrė, sako viskas gerai, galima operuoti. Tai kokios garantijos, kad man po operacijos nereikės vėl akinių nešioti? Ir šiaip baisu dėl komplikacijų po kokių 10-20 metų... Dabar mano regėjimas apie -5. O beje, kaip regėjimas ir akių operacija susiję su gimdymu?
Traleliushke
2010 04 29, 00:01
as pries kelis metus konsultuotis buvau Vilniuje, tada istyrus pasake kad pirma operacija reiktu daryti del astigmatizmo, antraja - regejimo gerinimui, nes pas mane ryskus astigmatizmas atseit, o akytes realiai tik -3.5 viena, kita -0.75. Bet irgi garantiju nedave kiek laiko be akiniu pabuciau, tad kol kas akiniuota ir vauikstau, nors noreciau, labai noreciau.. Kas is pazistamu pasidare, ir pries 4-8 metus, niekas dar nesiskundzia.
Natusia
2010 05 17, 20:49
beskaiste
2010 05 19, 17:58
nu va ir as pasisvenciau operacija daryti ...negaliu pakesti akiniu , jauciu diskomforta.akinius nesioju gal 20 m pastoviai --trumparege esu . ana rudeni susiradau klinikas kur daro , daviau uzklausima ir gavau atsakyma :" kai baigsit maitinti ir praeis 6 men tada atvaziuokite konsultacijai ".tai va moraliskai esu bais pakykleta ir po 2 men jau galesiu vaziuot i pirma konsultacija .taciau cia paskaicius  baisoka daros ...mano -6 atrodo
_mamka_
2010 05 20, 22:16
Mes su vyru jau kiek daugiau kaip 3 metai po operacijos. Minusai palyginti nedideli buvo. Dabar 0, tfu tfu tfu, nors prie kompo kokias min. 10 val per diena... darbas, darbas, darbas.
Aš taip pat esu trumparegė, tačiau mano minusas yra nedidelis, palyginus su jūsų minusais. Seniau nešiojau akinius, kurių baisiai nemėgau  po to sulaužiau juos netyčia, teko nusipirkti linzes. Oi kaip man buvo su jom blogai- akys nujautrėjo labai, perštėjo, kankino sausumas, tad operacijos laukiau kaip išganymo. Tačiau įsigyjus tinkamas linzes, persigalvojau dėl visko  Nešioju linzes iš silikono hydrogelio, akys tarsi aeruojamos pastoviai, jokios sausumo, perštėjimo. Šiuo metu mano linzės parinktos -2 ir -1,75 dioptrijų, tie skaičiukai pakankamai stabilūs (tfu tfu tfu) Tiesa, po antro gimdymo kažkaip labiau pasilpo akys, bet gal jau atsistatė...
aura771
2010 06 26, 12:40
O aš vakar apturėjau lazerinę korekciją  Sakyčiau, iš fantastikos srities kažkas  . Tiesa, mano problema buvo astigmatizmas abiejų akių apie 10 laipsniu (ar ko ten). Nesiojau akinius nuolat arba linzes. Trumparegystė buvo maža (apie minus 1). Aišku, nežinau dar kaip bus po kelių metų, bet dabar euforija visiška. Niekaip nepriprantu, kad viską matau kuo ryškiausiai, o aš be akinių  . Beje, per konsultaciją su chirurgu aš jį iškankinau apie visus matymus-nematymus tamsoje ir kitus minusus. Atsakymas buvo vienas - operacija atlikta blogai. Piešė ir aiškino kodėl. Svarbiausia - nebijokit, klauskit. Jei jaučiat, kad gydytojas ne prie širdies, eikit pas kitą. Jūsų akys, tad turit teisę rinktis. P.S. jei kam įdomu kas, kur, kaip - mielai atsakysiu  .
d-oncek
2010 06 26, 19:37
QUOTE(aura771 @ 2010 06 26, 12:40) O aš vakar apturėjau lazerinę korekciją  Sakyčiau, iš fantastikos srities kažkas  . Tiesa, mano problema buvo astigmatizmas abiejų akių apie 10 laipsniu (ar ko ten). Nesiojau akinius nuolat arba linzes. Trumparegystė buvo maža (apie minus 1). Aišku, nežinau dar kaip bus po kelių metų, bet dabar euforija visiška. Niekaip nepriprantu, kad viską matau kuo ryškiausiai, o aš be akinių  . Beje, per konsultaciją su chirurgu aš jį iškankinau apie visus matymus-nematymus tamsoje ir kitus minusus. Atsakymas buvo vienas - operacija atlikta blogai. Piešė ir aiškino kodėl. Svarbiausia - nebijokit, klauskit. Jei jaučiat, kad gydytojas ne prie širdies, eikit pas kitą. Jūsų akys, tad turit teisę rinktis. P.S. jei kam įdomu kas, kur, kaip - mielai atsakysiu  . Zinoma idomu,kur?Kiek kainavo Viena akis?Linkiu ,kad butu gerai ir toliau
aura771
2010 06 26, 21:46
Dariausi klinikoj kur SM pradiniam puslapyje reklamuojama  Teko su ja susidurti darbo reikalais. Pažiūrėjau, pakalbėjau, pasitikrinau, aptarėm, pasidariau. O ir kaina viliojanti 999 viena akis. Na, bet ne tai lėmė mano pasirinkimą. Didžiausią įspūdį padarė tai, kad niekas nieko per jėgą nekiša. Mačiau moteriškę, kurią įkalbinėjo nesidaryti korekcijos, nes tai problemos neišspręstų, taigi būtų pinigai išmesti. O ji - vis tiek noriu, koks jums skirtumas, gi pinigai jums. Atsakymas buvo trumpas - mums prestižas svarbiau. Protinga sakyčiau. Aj, dar - konsultacija mano truko tris valandas. Nes daug klausimų turėjau, o atsakymai į visus buvo labai išsamūs. Aiškino viską chirurgas, piešė, pasakojo kas ir kaip. Ir nė karto net neparodė, kad neva jau eik tu iš čia, nes laikas spaudžia (tada dar operacijos galimybę svarsčiau tik teoriškai). Tai va. Vakar man koregavo regėjimą. Bijojau juodai  . Pačios procedūros. Pasirodė, kad ji - niekalas (neskauda nė trupučio, o ir trunka tik minutėlę) palyginti su laiku po jos  Iškart padarius nieko. Po kokių gal 10 min prasidėjo.... Akis gailino taip, kad atrodė svogūnus į jas sukišo. Sėdim, bliaunam visi. Aš prasimerkt tik akimirkai galiu, ašaros upeliais srūva. Bet sako kuo daugiau ašaroji, tuo geriau. Sėdėjau ten dar ilgai ir niekas niekur nevarė. Atvirkščiai, rūpestingas visas personalas labai. Galų gale mąstau - namo reikėtų. Sėdau į taksi ir užsimerkus grįžau. Paršliaužiau apgraibom į lovą ir lūžau miegot. Gal po trijų valandų prabundu, atsimerkiu ir galvoju - blyn, nu ir sapnavau  . Paskui atsipeikėju - nu ne. Ale atsimerkiu ir kaip niekur nieko - raudonumo jokio, nei gailina, nei ašaroja.  Matau fantastiškai  . Nu va, įspūdžiai tokie. Atsiprašau, jei pripaisčiau to, kas visai neįdomu. O šiaip rekomendacijos tokios - lašiukai į akis pirmas tris dienas 5-6 kartus, kitas tris - 3 kartus. Nešlapinti akių porą parų, neliesti. Salės akinukai iškart po operacijos būtini, paskui lauke irgi. Nevarginti akių kompu, teliku ir t.t. pirmą savaitę, mėnesį apeiti iš tolo sportklubius, baseinus. Pusmetį nepastoti. Ap-iūrai atvykti antradienį. Sako, visi ateina išsišiepę iki ausų. Garantuoju, ir aš taip eisiu Galiu dar operacijos eigą aprašyti, bet čia jau jei įdomu, klauskit. Prirašiau romaną. Atsiprašau
beskaiste
2010 07 11, 22:03
QUOTE(aura771 @ 2010 06 26, 22:46) Atsiprašau, jei pripaisčiau to, kas visai neįdomu.... labai aciu kad pasisakai  ... as vis noriu tos operacijos
Man po operacijos praėjo 5,5 metų. Viskas  Visą tą laiką intensyviai dirbu prie kompo, vis tikrinuos akytes, matau 1
Neriingga
2010 08 06, 13:38
QUOTE(aura771 @ 2010 06 26, 22:46) Dariausi klinikoj kur SM pradiniam puslapyje reklamuojama  Teko su ja susidurti darbo reikalais. Pažiūrėjau, pakalbėjau, pasitikrinau, aptarėm, pasidariau. O ir kaina viliojanti 999 viena akis. Na, bet ne tai lėmė mano pasirinkimą. Didžiausią įspūdį padarė tai, kad niekas nieko per jėgą nekiša. Mačiau moteriškę, kurią įkalbinėjo nesidaryti korekcijos, nes tai problemos neišspręstų, taigi būtų pinigai išmesti. O ji - vis tiek noriu, koks jums skirtumas, gi pinigai jums. Atsakymas buvo trumpas - mums prestižas svarbiau. Protinga sakyčiau. Aj, dar - konsultacija mano truko tris valandas. Nes daug klausimų turėjau, o atsakymai į visus buvo labai išsamūs. Aiškino viską chirurgas, piešė, pasakojo kas ir kaip. Ir nė karto net neparodė, kad neva jau eik tu iš čia, nes laikas spaudžia (tada dar operacijos galimybę svarsčiau tik teoriškai). Tai va. Vakar man koregavo regėjimą. Bijojau juodai  . Pačios procedūros. Pasirodė, kad ji - niekalas (neskauda nė trupučio, o ir trunka tik minutėlę) palyginti su laiku po jos  Iškart padarius nieko. Po kokių gal 10 min prasidėjo.... Akis gailino taip, kad atrodė svogūnus į jas sukišo. Sėdim, bliaunam visi. Aš prasimerkt tik akimirkai galiu, ašaros upeliais srūva. Bet sako kuo daugiau ašaroji, tuo geriau. Sėdėjau ten dar ilgai ir niekas niekur nevarė. Atvirkščiai, rūpestingas visas personalas labai. Galų gale mąstau - namo reikėtų. Sėdau į taksi ir užsimerkus grįžau. Paršliaužiau apgraibom į lovą ir lūžau miegot. Gal po trijų valandų prabundu, atsimerkiu ir galvoju - blyn, nu ir sapnavau  . Paskui atsipeikėju - nu ne. Ale atsimerkiu ir kaip niekur nieko - raudonumo jokio, nei gailina, nei ašaroja.  Matau fantastiškai  . Nu va, įspūdžiai tokie. Atsiprašau, jei pripaisčiau to, kas visai neįdomu. O šiaip rekomendacijos tokios - lašiukai į akis pirmas tris dienas 5-6 kartus, kitas tris - 3 kartus. Nešlapinti akių porą parų, neliesti. Salės akinukai iškart po operacijos būtini, paskui lauke irgi. Nevarginti akių kompu, teliku ir t.t. pirmą savaitę, mėnesį apeiti iš tolo sportklubius, baseinus. Pusmetį nepastoti. Ap-iūrai atvykti antradienį. Sako, visi ateina išsišiepę iki ausų. Garantuoju, ir aš taip eisiu Galiu dar operacijos eigą aprašyti, bet čia jau jei įdomu, klauskit. Prirašiau romaną. Atsiprašau  Maziau kaip pries menesi, lankiausi pas okuliste, ji nustate,kad mano akys -0.5 ir -0.75. Pasake,kad nusipirkciau akinius. suzinojusi net apsiverkiau. Dabar nesioju, kai dirbu su kompiuteriu, kai ziuriu tv. Galvoju apie akiu operacija. Noreciau kad pasakytumete kaip galeciau surasti ta klinika kur Jus daretes operacija. Is Jusu pasakojimo susidare lb geras ispudis apie sia klinika.  buciau labai dekinga jei padetumete man Papildyta:QUOTE(String @ 2010 07 21, 10:50) Man po operacijos praėjo 5,5 metų. Viskas  Visą tą laiką intensyviai dirbu prie kompo, vis tikrinuos akytes, matau 1  Gal galite pasakyti,kur daretes operacija ir kiek tai Jums kainavo?
aura771
2010 08 06, 21:30
Klinika "Novoye Zrenyie" yra Savičiaus gatveje. Čia Vilniuje, prie pat Rotušės. Gailiuosi tik vieno - kad tiek metu laukiau ir nesidariau operacijos. Mano regėjimas buvo koreguotas birželio 25. Ir net šiandien sunku patikėti, kad aš be akinių  . Neturiu nė vieno priekaišto. Esu beprotiškai fantastiškai laiminga  . P.S. Jei kyla klausimų - klausk drąsiai. Nedarau nei reklamos, nei dirbu ten. Tiesiog teko patirti, ką reiškia tije klinikoje tgauti regėjimą.
beskaiste
2010 08 06, 23:26
nu uzsiregistravau konsultacijai ir as rugpjucio 17 d i "novoje zrenija " ....laukiu su nekantrumu
Neriingga
2010 08 09, 08:07
QUOTE(aura771 @ 2010 08 06, 22:30) Klinika "Novoye Zrenyie" yra Savičiaus gatveje. Čia Vilniuje, prie pat Rotušės. Gailiuosi tik vieno - kad tiek metu laukiau ir nesidariau operacijos. Mano regėjimas buvo koreguotas birželio 25. Ir net šiandien sunku patikėti, kad aš be akinių  . Neturiu nė vieno priekaišto. Esu beprotiškai fantastiškai laiminga  . P.S. Jei kyla klausimų - klausk drąsiai. Nedarau nei reklamos, nei dirbu ten. Tiesiog teko patirti, ką reiškia tije klinikoje tgauti regėjimą. Dekoju uz Jusu greitus atsakymus. Bet as internete nerandu tos klinikos, o gal nemoku ieskoti  O kiek Jums viskas kainavo? Iskaitant konsultacijas, operacija ir vaistai? Nes operacijai reikia pasitaupyti pinigeliu, o dabar tokie laikai, kad daug neina uzdirbti  Aciu uz atsakyma.
aura771
2010 08 09, 21:40
http://lt.eyes.by/ jei padės - prašom. Bendra kaina - 999 lt. viena akytė. Konsultacija tiksliai nežinau. Tikrai iki 150. Aš dovanu gavau, tai  . Vaistukai po OP tikrai nėra brangūs. Gal iki 20 litų. Mano manymu, tikrai verta. Šimtu tūkstančių procentų.
Natusia
2010 08 12, 23:18
sveikos, ryt taip pat man koreguos regejima, galesiu parasyti kaip sekesi  visai nebaisu laukti rytojaus proceduros
Neriingga
2010 08 19, 10:25
QUOTE(beskaiste @ 2010 08 07, 00:26) nu uzsiregistravau konsultacijai ir as rugpjucio 17 d i "novoje zrenija " ....laukiu su nekantrumu  Ar buvai konsultacijoje? Kaip sekesi? Pasidalink patirtimi, jei gali Papildyta:QUOTE(Natusia @ 2010 08 13, 00:18) sveikos, ryt taip pat man koreguos regejima, galesiu parasyti kaip sekesi  visai nebaisu laukti rytojaus proceduros  Sveikinu zengus drasu zingsni.  kaip jauciates po operacijos? Ar viskas gerai? Laukiam ziniu
beskaiste
2010 08 19, 17:44
QUOTE(Neriingga @ 2010 08 19, 11:25) Ar buvai konsultacijoje? Kaip sekesi? Pasidalink patirtimi, jei gali  atbuvau kpnsultacijoj ,viskas patiko ,gal ir nebuvus gyvenime tokioj apziuroj ---tais aparatais visokiais .pasirodo nesioju per stiprius akinius -5 ,o reikia -4,5 ) kiba akys geret pradeda  ) istyrus viskas gerai ,operacija galiu daryt ,bet po kiek laiko reikes akiniu skaitymui .o jei nedarysiu operacijos ,tai skaitymui nereikes  gydytojas sake ' jusu teise rinktis ' ...  o as taip noriu but be akiniu  vadinasi atsisakius vienu ,su laiku pereisiu prie kitu ,tai dabar ir nebezinau
dariausi operacija pries 8,5 metu. po puses metu dare pakartotine,nes krito. Po kokiu 4 metu regejimas tikrai pablogejo, kiek pasakyti negaliu,pas gydytoja nebuvau. Manau,kad viskas atsitiko po gimdymo,netgi dar bunant nesciai regejimas pradejo kristi. Kazkaip tie dalykai susije, nes ir po operacijos,jog puse metu negalima pastoti. Kaip daugeliui problemos ziurint tamsoje,ypac sunku vairuoti. vnz ,reiks eiti tikrintis akytes ir jauciu, teks grizti prie akinuku(zinoma ne pastoviai nesioti).
astorija
2010 08 25, 18:16
Sveikos! Aš dariausi operaciją 2002 metais. Pasiskaičiau jūsų atsiliepimus ir prisiminiau, kad aš irgi skrajojau kaip ant sparnų po operacijos, regėjimas buvo puikus, net negalėjau įsivaizduoti, kad žmogus gali taip gerai matyti. Trumparegystė mano buvo apie -10, tai galit įsivaizduoti kaip buvo atsibodę akiniai nuo pat paauglystės. Iš karto gėdijausi, nenešiojau jų ir užsiauginau storiausius stiklus. Operavo mane gyd. Gutauskas, nežinau ar dar jis operuoja, sako tikrai geras specialistas. Praėjo 8 metai, vakar buvau poliklinikoje pas savo okulistą, viena akimi matau 0,6 kita 0,7, t.y. -1,5. Kad akys silpsta pajutau po kokiu 4 metų, bet visiškai nesigailiu kad operavausi. Nesvarbu, kad dabar turiu akinukus, bet jie stilingi, ploni stiklai, nori užsidedi, nori nusiimi, skirti tik toliui. Prieš operaciją gydytojas sakė, kad taip ir bus, regėjimas pasilps po keleto metų, nes tokia didelė trumparegystė 100 procentinei korekcijai nepasiduoda. Tai tiek, linkiu visiems geresnės sėkmės negu mano
|
|