Labai lauksiu visokiu atsiliepimu ir komentaru apie ji, apie aukletojas, apie maitinima ir t.t.
Sis darzelis musu pagrindinis pretendentas
Labai lauksiu visokiu atsiliepimu ir komentaru apie ji, apie aukletojas, apie maitinima ir t.t.
Nejaugi niekas nelankot "Kodelciuko"
Na, is bendradarbio, kuris ten leidzia dvi savo dukras, tik gerus atsiliepimus girdejau, bet pacios dar ten nebuvom..
Geras darželis. Mano dukra eina. O didžioji jau išėjo į mokyklą. Labai geros auklėtojos lopšelinėj grupėj.
O šiaip tai visose geros auklėtojos, dukroms nebuvo jokiu problemu ir visada noriai eina. Man tai atrodo tai yra dižiausias auklėtojų įvertinimas. QUOTE(tauraite @ 2005 10 09, 14:19) Geras darželis. Mano dukra eina. O didžioji jau išėjo į mokyklą. Labai geros auklėtojos lopšelinėj grupėj. O šiaip tai visose geros auklėtojos, dukroms nebuvo jokiu problemu ir visada noriai eina. Man tai atrodo tai yra dižiausias auklėtojų įvertinimas. Labai smagu girdeti. O kokia Jus lankote grupe?
Šiame darželyje yra 4 grupės. Tai mano dukros pabuvojo 3. Taip kad gerai zinau Peliuku grupe (dabar eina mažiuke). Drugeliu-ejo dižioji, ir Kiskučių- buvo parengiamoji, o dabar lopšelinė grupė.
Šiuo metu darželis įsigijo čiuožyklą, smėlio dėžių kurios užsidaro ir apsaugotos nuo gyvūnų. Kartojuosi, bet visose šiose grupėse normalios auklėtojos. Yra dar viena grupė bet aš jų nepažystu tai nieko negaliu parašyti. O šiaip tai darželis nedidelis tai kaip šeimoje vieni kitus pažysta.
Dukra lanko šį darželį, mano atsiliepimai - kuo geriausi
O nuo Naujųjų ten dar ir sporto instruktorius yra, 1 kartą per savaitę pasiima grupę žaisti sportinių žaidimų, ir 1 kartą per savaitę susirenka vaikučius su visokiom smulkiom problemytėm - netaisyklingu poėdos statymu, pilnapadžius ir pan. Tai grįžta vaikai iš "treniruočių" laimingi ir nusikalę. Dukra pripasakojo, kaip smagiai ten jie mankštą darė, boulingą žaidė ir t.t. Be to, kad darželis mažas ir jaukus, dar labai patiko, jog jame yra atskiri miegamieji. Taigi yra puikios sąlygos išvėdinti ir grupę, ir miegamąjį net kai vaikai neina į lauką
Sneikos visos mamytes, gal dar kieno vaikuciai lanko si darzeli, pravaziavom pro sali kiemas patiko, noriu jau nuo rudenio leisti, tai galvoju apie si darzeli, nes netoli, ka galit dar passakyt apie ar gero ar blogo, ar vyksta kokie papildomi uzsiemimaisu vaikuciais kaip sokiu burelis ar dainavimasar kokios medicinines prieziuros. Parasykit prasau. Aciu
Lole, kaip tik kitą savaitę, gegužės 15-19 d. šiame darželyje - atvirų durų dienos. Taigi nepasikuklinkit ir užeikit pasidairyti
O šiaip tai mano mergina lanko šį darželį. Jaukus, nedidukas, tikrai tvarkingas, gražus, jaukus... Man labai patiko, kad jame atskiri miegamieji - vaikai miega ne ant "raskladuškių", o nedidukėse vaikiškose lovelėse mediniais galais. Jau patyriau tokio atskiro miegamojo privalumus. Juk mažiesiems žmogeliukams kartais užeina noras tiesiog pabūti vienam - tai susipyko su kuo nors, tai gal šiaip koks liūdesiukas užėjo. Auklėtojos leidžia ten nueiti, pasėdėti ant savo lovos, pabūti ramybėje. Kiek dukra pasakojo, ir labai įsisiautėjusius išdykuolius taip paramina - tiesiog kuriam laikui pasiūlo nueiti į miegamąjį ir pasėdėti (matyt, taiko tą "time out" metodą). Kai mano vaikas susirgo, staigiai pakilo temperatūra, kol aš iš darbo atlėkiau irgi ji jau buvo paguldyta į lovelę ir snaudė, neteko negaluojant trintis grupės šurmulyje Šiame darželyje taikoma gairių mokymo metodika. Kiek supratau, vėrinėlio darželiai, kurių, ko gero, yra daugiausia, vaikus moko bendrai: visa grupė bendrai dirba įvairiausius darbelius, vyksta pamokėlės. Pagal gaires jie dirba su vaiku individualiai. Auklėtojos tiesiog pasiima po keletą vaikų, atsisėda su jais ir kartu ką nors aiškinasi, piešia, lipdo, mokosi. Žodžiu, daugiau akcentuojamas ne grupinis, o individualus darbas su vaiku. Papildomai ten būna būreliai, už kuriuos, jei nori, kad vaikas lankytų, reikia šiek tiek primokėti. Tai anglų k., dailė ir šokiai. Taip pat darželyje būna sporto užsiėmimai (na, čia jau nemokami) - vyksta "treniruotės" tiek su visos grupės vaikais, tiek yra laikas, kai trenerė pasiima kai kuriuos vaikučius pasportuoti papildomai (pilnapadžiukus ar su kitokiom nedidelėm ortopedinėm problemėlėm). Kitaip tariant, man šis darželis patinka. Tiesa, matau, kad tu augini mergaitę. Tai va, iš mergaitėm aktualių šio darželio įdomybių yra reikalavimas, kad grupėj būtų su sijonėliu. Kelnes įdėti tik persiavimui į lauką. Ir, kas keisčiausia, pačiom mergaitėm tai patinka - maniškė ėmė reikalauti, kad ir namuose jai aučiau ne kelnes, o sijoną, tipo ji, matote, mergaitė, ir vilkėti sijoną yra smagiau. Nežinau, gal ir kažkiek paugdo tą tokį mergaitiškumą šis reikalavimas
Šią savaitę visuose darželiuse atvirų durų dienos
Mane irgi domina šis darželis
Jei teisingai galvoju, jis yra netoli Purienų mokyklos, ten šalia 2 darželiai: vienas - Svirnelis, o kitas - Kodėlčiukas. Ar aš teisingai galvoju? Aš tai žadu leist dukrytę tik nuo 3 metų. Kažin, prieš kiek laiko reikia užrašyt vaiką į šį darželį? Ar lengva papult? Ar nėra kokių apribojimų? Ir dar domina, kiek kainuoja mėnesiui šis darželis? Mano čia pirmas vaikas, taigi nelabai orientuojuos
Mokestis šiame darželyje toks, kaip ir visuose kituose. Priklausomai nuo to, kiek dieneliu vaikutis eis per mėnesį (ar ligos, ar dar kas...tfu tfu tfu) tai susidaro maždaug +- 120 Lt.
QUOTE(Shirshe @ 2006 07 02, 09:49) Mokestis šiame darželyje toks, kaip ir visuose kituose. Priklausomai nuo to, kiek dieneliu vaikutis eis per mėnesį (ar ligos, ar dar kas...tfu tfu tfu) tai susidaro maždaug +- 120 Lt. O jei vaikas neina, tai nereikia mokėt? Anksčiau tai buvau girdėjus, kad eina ar neina, visvien pilną mokestį turi mokėt... O vietų šiame draželyje būna pakankamai?
Na nuo rugsejo vydurio ir mes zigiuosim i si darzeli. Esu labai patenkinta kadangi labai arti vyro darbo, vos per kelis namus. Taip pat dziaugiuosi jog yra logopedas ir manksteles su vaikais. Prieme be jokiu eiliu. Buvom uzsirase i kita darzeli o sis paskutine savaite (vakar) pareiske jog darzelyje nera vietu (pries tai sake jog nebus jokiu problemu). Tad vakar pasiskambinom o siandien nunesem dokumentus ir po poros savaiciu eisim.
laguna, gal žinai, į kokią grupę pateksit? Jei neklystu, būsit "Drugeliai"
Va sito tai nezinau, kazkaip tiek daug viska aptarem, bet i kokia grupe tai nepaklausiau. Bet dar reiks nuvesti pazyma is gydytojos todel reiks pasiklausti. O jus "Drugeliai" ?
Mes zadam eit i lopseli nuo kitos savaiteles... Gal atsiras mamyciu kurios irgi ten veda?
O kokie ten reikalavaimai lopseliui?
Gal galit surasyti kokiu tiksliai priemoniu reikia einant i si darzeli. Paklausus tiksliai nepasake. Labai lauksiu bent minimalaus sarasiuko, nes nuo kitos savaites jau reiks keliauti.
Nu tiksliai irgi nieko pasakyt negaliu, mes eisim i lopseli... Kai pabusim pora dieneliu, gal kazka daugiau parasysim. Ryt pasiimam pazyma is daktares, tai treciadieni jau zygiuosim bent porai valandeliu..
O pradziai reikia visu piesimo, lipdymo ir kt priemoniu, dvieju drobiniu maiseliu svariems ir nesvariems rubeliams, dovanos grupei... QUOTE(Salsa @ 2006 08 29, 10:50) O pagal ką tos grupės suskirstomos? QUOTE(smėliukė @ 2006 08 29, 16:57) Mes zadam eit i lopseli nuo kitos savaiteles... Gal atsiras mamyciu kurios irgi ten veda? Tikrai. Įdomu kokie reikalavimai QUOTE(smėliukė @ 2006 09 04, 17:19) O pradziai reikia visu piesimo, lipdymo ir kt priemoniu, dvieju drobiniu maiseliu svariems ir nesvariems rubeliams, dovanos grupei... O direktorei dovanos nereikia? QUOTE(vikaliu @ 2006 09 06, 22:14) O pagal ką tos grupės suskirstomos? Šiaip jau skirstomos pagal amžių. Yra Varpelių, Drugelių, Kiškių ir Peliukų grupė. Pagal amžių šiuo metu vyriausieji - Kiškiai, kiek jaunesni - Peliukai, o kurie bus jaunesni - ar Varpeliai, ar Drugeliai, dabar nežinau... QUOTE Tikrai. Įdomu kokie reikalavimai Apie kokius reikalavimus maždaug klausi? Šiaip tikriausiai kaip ir visuose darželiuose - reikia atsinešti visokių kanceliarinių reikmenų, atsarginių rūbų komplektėlį (nieks per galvą neduos, jei jo nebus, bet tikrai praverčia - tai vaikas apsipila kokiu kompotu, tai išsimozoja iki ausų, tai, žiūrėk, kurią dieną per vėsiai aprengi ir praverčia koks atsarginis bliuzonėlis), mergaitėm pageidaujama eiti su sijonukais. Auklėtojos tai į šį reikalavimą žiūri liberaliau, bet jei direktorė užfiksuoja - tai paprašo vaiko, kad primintų mamai, jog sijonėlio reikia (čia man taip kartą maniškė priminė QUOTE O direktorei dovanos nereikia? Privaloma tvarka tai tikrai ne. Bet esu girdėjusi, kad daugelis vis dėlto pasirūpina... Na, kaip sakoma, mažos dovanėlės sustiprina draugystę QUOTE(Salsa @ 2006 09 07, 07:22) Apie kokius reikalavimus maždaug klausi? Šiaip tikriausiai kaip ir visuose darželiuose - reikia atsinešti visokių kanceliarinių reikmenų, atsarginių rūbų komplektėlį Aš pati tik simbolinę padėkos dovanėlę nunešiau - dėl tos pačios draugystės sutvirtinimo Kažkuri mama parašė, kad dideli reikalavimai, dėl to ir pasidomėjau. O tavo išvardintos priemonės, tai manau savaime suprantamos. Dovanėlė nieko tokio, kad tik būtų už ką
Reikalavimai... Kokie dideli reikalavimai? Kanceliarines priemones-naturalu visuose darzeliuose, o drobiniai maiseliai... Kai pasakeu savo mamai, ji net nenustebo, o sako-jo, kai jus vedziau i darzeli irgi reikdavo
Del dovaneliu direktorei-ce kiekvieno asmeninis reikalas. Dovana darzeliui-naturalu, bet neipareigojanti juk. Kas kiek galit, sake ir knygute tinka ir zaisliukas koks... Ju buna ivairiu ir uz ivairias kainas
Mes neseniai aplankeme si darzeli, uzsiraseme, bet zadame leisti po metu. Direktores kabibete ispudis buvo neblogas. Bet kai po to aplankeme grupes, pakraupau..! (O pagal visas rekomendacijas buvau susidariusi nebloga ivaizdi) - grupese oras klaikus, toks vaisdaz kad savaite nevedintos patalpos, zaislai kazkokie murzini, parketas (ar kas ten) atsilaupes... vaikai tikrai gali i ji susizeisti. Taip, kad nemanau kad mes ten eisim...
Bet as issigandau ir del bendros situacijos. Tai buvo pirmas musu aplankytas darzelis, issirinktas vos ne kaip geriausias... ir baisu! Tai kas tada kituose? O gal tiesiog klaidinga isankstine nuomone susidariau..? QUOTE(Almera @ 2006 10 11, 08:19) Tai buvo pirmas musu aplankytas darzelis, issirinktas vos ne kaip geriausias... ir baisu! Tai kas tada kituose? O gal tiesiog klaidinga isankstine nuomone susidariau..? Aš irgi susidarius gerą nuomonę apie šį darželį, nors nuėjus dar nebuvau. Keista, kad tokia situacija
Vikaliu, isivazduok, atplisinejes parketas... Taigi vaikai ant grindu zaidzia, begioja, krenta. Susizeis lengviausiai.
Dar vienas dalykas, kurio nepaminejau. Paklausiau direktores kaip 'kovoja' su tuo, kad sergantys vaikai neitu i darzeli ir neuzkrestu kitu. Tai sikt mikt... o ka daryti, jei atnesa pazyma, kad sveikas, nors matom kad sloguoja. Pazyma turi ir, atseit, darzelis bejegis nepriimt tokio vaiko. Tai kaip jums patinka..? Skaiciau atsiliepimus apie "Azuoliuka" ten sitas klausimas kontroliuojamas labai grieztai. Vaziuosiu pasiziureti. Dar "Eziukas" paliko gera ispudi, jei kam idomu... QUOTE(Almera @ 2006 10 14, 05:38) Vikaliu, isivazduok, atplisinejes parketas... Taigi vaikai ant grindu zaidzia, begioja, krenta. Susizeis lengviausiai. Dar vienas dalykas, kurio nepaminejau. Paklausiau direktores kaip 'kovoja' su tuo, kad sergantys vaikai neitu i darzeli ir neuzkrestu kitu. Tai sikt mikt... o ka daryti, jei atnesa pazyma, kad sveikas, nors matom kad sloguoja. Pazyma turi ir, atseit, darzelis bejegis nepriimt tokio vaiko. Tai kaip jums patinka..? Skaiciau atsiliepimus apie "Azuoliuka" ten sitas klausimas kontroliuojamas labai grieztai. Vaziuosiu pasiziureti. Dar "Eziukas" paliko gera ispudi, jei kam idomu... Išties įdomu, kurioje grupėje būtent lankeisi? Iš tikrųjų ten vienos gražesnės, kitos - šiek tiek mažiau "iščiustytos". Ypač graži ir jauki Drugelių grupė... Ir Peliukų, kiek prisimenu, nieko. Kitos grupės pačia savo išvaizda man paliko kiek prastesnį įspūdį, bet skųstis negalėčiau - man ten visai patinka. Na, o su tais sloguojančiais vaikai, tai tikrai neteko girdėti, kad kituose darželiuose būtų kitaip. Na, įsivaizduokit, būčiau nagla kaip tankas motina, norėčiau žūtbūt atvesti sloguojantį vaiką į darželį, gaučiau iš gydytojos pažymą, kad vaikas sveikas - pabandytų kokia direktorė ar auklėtoja neįleist. Gi tooookį skandalą būtų galima užkurti, kad maža nepasirodytų: auklėtojos ir direktorė - ne medikės, ir neturi teisės spręsti apie vaiko sveikatos būklę. Aišku, nesakau, kad taip darau ar daryčiau O, va, kas pastaruoju metu man "Kodėlčiuke" ne visai patinka - tai vaikams siūlomi gėrimai. Kažkaip prenai, užpernai dar, man atrodo, truputį kitaip buvo. O dabar kiek ateinu - tai vis pusryčiam balta kava arba kakava (arbata vos kokius 2 kartus per savaitę) - nemanau, kad tai patys geriausi gėrimai vaikams, jau geriau kasdien arbata būtų, tik įvairesnė - tai juoda, tai vaisių; pietums - džiovintų vaisių kompotas arba uogienės gėrimas, ir tik retai koks sulčių gėrimas. Nei kompoto, nei kažkokio marmalo iš uogienės aš pati nė už ką negerčiau
Kažkada ir mums teko rinktis tarp "Linelio" ir "Kodėlčiuko", bet kadangi pro langą matydavau, kaip už "Linelio" pavėsinių vakarais atlikinėjami gamtiniai reikalai, sprendimą priėmėme greitai. Ir niekada nesigailėjom dėl savo sprendimo. Darželis mažas, visi vieni kitus pažįsta. Vyresnysis lankė "Kiškučių" grupę, tad dar ir dabar mielai pasišnekučiuojam su abiem grupės auklėtojom. Paruošimas mokyklai buvo super, nors išėjom į tokią mokyklą, kur reikalavimai mokslui tikrai nemaži. Mažasis lanko "Peliukų" grupę, iki mokyklos dar toloka, bet auklėtojos savo darbą išmano.
Tikrai labai gerai, kad darželyje yra logopedė (nors anksčiau dirbusi man asmeniškai buvo simpateiškesnė) bei fizinio lavinimo užsiėmimai, ypač vaikučiams su įvairiomis bėdelėmis. Maniškiai abu labai mėgo ir mėgsta dailės ir keramikos užsiėmimus, mažajam patinka šokti. Tik dėl anglų kalbos būrelio mano nuostata vianareikšmiška - pirmiausia tegu išmoksta taisyklingai kalbeti lietuviškai, tad mažojo dar neleidžiu. Kitas mane labai džiuginantis dalykas - įvairūs spektaklėliai vaikams, kurie atvažiuoja į darželį - maniškiams jie labai patinka. Kai į darželį ėjo vyresnėlis - teko investuoti į grupės remontą. Mažojo grupei rinkom po 10 litų, auklėtojos sugeba kažkaip išsiversti. Na, aišku, kalėdinės šventės, būreliai - kainuoja papildomai, tačiau tai savaime suprantama. Šaunuolė ir darželio direktorė - tik jos dėka sutvarkytas aikštynas, uždengtos smėliadėžės. Dėl reikalavimų aprangai - jie man netarodo kažkokie "super", tuo labiau, kad žiemą darželyje tikrai labai šilta, tad sijonukai ir šortukai - pats tas. Manau, kad visai proringa higieniniu požiūriu kad vaikai su vienais drabužiais eina į lauką, o su kitais būna grupėje. As dar kartais nunešu specialiai laukui skirtas kelnes - taip žinau, kad vaiko rūbeliai vakare bus švarūs ir galėsiu drąsiai "pasirodyti žmonėse". Auklėtojos prašo ir apatinių rūbelių komplekto - lopšelinukams, kurie dar tik mokosi valgyti ir draugauti su puoduku - ir taip aišku kam, o vyresnieji sušyla (ypač po miego), kartais ir apsilaisto ar šiaip kokia nenumatyta neleimė ištinka, tad tie papildomi rūbeliai vietos daug neužima. Žodžiu, darželis tikrai geras, aišku, ne naujos statybos, bet vaikams ten tikrai gerai - o tai svarbiausia. Surikite, smagu, kai vaikas klausia "kada eisim į darželi?" arba priekaištauja, kad per ankti atėjau jo pasiimti QUOTE(Amber1 @ 2006 11 19, 22:52) Mažojo grupei rinkom po 10 litų, auklėtojos sugeba kažkaip išsiversti. Ne taip jau paslaptingai "kažkaip". Mano mergina prieš keletą metų lankė "peliukų" grupę, tai remontui rinko po 80 Lt. tepraėjo 2 ar 3 metai - taogo nenuostabu, kad anas dar "galioja" Bet šiaip iš tikrųjų pritariu visiems išvardytiems pliusams - tikrai vaikams ten gerai, ir ypač dėl to, kad darželis mažas ir nėra didelio balagano. Va tik pastaruoju metu meniu šiek tiek ėmė gluminti... anksčiau lyg dar ir geriau būdavo, o dabar... Jei ryte košė - tai su spirgais viduje (kam gi tie spirgai vaikams???), pietums atsigerti - būtinai koks marmalas (džiovintų vaisių kompotas arba uogienės gėrimas - tokio brudo aš pati negerčiau, nejau sunku pagaminti gaivos ar sulčių gėrimo?), ir dar kodėl kone kasdien vaikams arba pusryčiams, arba vakarienei - kava? Čia pastaruoju metu ėmiau prikabiau jų higieną šiek tiek vertinti, nes... vieną rytą prie sandėliuko (atrodo, ten sandėliukas, kur prie pat laiptų durys yra) pamačiau didelę žiurkę
O man va iskilo klausimas - ar aukletoju atlyginimas nuo vaiku skaiciaus priklauso, ar ne?
Mes tik nuo rudens pradejom eiti i lopseli. pradzioj lyg viskas ir nieko, grazu... Tik vis atkalbinejo, kad nepaliktume pietu miegui. O kai pora kartu vaikas verke, vis sako, kad nepaliktume. O kaip vaikui priprast, jei vis nepalieki? Po ligos vesdavom tik porai valandu, vaikas verkdavo, tai isvis atkalbineja, kad nevest.. QUOTE(smėliukė @ 2006 11 20, 19:21) Tik vis atkalbinejo, kad nepaliktume pietu miegui. O kai pora kartu vaikas verke, vis sako, kad nepaliktume. O kaip vaikui priprast, jei vis nepalieki? Nezinau, mano nuomone, ar vaikas verkia, ar ne tai dar ir nuo aukletoju priklauso, kiek jos uzsiima su vaiku.. O gal tiesiog labai patogu, kai ateina 3-4 vaikai ir tik iki pietu? Aš kažkur skaičiau, kad vaiką reikia vest kasdien, be jokių pertraukų visai dienai. Taip vaikas greičiau supras, kad toks dabar jo režimas ir kitaip nebus Na....ar vaikas verkia, priklauso ne tik nuo auklėtojos. Daug lemia vaiko individualios savybės. Bet auklėtoja daug gali pagelbėt. Tai priklauso nuo jos profesionalumo, požiūrio į darbą ir noro.....
Va,va, Smėliuke, man ir kažkaip užkliuvo, kad atkalbinėja vaiką ilgiau palikti; tad gavosi, kad visą mėn iki pietų paimdavom vaiką,kol pratinom Jį prie lopšelio, nors nei Jis ten verkdavo nei dar kokių nesąmonių darė..Ale taip vyrui ir pasakiau-turbūt tingi lovytę miegui kloti..Prieš porą sav į grupę iš vis atvesdavo tik du vaikučius
QUOTE(mykolė @ 2006 11 28, 16:10) Va,va, Smėliuke, man ir kažkaip užkliuvo, kad atkalbinėja vaiką ilgiau palikti; tad gavosi, kad visą mėn iki pietų paimdavom vaiką,kol pratinom Jį prie lopšelio, nors nei Jis ten verkdavo nei dar kokių nesąmonių darė..Ale taip vyrui ir pasakiau-turbūt tingi lovytę miegui kloti..Prieš porą sav į grupę iš vis atvesdavo tik du vaikučius Tai va butent, kad maniske labai noriai pradzioj ejo, kol pati vesdavau, ir nepaisydama atkalbinejimu palikdavau... Deja, paskui pora sav. teko vest mociutei ir mano vyrui, tai jie paklause aukletoju ir viena diena palikdavo, kita ne, matyt ir gavosi kazkokia nesamone, ji pradejo isvis nebenoret i darzeli. O mano mamai tai uzkliuvo tai, kad vaiko niekas nepasitikdavo, kai rytais atvedi. Sako, paleidziu i grupe, dar pridariusi duris ziuriu ka ji veiks, o maziuke stovi kampe lupa patempusi ir tiek... Vienzo, tikejausi, kad vaikui patiks ir abiem bus gerai.. deja, tenka jo atsisakyt...
O mes iš šito darželio (tokio superinio, į kurį per dovanas papuolėme) po dviejų savaičių PABĖGOME į šalia esantį "Svirnelį". Dabar labai LAIMINGI
QUOTE(gintė @ 2006 12 13, 10:39) Manau, nuo grupės priklauso vienoje grupėje ir man pasitaikė auklėtojos, kur norėdama ką išpešti tiesiog priskrest prie jų turėdavau. O štai dabar esame kitoje grupėje - ir auklėtojos net nustebo, kodėl tėvai tiek mažai jų klausinėja apie vaikus, tai pačios prieina, pasakoja, kalba. Per susirinkimą net paragino daugiau jų klausinėti, skyrė dieną, kada jos laisvesnės ir tėvai gali pasikalbėti ilgiau apie vaiko gabumus, jo ugdymą bei sritis, kame reikėtų pasitempti...
Oi, Ginte, papasakok, kas nepatiko
Mano situacija tokia susiklostė, kad neturėjau galimybės rinktis darželio..Na, pasigimdžiau antrą vaiką birželio gale ir likau tam tikra prasme viena su abiem vaikiukais, be jokios pagalbos visai; tai teko vyresnėliui paieškoti darželio-iš anksto neužsiregistravus niekur nepriėmė; o nuo spalio mėn vedėja iš šio darželio prasitarė, kad mergaitė kažkuri išeina iš grupės, tai į Jos vietą maniškį priėmė. Vežioja tėtis (pati prižiūriu mažiuką ir neturiu savo mašinos)-nieko Jis ten neišsiteirauja, visad skuba..Sako, kad vaikus daugmaž tėvai pradeda dabar pasiimti nuo pusės penkių (kai vyras tokiu metu atvyksta-visada būna keletas vaikiukų).Nieko dar ir maniškis vaikis nekalba, nesužinosi..
Vienžo leidau ten savo bernelį, kai jam 2m. su puse buvo. Labai judrus ir be kompleksiukų, drąsus tas mano mažylis buvo. Į darželį pradėjo eiti drąsiai. Tačiau kuo toliau tuo sunkiau darėsi, kol galiausiai, kas nebūdinga mano vaikui - jis ramiai sėdi rūbinėlėje kai nurenginėju palikti, ašarytės rieda ir prašo - "nepalik manęs, mama". O auklėtoja - "jūs tik eikit greičiau, čia ir pusę metų taip verkšlenti gali... " Namuose klausinėju kodėl nenori į darželį, jis atsako - "teta lenda". Sakau muša? Ne, lenda. Na jo tas žodynas dar skurdokas buvo, tai kas tas "lenda", tai prisigalvojau visko. Bet baigėsi viskas tuo, kad jis ten nemiegodavo, o gulėdavo atmerktomis akytėmis, nevalgydavo... Pati vienąkart specialiai atvažiavau ir įbėgau į miegamąjį pietų miego metu. Sėdi viena auklėtoja su kažkokia drauge, kalbasi, o maniškis guli atmerktomis akimis. O aš sakau " kelkis ir parodyk kuri teta prie tavęs lenda". Ta auklėtoja iškart sureagavo ir sako " kas lenda, katinėlis lenda?" ( Kai aš pati esu pedagogė, tai man taip nepatiko jos šitas kalbos nukreipimas) Aš klausiu " ar šita teta prie tavęs lenda?", jis sako "ne". O vaikas žiūri ir negali parodyti, nes nemato turbūt to žmogaus (gal kita auklėtoja, gal auklytė).
Iš auklėtojų negausi jokios informacijos, klausiu - tai vadinasi traukiu po žodį ( labai nesimpatiškos). Matyt, jos nemėgo mano per greito vaikino... Ir kaip mano motiniška širdis jautė, kad rei vaiką traukt iš to darželio. Bijojau jau ir kitame, kad bus blogai, tačiau vaikas atsigavo ir valgė ir pietų iš antros dienos miegojo. Tai galvokit kaip sau norit... QUOTE(mykolė @ 2006 12 13, 10:57) Oi, Ginte, papasakok, kas nepatiko Mano situacija tokia susiklostė, kad neturėjau galimybės rinktis darželio..Na, pasigimdžiau antrą vaiką birželio gale ir likau tam tikra prasme viena su abiem vaikiukais, be jokios pagalbos visai; tai teko vyresnėliui paieškoti darželio-iš anksto neužsiregistravus niekur nepriėmė; o nuo spalio mėn vedėja iš šio darželio prasitarė, kad mergaitė kažkuri išeina iš grupės, tai į Jos vietą maniškį priėmė. Vežioja tėtis (pati prižiūriu mažiuką ir neturiu savo mašinos)-nieko Jis ten neišsiteirauja, visad skuba..Sako, kad vaikus daugmaž tėvai pradeda dabar pasiimti nuo pusės penkių (kai vyras tokiu metu atvyksta-visada būna keletas vaikiukų).Nieko dar ir maniškis vaikis nekalba, nesužinosi..
Sprendžiant pagal vaiko gimimo metus, jis ėjo į "Peliukų" grupę. Maniškė tų pačių metų gimimo. Tikrai ten iš auklėtojų su kabliais reikia žodžius traukti, o ka vaikai maži ir patys dar normaliai nepapasakoja (maniškė tokia pati buvo), tai juk kiekviena smulkmena įdomu - kaip valgė, ar neverkė, ar nesipyko su vaikais, kaip sekasi apskritai kolektyve... Jaučiausi baisiai įkyri bet taip ir klausinėdavau. laimė, po metų į kitą grupę perkėlė, ten buvo daug geriau šiuo atžvilgiu, o dabartinėje, paskutiniojoje grupėje ir išvis gerai - auklėtojom tik krūvą komplimentų pažerti galiu.
Bet jei kalbant apie "teta lindo", tai nežinau nė ką pasakyt. Kažkaip nepasitaikė man toki bajerio, dukra jau 2,5 metukų (tada pradėjo lankyti) pakenčiamai kalbėjo, tai ir auklėtojas, ir ją ištardydavau - ir kaip jai, ir kaip kitiems vaikams sekėsi. Tai apie jokius veiksmus, ką būtų galima pavadinti "lindo", kažkaip negirdėjau - gal tiesiog valgyti per daug įkyriai siūlė, ar ką? Man tai toje grupėje šiek tiek kitkas labiau užstrigę buvo. Auklėtojos per mažai su vaikais užsiimdavo nuolat primindamos, kad "vaikai dar per maži": net ir trejų sulaukę jie buvo per maži eilėraštukus mokytis, per Kalėdų eglutę jokis programėlės neparuošė, atseit, dalis grupės vaikų per maži (kokie 5 ar 6 vaikai buvo beveik 3 metų ir dar tiek pat - maždaug pusantrinukų) ir trukdo užsiimti net su didžiaisiais. Ir čia tuo metu, kai darželyje dar neapkarpyti etatai buvo ir grupėje su 9 vaikais dieną nuolat dirbo iš karto 2 auklėtojos!!! O kai prasidėjo gripo ar pan. epidemija ir iš tų 9 lankančių grupėje teliko vos 2-3 vaikai, auklėtojos, užuot daugiau laiko jiems skyrę, ištisai rašymais užsiimdavo. Maniau, gal jas tikrai daug apkrauna, gal daug reikalauja? Bet paskui, kai dar per 2 grupes perėjom, įsitikinau, kad kitose grupėse taip nėra...
Aha, mano "varpeliukas"
O man labai patinka mūsų darželis. Į jį jau eina antra mano panelė. Ir eina su noru. Ir Kalėdinę eglutę šaunią auklėtojos paruošė. Visi vaikiukai eilėraščius deklamavo (šiandien mačiau kito darželio eglutę tai vaikai visai eilerastuku nesake, kazkokia masinė programėlė), o juk tėveliai labai nori pamatyti savo vaikučio pasiekimus. Labai patiko, kad vaikai buvo pamokinti po papildomą eilėraštuką. Ir dainelės vaikų buvo gražios, originalios.
O šiaip tai auklėtojos Peliukuose daug dirba su vaikiukais. Jie drausmingi, žino bendrą tvarką. O šiaip tai mes patys išlepiname vaikus, tai jie darželyje paskui ragus rodo. Nes vaikučiai vieni kitus pamėgžioja ir pradeda nerealiu dalykų reikalauti. O kompotas su uogiene yra labai skanu. Bet gi vandens gi jiems neduos, nes tada forume mamos pradės piktintis, kad vaikams gryną vandenį duoda. Žiūrėkim į viską paprasčiau ir neieškokime sliekų kur jų nėra. LINKSMŲ ŠVENČIŲ
Pasiskaiciau apie si darzeli ir nepagailejau,kad uzrasiau savo vaikina i ji
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 03, 22:14) Pasiskaiciau apie si darzeli ir nepagailejau,kad uzrasiau savo vaikina i ji Aš irgi buvau užrašiusi į šiuos du, nes gyvenu pusiaukelėje tarp jų. Bet apsisprendžiau vis dėlto vesti į "Kodėlčiuką" ir, nepaisant kai kurių "kabliukų" (kur gi jų nepasitaiko
As taip pat patenkinta juo. Mano vaikas taip vadinamas nedarželinis buvo, o šitame mes per pora savaiciu pripratome.Atprato mustis, grupese tai netoleruojama. Ir siaip as tik uz ji
Mamos, o kaip ten yra su maistu? Ar aš ko nesupratau-bet maitinimas yra prieš 9, po 12 ir...turėtų būti gal 17val? Mano vaikas grįžta iš darželio išbadėjęs
Rimtai-paima tėvas vaiką dažnai tik 18val iš darželio-negi jie nevalgę būna nuo 12 ar 12.30?? QUOTE(mykolė @ 2007 04 13, 07:09) Mamos, o kaip ten yra su maistu? Ar aš ko nesupratau-bet maitinimas yra prieš 9, po 12 ir...turėtų būti gal 17val? Mano vaikas grįžta iš darželio išbadėjęs Rimtai-paima tėvas vaiką dažnai tik 18val iš darželio-negi jie nevalgę būna nuo 12 ar 12.30?? O jūsų grupėje nepateikiamas tos dienos meniu? Šiaip jau 16.30 (penktadieniais - 16.00) būna vakarienė. Va kitas klausimas - ar vaikas ją valgo. Aš dabar saviškę pasiimu nuo pusės dienos, po pietų, tai ji, nors ir darželyje kažkiek valgiusi tų pietų, vis tiek nori namuose valgyti dar. Maniau, čia tik manosios problema, nes labai jau išranki maistui yra, tai garantuoju, kad pusės maisto nesuvalgo ir nesileidžia įsiūloma. Bet įsikalbėjom su jos grupės draugės mama - sakė, tas pats, irgi iškart po pietų atsiėmusi vaiką turi namuose pietus ruošti... Gal čia dėl to, kad rimtai ten labai jau neatsižvelgiama su maistu į mažųjų poreikius ir norus? Skundėsi ir kiti vaikų tėvai. Va, paduoda vakarienei kokį bulvių-morkų-žirnių troškinį - ir pusė grupės lieka nevalgę
Na bent jau musu grupeje pusryciai ~8,30, Pietus ~12,30, o vakariene jau minejo. O del to troskinio as sutinku
QUOTE(laguna @ 2007 04 13, 09:54) Na bent jau musu grupeje pusryciai ~8,30, Pietus ~12,30, o vakariene jau minejo. O del to troskinio as sutinku Tai čia tokių patiekalų vis pasitaiko. Savaime suprantama, kad vaikų skoniai skiriasi - vienas mėgstakotletus, kitas - ne, vienas negali pakęsti plovo, kitas - mielinių blynelių. Bet šitų dalykų nesupaisysi ir prie visų neprisidertinsi. Tik vis dėlto egzistuoja tam tikros net ir medikų sudarytos rekomendacijos, aks tinka vaikiškam stalui, ir kas - nelabai. O vaikai paprastai automatiškai ir atsirenka, kas jiems gerai. Taigi... šiaip jau būtų teisinga, kad jei daugiau nei pusė vaikų nuolat nesuvalgo kažkokio patiekalo - jį išimti iš valgiaraščio. Kiek žinau, tarp tokių produktų - minėtas troškinys, džiovintų vaisių kompotas, cepelinai, bulvių plokštainis, kažkokie ten bulvių kukuliai, raugintų kopūstų sriuba... Sunku suvokti, ką šitie patiekalai veikia vaikiškame meniu? Na, ir mano jau anksčiau minėti spirgai košėje man vis kliūva. Nežinau, kiek ten jų būna, bet kai prisimenu, kaip mane pačią vaikystėje spirgučių vien kvapas sutąsydavo (dabar tai juos mėgstu Gerai, akd dabar turiu galimybę vaiką nuvesti kiek vėliau - tai išvis pusryčių atsisakėm, ir rami galva
Na taip, reikės su auklėtoja pasikalbėti.Čia tikrai gal maniškis nevalgo?O tai ėmiau galvoti, kad daug vaikų tėvai pasiima dar iki vakarienės ir kad jos visai ir nebeduoda vienam ar dviem likusiems vaikams.Oi, negražiai aš čia
|