Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užsiklykia
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
leuleu
Mano mažius pradėjo užsiklykti, anksčiau dažniausiai, kai išsigąsdavo svetimų (labai bijo, tai - irgi bėda), o dabar vis dažniau ir šiaip, pvz. ilgiau neprieini ar guldai į lovytę ir pan. O kai jau užsiklykia, tai neįmanoma nuraminti nei nešiojant ir netgi žindant. Pvz. šiandien klykė pusę valandos, o po to paguldžiau ant lovos - šypsotis pradėjo.Gal kas susidūrėt su tokia problema? Gal žinot kaip reikėtų elgtis? O gal jau reikia susirūpint ir su neurologu pasitart?
SiDo
Ar uzsiklykia reiskia kad ir nustoja kvepuot ar tik rekia ir viskas? Musu draugu bahuras kai susinervina tai nustoja kvepuoti, tai vaizdas tikrai kraupus buna. Bet knygoj skaiciau, kad cia tipo nieko tokio. O gal tavo maziui ka nors skauda? As tai pasirodyciau neurologui, del visa pikta rolleyes.gif
Mirra
Būtinai papasakok neurologui, jis išrašys raminančių žvakučių. Maniškė taip pat vakarais be perstojo verkė, šokdino mus, padėdavo tik tėčio dainavimas, bei pasakų sekimas...norėjo, kad kalbėtumėm ir kalbėtumėm, kai tik nutildavom pradėdavo bliauti....supimas padėdavo, bet neilgam.....Pasiskundžiau neurologui, tai išrašė žvakučių, pora dienų paklykė ir nurimo, nurimo taip ,kad, sakau, vėl reikia parodyti daktarams biggrin.gif ...kažko man neramu, kad ji neverkia, tik zyzia biggrin.gif
vilmic
Gal tikrai ką nors skauda, o gal taip dėmesio reikalauja smile.gif
Estrella...
Mano mažiukas irgi taip daro.Taip jis reikalauja mano dėmesio.Kai paguldau vieną į lovytę,kol būnu šalia nerėkia,bet tik pasitraukiu ir cry.gif Nemato manęs ir cry.gif
Svetimų irgi bijo,nes jis jau atskire kur savi ,o kur svetimi.Tai yra normalu.
Kartais vaikas iš skausmo gali verkti,bet tas verkimas yra kitoks.
*valdonė*
Oi, mums tai jau praeitas etapas doh.gif Irgi taip pat budavo vakarais blink.gif Bet jokių raminančių vaistų nedavėm ir savaime viskas susitvarkė thumbup.gif Galima sakyti išaugom 4u.gif
Burbulytis
QUOTE(leuleu @ 2005 04 13, 15:00)
Mano mažius pradėjo užsiklykti, anksčiau dažniausiai, kai išsigąsdavo svetimų (labai bijo, tai - irgi bėda), o dabar vis dažniau ir šiaip, pvz. ilgiau neprieini ar guldai į lovytę ir pan. O kai jau užsiklykia, tai neįmanoma nuraminti nei nešiojant ir netgi žindant. Pvz. šiandien klykė pusę valandos, o po to paguldžiau ant lovos - šypsotis pradėjo.Gal kas susidūrėt su tokia problema? Gal žinot kaip reikėtų elgtis? O gal jau reikia susirūpint ir su neurologu pasitart?
*

Manyciau, nustotu greitai klykti, priklausomai, kokiu greiciu atrastume verksmo priezasti ir ja pasalintume...
Mona
Kartais ne taip jau lengva tą priežastį atrasti schmoll.gif .
Burbulytis
QUOTE(asMona @ 2005 04 18, 22:46)
Kartais ne taip jau lengva tą priežastį atrasti  schmoll.gif .
*

Pilnai tikiu (nelabai galiu ka praktisko patarti savo leliuku neturejus...), as tik pasvarsciau taip, o dar Montesori knygele skaiciau kazkada apie kudikius ir mazus vaikus, kur taip rase, kad reikia rasti priezasti, jei uzsiklykia leliukas, O priezastis dazniausiai buna artumo trukumas. Isivaizduoju, kaip neramu, kai vaikutis rekia, o nesupranti kas ir kaip...
gera_mama
Mes savo klykaliui karusele nupirkom virs lovytes, mums padeda, vaikas kazkaip aprimsta. Gal ta muzikele padeda, o gal tie pliusiniai zvereliai, besisukantys virs galvytes...Tiesa, dar karuselei besisukant ant lubu debeseliai atsiranda .
neraska
Mano mažutis taip pat kartais pradėdavo stipriai verkti, dažniausiai kai ko nors labai išsigąsdavo. Tai aš pradėdavau dainuoti jo mėgstamą lopšinę, iškart nurimdavo, bet turi pati neišsigąsti ir to neparodyti leliui, nes jie labai jaučia mamos nuotaiką. Kartais nusinešdavau prie veidrodžio ir pradėdavau kalbinti gražiai, nusišypsodavau ir padėdavo.
Ausyte1
Mūsų labai jau panašaus amžiaus, todėl papasakosiu, ką aš darau mirksiukas.gif
Buvo keletą kartu, kai tikrai užsiklykdavo, isteriškai. Ir dėl ko? Dėl to, kad tuo momentu užsimanydavo dėmesio. Aš pvz plaunu grindis, jinai ant kilimėlio savo žaidžia. Tik staiga nusprendžia, kad jai manęs labai reikia - iš karto pradeda kviestis, jei per pusę minutės nesureaguoji - isterija. Aš jai visaip sakau "tuoj, palauk, padėsiu skudurą į šalį, liko porą minučių ir baigsiu grindis plauti, tuoj rankas nusiplausiu..." Niekas nepadeda - žviegia. Kol aš rankas nusiplaunu, vis tiek praeina kokia minutė-kita, aš ateinu, paimu ant rankų - viskas praėjo, vaikas pagijo. Ir taip vieną dieną gal kokius tris kartus.
Supratau, kad tikrai kažkas ne taip... Nusprendžiau, kad gal vaikui tikrai per mažai dėmesio. Pradėjau laikas nuo laiko ilgiau su ja pažaisti, ant kilimėlio susėdusios padėliojam kaladėles, pavartom knygutę, daviau visokių tikrų daiktų (jogurto indelį, plastmasinį šaukštą ir pan.). Ir vaiko įnoringi rėkimai baigėsi. Dabar jinai pas mane jau intensyviai ropinėja, tai pati daugiau laiko praleidžia viena, bet vis tiek laikas nuo laiko aš su ja pabendrauju.

Tokia tai mūsų "išgijimo" istorija biggrin.gif
aitė
ir pas mus neseniai taip buvo - kokias 4-5 dienas iš eilės vaikinas "nuklykdavo" tikrąja ta žodžio prasme po 10-15 min blink.gif Buvo baisu sad.gif Taip ir nesupratau, dėl ko, pora savaičių jau tai nesikartoja, tpfu tpfu tpfu, bet nelabai suprantu, kas čia buvo ir kodėl praėjo g.gif Gal - dantys, nes tuo metu maždaug augo 2 iškart, bet kodėl tada tik 10 min per dieną g.gif Ir ne dėl bendravimo stygiaus - o tai vaikinas ant rankų ar šalia būna praktiškai visada g.gif Galiu pasakyt, tik kad buvo šiurpu, nes niekaip nuramint neina to isteriško klyksmo - jausmelis ne iš gerųjų schmoll.gif
Alexia
Mano mazhylei visai uzsiklykimo atvejais padeda paemimas ant ranku ir veiduko priglaudimas prie savojo ar buciavimas i zanduka. Vaikas nurimsta ta pacia sekunde. smile.gif
ramunių mergaitė
Dabar mums tai aktuali tema unsure.gif Kaip tik nuvažiuojame į svečius - vaikas apsižvalgo ir pradeda klykti cry.gif cry.gif Gali nešioti, čiūčiuoti, maitinti, girdyti - niekas negelbėja frusty.gif Kol kas padeda tik vienintelis dalykas: įsodintas į mašina vaikas iš kart nurimsta, grįžtam namo - vėl viskas gerai g.gif Taip ir isvaziuok kur nors cray.gif
kipse
6,5 men. prasidejo klykimai ir pas mus. Karta vakare nezinojom ka daryti, tai ikisom viburkolio zvakute, nurimo akimirksniu. Bet tai teses dar kelias dienas. Gal tai buvo sutapimas, kad tomis dienomis lankeme masazus ir mankstas, kuriu metu klykdavo nesavu balsu. Bet joniniu vakara sode savo klyksmu iki asaru privede ir mane. Tai nusiunciau mociute ieskoti melisos. Tada kelis vakarus pagirdziau arbatele- stiklinei vandens 1-2 lapeliai, nestiprios. Padejo. Dabar jau nieko. Pries valanda musu gydytoja sake, kad gerai, ir zvakutes galima, nes viburkolis- is zoleliu. Gal del dantuku-vis dar ju nesulaukiam.
dėja
Jau kelintą dieną ir maniškė klykia kad atrodo oro pritruks tuoj,net balselis dreba.Iškarto buvau labai išsigandusi,bet supratau kad dėl dėmesio,nenori gulėti ant rankų visalaiką nešioti pavargstu,kai tenka pagulėti vienai tai prasideda cry.gif cry.gif cry.gif .Užtenka prieiti apsikabinti švelniai pakalbinti ir klyksmai pasibaige. mirksiukas.gif
Rode
O mano 2.gif jau ne pirmą kartą pradeda klykti per miegus,siaubingu garsu ir nenustoja tol kol jos nepabudinu,pabudusi dar kurį laiką graudžiai tampo lūpą.... verysad.gif Ar tai gali būti susapnuotas košmaras??? g.gif Šiaip sakyčiau,kad ji visai nedirgli ir pakankamai linksmutė mergička smile.gif
Smiling
mamytes, jei vaikas klykia taip, kad net neikvepia oro, puskit ora i veiduka, bent keliom sekundem sustos ir ikveps 4u.gif
maniskis irgi klykia, na dazniausiai kai kankina diegliai bash.gif , o paskutiniu metu ir kai reikia mamos ir niekas kitas netinka doh.gif
vyginta
[I][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=purple]
Mano mažylė (jai 12 26 bus 3mėn.) irgi kelis vakarus klykia taip, kad ir aš kartu su ja verkiu. cray.gif Kartais padeda stiprus ir greitas supimas, kilnojimas aukštyn - žemyn, o kartais klykia, kol pati nurimsta. soske.gif Tada jau paguldyk į lovytę, padainuok, merliuką duok ir labanakt. biggrin.gif Štai taip bandau susitvarkyt ir susitart su savo mažuoju angelėliu Urtyte. Sėkmės
gintale
visais atvejais rekomenduoju parodyti neurologui - jis tai tikrai pasakys ar verta jaudintis... bent zinosit priezasti thumbup.gif (cia ypac toms, kuriu leliukai dar maziukai mirksiukas.gif ) aisku, pilvuko vakarinius dieglius lengviausia atpazinti, o vat irzlumo priepolius jau sunkiau diagnozuoti... o dar kiek visokio brudo gali buti apie kuri tikrai mazai nutuokiam doh.gif
JuGeMa
QUOTE(gintale @ 2005 12 22, 13:02)
visais atvejais rekomenduoju parodyti neurologui - jis tai tikrai pasakys ar verta jaudintis... bent zinosit priezasti  thumbup.gif (cia ypac toms, kuriu leliukai dar maziukai  mirksiukas.gif ) aisku, pilvuko vakarinius dieglius lengviausia atpazinti, o vat irzlumo priepolius jau sunkiau diagnozuoti... o dar kiek visokio brudo gali buti apie kuri tikrai mazai nutuokiam doh.gif
*

jo pritariu, paskutiniu metu maniskis irgi klykia vakarais kol numigdom. tai uzsirasiau pas neurologa, geriau pasirodyti vis ramiau bus, dar be to drauge paemus mano mazyli ant ranku pastebejo, kad labai isitempes jis, mat jos pacios sunui jau metai ir kai buvo maziukas irgi stangindavosi.
Krisliukas
Mano maziulis klykdavo iki keturiu menesiu. Del pilvelio skausmu. Budavo labai baisu. Net pamelynuodavo nuo rekimo. O gal man is siaubo taip atrodydavo. As dedavau vibrukolio zvakute. Aprimdavo. O po 15 min. uzmigdavo. Labai bijojau. Vis galvoju, kad tik sirdute neplistu nuo tokio rekimo. Dabar jau viskas gerai ACIU DIEVUI.
mezyte-pupyte
kai maniske uzsiklike, g.gif as bandau kokiu nors staigiu ir rykiu veiksmu patraukti jos demesi, pav suploju ramkom (nu tik aisku ne pris pat veida, o pav rankas i virsu uzkelusi) ir butinai sypsotis biggrin.gif ir nesinervinti nes kuo labiau tu erzinies tuo labiau vaikas rekia, o kai patrauki demesi tada jau galim kalbetis bigsmile.gif
deltadu
Maniskis tai taip klykdavo,kai jo ant ranku neimdavau.Stengiausi atpratint nuo ranku,tai leisdavau paklykt kelias min.Bet po to tekdavo vistiek paimt,o jis vistiek nenustodavo.Dabar taip neeksperimentuoju
Margareta
keista kai mamos del to siulo apsilankyti pas neurologa ir prikisti vaika raminamuju vaistu blink.gif

visko pasitaiko, gal isigando svetimo zmogaus ir palaido dudas, gal norejo pabuti ant ranku, o ji pagulde gal gal...priezasciu daug...

buna ir manoji pradeda rekti kad atrodo jai kazkinkas darosi, nu ir nesioju ant ranku, snekinu, dainuoju, ar rodau koki idomu daikta kad nukreiti demesi ir nusiramina...tokie jau tie vaikai....
Evė
Manyčiau kad : 1. Reikalauja dėmesio, bandyti kaip nors kuo daugiau užsiimti su juo/ja. 2. Ko nors bijo, jeigu yra kokių nors naujų žmonių arba naujas didelis daiktas, kuris jam nepatinka.

Iš mano trumpos patirties kurios dienas galima ant pirštų suskaičiuoti tai tik tiek dalykų kas galėjo leliui atsitikti blush2.gif
Raistė
Maniškis irgi klykia, bet manau išaugs. Tik laukt reiks ilgai...
Raistė
Aš tai imu ant rankų, nes klykt nenustoja
mama333
stengdavausi pakeist aplinką (išnešt į kita kambari),paleisdavau muziką,duodavau krūtį,dainuodavau lopšines man padėdavo biggrin.gif
-edita-
QUOTE(leuleu @ 2005 04 13, 16:00)
*

mums ir kartais atsitinka, kad uzsirekia, bet as manau, kad tai demesio reikalavimas... man dazniausiai atsitinka, kai esu viena namuose ir kai prispaudzia reikalas, begu i toleta, o mergyte nesupranta kur mama yra, ir i asaras, o po to kad uzsirekia, tai praeina laiko kol nuraminu... o kartais vakarais verkia, kai buna pavargusi, mazai diena miegojusi ar sveciu buve( kai yra sveciu sunku jai buna uzmigti, irzli buna) ar patys sveciuos... o ja nuraminu nesiodama po kambari ir guosdama, kazkodel tai ja ramina. kartais ant galo ,atrodo, jau pati man guodziasi guguodama ,tai tada papuka pakisu ir viskas, pavalgiusi pradeda man sypsotis kaip niekur nieko.
jolaxus
buvau gavusi filmuką el. paštu kaip nuraminti įsiverkusį kūdikį, realų nufilmuotą, ne šiaip kokį multiką:
reikia prinešti kūdikį prie kriauklės ir paleisti šniokšti vandenį visa srove (kad nesitaškytų o pilnai šniokštų)- tas garsas kūdikiui primena šniokštimą, kurį jis girdėjo mamos pilvelyje. Išbandžiau dar ligoninėje - veikia thumbup.gif
Miegaliuke S
QUOTE(jolaxus @ 2008 02 11, 18:10)
buvau gavusi filmuką el. paštu kaip nuraminti įsiverkusį kūdikį, realų nufilmuotą, ne šiaip kokį multiką:
reikia prinešti kūdikį prie kriauklės ir paleisti šniokšti vandenį visa srove (kad nesitaškytų o pilnai šniokštų)- tas garsas kūdikiui primena šniokštimą, kurį jis girdėjo mamos pilvelyje. Išbandžiau dar ligoninėje - veikia thumbup.gif
*

nebloga mintis thumbup.gif
-edita-
QUOTE(jolaxus @ 2008 02 11, 18:10)
*

thumbup.gif reikes pabandyti!!!
jolaxus
štai radau ir tą nuorodą su minėtu filmuku apie kūdikio raminimą

ŽIŪRĖKIT ČIA
gggiedrex
Mums irgi taip pasitaiko tai imu ant ranku ir supuoju jeigu nepadeda atsuku veiduka i televizoriu nurimsta besikeiciancius vaizdus matydama bigsmile.gif
irmoshke
nu buna ir pas mus,kad klykia,ypac rengiantis doh.gif tai ant ranku bandau visaip nuraminti,paguosti verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.