neradau temos apie baiseinus, tai noriu paklausti - ar galima nėsčioms (jei normalus, nekomplikuotas nėštumas) pasėdėti džakuzyje? Ar ten ne per karšta?
Vis pamirštu daktaro paklausti
Ačiū.
Sveikos
neradau temos apie baiseinus, tai noriu paklausti - ar galima nėsčioms (jei normalus, nekomplikuotas nėštumas) pasėdėti džakuzyje? Ar ten ne per karšta? Vis pamirštu daktaro paklausti Ačiū. QUOTE(MurkuMurku @ 2008 03 07, 19:46) Sveikos neradau temos apie baiseinus, tai noriu paklausti - ar galima nėsčioms (jei normalus, nekomplikuotas nėštumas) pasėdėti džakuzyje? Ar ten ne per karšta? Vis pamirštu daktaro paklausti Ačiū. As 14 sav. buvau Vichy vandens parke. Ir dziakuzyje (net nezinau kaip rasyti Manau, jei pati gerai jautiesi, tai viskas yra galima nestumo metu.
Mano patirtis su sukurine vonia nekokia. Nestumas buvo nekomplikuotas, pasilepinau sukurinej vonioj, tai po keleto dienu vaiksciojau susirietus, slapime rado eritrocitu (kraujo), gydytoja pakomentavo, kad per daug suaktyvino kraujotaka, galbut inkstuose yra kazkiek smelio (nors to nezinojau), kuris pajudejo. Bet po keleto dienu tyrimai pasitaise, viskas tvarkoj. Visgi daugiau nebelindau i sukurine vonia
QUOTE(Lucie @ 2008 03 07, 20:58) Mano patirtis su sukurine vonia nekokia. Nestumas buvo nekomplikuotas, pasilepinau sukurinej vonioj, tai po keleto dienu vaiksciojau susirietus, slapime rado eritrocitu (kraujo), gydytoja pakomentavo, kad per daug suaktyvino kraujotaka, galbut inkstuose yra kazkiek smelio (nors to nezinojau), kuris pajudejo. Bet po keleto dienu tyrimai pasitaise, viskas tvarkoj. Visgi daugiau nebelindau i sukurine vonia matai kaip idomiai, na, svarbu, kad viskas baigesi laimingai QUOTE(Lucie @ 2008 03 07, 19:58) Mano patirtis su sukurine vonia nekokia. Nestumas buvo nekomplikuotas, pasilepinau sukurinej vonioj, tai po keleto dienu vaiksciojau susirietus, slapime rado eritrocitu (kraujo), gydytoja pakomentavo, kad per daug suaktyvino kraujotaka, galbut inkstuose yra kazkiek smelio (nors to nezinojau), kuris pajudejo. Bet po keleto dienu tyrimai pasitaise, viskas tvarkoj. Visgi daugiau nebelindau i sukurine vonia na o man 28 savaite aplamai uzteko tik i baseina nueiti ir keleta dienu vaiksciojau susirietus, nustate slapimtakiu uzdegima, geriu saujom vaistus, taip kad baigesi mano baseinai... gal kam reikia abonemento i baseina kaune, as jau negaliu jao naudot
Aš buvau Jūramloj vandens parke kai buvau kokių 13savaičių ir gal 30savaičių, abu kartus kažkaip pabijojau į tą sūkurinę vonią lipt, pasirodė per karšta, nerizikavau..
Man gydytoja aiskiai pasake - negalima
o as mazdaug 16sav buvau vishy vandens parke ir nuo kalniuku leidausi ir sukurinej vonioj mirkau ir keliose saunose(nelabai karstose) buvau,o po visko savijauta buvo tiesiog puiki,atsipalaidavau,pailsejau.Manau jei gerai jautiesi,tai galima,tik aisku viska su saiku daryti reikia,nemirkti ten valanda,o tik pagulet kokiu 15-20min,paskui po vesiu dusu palysti ir atsigaivinti,pasivaikscioti ir viskas bus gerai.
Manau, svarbiausia ziureti i organizmo siunciamus signalus. As buvau kazkur 8-10 savaiciu, kai atsisedau tiesiis ant burbulu sroves, pradejo mausti pilvuka, o kai pasislinkau tarp tu sroviu, jos tiesisi i nugara nemuse, buvo visai liuks
na as net i paprasta vonia nelendu
dusas man geriausias draugas,o tai dzakuzis irgi nemanau, kad mano tinstancioms kojoms patiktu.... ai bet geriau jau pakenteti manau, nei po to gailetis, kad galejau neiti ir t.t. bet kiekvienam savc as manau geriausias patarejas yra daktaras
As tai lanakausi sukurinej vonioj kiekviena savaite...bet po truputi, kokiu 15 min
mano anyta gydytoja, sakė, NEGALIMA>
QUOTE(baggyra55 @ 2008 03 07, 21:55) na o man 28 savaite aplamai uzteko tik i baseina nueiti ir keleta dienu vaiksciojau susirietus, nustate slapimtakiu uzdegima, geriu saujom vaistus, taip kad baigesi mano baseinai... gal kam reikia abonemento i baseina kaune, as jau negaliu jao naudot as nuo lapkricio menesio reguliariai lankau baseina su kitomis nestukemis. po uzsiemimo visos einame i dziakuzi ir niekam nieko nenutiko
as tai laikausi nuomones, kad vistik geriau susilaikyti nuo dziakuzi ir siaip karstos vonios. nors pati dar nezinodama apie nestuma, pacioj pradzioj, buvau druskininku aqua parke, laksciau nuo tu atrakcionu ir pirtyse buvau, ir dziakuzyje, bet aciu dievui nepakenke. o siaip bet koks mamos kuno perkaitimas (dziakuzis, karsta vonia ar siaip buvimas sauleje) padidina leliuko apsigimimu tikimybe.
QUOTE(Velniukstis @ 2008 03 11, 16:41) na as net i paprasta vonia nelendu dusas man geriausias draugas,o tai dzakuzis irgi nemanau, kad mano tinstancioms kojoms patiktu.... ai bet geriau jau pakenteti manau, nei po to gailetis, kad galejau neiti ir t.t. bet kiekvienam savc as manau geriausias patarejas yra daktaras as pilnai pritariu! mane perspejo kad su tokiom ligom aplamai baseinas pakenkt gali, bet as sugalvojau surizikuot ir va dabar turesiu gert vaistukus iki pat nestumo galo, dar gerai, kad rimciau nieko neatsitiko
Na,mergaites pacios pagalvokit ar verta toi dziakuzi gulet,nes visdelto tenai daug siltesnis vanduo negu baseino,o iki nestumo galo,tai yra jai pernesioji,nepatartina gulet vonioje,ir dar masazuoja visa kuna,kartais ir stipresne srove paplaka nugara ar pilvuka,tai ar verta rizikuot.Netgi Airijoje baseinuose prie dziakuzi yra lenteles pakabintos,kad nesciosioms grieztai draudziama sedet dziakuzi.Na as ir susilaikau nuo dziakuziu,spesiu gi kai pagimdysiu!
mes savaitgaliais vaikshtom i baseina, tai yra ten ir jacuzzi, prie jos lenteleje parashyta, kad
Oi, kiek daktarų, tiek ir nuomonių
Kad į karštą vonią (virš 38 laipsnių) negalima, tai gal visi sutinka. Sūkurinėse voniose paprastai tiek nebūna, taigi karščio poveikis atkrenta. Kas dar gali pakenkt? Masažas? Vėlgi man gydytoja patarė kaip tik pagulėt, duot srovei nugarą, strėnas pamasažuot, atsipalaiduot. Kuom dar gali pakenkt?... Manau, kad galima kartais pasilepint, nusiramint - mamos atsipalaidavimas vaikučiui tikrai naudos duos.
As skaiciau knygoje, kad negalima
Vis delto buvau ilindusi pries kelis menesius ir pasedejau dzakuzije kokias 10 min..Is pradziu viskas buvo ciki, jauciausi puikiai. Bet paskui dar ta pacia diena pradejau just kazka panasaus i pusles raizyma
As tai irgi privengiu, tik kai baseine plaukiodama kiek susalu, tai nueinu pasisildyti vos minutelei-dviems, taip pat ir pirti praktikuoju - minutei pirmoj lentynoj
Manau neverta rizikuoti ir persistengti, ateis laikas ir galima bus megautis tom burbulinem voniom .... Ir paprastoj vonioj nereikia persistengti, kad nelipt i prikaitinta vonia....
Aš joje gulėjau ir baseine pastoviai lankiausi, ir nieko, viskas puikiai
mano daktaras tai iki pirmo semestro pabaigos neleido, o dabar kai prasidejo antras semestras nestumo, tai leidzia..bet as vis tiek neinu...
labai noriu paguleti kartais, bet kai nueinu niekaip negaliu atsipalaiduoti
Ypac pirmais nestumo menesiais, tikrai nerekomenduojama ne tai kad burbuline, apskritai jokia karsta vonia, pirtis ........ Veliau - jei gerai ajutiesi GAL ir nepakenks. Bet as neinu.
as neiciau tik del to,kad bent musu sporto klube i burbuline jie persistengia pripilti chemikalu- net nosi riecia ilipus
As nuo 20 sav gulejau tokioj vonioj, viskas buvo gerai, zinoma vanduo nebuvo karstas
as namie turiu burbuline vonia. ir nestumo metu ja isijungiu. galiu reguliuotis vandens siltuma, masazo stipruma, labai padeda atsipalaiduoti
Turiu klausimėlį nelabai į temą
QUOTE(Clotilde @ 2008 12 06, 14:06) Turiu klausimėlį nelabai į temą O kam tau tokius eksperimentus atlikineti QUOTE(Clotilde @ 2008 12 06, 16:06) Turiu klausimėlį nelabai į temą As taip pat manau, kad neverta eksperimentuoti
as ka tik grizau is Austrijos, viesbutyje buvau du kartus spa, buvau saunoje( kaip tik buvau skaiciusi,kad nesciajai labai sveika ten lankytis) ir po to sedejau jakuzi net lauke, aplinkui pilna sniego buvo. tiesiog kaifas, vanduo +32 buvo , viskas ciki, atsipalaidavau puikiai, ir jauciausi puikiai tiek vandenyje, tiek po to, vienas kas man nepatiko,tai plaukti baseine... tiesiant rankas jauciau pilvo tempima, siaip viskas puiku.
Nėščioms negalima eiti į burbulines vonias, o jeigu jau einat, ypač reikia saugoti nugarą. Aš lankiau baseiną ir pasėdėdavau burbulinėje vonioje iki 7 mėnesio. Paskui 8 mėnesį įlipau namie į burbulinę vonią ir... kitą dieną pagimdžiau anksčiau laiko.
Per pirma nestuma lankiau baseine uzsiemimus nesciosioms, o po uzsiemimo dar ilipdavau i sukurine vonia. Aisku, ilgai ten nesededavau, pora minuciu. Viskas buvo ciki. Plius turiu iproti nusipraususi po dusu paskui apsilieti saltu vandeniu, iskaitant pilva. Dariau ta pati ir kai buvau nescia - jokiu nemaloniu pojuciu nebuvo, tik maze spardydavosi. Aisku, ledinio vandens jau vengdavau, kad nepersalciau. Bet visada labai stengiuosi isiklausyt i savo organizma, ka jis 'sako', kaip reaguoja, nieko neforsuot.
As pati namie tyriu burbuline vonia, tai klausiai pas daktare. Ji nerekomendavo, bet sake moksliskai nera nieko irodyta, kad negalima. Tiesiog nerekomenduojama
Nepamenu kur skaičiau, bet ilgai kaitintis nepatartina bet nėštumo pradžioje. Pirtyje ir džiakuzi rekomenduojama iki 10 min.
Kai buvau pas gine del
Prieš mėnesį buvau Druskininkuose Spa Vilnius tai gydytoja leido tik baseiną ir sakė, jog džakuzi, visokių vonių, povandeninių masažų ir pirčių negalima.
labai gera temuke, padejo apsisprest-geriau ant lovos pasivoliot, o dziakuzej dar spesiu...
|