teisybe pasakius,ji nera labai kazkuom ypatinga,kas valanda ar kas minute netgi tukstanciai motinu lygiai taip pat pagimdo,bet kazkodel panorejau pasipasakot...
Pagal visu gydytoju planus,mano mazoji ozkele turejo gimti lapkricio 8d 2003m.bet,kaip daznai buna,gydytojai apsiriko tik...dviem savaitem
Tuo metu dar gyvenau Lietuvoje ir gimdziau Lietuvoje.Kai kurios busimos mamytes ,su kuriomis lankiau baseina nesciosioms,jau buvo senai nusprende,kur gimdys,o as tai suskubau padaryt likus vos trims savaitems iki gimimo mano mazes(na,dabar jau nera maze,bet man ji visada bus maze
Nors gyvenom tuo metu visai salia kliniku,ir netgi mane priziurinti gydytoja,man visada rekomendavo,nors grieztai nesiule,rinktis butent klinikas, as i ju puse net ziuret nenorejau.
taigi,dar pries gera savaite atsoke mb pusbrolio vestuves,jau po savaites su trupuciu,as isvaziavau gimdyt.
spalio 21d vakaras.apie 21val dar pabandziau skaiciuot judesiukus ir man pasirode,kad kazkaip letai ir ramiai juda.dar pakalbejom,kad va,butu numeris,kad siandien isvaziuociau i ligonine!
apie 22val as nusiprausus jau ruosiausi lipt i lova,tuo metu mb sedejo prie kompiuterio tame paciame kambaryje... ir tik priejus prie lovos,pajutau silta srove...
dar pries kelias dienas buvau nuvykus i 2-aja ligonine,esancia Kaune,silainiuose ir jau beveik susitarus su gydytoja,kuriai norejau patiket si svarbu ir sunku darba ir buvom sutare,kad skambinsiu bet kada,jei tik kas nutiks-turejau jau jos tel.
taigi,as pajutus srovele,pasakau mb,jis zinoma,is pradziu,atitrauktas nuo itin "svarbaus" darbo,nelabai sureagavo,bet,kai dar karta pakartojau,kad eitu ieskot drabuziu,iskart pasoko ir liepe man ramiai laikytis,nors maciau,kad jis jaudinasi
taigi,bandom prisiskambint gydytojai ir pranest,kad jau ruosimes atvaziuot ir ka daryt mums toliau,norejau paklaust.deja.... telefonas isjungtas!
taigi,skambinam taxi,kad mus nuveztu i 2-aja ligonine.ramiai viska susirinke,kas pasirode bus butina ligininej,isvykom.nuvykus i ligonine,beveik valanda uztrunkam priemimo kambary-visos privalomos proceduros atliekamos,po ju,jau su visais gimdyklos drabuziais ir siokiu tokiu siurpuliuku nugaroj,bei nedideliais saremiais keliaujam su mb i gimdykla. nuejus,pasitiko labai maloni akusere ir gydytojas-kuriuo as beje,nebuvau labai patenkinta. jis labai skaudziai atliko apziura-nieko neispejes,kad atsipalaiduociau ar pan.igrudo(tikraja ta zodzio prasme!) savo ranka ,kad paziuret,kiek atsiveres kaklelis.tuo metu jis buvo 4cm,sako,turetume dar pastebet,jei nebus veiklos-leisim skatinamuosius.as sutikau,kadangi dar po psuvalandzio-kuris buvo labai ilgas,niekas nepasikeite,netgi saremiai beveik buvo aprime,jie nusprende,kad reik leist.taigi,prasidejo ilga ir siek tiek bauginanti naktis-su lasaline ir vaiksciojau,ir sokinejau ant kamuolio,ir vyras masazavo nugara,o likus daugiau nei valandai iki mazosios gimimo-pasisaukiau akusere ir paprasiau,kad jei dar imanoma,suleistu nuskausminamuosius-nes nesu is tu,kurios saukia,per saremius,bet kuno jau nebejauciau-zinojau,kad taip gali nutikti,mano kojos drebejo,rankos tirpo,o galvoje tuscia ir tamsu.mb stebejo mane,karts nuo karto palaikydamas ant kamuolio,galima sakyt,jis gimde kartu su manim. akusere pasisauke gydytoja,jis patvirtino,kad galima dar leist,jei tikrai noriu sito,pasakiau,kad taip.zinojau,kokia rizika ir kokios gali buti pasekmes,bet tuo metu norejau tik vieno-kad galeciau blaiviai mastyt,kai jau reiks klausyt akuseres.taigi,suleidus nuskausminamuosius,tokie dideli skausmai aprimsta ir as galu netgi dainuot,nes mums buvo atnestas netgi magnetofonas ir paleista muzika
praejus beveik valandai,apie 4.50ryto 22d as pajutau,kad jau tureciau lyg ir gimdyt,nes labai idomus jausmas atsirado apatineje kuno dalyje.kai mb pasauke akusere ir ji mane apziurejo-mano speliones pasitvirtino-praejus dar beveik 20min as jau glaudziau ant saves savo mazaja ozkyte,kuri tomis sekundemis atrode tokia gleznute ir tikras stebuklelis! ir netilpo galvoje,kad cia-mano kudikis! kad as ji pagimdziau ir galima sakyt,tuo metu jauciausi,padarius labai dideli gera darba.ir pora sekundziu,kai mano stebuklelis gulejo ant mano krutines-as nebesugebejau net verkti is dziaugsmo,mes dziaugemes abu su mb ir norejosi susukti-pasauli,priimk mane,as atejau!
ji gime dviem savaitem anksciau ir buvo tikrai labai mazyte...