biriusa
2008 03 10, 13:08
Mano sunelis niekada nebuvo museika, bet jau kelias savaites vaiksto nuolat grasindamas mums su vyru kumsciu, arba prieidamas suduoda su juo. Pradzioje muse gan stipriai, bet kai pasakiau, kad mama iseis jei ja musi nes mustis negalima, jis pradejo su kumsciu nestipriai musti, bet visvien su juo bando bent prisiliesti.... Jau 2 men eina i darzeli, pagalvojau, gal ten yra vaiku nuo kuriu ismoko taip elgtis  O dar laukem artimiausiom savaitem antro vaikelio, tai gal jis jaucia kas ka ir jam tai nepatinka:hm Nors sako kad nori leliuko... Labai mylime savo vaika ir tikrai daug laiko jam skiriame, vyras nuolat zaidzia su vaiku jo megstamiausius aktyvius zaidimus, pati uzsiimu su vaiku (skaitom, piesiam, skaiciuojam pirkstus, dainuojam). Dabar kai buciuoju ji jis su tuo kumsciu prisiliecia man prie veido ir piktai niurzgia... O gal cia toks periodas kai berniukai taip elgiasi? Ka daryti? Ar nekreipti demesio ar kovoti su tokiu elgesiu?
Dindilin
2008 03 12, 07:45
Aš tai nekreipčiau jokio dėmesio. Kai pradeda "muštis", tiesiog nukreipčiau jo kumštuką kitur, kažkaip užkalbėčiau. Gal jam reikia dėmesio? Žino, kad jei mušis, tai atkreips dėmesį?
mama_gulbe
2008 03 13, 13:59
QUOTE(Dindilin @ 2008 03 12, 08:45) Aš tai nekreipčiau jokio dėmesio. Kai pradeda "muštis", tiesiog nukreipčiau jo kumštuką kitur, kažkaip užkalbėčiau. Gal jam reikia dėmesio? Žino, kad jei mušis, tai atkreips dėmesį? as tai kreipcia udemesi aiskinciau mokinciau kad negalima taip ateiti ir trenkti ir darzeli manau jis taip elgesi ir jai nemokinsit sunaus elgtis draugiskai tai jis ir toliau musis ir kitus vaikus mus ir paskui prasides mamyciu is darzelio nusiskundimai cia as is patirties kalbu, nes mano sunaus grupej tokiu berniuku yra, kuriu mamom dzin kad ju vaikai musasi ir jos tai toleruoja - ale berniukai, o nemokina tinkamo elgesio
biriusa
2008 03 22, 20:10
Aciu uz patarimus, mes stengiames kas karta aiskinti, kad taip daryti negerai ir mes su juo nedraufausim jei jis taip darys... Lyg padeda, pradejo reciau taip daryti Kalbejom su aukletoja, ji patvirtino, kad taip daro vienas berniukas is kurio matyt ir ismoko...
scholastika
2008 08 28, 13:25
tai, turbut, mano vyresnellis irgi darzeli bus ismokes taip elgtis, nes pastoviai kumsciais gasdina ir saudo
austulle
2008 09 22, 23:33
Turiu klausimuką mamytėms. Gal kas buvote susidūrę. Sūnui greitai 1,5 metukų. Iki tol buvo toks švelnus, meilus. Panašiai prieš porą savaičių pradėjo muštis. Mes nei mokėme, nei rodėme, kad taip galima. Auga namuose, su manimi ir tėčiu. Dėmesio netrūksta, užsiimame su juo daug.Pvz. paimu ant rankų jis apsikabina, myliu-myliu padaro, o paskui rankomis pradeda mušti man per skruostus. Kartais su šypsena, o kartais ir pikta veido išraiška. Abu su vyru aiškinam, kad muštis negalima, kad reikia "caca" daryti. Tai jis kurį laika, paklosto švelniai, bet finale vis tiek muštis pradeda. Bandžiau ignoruoti, nieko nesakyti - nesuveikė (taip buvo su galvos trankymu, kai pasakydavau, kad ko negalima daryti, tai jis galvą kur nors trenkdavo iš pykčio, bet nekreipėme dėmesio, tai praėjo), tai ir dabar bandžiau nekreipti dėmesio, nieko nesakyti, neakcentuoti, nepraeina. Bandžiau balsą pakelti, ne tik kad aiškinti, kad negalima, bet kai pradėdavo muštis, balsą pakeldavau, tai jis tam kartui išsigasdavo, o paskui pribėgęs vis tiek muštis pradeda. Irgi neveikia. Šiandien vieną kartą man kaip skėlė, tai net žalia akyse pasidarė ir šypsosi. Norisi tikėti, kad jis čia iš didelės meilės nežinodamas kaip išreikšti taip daro, bet man neramu ir nežinau kaip tai įveikti. Gal kas tai jau perėjote?
Na mano manymu jei vaikas eina i darzeli ir mato kaip kiti vaikai daro,tai ir jis to ismoksta.Bet kita vertus,mano viduriniukas dar ir neidamas i darzeli jau mokejo puikiai mustis,nors jo nieks ir nemokino. Vaikui reikia aiskinti kad pirmam pradeti mustis negerai,bet gintis manau jis turi teise,tik sita dalyka suvokia tikrai ne dvieju metu vaikas. Mano vyresnelis buvo tikrai ramus ir geras vaikas,bet pastoviai ji skriausdavo darzelyje,tai mes su vyru net mokem kad jis privalo gintis,nes tikrai labai skaudu girdeti kai vaikas pastoviai skundziasi kad ji skriaudzia kiti,bet niekada nejau i darzeli ir nesakiau kitu vaiku mamom kad ju vaikai musasi,juk tikrai tevai specialiai neskatins taip daryti(bent jau as taip galvoju). O vat dabar vedu viduriniuka i darzeli,jis pas mane visai kitoks vaikas,labai aktyvus,begalo energingas...na ir mustukas. Manau cia nuo vaiko budo priklauso,nuo aplinkos(tarim darzelio,na gal ir namu jei namuose musamasi),bet sitas laikotarpis praeina,o ir susikalbeti ir susitarti galima su keturmeciu.As visada aiskinu kad pradeti mustis tikrai negalima ir manau kad jis tai jau supranta...o gintis tikrai reikia. Na o kokia musu mergaiciuke bus dar neiaisku,nors kol kas ji labai rami ir gera Papildyta:QUOTE(amaz @ 2009 06 10, 00:09) Turiu klausimuką mamytėms. Gal kas buvote susidūrę. Sūnui greitai 1,5 metukų. Iki tol buvo toks švelnus, meilus. Panašiai prieš porą savaičių pradėjo muštis. Mes nei mokėme, nei rodėme, kad taip galima. Auga namuose, su manimi ir tėčiu. Dėmesio netrūksta, užsiimame su juo daug.Pvz. paimu ant rankų jis apsikabina, myliu-myliu padaro, o paskui rankomis pradeda mušti man per skruostus. Kartais su šypsena, o kartais ir pikta veido išraiška. Abu su vyru aiškinam, kad muštis negalima, kad reikia "caca" daryti. Tai jis kurį laika, paklosto švelniai, bet finale vis tiek muštis pradeda. Bandžiau ignoruoti, nieko nesakyti - nesuveikė (taip buvo su galvos trankymu, kai pasakydavau, kad ko negalima daryti, tai jis galvą kur nors trenkdavo iš pykčio, bet nekreipėme dėmesio, tai praėjo), tai ir dabar bandžiau nekreipti dėmesio, nieko nesakyti, neakcentuoti, nepraeina. Bandžiau balsą pakelti, ne tik kad aiškinti, kad negalima, bet kai pradėdavo muštis, balsą pakeldavau, tai jis tam kartui išsigasdavo, o paskui pribėgęs vis tiek muštis pradeda. Irgi neveikia. Šiandien vieną kartą man kaip skėlė, tai net žalia akyse pasidarė ir šypsosi. Norisi tikėti, kad jis čia iš didelės meilės nežinodamas kaip išreikšti taip daro, bet man neramu ir nežinau kaip tai įveikti. Gal kas tai jau perėjote?  na mano vaikams efektyviai suveike vienintelis budas,kai atgal trinktelejau gan skaudziai,daugiau nebande mustis...matyt suprato kad ir man skauda. Beje net 'Tavo vaikas" zurnale rase,kad tai vienintelis ir efektyviausias budas
gustomama
2010 09 13, 18:11
Mums ir tokia problema.neseniai auklytes pradejo skustis,kad musasi,svarbiusiai,kad nei sio is to,o vaikai verkia.Sake kalbetis,aiskint,nu bet ne toks protelis,kad suprastu.supranta,tik tai min.atsipraso ir vel. Lb skaudu tai girdet apie savo vaika,namie to nera,ramus vaikas
|
|