dar noreciau paklausti viena dalyka.buvo tokia situacija: gyvenom su grupioke pajury vienam kambary, dirbom kartu.ji is mano krepsio pasieme banko kortele ir issieme 1000lt.koda galejo matyt karta kartu imant pinigus.iskeliau byla, bet man teiseja (ar tardytoja nepamenu kaip ji vadinama) patare susitart su ja, kad grazins be teismo.pakalbejom su jos mama.ji netikejo ir sake grazins pati.vyko derybos.bet kazkaip be mano zinios teiseja susitare su ta "vagilka", kad ji man grazins pinigus ir nutrauke byla be mano zinios.tuomet teiseja skambinejo kad jai nekliutu nuo virsininkes, kad parasyciau rasta jog jos susitare su mano zinia.ir kad viska atgavau(pagailejau ir patikejau as, parasiau rasta), o pati teiseja kaip ji man sake liko apgauta ir ji man mokes vietoj apvogusios grupiokes pinigus.taciau nusiuntus rasta, man grazino tik pinigus uz keliones i Palangos policija.kitu pinigu negavau(1000) ir nezinojau kaip atgaut.pinigu konsultacijom neturiu.ar imanoma dar ka padaryt,nes tai ivyko pries 4-5 metus? kiek teisejai skambinau tiek ji neatsake. zinau tik jos varda pavarde ir kad ji persikele i Vilniu is Palangos dirbti.kur, nezinau.padekit jei dar imanoma
Jei Jūsų aprašyta situacija vyko prieš 2003-05-01, kai įsigaliojo naujieji LR baudžiamasis ir baudžiamojo proceso kodeksai, tai Jus "apgavo" tardytoja arba kvotėja. Tuo metu baudžiamoji byla pagal Jūsų aprašytą atvejį galėjo būti nutraukta tardytojos nutarimu kurį turėjo pavirtinti teisėjas. Tai vadinosi baudžiamosios bylos nutraukimas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Kaltininkė turėjo prisipažinti padariusi nusikaltimą (vagystę ar sukčiavimą nuimant pinigus nuo Jūsų kortelės, neaišku kaip buvo kvalifikuota jos veika), turėjo būti anksčiau neteista ir turėjo atlyginti padarytą žalą. Tada tardytojos nutarimu byla galėjo būti nutraukta. Kaltininkė per vienerius metus negalėjo padaryti naujo nusikaltimo, nes kitaip tas nutarimas netektų galios ir ji turėtų atsakyti už visus padarytus nusikaltimus.
Priimant šį sprendimą buvo reikalingas ir Jūsų pareiškimas, kad žala Jums atlyginta ir Jūs sutinkate taikytis. Jei žala nebuvo atlyginta ir tokį pareiškimą iš Jūsų išviliojo apgaule tai pareigūnė padarė mažiausiai tarnybinį nusižengimą (Jūs galite rašyti skundą dabartiniam jos viršininkui tačiau ar ją nubaus nėra garantijos nes praėjo tarnybinės nuobausdos skyrimo terminai.) Jūs galite parašyti skundą prokurorui ir prašyti atnaujinti tyrimą, tačiau praėjo 4-5 metai........... Taip pat Jūsų papasakota įvykių versija matyt skirsis nuo to kas bus užfiksuota bylos medžiagoje, todėl Jums įrodyti savo tiesą bus sunku. Ar gali kas nors be Jūsų patvirtinti, kad viskas vyko taip kaip Jūs dabar papasakojote. Ar turite kokių nors kitų įrodymų patvirtinančių Jūsų parodymus? |