Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasakaitė apie mielą kirmelaitę
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Dėdės Miego pasakos
Pages: 1, 2
pravil
Pasakaitė apie mielą kirmelaitę

Skirta mano dukrytei Monikutei

Sode, ant seno suolelio, prieš saulutę šildėsi maža žalia kirmelaitė. Nors ir mažutė ji buvo su skrybelaite ir akiniais nuo saules...
Nusnūdo kirmėlaite ir pabudusi pajuto alkį savo mažame pilvukyje, apsidairė ir ant obels šakos pamatė gražų raudonšonį obuoliuką. Kaip tik man- pagalvojo kirmelaitė...
Vaje pamiršom jos vardą, koks vardas tiktų kirmelaitei? Gal Žaliuokė, nes buvo žalia, tebunie Žaliuokė...
[attachmentid=17926]

Ėmė kirmėlytė ropštis medžio kamienu, pasuko šakele ir jau visai pavargusi pasieke obuolį...Ach kaip jis skaniai kvepejo, apsilaiže Žaliuokė ir atsikando, niam niam , kaip skanu, kando kasnį po kasnio ir net nepajuto, kaip atsidūrė obuolio viduryje, apsidarė...O gi visai jaukus namelis, nei vėjas užpūčia, nei lietus užlyja ir maistas čia pat...Apsidžiaugė kirmėlaitė ir apsigyveno...

Daug dienų prabėgo ir kirmėlaitei pasidarė nuobuodu, sumanė išlysti laukan, bet per tą laiką kol obuolyje gyveno buvo paūgėjusi ir per tą vietą kur buvo įropojusi nebetilpo, todėl ėmė graužti naują išėjimą... Kiek pagaraužusi išgirdo kžebždesį, sukluso išsigando, susigūžė ir ėmė laukti, kas čia bus...Tik staiga į jos obuolinį namą įsirito kitas krmėliukas...

-Kas tu- paklausė ji?
-Kirmeliukas Benukas,
-O tu?
-Aš kirmėlytė Žaliuokė, čia gyvenu...

Benukas paprašė,kad ir jam leistu pasilikti, o Žaliuokė apsidžiaugė, kad turės draugą ir nebebus liudna...
[attachmentid=17927]

Ilgai jie ir draugiškai gyveno, tik vieną dieną pakilęs vėjas nuplėšė obuolį nuo šakos ir su trenksmu obuolys krito ant žemės , pasirideno ir pagaliau sustojo. Labai išsigandę buvo mažieji obuolio gyventojai, bet kai viskas nutilo toliau sau linksmai šnekučiavosi ir žaidė...

Bet kasgi čia??? Obuolį atrado mergaitė ir nusinešė, ji prisiminė, kad mama mokė obuoliukus nusiplauti, todėl įmetė obuoliuką į kibirėlį su vandeniu, ai kaip vėl baisu buvo kirminukams, obuolys suposi ir lingavo į visas puses, jie apsikabino ir susirietė į kamuoliuką...

Mergytė nusišluosė obuoliką ir susimastė nuo kurio šono jo atsikasti? Mat viena pusė buvo raudona, o kita geltona, bet mergytei labiau patiko raudona spalva, net jos suknytė buvo raudona, todėl tuoj atsikando nuo raudono šono. Oi kaip skanu, apsilaižė ir vėl atsikando, taip sušveitė pusę obuoliuko , bet kai pamatė viduje tunančius kirminukus išsigando ir obuoliuką padėjusi ant suolelio nubėgo namo pasakyti mamai.

Kirminukai Benukas ir Žaliuokė ilgai nelaukė, tuoj spruko iš obuoliuko ir nukeliavo suoliuku..., paskui suoliuko koja..., pasuko prie obels kamieno... ir ėmė kopti į viršų, kur jų laikė dar daug raudonskruosčių obuoliukų...Mergaitė grįžo į sodą , pažvelgė į obuoliuką, bet kirmeliukų jau nebebuvo.....
[attachmentid=17925]
Akyra
Visai grazi pasakaite thumbup.gif man patiko, o tesinys bus g.gif
pravil
QUOTE(Akyra @ 2005 04 14, 14:41)
Visai grazi pasakaite  thumbup.gif  man patiko, o tesinys bus  g.gif
*

4u.gif Pratęsti galima, bet tada jau būtų pasaka be galo biggrin.gif
O vaikutis užmigs ir pe šitą, jei kiekvieną kirmėlitės ropojimą pasokosim taip- jis ropojo, ropojo.... ir pasuko ten ....pasuko šen vaikams buna juokingą ir jei tingisi ką nors pasakoti naujo galima ilgai tęsti tapatį, o jei dar beropodamą ką nors pamato ar sutinka, čia jau prisideda ir vaikai ir patys nusprendžia kuria linkme pasisuka pasakaitę...
Medeina
QUOTE(pravil @ 2005 04 14, 12:22)
4u.gif Pratęsti galima, bet tada jau būtų pasaka be galo  biggrin.gif
O vaikutis užmigs ir pe šitą, jei kiekvieną kirmėlitės ropojimą pasokosim taip- jis ropojo, ropojo.... ir pasuko ten ....pasuko šen vaikams buna juokingą ir jei tingisi ką nors pasakoti naujo galima ilgai tęsti tapatį, o jei dar beropodamą ką nors pamato ar sutinka, čia jau prisideda ir vaikai ir patys nusprendžia kuria linkme pasisuka pasakaitę...
*

Aha biggrin.gif , labai teisingas pastebėjimas, kad vaikai patys mėgsta "pasukti" pasakaitę ta linkme, kuri jiems tuo momentu atrodo teisingiausia smile.gif
Labai tikroviška pasaka-todėl nenustebk, jei Monikutė, radusi raudonskruostį obuoliuką močiutės sode, pradės ieškot pasakos herojų biggrin.gif
pravil
biggrin.gif Sveikutės kurios domitės mano pasakaite. Pasakaičiu vaikučiams prikuriu visokiausiu, kiekviena priklauso nuo nuotaikos, tą vakarą labai norėjau miego ir kai dukrytė paprašė pasakos , galvojau papasakosiu apie kokį kirminą jai nepatiks ir nutrauks mane, tada greit abi užmigsim, bet taip susidomėjo tuo žaliu padarėliu, kad teko sukurti tokią istoriją ax.gif Aišku tarpuose ji klausinėjo, kur kirmėlaitės lovytė, o kur staliukas tame namelyje.Kitą vakarą liepe sekti tą pačią, o aš nebeprisimenu visų detalių, tai ji mane net keliose vietose pataisė, ne taip mamyte, juokas suėmė, kad taip rimtai į viską reguoja. biggrin.gif
Kazimiera d'Artanjan
Iš serijos "pažinkime gamtą", taip sudomini vaiką, kur gi ten miegos biggrin.gif Gaila, kad Maximoj be kirmėlyčių obuoliai mirksiukas.gif
Neigaja
grazi pasaka
Mirtis
labai grazi pasaka 4u.gif
samrasa3

labai graži pasakėlė apie kirmėlytę 4u.gif
NirN
pabandysim ir mes wub.gif wub.gif wub.gif
Plumeria
thumbup.gif wub.gif
edelveise
grazu, savo mazajai seksiu siandien thumbup.gif
jau atsispausdinau, dekui 4u.gif
garbanota
Labai grazu!!!!!!! wub.gif As ir savo maziesiems paseksiu mirksiukas.gif 4u.gif
Raflezija
Na thumbup.gif savo maziukei irgi paseksiu kaip bus siek tiek didesne lotuliukas.gif
Lėja32
Labai ačiū už gražią pasakaitę. Maniškis grožinės literatūros nepripažįsta, tačiau šią pasaką išklausė su didžiausiu dėmesiu ir šypsena. Gera buvo mums abiems: man sekti, jam klausytis... aciuks.gif
Kaliteja
Dėkui aciuks.gif labai graži pasakėlė wub.gif wub.gif wub.gif
asta_ged
gyvenimiškai...man taip buvo...smile.gif žinoma kaip maža buvau...aš jų lb bijojau blush2.gif 4u.gif biggrin.gif thumbup.gif
išradinga wub.gif
Mylimoji
thumbup.gif 2.gif bis.gif
Flo
flirt.gif flirt.gif flirt.gif
mama22
grazi pasakaite wub.gif
pravil
Malonu kad patiko pasakaitė, seniai čia bebuvau užklydus ir nustebau kad ta pasakaitė domitės, Ačiū ir gražių vakarų su mylymais vaikučiais ....
digi
thumbup.gif wub.gif
Polijana
super thumbup.gif
patiko.
Jurgulė
kaip gražu,linksma pasakaitė. biggrin.gif o jums? bigsmile.gif
Fliansiukas
QUOTE(pravil @ 2005 04 14, 13:44)

Sode, ant seno suolelio, prieš saulutę šildėsi maža žalia kirmelaitė. Nors ir mažutė ji buvo su skrybelaite ir akiniais nuo saules...
Nusnūdo kirmėlaite ir pabudusi pajuto alkį savo mažame pilvukyje, apsidairė ir ant obels šakos pamatė gražų raudonšonį obuoliuką. Kaip tik man- pagalvojo kirmelaitė...
Vaje pamiršom jos vardą, koks vardas tiktų kirmelaitei? Gal Žaliuokė, nes buvo žalia, tebunie Žaliuokė...
[attachmentid=17926]

Ėmė kirmėlytė ropštis medžio kamienu, pasuko šakele ir jau visai pavargusi pasieke obuolį...Ach kaip jis skaniai kvepejo, apsilaiže Žaliuokė ir atsikando, niam niam , kaip skanu, kando kasnį po kasnio ir net nepajuto, kaip atsidūrė obuolio viduryje, apsidarė...O gi visai jaukus namelis, nei vėjas užpūčia, nei lietus užlyja ir maistas čia pat...Apsidžiaugė kirmėlaitė ir apsigyveno...

Daug dienų prabėgo ir kirmėlaitei pasidarė nuobuodu, sumanė išlysti laukan, bet per tą laiką kol obuolyje gyveno buvo paūgėjusi ir per tą vietą kur buvo įropojusi nebetilpo, todėl ėmė graužti naują išėjimą... Kiek pagaraužusi išgirdo kžebždesį, sukluso išsigando, susigūžė ir ėmė laukti, kas čia bus...Tik staiga į jos obuolinį namą įsirito kitas krmėliukas...

-Kas tu- paklausė ji?
-Kirmeliukas Benukas,
-O tu?

Benukas paprašė,kad ir jam leistu pasilikti, o Žaliuokė apsidžiaugė, kad turės draugą ir nebebus liudna...
[attachmentid=17927]

Ilgai jie ir draugiškai gyveno, tik vieną dieną pakilęs vėjas nuplėšė obuolį nuo šakos ir su trenksmu obuolys krito ant žemės , pasirideno ir pagaliau sustojo. Labai išsigandę buvo mažieji obuolio gyventojai, bet kai viskas nutilo toliau sau linksmai šnekučiavosi ir žaidė...

Bet kasgi čia??? Obuolį atrado mergaitė ir nusinešė, ji prisiminė, kad mama mokė obuoliukus nusiplauti, todėl įmetė obuoliuką į kibirėlį su vandeniu, ai kaip vėl baisu buvo kirminukams, obuolys suposi ir lingavo į visas puses, jie apsikabino ir susirietė į kamuoliuką...

Mergytė nusišluosė obuoliką ir susimastė nuo kurio šono jo atsikasti? Mat viena pusė buvo raudona, o kita geltona, bet mergytei labiau patiko raudona spalva, net jos suknytė buvo raudona, todėl tuoj atsikando nuo raudono šono. Oi kaip skanu, apsilaižė ir vėl atsikando, taip sušveitė pusę obuoliuko , bet kai pamatė viduje tunančius kirminukus išsigando ir obuoliuką padėjusi ant suolelio nubėgo namo pasakyti mamai.

Kirminukai Benukas ir Žaliuokė ilgai nelaukė, tuoj spruko iš obuoliuko ir nukeliavo suoliuku..., paskui suoliuko koja..., pasuko prie obels kamieno... ir ėmė kopti į viršų, kur jų laikė dar daug raudonskruosčių obuoliukų...Mergaitė grįžo į sodą , pažvelgė į obuoliuką, bet kirmeliukų jau nebebuvo.....
[attachmentid=17925]

*

Papildyta:
thumbup.gif man patiko.Tokia paprasta ir gyvenimiska istorija.Maniskiui labiausia patinka pasakos,kuriose ir jis kaip veikejas ax.gif [COLOR=purple]
*dzūkė*
thumbup.gif graži pasakaitė, labai tiko, nes ir mano dukrytė Monikutė.
Dabar neatstoja:- mama, dar!!!
Šiaip aš jai skaitydavau iš knygučių.
domatyte
Liuks pasakele biggrin.gif
deivydukomama
thumbup.gif rolleyes.gif
Neglaite
kaip fainiai wub.gif, gausi ir mum pasekt pasaką ax.gif
LedineLedi
labai labai gražu. Ir kirmėliukai thumbup.gif
voveraite1302
Miela pasakaitė, jau sekiau savo sūnėnui - klausėsi išsižiojęs, nes šiaip pasakas jam seka tik darželyje... smile.gif
fokus
Oi kokia grazi pasaka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
daite
Tikrai miela pasakaite. Saunu, kad ja sukurusi mamyte turi tiek fantazijos.smile.gif As irgi maza budama megau pasakas.
INEXS
gerai,kad kirmelytes pabego ir mergaite ju nesuvalge biggrin.gif
STT
kaip miela wub.gif
Kleckutė
Graži pasaka. Gerai kad kirmėlytė liko gyva
astule122
Super.. 4u.gif thumbup.gif
Velasa
graži pasaka thumbup.gif
Gretuliukas
wub.gif thumbup.gif
*melynake*
wub.gif 4u.gif
kemppinele
pasekiau as savo mergytei pasakaite:) thumbup.gif , bet dabar kiekvieno obuoliuko skylute jai ramybes neduoda lotuliukas.gif bigsmile.gif
fainute pasakaite..liuks! 4u.gif
gabvidas
Graži pasakaitė wub.gif
Dominykos
QUOTE(pravil @ 2005 04 14, 12:44)

[attachmentid=17926]

-Kas tu- paklausė ji?
-Kirmeliukas Benukas,
-O tu?

[attachmentid=17927]

[attachmentid=17925]

*

Nieko tokia,tik galas... ax.gif
-Lilė-
Faina pasakaite thumbup.gif
TOCAMI
gražu, ale vistiek nemėgstu rasti kirmėliuką obuolyje smile.gif
mammy22
Faina pasakytė thumbup.gif Reiks sivakara dukrytei pasekti, tikiuosi patiks smile.gif Nes visokios ssnieguolės, gražuolė ir pabaisa ir kitos tokio pobudzio pasakos mazylei mano nelabai tepatinka, nes galbūt dar nelabai supranta ka reiskia tos vedybos, begalinis grozis ir pan, bet si apie obuoliuka ir kirminiuka, manau, turėtu patikti 4u.gif
praavil
QUOTE(Dominykos @ 2009 01 26, 13:56)
Nieko tokia,tik galas... ax.gif
*

Nu galas kaip galas... čia ta pasakaitę sugalvojau eksprontu, ir sekiau dukrytei tiesiai iš galvos...kas neleidžia jos pakreipti kitaip g.gif ...pvz. "atsikando mergaitė obuolio ir išspjovė nes ten buvo kirminas..." tongue.gif ...
man patiko tas varijantas kad kirmėliukai sveiki liko bigsmile.gif

Nesu rašytoja, malonu kad kažkam pasakytė patiko ax.gif
-luka-
QUOTE(praavil @ 2009 03 05, 15:56)

Nesu rašytoja, malonu kad kažkam pasakytė patiko  ax.gif
*

Labai patiko bigsmile.gif
Vaidagan
nu negaliu patiketi.. kodel man niekas tokiu neskaite kai buvau maza sad.gif
areida
man patiko tongue.gif tokia tikra istorija be pesticidu biggrin.gif net obuoliuko uzsimaniau biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.