Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pykinimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Blue_rose
nestuke.gif Nėštumas sukelia savijautos pasikeitimus, kurie dažniausiai pasireiškia pykinimu ir vėmimu. Tai iš dalies natūralu, nes dabar po tuo pačiu "stogu" gyvenama dviese. Kita vertus, to neturėtų būti ir nebūna, jei nuo pat pradžių yra palaikomi "geros kaimynystės" santykiai. Jeigu vienas iš kaimynų, įsikūrusių po tuo pačiu stogu, yra labai užsiteršęs ar gyvena nevalyvai, kitam tai gali nepatikti. Dėl to ir kyla nesutarimai. Gydytojai tai vadina nėštumo toksikoze. Iš graikų k. toxikon - nuodai. Tai reiškia, kad toksikozė yra nuodų sukeliama liga.

Tačiau tą patį reiškinį galime suvokti visai kitaip. Atėjusiai gyvybei reikia tinkamų gyvenimo sąlygų, nes jai tenka auginti sveiką fizinį kūną iš mamos organizme esančių medžiagų. Pradėtas kūdikis apsidairo naujose sąlygose ir sako mamai: Pas tave labai nešvaru, išsivalyk! Ir duoda hormoninį signalą išsivalymui. Greičiausias išsivalymas yra vėmimas.

Pykinimas ir vėmimas, tai organizmo apsivalymas nuo šlakų. Organizmas nekvailas - jis nepriima naujų šlakų ir išvalo jame esančius. Todėl nėštumo pradžioje Gamta saugo vaisių. Dėl to taip nėra apetito nėštumo pradžioje.

Pykinimas, vėmimas, galvos svaigimas, skausmai, ramybės ar vienumos troškimas, skonio pasikeitimai ar pan. - tai ateinančios gyvybės kalba. Ji bendrauja per mamos kūną, jos nuotaikas ir norus.

Taip pat yra psichologinė toksikozė. Ji priklauso nuo to, kaip moteris reagavo į žinią apie savo nėštumą. Ar geranoriškai nėštumo atžvilgiu nusiteikę namiškiai. Ar viskas tvarkoje santykiuose su vyru. Jeigu mes sugebėsime nuoširdžiai savo vidumi priimti atėjusią gyvybę, - toksikozė išnyks.

Nėštumas yra gyvenimas dviese, todėl reikia atsižvelgti ir į kūdikio poreikius. Jeigu mes neįsiklausysime į savo vidų ir neatsižvelgsime į kūdikio poreikius, tada jis "išsireikalauja" savo teises pasitelkdamas nėštumo toksikozę, kuri būsimą mamą sustabdo ir verčia keisti savo gyvenimą.

pagal Aleksandrą Žarskų, iš knygos " Aš iki gimimo"

Toliau tęsiame pokalbius apie pykinimą ir vėmimą.
Dalinamės patirtimi kaip tai sumažinti ar išvengti
gossip.gif
Jūržolė
Hmmm... Tai pagal šią teoriją išeitų, kad per pirmąjį nėštumą buvau švari, o per antrąjį pilna šlakų g.gif . Būtų įdomu sužinoti ar iš tiesų taip yra. Tiesiog gal galėtų pasisakyti tos, kurios dar prieš nėštumą sveikai maitinosi ir vedė sveiką gyvenimo būdą.
*Loli*
QUOTE(Jūržolė @ 2008 03 14, 10:02)
Hmmm... Tai pagal šią teoriją išeitų, kad per pirmąjį nėštumą buvau švari, o per antrąjį pilna šlakų g.gif .
*

Vat būtent, teorija vardan teorijos. Juo labiau, kad sukurta vyro, kuris tikrai niekad nepajautė tikrosios "kaiminystės" kainos.
garnelis
tiesiog nervai nebelaiko, kai vis nuolatos pamatau cituojama Zarsku - sarlatana, velniai zino kuriu galu parapsichologa ir apksritai kazkoki neaisku tipeli, rasati knygas egzaltuotoms mistiniais reiskiniais tikincioms boboms. Ne veltui sitos jo knygos parduodamos tik ezoteriniu knygu knygynuose.
Gal surimtekime viena karta ir baigiam su tuo Zarskum.

Nu ir sugalvok tu man, slakai matai .................
Okei
Nesąmonė čia kažkokia, (aš visiškai nevartoju alkoholio, nerūkau, nevalgau saldžiai, rūgščiai, aštriai ir riebiai) pirmas šešias savaites manęs visiškai nepykino o nuo septintos pasidėjo vėmimas tai nuo ko mano organizmas tai galėjo užsiteršti per savaitę? Nebent nuo blogų minčių lotuliukas.gif
garnelis
Tai va toje Zarskaus knygoje tiek nesamoniu prirasyta, kad tie visi slakai ir organizmo uzsitersimas - tik uogeles, lyginant su kitom nesamonem...

o jei jau rimtai sneketi apie sia tema - toksikoze tai :

Netgi visiškai sveika moteris, pasirinkusi sveiką gyvenimo būdą, negali būti tikra, kad nėštumo metu jai neišsivystys toksikozė.

Kartais būsimoji mama spėja, kad laukiasi, pagal pykinimą rytais. Pykinimas ir vėmimas yra dažniausi toksikozės požymiai pirmąją nėštumo pusę. Moters organizmas bando prisitaikyti prie naujos būsenos, ir nemalonūs pojūčiai liudija apie adaptacijos procesą.

Iš anksto nežinoma

Ar moteriai bus toksikozė, sunku pasakyti. Vienos apskritai nežino, kas tai yra, kitos kenčia per visą nėštumą ir netgi gimdydamos. Tačiau pernelyg baimintis nereikia – lengvos formos toksikozė nekenkia nei vaisiui, nei motinai. Jei moteris laukiasi antro vaikelio, o per pirmą nėštumą jai buvo toksikozė, tai nereiškia, kad ji vėl kentės. Nėštumas kaskart gali būti kitoks – tai dažniausiai priklauso nuo kūdikio lyties.

Pykinimas ir vėmimas kai kurioms moterims pasireiškia jau po kelių dienų pastojus, tačiau tokie reiškiniai paprastai atsiranda 6 ar 7 nėštumo savaitę. Daugeliui moterų 17 nėštumo savaitę pykinimas praeina, tačiau kai kurios būsimosios mamos kenčia visus 9 mėnesius. Nors toksikozė atsiranda ir visiškai sveikoms moterims, gyvenančioms sveiką gyvenimo būdą, tačiau ją jaučia tos, kurios nuolat neišsimiega, netinkamai maitinasi, pervargsta, nervinasi.

Reikia keisti gyvenimo būdą

Nemalonūs pojūčiai būsimoms mamoms paprastai atsiranda rytais – suvalgytų pusryčių dažnai nepavyksta sulaikyti. Pabandyti išvengti rytinio pykinimo galima gulint lovoje. Kas nors turi paruošti pusryčius ir juos atnešti moteriai į lovą.

Kai kurias nėščiąsias pykinimo ir vėmimo priepuoliai kamuoja visą dieną. Tokiu atveju verta pagalvoti apie savo gyvenimo būdą. Galbūt jūs netaisyklingai maitinatės: arba darote per ilgas pertraukas tarp valgio, arba per daug suvalgote per vieną kartą. Esant toksikozei valgyti reikia dažnai, 6-8 kartus per dieną, mažomis porcijomis. Stenkitės nelaukti alkio jausmo ir užvalgyti iki jam atsirandant.

Pykinti gali ir važiuojant viešuoju transportu. Benzino tvaikas, tvankumas, žmonių kamšatis – visa tai nemalonu nėščiajai. Turinčiosios mažą kraujospūdį keliaudamos gali apalpti.

Jeigu vėmimas kamuoja moterį 3-4 kartus per dieną, tačiau jos svoris nekrenta, tyrimai yra normalūs, įveikti toksikozę galima ir naminėmis priemonėmis. Gydytojas patars tinkamai maitintis, daugiau vartoti skysčių, skirs preparatų. Tačiau jei moteris vemia po 10-20 sykių per parą, ji smarkiai liesėja, šlapime atsiranda ketoninių medžiagų – reikia pasigydyti ligoninėje. Esant rimtoms komplikacijoms ir gresiant gyvybei kartais netgi būtina nutraukti nėštumą.

Ne vien pykinimas

Būsimosios mamos paprastai žino tik vieną toksikozės apraišką – pykinimą, tačiau medicinos prasme šis terminas yra kur kas platesnis. Seilėtekis taip pat yra toksikozės požymis. Per parą moteris gali netekti iki litro seilių. Oda ir lūpos tampa sausos, jautrios. Tokiu atveju gydytojai pataria pasigydyti ligoninėje, kad vandens ir druskų apykaita vėl būtų normali.

Dermatozė – taip pat viena toksikozės atmainų. Ji gali trukti visą nėštumo laiką. Būsimoji mama jaučia viso kūno, lyties organų niežulį. Ar tai dermatozė, ar grybelinės kilmės liga, moteriai derėtų pasitarti su ginekologu ir dermatologu, nes tik jie gali paskirti tinkamus vaistus.

Kai kurios nėščiosios jaučia dubens kaulų ir kojų skausmus, atsiranda anties eisena, greičiau pavargsta. Gydytojas gali skirti D vitaminą, žuvų taukų, kad organizmas geriau pasisavintų kalcį.

Nors ir kokios būtų nemalonios toksikozės formos, gimus kūdikiui jos praeina.

Kaip įveikti pykinimą

Valgykite viską, ko jums norisi. Stenkitės patenkinti savo norus. Panorote rauginto agurko ar saldaus pyragėlio – galite tai sau leisti, žinoma, reikia nepamiršti saiko. Valgykite mažomis porcijomis ir po truputį. Jei maistas nelenda, pabandykite valgyti gulėdamos. Gerkite negazuotą mineralinį vandenį, parūgštintus skysčius, ataušintą vandenį su citrina. Pabandykite vartoti praaušusį maistą. Jei jus pykina rytais, galite užkrimsti traškiųjų sausainių, džiūvėsėlių, pagraužti nevirtų grikių kruopų, atsigerti mineralinio vandens.

Atsisakykite kelionių viešuoju transportu. Venkite nemalonių kvapų. Neremontuokite nėštumo metu buto – dažų, lakų, klijų kvapai jums gali būti itin nemalonūs.
dobiliuke
Kai laukiausi dukros prieš penkis metus, tai nelabai supratau kas tas pykinimas yra, gal buvau kelis kartus su wc padraugavus, bet ir tai tik trečiąjį mėnesį. Dabar laukiuosi jau 7 savaitė, tai pykina ir negera ištisą dieną. Net įsivaizduoti negalėjau, kad šitaip negera bus..
lindali
sveikos esancios ir busimos mamytes,..NUOSIRDZIAUSIAS PATARIMAS VISOMS,..
visada rasdavau cia atsakymus i rupimus klausimus, ir labai esu visoms dekinga uz nuosirdzius patarimus,.. smile.gif del to nusprendziau ir pati patarti, gal kam pades,..
mums jau 9 savaite, pradejo pykinti nuo 7 - tikrai nemalonus jausmas ir visas kenciancias uzjauciu,..pykino bet nevemiau,..ir labai viduriavau, nieko negalejau valgyti, tuoj i tualeta,..tai vien del to, kad nustociau viduriuoti pradejau gerti kmynu arbata (tik 4 dienas, nes nezinau ar nekenkia) ir valgyti tiktai ryziu pieniska (pilka sriuba - labai mazai pieno),..jau po dienos nebeviduriavau ir...nepykino taip baisiai,.. biggrin.gif tokio rezimo laikiausi ir toliau, ir jau ketvirta diena kaip nepykina ir susinormalizavo viduriai,.. thumbup.gif dabar ir tevalgau tik sriubas (neriebias,(zirniu, agurkiene, bulviene) jei pieniska tai labai nedaug pieno),..valgau ryzius, zuvi, grikius...visiskai atsisakiau saldumynu, kremu, mesos, pieno, surio, kiausiniu,..zinau, kad sie maisto produktai labai reikalingi, bet sakau kol pykina geriau ne,..ir aplamai pastebejau, kad mane pykino, kai skrandis pilnas arba tuscias, tai svarbu nepersivalgyti,..valgyti po nedaug ir vos ne kas valanda(na cia pagal nora, svarbu nepajusti tuscio skrandzio jausmo,..), kad skrandyje pastoviai kas nors butu,..dar visada ka nors kramtau, nesaldzius beskonius sausainius (nes netraukia saldumynai), tikiu kad "baronkos"butu labai gerai, bet cia nerandu,..esu anglijoj,..kokio vaisiaus gabaleli ar tiesiog sausos duonos,..
zinokit man padejo ir nuosirdziai patariu visoms pabandyti,..aisku, gal cia nuo organizmo priklauso ir dar nuo ko nors, bet labai tikiuosi, kad ir jums pades,..PABANDYKIT,..ir sekmes visoms,.. smile.gif
dolfis
Sveiki, mano brangiajai taipogi jau devinta savaite ir ji visa diena bendrauja su tuoletu cool.gif
Melinauskaite
Sveiki, as jau neviena kaip 9savaitės, bet jaučiuosi labai puikiai. Nereikia lakstyti i tuoleta visa diena ir ten sedeti biggrin.gif Tik labai daug miegu... g.gif
Deltuke
QUOTE(garnelis @ 2008 03 25, 13:34)
Ar moteriai bus toksikozė, sunku pasakyti. Vienos apskritai nežino, kas tai yra, kitos kenčia per visą nėštumą ir netgi gimdydamos. Tačiau pernelyg baimintis nereikia – lengvos formos toksikozė nekenkia nei vaisiui, nei motinai. Jei moteris laukiasi antro vaikelio, o per pirmą nėštumą jai buvo toksikozė, tai nereiškia, kad ji vėl kentės. Nėštumas kaskart gali būti kitoks – tai dažniausiai priklauso nuo kūdikio lyties.

Na as jau 14sav kaip nescia ir gal koki syki tik buvo bloga kazkada senai, bet is esmes jauciuosi gerai. Tik va sudomino kuom kudikio lytis itakoja visa tai?
gelyte25
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera. verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
AGarbanele
Sveikutes, visos busimos mamytes smile.gif anksciau lankydavaus tik rankdarbiu skyrelyje, bet praeita savaite suzinojau, kad laukiuosi nestuke.gif ir labai linksma !! jau 5 savaites su trupuciu, bet man taip sunku su maistu doh.gif valgau beveik vien sriubas, nes labai pykina ir ypac rytais ... kai atsikeliu kokia valanda vaikstau ir mastau ko as noriu, nes kai paziuriu i saldytuva nuo visko bloga pasidaro .. bet veliau kazka issirenku ir buna labai skanu biggrin.gif bet labai jau ilgai reikia rinktis .... visai nevalgau saldumynu, visai nenoriu, net slykstu nuo sokolado .. o dar pries men sitaip valgydavau lotuliukas.gif kaip keista ?! rolleyes.gif pasikeicia viskas .... labai megstu rugstyniu sriuba ir kopustus dbr ir vynuoges .... pieno produktu ir sunkiai bet siaip ne taip prisiverciu suvalgyti..o tapau tokia ramiiii, kad net juokinga lotuliukas.gif ir pavargstu greitai, atrodo miegociau ir miegociau doh.gif
tai va norejau ir as pasidalinti savo isgyvenimu nauju blush2.gif ax.gif
Eura
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 15:46)
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Oi,kaip as tave suprantu,as sau vietos nerandu....valgyt nenoriu nieko,visas maistas totaliai slykstus,nieko negaliu i burna paiimt,nezinau kiek as ilgai dar istversiu,jegu nebeturiu-vos kojas velku,o dar man tik 8 savaites... verysad.gif
nekava
sveikutes 4u.gif suprantu kaip jums visoms negera g.gif kai laukiausi pirmo tai is vis buvo siaubas... net viespati saukdavausi lovoj guledama... tiek nusivemdavau kad nepajiegdavau nei asistoti schmoll.gif
dabar jau antras leliukas auga pilvelyje, bet dar tik pradzia, 8 savaites, aisku irgi pykina ir pavemiu kartais, bet ka darysi gal kaip nors iskentesiu doh.gif dziaugiuosi kad nors dar i ligonine neguldo, nes su pirmu tokiu laiku jau senai gulejau su toksikoze g.gif sunku tu leliuku sulaukti, bet turim buti stiprios ir kantrios g.gif
lindali
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 15:46)
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Sveikute, matau gal neperskaitei mano zinutes,..tai va tau perkopijavau,..tikiuosi pades,..manes jau visa savaite kaip beveik nebepykina ir pradejau jau normalesni maista valgyti,..bet nepiktnaudziauju,..labai tikiuosi pades,.. smile.gif
sveikos esancios ir busimos mamytes,..NUOSIRDZIAUSIAS PATARIMAS VISOMS,..
visada rasdavau cia atsakymus i rupimus klausimus, ir labai esu visoms dekinga uz nuosirdzius patarimus,.. del to nusprendziau ir pati patarti, gal kam pades,..
mums jau 9 savaite, pradejo pykinti nuo 7 - tikrai nemalonus jausmas ir visas kenciancias uzjauciu,..pykino bet nevemiau,..ir labai viduriavau, nieko negalejau valgyti, tuoj i tualeta,..tai vien del to, kad nustociau viduriuoti pradejau gerti kmynu arbata (tik 4 dienas, nes nezinau ar nekenkia) ir valgyti tiktai ryziu pieniska (pilka sriuba - labai mazai pieno),..jau po dienos nebeviduriavau ir...nepykino taip baisiai,.. tokio rezimo laikiausi ir toliau, ir jau ketvirta diena kaip nepykina ir susinormalizavo viduriai,.. dabar ir tevalgau tik sriubas (neriebias,(zirniu, agurkiene, bulviene) jei pieniska tai labai nedaug pieno),..valgau ryzius, zuvi, grikius...visiskai atsisakiau saldumynu, kremu, mesos, pieno, surio, kiausiniu,..zinau, kad sie maisto produktai labai reikalingi, bet sakau kol pykina geriau ne,..ir aplamai pastebejau, kad mane pykino, kai skrandis pilnas arba tuscias, tai svarbu nepersivalgyti,..valgyti po nedaug ir vos ne kas valanda(na cia pagal nora, svarbu nepajusti tuscio skrandzio jausmo,..), kad skrandyje pastoviai kas nors butu,..dar visada ka nors kramtau, nesaldzius beskonius sausainius (nes netraukia saldumynai), tikiu kad "baronkos"butu labai gerai, bet cia nerandu,..esu anglijoj,..kokio vaisiaus gabaleli ar tiesiog sausos duonos,..
zinokit man padejo ir nuosirdziai patariu visoms pabandyti,..aisku, gal cia nuo organizmo priklauso ir dar nuo ko nors, bet labai tikiuosi, kad ir jums pades,..PABANDYKIT,..ir sekmes visoms,..
Okei
Nuo to pykinimo tai ir aš kenčiu, rytais tai kaip ir nieko - vos juntamas šleikštulys, bet po pietu ir vakarais (kai jau rekia vaistus gerti) man buna šakias doh.gif Mama sakė, kai labai boga reikia atsidaryti langa ir giliai kvėpuoti, tai vakar išbandžiau ir tikrai - praėjo tas bjaurumas. Ji dar minėjo apie mėtinius saldainius, esa ir jie padeda, bet į saldainius žiūrėti negaliu schmoll.gif
fainamama
Sveikutes, mamytes, kenciu ir as nuo to paties, toks baisus pykinimas kamuoja, kad net ziauru. Kasdienis ritualas jau tapo, bendravimas su tuoletu. doh.gif Tiesiog viska isbandziau, niekas nepadeda. Gydytojas sako, kad reikia islaukti 12 savaites, reikia tiketis, kad pageres. Su pirmuoju mazium, atrodo, taip baisu nebuvo. doh.gif
megee
mane an tru nėštumu tai pykino žiauriai, vėmiau toliau nei matau doh.gif
Meduvė
Galiu pasakyti, kad man labai padeda, kai vos atsibudus gurgsteliu mineralinio ir suvalgau pora kasniu sumustinio ar barankos. Tuos dalykus is vakaro pasidedu prie lovos, kad nereiketu niekur keliauti ir aciu Dievui jauciuosi neblogai thumbup.gif
Okei
Aš pastebėjau, kad mane daug labiau pykina vakarais unsure.gif o rytais tik lengvas šleiktuliukas, ar čia tik man vienai taip?
giedrelle
Sveikos mielos nestukes smile.gif As nescia 6 savaites. Pirmos 4 savaites buvo liuks, bet nuo 5 savaites pradejo ziauriai pykinti... I joki maista nesinori ziureti, o ypac i saldumynus, be kuriu tiesiog gyventi negalejau iki nestumo. Tiesa, kai uzvalgau, pasidaro geriau, bet labai sunku prisiversti valgyti. Pykina visa miela diena - nuo ryto iki vakaro. Nebezinau, ka ir daryti... O dar manes po menesio laukia toks dziaugsmas kaip magistro gynimas, tai jauciu, kad galiu netycia apvemti komisija smile.gif Kadangi supermamu forume visada randu moralini palaikyma, labai tikiuosi jo ir sikarta. Prasau, pasakykit, kad tokia savijauta kada nors baigsis...
P.S. Girdejau, kad yra kazkokie homeopatiniai zirniukai, kurie nekenkia vaisiui ir padeda nuo pykinimo. Gal kuri nors juos vartoja? Ar is tiesu padeda? Ir kaip jie vadinasi?
brigituk
Sveikos

As irgi kankinausi su tais pykinimai ir vemimais. Galima sakyti nuo 5 savaites pabaigos pradejo pykinti, vemiau dvi dienas istisai, net vandeni vemdavau, o apie maista net pagalvot negalejau, darbe vos spejau nubegti iki tuliko. Nuejau pas savo ginekologe kaip tik buvo ir mano pirmas apsilankymas su pilvuku. Ji mane patikino, kad nestumas neturi buti nasta ir geriau, kad as jausciausi gerai, tad mane pagulde i ligonine nuo pat pirmos laselines net nebepykino, kraujo spaudimas nukrito, pragulejau 5 d. visas tas dienas po laseline ir 3 l vandens, jau antra diena ligonineje valgiau kartu su visom, dabar jau 4 dienos namie ir lyg nieko tik laikausi nurodymu, maistas tik skystas (kosytes, sriubytes) kad neskaitant kiek gauni skysciu su maistu isgeriu 2 l vandens. niu ziuresim kaip cia bus toliau. Gal kam pades ir mano patirtis smile.gif
ledai
QUOTE(giedrelle @ 2008 04 07, 16:56)
Sveikos mielos nestukes smile.gif As nescia 6 savaites. Pirmos 4 savaites buvo liuks, bet nuo 5 savaites pradejo ziauriai pykinti... I joki maista nesinori ziureti, o ypac i saldumynus, be kuriu tiesiog gyventi negalejau iki nestumo. Tiesa, kai uzvalgau, pasidaro geriau, bet labai sunku prisiversti valgyti. Pykina visa miela diena - nuo ryto iki vakaro. Nebezinau, ka ir daryti... O dar manes po menesio laukia toks dziaugsmas kaip magistro gynimas, tai jauciu, kad galiu netycia apvemti komisija  smile.gif Kadangi supermamu forume visada randu moralini palaikyma, labai tikiuosi jo ir sikarta. Prasau, pasakykit, kad tokia savijauta kada nors baigsis...
P.S. Girdejau, kad yra kazkokie homeopatiniai zirniukai, kurie nekenkia vaisiui ir padeda nuo pykinimo. Gal kuri nors juos vartoja? Ar is tiesu padeda? Ir kaip jie vadinasi?
*

Pasidalinsiu savo padėtimi... Pykina mane praktiškai nuo antrosios savaitės ištisą dieną: pavalgau ir po valandos maistas į viršų kylą. verysad.gif Nuvariau pas gydytoją dėl tos pačios priežasties - gal yra kokių vaistų? Tai va, vaikutį aš myliu ir galiu pasikankinti, o bet kokie vaistai ir net homeopatiniai, ir net kai kurios vaistažolinės arbatos - nieko gero mažajam. Teks kentėti. Kiek padeda pomidorų sultys (pas mane visada prie lovos), taip pat pavalgius reikia būtinai kokias 10 minučių pabūti vertikalioje padėtyje, padeda imbieras... Gerai nuolat ką nors graužti: nes kai ką nors kramtai - mažiau pykina, valgyt reikia kas 2 valandas, gazuotas mineralinis taip pat neblogai mirksiukas.gif Kiek pasikankink, viskas bus gerai, tik vaistų nevartok, ypač jei vaikutis toks mažas, jis juk dabar formuojasi ir bet kokios medžiagos jam gali būti nelabai
fainamama
As irgi pries betkokius vaistus, nors jauciuosi vis dar tragiskai. Taciau ir visus devynis menesius sutikciau pragyventi tuolete, kad tik angeliukui viskas gerai butu!Mamytes, reikia galvot, kad tai laikina. O mazieji zirniukai vystosi sparciai ir nemanau, kad labai gera mintis betkoki vaistuka vartoti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jureka
Sveikutes, o man rytoj 28 sav sueis, mane pradejo pykinti kazkur nuo 5 su puse menesio, ir vemiu vos ne kasdien doh.gif zinau kad pykinimas ir vemimas dazniausiai nestukes lydi iki 12 sav., veliau tik nedaugeli. Gavau siuntima pas rimtesnius spec. issitirti kodel ligi siol pykina ir vimdo. Gali buti ir nuo feroglobino, kuri vartoju nuo mazakraujystes g.gif Sekmes jums nestuke.gif
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 14:46)
*

man lygiai tas pats buvo tai pastoviai gurksnodavau mineralini, pasidedavau puodeli ant stalo ir ziuredavau kad visada pilnas butu, tai man apmalsindavo pykinima, ir dar daznai uzkandziaudavau taip pat pageredavo tik atsargiai, nes as taip prisidejau papildomu kg blush2.gif reikejo geriau daugiau vaisiu valgyt doh.gif
fainamama
Tau irgi sekmes ir lengvo nesiojimo. Tikrai keista, kad aip velai tave pykinti pradejo. Na bet nestumas - mistinis laikotarpis biggrin.gif Sekmes tau! 4u.gif 4u.gif
Asencija
QUOTE(fainamama @ 2008 04 09, 09:36)
As irgi pries betkokius vaistus, nors jauciuosi vis dar tragiskai. Taciau ir visus devynis menesius sutikciau pragyventi tuolete, kad tik angeliukui viskas gerai butu!Mamytes, reikia galvot, kad tai laikina. O mazieji zirniukai vystosi sparciai ir nemanau, kad labai gera mintis betkoki vaistuka vartoti. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

As taip pat esu pries vaistus. Gydytoja liepe gerti E vitaminus ir ta pacia folio rugsti, bet tai nors ir vitaminai, taciau nenoriai juos geriu, nes geriu E vitaminus kad man neskaudetu pilvuko. Po to dar israse kitokiu vaistuku, ten jau nebe vitaminas, tad negeriu, jau geriau pakentesiu ta nemalonu maudima smile.gif
O del pykinimo tai rytais as asmeniskai pirmoj eilej i virtuve kad obuoli suvalgyt ax.gif
PIKTUKE
Pagaliau eina į pabaigą šitas košmaras. Vėmiau 6 savaites taip, kad iš lovos jau pakilt negalėjau. Gyva buvau tik džiūvėsėliais ir lašinėmis. Blogiausia, kad nuo stipraus vėmimo susidarė krešulys gimdoje, kraujavau 2 savaites, o tai dar labiau varė į neviltį. Jau kai nieko negalėdavau praryti, gerdavau Rehidroną (ten gliukozės, kalio ir natrio tirpalas, skirtas vemiantiems ir viduriuojantiems), gydytoja leido išgerti po pakelį per dieną. Jis bent jau nuramindavo žarnyno skausmus, nes skaudėjo taip, kad miegoti negalėjau. verysad.gif Dar neišvemdavau naminio kisieliaus, bet po 2 savaičių į jį žiūrėti negalėjau schmoll.gif
11 savaitę pradėjau gerti Almagelį, nes vėmiau vien rūgštimis. Vienur literatūroje rašo, kad nėščiosioms negalima, kitur, kad galima, bet pagalvojau, kad reikia kažką daryti, nes visiškas nevalgymas ir negalėjimas gerti vandens dar blogiau nei vaistai. Per savaitę labai pagerėjo, tad tikiuosi, kad ir nepakenkė.
Stiprybės visoms 4u.gif
torasama
QUOTE(PIKTUKE @ 2008 04 10, 22:05)
Vėmiau 6 savaites taip, kad iš lovos jau pakilt negalėjau. Gyva buvau tik džiūvėsėliais ir lašinėmis.  verysad.gif 
Dar neišvemdavau naminio kisieliaus, bet po 2 savaičių į jį žiūrėti negalėjau  schmoll.gif
*

Pirmasias nestuke.gif savaites (su mažają) taip pat iš lovos nepakilau ir meniu panašus buvo : džiuvėsiai ir buljonas doh.gif
O kisielius (gana tirštas su grietine) labiau tiko antroje nėštumo pusėje g.gif
Tačiau pykinimas truko nuo ... iki doh.gif

Stiprybės 4u.gif
sigugu
labukas, mamytes,
tai va man irgi dar tik 6 sav bet kazkoks kosmaras.... dar dirbti reikia visa diena... tai net nezinau ko besigriebti schmoll.gif vemiu vis ir vemiu, dar toks darbas kad negali bet kada i tualeta nubegti. gal kas gali pasakyti, ar i bilioteni del tokiu priezasciu be problemu gali iseiti? blush2.gif nes as dar neprisiskyriau daktares pas kuria lankysiuos per nestuma, nes pirma karta pasitikrinti eisiu tik kita savaite unsure.gif blush2.gif blush2.gif
boruzite
labas mamytes,mane pikina kas trecia diena ir svarbiausia kad vakare.Kosmaras biggrin.gif
sigugu
QUOTE(boruzite @ 2008 04 12, 16:32)
labas mamytes,mane pikina kas trecia diena ir svarbiausia kad vakare.Kosmaras biggrin.gif
*

sveika, patikek- mano svajone butu kad vakare pykintu, nes nors namuose buciau, o dabar nusivemusiai darbe sedeti sad.gif
Miško uoga
Laba 4u.gif

Užvakar pirmą kart nestuke.gif buvau pas ginę..

Dėl pykinimo (nors man jo dar nėra). Ginė patarė vartoti imbierą. Triaukšti imbierinius sausainukus (vos pabudus), žalią arbatą su imbieru ar šiaip ką... Yra jau tyrimais nustatyta, kad imbieras padeda ir nuo stipraus pykinimo. Esant ypatingiems atvejams, skiriami ir imbiero vaistiniai preparatai ar papildai (pvz Ingiberas. ). Čia ne reklama, tik rastas pvz..

Apie imbierą ir jo gėrį nėštumo metu yra parašyta ir čia.
Daugiau tikrai galima rasti "pagūglinus" wink.gif
sigugu
QUOTE(Miško uoga @ 2008 04 13, 12:50)
Laba  4u.gif

Užvakar pirmą kart  nestuke.gif  buvau pas ginę..

Dėl pykinimo (nors man jo dar nėra). Ginė patarė vartoti imbierą. Triaukšti imbierinius sausainukus (vos pabudus), žalią arbatą su imbieru ar šiaip ką... Yra jau tyrimais nustatyta, kad imbieras padeda ir nuo stipraus pykinimo. Esant ypatingiems atvejams, skiriami ir imbiero vaistiniai preparatai ar papildai (pvz Ingiberas. ). Čia ne reklama, tik rastas pvz..

*

tikrai taip, isbandziau vakar imbiero-tikrai padeda thumbup.gif
fainamama
QUOTE(sigsmk @ 2008 04 12, 10:15)
labukas, mamytes,
tai va man irgi dar tik 6 sav bet kazkoks kosmaras.... dar dirbti reikia visa diena... tai net nezinau ko besigriebti  schmoll.gif  vemiu vis ir vemiu, dar toks darbas kad negali bet kada i tualeta nubegti. gal kas gali pasakyti, ar i bilioteni del tokiu priezasciu be problemu gali iseiti?  blush2.gif nes as dar neprisiskyriau daktares pas kuria lankysiuos per nestuma, nes pirma karta pasitikrinti eisiu tik kita savaite  unsure.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

Na mano situacija tokia pati. As esu biliotenyje del sios priezasties. Nes be galo pykina rytais. Ir turiu bilioteni iki menesio galo. Bet vienas skirtumas, gyvenu Norvegijoje. Nezinau, kaip Lietuvoje su tais dalykais. Bet bandyk paklausti gydytojos, gal israsys.Sekmes.Lengvo nesiojimo! 4u.gif
oksmama
Sveikos, gal kuri turite info apie tai , kaip nėščiosios organizme atsiranda acetono. Jau dvi savaitės kaip kankinuosi. Vemiu per dieną 12 kartų , stato lašelines , bet vis nemažai acetono. Tai pakeičiau gine , nes su ta nesusišnekėjau. Tai nžn, ką kita darys. Ką esate apie tai girdėjusios?Labai bijau dėl leliuko verysad.gif
mamuse
Laba  4u.gif

Užvakar pirmą kart  nestuke.gif  buvau pas ginę..

Dėl pykinimo (nors man jo dar nėra). Ginė patarė vartoti imbierą.

Reikės pamėgint, vemiu nuo nėštumo pradžios schmoll.gif
Angele
QUOTE(oksmama @ 2008 04 20, 12:07)
Sveikos, gal kuri turite info apie tai , kaip nėščiosios organizme atsiranda acetono. Jau dvi savaitės kaip kankinuosi. Vemiu per dieną 12 kartų , stato lašelines , bet vis nemažai acetono. Tai pakeičiau gine , nes su ta nesusišnekėjau. Tai nžn, ką kita darys. Ką esate apie tai girdėjusios?Labai bijau dėl leliuko verysad.gif
*

Negaliu tiksliai laba atsakyti, bet taip yra del skysciu netekimo. Del to ir lasina laselines, kad balansa atstatyti. Laikykis.
Man dar tik viena diena kaip ne kas buvo, Bet skrandis jau kokia savaite bet ko negaliu valgyt. doh.gif
Eura
QUOTE(oksmama @ 2008 04 20, 13:07)
*

Acetono slapime randa del skysciu trukumo arba organizmo apsinuodijimo atveju.
*Frezija*
Aš vemiau nuo kokios 7 savaitės iki 16 savaitės intensyviai (kasdien, arba kas antrą dieną ir po kelis kartus į dieną, daugiausia vakarais). Dabar man jau beveik 18 sav., vėmimas sumažėjo - dabar tik po kokį kartą, du per savaitę. Bet kai darė tyrimus (kraujo, šlapimo), tai lyg ir nerado kažko blogo. Beje, bandžiau daug ką, ir citriną su vandeniu ir imbierą, ir užkandžiauti dažnai ir džiuvėsėlius graužti, bet nieks nepadėjo schmoll.gif Dabar gan dažnai pagurkšnoju Borjomi mineralinį, gal tik jis kiek skrandį apramina g.gif
Surry
Dar kai laukiausi pirmojo vaikelio,viska nuo pykinimo isbandziau.Niekas nepadejo.Visi negerumai baigesi apie 16sav.Dabar vel situacija kartojasi doh.gif
Ne tiek ilgai liko laukti pagerejimo-10sav!!!
Valentukė
Sveikos visos būsimos ir esamos mamymės 4u.gif
Norėjau paklausti o jeigu nepykina ar tai gerai, o gal dar anksti, mums jau beveik septynios savaitėlės, bet kažkokio pykinimo nejaučiu, tačiau labai sausėja lūpos ir atsiranda spuogiukų ant veido , nugaros, o šito anksčiau nebuvo, na bent ne tiek , nors nėra labai žiauriai, esu girdėjus, kad nestuke.gif oda kaip tik labai susitvarko, o gasl man ta toksikozė taip pasireiškia blink.gif
Surry
QUOTE(T_I_O_X @ 2008 04 24, 17:24)
Sveikos visos būsimos ir esamos mamymės 4u.gif
Norėjau paklausti o jeigu nepykina ar tai gerai, o gal dar anksti, mums jau  beveik septynios savaitėlės, bet kažkokio pykinimo nejaučiu, tačiau labai sausėja lūpos ir atsiranda spuogiukų ant veido , nugaros, o šito anksčiau nebuvo, na bent ne tiek , nors nėra labai žiauriai, esu girdėjus, kad  nestuke.gif  oda kaip tik labai susitvarko, o  gasl man ta toksikozė taip pasireiškia  blink.gif
*

Dziaukis,kad taves nepykina thumbup.gif .Ir tikriausia jau nebepykins mirksiukas.gif
Eglute;)
Sveikos supermamos

Esu jusu namuciupose naujoke smile.gif Gal ir ne i ta foruma rasau bet gal man kas atsakys smile.gif kol naujokas esu dra pasiklystu smile.gif
Noriu paklausti numones patyrusiu mamyciu, 4 diena nesulaukiu m ir simptomai kaip kad as laukciausi lengvas pykinimas krutines padidejimas, alkis arba nenoras valgyti, pilvo dilgciojimas, pas nykstukus vaikstau i valanda po keli skartus smile.gif pries tai puse metu sirgdavau kaip laikrodukas. Pasidraiua ryte testa: is pat pradziu rysiki viena linija atsirado, po keliu min kita bet silpnesnio ryskumo, kaip manot as turiu savo stebukla, perskaiciau instrukcija kad gali taip but reiks pasdaryt dar testa po 3 dienu.
Noriu suzinoti jusu nuomone smile.gif

Kolkas esu labai laiminga nors ir netiksliais rezultatais thumbup.gif

mindaiva
QUOTE(Eglute;) @ 2008 04 27, 18:26)
Sveikos supermamos 

Esu jusu namuciupose naujoke  smile.gif  Gal ir ne i ta foruma rasau bet gal man kas atsakys smile.gif kol naujokas esu dra pasiklystu smile.gif
Noriu paklausti numones patyrusiu mamyciu, 4 diena nesulaukiu m ir simptomai kaip kad as laukciausi lengvas pykinimas krutines padidejimas, alkis arba nenoras valgyti, pilvo dilgciojimas, pas nykstukus vaikstau i valanda po keli skartus smile.gif  pries tai puse metu sirgdavau kaip laikrodukas. Pasidraiua ryte testa: is pat pradziu rysiki viena linija atsirado, po keliu min kita bet silpnesnio ryskumo, kaip manot as turiu savo stebukla, perskaiciau instrukcija kad gali taip but reiks pasdaryt dar testa po 3 dienu.
Noriu suzinoti jusu nuomone smile.gif

Kolkas esu labai laiminga nors ir netiksliais rezultatais  thumbup.gif
*

manau, kad esi 4u.gif
Papildyta:
Sveikos mamytės smile.gif , esamos ar būsimos smile.gif . Aš ir būsima maytė, bet jau nuo to vėmimo , baigiu nusikamuot blink.gif nepadeda man nei imbieras, nei vandens gurkšnojimas, nei užkandžiavimai niekas... pradėjo kristi svoris sad.gif nežinau, kaip mes augsim, jau ir baisu darosi sad.gif eisiu kitą savaitę pas gydytoją, tarsimės g.gif kasdien atsikeliu ir su tuo blogumu kovoju visą dieną, o kur dar darbas pilną dieną blink.gif
Džiaugiuosi už mamytes, kurios tikrai gerai jaučiasi ir yra stiprios 4u.gif
zose123
sveikos,
nusipirkau imbiero tableciu, o lapelyje parasyta, kad nesciosioms ir nesciuju toksikozei gydyti negalima, tai nesuprantu tai jas galima naudoti ar ne, nes internete irgi skaiciau , kad butent imbieras skirtas nuo nesciuju toksikozes doh.gif
diddy
Ginė patarė vartoti imbierą. Triaukšti imbierinius sausainukus (vos pabudus), žalią arbatą su imbieru ar šiaip ką... Yra jau tyrimais nustatyta, kad imbieras padeda ir nuo stipraus pykinimo. Esant ypatingiems atvejams, skiriami ir imbiero vaistiniai preparatai ar papildai (pvz Ingiberas. ). Čia ne reklama, tik rastas pvz..

*

o man imbieras padejo vos kelias dienas (ir sausainius valgiau ir zalia arbata su imbieru geriau),o dabar jau nebegelbeja ir ziauriai bloga vel sad.gif nebegaliu ziuret i visus dziuvesius sausainius ir baronkas sad.gif jau nebezinau ka ir daryt.
giedrelle
Sveikos likimo drauges,
Man dabar 10 savaiciu, ziauriai pykina mazdaug nuo 5 savaites. Isbandziau daugybe dalyku ir zinokit tikrai imbieras - kazkoks stebuklas. As naudoju ne vaistus, bet ivairius dalykelius su imbieru (sausainius, saldainius, arbata). Atradau puiku dalyka ir jums rekomenduoju isbandyti - parduotuveje "Skonis ir kvapas" yra imbieriniai saldainiai - su mentoliu ir be. Niu skonis ju tikrai idomus, kartus labai, bet poveikis - thumbup.gif Kitas dalykas - imbierine arbata, bet ne is jokiu pakeliu, o tiesiog is imbiero saknies. Reikia patarkuoti imbiero saknies, patarkuoti citrinos, uzplikyti ir isideti medaus. Tik vel gi - su imbieru labai atsargiai, jo daug nereikia, nes jis laaabai kartus smile.gif Is patirties galiu pasakyti, kad imbieriniai sausainiai padeda maziausiai, na bent jau man. Ir svarbiausia, kad viskas, ka cia isvardinau - tikrai naturalu ir nekenkia musu zirniukams (saldainiu sudetyje didziausia blogybe - cukrus). Pabandykite, gal kuriai nors pades taip, kaip man, nes man tikrai net akys prasviesejo smile.gif Sekmes ir stiprybes visoms!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.