Birbiziukas
2006 02 05, 11:38
QUOTE(aiduke @ 2006 02 05, 02:14) Visdelto metuku laiko svere 11,5 kg,tai manau geriausias rodiklis,kad mano vaikas sotus ir auga kaip ant mieliu,nors ir trintu maistu  na mum svoris buvo sustojes tik vieną kartą budamas metukų svėrė 11,7kg., tiek pat svėrė ir 1m.1 mėn., bet manau dėl to jog smarkiai sirgo (net gulėjom ligoninėj 3 savaites ), o dabar 1m. 3 mėn. sveria 12.2 kg. na maniškis ir šiaip nepasižymi noru valgyt tai aš pastebėjau, kad reikia duot ką įdomaus žaist tada jis užsimiršes žaidžia, o aš tuo metu užsiimu maitinimo misija
QUOTE(GRANTA @ 2006 02 05, 12:38) na maniškis ir šiaip nepasižymi noru valgyt tai aš pastebėjau, kad reikia duot ką įdomaus žaist tada jis užsimiršes žaidžia, o aš tuo metu užsiimu maitinimo misija Maniskis valgo visada per reklamas,tad skaitau,kad problemu del maitinimo neturiu tokiu kaip anksciau  Jei reklamos nepadeda,tada ieskom jo megstamo kokio daikciuko ir vyrukas uzsimirses oziukus pavalgo.Jokiu papildomu priemoniu nereikia imtis tik,kai valgom jogurta,kefyra ar vaisines tyreles
saulala
2006 02 05, 23:43
Nepritariu mamytes nuomonei, kad jei pradėjai vaiką vėlai primaiti nti (nuo šešių mėn.), tai turėsi vargo su kietu maistu. O dėl valgymo ypatumų... Kaip čia kuri sakė, kad gerai valgo per reklamas, kai žaidžia ir pan. Maniškis puikiai valgydavo vežimu vaižiuodamas. Tada buvo vasara, vaikui gal aštuoni mėn. Tai aš jam į miestą išvažiavus ir blyną bulvinį įduodavau, ir kotletą, ir šonkaulį virtą... Iš šono turėjo gerai atrodyti, kai vaikas graužia šonkauliuką savo dilbio ilgumo
mielos mamytes, noriu pakalbet apie tai kaip jus pratinat savo mazylius prie stambesniu maisto gabaliuku?  maniskiui 1,1, jis retkarciais valgo jau ir stambesni morkos gabaliuka, bet mesa turi but tik smulkiai, kad beveik nesijaustu  o kada jus duodat atskirai mesa, bulves, o nebe koses?
Uliuliuska
2006 04 07, 13:46
As jau senokai duodu mesyte i ranka, taip pat virta morka, suri ir daug visko. O turim tik du dantukus.
Austre 123
2006 04 09, 10:21
QUOTE(persefone @ 2005 11 12, 10:51) Kazkur skaiciau kad kudikiai turi igimta refleksa isstumti liezuviu kietas daleles. O mesos i vientisa mase man nepavyksta sumalti butent ta smulkintuva as ir nusipirkau, darzoves sumala labai gerai, bet mesa vistiek ''grudeta''.Nezinau ka daryt  Nežinau man tai puikiai sumala  vientisa masė jokios mėsytės nesimato
Uliuliuska
2006 04 09, 10:47
sssaule
2006 04 10, 19:23
Pietums savo panelėms duodu dar košę, o vakarienę visą laiką valgo su tėčiu kai jis grįžta iš darbo, ką jis valgo, tą ir jos valgo, viską supjautom nedideliais gabaliukais. O taip jos pradėjo valgyti nuo 1 m ar 1.1 tiksliai nepamenu, bet košių jos jau nelabai nori joms geriau jau pačiom kramtyti.
Mano zuikis pradėjo pats obuoliuką kramtyti ir duoniukus nuo 6 mėn., o sriubytes nesutrintas pradėjo valgyti nuo 9 mėn.
Mes ir kažkur nuo metų pradėjom duoti po truputį suaugusiųjų maisto, tiksliau, pats pradėjo prašyti, kai matydavo, ką mes valgome. Nors ir dabar dar verdu košes, bet jau visko ragauja mažais kąsneliais ir iš mūsų meniu.
Crystalline
2006 04 19, 16:27
Mažajam, matyt, buvo atsibodęs trintas maistas, nuo kokių 8 mėn. pradėjau po truputį duoti virtos morkos gabaliuką, vėliau- džiūvėsį ir t.t. Metukų net obuolį valgė kąsdamas ir kramtydamas ( jau turėjo 8 dantukus). Dabar, beveik 1,5 metų būdamas, nemėgsta manų ir pan. košių, valgo tik tas, kur jaučiasi grūdai ( ne dribsniai), pvz. grikių, sorų ir pan. Sutinku su Uliuliuska- labai svarbu duoti vaikučiui maistą į rankas, o ir nedrausti imti maisto rankytėmis iš lėkštės ( aišku, kol nepradeda žaisti)- taip vaikutis po truputį mokosi savarankiškai valgyti. Po daugiau negu pusės metų tokio " terliojimosi" sūnelis neblogai kabina maistą šaukštu, aišku, tobulėti yra kur
kriziukas
2006 04 27, 14:09
aš irgi pradėjau duot nuo kokių 8 mėn. pagraužt morkytę, džiūvėsiuką ar obuolį, nors koks ten jo graužimas buvo, pavoliodavo burnoj, ir tiek. šiaip anksti jis išmoko sukramtyti maistą, ir labai gerai, nes žinau vaikų, kur pusantrų metų nesutrintų daržovių ir mėsos nevalgo
Laimuška
2006 05 10, 16:50
Mes tai pradėjome gabaliukais maistą duoti gana anksti. Nors ir labai man baisu buvo. Tokią mėsytę dar vis trindavau, nes ji sprangesnė, o pvz bulves trindavau vis didesniais ir didesniais gabaliukais, kol pagaliau suprato, kad reikia kramtyti  Mokantis kramtyti labai obuoliai pagelbėjo. Nulupdavau kokį alyvinį, nes jie minkšti ir sultingi, išimdavau sėklytes ir duodavau valgyti.
As pradejau saviskei kietesni maista duoti kazkur nuo 8 men.,kai pastebejau kad ji jau moka kramtyti.O pastebejau tai taip: mes prie stalo su vyru valgem,o maniske aplinkui surgzdama vaiksciojo,na tai as ir daviau maza gabaliuka duonos,o ji isidejusi i burna pradejo kramsnoti,be to turejo tik 2 dantukus. Dabar jai jau metai,tai stengemes po truputi duoti suaugusiuju maista
Na,duoti kieto maisto galima ir anksti,tai priklauso nuo to,kiek mažylis turi dantukų.Geriau luktelti,kol išdygs dantukų daugiau,nes prastai sukramtytas arba visai nesukramtytas maistas neduos jokios naudos,o skrandukas tokio pyplio neprisitaikęs suvirškinti.
Limcamca
2006 06 02, 10:15
QUOTE(saura @ 2006 04 07, 10:28) mielos mamytes, noriu pakalbet apie tai kaip jus pratinat savo mazylius prie stambesniu maisto gabaliuku?  maniskiui 1,1, jis retkarciais valgo jau ir stambesni morkos gabaliuka, bet mesa turi but tik smulkiai, kad beveik nesijaustu  o kada jus duodat atskirai mesa, bulves, o nebe koses?  Aš galiu pasakyti taip: iki pat 2 metų jei palikdavau su aukle, tai viską turėdavau labai susmulkinti. Tai yra, jei pietūs mėsytė su daržovėmis, viskas turėdavo būti sumalta. O kai valgydavo su tėvais, tai gražiai sau kramtydavo.
viltuke
2006 06 17, 20:46
Maniškis nuo 1m visai atsisakė valgyti smulkintą maistą. Nuo to laiko valgo gabaliukais pjaustytą maistą ir būtinai pats. Ima su rankutėmis ir deda į burnytę
Noriu paprieštarauti: nuo dantukų skaičiaus visiškai nepriklauso, ar duoti stambesnį maistą mažyliui. Maždaug nuo 8 mėnesių mažylis turi mokytis kramtyti, nesvarbu, ar jis jau turi dantukų, ar ne. Jei neturi dantukų, tai kramto su dantenomis (čia ne mano, o gydytojos nuomonė). Juk ne keptą duoną duodate sukramtyti, o minkštai virtą daržovę ar pan. Kramtymas padeda vystytis žandikauliams. Juk gydytojai jau muša pavojaus varpais, kad dabar didelė vaikų bėda - blogai išsivystę žandikauliai, nes maistą mamytės vaikams labai ilgai sutrina į vientisą košytę.
Vetrune
2006 06 22, 13:38
Mano vaikas jau irgi nebevalgo košių, jau nori turėt rankytėj maistą ir valgyt. mums metukai ir pora savaičių.
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 07, 14:46) As jau senokai duodu mesyte i ranka, taip pat virta morka, suri ir daug visko. O turim tik du dantukus. O mano dar nesukramto,PAGROMULIUOJA,PAGROMULIUOJA IR IŠSPJAUNA.Nors dantys jau 8.
kai verdu drribsniu koshe, dali sutrinu kaip ir anskchiau, o dali tiesiog idedu netrinta. Na, kad butu jau kruopu. Nes su blenderiu sunkiai isheina rupiau sumalti. Jis trina viska kaip ishprotejes  O darzhoves galima shakute.
Pradžioje tryniau per sietelį, o nuo aštuonių mėn. tik su šakute susmulkinu.
su šakute patrinu ir viskas. Kažkaip maniškis mieliau valgo taip trintą maistą, nei su kombainu paruoštą a la tyrelę ar su blenderiu smulkintą.
aš pradėjau rūpesnė duoti maždaug nuo aštuonių mėn,tai valgo atseit kramtydama
Crystalline
2006 06 26, 21:27
QUOTE(adrija @ 2006 06 25, 01:47) O mano dar nesukramto,PAGROMULIUOJA,PAGROMULIUOJA IR IŠSPJAUNA.Nors dantys jau 8.  Šaunuoliukas, pagromuliuoja- mokosi kramtyt
Pasišiaušęs
2006 06 30, 06:50
QUOTE(NGVICI @ 2005 10 06, 22:21) Mums jau 6 menesiai.Koses valgom jau pora menesiu  Turiu ta toki elektrini, kur viska susmulkina iki tyreles.Pamirsau kaip jis vadinasi Zodziu, lig siol viska valgem tyreles pavidale, bet mes jau turim sesis dantis ir girdejau, kad reik stambesnio maisto.Na sausainius jau grauziam, bet nezinau kaip su tom darzovienem daryt.Juk neduosi visai netrintos.Bandziau sakute, bet kad morkos nesusitrina ir kopustas...Kaip jus darot? Aš tai su bulvių grūstuve trinu. Mėsa supjaustau peiliu smulkiai smulkiai. Kai išverda daržovės palieku tą skystį, suddu supjaustytą mėsą ir sugrūdu. Įdedu svieto. Čiki  košytė P.S. Stengiuosi palikt ir gabaliuką kad būtų ką kramtyt
normina
2006 07 08, 19:12
as tai per sieteli viska,tik nezinau kai jau bus mesyte kaip ja reikes sutrinti,atrodo ja reikes labai ilgai ilgai virti kol bus labai minksta,nezinau dar nebandziau
Pasišiaušęs
2006 07 09, 14:43
QUOTE(normina @ 2006 07 08, 20:12) as tai per sieteli viska,tik nezinau kai jau bus mesyte kaip ja reikes sutrinti,atrodo ja reikes labai ilgai ilgai virti kol bus labai minksta,nezinau dar nebandziau  Aš mėsą verdu iš vakaro, o po to kitą verdu tam pačiam sultiny daržoves. Kai baigs virt daržovės, sudėk smulkiai supjaustytą mėsytę ir sutrink grūstuviu (bulvių košę kur darom). Gaunasi
As viska blenderiu sutrinu. O stambinti reikia nuo 8 men.
kregzde
2006 07 10, 13:11
Nėra griežtai apibrėžta, kad nuo 8 mėn reikia stambinti, juk jei vaikutis dar neturi dantukų, tai nepastambinsi, turi būti dantys, nes kitaip springs
Mūsų mažutė nuo metukų ir 1 mėn. pradėjo valgyti tą patį maistą, tik truputį daugiau reikėjo mėsą susmulkinti, dabar mums metai ir 3 mėnesiai, tai atskirai jau neruošiu valgyti, viską tą patį valgo.
diamaja
2006 07 18, 20:36
QUOTE(vytule @ 2006 07 13, 17:57) Mūsų mažutė nuo metukų ir 1 mėn. pradėjo valgyti tą patį maistą, tik truputį daugiau reikėjo mėsą susmulkinti, dabar mums metai ir 3 mėnesiai, tai atskirai jau neruošiu valgyti, viską tą patį valgo. Man dar vis sunku suprast, kaip duoti vaikui tą patį maistą, kokį ir tėvai valgo, jei mūsų maistas ir keptas, ir sūresnis, ir su padažais ir šiaip visokių gi nesamonių tie suaugę valgo...  nebent labai jau šeima sveikuolišką mitybą propaguoja. Nes gi neduosi vaikui kokios silkės, ar raugintų kopūstų sriubos
Labutis. Mano mazosios pradejo gromuluoti virs metuku, tai dabar turiu problemyte- vis springsta ir springsta. Duodi obuoliuko rieke, tai susigruda visa pagromuliuoja ir ryna, o paskui mama krato  Paskui kita problema, gali buti pavalgiusios, jei sedame valgyti mes, tai kaip kokios paprasaikos stovi ir praso, kad duotme savo maisto- netinka nei duona, nei duoniukai, nei dziuvesiai  Ar jums taip buvo? Galvoju, gal jos nepasotinamos  Parasykit man, kaip sprendet tokias problemeles?
Karinga
2006 08 22, 16:13
Mano dukra irgi stovi prie stalo ir praso kokio kasniuko. Anksciau duodavau, ta, ka ir pati valgau. Bet dabar jau sodinu prie stalo ir idedu musu maista jai i lekstute. Ir pati is lekstes issirenka ka valgyti.  Mums 1.4men. O maisto nebetrinu nuo metuku, nors turejom tik 4dantukus.
nebijau
2006 08 22, 16:14
QUOTE(dubysa @ 2006 08 22, 16:23) Labutis. Mano mazosios pradejo gromuluoti virs metuku, tai dabar turiu problemyte- vis springsta ir springsta. Duodi obuoliuko rieke, tai susigruda visa pagromuliuoja ir ryna, o paskui mama krato  Paskui kita problema, gali buti pavalgiusios, jei sedame valgyti mes, tai kaip kokios paprasaikos stovi ir praso, kad duotme savo maisto- netinka nei duona, nei duoniukai, nei dziuvesiai  Ar jums taip buvo? Galvoju, gal jos nepasotinamos  Parasykit man, kaip sprendet tokias problemeles? Tai nera taisykle, bet nuo kokiu metuku jau daviau viska nuo savo stalo  Aisku, be jokiu ten silkiu,traskuciu, cocacolu  bet ir blynu keptu, ir kotletu, ir kepsniu. Viska smulkinau sakute, kartais kramtydavau, pries tai dantis isivaliusi. Springo ir man vaikai, ir mano sesers mergyte 2,5 metuku, o sesuo kramto jai dar  nors dantu pilna gerkle  Sakyciau, kad jei vaikas pavalges-tai kasnis kitas is jusu lekstes jam nepakenks
ir musu mazasis nuo 8men. jau valge kartu bendra maista, ypac rytais sumustinius su tėte megdavo kramsnot...
Raganiute
2006 09 04, 17:11
Sveikos, įdomu, kiek laiko jūsų vaikiukai valgė trintą maistą? Maniškiui 1.1m, jis daug mieliau suvalgo mėsytę ir daržoves jei jos smulkiai sutrintos ar sumaltos. Nors jau nuo 8 mėn pratinamės prie rupesnio maisto. Bet kartais ir mėsytė kietesnė, sausesnė (jautiena ar vištienos krūtinėlė), ne taip skanu jam tada būna netrinta.. o ir dantų mes nedaug turim -5. Turbūt tai susiję
Mes irgi dar maista pertrinta valgom, irgi dantuliu neperdaugiausiai turim(7 dantukus) tai jei netrinčiau sunkei jį sukramtytu
mama renata
2006 09 04, 20:36
maniskei dabar 1,2 men. bet mesyte iki siol trinu  nes jei tik didesnis gabaliukas ar bulvyte stambesne, tai pradeda ziaugcioti ir tada isviso nevalgo.  turim 12 dantu. va kai nori ka nors pati i rankute paimti valgyti tai triauskia ir dziuveseli ir agurka, net desros gabala buvo nusiciupusi nuo stalo  - bet ir ta sukramte.
sssaule
2006 09 04, 22:33
Aš mėsą, daržoves tryniau kažkur iki ~1.4metų , nes paskui jos pradėjo nebevalgyti tų trintų košių.
sveika, Aš tiksliai nepamenu,bet kažkur tikrai ne ilgiau kaip iki 1m ir 3mėn trindavau
Cinderella
2006 09 05, 10:13
Mano sunelis turi 12 dantuku,kaip man uzeina taip padarau,kartais su sakute paspaudiu,kartais su blenderiu pertrinu,jam kazkaip nepastebejau kad butu dydelis skyrtumas,vis tiek blogai valgo  noriai valgo tik is tecio lekstes bet manau kad trinti ar ne priklauso nuo kiekvieno vaikiuko,nuo dantuku skaiciaus ir nuo noro,vis tiek nuo dvieju manau nei vienas nevalgis trinto maisto
Mano vaikui toj bus 1.5 metų bet aš vistiek mesite trinu nes jis kitaip nevalgo mesos jam per kieta nors ir turi 12 dantuku Tai kai noriu kad vaikas pavalgytu mesos tai turiu trinti bet čia nieko gi tokio
Iki pusantrų mėsą maldavau.Po to maldavau tik kietesnę ar sausą,o dabar tai tik smulkiau supjaustau,nors gali ir pats sukramtyt,bet tai būna ilgas procesas ir greit jam pabosta  O daržoves turbūt tryniau tik iki metų.
Atsiprasau, kas rasau nelietuviskai, kazkur dingo raidele ant meniu juostos Tai, zodziu, dukrytei 1m ir tuoj menuo, bet darzoviu bei kosiu jau nebetrinu. Darzoves su sakute sumaigau, mesyte pjaustau- valgo, nors dar tik du dantukus turi. Na o kosytes, tai dribsnius perku, suverda
Karinga
2006 09 05, 16:09
Kai mano maziukei buvo metukai,teko daug keliauti, tai kad butu maziau vargo, nupirkau jai jau gatava vaikiska maista, kur bereikia tik vandeniu uzpilti. Tai mazius atsisake valgyti. Dabar jai 1metai 4men, tai maisto nebetrinu, o ir jai paciai labai smagu is lekstes issizvejoti bulve.  Kartais mesa smulkiai tenka supjaustyti, kai ji tingi kramtyti.
QUOTE(Raganiute @ 2006 09 04, 17:11) Sveikos, įdomu, kiek laiko jūsų vaikiukai valgė trintą maistą? Maniškiui 1.1m, jis daug mieliau suvalgo mėsytę ir daržoves jei jos smulkiai sutrintos ar sumaltos. Nors jau nuo 8 mėn pratinamės prie rupesnio maisto. Bet kartais ir mėsytė kietesnė, sausesnė (jautiena ar vištienos krūtinėlė), ne taip skanu jam tada būna netrinta.. o ir dantų mes nedaug turim -5. Turbūt tai susiję  Su blenderiu nebetrinu nuo kokiu 9-10 men. tik buski su sakute.
As netrinu nuo 10men., dantu turi 12, bet nors ir tik du turejo bet 8men baronka jau drasiai grauzdavo
nikitosmamyte
2006 09 08, 18:50
sunui 14men. ir valgo viska nuo musu stalo. trinti jau nuo metu nebetrinam maisto. jai per didelis gabaliukas pasitaiko, isspjauna ir bando dar kart su juo susidoroti. nebetrinam maisto nuo metu.
linytes
2006 10 25, 20:07
Mano Simona jau pries menesi pradejo atsisakyti trinto maisto, o siuo metu turi 12 dantuku
|
|