Nežinom, nei į kokią grupę pretenduojam...
Na čia tai naujiena
Nežinom, nei į kokią grupę pretenduojam... QUOTE(Jurgitar @ 2007 05 17, 14:01) Šiandien buvome darželyje. Priėmė. Nuo rugsėjo pradėsim lankyti. Pakliuvom į nykštukų grupę. Gal yra daugiau mamyčių, kurių vaikai eis į šitą grupę? Butų malonu pabendrauti. jeigu Nykštukai tai antroji mažiukų grupė (t.y. pirma po lopšelinukų), tai mes iš lopšelio į ją pereisim.
Sveikos, per priemima buvo kalbama apie papildomas grupes trimeciams rudeni,- maniskiui bus rugpjuti 3m..tikiuos neimes pas jaunesnius
Papildyta: beje, kokie dar nykstukai (sorry, pimas vaikis, pirmas darzelis)
Nykstukai-tai grupes pavadinimas
Nezinau kaip aukletojos, bet vakar per ta komisija bendravo su dukra labai malonios moterys. Tiesa nezinau kas jos, manau, kad gal logopede ir spec. pedagoge ar pan. Bet po to nusiunte pas akiu gyd. tenai, tai likau pasibaisejusi. Pareiske baisiausia nepasitenkinima kaip 3m. ir nesneka(lyg butu pirma karta vaika pamacius). Kisa ta lenta su paveiksliukais, o kad ji nemoka pasakyti, tai jai nesuprantama. Tokia pikta buvo.Po to liepe man jega laikyti vaika, kad ji akis jai patikrintu. Ta visa klyke vargsele issigandus. Likau pasibaisejusi. Jei ta moteris ten ir veda tuos pratimus, tai manau prasysiu, kad ji nelystu prie vaiko. Dabar ivare tokia baime, kad kai pasakau, kad eisim i darzeli, tai sako nenoriu, ten teta man popa dare. Bus sunku pripratinti, nes maniske labai jautri. Direktore buvo labai maloni. Tikiuosi, kad aukletojos irgi bus malonios. Maciau, kad grupes nedideles, musu grupej bus 15 vaiku. Bent jau sarase tiek buvo.
Ir mus ji isbare,- tipo netiko seimos gyd. forma,- liepe eit namo..
Tai ir mum sake, kad pazyma netinkama. Tai juk daktarai raso tas pazymas, o ne mes patys issirasom. Sakau tai gerai, uzsirasysiu kas turi but parasyta toj formoj ir pasakysiu gyd., ir atnesim. Tai pradejo ant manes rekt, kad daktarai zino ka rasyt. Tai kaip zino, jei priestai parase ne taip
Nu cia tai geras,- ir jus del pazymos isbare
Mamytės, mano poros bendradarbių vaikai lanko šį darželį ir labai patenkinti, aš pati norėjau į jį-tik kad nepatogu vežioti vaiką.
Sveikos mamos.Perskaičiau visus atsiliepimus žiūriu neblogi tie atsiliepimai.Norėciau paklaust kiek kainuoja šitas darželis?
Labuks,
buvo laikas , kai į šį darželį leidom dukrą. Dabar nuo rugsėjo eis Matas. Mums trys sueis tik vasarį, tai manau mes į pačių mažiausių grupę pėdinsim.
Mes taip pat stebuklingu budu pakliuvome i si darzeli. Nuo rudens pradesime eiti i 3-meciu grupe. Dziaugiuosi, kad yra geru atsiliepimu, mes ji pasirinkome tik del pazistamu zmoniu rekomendaciju - ju dukra bus jau didziausiuju grupeje. Suzavejo tai, kad nedideles grupes (geresne prieziura, mazesne ligu zidinio tikimybe), maistas gana naminis ir ivairus, zaidimu aikstele sutvarkyta ir saugi (uz pastato, ne i gatve), bei direktore labai maloni, stengiasi del darzelio, o ne sau, aukletojos taip pat puikios.
Buvome ir toje komisijoje geguzes 17 d. Noriu mamas "nuraminti" del tos akiu gydytojos - mums irgi grimasas rode, bet as laukiuosi, su savo pilvu kai iremiau i sonus rankas ir piktai paziurejau - tuoj nurimo, nes bande pareiksti, kad mano vaikas jokiu problemu su akimis neturi (atnesem is gyd. Bendorienes pazyma) ir, ko gero, jo del to nepriims ir siaip ko cia ja trukdom. Dabar jau juokas ima, o tuomet sunervino. Teiravausi tu pazistamu, kiek vaikai paprastai kontakto su ja turi, tai sveiki vaikuciai - 1 karta per metus, iskentesim Girdejau, kad direktore neima jokiu kysiu, ji yra suinteresuota darzelio gerbuviu, bet ne asmenine gerove. Siaip labai puiki moteris man pasirode, apiforminau savo 2% darzeliui, jei tik bus kokiu ideju del aplinkos gerinimo is administracijos - be jokiu kalbu desimes. Zodziu, esu labai patenkinta, kad pakliuvome, dabar ramu ir rudens laukti.
Sveikos,
MAno mažylis irgi nuo rugsėjo šuoliuos, tik jis ežiukų grupėj, gal yra daugiau tokių (ežiukų ta prasme)? Komisijoj ir mes sudalyvavom ir labai šauniai, maniškis nesiskundžia akytėmis, tai nei pažymos prašė, nei pas žiežulą nesiuntė O vat kaimynų berniukui nepasisekė......,turėjo eiti į akių kab., tai mama sakė, kad kažkokia nestabilios pusiausvyros, ant vaikų rėkauja
Sveikos mamos. Norejau pasitikslint del ejimo i darzeli. Kaip suprantu reikia ateiti rugsejo 3d. O kelinta valanda? Ir kaip tokiais atvejais buna, ar reikia nesti geliu kaip i mokykla? Jei taip, tai kiek tu aukletoju buna: viena ar dvi
Na, va pasiskambinau ir suzinojau, kad pusryciai buna 8:30, tai tokiam laikui ir galima ateiti. O dirba nuo 7 ryto.
Sakykit, eziukai, kodel tie vaikuciai tarpusavy nebendrauja, maniskis paklaustas kokie draugu vardai, sako, kad klausiau, o jie nesneka
aiwa, nesijaudink, man atrodo, adaptacija normali, ir tai, kad jie kol kas kaip ir atskirai, tai normalu - juk iki šiol dauguma gal vieni su auklėm ar močiutėm buvo. Palaipsniui išmoks draugauti, susiras draugus. Aš tikiu, kad viskas gerai
Dėl pietų miego - aš tai kol kas laisvesnė, dėl to ir pasiimu anksčiau, o nuo kitos savaitės, gali būt, jau ir miegoti paliksiu
Palik miegeliui kt svaitele, nes as saviskio nenoriu palikti vieno miegot be kitu vaikuciu..jaustusi kaip nubaustas
Ar Boruziuku turim cia?
Smagu - galesim gimtadienius berniuku kartu daryti
Mums pradzioj gerai, dabar sunku - stengsimes isgyventi
O kiškučių?
Sveikos merginos, o aš tai labai nusivyliau šiuo darželiu ir vedėja
Greičiau dėl to nepriėmė, kad taviškis dar per mažas, ten lopšelinių grupių lyg ir nėra
Kai rasiau prasyma sake tik nuo 2metuku priima.
Yra, čia gi lopšelis darželis "Liepaitė" . Vedėja galėjo bent pasiūlyt pasirodyt po Naujųjų ar dar kokių variantų. Juk negali būti taip, kad ištisus metus nevyktų joks judėjimas grupėse
QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 13, 11:03) O jus tikrai kiskuciai? Nes maniskes(nykstuku gr.) grupej irgi yra berniukas Domantas Dar norejau paklausti gal zinot ar darzely vaikai piesia, daro kokius darbelius? Ar kitose grupese buvo jau kokie tevu susirinkimai? Linkėjimai iš Pakalnučių grupės. Vaikučiai grupėse ir piešia, ir darbelius daro, ir visokias programėles ruošia. Būna ir šokių pamokos, tik šiemet kažkaip nerealiai kainas pakėlė. O susirinkimas pas mus vakar jau buvo. QUOTE(pijuska @ 2007 09 13, 11:03) Linkėjimai iš Pakalnučių grupės. Vaikučiai grupėse ir piešia, ir darbelius daro, ir visokias programėles ruošia. Būna ir šokių pamokos, tik šiemet kažkaip nerealiai kainas pakėlė. O susirinkimas pas mus vakar jau buvo. O kiek uz pati darzeli reikia moketi? Kazkaip dar nepaklausiau. Ir dar idomu, kol kas mes lankom tik iki pietu miego, valgom darzelyje tik pietus. Ar moketi reikes vis tiek pilna kaina, girdejau kad kituose darzeliuose, jei nevalgai pvz. vakarienes, uz ja ir nereikia moketi? Ir kaip su rinkliavom? QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 13, 13:51) O kiek uz pati darzeli reikia moketi? Kazkaip dar nepaklausiau. Ir dar idomu, kol kas mes lankom tik iki pietu miego, valgom darzelyje tik pietus. Ar moketi reikes vis tiek pilna kaina, girdejau kad kituose darzeliuose, jei nevalgai pvz. vakarienes, uz ja ir nereikia moketi? Ir kaip su rinkliavom? Pernai mokėdavom apie 130 Lt berods. Pas mus nebuvo pastovios sumos, nes tai sirgom, tai atostogavom. Taip kad negaliu pasakyti kiek tiksliai. O dėl maitinimo, tai nežinau, ar kainuos mežiau, jei nevakarieniausit. Geriausia, pasiklauskit pas auklėtojas. QUOTE(juliux @ 2007 09 12, 20:14) Sveikos merginos, o aš tai labai nusivyliau šiuo darželiu ir vedėja jaunesnių kaip 2 metų šiame darželį nepriima Papildyta: QUOTE(juliux @ 2007 09 12, 21:10) Vedėja galėjo bent pasiūlyt pasirodyt po Naujųjų ar dar kokių variantų. Juk negali būti taip, kad ištisus metus nevyktų joks judėjimas grupėse visuose darželiuose lankančiųjų sąrašai sudaromi dar pavasrį gegužės mėn. neteko girdėti, kad į darželį priimtų vidurį ,,mokslo metų". jie gi dirba pagal programas vaikų lavinimui, ir kiekvienų metų pradžia rugsėjis. QUOTE(loretabr @ 2007 09 13, 20:43) jaunesnių kaip 2 metų šiame darželį nepriima Papildyta: visuose darželiuose lankančiųjų sąrašai sudaromi dar pavasrį gegužės mėn. neteko girdėti, kad į darželį priimtų vidurį ,,mokslo metų". jie gi dirba pagal programas vaikų lavinimui, ir kiekvienų metų pradžia rugsėjis. Nezinau kaip sitam, bet kituose tikrai priima viduri metu. Kelios drauges nuo pavasario pradejo vesti vaikus.
Būtų labai fain jei mus priimtų, kad ir nuo metų vidurio. Juk jau tuomet turėsim 2 metukus
Tai kad mes jau nuo praėjusių metų rugsėjo užsirašę
QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 13, 10:03) O jus tikrai kiskuciai? Nes maniskes(nykstuku gr.) grupej irgi yra berniukas Domantas Dar norejau paklausti gal zinot ar darzely vaikai piesia, daro kokius darbelius? Ar kitose grupese buvo jau kokie tevu susirinkimai? Tikrai kiškučiai... O maistas tai įeina į mokamą kainą už darželį..ir jei vaikas bus darželyje trumpiau, tai kaina tikrai nemažėja..ji mažėja kai vaikas serga ir atneši pažymą už praleistą laiką iš gydytojo.. juliux-matyt esat per maži....
Gal ir maži...Bet vis vien labai norim būt su vaikais. O ir darželis geras ir visai prie pat namų
QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 13, 10:03) O jus tikrai kiskuciai? Nes maniskes(nykstuku gr.) grupej irgi yra berniukas Domantas Dar norejau paklausti gal zinot ar darzely vaikai piesia, daro kokius darbelius? Ar kitose grupese buvo jau kokie tevu susirinkimai? tai ar buvo pas nykštukus jau tėvų susirinkimas? nes maniškis visą savaitę nebuvo - atostogavom
Na ir okuliste sio darzelio..baisi boba...siandiena buvo jai neaiskumu del musu ir vel replika mete: "tai pasakykit, ka slepiat, kaip yra is tikruju su tom dioptrijom"..Musu okuliste parase I hipermetropijos laipsni, ir 2 dioptrijas, pasak darzelio ponios okulistes prie 2 dioptriju reikia atropinizuoti vaika ir det akinius.. ..as jai sakau:" niekas nieko cia neslepia- vaikui dioptrijos mazeja, gyd. sake kad yra I laipsnis, o ne II". O mano vyras visai pasiuto suzinojes, kad ji nori plest vyzdzius ir akinius det..paskambino i darzeli ir atsisake suvis tos ponios paslaugu
Papildyta: beje, vaistu vyzdziu pletimui ji turejo visa nauja buteliuka..sesute jai nedrasiai atnese..nes matyt vargsiukei buvo geda kaip necivilizuotai ponia okuliste sneka..isivaizduoju kaip ji vaikucius tiria..gaila man ju be galo QUOTE(juliux @ 2007 09 15, 21:39) Gal ir maži...Bet vis vien labai norim būt su vaikais. O ir darželis geras ir visai prie pat namų Man atrodo tavo vaikelis dar tikrai per mazas. Kai mokes savimi pasirupinti, t.y. pavalgyti, pasiprasyti ant puoduko, pasakyti ko nori, tada ir vesk. Nes grupeje yra 11 vaiku, ir visus juos reikia priziureti. O tai tikrai labai sunku. Jei gali, dar paaugink savo maziuka. O su vaikais galite susitikti, pvz, kokiose mokyklelese: Suzuki, Violinoj ar pan.
Gal galit pasakyt, ka reiskia buhalteres parasytas rastelis, kad apmoketi tik vietiniu pavedimu, nes kitaip nebus pinigai uzskaityti
Mes labai sunkiai pratinames prie darzelio. Dar lyg musiskes akiu neziurejo, jei dar ten bus kokie nesusipratimai, jauciu visai nepavyks man vaiko iki darzelio nutempt. Bet maniskei rugpjuti akinius israse, tai nors del to negales kabinetis, kad apsimetinejam. O siaip tai musu grupej tik 3 vaikuciai su akiniais. QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 21, 08:43) Gal galit pasakyt, ka reiskia buhalteres parasytas rastelis, kad apmoketi tik vietiniu pavedimu, nes kitaip nebus pinigai uzskaityti Mes labai sunkiai pratinames prie darzelio. Dar lyg musiskes akiu neziurejo, jei dar ten bus kokie nesusipratimai, jauciu visai nepavyks man vaiko iki darzelio nutempt. Bet maniskei rugpjuti akinius israse, tai nors del to negales kabinetis, kad apsimetinejam. O siaip tai musu grupej tik 3 vaikuciai su akiniais. Apmokėti vietiniu pavedimu reiškia, kad pavedimą turi daryti ne kaip mokėjimą už paslaugas, o kaip pinigų pervedimą į kažkieno sąskaitą. Na, gal aiškiai parašiau Ar jau pasveiko taviškė, einat vėl į darželį? Ir koks vardas, gal Gabija? QUOTE(Mirksniukas @ 2007 09 21, 08:57) Apmokėti vietiniu pavedimu reiškia, kad pavedimą turi daryti ne kaip mokėjimą už paslaugas, o kaip pinigų pervedimą į kažkieno sąskaitą. Na, gal aiškiai parašiau Ar jau pasveiko taviškė, einat vėl į darželį? Ir koks vardas, gal Gabija? Pasveiko, nuo vakar eina. Ne Klaudija. Bet nenori miegoti, tai vakar verke atsigulus, tai iskviete, kad atvaziuociau pasiimt. Nezinau kaip siandien bus, jauciu nieko gero, nes nuo ryto namie verke, kad nenori i darzeli, nes ten nenori miegot QUOTE(Jurgitar @ 2007 09 21, 09:38) Pasveiko, nuo vakar eina. Ne Klaudija. Bet nenori miegoti, tai vakar verke atsigulus, tai iskviete, kad atvaziuociau pasiimt. Nezinau kaip siandien bus, jauciu nieko gero, nes nuo ryto namie verke, kad nenori i darzeli, nes ten nenori miegot liūdna, kad taip maniškis tai visą laiką klausinėja, kuri auklėtoja bus, nes viena jam patinka, o kita, kaip suprantu, nelabai.. |