Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keptos bulvės keptuvėje
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
deivydukomama
sveikos as noreciau jusu mamyciu paklaust blush2.gif apie keptas bulves keptuveje ne virtos,ne orkaiteje keptos o paprasciausiai kaip jus kepat bulves keptuveje zalias,gal kokiu receptuku turit blush2.gif
S.N.A.S
g.gif aš recepto neturiu, bet dabar kai netyčia pabandžiau bulves kepti supjausčius maždaug 1,5cm dydžio kubeliais, nebepjaustau įprastai(plonais skritinėliais ar šiaudeliais). Kubeliai man gardžiai apskrusta wub.gif ir nieko daugiau nereikia, kokio mėsgalio šalia ir kefyro stiklinės..
deivydukomama
na visaip gali jas kepti mirksiukas.gif pavizdziui su kumpiu,kiausiniu,suriu, ax.gif
Ponike
As tai gaminu taip, kiekiu nerasysiu cia nuo skonio priklauso.

Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras

Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).

Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu. smile.gif

Gryna pasaka. thumbup.gif

Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.

JaNNeTe
As dazniausiai kepu bulves taip:
Supjaustau bulves mazai kubeliais ir i keptuve, kai bulves truputi apkepa dedu nemaza galva svoguno (labai smulkiai supjaustyto) ir baigiant kepti bulviu prieskoniu. Taip keptos bulvytes man skaniausios. Beto dar stengiuosi niekada nepadauginti aliejaus, o pilti tiek, kad vos uztektu kepimui ir apskrustu. smile.gif

Dar keptuveje kepame tarkuotas per burokine tarka bulves, taip pat dedama smulkiai pjaustyto svoguno ir rukytos sonines. Iskepa toks didelis blynas per visa keptuve smile.gif
Schokata
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
Nerytė
QUOTE(Citriniukas @ 2008 03 14, 13:21)
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
*


man irgi skanu netikras kugelis smile.gif

o siaip daznaisuai kepu su kumpiu, desrelemis, suriu ar kiausiniu, valgom arba su kastiniu, kefyru
deivydukomama
QUOTE(Ponike @ 2008 03 14, 11:04)
As tai gaminu taip, kiekiu nerasysiu cia nuo skonio priklauso.

Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras

Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).

Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu.  smile.gif

Gryna pasaka.  thumbup.gif

Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.
*


as irgi esu zemaite man taip pat labai patinka kastinys thumbup.gif
Ponike
Tema pagalvojau labai siaura. Kepti bulves net vyrai manau sugeba biggrin.gif Bet va klausimas kaip skaniai jas iskepti orkaiteje su folija ir be jos. Ziuriu ir kavineje ne visada skaniai iseina.
freimule
QUOTE(Ponike @ 2008 03 15, 16:37)
Tema pagalvojau labai siaura. Kepti bulves net vyrai manau sugeba  biggrin.gif Bet va klausimas kaip skaniai jas iskepti orkaiteje su folija ir be jos. Ziuriu ir kavineje ne visada skaniai iseina.
*


Man skanu bulves, keptos su lupena, tik jas reikia perpjauti ir patrinti tą vietą česnaku, prieskoniais. Išėmus ant viršaus dedu sumaišytą grietinę, majonezą, porą smulkintų česnako galvučių ir tarkuoto sūrio. tada vėl į orkaitę 10 min. Iškepusias apibarstau krapais.. Niam niam smile.gif o jei be lupenos, tai į skardą galima pilti grietinėlės, o prieš išimant vėlgi užtarkuoti sūrio smile.gif
Ponike
As va kepiau bulves orkaitej. Tai galvoju ar galima kanors pakeisti alieju po apacia. Labai jau riebiai iseina. Jei vietoj aliejaus naudociau pvz. sviesta arba grietine, ar majoneza gal geriau butu? Bijau kad bulves nesukeptu.
Obeta
o man keptos bulvės skanu su į pabagą kepimo įspaustu česnaku essen.gif

(skaniausiai iškepa kai nepadaugini bulvių į keptuvę ax.gif tada traškios)
Aysha
Man patinka bulves su lasinukais ir svogunu. Pirmiausia apkepu bulves, tada dedu lasinukus ir svoguna, viska sumaisau, galop - bulviu prieskoniai. Su rugpieniu - niam thumbup.gif

O dar keptos bulves labai patinka su agurociu maisytos. Taippat pradzioj bulves apkepinu, tada aguroti ir finale - bulviu prieskoniai butinai. Nerealiai skanu... thumbup.gif
neues
QUOTE(Ponike @ 2008 03 17, 20:07)
As va kepiau bulves orkaitej. Tai galvoju ar galima kanors pakeisti alieju po apacia. Labai jau riebiai iseina. Jei vietoj aliejaus naudociau pvz. sviesta arba grietine, ar majoneza gal geriau butu? Bijau kad bulves nesukeptu.
*


Labai skanu orkaitėje keptos taip paruoštos bulvės: luptas bulves suketvirčiuojam, dedam smulkinto česnako (aš išspaudžiu), mėgiamų prieskonių (dedu pipirų, baziliko, druskos arba bulvių prieskonių), pilam keletą šaukštų aliejaus (būna tikrai neriebu + gražiai apkepa) bulves gerai išmaišom, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų, palaikom bent valandą inde ir kepam įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrys. pabaigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Skanu ir nealiejuota. smile.gif
milijonesa
QUOTE(neues @ 2008 03 17, 20:40)
Labai skanu orkaitėje keptos taip paruoštos bulvės: luptas bulves suketvirčiuojam, dedam smulkinto česnako (aš išspaudžiu), mėgiamų prieskonių (dedu pipirų, baziliko, druskos arba bulvių prieskonių), pilam keletą šaukštų aliejaus (būna tikrai neriebu + gražiai apkepa) bulves gerai išmaišom, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų, palaikom bent valandą inde ir kepam įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrys. pabaigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Skanu ir nealiejuotasmile.gif
*


o kokioje temperaturoje reikia kepti ir mazdaug per kiek laiko iskepa???
Auksesmama
QUOTE(Citriniukas @ 2008 03 14, 12:21)
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
*


mmm..kaip seniai bekepiau taip bulves,labai mano dukrytei patinka taip keptos bulves thumbup.gif
as nieko ypatingo nedarau keptuveje su bulvem ir aplamai retai kada kepu,dazniausiai saunu i orkaite arba tiesiog darau bulviu kose,nes kai gristi is darbo nelabai norisi dar laukti kol jos iskeps doh.gif
aisvyde
Mano receptas gan banalus: bulvės, daug svogūno, pievagrybiai, morka ir šoninė - super marmalas, valgomas su kefyru biggrin.gif
monagg
bulves pjaustau kaip cipsus gan plonai....labai gerai apkepa, kartais plaktu kiausiniu uzpilu, o siaip tai dazniausiai valgome su padazais kecupu, heinz yra prie bulvyciu, ar siaip kokius majonezinius prisiderinam.....o prieskonius naudoju pacius paprasciausius druska ir tiek......bei dar prie bulviu zalios darzoves agurkai, pomodorai ir pan....atgaivina patiekala....
Auksesmama
man ,,Santa Maria,,bulvyciu prieskoniai patys paciausi thumbup.gif
Pukis Baisalis
O man patinka zalias bulves patarkuoti, su paprasta tarka ir po to ant keptuves apkepti, priskoniuku, pipiriuku ir su kefiriuku mmmmm pasaka thumbup.gif
tik yra beda, labai man patinka valgyt tokias bulves, bet nelabai patinka tarkuot biggrin.gif
Ponike
Man kazko visi prieskoniai pabode. Noretusi kazko ipatingesnio. Dabar vietoj "Santa marinos" prieskoniu labiau dedu sutrupinta vistienos bulijonu kubeli.
Mandrama
As bulves kepu paprastai keptuveje : supjaustau plonais griezineliais, arba kubiukais, arba juostelem, tada kepu su aliejumi, baigiant kepti sudedu smulkiai pjaustyta svoguna, druskyte, bulviu prieskoniu, o ant pacio pacio galo dar smulkiai pjaustyta cesnako bigsmile.gif jau tas kvapas nuo cesnako koks buna skanus, o ir skonis thumbup.gif wub.gif
londonas
as bulves irgi kepu paprastai,supjaustau mazais gabaleliais arba siaudeliais ir kepu su sviestu,kai baigia iskepti idedu cesnaiuko ir pabarstau krapais, paskaninu prieskoniais. kvapas buna pasakiskas iskarto primena vasara thumbup.gif
tiesa kartais imusu pora kiausinuku ant bulviu iskeptu ir dar biski pakepinu,kad kiausinis iskeptu ir bulvytes paskrustu,dar svoguniuku laisku pridedu su prieskoniais nerealiai greitai ir skaniai gaunasi thumbup.gif
deivydukomama
QUOTE(londonas @ 2008 04 03, 14:43)
as bulves irgi kepu paprastai,supjaustau mazais gabaleliais arba siaudeliais ir kepu su sviestu,kai baigia iskepti idedu cesnaiuko ir pabarstau krapais, paskaninu prieskoniais. kvapas buna pasakiskas iskarto primena vasara thumbup.gif 
tiesa kartais imusu pora kiausinuku ant bulviu iskeptu ir dar biski pakepinu,kad kiausinis iskeptu ir bulvytes paskrustu,dar svoguniuku laisku pridedu su prieskoniais nerealiai greitai ir skaniai gaunasi thumbup.gif
*


thumbup.gif tas receptukas man irgi patinka as irgi kartais imusu kiausini drinks_cheers.gif
aisvyde
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 03 14, 14:17)
Dar keptuveje kepame tarkuotas per burokine tarka bulves, taip pat dedama smulkiai pjaustyto svoguno ir rukytos sonines. Iskepa toks didelis blynas per visa keptuve  smile.gif
*




QUOTE(Citriniukas @ 2008 03 14, 14:21)
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
*



Super, kaip aš anksčiau nepagalvojau apie tą burokinę tarką, išsikepėm vieną keptuvę, sukirtom, buvo labai skanu, tada iškart puolėm antrą porciją gamintis, bet jau neberiveikėm biggrin.gif
londonas
as kepu bulvinius blynus su per tarka tarkuotomis bulvemis,tai tie blynai tokie traskus gaunasi, nerealiai skanu smile.gif
Auksesmama
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 15:58)
as kepu bulvinius blynus su per tarka tarkuotomis bulvemis,tai tie blynai tokie traskus gaunasi, nerealiai skanu smile.gif
*


per tokia kur burokus tarkuoji?aa?
tasha
Man pacios skanausios keptos bulves yra tokios: Susipjaustau bulves juostele arba kubeliais issikepu keptuveje, uzsibarstau pipiriuku ir druskytes, tada susipjaustau nedideliais kubeliais sviezia agurka ir susimaisau bulves ir agurka su grietine. Gal ir skamba keistai, bet tikrai skanu 4u.gif
deivydukomama
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 04, 16:16)
per tokia kur burokus tarkuoji?aa?
*


dar yra tokia tarka bulvems,kur turi burokine tarka paziurek sone yra kur plonais griezineliais tarkuoja grynai kaip cipsai mirksiukas.gif
Auksesmama
QUOTE(deivydukomama @ 2008 04 05, 09:53)
dar yra tokia tarka bulvems,kur turi burokine tarka paziurek sone yra kur plonais griezineliais tarkuoja grynai kaip cipsai mirksiukas.gif
*


aa,nzn blush2.gif
jurvite
Galiu pasiūlyti ir aš receptuką, tiksliau, savo mamos. Ji tiesiog "devintam danguj" būna, kai valgo taip iškeptas buves. Receptas paprastas, bet reikalingas vienas prieskonis, kurį visada parsivežam iš kaimo. Yra ir parduotuvėse, bet neaišku ar toks aromatingas.
Taigi, bulvės smulkiai supjaustomos ar sutarkuojamos- čia pagal norus. Beriamos į keptuvę su aliejumi, žiupsneliu druskos, smulkintų svogūnų laiškų ir užbarstoma tuo ypatinguoju prieskoniu- smulkintais salierų lapais. Patiekalas tikrai aromatingas thumbup.gif
Visgi, man šio augalo specif. aromatas nepatinka. Čia priklauso nuo skonio. tad, jei patinka salierų lapai ar nesat jų ragavę, siūlau pabandyti 4u.gif
Taip pat galima paivairinti kepamas bulves ir kitokiais prieskoniais:
-Gausiai pabarstyti petražolių
-Įberti kario
londonas
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 04, 19:16)
per tokia kur burokus tarkuoji?aa?
*


TAIP mirksiukas.gif
Auksesmama
bandziau per ta tarka tarkuoti,tai labai plonyciai gavos,vos permatomi,kol iskepe,tai siudziuvo,manoji valge,bet tik del to ,kad verciau,maciau,kad jai nelabai g.gif Jinai lieka istikima savo fri bulvytems doh.gif
londonas
as jas (bulves) sutarkuoju per burokine tarka,viska dedu kaip bulviniams blynams kiausinis biskutis miltu ir prieskoniai,tai man gaunasi tokie nerealus vasariskai traskus smile.gif
GRAŽINA25
as tai su burokine tarka tarkuota -bulvinius blynus kepu arba kaip parasyta studentiska kugeli skanu


Man isvis uz bulves keptos ner skaniau
Dipsis
mes tai valgom keptas per burokinę tarką bulves ir su kastiniu, skonis nerealus.Čia mūsų šeštadieninis patiekalas, kurį valgom gal 10 metų ir nenusibosta smile.gif
JaNNeTe
QUOTE(Dipsis @ 2008 05 08, 15:56)
mes tai valgom keptas per burokinę tarką bulves ir su kastiniu, skonis nerealus.Čia mūsų šeštadieninis patiekalas, kurį valgom gal 10 metų ir nenusibosta smile.gif
*



Aš čia truputį ne į temą, bet kokį kastinį valgot? Perkat ar gaminat namuose? Na iš pirktinių niekaip skanaus nerandu doh.gif , o pasigaminti šitą skanumybą kolkas dar neišmokau..
Pukis Baisalis
as tai perku iki parduotuvei su cesnakais, man tai labai skanus jis essen.gif
Athena
Iš temos sužinojau, kad galima kugelį ir keptuvėj išsikept, reiks pabandyt thumbup.gif

Aš tai labai dažnai supjaustau bulves šiaudeliais, pakepu ir į galą užpilu suplaktą kiaušinį, gausiai užbarstau fermentinio sūrio, uždengiu ir laukiu, kol kiaušinis iškeps ir sūris išsilydys. Mėgstu labai daug pipirų prisibarstyti. Galima pripjaustyt ir dešrelių, dešros į šį gaminį smile.gif
aushrele
Aš tai iki tol kol draugas neišmokė taip bulvių gaminti, kepdavau paprastai ir tiek, o dabar jau kitaip neisivaizduoju - kepu bulves griezineliais ir priesh gala imetu saujele kmynu ir smulkinto cesnako kelias skilteles, uzdengiu dangti ir palaukiuu kol viskas dar sušus wub.gif Niam 4u.gif

Arba dar kartais kepu kaip ir daugelis sakė bulves su kiaušiniu plaktu, dar įmetu kokių brokolių, prieskonių - niam cool.gif
Kabuki
Mano megstamiausios: tarkuotos ir sumaisytos su kiausiniu bei kariu smile.gif
TG*
O kaip apkepti skaniai bulvių ketvirtadalius, kaip kad pvz arenoj duoda prie šaltibarščių?
Jaučiu pavirti reik, tada apkepti keptuvėje, bet ar taip askrus? Gal daug aliejaus reik? O gal išvis reik kepti orkaitei?
Šaltmėtė
Aš bulves kepu (gal tiksliau būtų sakyti verdu) gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje. Bulves pjaustau plonom lazdelėm, pagaliukais, aliejaus pilu pusę keptuvės (tiek, kad gerai apsemtų bulves), įkaitinu iki virimo, dedu bulves, kurios tokiu būdu kepant neprisigeria aliejaus, gražiai apskrunda ir pagelsta. Druską barstau ant jau iškeptų. Čia graikai taip kepa, ir tik taip... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2008 07 30, 00:19)
O kaip apkepti skaniai bulvių ketvirtadalius, kaip kad pvz arenoj duoda prie šaltibarščių?
Jaučiu pavirti reik, tada apkepti keptuvėje, bet ar taip askrus? Gal daug aliejaus reik? O gal išvis reik kepti orkaitei?
*


Nežinau, kaip duoda Arenoj, niekada nevalgiau, bet pagal tavo aprašymą, manyčiau, kad bulvės turėtų būt kepamos orkaitėj. Supjaustai ketvirčiais, paprieskoniuoji, aliejaus įpili, gerai išmaišai, tada ant kepimo popieriaus į orkaitę, iš pradžių mažoj temperatūroj, ant galo padidint, kad apskrustų. Man dar taip kepant patinka užbarstyt kmynų, arba kitas variantas - apšlakstyt citrinų sultim ir apibarstyt oreganu (raudonėliu).
Schroedingers Cat
Aš kepu bulves ne su svogūnais, bet su porais ir kumpio gabalėliais, o į galą užpilu grietinėlės (nesaldžios - galima ir grietinę naudot, bet grietinėlė man skaniau) šiek tiek. Šitoks pats būdas ir makaronams tinka smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 17:58)
as kepu bulvinius blynus su per tarka tarkuotomis bulvemis,tai tie blynai tokie traskus gaunasi, nerealiai skanu smile.gif
*


Man ir jie skaniausi, tik šeimyna mano nepripažysta šių kietulių doh.gif
neringute22
kepu bulves paprastoj keptuvej, priklauso nuo nuotaikos kaip pjaustysiu, ar plonais skrituliukais ar lazdelemis. niekada neuzdengiu dangcio kepdama, tada jos nesuluzta ir buna panasios i free smile.gif pagal vyro skoni idedu cesnako ir pipiro. o ant galo butinai butent "saldvos" bulviu prieskoniu! pirstukus galima aplaizyt kaip skaniai gaunasi essen.gif
Vaivos juosta*
Man skanu, kai bulves supjaustau kubeliais ( nedideliais kvadračiukais ), o vyras mėgsta - šiaudeliais ir dar baigiant kepti užsiverčia visą skardinę kokios nors "tušonkės" ( jautienos ar kiaulienos ).
Vakarė
Sveikutes 4u.gif
As bulves supjaustau juostelemis, kepu aliejuje, ipusejus kepimui iberiu svogunu ir cesnako (nepagailiu, megstu kai daug), pabarstau druskyte ir kepu toliau, kol bulvytes graziai apskrusta wub.gif Cesnaka galima arba smulkiai supjaustyti, arba isspausti per cesnakine..... blush2.gif Musu seimai taip keptos bulvytes laaabai patinka thumbup.gif
Papildyta:
drinks_cheers.gif sutinku, cesnakiuko kvapas ir man labai patinka wub.gif
QUOTE(rutuks @ 2008 04 02, 19:08)
jau tas kvapas nuo cesnako koks buna skanus, o ir skonis  thumbup.gif  wub.gif
*


^Austeja^
Aš irgi įsipaišau į studentiškų bulvių gerbėjų būrį- tarkuotų per burokinę tarką- aš nededu nieko- nei kiaušinio, nei kokių miltų- tik prieskonių ir kartais džiūvėsėlių truputį- su česnakais ir svogūnais- aš dažniausiai tokius kaip blynus bulvinius iš tos masės formuoju- labai skaniai apskrunda thumbup.gif

Paprasčiausios plonai supjaustytos keptuvėje keptos, bet perdaug nesuskrudę buvės- irgi labai skanu- bet man tas pjaustymas- tiesiog nepakeliamas- uf, kaip atsibosta taip pjaustyti- ypač kai aš mėgstu daugiau pasigaminti, kad ir vėliau paskanauti galėčiau. Su kmynais ypač skanu.

Tik va, folijoje bulvės man nesigauna- kepiau per velykas, ant lėtos ugnies- bet gavosi kietos kietos, kaip žalios, dar kietesnės- nors ilgai kepiau- tai galiausiai sudžiūvo, apsvilo- ir beveik nevalgomos gavosi- nors paskui bandžiau ir vandens į tą foliją ipilti, kad suminkštėtų- bet jis kažkaip išbėgdavo, ir nieko gero nesigavo.

Matyt reik iš karto įpilti kokio padažo, bet man kažkaip viskas išbėga iš tos folijos, ir pasklinda po skardą...
***Meskute***
Man Saldvos bulviu prieskoniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Paaiskinkit man ,kas tas Kastinis blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.