Aha,ačiu dievui neman vienai taip Atai aš jau prisigalvojus visokiu nesamoniu buvau Po gimdymo ir narkozės ,tai atmintis žiaurei šlubuoja,neprisimenu daug ko prieš gimdyma,pačio gimdymo tik puse atsimenu(gerai kad svarbiausia akimirka pamenu  ) . Mano beveik visiem puodam šakės,nes visus susvilinau. Puse darbu nepadarau,nes neatsimenu kad reikia juos daryt Vienu žodžiu varna aš  Gerai ,kad dabar žinau,kad tai praėis su laiku
QUOTE(Malinka @ 2005 04 15, 22:39) Ar kam nors nukentėjo atmintis po gimdymo ir jei taip tai kaip pagerinot? Gėrėt vitaminus ar savaime atsistatė? Nes mano situacija pasibaisėtina alizee, dar bijau, kad dėl siaubingo išsiblaškymo ir užmaršumo nepakenkčiau vaikeliui. Na tai nereiškia, kad aš pamiršiu jį pamaitinti arba kur nors paliksiu, bet visgi maža kas. Tokia būsena manęs netenkina. Turbut mano 90metės močiutės atmintis geresne nei mano  . man su atmintim prastai buvo per nėštumą. Apskritai - buvau labai išsiblaškiusi, viskas buvo dzin Bet dabar jaučiu, jau viskas grįžta į savo vietas
krissta
2006 03 10, 15:32
ziuriu cia mums visoms tos pacios bedos:) pagimdzius pirma dukryte taip kentejau del slubuojancios atminties, kad net memorex nepagelbejo-as ir juos pamirsdavau isgert... atmintis pamazu, oi kaip pamazu, bet sugrizo pati.o po antrojo gimdymo kazkaip geraiu jauciuosi, nezinau, nuo ko tai priklauso, bet sutikus pazistama, jau atsimenu jo varda ir nuejus i virtuve uzkaist arbatos taip ir padarau, o ne griztu atgal taip ir nieko nenuveikus viskas susitvarkys, mamos, bukit ramios!
O aš visą tą laiką galvojau...kad aš viena tokia  ...kas dėl vaikelio tai niekad nieko nepamiršdavau...bet visą kitą....palikdavau šviesas įjungtas...piniginę namie ir aišku tik prie kasos pamatydavau kad jos neturiu....tas situacijas galėčiau pasakot ir pasakot....galiu pradžiugint tas, kam tai dar vis aktualu...kad atmintis gerėja...vaikui augant...t.y. jam tampant vis savarankiškesniu....mamos labiau atsipalaiduoja ir vėl gali viską atsiminti
QUOTE(krissta @ 2006 03 10, 15:32) ziuriu cia mums visoms tos pacios bedos:) pagimdzius pirma dukryte taip kentejau del slubuojancios atminties, kad net memorex nepagelbejo-as ir juos pamirsdavau isgert... atmintis pamazu, oi kaip pamazu, bet sugrizo pati.o po antrojo gimdymo kazkaip geraiu jauciuosi, nezinau, nuo ko tai priklauso, bet sutikus pazistama, jau atsimenu jo varda ir nuejus i virtuve uzkaist arbatos taip ir padarau, o ne griztu atgal taip ir nieko nenuveikus viskas susitvarkys, mamos, bukit ramios!  ir man taip pat buvo. Po pirmos dukrytes buvo labai pradejusi slubuoti atmintis. Bet dabar jau pamazu susitvarke. Dabar jau pagimdziau irantra, bet kolkas dar nesiskundziu atmintim
As kelias savaites po gimdymo irgi buvau labai issiblaskiusi ir uzuomarsa,bet po truputi viskas savaime susitvarke
Dėl atminties po gimdymų jokių problemų.
nerkasa
2006 03 15, 09:17
Ir aš labai užuomarša, mano leliukui jau 10mėn. o rodos kad man atmintis vis dar šlubuoja. Bet pasiskaičius komentarus, tikiuosi jog ji atsistatys.
Mane ir vargina užmaršumas po gimdymo...
jurgetc
2006 03 26, 13:45
man atmintis tai nedingo,bet tapau labai issiblaskiusi
Pasirodo daug kam su ta atmintim  . As irgi valgyti darau, atsidarau saldytuva stoviu kokias penkias minutes ir galvoju ko cia man reikejo. Vyras daznai papriekaistauja, kad ziopla esu, o ypac po antro gimdymo. Gal praeis
Agatas1
2006 03 28, 06:44
Jo...Problemų su atmintim turiu ir aš  Kartais net nebejuokinga būna, ypač kai pamiršti tai, ko niekad anksčiau nepamiršdavau.  Tikiuosi darbas sustatys viską į vietas, bet labai nemalonu, kai kalbi su žmogum ir pamiršti mintį  Manau, kad vitaminai nepakenktų
Su ta atmintim tai jau ne bėda, bet visa tragedija Anksčiau aš apskritai nesuprasdavau kaip galima ko nors svarbaus neprisiminti. O dabar - vajetau... Pamirštu vardus, pavardes žmonių, su kuriais vos ne kasdien susiduriu. Arba kasdienė situacija: "kažką ruošiausi daryti. Bet ką???"
drugile
2006 03 30, 16:25
Maniau kad tik aš vaikštau kaip be galvos. Prieš gimdyma atmintim tikrai nesiskundžiau, o dabar pamirštu pažįstamų vardus, ar pasiėmiau grąžą parduotuvėj ir t.t.  Mano gydytoja sakė, kad tokie atminties sutrikimai pasireiškia dažniau toms kurios gimdė su epidūrine nejautra, o aš gimdžiau visiškai natūraliai. Ir dar - taip veikia hormonai: mama turi atsiriboti nuo aplinkos ir orientuotis tik į kūdikį. Reikės pirkt Bilobil, tik ar padeda?
mergyte-uogyte
2006 04 19, 22:16
Ne tnurimau radus tokia tema, nes jau galvojau, kad as cia viena kazkokia nenormali pasidariau. Vadinasi tai normalu. Tikiuosi greitai praeis.
kristulia
2006 04 20, 00:55
Jooooooo su atmintim ir man labai jau nekas. O pradžioj tai visai kažkokia nenormali atrodo buvau. Nueinu į parduotuvę tai atrodo lyg galva apsisuktų, vaikštau vaikštau ir jei sąrašiuko pirkinių neturiu tai beveik nieko ir nenusipirkdavau. Ir vien tik į lauką išėjus tai kaip išgąsdintas žvėriukas, lyg žmonių baimė buvo. kažkoks košmaras.  Gerai, kad jau praeidinėja.
Atėnė V
2006 04 23, 18:29
Aš sūnų šiandien aprengiau savo striuke ir liepiau eiti į lauką,o tas stovi žado netekęs...Tai apie savo atmintį aš patylėsiu...
tarataika
2006 04 24, 12:38
..maziui jau 10.5men..o as tokia uzuomarsa ir issiblaskius  kartais net pyksta vyras  ka darau nedadarau..einu pamirstu kur ir ko...ech.. gal ir man bilobilo reiks pabandyti
QUOTE(tarataika @ 2006 04 24, 13:38) ..maziui jau 10.5men..o as tokia uzuomarsa ir issiblaskius  kartais net pyksta vyras  ka darau nedadarau..einu pamirstu kur ir ko...ech.. gal ir man bilobilo reiks pabandyti  Taiip. Man si beda labai gerai pazystama. As pradejau gerti neurozan, bet ne kasdien lyg geriau bet nezinau ar galima nes pati maitinu. Tikriausiai nebegersiu nes jai ta diena isgeriau tai negaliu ilgai vakare uzmigti, gal tik sutapimas.
Oi, mergaites, prisijuokiau!  Gera tema Malinka sugalvojo!  O as galvojau, kad cia tik man iskyla filosofiniai apmastymai atidarius saldytuva ar nuejus krautuven  Negaliu vis dar nesijuokti Zinot, gyvenu vienoj vietoj 8 metus, bet kasdien ziuriu i kaimynu veidus kaip i svetimus  Jie kartais sveikinasi, kartais ne.. Is pradziu kazkaip meginau "iskalt" ju veidus ar bent kokiam bute gyvena, bet ... veltui. Taigi, laiptinej draugu neturim Bet tikrai pastebejau viena rimta dalyka - sukeiciu zodyje skiemenis. Atrodo, letai kalbu, bet kazkaip susikeicia. Tik kartais tokiu zodziu sukuriu! Bet kokis filologas pavydetu Vitaminu jokiu ta proga negeriu.  Ai...
QUOTE(naitas @ 2006 04 24, 21:31) Oi, mergaites, prisijuokiau!  Gera tema Malinka sugalvojo!  O as galvojau, kad cia tik man iskyla filosofiniai apmastymai atidarius saldytuva ar nuejus krautuven  Negaliu vis dar nesijuokti Zinot, gyvenu vienoj vietoj 8 metus, bet kasdien ziuriu i kaimynu veidus kaip i svetimus  Jie kartais sveikinasi, kartais ne.. Is pradziu kazkaip meginau "iskalt" ju veidus ar bent kokiam bute gyvena, bet ... veltui. Taigi, laiptinej draugu neturim Bet tikrai pastebejau viena rimta dalyka - sukeiciu zodyje skiemenis. Atrodo, letai kalbu, bet kazkaip susikeicia. Tik kartais tokiu zodziu sukuriu! Bet kokis filologas pavydetu Vitaminu jokiu ta proga negeriu.  Ai... Man nebejuokinga darosi kai ziniu kiekis sumazejo. Ir atminty nelabai kas lieka. Pasiziurim su vyru koki filma praeina kokia savaite jis uzsidejes iesko kazkokios istraukos o as klausiu kodel namaciau.  Nors kai gerai pagalvoji tai ir juokonga.
*#Orinta#*
2006 04 25, 18:08
Nu va paskaicius ir as apsiraminau galvojau jau man taip pat vienai atmintis dingo ,o ziuriu cia neviena as tokia  Bet mano atmintis is vis kazkur iskeliavo po gimdymo.Atvaziavo mano puske su vyru aplankyti musu mazosios, pasedeje nuejo jie visi parukyti i balkona.Mano vyrui paskambino ir as nunesiau jam telefona,pajuokavau ir nuejau,o balkona ..... uzdariau gi  Viskas butu niekis bet mazoji gime tai sausi ,o jie nuejo su tapkutem ir be striukiu .  Po keliu minuciu vyras skambina man i telefona as pasiziuriu kad cia jis pamojuoju jiems ir nueinu pas vaikus,jis man taip kokias 5 - 7 min. taip skambino,  nugi as galvodama kad jie juokauja ir nekeliu  Po 10 min jis ateina ir sako tu ka visai  tu gi mus uzdarei balkone,tai gerai kad musu didzioji nuejo i ta kambari kazko paimti ir atidare balkona  Ir gerai kad jie buvo isgere  tai ne taip salta buvo.Bet man atlaido
rasulkadz
2006 05 03, 20:36
Joooo,su atmintim ir man nekas  Galvoju reiks kokių vitaminų nusipirkt ir kryžiažodžius pradėt spręst
QUOTE(rasulkadz @ 2006 05 03, 21:36) Joooo,su atmintim ir man nekas  Galvoju reiks kokių vitaminų nusipirkt ir kryžiažodžius pradėt spręst  Man atrodo kryziazodziai nepades
Padūkėlė
2006 08 19, 23:23
Mano issiblaskymas po gimdymo tai buvo ojojoj  , dabar jau geriau, bet vistiek nesu kaip pries gimdyma  . Manau pageres kai pradesiu eiti i darba ir busiu priversta susikoncentruoti
Turbūt ne tą mygtuką paspaudžiau, kad mano postas nepraėjo Teks prisimint, ką rašiau  .Manau, kad mamos tampa užuomaršos ne tik dėl nuovargio (ar kitokiom sąlygom lengvai patemptumėte tokį grafiką: kelt-gult kas 3 valandos?), bet ir hormonų svyravimų (pvz., gali pasireikšt kaip užmaršumas nėštumo pabaigoj). Kai viskas pradeda tvarkytis (hormonai, lialiai rečiau valgo ir ilgiau miega), tai ir atmintis grįžta
ingridukas
2006 08 21, 16:46
As paties gimdymo nelabai atsimenu.Gerai kad tetukas dalyvavo  ,viska papasakojo
as irgi po pirmojo gimdymo sprendziau kryziazodzius,net prizu esu laimejus.bet galva vis viena neverda kaip anksciau.po antrojo gimdymo kryziazodziu nebesprendziu - laiko nebelieka.... gerai,kad mokslo aukstumu sturmuoti nebereikia
Man taip pat po gimdymo su atmintim ne kas, einu i parduotuve ir pamirstu ko reikejo  , parsinesu visai ne tai del ko ejau, o jau kai reikejo paskutini egza laikyt, tai nusisauk, skaitau ir nieko neprisimenu  , bet manau po kiek laiko turi viskas susitvarkyt
krisiune
2006 10 29, 11:49
Sveikos mamytės, visiškai sutinku su jumis. Man sunkiausia susikoncentruoti, bei atmintis taip pat streikuoja, o be to dar mokausi tai tikrai labai sunku.
Mano mergytei jau 1,6 bet mano atmintis dar kazkur pasiklydus,buna paprasciausiu dalyku neatsimenu
man taip pat atmintis slubuoja susikaupti neina dar kai mokinuosi tai seniau perskaitydavau ir jau mokedavau o dabar ka is vakar pasimokinau tai ryte nebeprisimenu, tas pats buvo ir po pirmo gimdymo atsistate po 2 meteliu, kai pradejau neurozana gerti, dabar dar siek tiek luktersiu bet ir vel reikes ji pradeti gerti, nes man jis tikrai padejo, ne tik atminti grazino , bet ir darbe kaip ant sparnu skraidziau labai daug energijos buvo, pries tai vartojau bilobil ir dar kaska nebeprisimenu, bet nieko gero
kastone
2006 11 01, 16:40
geras  galvojau, kad cia man vienai kazkas pasidare su atmintim ir susikoncentravimu po gimdymo  tikriausiai tai del nuovargio. tikiuosi, kad ilgai taip nebus
Aš tai ne tik, kad nieko neatsimenu, bet ir sunku susikaupti, dažnai negirdžiu ką man sako kiti, nu tikra pencija, bet lyg viskas pradėjo taisytis su laiku
mane tai kaltina ,kad be viso to dar ir snekei uzmirstu,suburbu kazka panosej o kiti nesupranta...hm...o man atrod normaliai pasakau..ech kai pagalvoju 1savaite=1diena...nieko nepamenu tik gimdyma i sypseneles mazojo...
Gydytoja sakė, kad normalu būt be galvos, po pusmečio viskas susitvarkys. Draugams atrodė juokinga, kad aš 2 mėn. rašiau į knygutę kada vaikas valgė, kada kakojo ir pan. niekaip netatsimindavau laiko, dabar jau biškį geriau
šarlotė
2006 11 07, 15:51
pasirodo ne aš viena be galvos  Atmintis visiškai streikuoja, nieko neatsimenu (ir aš vedžiau sąrašiuką kada vaikas valgė ir kiek laiko) - gal po gimdymo darytos 2 operacijos ir gautos 2 narkozės savo daro  Bet juk jau metai praėjo  Jau pora mėnesių geriu vitaminus atminčiai gerinti - jokių rezultatų Paskutiniu metu laikiau egzaminus. Anksčiau perskaitai 2 kartus ir leki egzamino laikyt - ir puikiai parašydavau. O dabar - visiškas pravalas, nes viską pamiršau ir nieko gero neparašiau. Nežinau nei kaip tą atmintį susigrąžint
mano atmintis po gimdymo taip pat labai suprastėjo  tikiuosi kad viskas dar pasikeis, džiaugiuosi išgirdusi kad ne man vienai taip.
Do_do_do
2006 11 12, 23:05
Kaip aš apsidžiaugiau, kad ne mane vieną amnezija kankina  . Siaubas kažkoks, einu, pamirštu, ko ėjau, kažkur padedu, nerandu. Net ir dabar galvoju, kad kažkur dėjau Pergalės saldainius, kad vaikai visų nesuniamniotų, ir nors užmušk, nepamenu kur  . Vyras vis juokiasi iš manęs parduotuvėj, kad nepamenu, ką reikia pirkt arba pradedu joje nebesiorentuoti. Aišku, viską duoda nuovargis, hormonai ir t.t Tai nors gerai, kad visa tai linkę praeiti  .
Mikasiene
2006 11 13, 19:57
Joo...man tai į nėštumo pabaigą buvo atmintis sustreikavus, o dabar tai jau visai kaip avis pasidariau. Viską pamištu  Gal jau ir į šitą temą rašau kokį antrą kartą
paukstulis
2006 11 13, 21:00
Jezaumarijasventakarve,  negi cia jau ilgam? Dabar mano vaikusiukui 4men, tai dabar tikrai jauciuos geriau nei pries du men, aciudie. Nors dar ne visai formoj, bet dar po 2-ju men tikiuosi pradet dirbeliot pagal autorines tikiuosi taip ir bus, nes REIKIA juodai
kiri111
2006 11 14, 15:57
perlita3
2006 11 14, 16:37
Baikit,baikit,kazkur skaiciau ,kad po gimdymo moters atmintis sustipreja,tai dar vienas sansas kibti i mokslus...o ,kad kazka pamirstat tai cia nuovargis,bemieges naktys....
Man irgi su atmintim nekas  Katais papolu į tokias situacijas,kad baisiai gėda dėl savo išsiblaškymo
sesuoToma
2006 11 18, 00:30
Mano vyras irgi ir stebedavosi, ir juokdavosi is manes, kad as klausdavau to paties po keliskart ir vel pamirsdavau. Bet tai tik del nuovargio. Viskas pamazu susibalansavo, kai gavau naktimis pamiegoti. O siaip tai atminties gerinimui tinka Gerimax, bet istisai ju naudot negalima, ypac moterims. Nezinau, teisybe, ar maitinancioms galima. Reiktu klaust vaistineje. Bet siaip uzmarsumas praeis savaime, kai gausit ramybes ir poilsio.
Kiek skaičiau tai visoms po natūralaus gimdymo taip,o vat man po cezario taip atsitiko,manau kad taip yra dėl to,kad mes visą dėmesį,rūpestį vaikeliui atidavę o visa kita lieka antram plane.Iš tikro tai maniau kad po narkozės man taip,bet paskaičius nusiraminau kad ne man vienai taip yra ir kad tai laikina...
Oj nusiraminau. As irgi galvojau, kad man narkoze smegeneles pakenke, bet jei ir po naturalaus gimdymo taip, vadinasi narkoze cia niekuo deta
As taip pat
septyniuke
2006 12 15, 21:26
Man ir kažkas išvalo vis atmintį  Parduotuvėjė net 3 kartus apsipirkau be prekių, jų nepasiėmiau bet sumokėjau, prisiminiau tik po 20 min  Ir aplamai galva kaip be smegenų dabar, tikiuosi viskas atsistatys su laiku.
|
|