Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Leiskit man gimdyti! :)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Atisa
Atėjo laikas ir man papasakoti savo istoriją.
Gegužės 1 d. nusiperku vaistinėj testuką, nes nuojauta kužda, kad manyje jau plaka 2 širdutės. .. Pasidarau ir negaliu patikėti - teigiamas! Iš laimės nuskrendu į miegamąjį ir keliu vyrą - aš laukiuosi! Abu negalime patikėti.
Su pavydu žiūrėdavau į nėščias moteris. Man būdavo tai gražu... O dabar aš pati nėščia. Aš būsiu mama wub.gif
Greitai prabėgo tie laukimo mėnesiai. 8 mėn. gydytojas patvirtina, kad turėsim mergytę. Gaunu nuostabią echo nuotraukytę, kur mano mažylė čiulpia pirštuką. Kokia gražuolytė, kokia mažulytė! Kas vakarą į ją žiūrėjau... Net apsiverkdavau, kaip norėjau ją greičiau pamatyti... Terminas buvo sausio 6 d.
Laimingai atšventėm Naujus Metus ir laukėm gimdymo. Ech, kokios ilgos man buvo tos dienos! Kiekvieną dieną galvojau, kad jau šiandien, jau... truputį suskausta - matyt jau sąrėmis.. Pamaudžia pilvą -imu skaičiuoti, kas kiek laiko.. Deja, skausmas nesikartoja... O aš taip laukiu! Viskas seniai sukrauta, paruošta, leliuko rūbeliai išlyginti, sudėti, 10 kartų patikrinti...
Šeštadienio vakare jaučiuosi ypač pavargus. Ryt jau terminas. O aš jau pavargau laukti... doh.gif Buvau įsitikinus, kad pagimdysiu anksčiau. Atsigulu į lovą, žiūriu teliką ir kalbuosi su savo sparduke. Dar nufilmuoju savo "šokinėjantį pilvą" . Mažytė spardosi ypač įnirtingai, galvoju, matyt dviratininkė bus. Ir staiga - tai bent spyris!!! Galvojau, kad apsisisiojau atsistoju ir vos spėju į tualetą. Nubėgo vandenys.
Lygiai 12 val. nakties. Keliu vyrą. Sakau, kelkis, važiuosim gimdyt. Jis šoka iš lovos, apkabina ir sako – tu tik nesinervuok, o pats dreba iš jaudulio hah.gif
Pakeliui į ligoninę jau burbu , kad taip nekratytų, nors jis kiekvieną šulinėlį aplenkia...
Nuvažiuojam į GN, ten viską surašo, duoda gražiuosius marškinius ir palydi į 1 gimdymo palatą. Apžiūriu ant sienų kabančias nuotraukas su kūdikėliais, jos įkvėpė stiprybės sunkiausiu momentu. Svarstyklės naujagimiui, šildymo lempa.. Dieve, jau šiandien ir aš turėsiu savo leliuką, jau tuoju aš pamatysiu savo sparduliukę! clap.gif Negalėjau patikėt.
Einu pas gydytoją, nuleidžia likusius vandenis. Prašau epidūro, bet gydytojas pareikškia, kad šauktšai jau po pietų. Šakutės irgi... Pusė kelio jau nueita. Atsidarymas 5-6 cm. Su kiekviena valanda sąrėmiai vis dažnėja ir stiprėja. Iš pradžių dar juokavau, kalbėjau, apžiūrėjau įrangą, nuotraukas. Po to jau niekas nerūpėjo.
6 val. ryto. Man jau juokas nebeima. Kiekvieną kartą atėjus akušerei, klausiu, kada jau gimdysiu, nes nebegaliu. Ji man liepia vaikščiot ir neleidžia stumt, o man taip norisi... Paguldo į lovą pamatuot tonusiukų, aš jau maldauju man suleist ko nors ar užmigdyt ar ką tik nori daryt, nes jau nebegaliu. Bet kenčiu. Akušerė dar patikrina kaklelį sąrėmio metu. Velniškai skauda! Ir dar neleidžia gimdyt, neleidžia stumt doh.gif Liepia vaikščiot. Iš pradžių dar kalbėjau, o po to – sąrėmis, vos iškenčiu, o per pertrauką tespėju ištart „gerti..“ ir vėl sąrėmis...karsta.gif Su kiekvienu sąrėmiu vis sakau, kad čia buvo paskutinis, kurį ištvėriau. Dar vienas ir mirsiu. Bet nemiriau lotuliukas.gif
Vėl ateina akušerė. Man velniškai norisi stumti. Noriu gimdyti, bet ji neleidžia karsta.gif Atsineša žirkles ir pakiša po pirštinėm, kad aš nematyčiau. Paguldo ant kairio šono ir išeina. Vienas sąrėmis ir pajaučiu, kad jis ne toks, kaip visi. Nebesuprantu, kas vyksta. Pirmą kartą surinku, kviečiuosi daktarą. Atėjusi akušerė nuramina, kad nebijočiau, kad tai kūdikis slenkasi žemyn, o aš jai pareiškiu, kad niekur neitų, nes dabar jau gimdysiu, leis ji man ar ne! protest.gif Ji iš mano tono matyt suprato, kad nejuokauju. Gerai gerai, jau tuoj gimdysim. Ateina dar 3 daktarai, per porą minučių mano lova virsta gimdymo stalu ir man jau leidžia gimdyti! clap.gif
Po pirmo sąrėmio jau galiu paliesti kūdikio galvutę, bet man baisu, nenoriu.. Tik nuo tos minties įgaunu antrą kvėpavimą. Stipriai spaudžiu lovos turėklą…Antras sąrėmis... ir kažkas taip lengvai pliumpt………
Po kelių sekundžių išgirstu savo mažylės riksmą….. wub.gif Tokį švelnų, tokį mielą… Patį gražiausią garsą pasaulyje! wub.gif Daktaras iškelia mažiukę aukštyn ir sako: “Na, ką, pirmoji karalaitė Panevėžyje” (Buvo sausio 6-oji, Trijų Karalių diena). Mažą gniužuliuką padeda man ant pilvo. Tokį šiltą, tokį gležnutį… Jis tvirtai laiko tėčio pirštą ir kartais gailiai kniaukia…kaip kačiukas… Vyras nukerpa virkštelę. Iš tos laimės net nejutau, kaip siuvo. Negalėjau patikėti, kad aš ją turiu! Savo glėby… Savo rankose… Savo mažylę... Aš jau mama…
Vėliau vyras parodė įlenktą vestuvinį žiedą – vis tik ten buvo ne lovos turėklas, o jo ranka lotuliukas.gif
Tapti mama tikrai nepakartojamas jausmas wub.gif Mintyse vis atsuku “juostelę” atgal, kad galėčiau dar ir dar kartą tai išgyventi. Ir kaskart suvirpa širdis. Jau vien dėl tos laimės akimirkos verta gimdyti!

Ačiū tau, mano saulyte, kad leidai man pajusti, ką reiškia tapti motina ir ačiū vyrui, kad visada buvo šalia aciuks.gif

user posted image
Galima
sveikinimai didzhiausi 4u.gif
Keiti
Sveikinu su dukrytės gimimu 4u.gif Labai tikroviškai viską aprašei, net pati tų žirklių išsigandau lotuliukas.gif
Aryvle
sveikinu. as irgi panevezy gimdizua, bet apie aptarnaujanti pesonala geriau patylesiu, nes ispudis liko nekoks doh.gif
Atisa
QUOTE(Galima @ 2008 03 15, 02:02)
sveikinimai didzhiausi 4u.gif
*

Aciu aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Keiti @ 2008 03 15, 03:07)
Sveikinu su dukrytės gimimu 4u.gif Labai tikroviškai viską aprašei, net pati tų žirklių išsigandau lotuliukas.gif
*

Na taip biggrin.gif Akusere paslepe zirkles, kad nematyciau, o as vis tiek pamaciau, bet man jau buvo visiskai dzin mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aryvle @ 2008 03 15, 12:22)
sveikinu. as irgi panevezy gimdizua, bet apie aptarnaujanti pesonala geriau patylesiu, nes ispudis liko nekoks  doh.gif
*

Na, teisybes yra rolleyes.gif ypac sesutes kai kurios ir tie daktarai su savo pasitymais apie naturalu maitininma doh.gif krutine kai maige, tai pagalvojau, kad as karve gal, o ne zmogus doh.gif
Perlute
Didziausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vikiuke
didziausi sveikinimai sulaukus dukrytes!!!!
mazajai tegul auga stiprute ir didute!!!
na o kas liecia daktarus lt tai jie tragiski, vien kaip paklausai kaip gimdyves po gimdymo pasneka kad jas iskeikia ir t.t. tai siurpas nukrecia!!! dziaugiuos kad gimdziau ne lt!!! mastau.gif
kisiune
QUOTE(Vikiuke @ 2008 03 15, 14:21)
na o kas liecia daktarus lt tai jie tragiski, vien kaip paklausai kaip gimdyves po gimdymo pasneka kad jas iskeikia ir t.t. tai siurpas nukrecia!!! dziaugiuos kad gimdziau ne lt!!! mastau.gif
*

4u.gif wub.gif
naitas
QUOTE(-Linute- @ 2008 03 15, 00:54)
  Vėliau vyras parodė įlenktą vestuvinį žiedą – vis tik ten buvo ne lovos turėklas, o jo ranka lotuliukas.gif

*

Nieko sau stipri gimdyvė bigsmile.gif O jei būtum pirštą žmogui sulaužius g.gif
Aukit sveikos 4u.gif
zydrune85
Labai idomi ir nuosirdi istorija wub.gif wub.gif wub.gif
Miliux
Aukit sveikos ir didutės 4u.gif
Soterija
vargsai teciai, kaip visada kencia tyledami... biggrin.gif
na sekmes jums - grazi istorjia wink.gif
paskaitau tu istoriju ir nusprendziu, kad gal ir gerai, kad man paciai planinis gresia, gal maziau kankintis reiks... blush2.gif
auksine
grazi istorija smile.gif
Atisa
QUOTE(Velniukstis @ 2008 03 16, 22:13)
vargsai teciai, kaip visada kencia tyledami... biggrin.gif
na sekmes jums - grazi istorjia wink.gif
paskaitau tu istoriju ir nusprendziu, kad gal ir gerai, kad man paciai planinis gresia, gal maziau kankintis reiks... blush2.gif
*

Ber verta wub.gif
asta sal
labai graziai ir svelniai atpasakojai gimdyma smile.gif saunuole sveikinu visa jusu seimynele sekmes jums 4u.gif
Sidabrinė
Grazi istorija wub.gif
p.s.as taip pat pnv gimdziau ax.gif
Finushka
Sveikinu 4u.gif
virguliuke
Labai smagi istrorija, saunuole mamyte thumbup.gif ir tevelis irgi lotuliukas.gif thumbup.gif

Dukrai

Aš tau pasekčiau pasaką, kurioj
Nėra svarbių veikėjų. Kur tik juokas.
Atidaryčiau tau paveikslus tylumoj,
Kad tu visa, į juos įeit išmokus,

Galėtum būt spalvotame sapne,
Kuriam esi man už visus svarbiausia.
Ir net tada, kai užmiršti mane,
Svarbiausia - kad tu būtum laimingiausia.

Kad tau diktuotų ne sausus žodžius,
Kad mėnuo tau - didžiulis lobis būtų.
Ir kad visus žaliuojančius medžius
Mažoj širdelėj glaustum po truputį.

Kad žydintis jazminas patvory
Tau būtų sielos atspindys. Kad lauktų
Tavęs, dukryt, trapiais jausmais geri.
Ir kad tu niekad niekad neužaugtum...

Ir kai mažom raidėm ims naktį lyt,
Ir kai visi užmirš širdelės dainą,
Mes iškentėsim šį gyvenimą, dykryt.
Tu nebijok. Žinau - jis greit praeina.

R.Danys

Papildyta:
QUOTE(Vikiuke @ 2008 03 15, 13:21)
*

dziaugoiuosi kadgimdziau lt(antakalnyje tiksliau) kadangi buvo komplikuotas gimdymas, daktarai stengesi man kuo labiau padeti, ne tik fiziskai bet ir moraliskai, del to esu jiems labai dekinga, taipogi jauciau ju rupesti ir po gimdymu, atyeidavo teiraudavosi kaip jauciames, kantriai ismokino maitinti kudiki, tad vaistuku krutinei per visalaiko kol maitinau neprireike, ir noriu pridurti kad gydytojams taip sakant i kisene nedaviau, o visgi gavau liuksiska prieziura.
tad nereikia cia negraziai sneket apie VISUS lt gydytojus
Jaunutia
Labai grazus prisiminimas wub.gif
Atisa
Aciu labai visom 4u.gif Virguliuke, super linkejimas wub.gif
Gutia
Labai grazi tavo gimdymo istorija wub.gif 4u.gif
Galway_girl
Sekmes jums,labai grazi istorija 4u.gif
vi78
sveiknmai 4u.gif ir saunuole mamyte mirksiukas.gif
Deika
Graziai papasakota wub.gif aukit sveikuciai user posted image
Rino
graži istorija wub.gif
Famili
nu ir kaip čia neapsiverkus cray.gif
sekmės Jūsų šeimai 4u.gif
panele_smila
Labai graži ir šilta istorija 4u.gif Sėkmės ir sveikatos augant smile.gif
Tik atkreipiau dėmesį, jog mamos vis dažniau užsimena apie nedraugiškus gydytojus ir seseles...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.