nu jo tikrai nemaloni patirtis, džiaugiuosi kad mums nieko panašaus nėra buvę
sėkmės jums
nu jo tikrai nemaloni patirtis, džiaugiuosi kad mums nieko panašaus nėra buvę
sėkmės jums
sveikos
mano patirtim tai tikrai geras darzelis ir maistas geras, tikrai netaupo ant jo ir uzsiima gerai, dauk renginiu, veiklos vaikams. sekmes visoms ieskancioms geriausio varianto savo vaikuciams
mes taip pat ir pacios valgem ir ant puodo nuo 1.3 metu sedejom. aukstu reikalavimu nekeliau, tik kad butu nuvalytas uzpakaliukas nes 1.9 m vaikas sito padaryti gerai nemokejo. pati maciau, kai dukra sedejo ant puodelio atejau apimti ir tada pamacius aukletoja pradejo tualetinio popieriaus ieskoti. na cia nesvarbu. man dar kas baisu kai vaikams pietu miegui nereikejo pizamytes, miegodavo su tom paciom pedkelnytem su kuriom visa diena lakste. nemanau kad cia auksti reikalavimai
Kuo toliau tuo labiau mane stebina aukletojos elgesys
Mano dukra si darzeli lanko nuo 2 metuku. Labai dideliu nusiskundimu neturiu, taciau kai kurios aukletojos, kaip ir manau kiekviename darzelyje, man nelabai patiko. Zinoma, tai labai matydavosi vaiko reakcijose, nes pas viena aukletoja su noru pasilikdavo, o pas kita verkdavo. Vaikas is pradziu labai sunkiai adaptavosi, tad nemazai laiko ir as pati ten pabuvojau kartu
Tik geriausi ir silciausi atsiliepimai apie si darzeli.Labai sutinku su ingalia, Pranute nuostabi seimininkute, o sunaus aukletojos irgi geros labai is paruosiamosios grupes.
P.S. ingalia ko gero musu vaikai kartu eina i ta pacia grupe, nes irgi aukletoja Regina.O del maisto tai mano prase kad daryciau kaip darzelyje
Pranute tai auksinis zmogus
Hmmm... truputi neramu pasidare pasiskaicius
QUOTE(Migliuxis @ 2009 05 27, 14:07) Hmmm... truputi neramu pasidare pasiskaicius Sio darzelio silpnoji puse yra lopselis, ir to nepaneigs niekas Apie darzelinukus neteko girdeti nieko bloga.Nors maniske ejo i lopseli,bet esant galimybei dabar leisciau i kita.Nors ir kitur nezinia kaip...bet Pranute tai
Ta aukletoja Laima bjaurybe kaip reta, vien del jos nevedziau savo antro vaiko i lopseli.Ateini i darzeli ir girdi kaip uz duru staugiama ant mazu vaikiukiu, tokias rupuzes tik mesti is tokio darbo.Pas ja mano vaikas pries 7 metus suzinojo kas yra dirzas ir kampas ,kas pas mus seimoje nenaudojama.Apie kitas aukletojas galiu pasakyti tik gerus zodzius tokia kaip Regina,tai aukletoja is pacios didziausios raides,tik va gaila, kad teko siandien su ja atsisveikinti,pasiseks tiems vaikams kas gaus sia aukletoja.
O tai ta Laima lopselio grupej kaip suprantu QUOTE(ka2laite @ 2009 05 29, 23:13) Ta aukletoja Laima bjaurybe kaip reta, vien del jos nevedziau savo antro vaiko i lopseli.Ateini i darzeli ir girdi kaip uz duru staugiama ant mazu vaikiukiu, tokias rupuzes tik mesti is tokio darbo.Pas ja mano vaikas pries 7 metus suzinojo kas yra dirzas ir kampas ,kas pas mus seimoje nenaudojama.Apie kitas aukletojas galiu pasakyti tik gerus zodzius tokia kaip Regina,tai aukletoja is pacios didziausios raides,tik va gaila, kad teko siandien su ja atsisveikinti,pasiseks tiems vaikams kas gaus sia aukletoja. QUOTE(ka2laite @ 2009 05 29, 22:13) Ta aukletoja Laima bjaurybe kaip reta, vien del jos nevedziau savo antro vaiko i lopseli.Ateini i darzeli ir girdi kaip uz duru staugiama ant mazu vaikiukiu, tokias rupuzes tik mesti is tokio darbo.Pas ja mano vaikas pries 7 metus suzinojo kas yra dirzas ir kampas ,kas pas mus seimoje nenaudojama.Apie kitas aukletojas galiu pasakyti tik gerus zodzius tokia kaip Regina,tai aukletoja is pacios didziausios raides,tik va gaila, kad teko siandien su ja atsisveikinti,pasiseks tiems vaikams kas gaus sia aukletoja. nu žinokit nežinau, bet tikrai netiesą kalbat, mano vaikas eina į šitą lopšelį, Laima tikrai nemuša vaikų, ką jūs šnekat Pranutė QUOTE(odette @ 2009 06 02, 11:54) nu žinokit nežinau, bet tikrai netiesą kalbat, mano vaikas eina į šitą lopšelį, Laima tikrai nemuša vaikų, ką jūs šnekat Pranutė Kaip jus galit sakyti , kad netiesa sakau, jei pati savo kailiu ta patyriau
pasirodo as ne viena tokia, kuri pasake tiesa apie aukletoja Laima. po siai dienai as jai atleist negaliu. o kas liecia auklyte ar kita aukletoja Jolanta, tai tikrai super, bet del tos vienos mes ir perejom i kita darzeli ir esam labai patenkinti. labai keista kad ji dar tebedirba, turbut direktorei visiskai nesvarbu darbuotoju elgesys. o gaila .......
Papildyta: QUOTE(Mažulėlė @ 2009 05 26, 07:59) Auklėtojos Laimos darželyje dvi. Bent jau prieš kelis metus buvo. Viena dirbo lopšelinėje grupėje, kita - darželinėje. as kalbu apie Laima kuri lopselio grupej dirba
man žinokit sunku patikėti, kad taip kalbat
gal auklėtoja jau pasikeitė, dabar taip tikrai nėra
Issakysiu ir as savo nuomone apie lopselinuku aukletojas. Tiek Laima, tiek ir Jolanta nera ypatingos. Laima nepasizymi svelnumu, tiesiog is jos silumos nesijaucia ir su vaikais bendrauja labiau per atstuma. Na bet ji labiau ismananti savo pedagogini darba, su vaikuciais daugiau darbeliu daro ir siaip kiek esu pastebejusi, tai ji daugiau rupindavosi visom metodinem priemonem, visa grupes aplinka. Ir kiek pastebejau, tai ji labai bando itikti darzelio valdziai. Man ji gal net geresne uz Jolanta, tik, kad su priciudais. O Jolanta pries tevelius labai pasirodo, jog myli vaikus. Kai tik kas ateina, tai utiutiutiu vaikuti, o siaip tai taip nera. Ir kaip kazkuri mamyte rase, jog vaikas lopselyje isgirdo kas yra dirzas ir kampas, tai manyciau, jog cia labiau Jolantos nuopelnai, nes ji megdavo gasdinti ir ne tik. Na bet Pranute tai atsveria siu abieju aukletoju blogybes, o be to, ji juk visa diena buna, o aukletojos tik po pusdieni.
Na tikrai keista, kad nekoks zmogus dirba su vaikais.. O direktore, ikrai padaranti gera ispudi, nepakeicia tokiu zmoniu... Nebent nera kuo keisti.. Gaila, kad anksciau nesuzinojau tokiu nuomoniu ir atsiliepimu. Tikrai noris kito lopselio paieskoti, o iki rugsejo labai jau mazai liko.
Kas pereidinejot, ar pereidinejot i lopseli? ar i darzeli? QUOTE(Migliuxis @ 2009 06 03, 16:53) Na tikrai keista, kad nekoks zmogus dirba su vaikais.. O direktore, ikrai padaranti gera ispudi, nepakeicia tokiu zmoniu... Nebent nera kuo keisti.. Gaila, kad anksciau nesuzinojau tokiu nuomoniu ir atsiliepimu. Tikrai noris kito lopselio paieskoti, o iki rugsejo labai jau mazai liko. Kas pereidinejot, ar pereidinejot i lopseli? ar i darzeli? mes tai perejom i lopseli salia esanciam darzelyje "Eglute". obeleles lopseli palankem vos pora menesiu QUOTE(Zemaiciuke @ 2009 06 02, 21:14) pasirodo as ne viena tokia, kuri pasake tiesa apie aukletoja Laima. po siai dienai as jai atleist negaliu. o kas liecia auklyte ar kita aukletoja Jolanta, tai tikrai super, bet del tos vienos mes ir perejom i kita darzeli ir esam labai patenkinti. labai keista kad ji dar tebedirba, turbut direktorei visiskai nesvarbu darbuotoju elgesys. o gaila ....... Papildyta: as kalbu apie Laima kuri lopselio grupej dirba nera viskas taip baisu,tikrai QUOTE(odette @ 2009 06 02, 21:37) einam. nesakau ,kad ji yra bloga, del uzsiemimo ir vaiku lavinimo tai jai visus medalius kabinciau,nes ji pagrinde uzsiima, maciau visokius leliu teatrus zaidzia,dainuoja ,vaidina bet cia visai nesenai buvo gi incidentas,kai viena mama pamate ja stumdant vaika ir ant jo ohoho kokiais zodziais kalbant. Buvo pokalbiai ir su direktore ir su jom,ir su tevais.. QUOTE(Čipse @ 2009 06 03, 21:02) nera viskas taip baisu,tikrai einam. nesakau ,kad ji yra bloga, del uzsiemimo ir vaiku lavinimo tai jai visus medalius kabinciau,nes ji pagrinde uzsiima, maciau visokius leliu teatrus zaidzia,dainuoja ,vaidina bet cia visai nesenai buvo gi incidentas,kai viena mama pamate ja stumdant vaika ir ant jo ohoho kokiais zodziais kalbant. Buvo pokalbiai ir su direktore ir su jom,ir su tevais.. Pritariu Cipse.
Sveikos, mamytes. Na, as taip pat jau nebegaliu tyleti, kai matau tokias neteisybes rasinejant. Vedu savo suneli jau du metus ir jauciu tik pagarba ir nuosirdu dekinguma aukletojai Laimai ir seimininkutei Pranutei uz nuosirdu rupesti ir vaikuciu prieziura. Mamytes, Jums patarimas, pries rasinejant zmogu smeiziancius pasisakymus, isitikinkite ju tikrumu. sekmes.
QUOTE(Čipse @ 2009 06 03, 21:02) nera viskas taip baisu,tikrai einam. nesakau ,kad ji yra bloga, del uzsiemimo ir vaiku lavinimo tai jai visus medalius kabinciau,nes ji pagrinde uzsiima, maciau visokius leliu teatrus zaidzia,dainuoja ,vaidina bet cia visai nesenai buvo gi incidentas,kai viena mama pamate ja stumdant vaika ir ant jo ohoho kokiais zodziais kalbant. Buvo pokalbiai ir su direktore ir su jom,ir su tevais.. eik tu sau nieko nežinojau, kad tokie dalykai dėjosi, o su kokiu vaiku ji taip pasielgė? man jinai visai nieko, tikrai, aš niekad negirdėjau jos šaukiant ant vaikų, gal paprasčiausiai nepataikiau momento niekad, nu bet kad einam nuo rugsėjo, nebežinau
Galit nesibaimindamos vesti savo vaikucius i si lopseli. Jais tikrai bus pasirupinta ir priziureta tinkamai. O visiems zmonems neitiksi. Paskalu visada buvo ir bus. Juk darbas su vaikais yra labai sunkus.
QUOTE(odette @ 2009 06 04, 19:36) eik tu sau nieko nežinojau, kad tokie dalykai dėjosi, o su kokiu vaiku ji taip pasielgė? man jinai visai nieko, tikrai, aš niekad negirdėjau jos šaukiant ant vaikų, gal paprasčiausiai nepataikiau momento niekad, nu bet kad einam nuo rugsėjo, nebežinau As girdejau ne karta, lopselio mamos irgi girdejo..girdi tie kas ateina tada,kai nesitikima .Koks skirtumas kieno vaikas buvo,esme ,kad buvo. Mama suzinojo,aukletoja atsiprase gavo jos ispejimus, buvo pokalbis visu bendras ir tiek. Pazadejo pasitaisyti ir valdytis QUOTE(ugnis1 @ 2009 06 04, 19:50) Galit nesibaimindamos vesti savo vaikucius i si lopseli. Jais tikrai bus pasirupinta ir priziureta tinkamai. O visiems zmonems neitiksi. Paskalu visada buvo ir bus. Juk darbas su vaikais yra labai sunkus. tai beabejo Niekas Laimai ir nesako,kad ji bloga. Ugdo ir moko tikrai daug, bet kaip jus ir sakote,darbas su vaikais yra labai sunku. Jie mazi,jautrus..negalima ant ju issilieti del kazkokiu asmeniniu problemu,jas reikai palikti namie . Nors sakau po paskutinio incidento tikrai neturiu ka bloga pasakyti, tikekimes aukletoja suprato savo klaidas.
na zinot, lengviausia yra kaltinti aukletojas, juk kiekvienai mamai jos vaikas yra vienintelis ir nepakartojamas, taciau ir musu atzalos atskirti nuo tevu buna pasiute, neklauso, nors patys mes tai zinom, taciau tvirtinam kitaip, uzstojam juos.aukletojos taip pat ne gumines, joms taip pat skaudu, kai vaikai trenkia per veida ar pridaro betvarkiu.Esu ir as ta incidenta girdejus, taciau jus viena detale praleidot, o gal net nezinot, kad aukletoja Laima pasielge taip, kaip butu pasielgus bet kuri. Ji sutramde vaika, kuris puole musti kita vaika per veida.Va jei jus butumet to vaiko mama, kuri puole tas berniukas, gal nebutumet tokios kategoriskai nusiteikusios.tikrai negrazu yra sneketi tai, ko nezinai.Pati savo mazaji sunkiai pripratinau prie darzelio, teko paciai su juo savaite buti, tai patikekit ko maciau, vaikai ziauresni negu reikia, tik namuose atrodo geruciai. Pabandykite pacios padirbti toki darba, tada gal suprasit. Didziuojuosi Laimos ir Pranutes prieziura, jos yra tikros pedagoges vertos pagarbos, o kad kada uzrekia ant vaiku, vadinasi to reikia, juk vaika i darzeli vedam tam, kad butu isaukletas. Jolanta tai jau nuo senu laiku vaidina tobula aukletoja, labai jau lipsni perdetai.I akis sako viena, o uzdarius duris ka kita. Ziurekime i tai, i ka reikia ziureti, o neisikibkime i viena incidenta ir juo gyvenkime, juk visiems buna sunkiu dienu. Pradekime visu pirma nuo saves, tada aptarinekime kitu darba ir nuotaiku kaita.
QUOTE(ugnis1 @ 2009 06 04, 21:28) na zinot, lengviausia yra kaltinti aukletojas, juk kiekvienai mamai jos vaikas yra vienintelis ir nepakartojamas, taciau ir musu atzalos atskirti nuo tevu buna pasiute, neklauso, nors patys mes tai zinom, taciau tvirtinam kitaip, uzstojam juos.aukletojos taip pat ne gumines, joms taip pat skaudu, kai vaikai trenkia per veida ar pridaro betvarkiu.Esu ir as ta incidenta girdejus, taciau jus viena detale praleidot, o gal net nezinot, kad aukletoja Laima pasielge taip, kaip butu pasielgus bet kuri. Ji sutramde vaika, kuris puole musti kita vaika per veida.Va jei jus butumet to vaiko mama, kuri puole tas berniukas, gal nebutumet tokios kategoriskai nusiteikusios.tikrai negrazu yra sneketi tai, ko nezinai.Pati savo mazaji sunkiai pripratinau prie darzelio, teko paciai su juo savaite buti, tai patikekit ko maciau, vaikai ziauresni negu reikia, tik namuose atrodo geruciai. Pabandykite pacios padirbti toki darba, tada gal suprasit. Didziuojuosi Laimos ir Pranutes prieziura, jos yra tikros pedagoges vertos pagarbos, o kad kada uzrekia ant vaiku, vadinasi to reikia, juk vaika i darzeli vedam tam, kad butu isaukletas. Jolanta tai jau nuo senu laiku vaidina tobula aukletoja, labai jau lipsni perdetai.I akis sako viena, o uzdarius duris ka kita. Ziurekime i tai, i ka reikia ziureti, o neisikibkime i viena incidenta ir juo gyvenkime, juk visiems buna sunkiu dienu. Pradekime visu pirma nuo saves, tada aptarinekime kitu darba ir nuotaiku kaita. Tai beabejo vaikai neklauso,juk atrodo neklauso vienas ,o cia jau ju 15..bet jos pasirinko toki darba. Isivaizduoju kas butu jeigu as darbe pradeciau metyti telefona ar rekti ant klientu,nes man bloga nuotaika siandien.Toks darbas, turi nutyleti net kai kabinejasi ir kalba visiskas nesamones. Juk suaugusios moterys turi valdytis. Bet man tai labai daug ka atperka Pranute, palikdama vaika jauciuosi tikrai rami, nes zinau ,kad bus pasirupinta ir kol ji mato jokiu incidentu tikrai nebus. gaila ,kad ne ji aukletoja.. QUOTE(ugnis1 @ 2009 06 04, 19:25) Sveikos, mamytes. Na, as taip pat jau nebegaliu tyleti, kai matau tokias neteisybes rasinejant. Vedu savo suneli jau du metus ir jauciu tik pagarba ir nuosirdu dekinguma aukletojai Laimai ir seimininkutei Pranutei uz nuosirdu rupesti ir vaikuciu prieziura. Mamytes, Jums patarimas, pries rasinejant zmogu smeiziancius pasisakymus, isitikinkite ju tikrumu. sekmes. niekuo isitikinti nereikia. patikrinkit faktus pati, pasiklausinekit direktores ir t.t. as nesiruosiu tyleti, nes ji dirba su paciais brangiausiais musu stebuklais. o jei jus uz ja, cia jusu reikalas, bet nereiketu kaltinti kitu, kad kalba netiesa. ji izeide mane, mano vyra ir svarbiausia traumavo mano dukra
Tamsa Ugnis1, ar jums nejuokinga rasyti tokias nesamones,neva nesamones rasom.O gal jus perdaug ginat tamsa aukletoja?As rasau , nes tai buvo, ne apkalbos, ar nuogirdos, o is savo gyvenimo ir taip buvo pasielgta su mano vaiku.Dar kitas dalykas, ar jus matete nors vienam pasisakyme, kad kazkas peikia Pranute, pasiskaitykit is naujo o tada rasykit nesamones,ji kaip ir as rasiau sventa.O del aukletoju , taip sutinku kad darbas sunkus, bet manau toki darba pasirinko pacios.Niekad nekaltinau ju, kai ziemos metu nevesdavo vaiku i lauka, nu suprantu kol maziukus aprengs, tikrai vargas, bet kaip yra traumuojami yra vaikai , atleidimo negali buti, nesvarbu kad ji gera pedagoge, man siuo atveju nerupetu jokie vaikiski paruosimai, teatrai ir t.t...jei mano vaikui ten sunku.Visuose darzeliuose yra paruosiami vaikai,pagal programa.As dar pasikartosiu kad sitam darzelyje visos kitos akletojos tikrai labai fainos.Tik nesuprantu direktores, pries 7 metus buvo ne vienas nusiskundimas butent ant sios aukletojos, kiek buvo per tuos metus,kiek mes nezinom ir dabar dar, o ji vis tiek dirba toki darba
"<Tik nesuprantu direktores, pries 7 metus buvo ne vienas nusiskundimas butent ant sios aukletojos, kiek buvo per tuos metus,kiek mes nezinom ir dabar dar, o ji vis tiek dirba toki darba
as taip pat nesuprantu direktores. mes isejom tyliai, nesukeldami triuksmo. gaila, turbut reikejo tai padaryt.......... gal butu kas nors pasikeite QUOTE(Zemaiciuke @ 2009 06 09, 19:25) "<Tik nesuprantu direktores, pries 7 metus buvo ne vienas nusiskundimas butent ant sios aukletojos, kiek buvo per tuos metus,kiek mes nezinom ir dabar dar, o ji vis tiek dirba toki darba as taip pat nesuprantu direktores. mes isejom tyliai, nesukeldami triuksmo. gaila, turbut reikejo tai padaryt.......... gal butu kas nors pasikeite kartais zmoniu negalima atleisti
mes galvojam irgi čia persikelti, Užsirašiau iš anksto ir į Eglutę ir į Obelėlę, ir į tą Liepų g. Mažoji bus priešmokyklinėj grupė - į ši sakė priima kaip ir tipo be eilės, nes kitais metais vaikučiui į mokyklą reikia. bet mano manymu priima todė, kad gauna už vaikutį papildomų pinigėlių. Na, bet esmė ne ta.
Klausimas - kas galėtų palyginti šiuos darželius ir pasakyti, kurį geriau rinktis, kurioj grupėj būna priešmokyklinukai, kurios auklėtyojo geresnės ir pan. Kur dabar lankom darželį - tikrai nesiskundžiu ir švenčių (vos ne kiekvieną savaitę), dukra moka mintinai visą eiliuotą pasaką Raudonkepuraitė, yra jaunųjų gamtininkų būrelis (susitinka 2 kart per savaitę), kartą į mėnesį pažintinė išvyką toliau pavažiuoja. Noriu, ir kad vaikai prižiūrėti būtų, ir kad veikti turėtų ką, kad išmoktų, kad noriai į darželį eitų. Ir labai nemėgstu, kai piniginiai reikalai tvarkomi per vaikus (pasakyk mamytei, kad duotų pinigėlių). Aš savo vaikams aiškinu, kadangi jie nedirba ir pinigų neuždirba - tai visus piniginius reikalus tvarko tėveliai, o vaikučiai rūpinasi, kaip gražiai sutarti su darželio draugais.
Gal kas pradėjot nuo š.m. eit į šį darželį, ar esat patenkinti, na bent kol kas?
QUOTE(ka2laite @ 2009 06 09, 09:54) Tamsa Ugnis1, ar jums nejuokinga rasyti tokias nesamones,neva nesamones rasom.O gal jus perdaug ginat tamsa aukletoja?As rasau , nes tai buvo, ne apkalbos, ar nuogirdos, o is savo gyvenimo ir taip buvo pasielgta su mano vaiku.Dar kitas dalykas, ar jus matete nors vienam pasisakyme, kad kazkas peikia Pranute, pasiskaitykit is naujo o tada rasykit nesamones,ji kaip ir as rasiau sventa.O del aukletoju , taip sutinku kad darbas sunkus, bet manau toki darba pasirinko pacios.Niekad nekaltinau ju, kai ziemos metu nevesdavo vaiku i lauka, nu suprantu kol maziukus aprengs, tikrai vargas, bet kaip yra traumuojami yra vaikai , atleidimo negali buti, nesvarbu kad ji gera pedagoge, man siuo atveju nerupetu jokie vaikiski paruosimai, teatrai ir t.t pilnai pritariu siai mamai- UGNIS1 nejuokinkit cia musu nes mes puikiai matom kad atejot Laima gint, o as tiesiai sviesiai galiu papasokot apie pastaraji incidenta nes zinau viska tiksliai 100 proc kaip viskas vyko- vienas berniukas atsisedo rubinelei rengtis i lauka, atejo mergaite ir nustume ji nuo suoliuko tai jis su batu gindamasis trenke jai ( is kart pasakau kad tarp vaiku neieskau kaltu ar nekaltu- juk vaikai pesasi pastoviai) mergaite aisku pradejo verkt, berniukas issigando ka padares irgi i asaras, norejo prieit prie mergaites paziet ka jai padare tada pribego Laima, griebe ta vaika uz rankos ( o siuo momentu iejo visai kitos mergaites mama i grupe ir pamate visa grazuma), bloske vaika i sona taip kad tas vos neparkrito, pradejo rekt ant jo , vadint isteriku, grasint kad ji ismes is sito darzelio ir nepriims i joki kita, ir tt ir tt tai pasakykit man dabar ar tai yra gera aukletoja ir ar gali zmogus dirbdamas su vaikais sitaip nesivaldyt? sioj situacijoj as manau jai dar cia gerai labai baigesi galejo mamos rasyt skundus ant jos o ne atleist tokius dalykus
Kas ten pas jus darosi?
Šiaip apie šį darželį girdėjau tik gerus atsiliepimus...na dėl vieno incidento nereikėtų spęsti apie visą darželį.
Kaip suprantu į lopšelio grupę priimami vaikučiai nuo 1,5 m., tiesa? O toliemsnės grupės nėra mišrios, t.y. nėra vienoje grupėje 3 ir 5-6 m. vaikučių? Pagal naują tvarką galima rinktis tik 2 darželius, tai turiu apsispręsti QUOTE(Axxa @ 2010 05 03, 14:58) Šiaip apie šį darželį girdėjau tik gerus atsiliepimus...na dėl vieno incidento nereikėtų spęsti apie visą darželį. Kaip suprantu į lopšelio grupę priimami vaikučiai nuo 1,5 m., tiesa? O toliemsnės grupės nėra mišrios, t.y. nėra vienoje grupėje 3 ir 5-6 m. vaikučių? Pagal naują tvarką galima rinktis tik 2 darželius, tai turiu apsispręsti toks rimtas incidentas jau ne vienas buvo o maziausiai trys, as tai siulyciau mamoms jei yra galimybe vest i kita darzely vaikus, nes ir ugdymas cia neipatingai geras, ir sventes skurdokos sakyciau QUOTE(ciupakabra @ 2010 07 15, 14:43) toks rimtas incidentas jau ne vienas buvo o maziausiai trys, as tai siulyciau mamoms jei yra galimybe vest i kita darzely vaikus, nes ir ugdymas cia neipatingai geras, ir sventes skurdokos sakyciau atlankėm metus laiko, jokio incidento nebuvo... šventėm labai vaiaki paruošti gerai... skurdokos, o ko reikia jei neužtenka vaidinimo ar dainelių ir vaišių po jų??? ugdymas neypatingai geras... galit pakomentuoti?? dukrytė vos ne kasdien naują eilėraštį sako, dainelę dainuoja... ryto rato užsiėmimai, pasakoja vis, piešimo ir pan. darbelia... na taip, būrelių nėra, bet daug kur jų nėra... QUOTE(ciupakabra @ 2010 07 15, 15:43) toks rimtas incidentas jau ne vienas buvo o maziausiai trys, as tai siulyciau mamoms jei yra galimybe vest i kita darzely vaikus, nes ir ugdymas cia neipatingai geras, ir sventes skurdokos sakyciau pritariu visu 100proc. vixiuke reiktų pamatyti kaip kituose darželiuose vaikai ruošiami šventėms, o paskui kalbėti QUOTE(mamulytės @ 2010 07 26, 07:02) pritariu visu 100proc. vixiuke reiktų pamatyti kaip kituose darželiuose vaikai ruošiami šventėms, o paskui kalbėti ėjom metus į kitą darželį, turiu su kuo lyginti... o man svarbu, kaip su vaiku bendraujama užsiimama kasdien, o ne kaip paruošiami vien tik parodomajai programai, kad prieš tėvelius pasirodyti
Paskaičiau visą temą ir aš įsiterpsiu. Apie lopšelį tikrai nieko negaliu pasakyti, nes dukrą pradėjom vesti tiesiai į darželį, nors dukra dar neturėjo 3 metukų. Visus 3 metus lankė "Ąžuoliukų" grupę pas auklėtojas Jolitą ir Ritonę bei auklytę Sabiną. Dabar jau eina į paruošiamąją- "Obuoliukų" grupę. Kadangi dar tik rugsėjis, tai apie naujas auklėtojas galiu pasakyti tik tiek, kiek dukra sako, kad tai geros auklėtojos.
Dabar šio darželio pliusai, kuriuos esame pastebėjusios su dukra: - darželis nedidelis, jame tik 4 grupės: lopšelis, paruošiamoji ir 2 tarpinės (Dukra be problemų žinojo ir kitų grupių auklėtojas ir vaikus, nes dažnai kieme žaizdavo kartu); - darželio teritorija labai gražiai sutvarkyta (šiemet dar ir atnaujinta) , aptverta ir rakinama, todėl jokių šunų vedžiojimo nepastebėjau, ko nepasakyčiau apie šalia namų esantį darželį "Čiauškutis". Smėlio dėžė uždengta ir rakinama. Yra nuimamos sūpynės, šiemet pastatytas didelis laivas. - darželio labai skanus maistas, esu pati ragavusi kol pratinau dukrą prie darželio, nors jau pirmą dieną vaikas išbuvo visą dieną ir net nenorėjo eiti į namus. Ir dabar jai niekas tokios skanios "šokoladinės" košės (manų košė su cinamonu) neišverda kaip darželis. - dukra lankė ir logopedę ir mankštą ( dukrai padarydavo ir kojyčių masažą), šokius (tiesa, kas nori lankyti šokius, reikia mokėti 25Lt per mėnesį). - auklėtojos neapsiriboja vien tik savo kiemu, dukra ne kartą pasakojo, kad ėjo pasivaikščioti prie panemunės tilto, pasižiūrėti kaip traukiniai važiuoja, į šalia esantį stadioną pasportuoti). -grupės suremontuotos, labai graži patalynė -su vaikiškais piešinėliais ( dukra sakė, kad darželio gražesnė patalynė nei namuose). Turbūt ir daugiau surastume pliusų..... Apie auklėtojas..... Dukra labai mylėjo savo auklėtojas Ritonę ir Jolitą bei auklytę Sabiną. Tai iš tikro nuostabūs žmonės! Dukra ir daug eilėraščių moka, ir visada būdavo perrengta, jei sušlapdavo arba po miego į kelnes pridarydavo, ir kasos supintos, nors plaukai neilgi, vienu žodžiu tik patys geriausi prisiminimai..... Tvirtybės, kantrybės ir sveikatos Joms...... P.S. Vieną vasarą, kai darželis atostogavo, leidome vaiką į kitą darželį "Rudnosiukas", tai dukra ištvėrė tik 2 savaites, nes vaiką vis rasdavom liūdną ir apsiverkusį... Pas auklėtojas klausėm, kodėl tas pastovus nenoras eiti į darželį ir vaiko ašaros, tai atsakė, kad čia daug vaikų ir niekas čia su jais "nesicackina"......Paskui dukrą išvežėm pas močiutę "kad nervai atsigautų". O rudenį vis dar klausdavo iš ryto: ar važiuosim į savo gerąjį darželį.... o kodėl nepasakote kokie yra minusai, apie jūsų grupę nežinau, o kodėl nepapasakojate kaip yra mušami vaikai ir tėvai tai sako direktorei, bet direktorė visiškai į tai nereaguoja? kodėl reikia vardinti tik pliusus, o pamiršti minusus? kodėl nepasakote, kad darželyje kiekvieną mėnesį vyksta didžiausios rinkliavos, prieš kalėdas renkama nenormali pinigų suma, ko nėra kituose darželiuose, kiekvienais metai pradėjus vaiką leisti į darželį dar reikia susimokėti po 50 arba 100lt grupei papuošti ir t.t. jei pabūtumėte už durų kai auklėtojo nemato, tai išgirstumėte visko visko, atšoktų noras vaiką leisti į šitą darželį
niugi gyriau darželį, bet jaučiu ne į tą temą papuoliau
laba, taigi man teko padirbeti siame darzelyje. sunku su vaikais dirbti, taciau su aukletoja Laima dar sunkiau, ji reikalauja didesnes prieziuros nei mazyliai. zinau,kad ji neima vaiku ant ranku, ju nerengia, nei i lauka nei po pietu, tai daro pranute.
dabar kiek zinau lopselyje yra nauja aukletoja, jauna. gal kas zinot kaip ji dirba? kokie atsiliepimai? nes
sakyčiau šitos pusės auklėtojų nereiktų išskirti nei vienos, visos labai jau panašios
kas dėl Laimos tai nieko blogo apie šitą auklėtoją negaliu pasakyti, vienintelė auklėtoja kuri verta pagarbos šiame darželyje (čia tik mano nuomonė, kalbu apie šitos pusės auklėtojas) tik niekaip nesuprantu jei tėvai skundžiasi auklėtojų darbu, kodėl direktorė nedaro išvadų QUOTE(mamulytės @ 2010 09 16, 08:53) o kodėl nepasakote kokie yra minusai, apie jūsų grupę nežinau, o kodėl nepapasakojate kaip yra mušami vaikai ir tėvai tai sako direktorei, bet direktorė visiškai į tai nereaguoja? kodėl reikia vardinti tik pliusus, o pamiršti minusus? kodėl nepasakote, kad darželyje kiekvieną mėnesį vyksta didžiausios rinkliavos, prieš kalėdas renkama nenormali pinigų suma, ko nėra kituose darželiuose, kiekvienais metai pradėjus vaiką leisti į darželį dar reikia susimokėti po 50 arba 100lt grupei papuošti ir t.t. jei pabūtumėte už durų kai auklėtojo nemato, tai išgirstumėte visko visko, atšoktų noras vaiką leisti į šitą darželį Tai kad minusų neįžvelgėm, na gal vienintelis, kad maitinimas 3 kartus, nes aš tikrai būčiau nieko prieš jei būtų ir priešpiečiai, bet prieš vesdami į darželį žinojome, kad čia maitina 3 kartus..... Apie mušimus..... Specialiai dukrą (jai tuoj 6 metai) pasikviečiau ir klausinėjau ar darželį nors kartą mušė, ar stumdė, o gal matė kaip kitus vaikus mušė, ji atsakė, kad ne ( ir aš ja tikrai tikiu, nes mano vaikas visada labai norėjo eiti į darželį, ir jei būtų kažkokių incidentų, tai tikrai būčiau žinojusi...). Aš kalbėjau apie vieną grupę, tai "Ąžuoliukų", ir tikrai apie kitas grupes nedrįstu kalbėti, nes lopšelio nelankėm, o priešmokyklinę tik pradėjom lankyti, todėl taip pat nedrįstu dar kalbėti- per mažai laiko, kad susidaryčiau kažkokią nuomonę..... Apie rinkliavas.... Rugsėjo mėnesį dėdavome po 20Lt naujiems žaislams, knygutėms ir auklėtojos visada parodydavo ką nupirko: buvo pirkta ir nauja virtuvė, ir kirpykla ir dėlionės..... Gruodžio mėnesį dėjomės po 50 Lt( šią žiemą, anksčiau man atrodo po 30Lt), į kurią įėjo: už senelį šaltį po 10Lt, už vienodas vaikų dovanėles, didelį tortą ir kitą maistą (žinoma truputį nešdavom ir savo), auklėtojų ir auklytės simboliškus čekius. Viskas daugiau rinkliavų nebuvo.... Tai ar čia daug per 1 metus? Apie grupės papuošimus.... Prisipažinsiu apie tai nieko nežinau... Gal mūsų grupė nebuvo puošiama????? Man nereikia būti už durų ir klausytis auklėtojų, nes visus pletkus ir taip vaikas parneša namo Ir dar kartą noriu pasakyti, kad aš kalbu kolkas apie vieną grupę, po kelių mėnesių galėsiu pakomentuoti ir apie paruošiamąją, bet kolkas per anksti, nes kaip sakoma- apie knygą nesprendžiu tik iš viršelio...... |