Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Eiguliai: darželis "Spindulys"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3
gutukas
gyvenam Eigulių mikrorajone. 2.gif 2,5 mėnesio.pradėjau galvoti apie darželį ir kad gal jau reiktų užregistruoti vaiką g.gif nes kiek žinau reikia kuo anksčiau užsiregistruoti,kad būtų vieta norimu laiku(na manau su kyšiu jų visada būna,bet to nesiruošiu daryti) wink.gif

Eigulių mamytės laukiu jūsų patarimų ir nuomonių smile.gif
viva
Gal ne Spindulelis, o Spindulys??? g.gif (cia priesais Topoli). Mes cia gyvenam jau 1.5 metu, vyriausias jau pradejo mokykla lankyti, o vidurinis dar darzeli lanko. Jauneli irgi ten pat uzrasiau. Privalumai: arti namu, uzrasant vaikus nekilo jokiu problemu, kazkaip negirdejau, kad kysius imtu, gal ir yra vidiniu nesutarimu tarp darbuotoju, tai tevai apie tai nezino (nebent butu artimi tu darbuotoju draugai), tevai vaikui perka tik tas priemones(piestukai, flomasteriai, dazai, spalvotas ir baltas popierius, plastilinas ir pan.), kurios reikalingos vaikui lavinti, o skalbimo ir kitas priemones - nepraso. Patalynes, ranksluosciu nereikejo. Kas gali, duoda 5 lt grupes reikmems (bet cia tevu iniciatyva). Neteko susidurti su bjauriomis aukletojomis - visos savaip geros, normaliai pasisneket galima. Atvaziuoja ivairios grupes su spektakliais, net cirko artistai buna. Cia gal visuose darzeliuose buna. Jei tevai neturi pinigu spektakliui, vaikas tiesiog neina i ji, aukletoja su juo uzsiima. Dar papildomai lavinti galima: yra anglu k, dailes, sporto, sokiu bureliai, kur uz 10-15 lt papildomai lavinami vaikai. Ir logopede yra.
Va visai neseniai sugalvojo aukletojos Zibintu svente surengti, dare is popieriaus zibintus, tevai zvakutes tik atnese, taip grazu buvo, taip gera, nedaug kainavo, bet vaiku sirdeles tikrai susilde. Dabar vaikai daro atvirukus (ir su teveliu, ir su aukletoju pagalba) - bus paroda biggrin.gif
mazaaudrute
apie spindulį galėčiau paskyt, kad jei pakliuvo jūsų vaikiukas pas Devenienę, tai keiskit grupę ar darželį, ji net į šalimais esančias grupes ateina pastumdyti vaikų, kai plepa su kitom auklėtojom. Ji tikrai nemoka su vaikais elgtis, vaikai jos nemėgsta, daug apie ją žinau, nes kaimynė buvo, ji savo dukra kaip kalėjme auklėjo... Dar nieko gero yra Žilionienė, broliui nepatiko kai pas ja lankė "drugelių" grupę, o dabar perėjo į "gandriukų" gr., tai laaabai laimingas, faina faina auklėtoja Buivydienė thumbup.gif su vaikais tiek daug padaro, susiorganizuoja, mano broliukas iš "ožio" draugiškas menininkas pavirto clap.gif
Ir norėčiau pasakyt, kad šiaip tai nėra gerų ar blogų darželių, yra geros arba blogos auklėtojos smile.gif
knielita
Šis darželis šalia mūsų namo, tačiau nesižaviu aš juo. Kiek nueinam į jį pažaisti, tai pridaužyta stiklų, teko net švirkštą mamyti, na žinoma, čia jau ne darželio kaltė. Tačiau į aplinką leidžiama kiekvienam eiti, sėdi paauglių grupės - rūko. O ir auklėtojos kiek mačiau lauke, nelabai jau gerą įspūdį paliko- rėkia ant mažiukų. Kitos mamytės šalia gyvenančios irgi papasakojo ne itin gerų dalykų, kad vaikais nelabai rūpinasi ir pan. Tad mums jis nors ir labai arti, pasirinkome kitą darželį, taip norisi, kad vaikučiui būtų gerai...
miegelis
As irgi patarčiau, jei šalia gyveni, pasivaikščiot aplink darzeli, kai vaikai lauke. Negaliu nieko sakyt apie visą darželį - sistema kaip ir kitur. Eina ten ir draugės vaikas, bet atskiros auklėtojos, tai kelis kartus yra apakinusios savo "pedagokiškumu".
knielita
Kiek maciau pasikeite darzelio aukletoja. Ji jauna, taciau vienas dalykas man labai nepatiko. Apie pietus mano mazius vaiksciojo to darzelio takeliais, nedare nieko blogo, nei sukavo, nei skyne geliu ar dar kazko, direktore priejus liepe mums eiti is cia, nes kazkokia mama sake, kad moka uz darzeli ir nenori, kad siame darzelyje vaikscioti kiti vaikai ir zaistu smelio dezese g.gif Man nepatiko ne tai, kad ji mus isvare, bet tai, kad pavesineje sedeje paaugliai galejo ir toliau nieko netrukdomi sukauti ir rukyti doh.gif blink.gif . Vadinasi pasaliniams vaikams draudziama vaikscioti, o paaugliams galima, nes kazkokia mama ju neminejo doh.gif g.gif. Tai kokia cia tvarka? Ir dar musu kaiminei truko kantrybe ir ji atsieme 4 m. dukryte is sio darzelio, mergyte nuo rugsejo eis i kita darzeliuka. O motyvas tas, kad dukra 3 sav. per menesi serga, nes daznas atvejis, kad aukletojos liepia vaikams plauti rankytes po lediniu vandeniu, daro skersvejus ir pan.
Nors gal ir nera visas darzelis kaltas, kaltos aukletojos , nors gal kai kurios tikrai yra geros.
AGFA
Birželio mėnesį iš šio darželio išėjo dar vienas mano vaikas. Ne šiaip išėjo, o į pirmą klasę. Grupės auklėtoja buvo Danguolė Buividienė. Man auklėtoja buvo, yra ir liks kaip geras, šiltas, rūpestingas žmogus ir pedagogas. Žmogus kuriam kiekviena vaiko problema buvo nesvetima, vaikai buvo mylimi ir globojami, mokomi ir tobulinami. Kiekviena šventė organizuojama su meile ir noru. Dėja, mes užaugom ir palikom darželį. O rašau po tiek laiko ne šiaip sau. Per išleistuves auklėtoja vaikučiams padovanojo varpelius, kad šis varpelis keltų į mokykla. Mano pirmokas tuoj prisiminė dovaną ir atnešęs liepė kelti tik su varpeliu. Kad ir maža dovanėlė, bet nuo mylimo žmogaus labai brangi. Ir ankstu rugsėjo pirmosios rytą vaikas prašė kad nupirkčiau gėlytės žiedelį pasveikinti savo buvusią darželio auklėtoją. Auklėtojai linkiu tik sveikatos, šypsotis ir būt laimingai.
dragon
Gal pasakysit,kokios grupes aukletoja,Deveniene ir Zilioniene,labai prasau O zinokite mamos,Kad "BITUCIU" ir "GANDRIUKU"labai geros ir mielos aukletojos.
and123
mano vaikas lanke pas zilioniene,tai pati puikiausia aukletoja. na, jinai tikrai jums nepriskies,kaip negali gyventi be jusu,bet vaikus priziuri ir ismokina. tai tikrai nuostabus zmogus,be to, drugeliuose tikrai nedirbo.Kazkas kazka sumaise,ir zmogui klijuojama etikete be pagrindo. jei dar tureciau viena vaika, tai tikrai tik i voveriukus leisciau,nes ten zilioniene dirba.o spindulys tikrai geras darzelis,ir aukletojos ten rupestingos,juokas ima, kai kalbama apie ledini vandeni ir skersvejus. taip tikrai nebuna, nes siais laikais brangus kiekvienas vaikas- jei bus mazai vaiku,grupe uzdarys ir tiek:)

eglelev
Tikrai geru atsiliepimu teko girdeti apie Boruzeliu grupes aukletoja Regina. Ji su paciais maziausiais draugauja biggrin.gif Drauge vede savo mergaite. Sake, aukletoja tikrai silta ir maloni, rupestinga.
Diina
Noreciau trumpai pasidalinti mintimis apie darzeli "Spindulys". Tai labai puikus ir geras darzelis thumbup.gif .Pries kelis metus ji lanke mano vyresnysis sunus(dabar jau moksleivis) ejo pas aukletoja Romute Zilioniene. Tai puikus ir nuostabus zmogus, rades kelia i kiekvieno vaiko sirdele. Pereitais mokslo metais pas ta pacia aukletoja ejo mano jaunelis(dabar priesmokykline gr. lanko), vaikas su asaromis isejo is sios grupes, nes labai patiko aukletojos Romute ir Danute. ir dabar vis nubega pas buvusias aukletojas. Noreciau joms padekoti uz mano vaiku prieziura ir meile jiems.Didelis jums dekui
dragon
QUOTE(eglelev @ 2006 01 17, 12:17)
Tikrai geru atsiliepimu teko girdeti apie Boruzeliu grupes aukletoja Regina. Ji su paciais maziausiais draugauja biggrin.gif Drauge vede savo mergaite. Sake, aukletoja tikrai silta ir maloni, rupestinga.
*

Mano vaikas lanke Boruzeliu.Aukletoja l.gera padaro ispudi apie save,prie tevu,bet nieko,per kiek tai laiko ir vaikas priprato. tongue.gif Tik man nepatiko,kai paklausi,atsiimant vaikeli,kaip jam sekesi,tai oi viskas gerai,ir taip visus metus. biggrin.gif O kai susitikom po poros metu pamate vaika ,tai oi oi koks tu dabar ir t.t.Ir kalba; oi
kaip buvo is pradziu biggrin.gif ,tai supratau,kad tam vaikui buvo ne kas . g.gif Buciau net nebevedus.Ir dabar taip yra,nors jau kitoje grupeje.Ten gal tokia darzelio nuostata,nieko nesakyti tevams,Kai vaikas parejes pasako kas buvo,ne tik su juo,bet ir su kitais vaikais. blink.gif O kai paklausi ,viskas gerai.Na jau kai aikivaizdiai matosi, kai pristoji ir klausi,kad buvo taip ar kitaip,kai pats pradedi kalbeti,tai aukletoja patikslina,bet placiau nepasakoja. lotuliukas.gif blink.gif
Toks vaizdas,kad parasyciau visa knyga apie lankymasi dazelyje biggrin.gif

4blueflower
As vedu savo maziuke i sio darzelio "Boruzeliu" grupe.Labai faina aukletoja Regina
Nors kartais ir nepasako visko kaip sekesi mano saulutei lopselyje.O kita aukletoja Rasa tai nelabai kokia-nepatinka nei man nei mano maziukei.Bet del to tikrai nekeisim darzelio nes mums buvo sunkoka i ji patekti, o i kitus isvis be sansu tuo metu kai norejom patekti(kazkur pries metus).
Daivuxx
Norejau paklaust, o kiek reikia laukti eileje, norint i si darzeli pakliuti??? Kitur kai skambinausi, tai eiles 2-3metais i prieki?? g.gif
eglelev
Nors as mazyliu dar neturiu, bet kiek zinau (na is draugiu prisiklausiau), i bet koki darzeli reikia kuo anksciau uzsirasyti. Eiles tikrai buna. Tad nedelsk ir kuo greiciau pasiteirauk smile.gif Man atrodo geriausia reikia nueiti i vieta, nes skambutis tik skambuciu ir lieka...
Daivuxx
QUOTE(eglelev @ 2006 02 17, 12:42)
Nors as mazyliu dar neturiu, bet kiek zinau (na is draugiu prisiklausiau), i bet koki darzeli reikia kuo anksciau uzsirasyti. Eiles tikrai buna. Tad nedelsk ir kuo greiciau pasiteirauk smile.gif Man atrodo geriausia reikia nueiti i vieta, nes skambutis tik skambuciu ir lieka...
*

na ir as taip mana.tai greitu metu, kai surasiu kas paziures maniske, leksiu uzrasyti ja smile.gif
bandele
hi.gif Sveikos mamos. Mano mergyte taip pat eina i darzeli "spindulys". Tai gal kas ka nors gali papasakot apie "misko pauksteliu" grupes aukletojas Irena ir Rasa? Nu nezinau kas kaltas ar aukletojos ar tiesiog mergytes nusilpesd imunitetas, bet kai pradejom eit nuo rugsejo i darzeli tai tik 3sav buvom, nes viena einam 2-3savaites sergam. schmoll.gif Ziauru!!! Labiausiai kas nepatinka, kad vaikam viska sukisa i kelnias,nesvarbu ka beaprengtum ir maike ir bliuzona ir megstuka ir liemene, nesuprantu kam. g.gif Darzeli silta,kai parsiveda is lauko palieka su pedkelnem o ant virsaus su kelnem, tai susilusia randu. protest.gif O siaip tai gal ir nieko tam darzeli,auklyte labai maloni, nors ir aukletojos nepiktybines,graziai bendrauja su tais vaikais.Nors ir nenoreciau kad tik glostytu,juk reikia kartais ir pabart ir pamokyt kaip ka daryt.O jos tai mokina. smartass.gif pioneers.gif
bandele
verysad.gif liudna,kad cia niekas nebendrauje, o taip noretusi ir kitu nuomone sia teme isgirst. Nejaugi niekam neaktualu? g.gif
bandele
verysad.gif surrender.gif rolleyes.gif tai kur visos dinge?!
bandele
g.gif ei kur jus?! Nejaugi neikas neveda savo vaiko i sio darzelio grupe? g.gif verysad.gif
merdzina
gal tiesiog reiketu pasikalbeti su aukletoja ir pasakyti, kad tavo vaikui i kelnes megztuko nekistu? kad tavo vaikui pedkelnes nuimtu? bet ar pati nepagalvoji, kad be pedkelniu vaikui persalta???
veda mano drauge i sia grupe savo vaikiuka... ir zinai nesiskunde nei karto del siu dalyku smile.gif ji kaip tik dziaugiasi aukletoju rupestingumu 4u.gif
o su pedkelnem vaikuciui geriau ir silciau, juk nevisada ant kilimo sedi ir nevisada priversi ji ant jo atsisesti smile.gif o kad rubelius sukisa, tai manau i lauka einant juk silciau vaikeliui g.gif gal tiesiog pakalbek su aukletoja, nemanau, kad ji neisklausys wink.gif
o ligos ligeles... dazniausiai visi vaikai ta praeina, o po to "uzsigrudina" (jei galima taip sakyti) ax.gif
o gal tiesiog vitaminu tavo mazajai truksta, pasitark su pediatru wink.gif
svarbiausia nebijok kalbeti su aukletoja, juk tai del tavo vaiko geroves 4u.gif
auroryte
As vedu savo sūnų į Katinėlių grupę. NIeko blogo negaliu pasakyti, tik gero, auklėtojos malonios, įdomiai su vaikais bendrauja. Abi jaunos, tai man privalumas. Viena bėda, kad mano vaikis dažnai serga, bet juk beveik visuose darželiuose tas pats, nes kur daug vaikų- daug ir virusų, nieko čia nepakeisi. Kuris neatsparus, tas ir serga. Bet čia ne auklėtojų kaltė, manau, be to , kai grupėje beveik 20 vaikų, visų nelabai ir sužiūrėsi , ko gero..
bandele
wub.gif as suprantu, kad grupej daug vaiku ir jie visi serga, vitaminu mums netruksta. O del kelniu sukisimo tai taip silciau kai viska sukisa, bet tai kai veda i lauka ir pedkelnes i lauka, bet juk , nu cia as taip manau, kad per silta grupej visgi vaikai juda lakso ir panasiai....
aisku cia gincytinas klausimas ir kiekviena mama turi savo nuomone.... tai normalu

as tik pakalaust ir pasitart norejau, aukletojos man taip pat patinka-linksmos rupestingos...nejaugi as ka netaip pasakiau, kad is karto man vitaminu siulot g.gif
Vienu zodziu - viskuo esu petenkinta ir aukletojos man patinka, nesu toks zmogus kad ka nors juodinciau - jos abi sauniai dirba savo darba thumbup.gif ( tik visada kyla kazkokiu klausimu-juk as namie ja rengiu vienaip darzeli kitaip, tiesiog priprasiu ir tiek ) wub.gif
Lishka
o kurioj tiksliai vietoj šitas darželis, nes mes kaip tik kraustysimės į eigulius tai po biški pradedu žiūrinėtis. ir nuo kokio amžiaus į jį priima?
Dzordza
O gal yra lankanciu ar lankiusiu Drugeliu grupe. Mus kaip ir prieme i sia grupe, bet kazkaip aukletoja nustebino savo kategoriskumu unsure.gif Gal kategoriskumas tokiems vaikams ir gerai, bet kai i klausimus "ka vaikai veikia per diena" atsakymas - vat bus pries rugseji paruosta programa, galesit pasiskaityt; kazkaip man nesuprantama. Manktelem turi atskira sale, o trimeciams vaikams, kurie neturi ortopediniu problemu, ji kaip ir nepriklauso. dailes uzsiemimai tipo irgi dar nepriklauso... Kazkaip pasimeciau po susitikimo su aukletoja...
Pikta voverė
Mano abu vaikai lanko "Spindulio" darželį. Vienas VOVERIUKŲ grupėje, pas Danutę ir Romutę labai geros auklėtojos. O dukra BITUČIŲ grupėje, tai auklėtojos nuostabios.
Aš sūnų į daržęlį užrašiau gal gegužės mėn, o pradėjo lankyti nuo rugsėjo. Nereikėjo nei kyšių nieko. Dukrą sugalvojau dar vėliau, gal birželio gale, bet ir ją priėmė nuo rugsėjo į lopšelį į MIŠKO PAUKŠTELIŲ grupę. Net pati nusistebėjau, kaip čia man taip pasisekė.
Ija
Mano dukrytė taip pat lanko šį darželį, įdomu būtų sužinoti daugiau nuomonių apie jį. Gal turit kokių pastebįjimų ar patarimų? Vis noriu sužinoti kaip maistas, ar skanus?

Kažkaip apie šį darželį labai mažai kas rašo...
Lishka
užrašiau savo merginą į šitą darželį nuo ateinančio rugsėjo, tai ką aš žinau, direktorė tokia nebloga pasirodė, be jokių kyšių nuėjau ir viską išsamiai paaiškino ir šiltai priėmė.. nu kai nueisim lankyt tada pamatysim kaip ten iš tikro
daivaxx
as tai vesiu savo vaika i si darzeli spindulys kaip ir sake visos aukletojos savotiskai geros,beto reikia ir grieztu aukletoju.i si darzeli daug draugiu ir pazystamu veda savo vaikus ir ne viena nesiskundzia.gyvenu prie darzelio einu i ji ir matau kaip jos su vaikais elgiasi,o jei jos lauke nieko vaikams nesako tai dar nereiskia kad nesirupina ir nepriziuri nes yra tokiu mamu kurios net uzrekt ant vaiku neleidzia .o vaikai sau laksto bele kur daro beleka ,o jis nieko padaryti negali.buvau pasiimtidrauges vaika tai pats vaikas man pasake kad buvo aukletoja uzdare grupej tryse ir uzrakine ,bet aukletoja nepasiskunde.aisku as nieko nesakau ,ir aukletojos buna neteisios bet yra tokiu vaiku,kad jei buciau aukletoja tai pati trenkciau i siena.ateina nescia moteris i darzeli o 4m vaikas "ei stora karve",aukletoja liepe atsiprasyti o jis ja pasiunte .akletoja sake kad jo tevai labai gerai stovi ir vaikui viskas galima, nesiotis i darzeli to ko negalima ,erzinti vaikus mustis ir jos nieko negali padaryti.o naujoji direktore tai labai gera daug geresne uz ana ,sita kysiu neima galit net nesiulyti sutvarke darzeli apsodino medeliais,ji nieko nesako ir nedaro jei pasaliniai vaikai zaidzia kai darzelyje jau nieko nera,o kat darzelyje pilna bernu tai ne jos kalte ji uztaise visas skyles ,uztvere nereikalingus vartelius -jie persoka,cia jau reikia susirupinti bernu tevams kaip jie juos isauklejo.uz tai ir reikia grieztesniu aukletoju.kiek zinau ir matau sitas darzelis labai tvarkingas ir nera cia ko ji apsneketi ,o jei kam nors nepatiko ,tai gal ir nepatiko del to kad su vaiku griezciau pasielge o kad ju vaikai tokie tai patys nemato.
daivaxx
noreciau paklausti,o pirma atsiprasyti nes matau kad del kai kurios grupes tikrai klydau:mano sunenas eina i drugeliu grupe(pradejo eiti nuo rugsejo pries tai ejo i misko pauksteliu),pries menesi jau jis pradejo rytais verkti ir skustis kad nenori eiti i ta grupe nes aukletoja ji veja is grupes,kai as pas aukletoja paklausiau kodel taip yra tai buvau soke,pasake kad kai su vaikais nesusitvarkau tai turim toki maza kambariuka tai ten uzdarau viena.o siandien sakau jam jei busi negeras nunesiu aukletojai dirza ir kai busi negeras gausi tuo dirzu,tai jis sako nereikia aukletoja turi ir pasake kad kai buna vaikai negeri numauna pries visa grupe kelnes ir duoda per nuoga uzpakali ir tada vaikai verkia(tas kuris gauna)o kiti juokiasi.jo mama isvaziavo dirbti i uzsieni ir savo globa perdave savo mamai kad ji turetu visas teises i ji (del dokumentu, biuletenio ir t.t.)tai kol ji buvo cia viskas buvo gerai vaikas buvo geras o dabar kai nera su vaiku nesiskaito,vaiksto isvirksciais rubais kito vaiko kojinem kelnes prieki i uzpakali o ji sako kad visu vaiku priziuret nespejam tai atsiprasau cia ju darbas .cia dar viena mama uzsipuole kad sunenas musa jos vaika ir kad darys susirinkima kad perkeltu i kita grupe.tai atsiprasau cia yra darzelis visi vaikai savotiskai yra velniukai as neginu suneno bet kai jis gryzdavo su fanarais apdraskytas iplestom ausim tai nejom ir nesiskundem juk jie vaikai ir neissiaiskinsi kuris pradejo ir kuris kaltas o as savo sunena pazystu jis tol nesimusa kol jam ko nepadaro.pries pora dienu susitikom buvusia aukletoja misko pauksteliu tai pasake kad sunenas buvo pats geriausias vaikas grupej visada prieidavo prie jos apsikabindavo ir pasakydavo kad ja labai myli. tai kas cia kaltas ar vaikai ar tokios senes aukletojos kuriom i pensija laikas .net nezinojau kad tokiu yra kol pati nesusiduriau su tuo.bet direktore man labai patiko ,ji labai malonikad tokiu daugiau....
Ija
Kuri čia auklėtoja taip elgiasi? Siaubas, tai vedėjai apie tokią auklėtoja reikia pranešti....
daivaxx
kuri konkreciai nezinaubet ten jos dvi sukiene leva ir buloviene virginija.
kaip tik siandien buvau darzeli galvojau suma pakelsiu ,bet sugalvojau geriau nes siandien buvo svente nenorejau nuotaiku gadinti ,paprasiau pas mociute to vaiko kad ji pasiimineciau as vakarais ir kai pamatysiu koki ju bajeri kad vaikas bele kaip aprengtas iskart ji pasiimu ir nuvedu pas direktore ar pavaduotoja.o siandien dar suzinojau kad ir kita mama skundziasi kad su mergaite nebesusitvarko sake kad taip tikrai nebuvo kai ejo i misko paukstelius.o ta mama kuri sake kad skusis tai siandien ne zodzio nepratare kai pamate kaip jos vaikas elgiasi prie kitu vaiku. juk jie ne kariuomenej kad visai nieko neveiktu juk ir suauge susimusa,beto ji turi daboti juos ir aukleti,tik aisku ne tokiais metodais
srosita
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 27, 22:20)
kuri konkreciai nezinaubet ten jos dvi sukiene leva ir buloviene virginija.
kaip tik siandien buvau darzeli galvojau suma pakelsiu ,bet sugalvojau geriau nes siandien buvo svente nenorejau nuotaiku gadinti ,paprasiau pas mociute to vaiko kad ji pasiimineciau as vakarais ir kai pamatysiu koki ju bajeri  kad vaikas bele kaip aprengtas iskart ji pasiimu ir nuvedu pas direktore ar pavaduotoja.o siandien dar suzinojau kad ir kita mama skundziasi kad su mergaite nebesusitvarko sake kad taip tikrai nebuvo kai ejo i misko paukstelius.o ta mama kuri sake kad skusis tai siandien ne zodzio nepratare kai pamate kaip jos vaikas elgiasi prie kitu vaiku. juk jie ne kariuomenej kad visai nieko neveiktu juk ir suauge susimusa,beto ji turi daboti juos ir aukleti,tik aisku ne tokiais metodais
*

Miela daivaxxx, pirmiausia tai vardai ir pavardes rasomi didziosiomis raidemis, antra, pavardes galejai ir be klaidu uzsirasyti, trecia, reiktu issiaiskinti ar tikrai tos aukletojos siuo metu dirba, nes kiek as zinau, tai viena aukletoja serga ir jau daugiau kaip menesis su tavo sunenu nedirba, nes tikrai negrazu smeizti zmones iki galo visko neissiaiskinus.
O del tavo suneno, tai gal reiktu paieskoti auklejimo klaidu pirmiausia namuose, po to aukletojas kaltinti. Del apsirengimo, tai 3-ju metu vaikas turetu moketi rengtis pats!!! Galbut ne visiems iseina patiems apsirengti, bet savo drabuzius susirasti ir paprasyti, kad aukletoja padedu apsirengti, jis turetu sugebeti. Pati pagalvok logiskai, jei tau atvestu 18 vaiku ir kiekviena tik tau vienai reiktu aprengti ir dar atrinkti kur kurio drabuziai, kiek tai uztruktu laiko ir ar pati sugebetum atrinkti kuris vaikas kaip atejo apsirenges???
Antroji priezastis kodel tavo sunenas yra nepaklusnus ir su juo nelabai eina sutvarkyti gali buti ir trauma, kad nera mamos, o auga su mociute. Mociutei ir blogiausias anukas yra pats geriausias ir apie ji sokines ir vykdys jo norus. Pati pagalvok, kaip jis gali buti geras darzelyje, jei jis nera demesio centre, kaip namie pas mociute, jis ta demesi bando uzsikariauti bet kokiais budais, o paprastai paciais lengviausiais jo nuomone, t.y. musdamas ir erzindamas kitus vaikus, nes tuomet aukletojo butinai ji pastebes!
O trecia, tai tokio amziaus vaikai turi ypatingai lakia fantazija. Jis pats pripasakoti gali ir nebutu dalyku. O del musimo numovus kelnes pries visa grupe, tai tikrai yra nesamone ir tavo suneno fantazija. Neisivaizduoju kaip tai imanoma ir kokiu budu dirzas gali atsirasti grupeje pas aukletoja rankose. Duociau galva nukirsti, kad nei viena is tavo paminetu, kad ir su klaidom aukletoju nesiryztu tokiam dalykui, nes musimas yra tevu reikalas. Kad aukletojos pakelia balsa ir kartais uzrekia ant jusu vaiko, tikrai nera malonu girdeti tevui, bet jei vaikas neklauso, tai bent keleta minuciu aprektas jis patyles ir bent jau apsimes kad suprato ka negerai padare ir pasizades daugiau taip nedaryt.
Taip kad daivaxxx, pirmiausia reiketu issiaiskinti kas, kaip ir kodel, jei jau kilo kazkokios problemos, o tik po to smeizti.
daivaxx
kai jis lanke misko pauksteliu grupe kartais aukletoja budavo ir viena ir susitvarkydavo su dar mazesneis vaikais aprenkdavo migdydavo valgydindavo ismokindavo sesti ant puoduko ir dar daug ka galiu vardint ,taip kad man neaiskinkit kad jos nemato kaip vaikas aprengtas su isvirksciais drabuziais svetimom kojinem .
as nieko nesakau kad vaikas negerai daro kad musasi bet jos turi priziureti kad nesimustu ar ir to jos nemato?
mamos cia galit nekisti ,nes mociute ji augina labai gerai,o ji jo musti nenori uz tai kad jai palikta globa,o darzelis tam ir yra kad juos aukletumet aisku ne taip kaip iki siol ,o jei jis meluotu tai visa sav. apie tai nesneketu .
beto ne vienas jis toks yra ,yra daugiau tokiu vaiku ir galit nepasakoti kad taip nera ,kai jis gryzdavo visas sudraskytas ,su melynem su iplesta ausim tai kur tada reikejo kreiptis ,visi vaikai tokie .o uz tai kad ji augina vieni seneliai tai nereiskia kad ant jo reikia uzsisesti.jei jau jis toks blogas kaip jus sakot tai kodel kai paklausi pas aukletoja ar viskas gerai "oi viskas gerai ,jis geras vaikas" ,tai reikejo is karto sakyti kad kazkas netaip.
ne as viena taip sakau yra viena mama kuri taip pat nepatenkinta tos grupes auklejimu,taip pat nebesusitvarko su vaiku anksciau to nebuvo. kita mama pasieme savo vaika anksciau ir mate kaip jis bego nuogu uzpakaliu ,o aukletoja rode pirstu ir sako vaikams kad is jo juoktusi ,tai cia bet kokiam vaikui su nervais gali buti negerai.
o uz svetima zmogu galit negarantuoti,nes as pati uz save negarantuoju.
o kokiom raidem noriu tokiom ir rasau.
Papildyta:
o beto jei ca neteisybe tai is kur zinot kad butent apie ta vaika cia rasiau.ir apie koki vaika jus rasot.
Papildyta:
o del geriausio ar blogiausio tai mes patys ji daznai matom tik kazkodel darzeli tai jis labai blogas,namie jis toks pasidare si menesi,sapnuoja kosmarus nenori eiti i sita grupe,tai ar del to kad jis negeras ar del to kad kazkas negerai grupej?
ir dar jei vaikas nepapraso padeti apsirengti tai nereiskia kad gali vaikscioti grupej kaip skarmalius ,o ji to nematyti tai kaip ji tada juos priziuri
rokomodure
jeigu taip blogai, kodel vaiko nevedat
Papildyta:
atsiprasau, mazasis spustelejo
jeigu taip blogai sitoj grupej, kodel nevedat vaiko i kita grupe ar netgi i kita darzeli? jei mano vaikas taip kankintusi, nelaukciau ne dienos ir atsiimciau, nes man svarbiausia, kad mano mazius gerai jaustusi
srosita
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 28, 19:40)
kai jis lanke misko pauksteliu grupe kartais aukletoja budavo ir viena ir susitvarkydavo su dar mazesneis vaikais  aprenkdavo migdydavo valgydindavo ismokindavo sesti ant puoduko ir dar daug ka galiu vardint ,taip kad man neaiskinkit kad jos nemato kaip vaikas aprengtas su isvirksciais drabuziais svetimom kojinem .
as nieko nesakau kad vaikas negerai daro kad musasi bet jos turi priziureti kad nesimustu ar ir to jos nemato?

O tai ka jos turi daryt, stovet tavo sunenui uz nugaros, o i kitus vaikus nekreipt demesio, nes jei neduok dieve aukletoja paziures i kita vaika, ar pades jam kazka padaryti tuo metu jusiskis su kuom nors vel susimus?
mamos cia galit nekisti ,nes mociute ji augina labai gerai,o ji jo musti nenori uz tai kad jai palikta globa,o darzelis tam ir yra kad juos aukletumet aisku ne taip kaip iki siol ,o jei jis meluotu tai visa sav. apie tai nesneketu .

o ar as jums siuliau ji musti? Vaikas patiria trauma, kad mamos salia nera, kad ir kokia gera mociute bebutu ji nera mama!

beto ne vienas jis toks yra ,yra daugiau tokiu vaiku ir galit nepasakoti kad taip nera ,kai jis gryzdavo visas sudraskytas ,su melynem su iplesta  ausim tai kur tada reikejo kreiptis ,visi vaikai tokie .o uz tai kad ji augina vieni seneliai tai nereiskia kad ant jo reikia uzsisesti.jei jau jis toks blogas kaip jus sakot tai kodel kai paklausi pas aukletoja ar viskas gerai "oi viskas gerai ,jis geras vaikas" ,tai reikejo is karto sakyti kad kazkas netaip.

Tai is jusu kalbos as suprantu, kad kol jums sake, kad "vaikas geras", tai ir jums buvo viskas gerai, kai pasake, kad "su vaiku nebesusitvarkom", tai tada jus cia pradejot purvais pilstyti aukletojas.
ne as viena taip sakau yra viena mama kuri taip pat nepatenkinta tos grupes auklejimu,taip pat nebesusitvarko su vaiku anksciau to nebuvo. kita mama pasieme savo vaika anksciau ir mate kaip jis bego nuogu uzpakaliu ,o aukletoja rode pirstu ir sako vaikams kad is jo juoktusi ,tai cia bet kokiam vaikui su nervais gali buti negerai.
o uz svetima zmogu galit negarantuoti,nes as pati uz save negarantuoju.
o kokiom raidem noriu tokiom ir rasau.
Papildyta:
o beto jei ca neteisybe tai is kur zinot kad butent apie ta vaika cia rasiau.ir apie koki vaika jus rasot.
Papildyta:
o del geriausio ar blogiausio tai mes patys ji daznai matom tik kazkodel darzeli tai jis labai blogas,namie jis toks pasidare si menesi,sapnuoja kosmarus nenori eiti i sita grupe,tai ar del to kad jis negeras ar del to kad kazkas negerai grupej?
ir dar jei vaikas nepapraso padeti apsirengti tai nereiskia kad gali vaikscioti grupej kaip skarmalius ,o ji to nematyti tai kaip ji tada juos priziuri
*

As apie joki konkretu vaika nerasau, as tiesiog parasiau jums savo pastebejimus i jusu pateikta nusiskundima. Aukleti vaika reikia namie. Darzelyje vaikas yra ugdomas, darzelyje vaikas mokosi piesti, dainuoti ir t.t. priklausomai nuo metuku. Darzelyje vaikai yra mokinami buti kartu su kitais.
O kaip jus nustatote, kad 3-ju metuku vaikas sapnuoja kosmarus? Jis jums pats taip pasako atsikeles? Jei jus pati uz save negarantuojat, kaip galit garantuoti uz trimeti, kad jis sako teisybe?
O jei vaikas nenori eiti i ta grupe, tai neveskit, pakeiskit darzeli, grupe, pasamdykit aukle, juk turit tokia teise, ar to nezinot? Man kai nepatiko darzelis, tai nekeliau jokiu scenu, nes nebuvau tikra, kad ten buvo kazkas ne taip su aukletojom, galbut mano vaikui to darzelio atmosfera nebuvo tinkama, tiesiog atsiemiau savo vaika is ten ir pervedziau i kita darzeli, kur esam labai laimingi.
teisininke
miela, daivaxxx smile.gif
kazkaip keista, kai su tokiu isiuciu rasote apie vaika, kuri matote "daznai"... ty. kurio is esmes nepazistate kaip vaiko, nezinote, koks jis is tikruju yra, kaip jis elgiasi namuose, su seneliais, nes seneliai visuomet sakys, kad vaikas auksinis smile.gif

ir siaip, juokinga, kai rasote i foruma, smeiziate, viesai sakote savo nuomone nepagrista niekuo, o tik "is to girdejau, man tas pasake, sake, kad mate"... studijuoju teise ir puikiai zinau, jog uz tokius dalykus galima duoti i teisma jus... lietuva jau ne marijos zeme ir zmones gerbia save ir zino savo teises daug geriau nei bet kada anksciau smile.gif ir tai yra tik sveikintina smile.gif dazniau ziurekite zinias ir suprasite smile.gif

rasau cia tik del to, kad pazistu aukletojas, kurios dirba siame darzelyje ir isgirdusi, kokie dalykai yra rasomi sumaniau paskaityti ir isitikinti smile.gif as pati lankiau si darzeli ir gi nieko blogo negaliu pasakyti smile.gif jokiu ten tamsiu kambariuku ar vieso pasityciojimo nera, nu nors ranka prie sirdies dek smile.gif aplankau ta darzeli ir dabar, ten dirba mieli zmones smile.gif

ir siaip, jus nesate to vaikucio motina, nedarykite kriminalo is nieko. zmogus laikomas atsakingu uz save ir suvokianciu ka daro nuo 14 metu, tuo tarpu vaikuciui 3 ar 4, kaip supratau, taigi, darykite isvadas... nesakau, kad vaiku tiketi nereikia, bet galu gale, mano sunenai (o ju yra 3) sukuria tokiu istoriju!!!!!!! bet tiesiog sveikas protas neleidzia tuo tiketi smile.gif juk vaikai tokie yra, jie siekia demesio ir siekdami demesio daro viska, kad tik imanoma. vieni rekia, kiti kuria istorijas, kiti musasi, o dauguma siuos dalykus kombinuoja, taip jau yra smile.gif

patariu negaisti savo laiko forumams, o geriau skirti laiko savo vaikuciui bei sunenui smile.gif gallbut jis jauciasi vienisas, galbut jam truksta demesio, galbut darzelyje jis suspyko su savo bendragrupiais vaikuciais ir nesulaukia demesio bei draugystes is ju ir del to nenori i darzeli, galu gale gal jam patinka kokia mergaite darzelyje, bet ne jam vienam ir vyksta kova tarp vaikinuku del paneles smile.gif jau darzeli tokie dalykai buna ir vaikai i tai ziuri labai rimtai smile.gif ir siaip aiskinkites viska akis i aki, su aukletojomis. visu pirma issiaiskinkit, kokios aukletojos aukleja jusu sunena, kokios yra problemos. nueikite i darzeli su paciu sunenu, nes susidurus akistata su situacija iskart atsiskleis jo melai ir nemelai.

o del jusu netenkinancios vaikucio prieziuros... supraskite, kad vaiku yra 20 grupeje ir jei vaikutis yra ziopliukas ir pats nezino, kuri kojine yra jo, tai aukletoju kaltinti nereikia..

niekad gyvenime dar neesu rasiusi i foruma, laikau tai laiko gaisimu ir beverciu uzsiemimu, sisyk pirmas kartas, bet jis tikrai manes nesuviliojo ir "neuzkabino" smile.gif dabar galvoje sukasi mintys, kiek daug dalyku galejau nuveikti per ta laika, kol rasiau, bet siuo atveju negalejau neparasyti... jus zeminate ne tuos zmones, kurie su jusu sunenu dirba ir kuriuos smeiziate, bet pacia save tokiu elgesiu... zinau, kad si fraze jums nepatiks, nes matyti, kad esate arsi moteris, tik niekaip nesuprantu kodel... gi galima viska ramiai ir taikiai issiaiskinti be jokiu savo kraujo nuleidimu forumuose, o tiesiog aiskinantis viska su zmonemis akis i aki... jusu pasirinktas budas rodo jus, kaip silpna zmogu, gyvenanti gyvenima, kuris jums nepatinka, bet kad butu lengviau kuriate save internete ir issiliejate...

isigilinkike i tai, ka jums parasiau.. is pradziu labai pyksite, bet jei kada viska apmastysite, tai suprasite, kad rasau tiesa ir kad gyvenimas yra grazus ir reikia juo dziaugtis ir ji gyventi, o ne prasmegti interneto platybese...
daivaxx
butu mano valia taip ir padaryciau.bet as dar karta kartojuosi kodel ne man vienai ta grupe netinka.taip vaikas atsikelia nakti ir sako kad sapnavo bauba.o kas del vaiko teisybes tai as juo tikiu nes jei meluotu tai kiekviena diena sakytu vis kitaip o dabar kai paklausiu jis sako ta pati tai ar vaikas jau ir atminti tokia gera turi ka jis sake pries savaite atsimena ir dabar.as nesakau kad turi ziureti tik i viena vaika,bet nematyti visa diena kaip vaikas apsirenges tai atsiprasau,jei taip butu su jusu vaiku paziureciau ka darytumet.ir dar noriu kai ka pasakyti darzelyje parasyta kad vaikams i darzeli negalima nestis nei zaislu nei saldainiu,o mamos vistiek leidzia duodu garantija kad ir del to susimusa.va vaikai pradejo mustis jau "as ten skusiuos ir ten".o jus cia ant manes nepulkit cia ir yra forumas kad galima butu pasikonsultuoti,as ir paklausiau ar kas zinote ta grupe ir papasakojau ka sneka vaikas ir kitos mamos.man sitas darzelislabai patinka ir is ten tikrai nevesciau del kazkokios vienos nepatenkintos motinos kad jos vaika musa,nemanau kad jis stovi ir ziuri.o jo mamos cia nekiskit visi zmones tuei teise uzsidirbti ,jei jeai nereiktu pinigu tikrai isvaziavus nebutu vien tik del vaiko .beto ji ir anksciau gyveno su mociute ir auklejo lygiai taip pat kaip ir dabar mociute.taip kad auklejimas nepasikeite.
daivaxx
QUOTE(teisininke @ 2007 11 28, 21:23)
miela, daivaxxx smile.gif
kazkaip keista, kai su tokiu isiuciu rasote apie vaika, kuri matote "daznai"... ty. kurio is esmes nepazistate kaip vaiko, nezinote, koks jis is tikruju yra, kaip jis elgiasi namuose, su seneliais, nes seneliai visuomet sakys, kad vaikas auksinis smile.gif

ir siaip, juokinga, kai rasote i foruma, smeiziate, viesai sakote savo nuomone nepagrista niekuo, o tik "is to girdejau, man tas pasake, sake, kad mate"... studijuoju teise ir puikiai zinau, jog uz tokius dalykus galima duoti i teisma jus... lietuva jau ne marijos zeme ir zmones gerbia save ir zino savo teises daug geriau nei bet kada anksciau smile.gif  ir tai yra tik sveikintina smile.gif dazniau ziurekite zinias ir suprasite smile.gif

rasau cia tik del to, kad pazistu aukletojas, kurios dirba siame darzelyje ir isgirdusi, kokie dalykai yra rasomi sumaniau paskaityti ir isitikinti smile.gif  as pati lankiau si darzeli ir gi nieko blogo negaliu pasakyti smile.gif  jokiu ten tamsiu kambariuku ar vieso pasityciojimo nera, nu nors ranka prie sirdies dek smile.gif  aplankau ta darzeli ir dabar, ten dirba mieli zmones smile.gif

ir siaip, jus nesate to vaikucio motina, nedarykite kriminalo is nieko. zmogus laikomas atsakingu uz save ir suvokianciu ka daro nuo 14 metu, tuo tarpu vaikuciui 3 ar 4, kaip supratau, taigi, darykite isvadas... nesakau, kad vaiku tiketi nereikia, bet galu gale, mano sunenai (o ju yra 3) sukuria tokiu istoriju!!!!!!! bet tiesiog sveikas protas neleidzia tuo tiketi smile.gif juk vaikai tokie yra, jie siekia demesio ir siekdami demesio daro viska, kad tik imanoma. vieni rekia, kiti kuria istorijas, kiti musasi, o dauguma siuos dalykus kombinuoja, taip jau yra smile.gif

patariu negaisti savo laiko forumams, o geriau skirti laiko savo vaikuciui bei sunenui smile.gif gallbut jis jauciasi vienisas, galbut jam truksta demesio, galbut darzelyje jis suspyko su savo bendragrupiais vaikuciais ir nesulaukia demesio bei draugystes is ju ir del to nenori i darzeli, galu gale gal jam patinka kokia mergaite darzelyje, bet ne jam vienam ir vyksta kova tarp vaikinuku del paneles smile.gif jau darzeli tokie dalykai buna ir vaikai i tai ziuri labai rimtai smile.gif  ir siaip aiskinkites viska akis i aki, su aukletojomis. visu pirma issiaiskinkit, kokios aukletojos aukleja jusu sunena, kokios yra problemos. nueikite i darzeli su paciu sunenu, nes susidurus akistata su situacija iskart atsiskleis jo melai ir nemelai.

o del jusu netenkinancios vaikucio prieziuros... supraskite, kad vaiku yra 20 grupeje ir jei vaikutis yra ziopliukas ir pats nezino, kuri kojine yra jo, tai aukletoju kaltinti nereikia..

niekad gyvenime dar neesu rasiusi i foruma, laikau tai laiko gaisimu ir beverciu uzsiemimu, sisyk pirmas kartas, bet jis tikrai manes nesuviliojo ir "neuzkabino" smile.gif dabar galvoje sukasi mintys, kiek daug dalyku galejau nuveikti per ta laika, kol rasiau, bet siuo atveju negalejau neparasyti... jus zeminate ne tuos zmones, kurie su jusu sunenu dirba ir kuriuos smeiziate, bet pacia save tokiu elgesiu... zinau, kad si fraze jums nepatiks, nes matyti, kad esate arsi moteris, tik niekaip nesuprantu kodel... gi galima viska ramiai ir taikiai issiaiskinti be jokiu savo kraujo nuleidimu forumuose, o tiesiog aiskinantis viska su zmonemis akis i aki... jusu pasirinktas budas rodo jus, kaip silpna zmogu, gyvenanti gyvenima, kuris jums nepatinka, bet kad butu lengviau kuriate save internete ir issiliejate...

isigilinkike i tai, ka jums parasiau.. is pradziu labai pyksite, bet jei kada viska apmastysite, tai suprasite, kad rasau tiesa ir kad gyvenimas yra grazus ir reikia juo dziaugtis ir ji gyventi, o ne prasmegti interneto platybese...
*

as ta vaika ,matau dazniau nei jus manote ,ir myliu kaip savo todel ir taip ginu.
o cia rasau todel kad as nedyrbu .
ir dar karta sakau as cia parasiau ,kad paklausciau ar kas eina i ta grupe ir ar visom gerai.o as isgirdau ne is bet ko o is tu kurios taip pat veda savo vaika i ta grupe.as suprantu kad joms sunku su tokiais vaikais.bet kai ateini i darzeli ir uzspuola mociute ,jo jo sitas vaikas blogas su juo nesusitvarkom ,tai ko ji anksciau to nesake o tik prie kitos motinosjuk nepasidare jis toks per viena diena.o aukletojai jau sakem kodel vaikas taip aprengtas tai ji pasake kad visu nesuziuresi.bet as nesuprantu kaip galima to nepamatyti.po miego mergaitems plaukus tai sukuoja ar jos susivelusios vaiksto tai taip pat ir berniukus gali nors akim dirstelt kad tevai prie ju nesikabinetu .o del to cia viskas ir prasidejo,nes pagalvojau kad vaikas grupeje yra atstumtas aukletojos tada ir pradejau kalusineti vaiko ar jis musasi ,ka aukletoja daro kai jis buna negeras,ir jis man pasake.o del kambariuko tai pati aukletoja pasake o neas issigalvojau ,ten yra prausykla,bet kai pirma karta paklausiau tai ji pasake kad yra toks kambarelis kad kai nesusitvarkau su vaikais i ji uzdarom
daivaxx
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 09:32)
as ta vaika ,matau dazniau nei jus manote ,ir myliu kaip savo todel ir taip ginu.
o cia rasau todel kad as nedyrbu .
ir dar karta sakau as cia parasiau ,kad paklausciau ar kas eina i ta grupe ir ar visom gerai.o as isgirdau ne is bet ko o is tu kurios taip pat veda savo vaika i ta grupe.as suprantu kad joms sunku su tokiais vaikais.bet kai ateini i darzeli ir uzspuola mociute ,jo jo sitas vaikas blogas su juo nesusitvarkom ,tai ko ji anksciau to nesake o tik prie kitos motinosjuk nepasidare jis toks per viena diena.o aukletojai jau sakem kodel vaikas taip aprengtas tai ji pasake kad visu nesuziuresi.bet as nesuprantu kaip galima to nepamatyti.po miego mergaitems plaukus tai sukuoja ar jos susivelusios vaiksto tai taip pat ir berniukus gali nors akim dirstelt kad tevai prie ju nesikabinetu .o del to cia viskas ir prasidejo,nes pagalvojau kad vaikas grupeje yra atstumtas aukletojos tada ir pradejau kalusineti vaiko ar jis musasi ,ka aukletoja daro kai jis buna negeras,ir jis man pasake.o del kambariuko tai pati aukletoja pasake o neas issigalvojau ,ten yra prausykla,bet kai pirma karta paklausiau tai ji pasake kad yra toks kambarelis kad kai nesusitvarkau su vaikais i ji uzdarom
*

beto siandien konsultavausi su psichologe,kaip galima aukleti hyperaktyvu vaika,o ant galo pasake tokie vaikai mokyklose ir darzeliuose nera labai megstami.tai cia gal irgi issigalvojimas
srosita
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 11:42)
beto siandien konsultavausi su psichologe,kaip galima aukleti hyperaktyvu vaika,o ant galo pasake tokie vaikai mokyklose ir darzeliuose nera labai megstami.tai cia gal irgi issigalvojimas
*

Dabar supratau, kad geriausia vaiko gynyba yra puolimas tavo nuomone. As laikausi kitos nuomones, bet cia tavo pasirinkimas.
Del mamos, tai as jos nepuolu ir jokiais budais nesmerkiu, kad ji isvaziavo uzsidirbti ir paliko vaika mociutei, jei taip supratai, vadinasi neisiskaitei, ka as tau rasiau. As tik norejau pasakyti, kad vaikas del to patiria stresa ir daznai pradeda elgtis visiskai kitaip nei budamas su mama, jam cia yra toks pats stresas, kaip tau butu tavo mamos mirtis, tu supranti, kad jo mama gris, o jam tai yra miglota, jis negali suprasti kodel jo mamos nera, galvoja, gal jau jos nebebus ir pan. As tau noriu pasakyt, kad reikia atsizvelgti i visas aplinkybes ir pasikeitimus seimoje, juk net jeigu tevai tik issiskiria ir vaikas viena is tevu mato retai, kiekvienas psichologas tau patvirtins, kad vaikas patiria trauma, taigi tavo sunenui irgi yra trauma.
O del to kad tu atejai cia pasitart taip pat taves niekas nesmerkia, bet manyciau gal reikejo pirmiausia aukletojai issakyti kas tau nepatinka, ka tu girdejai, kodel taip darosi, kas tau yra nepriintina ir kaip sia konkrecia situacija reiktu pakeisti. O tu cia atejai apipylei purvais visko iki galo neissiaiskinus, aisku cia tavo teise, bet nepyk, negrazu.
O del baubu, tai gal jus ir pacios vaika pagasdinat, kai jis neklauso, baubais? Ar jus ji tik mylit apsikabine ir jokiu gasdinimu? Na tavo mazyle dar maza, kai mano pirmagimis buvo toks irgi kreivai ziuredavau i mamas, kurios ant savo vaiku saukdavo, ar pagasdindavo, bet kai vaikas paauga, supranti, kad negali visuomet buti geras ir be sudrausminimu, o kartais ir be pagasdinimu nieko nebus, uzlips vaikas ant galvos ir nezinosi ka ir kaip daryti toliau.
O del to kad hiperaktyvus vaikai nera labai megstami darzeliuose ir mokyklose, tai manau tiesa, bet kad ant ju uzsiseda, kaip tu sakei, tai nemanau, tiesiog tokius vaikus sunkiau suvaldyti, tai galbut tevams, globejams kartais ir atrodo, kad aukletojos nepriziuri ir jis yra atstumtasis, bet toli grazu taip nera, jis yra vienas is priziurimu vaiku, o jei jis nepaklusnus, museika ar pan., tai zinoma aukletoja ant jo supyks, ji apsauks, bet dar daug kas santykiuose tarp aukletoju ir vaiku priklauso ir nuo tevu, jei tevai arsus ir tik kelia savo reikalavimus, o ne tariasi ir bando surast kompromisa, tai galbut kartais vaikas ir nukentes, nes nebus megstamas aukletojos. Bet jei tu save pastatytum i aukletojos vieta, tai manau, kad elgtumeisi lygiai taip pat. Ar ne?
O kaip daznai pareiskia tevai, kad jus juk dirbat darba, gaunat uz ji pinigus, tai noreciau bet vieno tevo paklausti, ar jis sutiktu uz tokius pinigus eiti dirbti su vaikais.
O pabaigai noreciau palinketi jums, kad nueitumet pas aukletojas ir apie visas iskilusias problemas su jomis pasikalbetumet akis i aki, o ne uz akiu, ir rasti sitoje situacijoje kompromisa. Sekmes
daivaxx
QUOTE(srosita @ 2007 11 29, 13:48)
Dabar supratau, kad geriausia vaiko gynyba yra puolimas tavo nuomone. As laikausi kitos nuomones, bet cia tavo pasirinkimas.
Del mamos, tai as jos nepuolu ir jokiais budais nesmerkiu, kad ji isvaziavo uzsidirbti ir paliko vaika mociutei, jei taip supratai, vadinasi neisiskaitei, ka as tau rasiau. As tik norejau pasakyti, kad vaikas del to patiria stresa ir daznai pradeda elgtis visiskai kitaip nei budamas su mama, jam cia yra toks pats stresas, kaip tau butu tavo mamos mirtis, tu supranti, kad jo mama gris, o jam tai yra miglota, jis negali suprasti kodel jo mamos nera, galvoja, gal jau jos nebebus ir pan. As tau noriu pasakyt, kad reikia atsizvelgti i visas aplinkybes ir pasikeitimus seimoje, juk net jeigu tevai tik issiskiria ir vaikas viena is tevu mato retai, kiekvienas psichologas tau patvirtins, kad vaikas patiria trauma, taigi tavo sunenui irgi yra trauma.
O del to kad tu atejai cia pasitart taip pat taves niekas nesmerkia, bet manyciau gal reikejo pirmiausia aukletojai issakyti kas tau nepatinka, ka tu girdejai, kodel taip darosi, kas tau yra nepriintina ir kaip sia konkrecia situacija reiktu pakeisti. O tu cia atejai apipylei purvais visko iki galo neissiaiskinus, aisku cia tavo teise, bet nepyk, negrazu.
O del baubu, tai gal jus ir pacios vaika pagasdinat, kai jis neklauso, baubais? Ar jus ji tik mylit apsikabine ir jokiu gasdinimu? Na tavo mazyle dar maza, kai mano pirmagimis buvo toks irgi kreivai ziuredavau i mamas, kurios ant savo vaiku saukdavo, ar pagasdindavo, bet kai vaikas paauga, supranti, kad negali visuomet buti geras ir be sudrausminimu, o kartais ir be pagasdinimu nieko nebus, uzlips vaikas ant galvos ir nezinosi ka ir kaip daryti toliau.
O del to kad hiperaktyvus vaikai nera labai megstami darzeliuose ir mokyklose, tai manau tiesa, bet kad ant ju uzsiseda, kaip tu sakei, tai nemanau, tiesiog tokius vaikus sunkiau suvaldyti, tai galbut tevams, globejams kartais ir atrodo, kad aukletojos nepriziuri ir jis yra atstumtasis, bet toli grazu taip nera, jis yra vienas is priziurimu vaiku, o jei jis nepaklusnus, museika ar pan., tai zinoma aukletoja ant jo supyks, ji apsauks, bet dar daug kas santykiuose tarp aukletoju ir vaiku priklauso ir nuo tevu, jei tevai arsus ir tik kelia savo reikalavimus, o ne tariasi ir bando surast kompromisa, tai galbut kartais vaikas ir nukentes, nes nebus megstamas aukletojos. Bet jei tu save pastatytum i aukletojos vieta, tai manau, kad elgtumeisi lygiai taip pat. Ar ne?
O kaip daznai pareiskia tevai, kad jus juk dirbat darba, gaunat uz ji pinigus, tai noreciau bet vieno tevo paklausti, ar jis sutiktu uz tokius pinigus eiti dirbti su vaikais.
O pabaigai noreciau palinketi jums, kad nueitumet pas aukletojas ir apie visas iskilusias problemas su jomis pasikalbetumet akis i aki, o ne uz akiu, ir rasti sitoje situacijoje kompromisa. Sekmes
*

baubais nuo pat mazens nieks jo negasdina.okad mama isvaziavus jis zino su snekasi kiekviena diena ir pasakoja kaip jam sekasi ,jis supranta kad ji yra ,zino kad isvaziavo uzsidirbti pinigeliu.beto ji vaika tam nuteikinejo kokia puse metu.taigi jam nebuvo sokas.
o del pinigu as nieko nesakau zinau kad sunku ir as tokio darbo nedirbciau ,bet ji toki darba pasirinko ji turi ir dyrbti.kiekvienas yra savo amato meistras.
as nieko cia purvais neapipilineju ar cia draudziama pasiklausti?as pasiklausiau ar kas norrs zino ta grupe.jei ka tai gal pastebejote kad pati pirma mano zinute buvo labai gera apie si darzeli ,o paskui kai suzinojau tada ir paklausiau.o cia kazkuri jau negali buti meluoja as to neklausiau ar meluoja ar ne ,as klausiau ar zino.be to cia buvo pries mane ir daugiau moteru kurios apie darzeli nekaip atsiliepe(butent apie drugelius)tai kuo ju neuzsipuolet.ko as cia jums pamaisiau.man neidomu jus buvot tam darzeli ar pazystamu turit,cia jau jusu reikalas,o mano reikalas issiaiskint ar visa tai tiesa ka sneke vikas ir zmones.as jau susitarusi su direktore ir nueisiu pasisneket.as nieko nesmeiziu ir pati tikrai nesugalvojau,lyg netureciau ka veikti sau problemu ieskotis.
butu uzteke jei i mano klausima butu atsake ked negali taip buti,o ne kad sunenas melagis aukletojos labai geros ir visi cia issigalvojo.
as pati dyrbau darzelyje(puse metu) ir zinau kokios kartais buna aukletojos ir galit man nepasakot kad jos sventos ir tik truputi pries vaika pakelia balsa.joms ir kartais truksta kantrybe.gal del musimo ir netiesa dabar jau to neissiaiskinsi,bet del kambariuko(prausyklos) pacios aukletojos parode,kad ir sviesu ten bet vaikui gali ivaryti didele baime uzdaroms patalpoms(klaustrofobija)ir istikruju del to labiausiai uzpykau.juk ji galejo paklausti pas mociute ar jos gali jam skirti tokia bausme,o gal tas vaikas klaustrofobikas,bet jos tai padare savavaliskai.
del to taip sakau nes misko pauksteliu grupej priesbausdamos ji paklause pas mama ar nepyks jei siek tiek ji pagasdins (jei dar keiksis tai nuves i tualeta ismuiluos burna ir nuleis vandeni kad burnyte nuo keiksmazodziu issiplautu-kazkaip panasiai)
srosita
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 14:56)
del to taip sakau nes misko pauksteliu grupej priesbausdamos ji paklause pas mama ar nepyks jei siek tiek ji pagasdins (jei dar keiksis tai nuves i tualeta ismuiluos burna ir nuleis vandeni kad burnyte nuo keiksmazodziu issiplautu-kazkaip panasiai)
*

nu va matai, rasei kad buvo auksinis vaikas, labai geras, staiga cia per menesi viskas pasikeite is niekur nieko, o misko pauksteliu grupej reikejo burnyte prausti nuo keiksmazodziu, augam ir tobulejam, prasideda nuo kandziojimosi, po to keiksmazodziai, po to musiesi, bet visuomet stengiesi su silpnesniu, kad pats negautum. o mamos tik rankom skescioja, "negali buti, mano vaikas taip nepadarytu"....

Sekmes, tikiuosi rasit kompromisa ir pamirsit nuoskriaudas vieni kitiems...
daivaxx
QUOTE(srosita @ 2007 11 29, 15:56)
nu va matai, rasei kad buvo auksinis vaikas, labai geras, staiga cia per menesi viskas pasikeite is niekur nieko, o misko pauksteliu grupej reikejo burnyte prausti nuo keiksmazodziu, augam ir tobulejam, prasideda nuo kandziojimosi, po to keiksmazodziai, po to musiesi, bet visuomet stengiesi su silpnesniu, kad pats negautum. o mamos tik rankom skescioja, "negali buti, mano vaikas taip nepadarytu"....

Sekmes, tikiuosi rasit kompromisa ir pamirsit nuoskriaudas vieni kitiems...
*

tik nesakykit kad jus is savo vaiko jokio keiksmazodzio negirdejot,jei norit zinoti jo grupej tada labai keikesi viena mergaite ir buvo dar blogesne nei sunenas,nes namuose niekas nesikeikia tai nemanau kad isgirdo namuose.
srosita
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 16:00)
tik nesakykit kad jus is savo vaiko jokio keiksmazodzio negirdejot,jei norit zinoti jo grupej tada labai keikesi viena mergaite ir buvo dar blogesne nei sunenas,nes namuose niekas nesikeikia tai nemanau kad isgirdo namuose.
*

taigi as ir rasau, pirmiausia kandziojasi, po to keikiasi, po to musasi, as netaikau konkreciai jums, bet as su savo vaikais bandau susitart ir isaiskinti ka galima daryti, ko ne, kaip reikia elgtis darzelyje, kad reikia gerbti vyresnius, isiklausyti i ju nuomone ir tai toli grazu nepavyksta is karto tai labai ilgas procesas ir labai varginantis, kartais isvedantis is kantrybes, bet vistiek stengiesi. Zinoma kartais parsinesa zodziu is darzelio, kuriu nevartojam namie, keiktis irgi nesikeikiam, bet tik nesakykit, kad kartais neisprusta ir jis negirdi, o tokio amziaus vaikams uztenka karta isgirst, atsimena ilgai, o jei dar pasakysi, kad sito zodzio negalima vartoto, tai jis dar specialiai pakartos keleta ar keliolika kartu, kol ateis momentas, kada i jo maza galvele idedi, kad geriau taip nekalbeti... Taip kad kantrybes auklejant savo mazaja ir sekmes auklejant sunena, patikekit, jos prireiks....
daivaxx
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 16:00)
*

as jus suprantu.bet taip pat zinau kad rykste kartais labai padeda,tik aisku tuo piknaudziaut negalima.o siais laikais su tokiu auklejimukur vaiko negalima net pirstu priliesti tai ne visiems pasiseka.pusesere isvaziavo gyventi i amerika su vyru ir vaiku,vaikui buvo 3m.tai gryzus visus aplankyti sake ten vien tik del to nenoretu gyventi kad vaikas turi didesnes teises nei tevai ,jis jau 3 metu jas zino ir jei ji uzrekia ant jo ar sako kad paims dirza tai jis atrezia kad tu negali manes musti nes as pasakysiu policijai,tai jus net neisivaizduojat koks ten vaikas.
beje is manes niekad niekas nera girdejes jokio keiksmazodzio,o jo mociute taip pat nesikeikia.as savo vaikui busiu griezta mama nes per tiek metu maciau kaip sese ar drauges augina vaikusaisku ne visos.kad vaikas nerektu duoda koki daikta kurio negalima duoti arba sokineti kai pirstu suspragsi,gal ir reikia su vaiku graziai bet ne per daznai nes paskui pamato kad va paverkiu ir padaro ko noriu.
mes seimoje buvome trys ir tevai su seneliais mus uzauginolabai gerai,nei geriam nei rukom ir tuo didziuojames kartais gaudavom ir i skura ir dabar del to tikrai ant ju nepykstu.
o siais laikais matau parduotuveje kokie vaikai isterikai noriu to noriu ano jei nenuperka klykia ,krenta ant zemes,musa tevus.
o tas vaikas yra hyper aktyvus ir del to jis nera kaltas kad ji atstumtu,jis toks kaip ir visi tik su juo reikia uzsiimti.as kai nueinu pas ji tai mes zaidziam ,skaitom knygutes,labai megsta piesti su dazais ir jis per ta laika kol ten bunu jis nieko nepadaro jis maitina mano mergaite padeda ruosti maisteli ir t.t.
tai manau ir aukletojai reiktu sugalvoti zaidimu uzsiemimu,nesakau kad istisa diena ir jos pavargsta su tokiais vaikais ,(gal ir per ziauru)bet jei joms per sunku tai maciau skelbimuose labai daug norinciu dyrbti toki darba.as savo darba dyrbu ir labai ji myliu jis man labai patinko nors alga ir ne tokia kokios noreciau,bet as jo prarasti nenoriu.
rokomodure
nieko nebesuprantu. miela daivaxx, labai prasau paaiskinti, nes man tai aktualu, planuoju vaika vesti i si darzeli. kodel negalima pakeisti grupes ar net darzelio, jei vaikas kankinamas tokiais ziauriais budais, kaip musimas dirzu ir pan.?kodel nesikreipet i direktore tuoj pat, o ruosiates eiti tik tada, kai vaika rasit netinkamai aprengta? argi atbulos kelnes yra svarbiau uz smurta pries vaika? ir dar. kokio amziaus tos senes aukletojos, kad tokiu net nesate mate? gal jos jau seniai pensininkes? gal mano klausimai ir naivus, bet esu jauna mama ir ne viska suprantu.
daivaxx
QUOTE(rokomodure @ 2007 11 29, 20:12)
nieko nebesuprantu. miela daivaxx, labai prasau paaiskinti, nes man tai aktualu, planuoju vaika vesti i si darzeli. kodel negalima pakeisti grupes ar net darzelio, jei vaikas kankinamas tokiais ziauriais budais, kaip musimas dirzu ir pan.?kodel nesikreipet i direktore tuoj pat, o ruosiates eiti tik tada, kai vaika rasit netinkamai aprengta? argi atbulos kelnes yra svarbiau uz smurta pries vaika? ir dar. kokio amziaus tos senes aukletojos, kad tokiu net nesate mate? gal jos jau seniai pensininkes? gal mano klausimai ir naivus, bet esu jauna mama ir ne viska suprantu.
*

man sitas darzelis labai patinka,nes kituose grupese kai buvau ir drauges sako kad tikrai geros aukletojos.tik va su ta grupe kazkoks nesusipratimas.jos ginasi kad taip nedaro,nors dar vakar sake kad vaika uzdaro i ta prausykla,siandien jau sake prie direktores kad taip nesake.kiek suzinojau tai siandien su mociute snekejo direktore ir labai graziai pasisnekejo,atejo pavaduotoja ir tos aukletojos ,tai kai pavaduotoja pamate pazino apie koki vaika cia kalba ir pasake kad jis buvo labai geras vaikas.as patarciau vesti nes cia po tokio skandalo tie dirzai jau tikrai dingo.siandien buvau pasiimti drauges vaiko tai net miela malonu kai uzeini aukletoja sneka bendrauja su kiekvienu tevu papasakoja ka nuveike ka piese,visai kitaip nei anoje grupeje.tiiuosi viskas pasikeis i gera.
Atsargi
Nieko neteisėto daivaxx nedaro . Todėl labai keista, kad neva "teisininkė" taip nusiskiedė . Man čia kvepia patarle " varnas varnui akies nekerta" .
O mano patarimas, Daivaxx, nueiti pas direktorę ir pasišnekėt apie iškilusias problemas. Dabartinė direktorė tikrai išklausys ir būtinai suras sprendimą. Mano pažįstamiems teko bedrauti su ja. Tai gana nešališkas žmogus. Man pačiai neteko susidurti su problemomis. Su mano vaiku dirbo "Voveriukų" grupės auklėtojos Roma Žilionienė ir Danutė Vitkauskienė. Be galo šaunios auklėtojos.
Papildyta:
Beja apie šitą grupę, šiame forume aš matau ne vieną blogą atsiliepimą, tai gal tikrai kažkas ne taip. Pažadu pasiklausinėti draugų , kurie veda ir vedė vaikus į šį darželį , gal netyčia jų vaikai lankė ar lanko "Drugelių" grupę.
daivaxx
QUOTE(Atsargi @ 2007 11 29, 20:58)
Nieko neteisėto daivaxx nedaro .  Todėl labai keista, kad neva "teisininkė"  taip nusiskiedė . Man čia kvepia patarle " varnas varnui akies nekerta" .
O mano patarimas, Daivaxx, nueiti pas direktorę ir pasišnekėt apie iškilusias problemas.  Dabartinė direktorė tikrai išklausys ir būtinai suras sprendimą. Mano pažįstamiems teko bedrauti su ja. Tai gana nešališkas žmogus. Man pačiai neteko susidurti su problemomis. Su mano vaiku dirbo "Voveriukų" grupės auklėtojos Roma Žilionienė ir Danutė Vitkauskienė. Be galo šaunios auklėtojos.
*

tai va as kaip tik siandien ir buvau sioj grupej pasiimti drauges vaiko ,labai patiko,ir aciu uz palaikyma.
as tik ka skambinausi mociutei ir sake kad labai nuosirdziai pasisnekejo su direktore,nors vistiek labai pergyvena kad ir toliau butu viskas gerai su juo darzelyje.as taip pat buvau pas ja man tai ji labai patiko.direktore sake kad nesijaudinti viskas bus gerai.tai nusiraminau nors mane cia taip uzpuole,kiek suprant tai kazkuri kuri taip pat veda i ta grupe vaika nes labai jau zino kiek vaiku grupej ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(daivaxx @ 2007 11 29, 21:11)
tai va as kaip tik siandien ir buvau sioj grupej pasiimti drauges vaiko ,labai patiko,ir aciu uz palaikyma.
as tik ka skambinausi mociutei ir sake kad labai nuosirdziai pasisnekejo su direktore,nors vistiek labai pergyvena kad ir toliau butu viskas gerai su juo darzelyje.as taip pat buvau pas ja man tai ji labai patiko.direktore sake kad nesijaudinti viskas bus gerai.tai nusiraminau nors mane cia taip uzpuole,kiek suprant tai kazkuri kuri taip pat veda i ta grupe vaika nes labai jau zino kiek vaiku grupej ir t.t.
*

tai va kad as jau klausiau pas kelias tai sake kad nelabai kas ne del baudimo o del auklejimo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.