QUOTE(miegelis @ 2004 12 05, 11:48) Mes labai norejom i Zemyna - darzelis salia namo, todel ir aukletojas jau buvau nuziurejusi, su kai kuriomis ir susipazinusi. Bet neprieme. Va ten tai man tikrai nesuprantami dalykai dedasi  . Antrus metus leidziam savo panele i "Zemyna". Uzsirasem pries metus laiko (rugseji), pasakem, i kuria grupe (nes ten pazistamas berniukas lanke, galvojom, vis geriau pritaps). Ir.. prieme. Darzelio vedejai nieko nereikejo duoti, veliau, jau lankant darzeli, iprasta kad naujoku tevai kazkuo prsideda prie grupes aplinkos pagerinimo - pvz., mes kartu su kitos mergaites tevais pirkom rastines supynes, tai atsiejo mazdaug po 180 Lt. Kas menesi renkama 10 Lt grupes poreikiams - tiek higienos priemonems, tiek popieriui, piestukams, plastilinui ir t.t. Galbut aukletojos kartais ir kavytes nusiperka - bet nemanau kad tai siaubinga.  Mes dziaugiames, kad grupej tikrai visko yra - ir priemoniu kurybai, knygeliu, vaikisku enciklopediju, delioniu ir t.t., o tevams nereikia sukti del to galvos. Beje, ypatingai vertinu tai, kad maniske lanko misraus amziaus grupe, kur kartu eina 3-6 m. vaikai. Jei vaikas imlesnis, jis turi puikias salygas tobuleti, nepriklausomai nuo to, kiek jam metu - pvz., 4,5 metu musu mergaite skaito, raso (ne raideles, bet normalius zodzius, ir pakankamai sudetingus), skaiciuoja (sudeda ir atima skaicius iki 20). Tai va, pasisakiau
Sveiki gal kas lanko si darzeli gal kas galit kokia gera aukletoja ?
vaidutedd
2006 04 18, 19:35
QUOTE(tulpe @ 2006 02 08, 20:55) Sveiki gal kas lanko si darzeli gal kas galit kokia gera aukletoja ? Zinau kad siame darzelyje yra labai gera aukletoja Milda, tik deje negaliu pasakyti kokioje grupeje dirba neatsimenu, ten mano pazystami savo dukryte vede. Pasakojo kad aukletoja labai komunikabili, tikrai ismananti savo darba ismokina vaikus daug ivairiu darbeliu vaikai net nenori eiti namo
miegelis
2006 04 24, 15:30
QUOTE(Funny @ 2005 01 28, 16:27) Antrus metus leidziam savo panele i "Zemyna". Uzsirasem pries metus laiko (rugseji), pasakem, i kuria grupe (nes ten pazistamas berniukas lanke, galvojom, vis geriau pritaps). Ir.. prieme. Darzelio vedejai nieko nereikejo duoti, veliau, jau lankant darzeli, iprasta kad naujoku tevai kazkuo prsideda prie grupes aplinkos pagerinimo - pvz., mes kartu su kitos mergaites tevais pirkom rastines supynes, tai atsiejo mazdaug po 180 Lt. Na, mums nepasisekė su Žemyna  Kaimynų mergytės irgi nepriėmė pernai. Ji taip labai ir nesistengė papult, bet po pokalbio su direktore kelias dienas spjaudėsi. Gal čia pagal kokius bioolaukus  Esu labai patenkinta dabartine sūnaus auklėtoja ir grupe, tai gal ir gerai, kad nepriėmė  Tik galėjo nevilkint iki paskutinio momento, o tiesiai šviesiai pasakyt.
 einam mes i zemyna uzsirasem pries kokius 6 men ir prieme sekasi pakolkas sunkokai daug asareliu  tikimes po biski bus geriau
daiwyte
2006 06 21, 17:43
labuka labai noreciau daugiau suzinoti apie'Zemyna',nes mes dabar lankom dar 'zibureli',o rudeni atsikraustom cia ir vesiu i 'Zemyna'bijau kad vaikui streso nebutu
Dzordza
2006 07 02, 10:21
O nuo kelių metų į Žemyną priima?
Nuo 3 metuku bet mes nuejom nuo 2 m 9 men prieme
daiwyte
2006 09 02, 12:11
QUOTE(tulpe @ 2006 07 10, 14:44) Nuo 3 metuku bet mes nuejom nuo 2 m 9 men prieme tai gal galit parasyti kokioj grupei esat,ar gal zinot ka paie ''ausrines '' grupe?Mes atejom is kito darzelio ''Ziburelio'',tai kai per rugsejo 1 buvom suzinojau kad cia visai kita tvarka,kad vaikai zaidzia,uzsiema darbeliais kartu,o ten mus mokino kiekviena vaika individualiai.Tai bijau kad vaikas nebutu atstumtas kitu vaiku.
mes lankem ,,Upynos,, grupe. Aukletoja Ruta ,labai puiki aukletoja. Tiek visokiu darbeliu darydavo,su vaikais taip uzsiima. Maniskei labai patiko,tik gaila kad siemet jau nebedirba. Isvyko gyvent i Vokietija.
Sveiki,mes lankome Ausrines grupe.Jokiu nusiskundimu tikrai neturiu,aukletoja Ruta tikrai puiki,o del kitos aukletojos nieko pasakyti negaliu,nes ji nauja.
mes lankom vakares grupe salia nusiskundimu neturiu viskas ok
daiwyte
2006 09 09, 21:22
QUOTE(erikaa @ 2006 09 06, 21:10) Sveiki,mes lankome Ausrines grupe.Jokiu nusiskundimu tikrai neturiu,aukletoja Ruta tikrai puiki,o del kitos aukletojos nieko pasakyti negaliu,nes ji nauja. mes ir i ausrines grupe einam,tai kolkas nieko.Vaikas noriai eina ir iseit nenori.o galvojau bus blogiau nors dar tik savaite praejo,kaip bus veliau nezinau
daiwyte
2006 09 12, 20:14
QUOTE(tora @ 2006 09 09, 23:22) mes ir i ausrines grupe einam,tai kolkas nieko.Vaikas noriai eina ir iseit nenori.o galvojau bus blogiau nors dar tik savaite praejo,kaip bus veliau nezinau ei ZEMYNOS mamos atsiliepkit?kur pradingot?
Madmozel
2006 09 14, 09:11
Mes lankome Austejos grupe. Aukletojos man patinka. Ir vaikui gerai. Maistas tikrai geras, lauke buna po 2 kartus, uzsiemimai ir t..
garbaniukee
2006 09 14, 13:34
gal mamos, kurių vaikučiai lanko šį darželį, galėtų apie jį papasakoti plačiau. na kokia aplinka, auklėtojos, kiek vaikučių grupėse? ką vaikai veikia ir t.t.
daiwyte
2006 09 14, 16:25
QUOTE(Madmozel @ 2006 09 14, 11:11) Mes lankome Austejos grupe. Aukletojos man patinka. Ir vaikui gerai. Maistas tikrai geras, lauke buna po 2 kartus, uzsiemimai ir t..  man tai nelabai patinka kad pastovus valgiarastis,ta prasme ka pirmadieni valge ta ir kitus pirmadienius valgys,nes kai mano vaikas is miltiniu patiekalu daug ko nevalgo tai zinau kad alkanas sedi,  .Okai lankem pries tai kita darzeli tai taip nebuvo  ,o siaip tai kol kas viskas puiku Papildyta:QUOTE(garbaniukee @ 2006 09 14, 15:34) gal mamos, kurių vaikučiai lanko šį darželį, galėtų apie jį papasakoti plačiau. na kokia aplinka, auklėtojos, kiek vaikučių grupėse? ką vaikai veikia ir t.t. darzelis-mokykla,montesorinis,vaikai uzimti darbeliais,yra sportas ,keramikos ,vandens ,matematikos,ir kt. bureliu.Reiktu tau nueit pas direktore daugiau pasakytu
garbaniukee
2006 09 14, 16:59
prašiau papasakoti daugiau, nes girdėjau, kad ten kažkaip labai propaguojama sveika mityba. Gal žinote ką nors apie tai?
daiwyte
2006 09 14, 19:27
QUOTE(garbaniukee @ 2006 09 14, 18:59) prašiau papasakoti daugiau, nes girdėjau, kad ten kažkaip labai propaguojama sveika mityba. Gal žinote ką nors apie tai? ne tikrai ne ,nesamone  maistas normalus sriubos mesos, zuvis,varskeciai ir t.t. ten tik yra medeines gr kurioje vaikai mokinami vieni savarankiskai dirbt savo darba nuo pradzios iki galo be kitu pagalbos,zinoma aukletojos padeda.O kitose gr tai vaikai dirba kartu mokinasi su kitais viskuo dalytis ir taip toliau
daiwyte
2006 10 01, 14:46
nagi mamos kur pradingot ?ko savo atsiliepimu nerasot  ?
QUOTE(tora @ 2006 09 14, 20:27) ne tikrai ne ,nesamone  maistas normalus sriubos mesos, zuvis,varskeciai ir t.t. Sveika mityba yra suderintas maistas ...... galima valgyti viską , tik tai turi būti suderinta .
vikaliu
2006 10 07, 14:08
Aš nuo kito rudens irgi žadu leist savo dukrytę į "Žemyną"  Norėjau paklaust, prieš kiek laiko reikėtų užrašyt į darželį? Ir nuo ko priklauso kaži: priims į darželį ar ne?  Pagal ką direktorė "atsirenka" vaikiukus? Ir dar mane domina Montessori metodas, nes apie jį mažai žinau  Kuo jis pasireiškia būtent šiame darželyje? Būsiu dėkinga už jūsų nuomones
sssaule
2006 10 07, 23:27
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 07, 15:08) Pagal ką direktorė "atsirenka" vaikiukus? Nuo pažįstamų rato ir kišenės storio  . Aš taip manau.
vikaliu
2006 10 11, 10:58
QUOTE(sssaule @ 2006 10 07, 23:27) Nuo pažįstamų rato ir kišenės storio  . Aš taip manau. Galbūt ir taip  bet norisi išgirs nuomonę mamų, kurios jau turi tokią patirtį
miegelis
2006 10 11, 15:21
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 07, 14:08) Aš nuo kito rudens irgi žadu leist savo dukrytę į "Žemyną"  Norėjau paklaust, prieš kiek laiko reikėtų užrašyt į darželį? Ir nuo ko priklauso kaži: priims į darželį ar ne?  Pagal ką direktorė "atsirenka" vaikiukus? Ir dar mane domina Montessori metodas, nes apie jį mažai žinau  Kuo jis pasireiškia būtent šiame darželyje? Būsiu dėkinga už jūsų nuomones  Užsirašyti reikia kuo anksčiau. Pagal ką atsirenka, direktorei vienai težinot Jei domina Montessori metodas, patarčiau pasiprašyti į grupę. Kai rinkausi darželį sūnui, pati direktorė pasiūlė ateiti į užsiėmimus, pakalbėti su auklėtojom. Palyginti ir pasirinkti tinkamiausią. Tiek, kad montesori metodu tedirba dvi grupės. Vaikai jose skatinami dirbti individualiai, patys pasirenka veiklą. Labai nustebino tyla ir susikaupimas grupėje, net klausėm auklėtojos, ar tinka šis metodas labai aktyviems vaikams. Ji atsakė, kad kaip tik vieną tokį pratinasi ir neblogai sekasi. Mes buvom, jei neklystu, Gabijos grupėj. Tiek aplinka, tiek auklėtoja paliko labai gerą įspūdį  (tačiau apie patekimą į ją nebuvo jokių kalbų, perpildyta...) Kita montesori grupė tokio įspūdžio nepadarė  , gal auklėtojos ne mano skonio Dar paminėsiu, kad aklai nesivadovaujama šiuo metodu - kaip auklėtoja sakė, tai maždaug pusės dienos metodas. Po pietų miego vaikams leidžiama žaisti su įprastiniais žaislais. Montesori grupėse perkamos specialios priemonės, todėl leisti į šias grupes brangiau. Tokia mano patirtis. Mes lankom kitą darželį, gal kas pasikeitė, nes prabėgo pora metelių. Parašiau, nes niekas neatrašė. Turim nemažai draugų, lankančių šį darželį, niekas pernelyg nesiskundžia, auklėtojos geros. Jei planuojat eiti į šį darželį, tikrai patariu apsilankyti, pakalbėti su auklėtojom, pasirinkti sau tinkamiausią metodą ir patikti vedėjai  . Jokiu būdu neprasitark, kad jums netoli šis darželis, o pagirk, kad girdėjai gerų atsiliepimų, kad domina taikomi metodai.
vikaliu
2006 10 11, 15:27
Miegeli, labai ačiū tau už nuomonę  Pateikei daug naudingos informacijos Gal dar kas nors iš mamyčių pasisakys
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 11, 10:58) Galbūt ir taip  bet norisi išgirs nuomonę mamų, kurios jau turi tokią patirtį  direktorei tikrai nieko nedavem pries 6 men kokius uzsirasem gal daugiau apvedziojo po grupes apsiziurejom ir isirinkom prieme be prob buvom 2 m 7 men kai pradejo lankyti darzeli mes lankom ne montesorine grupe nes ten jos yra tik 2 o vaiku nemazai pas mus grupeje 18 vaiku kai pradejom lankyti buvo 16 seip patenkinta viskuom dabar kiek kainavo : 200lt kaip is nauju tevu uz juos pirko staliukus i grupe + kiekviena men mokam po 20lt visokioms reikmems dar 5lt keramikos burelis 115lt maistas + visokie spektakliukai i kuriuos vaziuoja dar rugsejo pradzioje pirkom visokias higienos priemones ir kanceliarines priemones visiems metams visi tevai .Na men seip isena iki 150lt  Del valgio nusiskundimu neturiu kad tik suvalgytu kiek duoda nes mano nevalgi tai jai ten tikrai uztenka  grupeje silta bent pakolkas ziema dar nelankem seip buna +24 dabar kai nesildo +19 C nu gal tiek jei kas klauskit
vikaliu
2006 10 15, 13:41
QUOTE(tulpe @ 2006 10 13, 17:15) ...dabar kiek kainavo : 200lt kaip is nauju tevu uz juos pirko staliukus i grupe + kiekviena men mokam po 20lt visokioms reikmems dar 5lt keramikos burelis 115lt maistas + visokie spektakliukai i kuriuos vaziuoja dar rugsejo pradzioje pirkom visokias higienos priemones ir kanceliarines priemones visiems metams visi tevai .Na men seip isena iki 150lt
Del valgio nusiskundimu neturiu kad tik suvalgytu kiek duoda nes mano nevalgi tai jai ten tikrai uztenka Sakyčiau, rinkliavų visokių nemažai Maniškė irgi nevalgi  O maistas patinka tavo dukrytei? Nes maniškė labai išranki maistui, daugelio produktų nepripažįsta  Bijau, kad nesėdėtų alkana  Nors gal dar pasikeis per metus
Mano nevalgi seip bet maistui nera isranki nors dabar pastebejau kad sako bulviu nemegstu to nemegstu kas anksciau nebudavo bet ll nekreipiu demesio sakau mes viska valgom biski pabumba bet valgo  darze sako valgo auklytes jei mazia valgo damaitina auksletojos fainos prob neturiu i pastabas visada sureguoja  del rinklevu tai taip bet va eidama is darzelio kuria cia diena susitikau aukle pazystama sako man jau po 4 lt i valanda moka  tai supratau kad darzelis pigus dalykas nors dabar mus gerkle ir sedim namuos  bet 1 men 2 sav islankem be jokiu ligu
vaidutedd
2006 10 28, 11:32
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 11, 17:27) Miegeli, labai ačiū tau už nuomonę  Pateikei daug naudingos informacijos Gal dar kas nors iš mamyčių pasisakys  Labukas, ar zinote mamos kad Montesori sukure savo metoda atsilikusiems vaikams? O jai grupe tik per ugdoma veikla taiko si metoda ir tik ryte tai kokia cia montesori grupe??? as patarciau pries renkantis metoda pirmiausiai su juo susipazint paciai o kas neaisku teirautis aukletojos kai aukletoja matys kad orientuojates situacijoj tai visai kitaip su jumis snekes, o montesori grupes renkasi dazniausiai tie teveliai kurie nieko nenusimano apie si metoda ir turi daug lt nes grupes tikrai labai grazios ir tai jau tapo tarp tevu prestizo reikals(as pati esu pedagoge) cia tik mano nuomone o rinktis ir apsisprest jums mamukai sekmes
Man tai labai nepatinka pedagogės, kurios rašydamos savo nuomonę, padaro tiek daug gramatinių klaidų
vikaliu
2006 12 08, 21:03
QUOTE(ragana @ 2006 12 08, 19:43) Man tai labai nepatinka pedagogės, kurios rašydamos savo nuomonę, padaro tiek daug gramatinių klaidų  Bet tema ne apie tai O iš kur žinai, kad pedagogės? Man tai netrukdo, kai svarbi žmonių nuomonė
daiwyte
2006 12 09, 21:04
darzelis super  ,nu ta grupe kuria vaikis mano lanko  ,nusiskundimu jokiu neturiu,nes geriauias atsakymas yra musu paciu vaikas  ,nes jei jam ten butu negerai tai jis i ji eiti nenoretu,o kai vaika isvadint namo neiseina tai reiskias ten labai gerai yra.Nes ne mes ten bunam o vaikai,tik mes mamos is pradziu pergyvenam per daug
vikaliu
2006 12 11, 19:10
QUOTE(tora @ 2006 12 09, 21:04) darzelis super ,nu ta grupe kuria vaikis mano lanko:super ,nusiskundimu jokiu neturiu,nes geriauias atsakymas yra musu paciu vaikas Aš irgi esu nemažai gerų atsiliepimų girdėjus apie šį darželį, todėl galvoju apie jį, kaip apie realiausią savo dukrytei Tora, kokio amžiaus sūnelį pradėjai vest į darželį/lopšelį? Ar lengvai priprato?
na pedagogė pati pasisakė, kad yra pedagogė  O klaidos akis bado Beje, viskas, ką pedagogė vaidutedd parašė apie Montesori metoda yra netiesa
vaidutedd
2006 12 21, 13:55
QUOTE(ragana @ 2006 12 20, 22:30) na pedagogė pati pasisakė, kad yra pedagogė  O klaidos akis bado Beje, viskas, ką pedagogė vaidutedd parašė apie Montesori metoda yra netiesa  Sveika atsiprasau uz gramatines klaidas (labai skubejau parasyt) aisku cia nepasiteisinimas  , atsiprasau ne tik taves bet visu kuriems akis bado  ir noreciau kad paaiskintum kurioj vietoj as buvau neteisi del sio metodo? bandysiu pasiaiskint aciu
Na ne visai tiesa, kad metodas buvo sukurtas specialiai atsilikusiems vaikams  Ir tai, kad metodas turėtų būti taikomas visą dieną, nes Montessori sukurtas metodas ir turėtų būti taikomas apie 4 valandas. M.Montessori manė, kad vaikai tiek laiko turėtų praleisti ugdymo įstaigoje, o kadangi mūsų darželiuose vaikai paprastai praleidžia daugiau laiko, metodas taikomas tik pirmąją dienos pusę (iki pietų), o po pietų miegelio jie tiesiog valgo, žaidžia ir laukia mamyčių "Žemynoje " yra tik dvi grupės, dirbančios pagal Montessori metodą, kitos taiko "Geros pradžios" programą. Beje, tos dvi, dirbančios pagal Montessori, yra labiausiai perpildytos
vaidutedd
2006 12 27, 20:09
Montessori si metoda sukure sutrikusio intelekto vaikams ir jis veliau buvo pritaik sveikiems vaikams as tikrai nieko neturiu pries si metoda ir netgi kai kuriuos dalykus integruoju is jo savo darbe taciau as manau kad tevai kurie pasirenka viena ar kita programa pagal ja turi vaikus aukleti net ir namuose nekalbant apie visa diena darzelyje o kad ugdoma veikla trunka 4val as su tavim sutinku,taciau nesutinku kad aukletojos tik ryte atidirba 4val pagal montessori o po pietu vyksta bardakas,nes popietinis vaiko ugdymas taip pat turetu remtis montessori filosofija bent jau kazkiek juk zaislai ir priemones lieka tokos pat(be tu kur vaikai atsinesa)
daiwyte
2006 12 29, 09:29
maniskis pradejo lankyti budamas 2metu 2menesiu,bet Zemynoi priema tik nuo triju.Kaip visada pradzioj buvo sunku juk priprates visalaika but namie ,o cia naujos taisykles,o namuose sokdina visus kaip nori,taciau dideliu problemu nebuvo,aisku prasideda ligos,bet juk geriau anksciau negu veliau
vikaliu
2006 12 29, 16:39
QUOTE(tora @ 2006 12 29, 09:29) maniskis pradejo lankyti budamas 2metu 2menesiu,bet Zemynoi priema tik nuo triju. O kaip taviškį tokį mažą priėmė?  O "Žemynoj" nėra lopšelio grupės?
daiwyte
2006 12 29, 20:02
QUOTE(vikaliu @ 2006 12 29, 18:39) O kaip taviškį tokį mažą priėmė?  O "Žemynoj" nėra lopšelio grupės? mes priestai lankem kita montesri darzeli''ziburelis'',nes gyvenom sanciuose tuo metu ,o kai atgal gryzom cia tai ir atejo tas laikas i si darzeli
Dzordza
2007 01 15, 14:50
Apie montesorines grupes siam darzely jau girdejau. O gal kas zino kaip kitos grupes? po kiek ten vaikuciu buna, kaip aukletojos?
daiwyte
2007 01 24, 16:18
QUOTE(Dzordza @ 2007 01 15, 16:50) Apie montesorines grupes siam darzely jau girdejau. O gal kas zino kaip kitos grupes? po kiek ten vaikuciu buna, kaip aukletojos? me lankom ausrines gr.,tai ten visi zaidzia ,dirba kartu man atrodo kaip ir paprastam darzely,o aukletojos tikrai super
mes vakares gr esam kaimynai durys priesais  mums irgi viskas ok patenkinti
daiwyte
2007 01 26, 16:34
QUOTE(tulpe @ 2007 01 24, 23:16) mes vakares gr esam kaimynai durys priesais  mums irgi viskas ok patenkinti Labas kaimynele  ,mano vaiki logopede paieme,tai pirma kart nenorejo eit,tai kai prikalbinom tai sia savaite pirma kart nuejo pradzioi savaites,toks laimingas buvo ,kad net vakar klause manes kodel ta teta nebuvo atejus pasimt
o kaip del tos logopedes kas nusprendzia ? ar auksletoja rekomenduoja ar kaip is kur suzinoti kad reikia ? ar ji mokama pas mus darzeli?
vaidutedd
2007 01 30, 12:12
QUOTE(tulpe @ 2007 01 27, 14:53) o kaip del tos logopedes kas nusprendzia ? ar auksletoja rekomenduoja ar kaip is kur suzinoti kad reikia ? ar ji mokama pas mus darzeli? La ,lokopede tikrai nemokama, o ar vaikui jos reik nusprendzia ji pati patikrinus visus vaikucius su jais pabendraudama Papildyta:QUOTE(vaidutedd @ 2007 01 30, 14:11) La ,logopede tikrai nemokama, o ar vaikui jos reik nusprendzia ji pati patikrinus visus vaikucius su jais pabendraudama
acius
daiwyte
2007 02 05, 20:41
cia kol vaikui ner keturiu metuku tol ji neima jo,o mus pasiemie kai liko trys savaites iki torto,tipo jau reik koreguot .O kai lankem pries tai darzeli butu nuejes pas logopede dar tryju neturejes
Ikimokyklinuke
2007 02 06, 00:09
eisiu ryt i sita darzeli pazintinei praktikai paskui gali tekti 2savaites sitam darzeli kazkurioj grupej praktikuotis gal ir pas jusu vaikucius pakliusiu
|
|