o ką žinote apie malūnėlį?
QUOTE(lorikas @ 2005 03 29, 10:14) Eina pletkai, kad ten daug lupa, nes tipo prestižinis Į mūsų darželį ("Žara", aš juo labai patenkinta) vasarą ėjo keli vaikai iš "Malūnėlio", tai nežinau - pikti kažkokie, konfliktuojantys. Gal čia, aišku, aplinkos pasikeitimas ar kas, ar tiesiog atsitiktinai tokie vaikai pasitaikė, bet kažkaip kai mūsiškai kitą vasarą ėjo i "Smalsutį" ar kaip jis ten - problemų nekildavo Mažiuką, manau, vesiu į "Žarą". QUOTE(lorikas @ 2005 03 29, 09:14) Žinom viską Abu vaikai eina. Paprastas, geras darželis. Man patinka, kad jie ten tikrai daug skiria fiziniam aktyvumui. Reguliarios mankštos, masažai, sporto šventės. Yra dainavimo, šokių būrelis. Logopedė nuoalt užsiema su daugeliu. Ir lauke ne dykynė, yra ką veikti. Nu mes jau treti metai ten, viskas gerai. Bent jau mums papuolė fantastiškos auklėtojos, bet kiek stebėjau kitas, yra ir nelabai malonių. Nemokėjom už priėmimą tikrai, tik paminėjom, kad nevengsim grupei ko nors nupirkti, jeigu reikės. Kiek ten tereikėjo... Karts nuo karto tualetinio popieriaus, vienkartinių nosinių, ai dar metėmės ant spintelių remonto. Beje, gal jis kada ir buvo "prestižinis", bet vedėja jau senai pasikeitusi, jauna dabar tokia, tai viskas ok. Vaikai konfliktiški? Jokių nusiskundimų...
O kur Žara yra? Negirdėjau tokio.
Alambra, o pas kokias auklėtojas tavo vaikai eina? Gal gali išduoti pavardes? QUOTE(lorikas @ 2005 04 06, 10:39) O kur Žara yra? Negirdėjau tokio. Alambra, o pas kokias auklėtojas tavo vaikai eina? Gal gali išduoti pavardes? Grupė, kuri nuo kitų metų ima 3 metų vaikučius (t.y. gimusius 2002 m.), yra Pelėdžiukų, ten abidvi auklėtojos Vidos. Tai viena iš tų Vidų yra fantastiška, kita tiesiog gera ir šeimininkė laaaabai gera. Mat dabartiniai Pelėdžiukų vaikai išeina į paruošiamąją grupę. Tai šitą grupę tai labai reikomenduoju, jei tinka amžius, nuo rugsėjo bandykit papulti O dukra vaikšto į 2001 m. gimusių Boružėlių grupę, auklėtojos Delė ir Ilona. Mielos, rūpestingos ir tiek. Sėkmės.
Maniškė gimusi 2003m pabaigoj, tai mums netinka Vidų grupė, deja....
reiks ieškoti kito varianto....
Maniškė lankė tą darželį 4 metus. Prieš pradedant lankyti, vedėja (dar sena buvo) paprašė nupirkt darželiui linoleumo. Žodžiu kyšį paėmė, bet ne sau, o darželiui. Ir šiaip darželis sutvarkytas, naktim rakinamas, kieme nesirenka kompanijos, šunų nieks nevedžioja. Auklėtojos per tuos metus buvo 4 ir visos neblogos.
Nors darželyje yra spec. grupė vaikams su įvairiom negaliom (neprigirdi, pavėluotai vystosi ir t.t.), mano pažystamos vaiką iš tos grupės išvarė. Dėl to, kad muša kitus vaikus ir auklėtojos nesusitvarko. Galbūt tas vaikas ir perėjo į "Žaros" darželį. QUOTE(lorikas @ 2005 04 06, 11:39) Ajaaazau, supainiojau Taigi Vaidilutė Bermudų trikampy, o "Žara" - Ašigalio gatvėj, netoli Šiaurės pr. "Iki". Irgi nieko daržas
Aš užrašiau į šį darželį kai buvau niekas jokių kyšių neatrodė kad tikisi
as noreciau dukrelia gimusia 2002m vesti i Maluneli, gal kas zinot kaip ten aukletojos dabar, nes sis darzelis tiesiog yra mums po langais.
QUOTE(Noa @ 2005 04 02, 11:50) Eina pletkai, kad ten daug lupa, nes tipo prestižinis Į mūsų darželį ("Žara", aš juo labai patenkinta) vasarą ėjo keli vaikai iš "Malūnėlio", tai nežinau - pikti kažkokie, konfliktuojantys. Gal čia, aišku, aplinkos pasikeitimas ar kas, ar tiesiog atsitiktinai tokie vaikai pasitaikė, bet kažkaip kai mūsiškai kitą vasarą ėjo i "Smalsutį" ar kaip jis ten - problemų nekildavo Mažiuką, manau, vesiu į "Žarą". tikrai niekas ten nelupa... mano brolio dukrele ten eina.. eziuku grupej.. aukletojos nuostabios.. yac aukletoja Roma.. tikrai kai nueinu kartais pasiimt ir malonu pabendraut ir viska.. tikrai labai geras darzelis... QUOTE(munita @ 2005 11 23, 17:36) as noreciau dukrelia gimusia 2002m vesti i Maluneli, gal kas zinot kaip ten aukletojos dabar, nes sis darzelis tiesiog yra mums po langais. mes lankem si darzeli pora metu ir dar lanko keletas giminaiciu. na, kysiu niekas neima tikrai, praso kaip ir visur, higienos reikmenu ir grupes fondui po 10lt.labai gera ten kineziterapeute, dabar dar papildomai ir ritminiu sokiu moko.yra prailgintos grupes dirbancios iki19h. o viskas priklausys i kokia grupe papulsite. mes ateje, papuolem pas labai gera aukletoja, bet veliau pasikeite, tai siap sau buvo. svarbiausia, kad jos dabar atsisako versti vaikus ka nors daryti t.y. uzduoteles baigti ir t.t. atseit, tokia dabar ugdymo misija.bet, deja, poto pacioms ir veliau mokykloje del to iskyla problemu. rodykite daugiau iniciatyvos ir kelkite reikalavimus. pratinti vaikeli reikia nuo mazens, bent trumpam sukaupti demesio, maza uzduotele atlikti. na, o jei norite tureti maziau streso mokykloje, tai siulau eiti i paruosiama grupe mokykloje, ar sestadienine mokyklele lankyti, arba pacioms uzsiimti. netikekite, ka jos sako,kad nereikia vaiko ruosti mokyklai ir kad jus per daug reikalaujate! kaip, vaikas gali be klaidu parasyti zodziu diktanta( po 2men., beje), jai jis tik raides moka skaityti!kazkaip labai jau ne kokia musu sistema svietime. QUOTE(lya @ 2005 11 29, 00:27) mes lankem si darzeli pora metu ir dar lanko keletas giminaiciu. na, kysiu niekas neima tikrai, praso kaip ir visur, higienos reikmenu ir grupes fondui po 10lt. Tai ne kaip visur, o daugiau, visur - iki 5 Lt ir jokių dar papildomų reikmenų QUOTE pratinti vaikeli reikia nuo mazens, bent trumpam sukaupti demesio, maza uzduotele atlikti. na, o jei norite tureti maziau streso mokykloje, tai siulau eiti i paruosiama grupe mokykloje, ar sestadienine mokyklele lankyti, arba pacioms uzsiimti. netikekite, ka jos sako,kad nereikia vaiko ruosti mokyklai ir kad jus per daug reikalaujate! kaip, vaikas gali be klaidu parasyti zodziu diktanta( po 2men., beje), jai jis tik raides moka skaityti!kazkaip labai jau ne kokia musu sistema svietime. O mokyklai ruošia, nes ta paskutinė grupė ir yra parengiamoji. Ir tam daržely, ir kituose. O kur tavo vaikas rašė žodžių diktantą, tai nelabai supratau - pvz. mano vyresnėlis jau 5 metų rašė - šleivai, su klaidom, bet su kalėdų seniu susirašydavo, ir ne vienas toks grupėj buvo, o ties viduriu
[quote=Noa,2005 12 04, 16:10
taip, piesineliai ten kabojo. bet palyginus net su pora metu jaunesniu vaiku grupe, tu darbeliu nedaug budavo. ir neziuredavau ar visu vaiku ar ne, jie buvo atlikti. tiesiog aukletojos nuolat kartodavo, kad negali versti ju ko nors daryti, kai tuo tarpu, grupes priziuretojos ( auklytes, kurios, beje, jos pacios reikalvimu, nebuvo galima taip vadinti) visi vaikai privalejo klausyti! patarciau labiau susipazinti su ta parengiamosios grupes programa, kuria pernai jie gavo. tokiai programai vykdyti reikalinga daug ivairiu ir brangiu daiktu, kuriu ten ir nebuvo. ir deja,tokiu paruosimu stebejosi ne viena mama. ju zodziais, anksciau paruosimas vyko kitaip ir daug geriau. na, labai saunu, jei sistemos trukumai jusu nepaliecia!na, ir matyt jums nera ko jaudintis, jei vaikas 5m. jau raso. taciau ne visi tokie.problemu mes neturime, nes laiku pastebejau trukumus. ir kalbu as uz tevus ir mokytojus, kurie su tuo susidure. beto, atliktas tyrimas parode, kad vaikai eje i moyklos paremgiamaja klase ar bent kelis kartus per men. tureje pamokeles mokykloje, daug geriau ir greiciau perpranta mokyklos taisykles ir reikalavimus, o nuo to ir perteikiams zinias. QUOTE(lorikas @ 2005 04 07, 15:40) Mano dukrele lanko si darzeli.Darzelis tikrai labai geras.Jokios "pakazuchos" nepastebejau.Jokiu dideliu rinkliavu,bent jau musu grupeje,nera.Aukletoja taip pat puiki papuole,mergaite ja tiesiog dievina : .Kaip tik kitais metais ji tures vaikucius,gimusius 2003m.Labai patariu,manau,nesigailesit.Aukletojos vardas Laima,"drugeliu"grupe.
Dabar maniškė eina į Vaidilutės boružėlių grupę. kas labiausiai nepatinka, tai maistas - lopšelinukams ir cepelinus, ir kugelius su spirgučiais duoda.
Kitąmet norėtume pakeisti darželį. Gal reiktų pereit į Malūnėlį. O kaip galima pateikti į norimos auklėtojos grupę?
zinokit vedu dabar savo mazyle i Maluneli. Visai nieko, palyginti lengvai papuolem. Kas menesi rinkliavos 5 lt, dar plius higienos reikmenys, man visai atrodo normaliai. Tik del sirgimo, jau net nezinau ka daryti. Lankom darzeli jau apie pora men., puse laiko prasirgom.Cia jau ne pirmas darzelis,(anksciau maziau sirgo) dabar mazylei jau 3,8m, Pirma darzeli pradejom lankyti nuo 1,5m.
Munita, kaip maistas Malunelyje?
Beje, kiek prieš kiek laiko užsirašėt, kad pakliūtumėt į darželį? O gal pasitrumpinot eilę kokia dovanėle? QUOTE(lorikas @ 2005 12 27, 20:59) Dabar maniškė eina į Vaidilutės boružėlių grupę. kas labiausiai nepatinka, tai maistas - lopšelinukams ir cepelinus, ir kugelius su spirgučiais duoda. Kitąmet norėtume pakeisti darželį. Gal reiktų pereit į Malūnėlį. O kaip galima pateikti į norimos auklėtojos grupę? Manau,tiesiog reiketu prasyti direktores,kad irasytu i norima grupe.Kas del vietu...Savo dukrele irasiau pries du metus ir labai sunkiai patekom,o sunui vieta atsirado iskart(be jokiu dovaneliu).Taip kad,viskas priklauso nuo vaiku skaiciaus grupese.Kiek girdejau,kysiu direktore neima,bet dovana darzeliui,manau,mielai priimtu.
o kaip maistas Malūnėlyje?
mes bandysim eit užsirašyt į šį lopšelį, žiūrėsim kas ir kaip
Gal galit parekomenduot auklėtoją lopšelinukui? Žinau, kad yra 2 grupės, tai kuri geresnė?
QUOTE(lorikas @ 2006 01 23, 13:12) Kasdiena neklausineju,bet mergaite sako,kad darzelyje jai labai skanui.Apie cepelinus su spirguciais girdeti neteko,nezinau...Pusryciams dazniausiai buna kose ir sumustinis su arbata,kartais varskes apkepas.Pietums-sriubyte ir kotletukai,balandeliai ir t.t.Siaip tai vaikai gauna ir vaisiu,ir jogurtuku.
kitais metais lopselinikus turetu priimti bituciu grupe. bent jau ten aukletojos malonios( ypac Joana), ir su vaikuciai labai uzsiima ir su tevais bendaruja noriai ir maloniai. ir grupe labai jauki, priemoniu turi ivairiu. labai gera seimininkute- grieztoka, bet teisinga.
o darželinukus į kokias geras grupes priiminės?
QUOTE(lya @ 2006 01 29, 12:28) kitais metais lopselinikus turetu priimti bituciu grupe. bent jau ten aukletojos malonios( ypac Joana), ir su vaikuciai labai uzsiima ir su tevais bendaruja noriai ir maloniai. ir grupe labai jauki, priemoniu turi ivairiu. labai gera seimininkute- grieztoka, bet teisinga. mes buvom vakar užsirašyt, sakė, kad lopšelinukų grupės yra 2 ir pastoviios: nykštukų ir lapiukų Ir dar.............. Aš vedėjai nieko nepasiūliau, kad atsirastų vieta jau nuo rugsėjo..... Kažkaip čia įdomiai pasirodė............. QUOTE(Janike @ 2006 02 02, 14:35) mes buvom vakar užsirašyt, sakė, kad lopšelinukų grupės yra 2 ir pastoviios: nykštukų ir lapiukų Ir dar.............. Aš vedėjai nieko nepasiūliau, kad atsirastų vieta jau nuo rugsėjo..... Kažkaip čia įdomiai pasirodė............. nu nezinau siaip vien tokia miela juoduke yra pabandysiu susizinoti, kokia jos grupe. o klausima del vietu ir eiliu galite pasitikrinti pasiskambine i svietimo skyriu. ten tokia moteriske, labai greit patvarko visas dirbtinas eiles na, jei lopselinuku grupes atskiros, tai darzelinukus i "bitutes" tikrai priimines! QUOTE(lya @ 2006 02 02, 14:38) nu nezinau siaip vien tokia miela juoduke yra pabandysiu susizinoti, kokia jos grupe. o klausima del vietu ir eiliu galite pasitikrinti pasiskambine i svietimo skyriu. ten tokia moteriske, labai greit patvarko visas dirbtinas eiles na, jei lopselinuku grupes atskiros, tai darzelinukus i "bitutes" tikrai priimines! o konkrečiai kam čia reik skambint? ir ar po to nesusipyksiu su vedėja?
Janike, tai Matukas jau nuo rudens į darželį keliaus
Mildą irgi nuo rugsėjo jau esu užrašius
sveikos mamytes
Sveikos, as savo mergyte irgi i lopselio eile dar rudeni uzrasiau, ir jau tada man sake kad ner vietu
kaip ten reali situacija? ar kas skambinot i svietimo skyriu? laaabai norim nuo sio rugsejo patekt
Mes tai ušsirašėm 2005 05 tai dar vietų buvo
Mes irgi užsirašėm 2005 pavasarį, tai sakė, kad vietų nėr ir tikrai nebus - laukt atseit apie 2 metus reikia...
Bet jūs jau į darželį o ne į lopšelį
Na visai sunerimau reiks kitą savaitę užeiti butinai ir išsiaiškinti nes aš tai visai rami buvau
įtariu, kad vedėja dovanų laukia.................
QUOTE(Zaiza @ 2006 02 15, 00:09) Bet jūs jau į darželį o ne į lopšelį Na visai sunerimau reiks kitą savaitę užeiti butinai ir išsiaiškinti nes aš tai visai rami buvau Mes norėjom į lopšelį, bet, pasirodė, kad be šansų - pasakė, o kur jūs anksčiau buvo. Užuominų apie dovanas, rėmimą ar pan. tikrai nebuvo. QUOTE(jore @ 2006 02 13, 16:02) sveikos mamytes sorry, bet ziniomis apie vaiku psichologija tai man ne viena ten nepasizymejo na, o dar laimutes( semininkute ji save draudzia vadinti beje, kelis vaikus ten leidusios moterys skundesi, kad tiek sauluciu, tiek eziuku grupe, lyginant su ankstesniais metais, vaikus paruose silpnai. QUOTE(lya @ 2006 02 17, 14:49) sorry, bet ziniomis apie vaiku psichologija tai man ne viena ten nepasizymejo na, o dar laimutes( semininkute ji save draudzia vadinti beje, kelis vaikus ten leidusios moterys skundesi, kad tiek sauluciu, tiek eziuku grupe, lyginant su ankstesniais metais, vaikus paruose silpnai. Laimute ir man nepatiko QUOTE(lya @ 2006 02 17, 15:49) sorry, bet ziniomis apie vaiku psichologija tai man ne viena ten nepasizymejo na, o dar laimutes( semininkute ji save draudzia vadinti beje, kelis vaikus ten leidusios moterys skundesi, kad tiek sauluciu, tiek eziuku grupe, lyginant su ankstesniais metais, vaikus paruose silpnai. Nezinau,kas ten skundesi,bet kiek man teko bendrauti su tevais,visi patenkinti.Mano vaikas lanke eziuku grupe ir buvo labai gerai paruostas mokyklai,kaip ir kiti penki jo klasiokai eziukai.Atejo i sia grupe is kitos nedrasus ir kompleksuotas.Pateko pas nuostabia aukletoja,kurios deka vaikas visiskai pasikeite,aisku,i geraja puse.Mokykloje dabar del bendravimo jokiu problemu.Mokytoja pati norejo leisti savo berniuka pas sia aukletoja.Gaila,aukletoja Roma darzelyje jau nebedirba QUOTE(ausyte2 @ 2006 02 18, 14:51) Nezinau,kas ten skundesi,bet kiek man teko bendrauti su tevais,visi patenkinti.Mano vaikas lanke eziuku grupe ir buvo labai gerai paruostas mokyklai,kaip ir kiti penki jo klasiokai eziukai.Atejo i sia grupe is kitos nedrasus ir kompleksuotas.Pateko pas nuostabia aukletoja,kurios deka vaikas visiskai pasikeite,aisku,i geraja puse.Mokykloje dabar del bendravimo jokiu problemu.Mokytoja pati norejo leisti savo berniuka pas sia aukletoja.Gaila,aukletoja Roma darzelyje jau nebedirba Mano mergaite taip pat lanko si darzeli nuo lopselio.Mes labai patenkinti tiek lopselio grupe,buvo tikrai puikios aukletojos,mielos,rupestingos,tiek dabartine darzelio grupe.Beje,maniskes grupeje dirbo viena is dabartiniu parengiamuku aukletoju.Kadangi kitamet ir mes ruosiames i parengiamaja,tai labai noretume patekti i tas"Saulutes",nes buvusioji aukletoja tiesiog fantastiska,dukra daznai grizusi namo pasakoja kur ir kada darzelyje buvo sutikusi,ka kalbejosi ir pan.Be to drauges sunelis pernai lanke ta"Sauluciu"grupe,tai atsiliepimai kuo puikiausi,nes berniukas tikrai labai judrus ir ne viena darzeli(del gyvenamosios vietos)teke keisti,taciau sugrizo i "Maluneli".Mokykloje jokiu problemu,paruosimu tikrai nesiskundzia,o aukletojomis negali atsidziaugti,kadangi turi su kuo palyginti.Beja,idomu butu suzinoti,kokioje mokykloje pirmokai antra savaite raso diktantus?Man bent jau neteko tokiu stebuklu girdeti,pazistu ne viena pirmokeli,bet diktantu tikrai neraso.
Yla, o kokią grupę lanko tavo mergaitė?
Labutis,
Kaip tik buvau siame darzelyke ketvirtadieni ir pareiskem nora, kad mus priimtu nuo kitu metu sausio. Mano seses mergyte lanke ta darzeli, labai patenkinta buvo. |