Aš saviškei saldumynų neduodu. Nežino kas tai yra ir nereikia. Ji pas mane tik sausainiukų ragavusi. nuo šokolado ir kitų gardėsių bandysiu dar kokius pusę metų apsaugoti.
Mūsiškei jau 2, 4 mėn. ir jau mėnuo kaip baisiai nori saldainių. Močiutė ateina tai taip ir pristoja. Anksčiau galėdavo jų būti kiek nori - nevalgydavo. Geriau dešrytės, banano, sūrelio. Dabar tik duok, bet niekas daug neduda, nes mes patys nesam mėgėjai. Jei kas atsineša ateidamas, suvalgau. Labiau pripažįstu vaisius.
as savo maziukui retkarciais duodu saldumynu,sokolado,surelius beveik kas diena valgo..kai patys valgom kartais gauna ir cipsu..gal tai nieko gero,bet paragauti reikia
mano mazius dar nera ragaves saldainio ar sokolado ,
Vaje
As savo maziui duodu nuo 10men. ir sokolado ir ciupa ciupsa,ir surelius su sokoladu
Mes saldumynus irgi valgom. Tik žinoma su protu. Sūrelių neriboju, kiek nori tiek mažiukas valgo. Vat saldainių, ypač čiupa čiupsų stengiuosi iš viso neduoti. Mano mažiulis ir nereikalauja jų. Jam tikriausiai per saldu. Šokoladinius saldainius dar dar, kartais paragauja. Bet geriausias jo desertas yra varškės sūrelis.
Aš taip pat saldumynų retai duodu, kartais selgos sausainiu ar gaidelių. Mažoji yra suvalgiusi du saldainius "gerųjų" gyminaičių dėka, kurie negali suprasti, kad toks vaikas dar per mažas saldainiams valgyti.
Mane ir nustebino toooooooooooks nusistatymas daugumos pries saldumynus.As manau,kad uzdraustas vaisius visada skanesnis
Papildyta: O jau kai sukemsa slapta nuo mamu kilograma,va cia tai jau beda...
Skaitau jūsų mintis, taip viskas teisinga, dar anksti ir neduodam, geriau tas ar kitas ... (tik neįsižeiskit). Kai buvo mažas sūnus taip ir buvo, iki 3 m. nežinojo kad yra toks daiktas kaip saldainiai, vienintelį ką gaudavo tai vaistinėj pirktų guminukų. maniau su dukra bus taip pat. Kadangi ji karinga mergina
Hm...
[B][I]mums neseniai buvo tik metukai, bet apie saldumynus net kalbos nera, aisku duodu barankyte, sausainiuka (ir tai specialiai pati kepu). O sokolado ar saldainiu manau is vis negalima duotivaikui nors iki 4 metuku. bet jauciu kai eis i darzeli tai kiti vaikuciai gali ikysti
mes jau su daug kuo esam susipažinę, pamato pas ką nors ir čiumpa, tegul paragauja, nieko nenutiks. yra tas noras tik todėl, kad kitas turi, o ne jis. valgiau aną dieną šokoladą, daviau gaaliuką, tai net nesuvalgė viso, žiūriu mėtos, per saldu matomai, ir nenori, ir ačiū dievui. o ką skiria tai sūrelius, va pro tuos parduotuvėj tai nepraeinam
Mums jau 1m. ir 10men. maniskis zino kas yra saldainis,cipsas....pardaveja dave ciupa ciupsa ir ka - neduosi gi i galva zmogui...tegu ir sita paragauja...Nuo metu leidziu paragauti visko...O kada gi jis mokysis...gal mokykloj,kai mamyciu salia nebus?!Na taip,nereikia eiti i krastutinumus,bet mano manymu nereikia bijoti ,mes uzaugom perdaug nesaugomi ir viskas ok,nei alergiju ar kitokiu ligu...
Saunuole cia kuri mamyte,pati kepa sausainius,tai pagirtina,bet as tikrai specialiai to nedarau ir nedarysiu.Parduotuveje tereikia atidziau rinktis,yra ir sveiko maisto....
mano zuikis pusantrų metukų tai jam pagrindinis maistas sausainiai, kukurūzai ir duona
QUOTE(vijja @ 2006 07 29, 21:22) Vaje As savo maziui duodu nuo 10men. ir sokolado ir ciupa ciupsa,ir surelius su sokoladu paskaiciusi net isiziojau kiek daug mamu saugo vaikus nou saldumynu,is karto pasijutau bloga mama nes pasmaguriauti leidziu nuo pirmojo gimtadienio,dabar jai1,7ir ji puikiai zino kad pavalgiusi gaus saldainuka,ir taip kiekviena diena
Idomu skaityti jusu pasisakymus. Pasisakysiu ir as. Mano maziui metukai ir menuo. Ir nematau nieko bloga jei i savaite ar dvi karta duoti saldainiuka(skaiciau, kad pieniskas sokoladas galimas nuo metuku), na, kiekviena diena gal butu ir per darnai tokiam pypliukui... bet kiekviena mama daro taip. kaip jai atrodo gerai, be to tam ir yra tokie forumai kaip sis, kad pasidalintu savo patirtimi ir pasisemtu patarimu is kitu mamyciu
Sveikos,
na as saviskiui irgi retkarciai duodu kinder sokoludo ir nematau cia nieko blogo
Mėgstam ir ledus (vasarą) , ir šokoladą, ir čiupa-čiupsus
Mano mazyliui dar nera metuku, bet kai buvo 10 men brolis padave sokoladini saldaini su popieriuku, as maciau kad jis zaidzia su tuo saldainiu- deda i puoduka , isima, po minuteles zvilkt- o tas saldainiukas jau burnytej, su pirstuku prakrapste popieriuka ir i burnyte ciulti
Mes taip pat jau ragavom šokolado ir saldainiuko gal pora kartu gavo ir nelabai juos traukia
Sausainiukai, barnkytes- taip, kai kada sugriauzia, tuo paciu ir dantukus "pasikaso"
Nu,bet kaip toms geros tetoms ir dėdžiams paaiškint,kad vaikui per anksti čipsai,šokoladai,saldainiai....Išėjo mažė pasivaikščio su teta ir grįžta.....čipsų pilna burna,rankoje pakelis,vos nenumiriau.Nu nesakiau nieko,bet....vos ne nuvirtau ....
Viena karta gavo gabaliuka sokolado, tai iskart isspjove ir dar liezuvi su rankyte pradejo valyti
SVEIKOS,MANO VAIKINUI JAU 9 METAI ,BET SALDUMYNU IR SOKOLADO TAI JIS NERAGAVO ILGAI.GAL IKI 3 METU? KAM NUODYTI VAIKA? DABAR TURIU MERGINA KURIAI TUO J BUS 1 METAI, JAI IR NEDUODU.KAM PAPILDOMI BERIMAI AR PILVUKO SKAUSMAI
sausaini ar riestaini tai kai dantukai dygt pradejo,o visa kita tai po metu..seip mano vaikas saldumynu nemegsta tai ir neatkreipiau demesio kada pirma kart paragavo.
aš taip pat duodu tik sausainiuku be jokių kremų, šokolado ir panašiai.
as daviau paragauti kai dar nebuvo metuku...tai net iki paskutinio kasnio suvalge..aisku daug sokolado buvo ir plaukuose ir ausyse:). Manu nieko tokio kad paragavo viena kita saldainy. Dabar kazkaip nebeduodu...bo paskui nebevalgo normaliai
QUOTE(ingridatam @ 2006 11 07, 16:32) as daviau paragauti kai dar nebuvo metuku...tai net iki paskutinio kasnio suvalge..aisku daug sokolado buvo ir plaukuose ir ausyse:). Manu nieko tokio kad paragavo viena kita saldainy. Dabar kazkaip nebeduodu...bo paskui nebevalgo normaliai
as irgi neduodu jokiu saldainiu tuo labiau sokolado ,bet kai nuejau i darba ir gerosios tetos norejo pavaisinti saldainuku mano klecka ,as pasakiau kad jam dar neduodu ,likau nesuprasta ,kaip vaikutis be saldumynu gali buti juk taip skanu,bet gi ka gero tie saldainiai duoda gi nieko
vaikams iki 3 metų (Geriau ir vėliau) negalima sladumynų, šokolado
geriau barankytė ar lietuviški sausainai, pvz gaidelis , pasisveikinimas ar nesaldūs javainiukai. QUOTE(-simona- @ 2006 12 01, 00:16) vaikams iki 3 metų (Geriau ir vėliau) negalima sladumynų, šokolado geriau barankytė ar lietuviški sausainai, pvz gaidelis , pasisveikinimas ar nesaldūs javainiukai. galima, jei vaikas nealergiškas, bet nepatartina, nes dantukai genda, ir t.t., aš irgi duodu sausainiukus ir javainius, bet kartais duodu ir kruopelytę šokolado, vaikius net čepsi iš malonumo.
As daviau sureli glaistyta sokoladu,viena kart pabande,tai lb patiko.
ragavo gematogeno plytute. O pagrinde valgo sausainius lietuviskus,javainius ir vaisius.
Maniskis pirma saldaini paragavo, kai buvo 7 men. daviau pazaist kol pati misinuka gaminau, kazkaip pavyko ji islukstent ir kai atejau radau grazuoli su sokoladuotu veiduku
Kartais duodu glaistyta sureli, lauke vezime, kai nenoredavo sedet kartais duodavau ciulpinuka, paciulpdavo truputi ir ismesdavo. Na, o per diena pagriaust duodu kaip ir visos mamos, sausainiu, baronkyciu, kartais meduoliu, ir ivairiu vaisiu.
As irgi duodu vaikui, kasniuka maza atkandu kai patys valgom. Geriau duodu pati, nei gimines slapcia kisa nezinia koki kieki.
Mes saldainius labai mėgstam ir kaulyt juos sugebam
Saldumynus pradėjo ragauti maždaug nuo 1m. kai jau pati tiesė rankutes ir ėmė viską ką bepasiulysi
na didziausias saldumynas pas mus surelis bet ir tai sokolada nuvalgo tetis arba mama
As irgi zadu stengtis kuo ilgiau istempti be saldumynu... O kai mes smaliziaujam duodu mazajam baronkytes ar sausainiuko pagriauzt. Beje, skaiciau kad vienas is diziausiu sveiku dantuku baubu yra ne pats sokoladas, o tai, kada jis valgomas. Kad labiausiai dantukams kenkia nuolatinis uzkandziavimas bei sulciu gerimas (naktimis, ar diena,kai vaikutis visa laika ka nors turi valgomo/geriamo rankytese)
As stengiuosi to principo laikytis,nes mums dantukai pasirode dar nesulaukus 4men- tai bijojau nesugadinti... Zinoma,kartais ir as nusikalstu ikisusi sausainiuka mazam i ranka, kai nenori sedet vezime, o namai dar toli.... Deja, nelabai gerai, bet veiksminga
Maniškis paragavo netyčia ,būdamas 11 mėn.
As dar neduodu ir nepratinu
Mažiukui pats didžiausias ragautas skanumynas tai buvo gimtadienio torto šokolado trupinįliai.Kol fotografavomės,jis staigiai pačiupo..bet daugiau negauna...pats didžiausias saldumynas kuri jis valgo,tai vaisinė-jogurtinė tyrelė,arba baranka,vaisis koks...
Nesuprantu kodel negalima vaikui duoti saldainiu? Juk mano pana pastoviai judesy, jai reikia gliukozes. Ji puikiai zino kur yra saldainiai - jei uzsinori papraso, o jei nenori tai neikisi
neduodu dar permazi
Pirmas mūsų saldumynas buvo gimtadienio tortas vienų metukų proga.O šiaip valgom vaisius,varškyte,jogurtą- tai ir yra mūsų pagrindiniai saldėsiai
QUOTE(juramare @ 2008 03 19, 23:47) Pirmas mūsų saldumynas buvo gimtadienio tortas vienų metukų proga.O šiaip valgom vaisius,varškyte,jogurtą- tai ir yra mūsų pagrindiniai saldėsiai
Pirma kart paragavom per 1-aji gimtadieni,poto ilgai nevalgem.tik neseniai tetis duot pradejo,nors didelio noro neturim
vyresnelei stengiausi neduoti kuo ilgiau,tai iki 2-ju metuku negavo
o maziui nuo 8men. duodu su metais mastymas pasikeite
aš tai namie stengiausi vengti šokoladinių gaminių, bet nuo močiutės nepaslėpsi...
bet ačių Dievui alergiškas netapo,o dabar jau visko po truputį gauna.patys nesam saldainiaėdžiai,bet kai nuperkam tai ir nuo vaiko neslepiam. labai mėgsta sūrelius,saldžias varškes,košes su uogiene ir viską kas saldu. augam sveiki ...
Sunui neduodu jokiu saldainiu,sokolado ir siaip visokiu kitokiu saldumynu.Ir su gimtadienio tortu tas pats buvo.Vietoje ju valgom vaisius,varskyte,tyrele vaisiu kartais.Manau spes prisivalgyti saldumynu dar,o dabar kol dar galiu kontroliuoti ka valgyti-apsieinam.
musu saldumynai-jogurtai,varskytes..
ir labai pykstu,kai babytes sokoladukais vaisina |