Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldumynai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
zeme
Aš saviškei saldumynų neduodu. Nežino kas tai yra ir nereikia. Ji pas mane tik sausainiukų ragavusi. nuo šokolado ir kitų gardėsių bandysiu dar kokius pusę metų apsaugoti.
vailija
Mūsiškei jau 2, 4 mėn. ir jau mėnuo kaip baisiai nori saldainių. Močiutė ateina tai taip ir pristoja. Anksčiau galėdavo jų būti kiek nori - nevalgydavo. Geriau dešrytės, banano, sūrelio. Dabar tik duok, bet niekas daug neduda, nes mes patys nesam mėgėjai. Jei kas atsineša ateidamas, suvalgau. Labiau pripažįstu vaisius. doh.gif
tarataika
as savo maziukui retkarciais duodu saldumynu,sokolado,surelius beveik kas diena valgo..kai patys valgom kartais gauna ir cipsu..gal tai nieko gero,bet paragauti reikia ax.gif
grazina37
mano mazius dar nera ragaves saldainio ar sokolado , lotuliukas.gif sureli valgo bet nemanau kad ta saldumynas ,jei parduotuveje duoda saldaini atiduoda man thumbup.gif
v*i*j*a
Vaje blink.gif kaip jus nusistaciusios pries saldumynus unsure.gif
As savo maziui duodu nuo 10men. ir sokolado ir ciupa ciupsa,ir surelius su sokoladu blush2.gif ir nieko blogo nematau ax.gif
Krisliukas
Mes saldumynus irgi valgom. Tik žinoma su protu. Sūrelių neriboju, kiek nori tiek mažiukas valgo. Vat saldainių, ypač čiupa čiupsų stengiuosi iš viso neduoti. Mano mažiulis ir nereikalauja jų. Jam tikriausiai per saldu. Šokoladinius saldainius dar dar, kartais paragauja. Bet geriausias jo desertas yra varškės sūrelis.
Daivako
Aš taip pat saldumynų retai duodu, kartais selgos sausainiu ar gaidelių. Mažoji yra suvalgiusi du saldainius "gerųjų" gyminaičių dėka, kurie negali suprasti, kad toks vaikas dar per mažas saldainiams valgyti. blink.gif Visada sakau, kad geriau bananą ar kokį kitą vaisių atneštų, galiausiai varškės sūrelį, bet nesaldainiu, tačiau nesupranta jie ar nenori manes suprasti. Sako, kad aį visur tik negerus dalykus įžvelgiu smile.gif Taigi labai tenka pakariauti mad.gif
vyšniux
Mane ir nustebino toooooooooooks nusistatymas daugumos pries saldumynus.As manau,kad uzdraustas vaisius visada skanesnis g.gif .Nematau nieko blogo jei metinukas suvalgo per savaite viena saldaini.Nes kai visiskai kazko neduoti tai paauge taip ir'eina per spintas'saldainiu beieskodami,kaip didziausio lobio sad.gif .
Papildyta:
O jau kai sukemsa slapta nuo mamu kilograma,va cia tai jau beda... doh.gif
daivajazz
Skaitau jūsų mintis, taip viskas teisinga, dar anksti ir neduodam, geriau tas ar kitas ... (tik neįsižeiskit). Kai buvo mažas sūnus taip ir buvo, iki 3 m. nežinojo kad yra toks daiktas kaip saldainiai, vienintelį ką gaudavo tai vaistinėj pirktų guminukų. maniau su dukra bus taip pat. Kadangi ji karinga mergina lotuliukas.gif nuo to laiko kai pradėjo domėtis aplinka domisi tik saldainiais lotuliukas.gif kelių mėn. vaikelis ir šoli pamatęs šokolado įpakavimą (visiškai netradicinį pvz. smuiko formos, kur net neįtartum kad saldainiai) klykia kaip skerdžiama. Dabar jai 1,11 mėn. valgo visus saldumynus, už saldainį parduotų ir tėvą ir motiną. Tik pasakyk kad duosi saldainį - viską padaris. Sakau gal dėl to taip, kad kai laukiausi visai nenorėjau saldumynų, o kai maitinau buvo uždraudę apsoliučiai viską kas saldu (dėl jos virškinimo).
Ryški
Hm... g.gif Maniškė ragavusi glaistyto varškės sūrelio, sausainiuko, truputuką šokolado, čiupsą be cukraus blush2.gif Tas paskutinis pats nesveikiausias, bet be cukraus ir ne kasdien o į kokį mėnesį kartą. rolleyes.gif
Sv@jonė
[B][I]mums neseniai buvo tik metukai, bet apie saldumynus net kalbos nera, aisku duodu barankyte, sausainiuka (ir tai specialiai pati kepu). O sokolado ar saldainiu manau is vis negalima duotivaikui nors iki 4 metuku. bet jauciu kai eis i darzeli tai kiti vaikuciai gali ikysti g.gif
giedruthele
mes jau su daug kuo esam susipažinę, pamato pas ką nors ir čiumpa, tegul paragauja, nieko nenutiks. yra tas noras tik todėl, kad kitas turi, o ne jis. valgiau aną dieną šokoladą, daviau gaaliuką, tai net nesuvalgė viso, žiūriu mėtos, per saldu matomai, ir nenori, ir ačiū dievui. o ką skiria tai sūrelius, va pro tuos parduotuvėj tai nepraeinam ax.gif
Askita
Mums jau 1m. ir 10men. maniskis zino kas yra saldainis,cipsas....pardaveja dave ciupa ciupsa ir ka - neduosi gi i galva zmogui...tegu ir sita paragauja...Nuo metu leidziu paragauti visko...O kada gi jis mokysis...gal mokykloj,kai mamyciu salia nebus?!Na taip,nereikia eiti i krastutinumus,bet mano manymu nereikia bijoti ,mes uzaugom perdaug nesaugomi ir viskas ok,nei alergiju ar kitokiu ligu...
Saunuole cia kuri mamyte,pati kepa sausainius,tai pagirtina,bet as tikrai specialiai to nedarau ir nedarysiu.Parduotuveje tereikia atidziau rinktis,yra ir sveiko maisto.... 4u.gif
mamy 24
mano zuikis pusantrų metukų tai jam pagrindinis maistas sausainiai, kukurūzai ir duona doh.gif , pradėjo jis saldumynus valgyti kai buvo metukai su biškiu, o labiausiai mėgsta tai juoda šokoladą, pas prosenelę kuri beveik nevaikšto ir būna slepia nuo jo šokoladą po paduška tai viską išverčia lotuliukas.gif doh.gif , ir pas dieduką nepamiršta patikrint lotuliukas.gif blush2.gif
laurasa
QUOTE(vijja @ 2006 07 29, 21:22)
Vaje blink.gif kaip jus nusistaciusios pries saldumynus unsure.gif
As savo maziui duodu nuo 10men. ir sokolado ir ciupa ciupsa,ir surelius su sokoladu blush2.gif ir nieko blogo nematau ax.gif
*

paskaiciusi net isiziojau kiek daug mamu saugo vaikus nou saldumynu,is karto pasijutau bloga mama nes pasmaguriauti leidziu nuo pirmojo gimtadienio,dabar jai1,7ir ji puikiai zino kad pavalgiusi gaus saldainuka,ir taip kiekviena diena ax.gif nezinau,nezinau juk vaikams taip ju norisi bigsmile.gif
Lady-G*
Idomu skaityti jusu pasisakymus. Pasisakysiu ir as. Mano maziui metukai ir menuo. Ir nematau nieko bloga jei i savaite ar dvi karta duoti saldainiuka(skaiciau, kad pieniskas sokoladas galimas nuo metuku), na, kiekviena diena gal butu ir per darnai tokiam pypliukui... bet kiekviena mama daro taip. kaip jai atrodo gerai, be to tam ir yra tokie forumai kaip sis, kad pasidalintu savo patirtimi ir pasisemtu patarimu is kitu mamyciu smile.gif
ingridatam
Sveikos,
na as saviskiui irgi retkarciai duodu kinder sokoludo ir nematau cia nieko blogo smile.gif
vikaliu
Mėgstam ir ledus (vasarą) , ir šokoladą, ir čiupa-čiupsus ax.gif Aišku, stengiamės nepiktnaudžiaut, bet kartas nuo karto pasmaližaujam biggrin.gif Žinau, kad tai atsiliepia vaiko apetitui (nes dukrytė ne iš valgiųjų), bet kad mama neturi valios neduot vaikui saldumynų, nes ir pati juos mėgsta blush2.gif biggrin.gif
Padūkėlė
Mano mazyliui dar nera metuku, bet kai buvo 10 men brolis padave sokoladini saldaini su popieriuku, as maciau kad jis zaidzia su tuo saldainiu- deda i puoduka , isima, po minuteles zvilkt- o tas saldainiukas jau burnytej, su pirstuku prakrapste popieriuka ir i burnyte ciulti doh.gif , tai kaip atemiau toks skandalas kilo , kad oi oi oi biggrin.gif Jauciu , kad labai jau jam patiks saldumynai lotuliukas.gif , nes vyresniajam tai mieliau karbonadas, nei saldainiai
Austre 123
Mes taip pat jau ragavom šokolado ir saldainiuko gal pora kartu gavo ir nelabai juos traukia schmoll.gif
Kristyn
Sausainiukai, barnkytes- taip, kai kada sugriauzia, tuo paciu ir dantukus "pasikaso" biggrin.gif O va saldainiai,sokoladas -mums dar tabu schmoll.gif (easm 17 menesiu ) Spes dar to gerio atsivalgyti .....nors noretusi,kad kuo maziau.....
Terija:)
Nu,bet kaip toms geros tetoms ir dėdžiams paaiškint,kad vaikui per anksti čipsai,šokoladai,saldainiai....Išėjo mažė pasivaikščio su teta ir grįžta.....čipsų pilna burna,rankoje pakelis,vos nenumiriau.Nu nesakiau nieko,bet....vos ne nuvirtau .... doh.gif doh.gif doh.gif
Nataliuke
Viena karta gavo gabaliuka sokolado, tai iskart isspjove ir dar liezuvi su rankyte pradejo valyti lotuliukas.gif Mazius ir vaikisku kosiu, tu saldziu pirktiniu, nevalge schmoll.gif O vat, kur kas astriau-suriau, tai neapsiginsi doh.gif
ugniezka
SVEIKOS,MANO VAIKINUI JAU 9 METAI ,BET SALDUMYNU IR SOKOLADO TAI JIS NERAGAVO ILGAI.GAL IKI 3 METU? KAM NUODYTI VAIKA? DABAR TURIU MERGINA KURIAI TUO J BUS 1 METAI, JAI IR NEDUODU.KAM PAPILDOMI BERIMAI AR PILVUKO SKAUSMAI verysad.gif ? O DAR IR APETITA MAZINA.MANO NUOMONE KUO VELIAU TUO GERIAU.
sandralita
sausaini ar riestaini tai kai dantukai dygt pradejo,o visa kita tai po metu..seip mano vaikas saldumynu nemegsta tai ir neatkreipiau demesio kada pirma kart paragavo.
FOSA
aš taip pat duodu tik sausainiuku be jokių kremų, šokolado ir panašiai.
ingridatam
as daviau paragauti kai dar nebuvo metuku...tai net iki paskutinio kasnio suvalge..aisku daug sokolado buvo ir plaukuose ir ausyse:). Manu nieko tokio kad paragavo viena kita saldainy. Dabar kazkaip nebeduodu...bo paskui nebevalgo normaliai smile.gif
madlen
QUOTE(ingridatam @ 2006 11 07, 16:32)
as daviau paragauti kai dar nebuvo metuku...tai net iki paskutinio kasnio suvalge..aisku daug sokolado buvo ir plaukuose ir ausyse:). Manu nieko tokio kad paragavo viena kita saldainy. Dabar kazkaip nebeduodu...bo paskui nebevalgo normaliai smile.gif
*

smile.gif Mano zuikis dar metų neturėdamas pats sugebėjo iš dėžutės ištraukti ir vėl uždaryti bo ant stalo gulėjo ir nė nemaniau kad sugalvos įlysti doh.gif Dabar eina iš proto dėl kiekvieno šokolado gabaliuko.
grazina37
as irgi neduodu jokiu saldainiu tuo labiau sokolado ,bet kai nuejau i darba ir gerosios tetos norejo pavaisinti saldainuku mano klecka ,as pasakiau kad jam dar neduodu ,likau nesuprasta ,kaip vaikutis be saldumynu gali buti juk taip skanu,bet gi ka gero tie saldainiai duoda gi nieko ax.gif
-simona-
vaikams iki 3 metų (Geriau ir vėliau) negalima sladumynų, šokolado lotuliukas.gif
geriau barankytė ar lietuviški sausainai, pvz gaidelis , pasisveikinimas ar nesaldūs javainiukai. 4u.gif
eegle
QUOTE(-simona- @ 2006 12 01, 00:16)
vaikams iki 3 metų (Geriau ir vėliau) negalima sladumynų, šokolado  lotuliukas.gif
geriau barankytė ar lietuviški sausainai, pvz gaidelis , pasisveikinimas ar nesaldūs javainiukai.  4u.gif
*

galima, jei vaikas nealergiškas, bet nepatartina, nes dantukai genda, ir t.t., aš irgi duodu sausainiukus ir javainius, bet kartais duodu ir kruopelytę šokolado, vaikius net čepsi iš malonumo.
Kentė
As daviau sureli glaistyta sokoladu,viena kart pabande,tai lb patiko. blush2.gif
ragavo gematogeno plytute.
O pagrinde valgo sausainius lietuviskus,javainius ir vaisius. ax.gif
Kajune
Maniskis pirma saldaini paragavo, kai buvo 7 men. daviau pazaist kol pati misinuka gaminau, kazkaip pavyko ji islukstent ir kai atejau radau grazuoli su sokoladuotu veiduku biggrin.gif . Dabar duodu kartais, kai pamato ir jau nieko kito nebelieka, nes buna dideli riksmai, kai neduodi.
Kartais duodu glaistyta sureli, lauke vezime, kai nenoredavo sedet kartais duodavau ciulpinuka, paciulpdavo truputi ir ismesdavo. Na, o per diena pagriaust duodu kaip ir visos mamos, sausainiu, baronkyciu, kartais meduoliu, ir ivairiu vaisiu.
artka
As irgi duodu vaikui, kasniuka maza atkandu kai patys valgom. Geriau duodu pati, nei gimines slapcia kisa nezinia koki kieki.
ATIDE
Mes saldainius labai mėgstam ir kaulyt juos sugebam smile.gif
torasama
Saldumynus pradėjo ragauti maždaug nuo 1m. kai jau pati tiesė rankutes ir ėmė viską ką bepasiulysi mirksiukas.gif tai buvo sunkoka atsilaikyti tetu, močiučiu, draugiu, ir pačio tėtės ataku, su ju, siulomais skanėstais doh.gif . Nes namanau, kad vaikui ,kuris dar tik pradeda pažinti maistą reikia pradėti nuo saldumynu,. Esu prieš čiupačiups, traškučius ir limonadus... Juk geriau surelis (juk saldus ir šokolado yra mirksiukas.gif ), bananas, sausainis (kuo paprastesnis), jogurtas ir pan. Juk vaiko dantukams pakenkti nevertėtu,.
saldumelisss
na didziausias saldumynas pas mus surelis bet ir tai sokolada nuvalgo tetis arba mama smile.gif o siaip skanaujam sausainiukus jogurtukus varskytes ir pan ..spesim manau su tais saldainiukais dar smile.gif tiesa per pirmaji gimtadieny paragavo guminuka smile.gif
gedrime
As irgi zadu stengtis kuo ilgiau istempti be saldumynu... O kai mes smaliziaujam duodu mazajam baronkytes ar sausainiuko pagriauzt. Beje, skaiciau kad vienas is diziausiu sveiku dantuku baubu yra ne pats sokoladas, o tai, kada jis valgomas. Kad labiausiai dantukams kenkia nuolatinis uzkandziavimas bei sulciu gerimas (naktimis, ar diena,kai vaikutis visa laika ka nors turi valgomo/geriamo rankytese)

As stengiuosi to principo laikytis,nes mums dantukai pasirode dar nesulaukus 4men- tai bijojau nesugadinti... Zinoma,kartais ir as nusikalstu ikisusi sausainiuka mazam i ranka, kai nenori sedet vezime, o namai dar toli.... Deja, nelabai gerai, bet veiksminga blush2.gif O troskuli malsiname vandeniu. Kartais duodu skiestu sulciu pietu metu ( su vit C kad padetu gelezi isisavinti) biggrin.gif
daivoshius
Maniškis paragavo netyčia ,būdamas 11 mėn. blush2.gif . Kadangi buvo saldaininėje ant stalo padėta,nes turėjome svečių. Čia žinoma tėvelis nepastebėjo. oO aš pamačiau, kai buvo popieriukas išlukštentas ir rastas "prizas". Pabandžiau atimti, ohoho kokį vėją pakėlė. Nuo to laiko žino,kad po spalvotu popierėliu galima rasti kažką skanaus ir saldaus, tai tenka slėpti. Na augant, nuo saldainių nepabėgsi schmoll.gif
Miegaliuke S
As dar neduodu ir nepratinu
Magnifique
Mažiukui pats didžiausias ragautas skanumynas tai buvo gimtadienio torto šokolado trupinįliai.Kol fotografavomės,jis staigiai pačiupo..bet daugiau negauna...pats didžiausias saldumynas kuri jis valgo,tai vaisinė-jogurtinė tyrelė,arba baranka,vaisis koks... rolleyes.gif O didžkei iki šiol neduodam šokolado,net nuo sūrelio visuomet nuimam...ji kartais suvalgo kokį javainių batonėli..arba jogurtą... thumbup.gif
eris
Nesuprantu kodel negalima vaikui duoti saldainiu? Juk mano pana pastoviai judesy, jai reikia gliukozes. Ji puikiai zino kur yra saldainiai - jei uzsinori papraso, o jei nenori tai neikisi smile.gif Daugiau ji megsta ryziu paplotelius ir net saldeini gali mesti jei mato kad ju yra lotuliukas.gif
Dianaa
neduodu dar permazi smile.gif
juramare
Pirmas mūsų saldumynas buvo gimtadienio tortas vienų metukų proga.O šiaip valgom vaisius,varškyte,jogurtą- tai ir yra mūsų pagrindiniai saldėsiai biggrin.gif
mylimuke
QUOTE(juramare @ 2008 03 19, 23:47)
Pirmas mūsų saldumynas buvo gimtadienio tortas vienų metukų proga.O šiaip valgom vaisius,varškyte,jogurtą- tai ir yra mūsų pagrindiniai saldėsiai biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mes irgi tokiais saldėsiais gyvenimą pagardinam biggrin.gif Dar kartais duodu bulkutės kokios, jei lupa man iš rankų biggrin.gif , sausainius gaidelio labai mėgsta. O visokių saldainių, šokoladų, tortų ir t.t. nežadu dar artimiausiu metu duot, geriau jų visai nebūtų doh.gif
Tuana
Pirma kart paragavom per 1-aji gimtadieni,poto ilgai nevalgem.tik neseniai tetis duot pradejo,nors didelio noro neturim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
v*i*j*a
vyresnelei stengiausi neduoti kuo ilgiau,tai iki 2-ju metuku negavo ax.gif
o maziui nuo 8men. duodu rolleyes.gif ,kokia vaikyste be saldainiu biggrin.gif
su metais mastymas pasikeite hihihi.gif
Gintarė:)
aš tai namie stengiausi vengti šokoladinių gaminių, bet nuo močiutės nepaslėpsi... doh.gif tai jau aštuonių mėnesių šokoladinius saldainius kirto... doh.gif
bet ačių Dievui alergiškas netapo,o dabar jau visko po truputį gauna.patys nesam saldainiaėdžiai,bet kai nuperkam tai ir nuo vaiko neslepiam. ax.gif
labai mėgsta sūrelius,saldžias varškes,košes su uogiene ir viską kas saldu.
augam sveiki ... blush2.gif
ovimama
Sunui neduodu jokiu saldainiu,sokolado ir siaip visokiu kitokiu saldumynu.Ir su gimtadienio tortu tas pats buvo.Vietoje ju valgom vaisius,varskyte,tyrele vaisiu kartais.Manau spes prisivalgyti saldumynu dar,o dabar kol dar galiu kontroliuoti ka valgyti-apsieinam.
MeistroMargarita
musu saldumynai-jogurtai,varskytes..
ir labai pykstu,kai babytes sokoladukais vaisina cool.gif apskritai,siutina tai,kai kisa nepasiklausios mamos ar galima,galu gale,ar vaikas nealergiskas..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.