Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldumynai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
inginė
Sveikos, mamytės 4u.gif
Ar duodate savo mažyliams saldumynų, t.y. saldainių, šokolado ir kt.?
Mano mažylei 1,2 m., saldainių neduodu, bet glaistyto varškės sūrelio jau daviau. Rodos, patiko.
Prieš kokį mėnesį močiutė atvažiavo į svečius, išsitraukė čiupsą ir sako: "žiūrėk, mažute, ką tau atvežiau!". Pamačiau, kad vos neįvyko didžiausia klaida, ir liepiau tą čiupsą vežtis atgal.
alex
Pradejau duoti nuo dvieju metuku ir tai tik retkarciais smile.gif
RASKYS
Labai mėgsta sausainius, O paragaut pirmąkart davė kaimynų berniukas g.gif
Kazimiera d'Artanjan
Kai krikšto tėtis atvežė šokoladinį senį per Kalėdas, vos nenumiriau iš juoko. Vaikui 9 mėn, man net minčių nekyla apie jokius saldainius biggrin.gif biggrin.gif
Bet džiuvėsius, barankas tai jau nuo 4 mėn valgom.
Dabar (1,1metai) varškės sūrelį tapnoja karts nuo karto, bet irgi noriu be šokolado duoti, gal naminę gaminti su kokia uopgiene g.gif
Zaizza
mažei sladumynų duodu tik retkarčiais. Glaistytus sūrelius pradėjom ragaut, kai buvo 1.6mėn. Šiaip stengiuos apgint nuo saldainių ax.gif
Velaura
Maniskei 1,3 m tai kol kas nera ragavusi nei sokolado nei saldainiu. TIesa barankytes, dziuvesius gauna jau nuo kokiu 8 menesiu. Kartais koki sausaini sukerta kai mato kad mes valgom ir labai praso, na tai kaip gi neduosi.. blush2.gif
VIA
Mano zuikiui 1.3men.taip pat,nedaviau jokiu saldainiu ir neduosiu iki 2m.tikrai,gal ir ilgiau.Ragavom surelius bet be sokolado,tai jam patiko.Sausainukus,barankytes,dziuveselius kapojam nuo 10men (,na neduodu jau tu sausainiu kurie super saldus,riebus ir tt...)
inginė
Sausainukus, barankytes duodu pakramtyti. Varškės sūrelių pavalgė kokius 3 kartus, o dabar spjauna. O saldainių stengsiuosi neduoti kuo ilgiau. Ir taip užtenka saldumo. Košes paskaninu uogiene.
nendre
As kartais palepinu savo pupuliuka saldumynais,bet dazniausiai tai stengiuosi vaisiu kokiu vietoj saldainiu ikisti.O jeigu sokolado duodu tai dazniausiai duodu "Hematogeno".
Atrodo buvo metukai kai kriskstamote atveze "ciupa ciupsa" vaikui.Tai ir daveme pabandyti,bet tai buvo ir paskutinis kartas,nes visi baldai buvo isteplioti ir neapsiejome be duso patys ax.gif
November
Salduminus pradejo ragauti 2metu ir tai tik sveciu deka(kinder-siurprizai,ciupa-ciupsai),o sausainius,varskes surelius tai duodu pati. biggrin.gif
janna
O mane dar išvadino mama pabaisa, jog vaikui saldainių neduodu schmoll.gif .
nuo čiuoa čiupsu stengiuosi saugoti kaip tik imanoma. šokolodanių saldainių ar šokolodą valgome labai nedideliais kiekias ir tik per šventes. bet ne visada galiu sukontroliuoti. vis atsiranda, man ne esant, "gerų tetų ar dėdžių" kurie pavaišina saldainiais. tai dabar vienas vargas. kol nežinojo jų skonio tai ir bėdos nebuvo. g.gif tenka vis tramdyti norą saldainiams. blush2.gif
Katulia

As saldainiais taip pat nepiknaudziauju,paragavo mazius ju gal pries koki menesi,ir tai gauna kokius du saldainius per menesiukas,nes manau kuo veliau tu geriau.
Ilgiau dantukai sveiki bus.
Zhiema
as irgi is tu mamu pabaisu kurios saldainiu neduoda 4u.gif nors maze yra ragavusi net sokolado - pavaisino vos vyresnis draugelis, o ta pasislepus paragavo, tai ikalciai tik lupu kampuciuos buvo :)pati tai neduodu. jei kas nesupranta kad tokie vaikai ciupsu nevalgo ir atnesa, tai padekoju - aciu, mamai i storuma bus ax.gif kai kurie vistiek nesupranta kad daugiau nenest smile.gif na o Selgos sausainius, barankas tai valgom.... megsta kartas nuo karto pakramsnot ka nors... ar javinuka koki...
Nireglina
Maniškiui 1m.4mėn. Duodam paprastų sausainių, javinukų, varškės sūrelių su vaisiniu glaistu, bandelių su varške. Tik močiutė gailėdama vaiko vis bando įkišti saldainį.
Paskaičiau jūsų pasisakymus ir galiu pasakyti, kad tokių kaip mes mažuma. Bent jau mano pažįstamų rate. Nemažai vaikų jau sulaukę metų pilna burna kerta šokoladą.
Ingėnas
Maniškei ką tik suėjo 2 metukai, o jokių saldainių nei šokolado nėra ragavusi. Ir stengsiuosi, kad kuo ilgiau neparagautų. Manau, kad dar spės prisivalgyti. Nes bijau kad paskui nebūtų "vieną kartą paragavus negali sustot". O baronkas, parastus forminius sausainius, kukurūzus be cukraus, talerius, paprasčiausias bulkutes valgo jau seniai. Beje ji yra alergiška, gal todėl aš tų saldainių sąminingai ir neduodu.
Mama_Tania
Mano dukrai 1 m. 3 mėn. Irgi norejau kazkur iki 2-3 metuku neduoti jokiu saldainiu, bet juk mociutes ir senialiai to nesupranta. Pastoviai kisa ka nors is tu saldumynu.
Nagi
Aš ir už tai kad kuo ilgiau dukrytė neparagautų saldainių. Kolkas mums tai pavyksta smile.gif , tik va nežinia kiek taip pavyks, nes jau diedukas su malonumu palepintu anukėlę (tai spėju Kalėdoms padarys saldainių valgymo pradžia - nes jau per preitas šventes vos nepavaišino ). O šeip vaišinames įv. sausainukais (lietuviskais be šokolado ir imantrių įdarų), kartais padarome pramogą - suvalgome "Miau" leduką (Ledą "išukštename" nuo šokolado)
KULAUTUVA
Mano maziui 2,4 metu . Pirmus saldainius paragavo pries menesi . Radau Hipermaximoj ekologisku prekiu skyrelyje prancuziskus ekologiskus " guminukus " - meskiukus ( tik is naturaliu medziagu ) . Maniskiui labai patiko . Kartais palepinu jais . Nuo glaistytu sureliu sokoladine mase nuimu , o siaip pagrauzia koki sausaini . Labai ziuriu , kad butu kuo maziau konservantu , jei perku . Kartais pati kepu koki pyraga , tai pasmaliziauja ir mazasis . tongue.gif
gri36
Kadangi mažasis (2,2m) auga šalia vyresniojo, tai pasmaližiavimų išvengt sunku. Radom išeitį- šokoladą pakeitė javainiai. Vyresnėliui irgi į sveikatą. tongue.gif
Paja
Mūsų mažei greit 2 m.6 mėn., bet kad ir kaip stengiausi, Kinder mažo šokoladėlio paragavo prieš gerą pusmetį. Sesė (6 m.) pavaišino. ax.gif Aš irgi esu atradusi tuos ekologiškus guminukus, tai jais ir pasmaližiauja. O kai grįžtu iš kur nors, tai visad rankinę išverčia ir klausia ką mama pirko. blink.gif Taip ir keliauja į namus tai knygutė, tai lėlytė, kad tik saldainukų išvengtume. smile.gif
leana
tai cia as gal tik viena tokia "bloga mama".mano mazius dar metuku neturi,bet as jam kartais duodu po trupineli sokolado ax.gif
Juodaplauke
as irgi mamyte-pabaisa ir zadu visai apsaugoti vaika nuo saldainiu ir sokolado iki 2-3 metu.sausainukus tai duodu,mociutes irgi yra grieztai ispetos ir gaus barti jei bandys ikisti jam sokolada schmoll.gif 4u.gif

leana tavo lelius turi dantukus?jei taip tai tau ju negaila? unsure.gif juk sokoladas juos laaaabi gadina... 4u.gif As perku jau sausainukus gaidelis be cukraus su fruktoze.Stengiuosi kuo maziau cukraus kad butu ax.gif
Gulia
Kartais valgo su dukra doh.gif ir laaabai patinka tongue.gif blush2.gif
SUPER HERA
neišvengiamai saldumynu vaikai paragauja per šventes,svečių dėka.kai auga trys priėjau išvados-pigiausi yra na
iniai saldumynai.ir ,aišku,sveikiausi.o kaip smagu kartu kepti sausainius,žagarėlius,pyragus...
Degutė
Mano didžkis šokolado pradėjo ragauti sulaukęs kažkur 2 metukų. Nuo visokių ledinukų išsaugojau iki 3 metų, bet pradėjęs eiti į darželį labai greit susipažino su asortimentu. Kažkaip darželyje mažiukų skatinimai pas mus vyksta saldainiais blink.gif Teko susitaikyti su tuo.
Mažius tik paslapčia yra pavogęs šokolado, bet kadangi jis alergiškas pienui, tai šokolado dar ilgai negaus. Kitokių saldainių nėra ragavęs, tai ir nepergyvena. Kai brolis valgo čiupsą, mažius įsikiša į burną maža metalofono lazdelę su bumbulu ant galo ir vaikšto labai patenkintas, kad atrodo kaip brolis bigsmile.gif
Sausainius valgo tik paprastus, sunku rasti, kad būtų ir be pieno, ir be konservantų. Jei kas mažiui siūlo saldainį, aš greitai užbėgu už akių - ačiū, mama labai mėgsta rolleyes.gif ir pasiimu.

Jūs čia pergyvenat, kad šokoladas labai blogai dantims. Pasak mūsų stomatologės, ledinukai ir įvairūs sausainiai bei traškučiai yra didesnis peilis dantims. Ji kaip tik rekomenduoja didžkiui valgyti geriau šokolado, nei ledinuką.
Cvetocek
Aš taip pat,dar neduodu jokiu saldainiu drinks_cheers.gif .Sunėliui 1m.1mėn.O sausainius,barankytės,varškytės jau senai valgo ir jam labai patinka biggrin.gif .
Dzimute
Anksciau buvau isitikinus, kad vaikui neduosiu saldainiu. Nu, bet dabar niekaip nepamenu del ko buvau taip sugalvojus. Dantukai genda ne tik nuo saldainiu, bet ir nuo sausainiu, mesos, uogieniu. Tai vien del to atimt is vaiko malonuma paragaut sokolado nenoriu schmoll.gif
spyglele
Mano vyresnioji 5 m. nemėgsta saldainių, nebent retkarčiais šokoladinių keletą suvalgo. Čiupsus retkarčiais tik perka, bet aplaižo ir palieka. Už tai mažius 1 m. - atvirkščiai. Eina iš paskos ir zyzia. O kai sesė pirmą kartą gyvenime čiupsą jam burnon įkišo, tai net akys išvirto. Stovi be žado ir neišsižioja. Tai paskui vos atėmiau. Bet ir jam daug nereikia, atsikanda truputį saldainio ir ilgai kramto. Tik tiek, kad abejingai pro saldumynus nepraeis, būtinai paragaus. Esu irgi girdėjusi, kad geriau jau šokoladiniai saldainiai nei ledinukai.
daivasta
na mano kleckui metukai,bet jau dauk visokiu saldumynu isragaves.nors zinau kad tai nera gerai.nezinau reiks pradet neduot.bet jei as neduodu tai kasnors kitas duoda :(pusryciams visada valgo varskytes.
Prikolnaja
o mes tai duodam,aisku ne specialiai,bet pvz.kai patys valgom koki varskes sureli ir ji stovi salia ir ziuri,tai kaip neduosi wub.gif ir siaip po maziuka gabalika visada duodam ka valgom wub.gif
Germante
O jus, tos kurios visiskai neduodat vaikams saldumymu iki 2 ar 3 metu, ar nebijot, kad taip ilgai nedavus jie vis tiek kazkada is kazko to gaus, o tada, jei patiks prades besaikiai valgyti. Taip buvo mano vienos drauges suneliui. Ji iki 2.5 metu nedave jam sokolado visai. O paskui jis darzelyje sokolado paragavo. Ir tada prasidejo. Sokolado kaulydavo is visu. Tevai neduodavo, tai is draugu, darzelyje is aukletoju, parduotuveje scenas keldavo kai tevai neleisdavo saldainiu imti. Nezinau kokia situacija dabar, nes seniai jau su ta drauge kalbejau apie tai. Bet nenoreciau kad su mano vaiku taip butu.

As savo mazei visai neseniai pradejau duoti labai mazai sokolado ir tik per sventes. Pirma karta gavo per savo gimtadieni. Tada maza sokoladini saldaini supjausciau i kelis mazycius gabalelius ir daviau. Bet tik viena. Per Kaledas irgi gaus viena. Man atrodo, nieko cia bloga, svarbu, kad viskas butu su saiku.
O siaip valgo sausainius nesaldzius ir neriebius, vaisiu tyreles, labai megsta jogurta, skirta vaikams, kuris mano dideliam dziaugsmui yra be cukraus ir be konservantu, kartais kepu pyrago, irgi su malonumu valgo. Kai buvom Lietuvoje, labai noriai valge varskes surelius, bet cia deja, ju nera.
vota
Galeciau pasakyti, kad blogas isitikinimas, kad dantys genda nuo saldumynu. Jie genda nuo neprieziuros, nuo paveldimumo ir zinoma nuo betkokio maisto...
Germante
QUOTE(vota @ 2005 12 21, 13:13)
Galeciau pasakyti, kad blogas isitikinimas, kad dantys genda nuo saldumynu. Jie genda nuo neprieziuros, nuo paveldimumo ir zinoma nuo betkokio maisto...
*

Labai pritariu. Netinkamai dantis priziurint jie suges ir is viso saldumynu nevalgant.

O ir paveldimumas reiskia daug ka...
miauska
istrauka is straipsnio:
nepatariama saldinti ir sūdyti maisto kūdikiams, nes druskos perteklius formuoja įprotį sūriai valgyti, o tai ateityje gali nulemti hipertoninės ligos vystymąsi, įprotis saldžiai valgyti - nutukimo, cukrinio diabeto bei dantų ėduonies atsiradimą. Naujausi tyrimai parodė, kad geriant saldžius skysčius išdygsta jau ėduonies pažeisti dantukai.
Mano viriasnysis iki 3 metu neragavo nei sokolado, saldeiniu, saldziu surialiu, glaistytu surialiu ir neko-nesijaucia nuskriaustas gyvenimu!!! Kai vaikas ne zino kad yra sokol. ir t.t. jam ir nenoresi. Paskui vaikas jau supranta kad salduminai yra tam kad paskaniauti , o ne valgiti doh.gif Jis gaudavo daug ir ivairiu vaisiu, uogu kur yra pakankamai cukraus. mirksiukas.gif Dabar kasdien jis suvalgo po 2 saldeinius(arba 2 sokolado gabalelius arba 2 marmeladkos ...) Dabar jam 7.5 m. ir tik 1 dantukas pazeides eduoniu.
+ dar sokoladas kaip ir kava ir kakao tonizuoja narvu sistema, o vaiku n.s. yra dar netobuli tei kam ja dar stimuliot! vaikai ir taip yra hyperaktivus!
bet as pati darydavau saldeinius( nuo~2m.) is dz. vaisiu
essen.gif thumbup.gif
Maziuka auginsiu taip pat 4u.gif nors pasystengsiu, jis jau pastebe kad brolis kazko tei valgo jam dar ne zinoma ir pradeda duometis doh.gif

cia tik manuo nuomone mirksiukas.gif
Degutė
QUOTE(Germante @ 2005 12 19, 23:46)
O jus, tos kurios visiskai neduodat vaikams saldumymu iki 2 ar 3 metu, ar nebijot, kad taip ilgai nedavus jie vis tiek kazkada is kazko to gaus, o tada, jei patiks prades besaikiai valgyti.
*

Nu pas mus taip neįvyko. Aišku, didžkis mėgsta saldainius, bet tikrai nedreba dėl jų ir nekaulija ištisai. Be to, jei tėvai sugeba iki 3 metų vaikui neduoti saldainių, tai jie taip pat sugeba ir vėliau išaiškinti, kad nereikia persivalgyti. Ir, jei yra reikalas, pareguliuoti saldainių kiekius.

QUOTE(Germante @ 2005 12 21, 14:38)
Labai pritariu. Netinkamai dantis priziurint jie suges ir is viso saldumynu nevalgant.

O ir paveldimumas reiskia daug ka...
*

Nu taip... Mažiaus vienas dantukas jau dabar predėjęs gesti. Ir nei arbatyčių, nei saldainiukų. Nieko kenksmingo. Ir dantis valom.
natalijj
mes pirma kart paragovom per savo pirmo gimtadienio happybday.gif ,buvo labai patenkintas biggrin.gif
linoo
Mes savo dukrytei (2 metai) truputi duodam saldainiu, bet pakankamai ribotai ir ne sokoladiniu - dabar buna irisai minksti, "Karvute", guminuku pagrauzt.. ax.gif Nes ji jau zino, kad tai skanu ir praso, bet kadangi zinom, kad nei naudos dideles is ju, nei dantim gerai, tai uzaugs ir maziau saldumynu gavus.. smile.gif Geriau vaisiu - obuoliu, kriausiu ir tt
adj
Mums tuoj 15 mėnesių, mes dar saldainių neragavę... smile.gif
Ingėnas
Neperseniausiai "atradau" saldainių pakaitalą - hematogenas thumbup.gif Na aišku juo nepiktnaudžiaujam, bet retkarčiais duodu.
Askita
QUOTE(Kazimiera d'Artanjan @ 2005 04 27, 21:37)
Kai krikšto tėtis atvežė šokoladinį senį per Kalėdas, vos nenumiriau iš juoko. Vaikui 9 mėn, man net minčių nekyla apie jokius saldainius biggrin.gif  biggrin.gif
Bet džiuvėsius, barankas tai jau nuo 4 mėn valgom.
Dabar (1,1metai) varškės sūrelį tapnoja karts nuo karto, bet irgi noriu be šokolado duoti, gal naminę gaminti su kokia uopgiene g.gif
*

Didesnese parduotuvese yra pirkti varskes surelio be glaisto isvis.Ten bananu skonio...dar visokiu...Maniskis megsta thumbup.gif
Karta nuo sureliu su glaistu apsinuodijom su mazu,po to karto labai atsargiai juos renkames,tik tada kai labai norisi,o be glaisto nera ax.gif
ežiukai
Mes torto paragavome per pirmą gimtadienį. thumbup.gif Kadangi maniškė ne iš valgiujų tai duodu ir glaistytą sūrelį, ir sausainių,riestainių.Žinoma tik šokolado ar saldainių tai ne schmoll.gif Bet ir šio gėrio jau ragavo truputuką lotuliukas.gif
vytule
Mano mažiukė torto ir kitų saldumynų paragavo per pirmąjį gimtadienį, o dabar kartais duodu sūrelio su glaistu, arba šokolado truputį paragauti, bet iš kart valomės dantukus po tokių valgių ax.gif .
Domuks
Stengiausi neduot iki metukų šokoladinių skanėstų.Maniau pavyko,bet pasirodo mano mama slapčia nuo manęs duodavo po gabaliuką šokolado.Taip kad mes iki metų buvom ragavę ne mažai skanėstų biggrin.gif
Nuka
Ir mano mama lepina savo anūką ir nuo metukų retkarčiais atneša šokolado. Kiti irgi pavaišina saldainiais, o aš pati neduodu, stengiuosi, kad kuo mažiau valgytų saldumynus.
vildži
jei ne močiutės,iš tikrųjų vaikai ilgaiu neragautų įvairių skanėstų.Mano zuikiui močiutė pasiūlė pyrago jau tada,kai dar ji apskritai ne viską valgė.Tai pamačiau, o jei nematysiu?Bet ,manau,nuo to nenumirs. blink.gif
Birbiziukas
o aš net nepamenu, kada mes pirmą kart paragavom saldumynų g.gif , bet dabar tai duodu, bet ne bet ką biggrin.gif kai pavalgom pietus gauna "kinder" šokoladuką, bet ne kėkvieną dieną, šiaip ant saldumynų nepuola, būna ir taip, kad gaves "kinder" šokoladuką numeta jį ir nevalgo unsure.gif jei mato, kad kiti saldainius valgo tai irgi neina ir neprašo, ti dar labai mėgsta "fortūnos" saldainius, va tuos tai iš popietiuko atpažysta ir pro šalį nelabai bepraeina user posted image čia šitoj vietoj taivaikas visas į tėtį biggrin.gif
agniux911
as net nezinau kas yra geriau kas blogiau: duoti saldumynu ar visiskai neduoti vaikams nuo mazumes.tiksliai nepamenu kada jis paragavo saldesiu.dabar jam 2.2metu, bet puikiai zino kas yra saldesiai ir sako noriu saldumynu.kaip neduosi, jei pas mus ir mes, tevai, esam saldaedai, ir seneliai ir vieni ir kiti.valgyt uz kampo.kazkaip geda. aisku stengiames javaini ar nesokoladini-karvute, pvz, zefyra, bet kartais uzgieda kad noriu sokolado ir viskas.duodam ir sokoladiniu siek tiek, nors kartais surelio sokolada metu lauk.gal ir negerai kad jau zino kas yra saldumynai toks vaikutis, bet kai pats valgai, sunku. viena, kas manau svarbu, duodam tik po rimtesnio maisto, o ne nevalgius. gal esu blogai mastanti doh.gif
edux
mes vengiame duoti saldumynu,jau geriau kasdiena duodu vaisiu pavakariams.taip vitaminu daugiau gauna.na o belakstanciam kartais duodu nesaldu sausainuka pakramsnoti.bet pamates duona,sausaini meta salin ir pasirenka duonytes gabaliuka.. smile.gif prie vaiko saldumynu stengiuosi nevalgyti,kad "nesusigundytu".zinoma,yra ragaves.oi oi oi kaip patiko biggrin.gif
garuolyte
Savo mažajį stengsiuos, kuo ilgiau apsaugoti nuo saldumynų. Gal dantys ir nebus sveikesni, tačiau nematau jokio reikalo bereikalingais produktais kimšti vaiko organizmą. džiaugsmą ir malonumą, galima ir kitaip apturėti.
Antigonė
Mėgsta barankytes, meduolius, avižinius sausainius, saldainių valgom retai,bandau dar apginti rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.