Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip mažas berniukas keliavo pas mamą ir tėtį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Horo

Atrodė, kad pagaliau išaušo mano valanda thumbup.gif Man tik 18, bet aš rimta pana biggrin.gif :puikiai išlaikyti valstybiniai egzaminai, nuosavas butukas, neseniai gautas svajonių darbas, treniruotės, studijos, nauji draugai... Taip aš gyvenau prieš pusantrų metų 4u.gif

Bet buvo truputį liūdna... Vakarai pasidarė ankstūs ir tamsūs. Kartais, iš darbo ar treniruočių važiuodama namo, įlipdavau į autobusą, važiuojantį pro mano tėvų namus. Matydama languose degančią šviesą įsivaizduodavau, ką jie veikia visi trys. Truputį suspaudžia širdelę. Ir ką? Privalau būti stipri. Visada ateina laikas išeiti iš tėvų namų. Rugpjūtį jie įsigijo šuniuką, kadangi aš jau gyvenau kitur, jis ant manęs lojo... Ant manęs loja šuo, ten, kur taip neseniai buvo mano namai. Sykį vėlai vakare važiuoju namo ir matau: tėtis, mama ir šuo. Kažkaip suspaudė širdelę. Nes manęs namie laukia tik katinas.

Vis dėlto vienatvės minutėlės ir man kartais būdavo praskaidrinamos thumbup.gif Jau tris metus turėjau vaikiną, bet pastaruoju metu mūsų santykiai buvo keistoki. Mes nuolat pykomės ir nuolat taikėmės. Kartais jausdavau, kad mums laikas viską baigti ir keliauti savais keliais, bet širdies gilumoje tikėjau, kad tai tas žmogus su kuriuo noriu nugyventi gyvenimą.

Kartais naktimis sapnuodavau keistus sapnus: dideles pūkuotas kates ir mažus kačiukus. Pažiūrėjus į sapnininką sužinojau, kad tai reiškia, kad netikėtai gali gimti vaikutis. O kartais sapnuodavau mažą, kokių 2-3 metų šviesiais plaukais berniuką. Mudu labai daug kalbėdavomės ir man atrodydavo, kad jis mane labai gerai pažįsta ir supranta, kaip niekas kitas. Kartais ryte atsikėlus jausdavausi, lyg atsisveikinus su kažkuo labai brangiu iki kito susitikimo.

Vieną naktį, kai mano vaikinas liko pas mane nakvoti, prabudau labai keistai jausdamasi. "Pastojau" atėjo į galvą, keista, bet tikėtina mintis.

Po 12 dienų neiškentus per pietus pasidariau testą I. Per tuos nelaimingus pietus apsinuodijau. Naktį pakilo temperatūra iki 39C, krėtė drebulys, kartais atrodė, kad visą mano kūną tampo, lyg kokią lėlę. Kitam kambary mano vaikinas rašė kažkokį referatą. Kitą rytą nebuvo geriau, todėl nusprendėm, kad visgi reikia kreiptis į gydytojus. Buvo labai silpna. Iš kelionės grįžę mano tėvai iš kart važiavo pas mane. Kažkaip jau negalvojau, kad gal esu nestuke.gif Gydytojas išrašė kažkokių stiprių vaistų. Būčiau gėrus, bet mano kažkodėl tėtis liepė negert. Ir aš jam labai dėkinga už tai. O ir vaistus nuo temperatūros kaip tyčia nupirko nepavojingus nestuke.gif

Nedidukė vonia. Tupim mudu su katinu ir laukiam. Kažkaip baisu žiūrėti. Katinui atsibosta ir jis nori išeiti. Aš pagaliau išdrįstu, ten II. Dvi labai ryškios juostelės. Jokių abejonių. Širdis nusirita į kulnus ir plaka greitai greitai, akyse atsiranda daug daug ašarų ir kažkoks keistas jausmas širdyje. Aš nestuke.gif . Pasaulis pasikeitė visiems laikams.

Galvoju apie savo vaikiną. Ką jis pasakys. Skambinu, jis neatsiliepia. Vakar mes susipykom. Galvoju, kad po daug daug metų, kai nė vienas iš mūsų nevaikščios žeme, bus amžiams likus žymė, kad mes mylėjom buvom kartu ir todėl jie čia. Nauji žmonės. Po keturių valandų jis čia. Jau kalbant telefonu jis supranta, kad aš žinau. Jis pažada tuoj pat ateiti pas mane. Aš išeinu jo pasitikti. Matau jį ateinantį gatve, jis man atrodo toks jaunas, gal net per daug, kaip ir aš. Štai koks mano mažiuko tėtis. Laukiamės berniuko. Tiesiog žinom abu.

Kitą dieną apsilankom pas gydytoją. Aš tikriausiai nestuke.gif , bet ją neramina tas apsinuodijimas. Liepia nesidžiaugti dar. Galiu persileisti. Paaiškina, kas vyksta persileidimo metu, paaiškina kaip elgtis, jei taip atsitiks, išrašo folinės rūgšties, liepia gyvent įprastą gyvenimą, nesinervinti. Bet aš tikiu, kad viskas bus gerai. Dar nesakau tėvams.

Po savaitės mirė mano tėtukas, mamos tėtė. Atrodo, kad netektis visur. Pati jaučiuosi, lyg būčiau išėjus į kitą pasaulį. Labai skauda širdį.

Po laidotuvių gydytoja parodo mažą širdelę ir mudvi sutariam pamiršti tą apsinuodijimą. Kalbant telefonu su mama, ji užsimena, kad aš labai paslaptinga. Neiškenčiu. Papasakoju viską. Mama liepia parašyti žinutę, tėtei, nes nori su juo pasikalbėti, bet pati tikrai nesakys to. Parašau. Jis nieko neatrašo.

Kitą naktį patenku į ligoninę susirgus cistitu. Niekas nieko neaiškina, priėmime gydytoja pabamba, kad pas mus per daug echoskopų daryta. Tokia nedraugiška aplinka. Noriu verkti. Mes gyvenam netoli ligoninės todėl mano vaikinas išeina pėstute namo. Kartais vis pagalvoju, kaip jis jautėsi tą baisią naktį, eidamas vienas namo.

Kitą dieną atvažiuoja mano tėtis. Su vaisiais, tapkėm ir gera nuotaika wub.gif Nusistebi, kad aš guliu toje pačioje palatoje ir lovoje, kurioje gulėjo mano mama prieš man gimstant. Ir paklausia, kada TA YPATINGOJI DIENA. O ji turėjo būti liepos 15, bet...

Papildyta:
Liepos 15 niekas nevyko. Iki tol įvyko daug svarbių dalykų mano gyvenime, bet svarbiausia - mūsų vestuvės. Nors tekėdama laukiausi jau 5 mėnesį, bet suknelė buvo taip pasiūta, kad kai kurie svečiai net nerimavo, ar nebus kokia nelaimė man atsitikus, nes neatrodžiau nestuke.gif

Gimdyti nusprendžiau P. Mažylio GN. Nes nėštumo metu teko kelias dienas šiek tiek prilėtinti tempą, todėl gydytoja nusiuntė mane ten pagulėti ir man ten patiko aplinka, personalas. Grįžus iš ligoninės jau nevedžiau treniruočių.

Nieko neįvyko nei liepos 16, nei 17, nei 18, nei 25. Visas šias dienas lankiausi Mažylio GN dieniniam skyriuj. Man labai patiko paskaitėlės, ir žmonės dirbantys ten wub.gif Liepos 26 gydytoja paguldė mane į ligoninę, TA DIDŽIOJI DIENA RYTOJ. Rytoj pamatysiu savo mažiuką. Jau pradėjus jausti judesius sugalvojom jam vardą - Ugnius. Mano pilve jis taip stipriai judėdavo, tikras žiežirbiukas-ugniukas.

Mus į gimdyklą žadėjo vesti anksti ryte, bet visos buvo užimtos tongue.gif tai teko palaukt. Labai nervinausi. Pagaliau 14 val. mus nuvedė į gimdyklą. Dar besiruošiant sužinojau, kad gimdysiu pas E. Sutkų. Buvau su juo susidūrus, kai kelias dieneles teko praleist ramiai gulint ligoninėj. Man jis toks gan patikimas pasirodė thumbup.gif tai apsidžiaugiau.

14 val, dirbo dar kita gydytoja ir ji nuleido vandenukus, kad prasidėtų gimdymas. Iš baimės visa net drebėjau blush2.gif Prasidėjo sąrėmiai, net nereikėjo skatinamųjų.

Vargšas mano vyras buvo visą dieną nevalgęs ir panašu, kad kurį laiką, skrandžiui bereikalaujant maisto, jautėsi ne ką geriau nei aš lotuliukas.gif Akušerė liepė man kurį laiką stovėti. Vis vaikščiojau po palatą. Taip norėjau atsisėst ar prigulti...

Atėjo gydytojas. Buvo 16 valanda. Jau 4,5 cm thumbup.gif Aš jam sakau, kad noriu atsisėst, o jis sako, kad negalima schmoll.gif , ir gulėt neleidžia schmoll.gif Tada sako " Labai šauniai laikais. Jei dar be epidūro ištversi 2 valandas, prileisim vonią, pamatysi bus daug geriau " Aš tik palinksiu galva biggrin.gif

Niekada nebūčiau pagalvojus, kad mano vyras man taip padės gimdymo metu wub.gif Jis nuolat primindavo man kaip kvėpuoti, kalbindamas atitraukdavo dėmesį, kai labai skaudėdavo. O man labai skaudėjo. Vis galvojau, kad daugiau jokių vaikučių. Antrą kartą to nebus.

Papildyta:
Ir štai 18 valandą mes vonioj. Man vis nuolat skambina mano giminės biggrin.gif pakalbu kokias 2-3 min ir vėl sąąąąrėėėėmiiiiissss!!!! Kai labai skauda, mano didysis pagalbininkas atsuka stipriau burbuliukus vonioj thumbup.gif Labiausiai skauda ne pilvą, bet kirkšnis ir šlaunis.

Išėję iš vonios, žiūrim TV(tiksliau aš stengiuosi), gydytojas atneša kilimėlį ir didelį kamuolį. Atsimenu tik tai kad rodė "Nepaaiškinamus faktus" ir moteriškė rimtu veidu teigė, kad džipas pavogė jos vyrą lotuliukas.gif tuo tarpu mano sutuoktinis kentė iškrovos dieną. Tėtis parašė labai nuoširdžią žinutę, kad būčiau stipri ir jis laiko kumščius už mane ir tiki, kad aš viską padarysiu puikiai thumbup.gif

20val. Jau 8 cm. Labai skauda. Kai ateina gydytojas aš jam vis pasiskundžiu, o jis sako, kad puikiai mane supranta, ir žino, kad man labai skauda.

21val. gydytojas liepia lipt ant stalo 9 cm ir... viskas sustojo. Gaunu lašalinę su skatinamaisiais. Jau labai noriu stenėt. Gydytojas nueina kažko atsinešti ir pakviesti vaikų gydytoją. O mano galvelėje vienintelė mintis "Kur jis eina??? Kodėl mane palieka?!"

21:45 10 cm. Akušerė aiškina kaip man stangintis. Bandau, bet nepavyksta. Blogai sako akušerė. Bandau dar kelis kartus. Niekaip nesiseka. Man jau neskauda. Vėl stengiuosi ir pamatau, kad lašaline į viršų kyla kraujas iš venos. Labai stengiuosi, bet... Gydytojas sako,kad mato šviesius plaukus. Man tada atrodė, kad jis meluoja norėdamas, kad geriau stenėčiau. Nes mano vyro tokie šviesūs plaukai wub.gif

22:00 gydytojas sako, kad kai bus sąrėmis labai pasistengčiau. Pasistengiu. Sužybsi žirklės akušerės rankose. Kerpa unsure.gif Bet nieko nejaučiu. Gydytojas sako, kad man padės pastumti, šiek tiek paspaus. Ir... viskas. Čia jau viskas? Nusistebiu. Nieko baisaus tas gimdymas.

Tokio grožio niekada nemačiau wub.gif Šviesūs ilgoki plaukučiai, balta oda. Kaip angeliukas. Čia mūsų Ugniukas wub.gif Kaip jam tinka tas vardas. Ar jam viskas gerai? Ir staiga... Koks čia keistas garsas??? Pradeda verkti mūsų mažylis ir tuo pat metu supypsi mano telefonas. Tėtės žinutė "Ar jau?" JAU. Pagal žinutę žinom tikslų gimimo laiką 22:05. 2007 07 27. Kokia graži data... Iš kart pareiškiu vyrui, kad noriu dar vieno vaikučio lotuliukas.gif O jis kaip užburtas nuseka paskui vaikų gydytoją prie stalo, kur rengia mažiuką. Po kelių minučių atneša fotoaparatą parodyti, kaip atrodo mažiukas. Negaliu patikėt - atrodo kaip maža mano mirusio tėtuko kopija blink.gif

Kol gydytojas siuva, kur aš nukentėjau, skambinu mamai, tėčiui, močiutei. MES JAU TRYSE.

Po šios dienos praėjo daugiau nei septyni mėnesiai. Važiuojant pro tėvų namus, man nebeskauda širdelės, nes žinau, kad manęs laukia mano namai. Kuriuose vakarais visada dega šviesa ir manęs laukia ne tik katinas, o du patys brangiausi pasaulyje žmonės. Nuo tos dienos mažas šviesus berniukas manęs nebelanko sapnuose, bet aš jaučiu, kad jis nuo manęs nepabėgo. Jis kaip tik atėjo pas mane. Kad aš jam daug daug visko papasakočiau ir daug daug visko išmokyčiau, kad mylėčiau ir padėčiau augti wub.gif

Vera25
Labai grazi, nuostabi istorija rolleyes.gif Sveikinu mamyte 4u.gif Aukite sveikuciai 4u.gif 4u.gif
Dykuma5
Labai graži istorija 4u.gif
Aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
virvė
super! sveikinu jus ir linkiu sveikatėlės ir sėkmės 4u.gif
Atisa
Labai grazus pasakojimas wub.gif Sekmes tau ir tavo angeliukui 4u.gif
ingere
Labai graži istorija, aukite sveikučiai, didučiai...Būkite laimingi ir visada apsupti artimiausių žmonių 4u.gif
Perlute
Sveikinam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Horo
Labai ačiū wub.gif
***zanute***
Labai grazi istorija 4u.gif
Gutia
Labai grazu, sekmes jums 4u.gif
daluzenik
Taip graziai ir viskas issamiai wub.gif su meile.
Gal jusu santykiams tik leliaus ir truko, tai kaip naujas vejas ipute aistra, meile vienas kitam.
Smagu, kad pajutai pilnatve thumbup.gif
As pagimdzius irgi sakiau, kad galeciau ir antra pagimdyt, bet tai atsitiko tik po 11 metu
Blakstiena
wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
labai grazu,as net apsiverkiau wub.gif wub.gif wub.gif
daug daug sveikateles jums smile.gif
Agnelė
Šaunuolė supermama.gif jaunoji mamytė 4u.gif

Aukit sveiki ir stiprūs darnioje šeimoje thumbup.gif
revenage
Sekmes Jusu graziai seimynelei 4u.gif
NaiLi
Labai graži istorija wub.gif Šaunuolė mamytė 4u.gif Ugniukas turi pačią nuostabiausią jauną mamytę wub.gif Sveikinu 4u.gif
Sela:)
Nuostabi istorija, sveikinimai jums 4u.gif
zoroboba
4u.gif wub.gif
Lunulla
labai grazu wub.gif wub.gif 4u.gif
Raganiuke77
Grazi istorija 4u.gif Aukit diduciai ir sveikuciai thumbup.gif
ernoja
Aukit dideli wub.gif wub.gif wub.gif
Dendra
Kaip gražiai viską nupasakojai smile.gif
Aiva.
labai grazi ir silta istorija 4u.gif
~Festa~
Va cia tai istorija thumbup.gif kuo didziausios sekmes jusu seimynelei 4u.gif
butke
super istorija thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Horo
Ačiū 4u.gif
noriu_nenoriu
Tikrai viena grazesniu istoriju smile.gif sveikinu 4u.gif
GudriLapė
Labai grazi istorija 4u.gif
MO
nuostabi istorija wub.gif wub.gif wub.gif beje, mano sunytis taip pat gime 22:05 wub.gif
aukit sveikuciai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Fioneta
Labai grazi istorija wub.gif
sonnija
Labai grazi istorija 4u.gif saunuole jaunoji mamyte thumbup.gif sekmes jums thumbup.gif
Horo
Gal, kad artėja vedybų metinės... panorėjau prisiminti wub.gif
cuoliukė
sveikinu tokią jauną, bet super šaunią šeimynėlę 4u.gif
mamyte_romantike
Kokia graži ir išsami istorija 4u.gif
Grazina U.
thumbup.gif 4u.gif thumbup.gif
Horo
O šiandien mano vyrukui 3-eji wub.gif O ir atrodo tikrai, kaip iš sapno, jau net imu tikėti, kad tikrai jis mane sapne lankydavo wub.gif
loraliu
4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.